Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości - wątek zbiorczy - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 11:14   #1321
kucyk ponny
Zakorzenienie

Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

Poczekaj aż prześlę Ci skan dowodu, jeżeli tego nie zrobi i dalej paczki nie będzie to załóż spór na all. Jeśli okaże się że wysłał a paczka się zagubiła to musi poczekać 14dni od nadania paczki i osobiście iść zgłosić reklamacje na poczcie.

❤Jasmine❤
❤Ruby❤

Edytowane przez kucyk ponny
Czas edycji: 2011-06-16 o 11:15
kucyk ponny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 12:38   #1322
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Dziewczyny pomóżcie,

Pani X kupiła przedmiot na mojej aukcji, za przedmiot nie zapłaciła, nie odezwała się, ale ma jeszcze czas do piątku na wpłate, bo na wpłatę czekam 7 dni. W międzyczasie (poniedziałek) pani X zaczęła licytować przedmiot na innej mojej aukcji i dzisiaj dostaję wiadomość, że oferta została wycofana, bo użytkowniczce zawiesili konto. I moje pytanie, co teraz z zakupionym przez nią przedmiotem?
Jeszcze nie ponaglałam jej z wpłatą, bo tak jak pisałam - ma czas, ale jeśli nie zapłaci? Czy może już mam zwracać się z prośbą o zwrot prowizji od Allegro, bo użytkowniczka "nie może korzystać z serwisu"?
Jak to Dziewczyny jest w takiej sytuacji?
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 12:52   #1323
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie,

Pani X kupiła przedmiot na mojej aukcji, za przedmiot nie zapłaciła, nie odezwała się, ale ma jeszcze czas do piątku na wpłate, bo na wpłatę czekam 7 dni. W międzyczasie (poniedziałek) pani X zaczęła licytować przedmiot na innej mojej aukcji i dzisiaj dostaję wiadomość, że oferta została wycofana, bo użytkowniczce zawiesili konto. I moje pytanie, co teraz z zakupionym przez nią przedmiotem?
Jeszcze nie ponaglałam jej z wpłatą, bo tak jak pisałam - ma czas, ale jeśli nie zapłaci? Czy może już mam zwracać się z prośbą o zwrot prowizji od Allegro, bo użytkowniczka "nie może korzystać z serwisu"?
Jak to Dziewczyny jest w takiej sytuacji?
po 7 dniach czyli dzis wysylasz przypomnienie
jesli nie zareaguje po chyba 3/4 dniach - wypelniasz formularz o zwrot prowizji
w ten sposob odzyskasz pieniadze za wystawienie przedmiotu i prowizje
i po sprawie
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-20, 21:35   #1324
isetta_
Zadomowienie

Teraz ja potrzebuję pomocy...

Na All buszuję już kupę czasu, ale dopiero teraz zdarzyła mi się taka sytuacja.
26 maja wylicytowałam zestaw kosmetyków, wpłaciłam od razu kasę, praktycznie w ciągu 5 min. Sprzedający podał na All nieprawidłowy nr telefonu. Dnia 6 czerwca odezwał się i napisał "witam, jutro wysylam rzeczy pozdr", co dla mnie jest trochę mało kulturalne, ale mniejsza o to. Uważam, że on tych rzeczy nie wysłał. Miały być wysłane paczką, a jak wiadomo paczka jest zarejestrowaną przesyłką, pewnie "zgubił" dowód nadania. Tylko, że ja nie chcę pieniędzy tylko chcę moje rzeczy. Pisałam już do Pana, że nawet niech nie myśli żeby "gubić" potwierdzenie, bo gotowa jestem pójść z tym na policję i zgłosić, iż nie wywiązał się z umowy kupna-sprzedaży.

Co mogę zrobić by dostać moje rzeczy? Sprzedający dostał w między czasie 2 pozytywne komentarze, logował się niedawno na Allegro, więc nie zaginął... Olał mnie totalnie i postanowiłam, że nie odpuszczę i tak jak on chamsko mnie potraktował, tak ja postaram się, by pamiętał, iż nie można bezkarnie oszukiwać ludzi.

Uff, to tyle. Mam nadzieję, że mogę liczyć na Waszą pomoc
isetta_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 08:15   #1325
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez isetta_ Pokaż wiadomość
Teraz ja potrzebuję pomocy...

Na All buszuję już kupę czasu, ale dopiero teraz zdarzyła mi się taka sytuacja.
26 maja wylicytowałam zestaw kosmetyków, wpłaciłam od razu kasę, praktycznie w ciągu 5 min. Sprzedający podał na All nieprawidłowy nr telefonu. Dnia 6 czerwca odezwał się i napisał "witam, jutro wysylam rzeczy pozdr", co dla mnie jest trochę mało kulturalne, ale mniejsza o to. Uważam, że on tych rzeczy nie wysłał. Miały być wysłane paczką, a jak wiadomo paczka jest zarejestrowaną przesyłką, pewnie "zgubił" dowód nadania. Tylko, że ja nie chcę pieniędzy tylko chcę moje rzeczy. Pisałam już do Pana, że nawet niech nie myśli żeby "gubić" potwierdzenie, bo gotowa jestem pójść z tym na policję i zgłosić, iż nie wywiązał się z umowy kupna-sprzedaży.

Co mogę zrobić by dostać moje rzeczy? Sprzedający dostał w między czasie 2 pozytywne komentarze, logował się niedawno na Allegro, więc nie zaginął... Olał mnie totalnie i postanowiłam, że nie odpuszczę i tak jak on chamsko mnie potraktował, tak ja postaram się, by pamiętał, iż nie można bezkarnie oszukiwać ludzi.

Uff, to tyle. Mam nadzieję, że mogę liczyć na Waszą pomoc
chyba można tylko rozpocząć spór i molestować sprzedającego o wysłanie towaru..to już prawie miesiąc...
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 18:40   #1326
isetta_
Zadomowienie

Molestuję go od samego początku, a on nie raczy mi odpisać na żadnego maila. Jeszcze gdyby podał prawdziwy nr telefonu, to bym dzwoniła, ale "nie ma takiego numeru"... Nie chcę pieniędzy, chcę moje rzeczy, to miał być prezent dla taty na dzień ojca...
isetta_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 20:12   #1327
Koan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isetta_ Pokaż wiadomość
Molestuję go od samego początku, a on nie raczy mi odpisać na żadnego maila. Jeszcze gdyby podał prawdziwy nr telefonu, to bym dzwoniła, ale "nie ma takiego numeru"... Nie chcę pieniędzy, chcę moje rzeczy, to miał być prezent dla taty na dzień ojca...
To moze wystawic mu negatywny komentarz bez gadania. I napisac w tym komentarzu krotko, co sie stalo (zeby inni kilenci wiedzieli) i dopisac, ze zglaszasz te sprawe Allegro, a jak w dalszym ciagu sprzedawca bedzie Cie olewac (nie wyjasni sprawy/ nie wysle towaru/ nie odda pieniedzy), to zglosisz takze policji.
Moze to nim potrzasnie?

Edytowane przez Koan
Czas edycji: 2011-06-21 o 20:15 Powód: dopisek
Koan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 15:27   #1328
201801022117
Konto usunięte

Dobra, moja kolej, choć to pewnie nic nowego. 10 czerwca wylicytowałam bluzkę. Wpłaciłam pieniądze 14, i tego samego dnia zostałam ponaglona o wplatę. W tamtym czasie użytkownik miał tylko jeden negatywny komentarz, do tego unieważniony. Od momentu poinformowania 14 czerwca o wpłacie, sprzedawca nie odezwał się, nie mam towaru, kilka dni temu napisałam maila z pytaniem, o co chodzi, zero odzewu. Od tamtej pory ten sprzedawca dostał 3 negatywy, za brak dostawy towaru, dodam, że ten sprzedawca na allegro loguje się kilka razy dziennie. Nie wiem co robić? Straciłam kasę, negatyw... Ale co poza tym?
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 21:53   #1329
masija
Zakorzenienie

Witam
Możecie mi powiedzieć jak, gdy wystawiam aukcję, zrobić tak, aby nr konta na które ma być wpłacona kasa, dane zostały wysłane do kupującego?
Wystawiłam aukcję, ale z tego co wiem, kupujący nie otrzymał danych..

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 23:02   #1330
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Dobra, moja kolej, choć to pewnie nic nowego. 10 czerwca wylicytowałam bluzkę. Wpłaciłam pieniądze 14, i tego samego dnia zostałam ponaglona o wplatę. W tamtym czasie użytkownik miał tylko jeden negatywny komentarz, do tego unieważniony. Od momentu poinformowania 14 czerwca o wpłacie, sprzedawca nie odezwał się, nie mam towaru, kilka dni temu napisałam maila z pytaniem, o co chodzi, zero odzewu. Od tamtej pory ten sprzedawca dostał 3 negatywy, za brak dostawy towaru, dodam, że ten sprzedawca na allegro loguje się kilka razy dziennie. Nie wiem co robić? Straciłam kasę, negatyw... Ale co poza tym?
zalozenie sporu na Allegro - jest szansa, ze sprzedajacy sie opamieta, jak sie All don zwroci. jesli nic to nie da - wybierz sie na policje z zawiadomieniem o popelnieniu przestepstwa. o fakcie takiej wizyty poinformuj wczesniej sprzedajacego. to tez czasem pomaga.
Stary 2011-06-24, 23:46   #1331
Aramintha
Wtajemniczenie

Mam zamiar założyć konto na Allegro w celu sprzedania jednej rzeczy. Konkretnie chodzi o perfumy. Czy jako nowy użytkownik serwisu mam realne szanse na sprzedaż tego przedmiotu - innymi słowy, czy ktoś to kupi od użytkownika nie posiadającego żadnych komentarzy?
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 23:47   #1332
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość
Mam zamiar założyć konto na Allegro w celu sprzedania jednej rzeczy. Konkretnie chodzi o perfumy. Czy jako nowy użytkownik serwisu mam realne szanse na sprzedaż tego przedmiotu - innymi słowy, czy ktoś to kupi od użytkownika nie posiadającego żadnych komentarzy?
Ja nie kupuję nigdy od sprzedawców którzy maja mało albo wcale komentów.

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 00:08   #1333
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
nie pytam czy perfumy oryginalne, bo kojarze Cie z innego watku i mam nadzieje, ze hipokrytka nie jestes
oczywiscie, "zerowiec" ma trudniej, ale nie znaczy, ze nie da rady sprzedac perfum. zrob fotki z dobrze widocznymi miejscami "strategicznymi"(spod flakonu, zblizenie na wezyk, widoczny kod w innym miejscu niz spod), jesli masz paragon do tych perfum, tez warto pstryknac mu fotke.
gdyby flakon wygladal tak jak nalezy i nic nie budziloby moich podejrzen, to zapewne sklonna bylabym kupic perfumy od osoby z kontem zerowym. a takich jak ja jest wiecej, wystarczy wejsc na Perfumy tam zreszta mamy watek weryfikacyjny, gdzie w razie watpliwosci potencjalnego kupujacego, Twoja aukcja moglaby trafic.

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja nie kupuję nigdy od sprzedawców którzy maja mało albo wcale komentów.
moze od zerowego nic nie nabylam (ale po prostu stad, ze widac, sie nikt taki nie trafil z czyms interesujacym mnie), ale od osob z mala - bardzo mala - iloscia komentarzy kupowalam, oczywiscie. wychodze z zalozenia, ze kazdy kiedys musi zaczac i jesli mu sie nie da szansy, pozostanie zawsze tylko zerowcem. no i wszak ja tez kiedys zaczynalam, i wcale nie az tak dawno

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2011-06-25 o 00:09
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 00:33   #1334
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
nie pytam czy perfumy oryginalne, bo kojarze Cie z innego watku i mam nadzieje, ze hipokrytka nie jestes
oczywiscie, "zerowiec" ma trudniej, ale nie znaczy, ze nie da rady sprzedac perfum. zrob fotki z dobrze widocznymi miejscami "strategicznymi"(spod flakonu, zblizenie na wezyk, widoczny kod w innym miejscu niz spod), jesli masz paragon do tych perfum, tez warto pstryknac mu fotke.
Oczywiście oryginał
Z wężykiem będzie problem, bo to nówka, w kartoniku i zafoliowana. Powinnam rozpakować czy fotki opakowania i kodu ze spodu kartonika wystarczą? Paragon się znajdzie, ale czy nie będzie dziwne, że sprzedaję dużo taniej niż po cenie na paragonie?
Stary 2011-06-25, 00:47   #1335
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Oczywiście oryginał
Z wężykiem będzie problem, bo to nówka, w kartoniku i zafoliowana. Powinnam rozpakować czy fotki opakowania i kodu ze spodu kartonika wystarczą? Paragon się znajdzie, ale czy nie będzie dziwne, że sprzedaję dużo taniej niż po cenie na paragonie?
z doswiadczenia Ci powiem, ze latwiej sprzedac perfumy, gdzie flakon jest "do wgladu", z drugiej zas strony - zafoliowane perfumy sa z pewnoscia wiecej warte - acz jest to kupowanie kota w worku, glownie w przypadku wlasnie osob nowych na Allegro.
zalezy pewnie, ile taniej. i z jakich powodow sprzedajesz. bo rozumiem, ze nie jest to nietrafiony prezent, skoro dysponujesz paragonem?
a - i tez duzo zalezy od tego, jaka pojemnosc sprzedajesz i czy te perfumy sa "popularne". na ten przyklad podam J'adore badz Coco Mademoiselle 100 ml - jedne z najbardziej ulubionych przez podrobkarzy flakonow.
Stary 2011-06-25, 01:02   #1336
Aramintha
Wtajemniczenie

O ironio jest to Gucci 75 ml.
Nie wiem czy zaliczają się do popularnych, ale po wstępnym rozpoznaniu na Allegro namierzyłam 2 podróby
Mam paragon i czekam na fakturę VAT. Nabyłam sporo taniej w związku z programem lojalnościowym pewnego centrum handlowego. Cena za jaką chcę je sprzedać to ok. -50% ceny w Douglasie (paragon i faktura również wystawione przez D.).
Stary 2011-06-25, 01:11   #1337
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Mam paragon i czekam na fakturę VAT. Nabyłam sporo taniej w związku z programem lojalnościowym pewnego centrum handlowego. Cena za jaką chcę je sprzedać to ok. -50% ceny w Douglasie (paragon i faktura również wystawione przez D.).
porownaj te cene z tymi, jakie sa na Allegro, byc moze 50% ceny Douglasowej to akurat normalna cena tych perfum na All.
ale jesli nabylas te perfumy tyle taniej, to nie masz jakiegos dowodu zakupu ich jednak po nizszej cenie niz ta z paragonu?
Stary 2011-06-25, 01:22   #1338
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
porownaj te cene z tymi, jakie sa na Allegro, byc moze 50% ceny Douglasowej to akurat normalna cena tych perfum na All.
ale jesli nabylas te perfumy tyle taniej, to nie masz jakiegos dowodu zakupu ich jednak po nizszej cenie niz ta z paragonu?
Na All średnia cena to właśnie -50% ceny z Douglasa.
Na paragonie jest cena "douglasowa", ale mam również potwierdzenie zapłaty kartą i tam jest ta niższa cena (w praktyce wyglądało to tak, że ja zapłaciłam swoją część ceny, a resztę dopłacił przedstawiciel tego centrum handlowego, dlatego na paragonie jest pełna cena perfumerii), nie wiem jak będzie na fakturze.
Doedukuję się na Perfumach, skomponuję jakiś zgrabny opis i wystawię na All, ciekawe co z tego wyjdzie.
Stary 2011-06-25, 05:27   #1339
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
zalozenie sporu na Allegro - jest szansa, ze sprzedajacy sie opamieta, jak sie All don zwroci. jesli nic to nie da - wybierz sie na policje z zawiadomieniem o popelnieniu przestepstwa. o fakcie takiej wizyty poinformuj wczesniej sprzedajacego. to tez czasem pomaga.
Dziękuję Ci serdecznie. Napewno tak zrobię... Pierwszy raz mam taką sytuację.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 09:12   #1340
ever-dream
Wtajemniczenie

Dziewczyny, mam problem 9 dni temu sprzedałam zestaw ciuchów na Allegro, licytowała dziewczyna, na której koncie jest tylko jeden komentarz (pozytywny). Od tego czasu nie mam z nią kontaktu. Napisałam maila z numerem konta do przelewu oraz poprosiłam o podanie rodzaju wysyłki jaki by sobie życzyła. Zero odpowiedzi Poczekam jeszcze aż będzie 14 dni, ale co mam w takiej sytuacji dalej robić? Ciuchów jeszcze raz nie mogę wystawić, bo a nóż zapłaci i co zrobię?
Stary 2011-06-25, 09:35   #1341
sensualangel
Wtajemniczenie

na allegro jakiś czas tem było pełno podrób Gucci by Gucci pour home wiec ja się nie bawię w kupno perfum na allegro gdzie widzę o połowe tańszy perfum niż w np douglasie

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem 9 dni temu sprzedałam zestaw ciuchów na Allegro, licytowała dziewczyna, na której koncie jest tylko jeden komentarz (pozytywny). Od tego czasu nie mam z nią kontaktu. Napisałam maila z numerem konta do przelewu oraz poprosiłam o podanie rodzaju wysyłki jaki by sobie życzyła. Zero odpowiedzi Poczekam jeszcze aż będzie 14 dni, ale co mam w takiej sytuacji dalej robić? Ciuchów jeszcze raz nie mogę wystawić, bo a nóż zapłaci i co zrobię?
hmm a dlaczegho czekasz 14 dni? miałaś w aukcji napisane że czekasz na pieniądze do 14 dni? a kontakt telefoniczny? jesli faktycznie miałaś w aukcji napisane 14 dni to ja bym poczekała, aż minie ten czas nastepnie jeszcze raz (ostatni) napisałabym do kupującego z zaznaczeniem iż czekasz na odpowiedz tylko 1 dzień, jeśli się nie odezwie sprawe odajesz na allegro, a także wnosisz wniosek o zwrot prowizji.I tyle.
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 10:38   #1342
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Na All średnia cena to właśnie -50% ceny z Douglasa.
Na paragonie jest cena "douglasowa", ale mam również potwierdzenie zapłaty kartą i tam jest ta niższa cena (w praktyce wyglądało to tak, że ja zapłaciłam swoją część ceny, a resztę dopłacił przedstawiciel tego centrum handlowego, dlatego na paragonie jest pełna cena perfumerii), nie wiem jak będzie na fakturze.
Doedukuję się na Perfumach, skomponuję jakiś zgrabny opis i wystawię na All, ciekawe co z tego wyjdzie.
no, to cena nie bedzie "podpadajaca"; faktycznie, udaj sie na Perfumy i potem ladnie aukcje opisz

Cytat:
Dziękuję Ci serdecznie. Napewno tak zrobię... Pierwszy raz mam taką sytuację.
wspolczuje, nic milego
ale zycze, zeby poskutkowala interwencja Allegro albo mejl informujacy o pojsciu na policje...

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
na allegro jakiś czas tem było pełno podrób Gucci by Gucci pour home wiec ja się nie bawię w kupno perfum na allegro gdzie widzę o połowe tańszy perfum niż w np douglasie
jesli masz watpliwosci co do wiarygodnosci danej aukcji, zapraszam na watek weryfikacyjny na Perfumach, zawsze ktos pomoze
Stary 2011-06-25, 11:06   #1343
Isi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Witam
Możecie mi powiedzieć jak, gdy wystawiam aukcję, zrobić tak, aby nr konta na które ma być wpłacona kasa, dane zostały wysłane do kupującego?
Wystawiłam aukcję, ale z tego co wiem, kupujący nie otrzymał danych..
Po zalogowaniu się musisz wejść w "Moje Allegro", potem w zakładkę "Moja sprzedaż" i rozwinąć w menu "Ustawienia sprzedaży". W menu pokaże się coś takiego jak "Wiadomość dla Kupujących". Możesz tam wejść i napisać własną wiadomość, jaką otrzyma każda osoba, która coś u Ciebie kupi z numerem konta itp., z czym chcesz. Po zatwierdzeniu każdy, kto kupi coś na Twoich aukcjach, otrzyma tę wiadomość.

Jeśli ktoś coś kupi na Twoich aukcjach zanim to zrobisz, nie dostanie tej wiadomości i pozostaje tej osobie dosłać dane do wpłaty mailem.
Isi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 11:51   #1344
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isi Pokaż wiadomość
Po zalogowaniu się musisz wejść w "Moje Allegro", potem w zakładkę "Moja sprzedaż" i rozwinąć w menu "Ustawienia sprzedaży". W menu pokaże się coś takiego jak "Wiadomość dla Kupujących". Możesz tam wejść i napisać własną wiadomość, jaką otrzyma każda osoba, która coś u Ciebie kupi z numerem konta itp., z czym chcesz. Po zatwierdzeniu każdy, kto kupi coś na Twoich aukcjach, otrzyma tę wiadomość.

Jeśli ktoś coś kupi na Twoich aukcjach zanim to zrobisz, nie dostanie tej wiadomości i pozostaje tej osobie dosłać dane do wpłaty mailem.
nie ma takiej potrzeby, gdyż jest opcja płacę z allegro
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 13:47   #1345
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isi Pokaż wiadomość

Super, dziękuję Ci bardzoo

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-26, 21:25   #1346
gatrdawice
Przyczajenie

Dot.: Allegro-usunięcie aukcji w przypadku podejrzenia podróbki towaru (???)

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię Cheer, to przykre, bo jesteś pewna oryginalności przedmiotu

Ja z kolei przyznam się bez bicia-w wolnych chwilach to ja jestem osobą polującą na podróbkarzy-jednak tylko zapachów oraz kolorówki, bo na tym znam się dość dobrze. Zgłaszam aukcję do weryfikacji jako 'podróbka' i 90% zgłaszanych przeze mnie podróbek jest usuwanych z aukcji, a sprzedający mają zawieszane konta. Szkoda ze nie mam 100% skuteczności-może wtedy kobiety nie kupowałyby tuszu Lancome 4 w 1 ktory nigdy nie istniał, jak i Juicy Tubes w 'różowiutkich kolorach' w bąbelkami powietrza w środku...
Droga koleżanko. Może według Ciebie znasz się na tym dobrze, ale zapewniam Cię że tylko według Ciebie. To jest pewnego rodzaju narcyzm... Ale do rzeczy . Miałem tę nieprzyjemność ze strony Allegoro usunięcia kilku aukcji perfumów. Sprowadzam z Kanady łodzie każda o watości powyżej 60000 $- i nie są to także podróbki. Przy okazji ( a mam taką możliwość) kupuję "stoki" ( mam nadzieję że wiesz co to jest - bo znasz się na tym dobrze...) perfum - w bardzo dobrej cenie !!!
Pewnie dzięki takim osobom jak Ty moje aukcje zostały usunięte. Ale to nic, wręcz bardzo dorze. Wiesz dlaczego ? Bo ja w wolnych chwilach w przeciwieństwie do Ciebie szukam ciekawych sporów sądowych ( bo i tak płacę co miesiąc czynsz Kancelarii Prawnej) aby takie osoboby jak Ty i firma Allegro w maksymalny sposób upokorzyć i w miarę możliwości pogrążyć finansowo ( w przypadku Allegro to drugie będzie trudne, ale takim jak Ty to pewnie trochę pokreśli budżet) . Piszę to dlatego aby uświadomić Tobie i innym podobnym, że jesteście najzwyczajnej w świecie .... szkoda się rozpisywać.
Fakty są takie :
1. TYLKO WYROK SĄDU W RP JEST PODSTAWĄ DO ORZECZENIA CZY SPRZEDAWANY PRODUKT JEST ORYGINALNY CZY NIE !!!! MUSI TO STWIERDZIĆ BIEGŁY SADOWY LUB PRZEDSTAWICIEL DANEJ MARKI NA PODSTAWIE ANALIZY PRODUKTU !!!!
- TAKIE JEST PRAWO
... i ani Ty ani Allegro tego nie zmieni.

Dotarlo do "EKSPERTKI" ?????
W poniedziałek kieruję sprawę do sądu przeciwko Allegro. Mam nadzieję, że może nie Ciebie osobiście ale jakieś podobne "EKSPERTKI" pojawią się na sali sądowej.
Zapewniam, każdą z osobna pozwę do sądu. Mam jednak nadzieję, że i ty tam będziesz. Pewnie chcesz wiedzieć jaka podstawa pozwu cywilnego. No niestety takie porady są płatne.
Na koniec powiem tylko tyle, że eBay czegoś takiego nie roboi. Dlaczego? Bo to rodem z USA a tam za coś takiego jak robisz Ty ( bez żadnych podstaw, wiedzy, UPRAWNIEŃ) odszkodowanie płaciłabyś do końca życia.
Niestety w Polsce jest inaczej. Każdy może napisać co chce i opluć kogo chce bo jest ( tak mu się wydaje - do czasu !!!) anonimowy, ukryty za nikiem.
Życzę Ci mimo wszystko miłego dnia.
gatrdawice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-27, 13:42   #1347
panierrka
Zadomowienie

Dot.: Allegro-usunięcie aukcji w przypadku podejrzenia podróbki towaru (???)

O rany, wyciągać taki temat, żeby napisać taki post...

Raczej nic osobie zwracającej uwagę na możliwość nieoryginalności towaru nic nie zrobisz

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-05, 10:22   #1348
iza251
Zakorzenienie

co sądzicie o tych marynarkach,warte to to coś?
Chodzi mi po głowie koralowa i granatowa

http://allegro.pl/marynarka-zakiet-w...700550310.html
Stary 2011-07-05, 10:37   #1349
201801022117
Konto usunięte

Zgłaszam się, żeby opowiedzieć, jak u mnie. Napisałam do sprzedawcy, że wniosę spór, i zgłoszę sprawę na policję, na co dostałam odpowiedz, że oczywiście, rzecz zostanie natychmiast wysłana. Czekałam do umowionego dnia, i nic. Napisałam, że jeżeli paczka nie przyjdzie dzisiaj, to robię to, co napisałam wcześniej... Dostałam odpowiedz, że sprzedwca miał nagły wyjazd za granicę, że siostra miała wysłać, i tym podobne głupoty. Ja jestem cierpliwa, więc czekam nadal, ale moja cierpliwość powoli się kończy...
Stary 2011-07-05, 11:23   #1350
olcia 810
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgłaszam się, żeby opowiedzieć, jak u mnie. Napisałam do sprzedawcy, że wniosę spór, i zgłoszę sprawę na policję, na co dostałam odpowiedz, że oczywiście, rzecz zostanie natychmiast wysłana. Czekałam do umowionego dnia, i nic. Napisałam, że jeżeli paczka nie przyjdzie dzisiaj, to robię to, co napisałam wcześniej... Dostałam odpowiedz, że sprzedwca miał nagły wyjazd za granicę, że siostra miała wysłać, i tym podobne głupoty. Ja jestem cierpliwa, więc czekam nadal, ale moja cierpliwość powoli się kończy...
Ja bym jeszcze poczekała, może faktycznie wyśle
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości