Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości - wątek zbiorczy - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 13:46   #1501
xandra78
Zakorzenienie

Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

A ja wystawiłąm kometarz neutralny (choć zahaczał o negatyw), bo zapłąciłam za przesyłkę pobraniową priorytetową, w opisie aukcji jest wysyłka 24 H,a towar nadano 8 dnia od dnia zakupu. Ciuchy były złej jakości, oddałam je,ale nie w opcji reklamacji(bo bym za długo czekałą na kasę,a to miało być na prezent).No i oczywiście dostałąm taki sam komentarz w zamian.Wkurza mnie to coraz bardziej, jeśli kupujący płaci,kontakt jest ok-to z jakiej racji koematzr inny niż pozytywny.
Sprzedający w komentarzu stwierdził,że mam dziwne pojęcie jakości

No nic z tym nie zrobię, ale wkurza mnie to i tyle.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 17:02   #1502
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
A ja wystawiłąm kometarz neutralny (choć zahaczał o negatyw), bo zapłąciłam za przesyłkę pobraniową priorytetową, w opisie aukcji jest wysyłka 24 H,a towar nadano 8 dnia od dnia zakupu. Ciuchy były złej jakości, oddałam je,ale nie w opcji reklamacji(bo bym za długo czekałą na kasę,a to miało być na prezent).No i oczywiście dostałąm taki sam komentarz w zamian.Wkurza mnie to coraz bardziej, jeśli kupujący płaci,kontakt jest ok-to z jakiej racji koematzr inny niż pozytywny.

Na pocieszenie napiszę Ci, że ja jak jestem zainteresowana zakupem u kogoś, bardzo wnikliwie czytam komentarze, łącznie z tymi zwrotnymi. Jak dla mnie bardziej wiarygodną osoba na Allegro jest osoba z takim odwetowym negatywem, bo to znaczy, że nia da sobie w kaszę dmuchać i nie wystawi pozytywa jak coś było źle tylko dlatego, że boi się negatywów.
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 17:30   #1503
mad86
Zakorzenienie

Cytat:

mozesz jeszcze odpowiedziec na jego komentarz
Stary 2012-01-02, 18:05   #1504
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym napisala do Allegro, ze jako kupujacy dopelnilam wszelkich obowiazkow, wiec z jakiej racji inny komentarz niz pozytywny
trawa_morska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 18:24   #1505
xandra78
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja to wszystko w komentarzach napisałam i odpowiedź też dałam-więc na szczęście moje słowo było ostatnie.

A ten sprzedający miał 100% komentarzy pozytywnych,a sprzedaż na ponad 1000 szt.nowych ciuchów, więc same widzicie. A najśmieszniejsze jest to,że tym się głównie kierowałam przed zakupem,skoro wszyscy zadowoleni,to nie ma ściemy itp. A tu nawet jakość słaba.Sama się dziwię, że tacy wszyscy byli zadowoleni.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 17:03   #1506
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Dziewczyny potrzebuję rady. Pare dni temu zamówiłam przez allegro ubranka dla dziecka. W tytule jednej z aukcji było napisane "body + papucie". W jej opisie natomiast opisane były body (wymiary itp), natomiast nie było nic wspomniane o papuciach. Do aukcji załączone były zdjęcia body i papuć (w ogóle co to jest za słowo ) W paczce dostałam tylko i wyłącznie body. Napisałam do sprzedającej grzecznego emaila o wyjaśnienie sytuacji a w odpowiedzi otrzymałam uwłaczającą odpowiedź, że treści aukcji się czyta a nie tylko bezmyślnie klika "kup teraz". Sprzedawczyni dodała, że rzeczą ludzką jest się pomylić (pisała o sobie i o tym, że źle zatytułowała akucję).
Sama jestem sprzedającą na allegro, też zdarzało mi się pomylić, ale zawsze rozstrzygałam te "spory" na korzyść kupujących. Wiem, że może i źle zrobiłam bo założyłam, że skoro papucie pojawiły się w tytule jak i na zdjęciach to po prostu je otrzymam, ale nie daje mi to spokoju. Nie chodzi mi o kwestie finansowe. Błąd leży po mojej stronie?

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 18:09   #1507
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suzana Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję rady. Pare dni temu zamówiłam przez allegro ubranka dla dziecka. W tytule jednej z aukcji było napisane "body + papucie". W jej opisie natomiast opisane były body (wymiary itp), natomiast nie było nic wspomniane o papuciach. Do aukcji załączone były zdjęcia body i papuć (w ogóle co to jest za słowo ) W paczce dostałam tylko i wyłącznie body. Napisałam do sprzedającej grzecznego emaila o wyjaśnienie sytuacji a w odpowiedzi otrzymałam uwłaczającą odpowiedź, że treści aukcji się czyta a nie tylko bezmyślnie klika "kup teraz". Sprzedawczyni dodała, że rzeczą ludzką jest się pomylić (pisała o sobie i o tym, że źle zatytułowała akucję).
Sama jestem sprzedającą na allegro, też zdarzało mi się pomylić, ale zawsze rozstrzygałam te "spory" na korzyść kupujących. Wiem, że może i źle zrobiłam bo założyłam, że skoro papucie pojawiły się w tytule jak i na zdjęciach to po prostu je otrzymam, ale nie daje mi to spokoju. Nie chodzi mi o kwestie finansowe. Błąd leży po mojej stronie?
Nie chodzi o to, czy w opisie aukcji bylo w ogole cos o papuciach, tylko jezeli papucie byly w tytule aukcji, to czy bylo wyraznie w opisie zaznaczone, ze to pomylka i ze papucie nie sa brane pod uwage w licytacji.

Jezeli nie ma takiej informacji, a papucie sa zarowno w tytule aukcji (zwlaszcza jako plus) i na zdjeciach, to absolutnie masz racje, a sprzedawczyni jest bezczelna.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

I nie Ty masz zgadywac, co sprzedawca ma na mysli w swojej aukcji.
Powinina Ci doslac te papucie, inaczej z punktu widzenia prawa to jest oszustwo.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 18:24   #1508
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez trawa_morska Pokaż wiadomość
Nie chodzi o to, czy w opisie aukcji bylo w ogole cos o papuciach, tylko jezeli papucie byly w tytule aukcji, to czy bylo wyraznie w opisie zaznaczone, ze to pomylka i ze papucie nie sa brane pod uwage w licytacji.

Jezeli nie ma takiej informacji, a papucie sa zarowno w tytule aukcji (zwlaszcza jako plus) i na zdjeciach, to absolutnie masz racje, a sprzedawczyni jest bezczelna.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

I nie Ty masz zgadywac, co sprzedawca ma na mysli w swojej aukcji.
Powinina Ci doslac te papucie, inaczej z punktu widzenia prawa to jest oszustwo.
W opisie nie było dosłownie nic na temat papuci, zasugerowałam się tytułem i zdjęciami, na których one występowały. I zostałam wyzwana od naiwniaków, że kieruję się tytułami i zdjęciami a nie opisami akucji. Pani napisała, że wiążący jest tylko i wyłącznie opis aukcji a nie jej tytuł. Wiem, że po części sprzedawczyni ma rację, zaskoczyła mnie jednak jej lekko powiedziawszy niegrzeczna odpowiedź. Naiwnie liczyłam na "przepraszam pomyliłam się w tytule" albo "zapomniałam zmienić zdjęcia", bo papuci pani juz nie posiada w swojej ofercie co zauważyłam w dniu nadania przez nia odpowiedzi na moje pytanie. Czyli idąc dalej tym tokiem myślenia można rzecz, że o celowości i zamiarze bezpośrednim jej działania (??). Nie mam ochoty zgłąszać oszustwa przez niedosłane papucie, szkoda mi czasu swojego i innych, ale niemniej jednak czuję się troszkę oszukana.

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Edytowane przez suzana
Czas edycji: 2012-01-20 o 18:27
Stary 2012-01-20, 19:04   #1509
trawa_morska
Zadomowienie

Oczywiscie, ze powinnas to zglosic allegro i dac negatywny komentarz, bo tytul aukcji sie liczy. To jest oszustwo, bo tytul aukcji jest wiazacy. Tak samo jak w tytule aukcji masz napisane gratis, to powinnas dostac jakis gratis, nawet jak w opisie nie ma o nim mowy. Oferta jest wiazaca.

Idac takim tokiem rozumowania moge wystawic aukcje ze sprzedaje samochod plus opony, a w opisie dac zdjecia samochodu i slownie opisac opony i co? To znaczy, ze kupujacy kupuja ode mnie same opony?

Jej strata jak sie pomylila, powinna Cie przeprosic i wynagrodzic to, a nie pisac obrazajace Cie wiadomosci.

Zreszta radze, zebys napisala maila do Allegro w tym stylu jak na forum. Czyli moze nie od razu, ze zglaszasz oszustwo, ale ze zaistniala taka sytuacja, dostalas taka odpowiedz (zacytowalabym ja w calosci) i co oni o tym mysla.

To, czy to sa papucie ze zlota czy zwykłe, nie ma znaczenia. Liczy sie fakt. Ja bylabym strasznie oburzona taka sytuacja i na pewno bym tego tak nie zostawila. A co, jak ta pani bedzie dalej tak naciagac klientow na swoje produkty? Moglabys miec watpliwosci, jakby ta pani napisala Ci mila przepraszajaca wiadomosc, ale w takiej sytuacji?

Edytowane przez trawa_morska
Czas edycji: 2012-01-20 o 19:06
Stary 2012-01-20, 19:09   #1510
saandy
Wtajemniczenie

Dziewczyny kupiłam sukienkę na allegro, w opisie było napisane, że jest w stanie idealnym, raz ubrana. Dzisiaj Pani napisała mi maila, że wysłała sukienkę, ale ma ona 2 zacieki na plecach, od prania. Dodała, że to się nie rzuca w oczy i jak chcę to mam ją zwrócić, ale na własny koszt Wysyłka z zagranicy więc wyniesie mnie pewnie ok 20zł, szkoda mi tracić pieniędzy, a przecież nie zgłoszę na policję tego, że nie chce mi oddać kosztów wysyłki. Postraszyłam negatywem, ale ma to w nosie, przepisy prawne też do niej nie trafiają. W sumie na sukience zaoszczędziłam prawie 200zł w stosunku do ceny sklepowej, więc jeśli skazy nie będą bardzo widoczne to chciałabym ją zatrzymać, ale pod warunkiem, że zwróci mi część sumy za nią. Jak myślicie ile mogę się domagać? Kosztowała 185zł z wysyłką.
saandy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 20:18   #1511
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez trawa_morska Pokaż wiadomość
Oczywiscie, ze powinnas to zglosic allegro i dac negatywny komentarz, bo tytul aukcji sie liczy. To jest oszustwo, bo tytul aukcji jest wiazacy. Tak samo jak w tytule aukcji masz napisane gratis, to powinnas dostac jakis gratis, nawet jak w opisie nie ma o nim mowy. Oferta jest wiazaca.

Idac takim tokiem rozumowania moge wystawic aukcje ze sprzedaje samochod plus opony, a w opisie dac zdjecia samochodu i slownie opisac opony i co? To znaczy, ze kupujacy kupuja ode mnie same opony?

Jej strata jak sie pomylila, powinna Cie przeprosic i wynagrodzic to, a nie pisac obrazajace Cie wiadomosci.

Zreszta radze, zebys napisala maila do Allegro w tym stylu jak na forum. Czyli moze nie od razu, ze zglaszasz oszustwo, ale ze zaistniala taka sytuacja, dostalas taka odpowiedz (zacytowalabym ja w calosci) i co oni o tym mysla.

To, czy to sa papucie ze zlota czy zwykłe, nie ma znaczenia. Liczy sie fakt. Ja bylabym strasznie oburzona taka sytuacja i na pewno bym tego tak nie zostawila. A co, jak ta pani bedzie dalej tak naciagac klientow na swoje produkty? Moglabys miec watpliwosci, jakby ta pani napisala Ci mila przepraszajaca wiadomosc, ale w takiej sytuacji?
Właściwie to nie przyszło mi do głowy zgłaszanie tej sytuacji do portalu allegro (miałam na myśli znacznie poważniejsze posunięcie), ale masz rację, muszę to zrobić chociażby dlatego, że zaniechanie tego byłoby jawnym przyzwoleniem na tego typu sytuacje, a tak być nie może. Dam znać jak będę już coś wiedziała, bardzo dziękuję za radę

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-30, 08:11   #1512
Suvia
Zakorzenienie

(nie wiem czy to wątek ku temu, ale żadnego innego bardziej pasującego nie znalazłam)

Jak myślicie- podróba czy można zamawiać? http://allegro.pl/loreal-blyszczyk-g...057295300.html

Komentarze ma sprzedawca cudowne, ale jako ze nie raz się przejechałam na komentarzach, więc już na tym nie bazuję.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-30, 09:04   #1513
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
(nie wiem czy to wątek ku temu, ale żadnego innego bardziej pasującego nie znalazłam)

Jak myślicie- podróba czy można zamawiać? http://allegro.pl/loreal-blyszczyk-g...057295300.html

Komentarze ma sprzedawca cudowne, ale jako ze nie raz się przejechałam na komentarzach, więc już na tym nie bazuję.
nie znam tego sprzedawcy, ale nie sadze, zeby to mogla byc podroba, te blyszczyki sa za tanie, zeby chyba chcialo sie je podrabiac.
Stary 2012-01-30, 09:08   #1514
Suvia
Zakorzenienie

Też mam taką nadzieję właśnie. Ale wiem, że podrabiane są na przykład palety cieni Ruby Rose, które same mają śmiesznie niską cenę. Tak więc dzisiaj to już nic nie wiadomo...

~ Hank Moody
Stary 2012-01-30, 09:12   #1515
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Też mam taką nadzieję właśnie. Ale wiem, że podrabiane są na przykład palety cieni Ruby Rose, które same mają śmiesznie niską cenę. Tak więc dzisiaj to już nic nie wiadomo...
powaznie?O_o

znaczy, ja Ci nie gwarantuje, ze to na bank bedzie oryginal, ale gdybym miala kupowac dla siebie, to bym wziela. teraz juz mam sprawdzonych sprzedawcow od Bourjois czy Sally Hansen, ale wczesniej kupowalam u nieznanych mi sprzedajacych, ktorych asortyment wskazywal, ze pewnie zza wielkiego oceanu kosmetyki tanio sciagaja.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-30, 09:17   #1516
Suvia
Zakorzenienie

no to ryzyk-fizyk, zamawiam

~ Hank Moody
Stary 2012-01-30, 10:18   #1517
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
no to ryzyk-fizyk, zamawiam
daj potem znac czy wszystko ok bylo .
Stary 2012-02-01, 15:49   #1518
alesya24
Raczkowanie

wystawienie aukcji allegro

witam,
Drogie wizażanki napewno niejedna z Was prowadzi sprzedaż w serwisie allegro. Chciałabym skorzystac z Waszej pomocy, rady, wskazówki.
Chciałabym wystawić aukcje, jednak taką bardziej profesjonalną, która zachecałaby do zakupów a nie jak to na prostych szablonowych aukcjach wrecz odstraszac
i tu pojawiają się schody, poszperałam po necie, znalazłam jakies generatory aukcji (płatne w dodatku) ale czy allegro to akceptuje? czy korzystanie z takich sposobów wystawienia aukcji jest zgodne z allegro?
czy któraś z Was z takiego korzystała?
A może wiecie jak przygotować taką aukcję? Zapraszam do dyskusji.
p.s. jak w końcu uda mi się coś zdziałać w temacie napewno sie pochwale
alesya24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 17:23   #1519
malyszkicownik
Zadomowienie

Dot.: wystawienie aukcji allegro

poszukaj szablonów aukcji, są strony które oferują darmowe szablony. Nie są one jakieś super hiper, ale na początek wystarczą, a jak trochę pogrzebiesz w kodzie i zorientujesz się, co gdzie wstawić i jak, to nauczysz się sama edytować szablon. Powstawiasz sama jakieś fotki, grafikę itp. Poszperaj, są przyjemne darmowe szablony, sama z takich korzystałam i edytowałam je po jakimś czasie sama.
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-01, 17:51   #1520
futbolnet
BAN stały

Najlepiej prosta aukcja, żadnych generatorów lepiej nie wstawiać...
futbolnet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 22:08   #1521
kittyyy1
BAN stały

a to i ja się podłącze, jak wtedy na takiej aukcji dodać więcej zdjęć?

Widziałam, że niektórzy mają zdjęcia w opisie, a nie do góry aukcji?
kittyyy1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 08:37   #1522
Aniusia1408
Zadomowienie

A nie lepiej na początek spróbować z "prostą aukcją"

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 12:15   #1523
katriss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kittyyy1 Pokaż wiadomość
a to i ja się podłącze, jak wtedy na takiej aukcji dodać więcej zdjęć?

Widziałam, że niektórzy mają zdjęcia w opisie, a nie do góry aukcji?
tutaj jest fajnie opisane http://wojcieh.net/jak-dodac-wiele-z...otki-poradnik/
katriss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-02, 18:52   #1524
kittyyy1
BAN stały

dziękuję bardzo katriss
kittyyy1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-09, 08:25   #1525
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
daj potem znac czy wszystko ok bylo .
Daje znać - w końcu nie zamówiłam błyszczyka, bo zauważyłam, że sprzedawca ma próbki szminek revlona w oszałamiającej cenie 3 złotych za sztukę. I tak dostałam 5 "próbek", które wyglądają jak normalna szminka i są tylko niewiele mniejsze i zapłaciłam nieco ponad 10 złotych za cały zestaw, który mi wystarczy na rok. Więc sprzedawca jest więcej niż OK

~ Hank Moody
Stary 2012-02-09, 08:54   #1526
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Daje znać - w końcu nie zamówiłam błyszczyka, bo zauważyłam, że sprzedawca ma próbki szminek revlona w oszałamiającej cenie 3 złotych za sztukę. I tak dostałam 5 "próbek", które wyglądają jak normalna szminka i są tylko niewiele mniejsze i zapłaciłam nieco ponad 10 złotych za cały zestaw, który mi wystarczy na rok. Więc sprzedawca jest więcej niż OK
o, to dobrze wiedziec, bede go miala na oku.
Stary 2012-02-13, 14:20   #1527
kasiapacz
Raczkowanie

Witam. Możecie mi polecić sprawdznych sprzedawców kolorowanki z loreala, rimmela i bourjois? ZamawiaŁ ktoś może u baskijki lub takimoto? Moi niestety sprawdzeni coś się ulotnili
kasiapacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 10:09   #1528
mimbi
Zakorzenienie

Dziewczyny, chcialabym kupic cos u tej pani - http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22080370
Moze ktoras z Was zna sie i bedzie w stanie powiedziec mi, czy szminki Lancome, ktore ona sprzedaje rzeczywiscie sa oryginalne? ma stosunkowo malo negatywow i neutrali, ale ciezko mi uwierzyc, ze Lancome moze kosztowac 30zl z przesylka...
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 10:19   #1529
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chcialabym kupic cos u tej pani - http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22080370
Moze ktoras z Was zna sie i bedzie w stanie powiedziec mi, czy szminki Lancome, ktore ona sprzedaje rzeczywiscie sa oryginalne? ma stosunkowo malo negatywow i neutrali, ale ciezko mi uwierzyc, ze Lancome moze kosztowac 30zl z przesylka...
moze tyle kosztowac, bo jest w opakowaniu promocyjnym. sama mam takie pomadki Estee Lauder i Lancome wlasnie. i Ci powiem, ze dosyc drogo tu wychodzi ta szminka, ja placilam, zdaje sie, jakies 12 zl. a pomadke Lancome Le Rouge Absolu w oryginalnym "ubranku" udalo mi sie niedawno kupic za 30 zl^^.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-02-17 o 10:20
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 18:06   #1530
trudna sprawa
BAN stały

Dziewczyny, potrzebuję rady.
Kupowałam szampon na allegro i przypadkowo dwa razy kliknęłam na "kup teraz", nie podając jednak sposobu płatności i dostawy. Nie pytajcie, nie mam pojęcia jak ja to zrobiłam Chciałam zamówić jeszcze raz, już normalnie, podając wszystkie dane, a tu mi nagle wyskakuje, że przecież już kupiłam 2 takie produkty i czy chcę kupić jeszcze jeden.
I teraz moje pytanie, jeśli nie podałam sposobu płatności i dostawy to czy sprzedający może jakoś anulować tamte dwie transakcje? Będą jakieś konsekwencje tego? Bo się boję i nie wiem co zrobić.
trudna sprawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości