Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości - wątek zbiorczy - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 19:13   #1531
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez trudna sprawa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję rady.
Kupowałam szampon na allegro i przypadkowo dwa razy kliknęłam na "kup teraz", nie podając jednak sposobu płatności i dostawy. Nie pytajcie, nie mam pojęcia jak ja to zrobiłam Chciałam zamówić jeszcze raz, już normalnie, podając wszystkie dane, a tu mi nagle wyskakuje, że przecież już kupiłam 2 takie produkty i czy chcę kupić jeszcze jeden.
I teraz moje pytanie, jeśli nie podałam sposobu płatności i dostawy to czy sprzedający może jakoś anulować tamte dwie transakcje? Będą jakieś konsekwencje tego? Bo się boję i nie wiem co zrobić.
Podanie sposobu dostawy w formularzu nie jest obowiązkowe, a więc i Allegro i sprzedający traktują to jako normalny zakup, bo Twoje dane konta i tak od razu lecą mailem do sprzedającego. Anulować może, ale musi wystąpić o zwrot prowizji, za co możesz mieć nieprzyjemności (mojej mamie zablokowali konto na jakiś czas).
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 19:35   #1532
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trudna sprawa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję rady.
Kupowałam szampon na allegro i przypadkowo dwa razy kliknęłam na "kup teraz", nie podając jednak sposobu płatności i dostawy. Nie pytajcie, nie mam pojęcia jak ja to zrobiłam Chciałam zamówić jeszcze raz, już normalnie, podając wszystkie dane, a tu mi nagle wyskakuje, że przecież już kupiłam 2 takie produkty i czy chcę kupić jeszcze jeden.
I teraz moje pytanie, jeśli nie podałam sposobu płatności i dostawy to czy sprzedający może jakoś anulować tamte dwie transakcje? Będą jakieś konsekwencje tego? Bo się boję i nie wiem co zrobić.
Musisz napisać maila do sprzedawcy, w ktorym opiszesz sytuację i poprosić go o anulowanie transakcji. W zasadzie to jego dobra wola czy anuluje, jednak prawda jest taka, że dopóki nie zapłacisz to towaru nie otrzymasz, za to negatywa na pewno (i to aż dwa za dwie transakcje).
Na pewno też sprzedawca nie zmusi Cię do wywiązania z umowy i zapłacenia za towar..

A Allegro funkcjonuje tak, że klikasz KUP TERAZ, później pojawia Ci się informacja o tym, że kupujesz właśnie to i to i jak potwierdzisz to umowa kupna zostaje zawarta.

To, że nie wypełnisz formularza nic nie znaczy, bo Twoje dane sprzedawca otrzymuje razem z informacją o tym na jakiej aukcji co kupiłaś.
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 19:42   #1533
trudna sprawa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Podanie sposobu dostawy w formularzu nie jest obowiązkowe, a więc i Allegro i sprzedający traktują to jako normalny zakup, bo Twoje dane konta i tak od razu lecą mailem do sprzedającego. Anulować może, ale musi wystąpić o zwrot prowizji, za co możesz mieć nieprzyjemności (mojej mamie zablokowali konto na jakiś czas).
Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
Musisz napisać maila do sprzedawcy, w ktorym opiszesz sytuację i poprosić go o anulowanie transakcji. W zasadzie to jego dobra wola czy anuluje, jednak prawda jest taka, że dopóki nie zapłacisz to towaru nie otrzymasz, za to negatywa na pewno (i to aż dwa za dwie transakcje).
Na pewno też sprzedawca nie zmusi Cię do wywiązania z umowy i zapłacenia za towar..

A Allegro funkcjonuje tak, że klikasz KUP TERAZ, później pojawia Ci się informacja o tym, że kupujesz właśnie to i to i jak potwierdzisz to umowa kupna zostaje zawarta.

To, że nie wypełnisz formularza nic nie znaczy, bo Twoje dane sprzedawca otrzymuje razem z informacją o tym na jakiej aukcji co kupiłaś.
Dziękuję bardzo!
trudna sprawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 21:36   #1534
anuluu
Raczkowanie

allegrowicz żąda ode mnie zwrotu kasy za przesyłkę w obie strony, wysłał towar z reklamacją, jednak jego reklamacja brzmiała "zwrot z powodu niedopasowania przedmiotu do modelu laptopa", chodziło o taśme do matrycy, muszę dodać że opis był należyty model do któego pasuje i wszelkie potrzebne informacje. Do tego w obie strony paczka szła kurierem, czyli chce wyłudzić/zwrotu ok 50zł..

ma prawo wysłać do mnie takie żądanie o zwrot pieniążków za przesyłki (za twar wiadomo należy zwrócić skoro towar oddał), ale uważam że nie powinnam ponosić konsekwencji jego błędu
anuluu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 01:12   #1535
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Koszty przesyłki ponosi on w tym wypadku, więc się nie przejmuj. Jeżeli nie chce zapłacić, odlicz od kwoty, jaką masz mu zwrócić.
Stary 2012-02-23, 21:00   #1536
invisible_01
Zakorzeniona

Kupiłam kilka płyt DVD na Allegro. W tytule i opisie aukcji było napisane DVD, nie została wybrana opcja "Wydanie z gazety" (a jest taka możliwość), nigdzie nie zawarta została informacja, że to wydanie gazetowe, więc byłam pewna, że to normalne DVD (zdjęcie pokazywało okładkę, nie było nic widać). Płyt z gazety bym nie kupiła, bo cena nie była aż tak okazyjna - w podobnej sprzedawane są "normalne" płyty DVD, więc nic nie podejrzewałam. Dostałam natomiast płyty, które kiedyś były dołączone do gazety. Czy mam prawo do zwrotu? Kupiłam przez Kup teraz.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 14:12   #1537
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Dziewczyny piszę tu w zasadzie po to, żebyście mi poradziły co zrobić.

Wystawiłam przedmiot na licytację z ofertą kup teraz. Licytacja się zaczęła, opcja zniknęła i zaczęła się zabawa w maile od potencjalnie kupujących
Codziennie dostaję kilka maili z propozycją cenową. Jedna propozycja bardzo mi się spodobała i zaczęłam się zastanawiać czy nie wycofać się z licytacji i nie sprzedać tej rzeczy osobie, która ją zaproponowała. Ale.. No właśnie jest ale.. Gryzie mnie sumienie, że zachowam się nie w porządku wobec osób licytujących. Może to głupie ale w życiu jeszcze nie zakańczałam tak licytacji tylko czekałam do samego końca i czasem nie wychodziło mi to na dobre
Aktualnie przedmiot licytuje 8 osób, obserwują ją 43 osoby, do końca jest 7 dni, a towar ma cenę 1/3 tej zaproponowanej, która jest wg mnie bardzo sensowna.
Co zrobiłybyście na moim miejscu?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 14:51   #1538
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:

Wystawiłam przedmiot na licytację z ofertą kup teraz. Licytacja się zaczęła, opcja zniknęła i zaczęła się zabawa w maile od potencjalnie kupujących
Codziennie dostaję kilka maili z propozycją cenową. Jedna propozycja bardzo mi się spodobała i zaczęłam się zastanawiać czy nie wycofać się z licytacji i nie sprzedać tej rzeczy osobie, która ją zaproponowała. Ale.. No właśnie jest ale.. Gryzie mnie sumienie, że zachowam się nie w porządku wobec osób licytujących. Może to głupie ale w życiu jeszcze nie zakańczałam tak licytacji tylko czekałam do samego końca i czasem nie wychodziło mi to na dobre
Aktualnie przedmiot licytuje 8 osób, obserwują ją 43 osoby, do końca jest 7 dni, a towar ma cenę 1/3 tej zaproponowanej, która jest wg mnie bardzo sensowna.
abstrahujac od faktu, ze to nie jest zgodne z regulaminem Allegro, ja bym tak nie zrobila z uwagi na sumienie wlasnie. jest to w mojej ocenie bardzo nie fair w stosunku do osob juz w aukcji uczestniczacych. i co, napiszesz im, odwolujac aukcje, ze pies Ci zjadl przedmiot?
druga rzecz - toc nie ma przeszkod, aby ta osoba weszla do licytacji i zlozyla oferte w wysokosci, jaka Ci proponowala. jesli ja ktos przebije, trudno, nie kupi tego przedmiotu - ale przeciez jak sie nie zgodzisz na deal poza Allegro, i tak by go nie dostala.
Stary 2012-03-22, 14:58   #1539
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja bym nie zakończyła aukcji przed czasem, po pierwsze jest to nie fer, a po drugie jaką masz pewność, że osoba która jest zainteresowana nie rozmyśli się?
P.S powody zakończenia aukcji przed czasem rozbawiają mnie do łez
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 15:02   #1540
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
no, ja kiedys przeczytalam, ze przedmiot zostal uszkodzony przez psa, a chodzilo o wozek spacerowy^^. acz z drugiej strony nie tyle smieszy, co zniesmacza, jak dalece maja tacy sprzedajacy licytujacych za durniow.
Stary 2012-03-22, 15:19   #1541
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
no, ja kiedys przeczytalam, ze przedmiot zostal uszkodzony przez psa, a chodzilo o wozek spacerowy^^. acz z drugiej strony nie tyle smieszy, co zniesmacza, jak dalece maja tacy sprzedajacy licytujacych za durniow.
hahaah może pies się sam wybrał na spacer a tak poważnie pisząc to sprzedajacy są coraz bardziej bezczelni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 15:37   #1542
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
mozna zakonczyc aukcje bez odwolywania ofert
Stary 2012-03-22, 15:42   #1543
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
mozna zakonczyc aukcje bez odwolywania ofert
ale my mowimy wylacznie o tych przypadkach, kiedy aukcje sa konczone przed czasem z odwolywaniem ofert.
Stary 2012-03-24, 12:23   #1544
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
abstrahujac od faktu, ze to nie jest zgodne z regulaminem Allegro, ja bym tak nie zrobila z uwagi na sumienie wlasnie. jest to w mojej ocenie bardzo nie fair w stosunku do osob juz w aukcji uczestniczacych. i co, napiszesz im, odwolujac aukcje, ze pies Ci zjadl przedmiot?
druga rzecz - toc nie ma przeszkod, aby ta osoba weszla do licytacji i zlozyla oferte w wysokosci, jaka Ci proponowala. jesli ja ktos przebije, trudno, nie kupi tego przedmiotu - ale przeciez jak sie nie zgodzisz na deal poza Allegro, i tak by go nie dostala.
z doswiadczenia wiem, ze cena po licytacji zawsze wychodzi wyszla niz ta co ja oferuja Ci prywatnie ... oni chca troche zaoszczedzic, wiec pisza privy z niby dobra cena
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 22:40   #1545
anusiuniaa
Zakorzenienie

Przepraszam, ze tu pytam, ale nie moge znależć watku... Może Wy mi pomożecie..
Kiedys natknęłam sie na watek o okazjach z allegro z których warto skorzystać, o rzeczach, które warto kupic...
Nie pamietam tytułu i nie moge go zlokalizować, czy któras mogłaby mi pomóc wklejając linK?
Z góry dziekuje i przepraszam za takie wtracenie
Stary 2012-03-29, 00:32   #1546
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=601115&page=22 ??

Edytowane przez Futbolowa
Czas edycji: 2012-03-29 o 00:34
Stary 2012-03-29, 22:34   #1547
buddha.b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
z doswiadczenia wiem, ze cena po licytacji zawsze wychodzi wyszla niz ta co ja oferuja Ci prywatnie ... oni chca troche zaoszczedzic, wiec pisza privy z niby dobra cena
Nie zgadzam się. Nie zawsze.I bez problemu można zakończyć aukcję wcześniej.Ja zawsze umawiam się tak,że ta osoba,która podaje w mailu zadowalającą cenę licytuje podając tę kwotę,a ktoś znajomy licytuje podając maksymalną kwotę o 1zl mniejszą(albo inną wartość,w zależności od wartości przebicia,która jest zależna,a przynajmniej kiedyś była,od aktualnej ceny). I ja natychmiast po tym kończę aukcję. Zawsze informuje kupującego o tym w jaki sposób będzie to zrobione i za każdym razem słyszałam,że to dobry pomysł,a wolę tą opcję,ponieważ wtedy obydwoje mamy zapewnione zabezpieczenie ze strony allegro-mam na myśli to,że transakcja jest potwierdzona.Nigdy nie miałam problemu i kupujący byli zadowoleni,ale zaznaczam,że zawsze informowałam o tym kupujących,aby nikt nie czuł się oszukany.Ostatnio sprzedawałam przedmiot i liczyłam,że dostanę za niego max 150zł(na podstawie podobnych aukcji z ostaniego miesiąca),a sprzedałam go za 350zł Dostałam pieniądze tego samego dnia i pozytywny komentarz po tygodniu.Ale...ja zawsze w aukcjach z licytacją zaznaczam,że jestem otwarta na propozycję i że istnieje możliwość wcześniejszego zakończenia aukcji,więc uważam,że jest to uczciwe rozwiązanie i nikt nie może czuć się oszukany.Podsumowując-allegro to aukcje,a aukcje to "kto da więcej,szybciej" Oczywiście zgadzam się,że czasem ludzie chcą zaoszczędzić i oferują jakieś śmieszne kwoty,ale widocznie ja miałam szczęście,bo zawsze trafiał mi się ktoś,komu się śpieszyło Zresztą ja sama tak czasami robię,i to nie z chęci oszczędności,ale właśnie dlatego,że chcę mieć dany przedmiot wcześniej.Ale przeważnie przy zakupach wybieram opcję kup teraz,bo tak jest zdecydowanie mniej zachodu (ale oczywiście zależy to od produktu,pewne przedmioty są dostępne tylko na licytacjach).

Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie.
Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze.
buddha.b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 08:55   #1548
sensualangel
Wtajemniczenie

Mam prawo nie przyjąć przesyłki od sprzedającego(osoba prywatna) na którą czekałam 2 tygodnie
Stary 2012-04-18, 09:45   #1549
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Mam prawo nie przyjąć przesyłki od sprzedającego(osoba prywatna) na którą czekałam 2 tygodnie
generalnie nie masz prawa nie przyjac (jedynie mozesz dochodzic naprawienia szkody wyniklej ze zwloki sprzedajacego - przy czym musisz oczywiscie wykazac - co do samej zasady, jak i wysokosci, ze ponioslas w zwiazku z ta zwloka szkode), chyba ze wskutek zwloki zamowiony towar stracil dla Ciebie znaczenie (ale i tutaj musisz powyzsze wykazac).
nie wiem co zamawialas, ale 2 tygodnie to nie jest jakis bardzo dlugi termin, stempel byl z jakiej daty?
Stary 2012-04-22, 20:59   #1550
maybellin88
Raczkowanie

hej
jak ma się serwis allegro do spraw związanych z procedurami zwrotu prowizji załatwiających między kupującym a sprzedającym czyli na zasadzie ja oddaje Cie pieniądze za wystawienie, a Ty nie ubiegasz się o zwrot prowizji? Czy allegro ingeruje w to?

Edytowane przez maybellin88
Czas edycji: 2012-04-22 o 21:01
maybellin88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 22:13   #1551
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez maybellin88 Pokaż wiadomość
hej
jak ma się serwis allegro do spraw związanych z procedurami zwrotu prowizji załatwiających między kupującym a sprzedającym czyli na zasadzie ja oddaje Cie pieniądze za wystawienie, a Ty nie ubiegasz się o zwrot prowizji? Czy allegro ingeruje w to?
Allegro zwraca prowizje jedynie, kiedy wystapi o to sprzedawca.
Stary 2012-04-30, 13:41   #1552
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez maybellin88 Pokaż wiadomość
hej
Generalnie nie, bo skąd ma o tym wiedzieć, ale pamiętam, że moja mama miała sytuację, w której zwróciła gościowi prowizję, a on i tak zgłosił do Allegro problem. Nie każdemu można ufać
Stary 2012-05-08, 16:51   #1553
maybellin88
Raczkowanie

jak długo od wysłania przypomnienia o zawarciu transakcji mogę ubiegać się o zwrot prowizji?
Stary 2012-05-28, 12:57   #1554
narjia
Zakorzenienie

Mam pytanie do Was, może nie do konca o Allegro, ale związane z nim.
Mianowicie dostałam od sprzedawcy całkowicie złą paczkę, nastąpiła chyba pomyłka przy adresach czy cos. Po kilku mailach odpisał mi, że wyśle po nią kuriera i tu mam pytanie, czy mam przygotować jakieś papiery z adresem dla kuriera, czy tylko opakować paczkę, a on już będzie je miał? Pytam, bo zawsze wysyłałam przez PP i nie wiem jak to wygląda w przypadku kuriera
narjia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 14:38   #1555
Śniegowa
Oby do wiosny

Witajcie. Mam nadzieję, że nie zaoftopuję zbytnio, ale musze się pożalić.

Wylicytowałam na Allegro fajne szpilki.
Zaczęło się od tego, że w piątek (tuz po zakupie) poprosiłam ich, by nie anulowali sprzedaży po 7 dniach (takie maja zasady) a ja pieniądzę wpłacę na 8 w poniedziałek "uprzejmie" mnie poinformowali, że "na wpłatę czekamy 7 dni od dnia złożenia zamówienia", nie zauważyli jednak, że przelewu dokonałam w sobotę i przesałałm im potwierdzenie mailem... Cóż bywa....
Zorientowałam się jedak, że coś jest nie halo: w mailu który otrzymałam ze sklepu, kwota zamówienia wyniosła 20 pln, a w mailu z allegro 14,10. Niby niewiele, ale różnica jest. Poprosiłam o wyjaśnienie i otrzymałam wiadomość, że kwota zostanie dołączona do przesyłki. Fajnie pomyślałam... Zapłaciłam za kuriera, paczka poszła pocztą.... Powiedzieli, że się "pomylili", wiem jednak, że nie był to pierwszy raz, bo w jednym z komentarzy dziewczyna pisała, że miała identyczną sytuację. Paczka dotarła w piątek. Do paczki dołączyli moja nadwyżkę. 10 i 20 groszówkami.

Stwiedziłam, że na pozytywa nie zasługują, lecz negatyw będzie przesadą i dałam im neutral.:

"Towar świetny. Buty piękne i zgodne z opisem. Niestety obsługa nie zachęca. W mailu potwierdzającym zakup podano zbyt dużą kwotę. Pieniądze oddano, ale w 10 i 20 gr monetach. Przesyłka zamiast kurierem była pocztą. Kontakt szybki, lecz mało życzliwy"

Na co dostałan komentarz o treści:

"Dramat - Nie polecamy. Czarna Lista."

Odradzam zakupy u fleq_pl
Śniegowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 15:39   #1556
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez narjia Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was, może nie do konca o Allegro, ale związane z nim.
Mianowicie dostałam od sprzedawcy całkowicie złą paczkę, nastąpiła chyba pomyłka przy adresach czy cos. Po kilku mailach odpisał mi, że wyśle po nią kuriera i tu mam pytanie, czy mam przygotować jakieś papiery z adresem dla kuriera, czy tylko opakować paczkę, a on już będzie je miał? Pytam, bo zawsze wysyłałam przez PP i nie wiem jak to wygląda w przypadku kuriera
jeśli sprzedawca wysyła do Ciebie kuriera to on powinien się zająć sprawami papierkowymi. Jak ode mnie kurier odbierał coś zwrotnego to zawsze miał wszystkie papiery ze sobą.

Cytat:
Napisane przez Śniegowa Pokaż wiadomość
Witajcie. Mam nadzieję, że nie zaoftopuję zbytnio, ale musze się pożalić.

Wylicytowałam na Allegro fajne szpilki.
Zaczęło się od tego, że w piątek (tuz po zakupie) poprosiłam ich, by nie anulowali sprzedaży po 7 dniach (takie maja zasady) a ja pieniądzę wpłacę na 8 w poniedziałek "uprzejmie" mnie poinformowali, że "na wpłatę czekamy 7 dni od dnia złożenia zamówienia", nie zauważyli jednak, że przelewu dokonałam w sobotę i przesałałm im potwierdzenie mailem... Cóż bywa....
Zorientowałam się jedak, że coś jest nie halo: w mailu który otrzymałam ze sklepu, kwota zamówienia wyniosła 20 pln, a w mailu z allegro 14,10. Niby niewiele, ale różnica jest. Poprosiłam o wyjaśnienie i otrzymałam wiadomość, że kwota zostanie dołączona do przesyłki. Fajnie pomyślałam... Zapłaciłam za kuriera, paczka poszła pocztą.... Powiedzieli, że się "pomylili", wiem jednak, że nie był to pierwszy raz, bo w jednym z komentarzy dziewczyna pisała, że miała identyczną sytuację. Paczka dotarła w piątek. Do paczki dołączyli moja nadwyżkę. 10 i 20 groszówkami.

Stwiedziłam, że na pozytywa nie zasługują, lecz negatyw będzie przesadą i dałam im neutral.:

"Towar świetny. Buty piękne i zgodne z opisem. Niestety obsługa nie zachęca. W mailu potwierdzającym zakup podano zbyt dużą kwotę. Pieniądze oddano, ale w 10 i 20 gr monetach. Przesyłka zamiast kurierem była pocztą. Kontakt szybki, lecz mało życzliwy"

Na co dostałan komentarz o treści:

"Dramat - Nie polecamy. Czarna Lista."

Odradzam zakupy u fleq_pl

Niestety zawsze tak jest. Ale pocieszę Cię, że niektórzy wnikliwie czytają komentarze i umieją z nich wyłapać która strona ściemnia
Jeśli o mnie chodzi to masz oklaski bo nie jest wielu Allegrowiczów, którzy piszą tak jak faktycznie było tylko wystawiają pozytyw, żeby samemu przypadkiem nie dostać zwrotnego negatywa albo neutrala
Stary 2012-05-28, 16:09   #1557
Śniegowa
Oby do wiosny

Cytat:
jeśli sprzedawca wysyła do Ciebie kuriera to on powinien się zająć sprawami papierkowymi. Jak ode mnie kurier odbierał coś zwrotnego to zawsze miał wszystkie papiery ze sobą.

Niestety zawsze tak jest. Ale pocieszę Cię, że niektórzy wnikliwie czytają komentarze i umieją z nich wyłapać która strona ściemnia
Jeśli o mnie chodzi to masz oklaski bo nie jest wielu Allegrowiczów, którzy piszą tak jak faktycznie było tylko wystawiają pozytyw, żeby samemu przypadkiem nie dostać zwrotnego negatywa albo neutrala
Uznałam, ze z uwagi, na to iz towar był ok, na nega nie zasłużyli, ale takie zachowanie było po prostu żenujące.... Dlatego ostrzegam przed złośliwym oszustem.
Na przesyłce różnica była złotówkę, ale jeśli każdemu tak zrobią to bedą mieli już nieźle kasy.
Mało tego... paragonu nie dostałam.
Śniegowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 17:47   #1558
narjia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź
narjia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 21:38   #1559
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Popieram. Mało kto decyduje się na szczerość w takich przypadkach.
Stary 2012-08-13, 21:06   #1560
Koan
Wtajemniczenie

POMOCY !

Kupilam przedmiot na Allegro.
Zaplacilam za niego tydzien temu.
Dzis dostaje tel. od sprzedajacego, ze nie ma pieniedzy za kupiony przedmiot na koncie.
Mam dowod wplaty. Nr konta, adres, kwota - wszystko sie zgadza.
Czy to mozliwe, ze te pieniadze naprawde nie doszly?!
Czy probuje mnie ktos naciagnac?
Sprzedajacy wydaje sie byc uczciwy patrzac na komentarze... Wiele pozytywow. Widac, ze na Allegro nie jest od wczoraj...

Co robic w takim razie?
Jestem stratna podwojnie: nie mam ani kasy ktora wplacilam, ani przedmiotu ktory kupilam :/
Koan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości