Weryfikacja aukcji Allegro - zanim napiszesz, przeczytaj pierwsze posty - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 23:26   #2371
magda s.
Zakorzenienie

Dot.: Weryfikacja aukcji Allegro - zanim napiszesz, przeczytaj pierwsze posty

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez gidran Pokaż wiadomość
Oj, cena podróbkowa, podobnie jak większość asortymentu. Ja bym nie ryzykowała...
Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Dziwny gość, asortyment z niższej półki np. Beckham to zapewne oryginał a wyższa półka to podróby jak nic.
zerknelam na aukcje i wyglada to na mieszanke oryginalow i podrobek...bo np. eternity wygladaja dobrze...czy tez nie?

http://www.allegro.pl/item1100052898...ter_100ml.html
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 23:31   #2372
Zielona30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Dziewczynki co sądzicie - to nie dla mnie więc muszą być pewne w 100%
DKNY BE DELICIOUS FRESH BLOSSOM u saporis-perfumy ...
http://www.allegro.pl/item1078292910...robka_bon.html
Nie wiem czy pytanie jeszcze aktualne ale ja sprzedającego zdecydowanie nie polecam.Jestem właśnie w trakcie zwrotu ordynarnej podróby męskich Aqua di Gio.Perfumeria Saporis ma przynajmniej dwa konta.Wcześniej właśnie z tego kupiłam męską Herrerę i nie miałam zastrzeżeń,z wyjątkiem gratisowej próbki(która okazała się podróbą FM).
Później kliknęłam AdG z konta Dworak85
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1069873527
i otrzymałam oryginalny kartonik z podróbą w środku.Plus kolejna gratisowa próbka FM pomimo,że prosiłam o wysłanie próbki oryginalnych perfum a jeśli takich nie mają to,żeby nie dokładali żadnych.
Na pierwsze maile sprzedawca w ogóle nie odpowiedział,dopiero jak poinformowałam że będę prosiła o pomoc uprawnione organa to odpisał,że mam odesłać te perfumy i odezwą się do mnie jak je dostaną.Odesłałam przedwczoraj i znowu cisza.

Nie wiem jak sie to zakończy ale zdecydowanie odradzam zakupy w tej perfumeri.A szczegóły ze zdjęciami są w linku(dolne posty dotyczące Aqua di Gio):
http://forum.gazeta.pl/forum/w,15707...l_Czesc_8.html

Edytowane przez Zielona30
Czas edycji: 2010-07-02 o 23:36
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 23:39   #2373
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zielona30 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy pytanie jeszcze aktualne ale ja sprzedającego zdecydowanie nie polecam.Jestem właśnie w trakcie zwrotu ordynarnej podróby męskich Aqua di Gio.Perfumeria Saporis ma przynajmniej dwa konta.Wcześniej właśnie z tego kupiłam męską Herrerę i nie miałam zastrzeżeń,z wyjatkiem gratisowej próbki(która okazała się podróbą FM).
i otrzymałam oryginalny kartonik z podróbą w środku.Plus kolejna gratisowa próbka FM pomimo,że prosiłam o wysłanie próbki oryginalnych perfum a jeśli takich nie mają to,żeby nie dokładali żadnych.
Na pierwsze maile sprzedawca wogóle nie odpowiedział,dopiero jak poinformowałam że będę prosiła o pomoc uprawnione organa to odpisał,że mam odesłać te perfumy i odezwą się do mnie jak je dostanę.Odesłałam przedwczoraj i znowu cisza.
Nie wiem jak sie to zakończy ale zdecydowanie odradzam zakupy w tej perfumeri.A szczegóły ze zdjęciami są w linku(dolne posty dotyczące Aqua di Gio):
No wiesz co, jestem w szoku... Zdjęcia OK, ceny nie z tych podejrzanie niskich, odbiór osobisty... Wygląda na to, że też towar mieszany .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 00:00   #2374
Zielona30
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz co, jestem w szoku... Zdjęcia OK, ceny nie z tych podejrzanie niskich, odbiór osobisty... Wygląda na to, że też towar mieszany .
Dokładnie .Ja też byłam w szoku widząc kartonik co do którego nie mogłabym mieć żadnych zastrzeżeń i buteleczkę wyjętą z tego kartonika,tandetnie wykonaną,bez kodu i plus zapach różny od oryginału.
Poza tym moderator forum gazetowego zwrócił mi uwagę na tak istotne szczegóły jak poprawna pisownia na nalepce(nawet mi to nie przyszłoby do głowy).
Po tym wszystkim zaczęłam bardziej wczytywać się w komentarze neutralne i negatywne i już inni mieli takie same zastrzeżenia co do oryginalności.Napisałam nawet do dziewczyny która kliknęła te same perfumy na tej samej aukcji czy jest pewna oryginalności ale ta mi odpisała,że ona się nie zna i na allegro ciężko jest kupić oryginał bo takie perfumy kosztują w perfumerii ileś tam zł,a kupiła je dla brata/Komentarz oczywiście wystawiła pozytywny(pomimo,ze się nie zna).
A i w moim przypadku na zdjęciu był tester a otrzymałam zwykły produkt(nie tester).

Czas edycji: 2010-07-03 o 00:02
Stary 2010-07-03, 00:19   #2375
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie .Ja też byłam w szoku widząc kartonik co do którego nie mogłabym mieć żadnych zastrzeżeń i buteleczkę wyjętą z tego kartonika,tandetnie wykonaną,bez kodu i plus zapach różny od oryginału.
Poza tym moderator forum gazetowego zwrócił mi uwagę na tak istotne szczegóły jak poprawna pisownia na nalepce(nawet mi to nie przyszłoby do głowy).
Po tym wszystkim zaczęłam bardziej wczytywać się w komentarze neutralne i negatywne i już inni mieli takie same zastrzeżenia co do oryginalności.Napisałam nawet do dziewczyny która kliknęła te same perfumy na tej samej aukcji czy jest pewna oryginalności ale ta mi odpisała,że ona się nie zna i na allegro ciężko jest kupić oryginał bo takie perfumy kosztują w perfumerii ileś tam zł,a kupiła je dla brata/Komentarz oczywiście wystawiła pozytywny(pomimo,ze się nie zna).
A i w moim przypadku na zdjęciu był tester a otrzymałam zwykły produkt(nie tester).
No właśnie, Ty dostałaś co innego niż na zdjęciu...
A ja go chyba nawet poleciłam komuś... no bo jak odbiór osobisty to wydaje się wiarygodnie, na zdjęciach też wody są OK.
Ale bezczelny koleś .
Ciekawe jak sobie wybiera komu ma posłać oryginał a komu podróbkę, bo nie wierzę, że wszyscy otrzymali podróby .
Stary 2010-07-03, 06:28   #2376
Paulyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulyna Pokaż wiadomość
użytkownik: marriano24

zapach : J Del Pozo HALLOWEEN KISS

link : http://www.allegro.pl/item1095590451...edt_sklep.html

oryginał ?
Paulyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 09:03   #2377
gidran
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem ok
gidran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 09:05   #2378
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem, tego się zresztą nie podrabia.
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 09:44   #2379
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
No właśnie, Ty dostałaś co innego niż na zdjęciu...
A ja go chyba nawet poleciłam komuś... no bo jak odbiór osobisty to wydaje się wiarygodnie, na zdjęciach też wody są OK.
Ale bezczelny koleś .
Ciekawe jak sobie wybiera komu ma posłać oryginał a komu podróbkę, bo nie wierzę, że wszyscy otrzymali podróby .
O %$#@&^%$&$$%:mu r:
Perfumy już odebrane i wręczone na prezent - ale będzie obciach o siet Prosił mnie kolega bo chciał kupić dla swojej dziewczyny. Zaraz padnę - tyle kasy... Znajomy powiedział, że miały wycięty jakiś malutki kwadracik na opakowaniu... Zielona, widziałam Twój pozytywny komentarz i nim sie ostatecznie zasugerowałam. No nie mogę - myślicie, że to może być podróba

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-07-03 o 10:01 Powód: lit.
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 10:49   #2380
Zielona30
Zakorzenienie

Cytat:
O %$#@&^%$&$$%:mu r:
Perfumy już odebrane i wręczone na prezent - ale będzie obciach o siet Prosił mnie kolega bo chciał kupić dla swojej dziewczyny. Zaraz padnę - tyle kasy... Znajomy powiedział, że miały wycięty jakiś malutki kwadracik na opakowaniu... Zielona, widziałam Twój pozytywny komentarz i nim sie ostatecznie zasugerowałam. No nie mogę - myślicie, że to może być podróba
Wygląda na to,że mają mieszany asortyment.Mój komentarz był za kupioną u niego Herrerę i ta była oryginałem(porównałam ją dokładnie jeszcze z pustą buteleczką którą miałam wcześniej). Nie miałam zastrzeżeń więc kupiłam AdG no i tu się niestety nacięłam .Komentarza zwrotnego oczywiście tez się nie doczekałam ale to nic.
Jeśli miały wycięty ten kwadracik to może to będzie w miejscu kodów( było już wspominane na forum o oryginalnych perfumach ale z jakichś tam względów sprowadzający chcą ukryć ilość sprowadzanych butelek czy jakoś tak) .
A nie możliwości poprosić o zdjęcia tych perfum,które kupił ten znajomy? W każdym bądź razie dla mnie ktoś kto rozdaje próbki podróbek FM nie jest całkowicie w porządku.

Czas edycji: 2010-07-03 o 10:53
Stary 2010-07-03, 12:25   #2381
zania
Matka buldoga

Cytat:
Nie wiem czy pytanie jeszcze aktualne ale ja sprzedającego zdecydowanie nie polecam.Jestem właśnie w trakcie zwrotu ordynarnej podróby męskich Aqua di Gio.Perfumeria Saporis ma przynajmniej dwa konta.Wcześniej właśnie z tego kupiłam męską Herrerę i nie miałam zastrzeżeń,z wyjątkiem gratisowej próbki(która okazała się podróbą FM).
Na pierwsze maile sprzedawca w ogóle nie odpowiedział,dopiero jak poinformowałam że będę prosiła o pomoc uprawnione organa to odpisał,że mam odesłać te perfumy i odezwą się do mnie jak je dostaną.Odesłałam przedwczoraj i znowu cisza.

http://forum.gazeta.pl/forum/w,15707...l_Czesc_8.html
Ale numer Przeczytalam takze dyskuscje z gazety i jestem w szoku. Doslownie brak slow, aby opisac jak ten facet bezczelnie postepuje Moim zdaniem powinien trafic na czarna liste watku wizazowego, bo chyba nikt nie bedzie mial ochoty na tzw. "rosyjska ruletke" - trafi sie oryginal czy nie trafi sie.

Zielona, jak sprawa juz bedzie miala swoj final czyli gosciu odda ci pieniadze (niech sprobuje nie ) to mam nadzieje, ze wystawisz mu odpowiedni komentarz, aby ostrzec innych kupujacych. Moze i inni wtedy odwaza sie ujawnic prawde.
Stary 2010-07-03, 12:39   #2382
Zielona30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Ale numer Przeczytalam takze dyskuscje z gazety i jestem w szoku. Doslownie brak slow, aby opisac jak ten facet bezczelnie postepuje Moim zdaniem powinien trafic na czarna liste watku wizazowego, bo chyba nikt nie bedzie mial ochoty na tzw. "rosyjska ruletke" - trafi sie oryginal czy nie trafi sie.

Zielona, jak sprawa juz bedzie miala swoj final czyli gosciu odda ci pieniadze (niech sprobuje nie ) to mam nadzieje, ze wystawisz mu odpowiedni komentarz, aby ostrzec innych kupujacych. Moze i inni wtedy odwaza sie ujawnic prawde.
Tak,mam zamiar umieścić go na tej niechlubnej liście,czekam na razie na dalszy ciąg wydarzeń.Wczoraj tak z ciekawości wpisałam sobie w wyszukiwarkę na tym forum nazwę tej perfumerii i zdziwiona trochę odkryłam wpis z zapytaniem o te perfumerię,w tym wątku.

Pisałam nawet do dziewczyny,która otrzymała od niego bezczelnego negatywa aby dowiedzieć się jak u niej potoczyła się dalej sprawa ze zwrotem ale mi nie odpisała.Bardzo podobała mi się jej odpowiedź a dokładniej określenie :buraku.
Stary 2010-07-03, 13:33   #2383
salserina
Przyczajenie

Witajcie,
kusi mnie to kenzo kusi, ale jeszcze Was zapytam - warto sobie portfel odchudzić???
Zastanawia mnie nazwa - eau de parfumE na zdjęciu produktu <powinno być bez "e" nieprawdaż?>
http://www.allegro.pl/item1104081508...a_allegro.html
salserina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 13:40   #2384
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez salserina Pokaż wiadomość
Witajcie,
kusi mnie to kenzo kusi, ale jeszcze Was zapytam - warto sobie portfel odchudzić???
Zastanawia mnie nazwa - eau de parfumE na zdjęciu produktu <powinno być bez "e" nieprawdaż?>
http://www.allegro.pl/item1104081508...a_allegro.html
salserino, witaj,
ten pan sprzedaje ordynarne podrobki, popatrz na inne jego aukcje i ceny (rowniez te zakonczone: ot, chocby Coco Mademoiselle 100 ml za 119 zl sprzedal).

no i powinno byc bez tego "e".

EDIT choc dziwi mnie wysoka cena tego L'eau par Kenzo, zwlaszcza przy Kokoszce za 119 zl...

EDIT2 ten pan sprzedaje obecnie IH w pojemnosci, ktora nie wystepuje na rynku :/
EDIT3 ba, nawet pare stron temu byla mowa o tej wlasnie aukcji - IH 80 ml.
i jeszcze ktos to w tej chwili kupuje :/

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2010-07-03 o 13:46
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 13:47   #2385
salserina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
salserino, witaj,
ten pan sprzedaje ordynarne podrobki, popatrz na inne jego aukcje i ceny (rowniez te zakonczone: ot, chocby Coco Mademoiselle 100 ml za 119 zl sprzedal).

no i powinno byc bez tego "e".

EDIT choc dziwi mnie wysoka cena tego L'eau par Kenzo, zwlaszcza przy Kokoszce za 119 zl...

EDIT2 ten pan sprzedaje obecnie IH w pojemnosci, ktora nie wystepuje na rynku :/
Wielkie dzięki, tak podejrzewałam, że coś nie gra. Bardzom Ci wdzięczna, Siarko40
salserina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 13:56   #2386
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez salserina Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki, tak podejrzewałam, że coś nie gra. Bardzom Ci wdzięczna, Siarko40
nie ma za co

znalazlam cos takiego:
http://www.allegro.pl/item1109501387..._katowice.html
wprawdzie nie znam blizej akurat tego zapachu, ale kombinuje, ze 30 - tki by chyba z tego nie podrabiali^^
moze niech ktos jeszcze zerknie, a nuz sie okaze, ze strzelisz sobie zgrabna 30 - tke w dobrej cenie
Stary 2010-07-03, 14:12   #2387
Spoora
Zakorzenienie

Coś myślicie o tych NR For Her? Kod PUX34 X (sprzedająca nie do końca zorientowana, gdzie ten kod powinien być i właściwie który to jest kod perfum, ale po moim wytłumaczeniu gdzie jest kod przesłała ten nr, sprzedająca jest nowa ma dopiero 5 komentarzy - Solange_Colette)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1097714252
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2010-07-03 o 14:13
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 14:57   #2388
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda na to,że mają mieszany asortyment.Mój komentarz był za kupioną u niego Herrerę i ta była oryginałem(porównałam ją dokładnie jeszcze z pustą buteleczką którą miałam wcześniej). Nie miałam zastrzeżeń więc kupiłam AdG no i tu się niestety nacięłam .Komentarza zwrotnego oczywiście tez się nie doczekałam ale to nic.
Jeśli miały wycięty ten kwadracik to może to będzie w miejscu kodów( było już wspominane na forum o oryginalnych perfumach ale z jakichś tam względów sprowadzający chcą ukryć ilość sprowadzanych butelek czy jakoś tak) .
A nie możliwości poprosić o zdjęcia tych perfum,które kupił ten znajomy? W każdym bądź razie dla mnie ktoś kto rozdaje próbki podróbek FM nie jest całkowicie w porządku.
Ja na żywo nigdy nie widziałam tych perfum i nie wiem czy umiałabym rozpoznać (choć pewnie tak) jutro będę miała fotki - sama zrobię i wrzucę. Tak się składa, że dziewczyna tego znajomego to moja siostra cioteczna ma jutro pochwalić mi się nowymi perfumami tak się pocieszam, że próbowałam znaleźć jakieś podróby tego zapachu w necie i na allegro m.in. I jakoś nie trafiłam... chyba... Ceny miały zbliżone - ok 200zł. Poza tym zapach był wprowadzony rok temu i jest limitowanką - może nie opłaca się tego podrabiać albo nie zdążyli jeszcze - tak się pocieszam...
A tego gostka to bym chyba %%#%**

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-07-03 o 15:03
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 15:12   #2389
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Coś myślicie o tych NR For Her? Kod PUX34 X (sprzedająca nie do końca zorientowana, gdzie ten kod powinien być i właściwie który to jest kod perfum, ale po moim wytłumaczeniu gdzie jest kod przesłała ten nr, sprzedająca jest nowa ma dopiero 5 komentarzy - Solange_Colette)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1097714252
ja u niej kupowalam i osobiscie odbieralam...bardzo sympatyczna pani...perfumy oryginalne i dobre ceny...
Stary 2010-07-03, 16:06   #2390
Paulyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Owszem, tego się zresztą nie podrabia.
Dzięki dziewczyny za info
Paulyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 16:34   #2391
Zielona30
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na żywo nigdy nie widziałam tych perfum i nie wiem czy umiałabym rozpoznać (choć pewnie tak) jutro będę miała fotki - sama zrobię i wrzucę. Tak się składa, że dziewczyna tego znajomego to moja siostra cioteczna ma jutro pochwalić mi się nowymi perfumami tak się pocieszam, że próbowałam znaleźć jakieś podróby tego zapachu w necie i na allegro m.in. I jakoś nie trafiłam... chyba... Ceny miały zbliżone - ok 200zł. Poza tym zapach był wprowadzony rok temu i jest limitowanką - może nie opłaca się tego podrabiać albo nie zdążyli jeszcze - tak się pocieszam...
A tego gostka to bym chyba %%#%**
Jeśli to limitowanka i niedawno wprowadzone to jednak duże szanse na to,że są oryginalne. AdG są jednymi z najczęściej podrabianych perfum,więc tu ryzyko było duże.

Czas edycji: 2010-07-03 o 16:35
Stary 2010-07-03, 20:17   #2392
anka_res
Zakorzenienie

Podróbka?

http://allegro.pl/item1108807120.html
Stary 2010-07-03, 21:26   #2393
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
ja u niej kupowalam i osobiscie odbieralam...bardzo sympatyczna pani...perfumy oryginalne i dobre ceny...
Dziękuję
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 23:22   #2394
jowisz
Zakorzenienie

proszę o weryfikację:

sprzedaje: Przystojna
klik
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 23:25   #2395
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Pomijając kwestię świeżości to chyba, kurde... oryginał .
50-tki tego były podrabiane?
Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
proszę o weryfikację:

sprzedaje: Przystojna
klik
Moim zdaniem OK .

Edytowane przez Asiuuuuula
Czas edycji: 2010-07-03 o 23:30
Stary 2010-07-03, 23:42   #2396
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Pomijając kwestię świeżości to chyba, kurde... oryginał .
50-tki tego były podrabiane?

.
Dziwna wydała mi się rura, tudzież nasadka na spreju chyba powinna być plastikowa? Ale przyznam się, że słabo znam Classique, stąd bedę wdzięczna za pomoc

Rozumiem, że nawet jeśli oryginał, to staruch?
Stary 2010-07-03, 23:53   #2397
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwna wydała mi się rura, tudzież nasadka na spreju chyba powinna być plastikowa? Ale przyznam się, że słabo znam Classique, stąd bedę wdzięczna za pomoc

Rozumiem, że nawet jeśli oryginał, to staruch?
Ja taką butelkę miałam w łapkach w 1995 roku i nie pamiętam szczegółów. Ostatnio butelka edp jest w takiej jakby siateczko-koronce chyba .
Ale niech wypowie się ktoś to posiada klasyka .
Stary 2010-07-04, 11:37   #2398
lux perpetua
Raczkowanie

Czy mogę prosić o weryfikację użytkowniczki jula90_2008?
Interesują mnie u niej Daisy i Style (niestety są tylko zdjęcia w opakowaniach...)

lux perpetua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 11:56   #2399
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lux perpetua Pokaż wiadomość
Interesują mnie u niej Daisy i Style (niestety są tylko zdjęcia w opakowaniach...)
wyglada dosc wiarygodnie...jest komentarz kogos kto kupil Daisy, mozna dopytac....
Stary 2010-07-04, 11:59   #2400
gidran
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lux perpetua Pokaż wiadomość
Wygląda w porządku, ja bym zaryzykowała. Ewentualnie można dopytać o kody z opakowania i o źródło
gidran jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości