Ostrowiecke Panny Młode cz. II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-20, 12:55   #481
Estrella
Rozeznanie

Dot.: Ostrowiecke Panny Młode cz. II

Czyli bardziej poprawna forma jest nasza Poza tym przecież jak się czyta książki czy na polskim w szkole itd. zawsze używało się tej formy,więc jest ona tą oficjalną
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 13:07   #482
azakowana
Zakorzenienie

To się mój mąż uśmieje jak mu to przeczytam hihi
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 14:41   #483
Ywanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justkaost Pokaż wiadomość
Podam Wam śmieszny przykład Mam babcię na wsi i spędzałam tam wszystkie swoje wakacje. Kiedy wyprowadza się krowy na pastwisko to one są na łańcuchu i bolec od tego łańcucha wbija się w ziemie. Kiedy krówka naje się to ten bolec przesuwa się troszkę dalej do świeżej trawki. U mojej babci mówi się wtedy "przepolowac krowę" a u mojego mężusia na wsi mówi się " posunąć krowę" Jak ja to usłyszałam
Dobre

Co do świadkowania to ja byłam świadkowa jak byłam po ślubie cywilnym i nie było problemu!
Stary 2009-02-20, 16:23   #484
Agripa
Raczkowanie

Dziewczyny doradźcie kiedy i gdzie najlepiej zamawiać tort weselny. Nie mam pojęcia jak dużo wcześniej zamawia się torty w Ostrowcu
Agripa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 16:57   #485
azakowana
Zakorzenienie

Ja zamawiałam tort u pni Anny Carso - przepyszny a na dodatek na jakim stojaku Ma duży wybór stojaków a ciasta piecze wyśmienite według mnie.
Stary 2009-02-20, 17:55   #486
olajka
Zadomowienie

Hello Kurczę dziewczyny a ja mam problem ze świadkową Jak już pisałam kiedyś, chciałabym wziąść na świadkową moją przyjaciółę, ale problem polega na tym, że jest z innej wiary.. no i nie da rady chyba raczej. Musiałaby się wyspowiadać, a u nich tego nie ma, a nie będzie przecież tego robić jesli nie pochwala. Mój TŻ to ma z głowy chyba wybór świadka, bo bierze kumpla. Mamy nadzieję, że nie odmówi później, bo narazie się zgodził. A ja wezmę chyba moją kuzynkę, jedną lub drugą.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2009-02-20 o 17:57
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 18:01   #487
nefeli
Raczkowanie

olajka jak Ci zależy bardzo na tym aby świadkową była przyjaciółka to spytaj jeszcze księdza, zobaczysz co Ci powie, bo ja jak byłam świadkową z moim TZ to nikt nam nie kazał iść do spowiedzi ani nie musieliśmy pokazywać żadnych kartek że ją odbyliśmy podawaliśmy tylko swoje dane i tyle wydaje mi się że to zależy od księdza
nefeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 18:11   #488
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nefeli Pokaż wiadomość
olajka jak Ci zależy bardzo na tym aby świadkową była przyjaciółka to spytaj jeszcze księdza, zobaczysz co Ci powie, bo ja jak byłam świadkową z moim TZ to nikt nam nie kazał iść do spowiedzi ani nie musieliśmy pokazywać żadnych kartek że ją odbyliśmy podawaliśmy tylko swoje dane i tyle wydaje mi się że to zależy od księdza
Zasiałaś we mnie szczyptę nadzieji Zapytam więc. Jest jeszcze taki problem, że ona nie ma chłopaka i nie wiem czy będzie miała z kim pójść, a przyszły swiadek ma dziewczyne.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 18:13   #489
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Na moim weselisku świadkową będzie moja kochana siostra, a świadkiem brat mojego męża.................co prawda braciszek jest zakręcony jak baranie rogi i na nasz ślub cywilny spóźnił się i dotarł dopiero na szampana po musieliśmy poprosić mojego teścia na świadka. Ale tym razem Paweł się już nie spóźni bo ma kategorycznie powiedziane, że ma przyjechać dzień wcześniej. A bardzo mi zależy żeby to właśnie on był świadkiem bo to dzięki niemu poznałam mojego mężusia
No to faktycznie zakręcony mojego Tż-a brat jeszcze bardziej dlatego nie będzie naszym świadkiem, pewnie by zapomniał w ogóle o ślubie

Cytat:
Napisane przez Estrella Pokaż wiadomość
U nas w grupie na studiach do tej pory jak ktoś poruszy ten temat to rozwija sie burzliwa dyskusja na temat wyższości pola nad dworem Podobno jest tak,że u nich mieszkają we dworze więc wychodzą na pole,a my "wieśniaki" mieszkamy na polach więc chodzimy na dwór
jak jeździłam do rodzinki na Śląsk to też nie wiedziałam na początku o co im chodzi z tym polem

Cytat:
Podam Wam śmieszny przykład Mam babcię na wsi i spędzałam tam wszystkie swoje wakacje. Kiedy wyprowadza się krowy na pastwisko to one są na łańcuchu i bolec od tego łańcucha wbija się w ziemie. Kiedy krówka naje się to ten bolec przesuwa się troszkę dalej do świeżej trawki. U mojej babci mówi się wtedy "przepolowac krowę" a u mojego mężusia na wsi mówi się " posunąć krowę" Jak ja to usłyszałam
U mojej babci na wsi też się mówi ''przepolować krowę", może z tych samych rejonów są. Ale z ''posuwaniem"
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 18:51   #490
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Hello Kurczę dziewczyny a ja mam problem ze świadkową Jak już pisałam kiedyś, chciałabym wziąść na świadkową moją przyjaciółę, ale problem polega na tym, że jest z innej wiary.. no i nie da rady chyba raczej. Musiałaby się wyspowiadać, a u nich tego nie ma, a nie będzie przecież tego robić jesli nie pochwala. Mój TŻ to ma z głowy chyba wybór świadka, bo bierze kumpla. Mamy nadzieję, że nie odmówi później, bo narazie się zgodził. A ja wezmę chyba moją kuzynkę, jedną lub drugą.
Olajka świadek nie musi być wierzący a tym bardziej tej samej wiary. Nawet osoby po apostazji mogą być świadkami ślubu. To jest inaczej niż w przypadku bierzmowania czy chrztu.
Także nie martw się tym
Wcale nie musi przyjmować Komunii ani się spowiadać.
Stary 2009-02-20, 19:20   #491
Ywanka
Zadomowienie

Mój świadek nie przyjmował komunii.
Najlepiej pogadaj z księdzem.
Stary 2009-02-20, 20:32   #492
waniliaania2009
Wtajemniczenie

znalazlam kilka kompletow bizuterii (mi sie podoba najbardziej ten pierwszy komplet czyli kolczyki+branzoletka, ale nie wiem czy bedzie pasowal do mojej sukienki. co myslicie?)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kruk kolczyki.jpg (19,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg krkk branzoleta.jpg (20,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod1337_0_s.jpg (3,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod1332_0_m.jpg (11,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod533_0_m.jpg 2.jpg (10,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod537_0_s.jpg2.jpg (2,0 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2009-02-20 o 20:34
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:33   #493
waniliaania2009
Wtajemniczenie

oraz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod989_0_m.jpg (9,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod988_0_m.jpg4.jpg (11,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod531_0_m.jpg (13,2 KB, 5 załadowań)
Stary 2009-02-20, 21:21   #494
azakowana
Zakorzenienie

Waniliaania ja by raczej dała do tej sukni naszyjnik w takim kształcie jak te poniżej - chodzi tylko o kształt i do tego kolczyki takie jak 1 z drugiej serii Twoich zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 (6).jpg (11,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg desi-wedding-jewelry-jaipurgems2.jpg (20,8 KB, 9 załadowań)
Stary 2009-02-20, 22:14   #495
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Księgę jest b. łatwo zrobić samemu. Kupić tzw. tradycyjny album ślubny. Ja zrobiłam moim znajomym w prezencie. Wyglądała tak:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2818
Ostrowczanko dobry pomysł podałaś i chyba też tak zrobię

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Estrella Pokaż wiadomość
U nas w grupie na studiach do tej pory jak ktoś poruszy ten temat to rozwija sie burzliwa dyskusja na temat wyższości pola nad dworem Podobno jest tak,że u nich mieszkają we dworze więc wychodzą na pole,a my "wieśniaki" mieszkamy na polach więc chodzimy na dwór
Dobre też się spotkałam z tym, że niektórzy mówią zamiast dwór pole.
Kiedyś poszłam do koleżanki i jej mama od progu do mnie takim tekstem: jak tam na polu jest? to ja takie oczy o co chodzi?Nie wiedziałam o co kobicie chodzi czy się przesłyszałam czy co więc odpowiedziałam zbita z tropu, że dobrze.Dopiero potem pytam się koleżanki o jakie pole mnie pytała jej mama.

Jeśli chodzi o świadkową to miałam problem wcześniej bo myślałam że moja siostra stryjeczna się nie zgodzi mi świadkować więc postanowiłam tak od niechcenia się zapytać i o dziwo zgodziła się.A jeśli chodzi o świadka to mamy dwóch do wyboru oczywiście ze strony mojego TŻ-eta.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 10:40   #496
michel82
Wtajemniczenie

A co tu tak pusto i cicho dzisiaj
Gdzie się podziały to wszystkie ostrowieckie ???????

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 11:23   #497
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

no rzeczywiście cichutko.
gusiak23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 11:51   #498
michel82
Wtajemniczenie

To ja myślałam, że jak wejdę dzisiaj na wizaż, to będę miała duże zaległości do nadrobienia, a tu nic
Gdzie się wszyscy podziali Czyżbyście się szykowały na ostatki

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-02-21, 12:41   #499
mehja
Zakorzenienie

Hey. Ja dziś byłam na mieście, miałam iść do tej kwiaciarki na targu i do jubilera spytać ile czasu wcześniej zamawiać trzeba obrączki z własnego złota i zapomniałam! Przypomniałam sobie jak już wracałam do domu i nie chciało mi się cofać

Jak przechodziłam przez wąską uliczkę, widziałam śmieszną sytuację. Przed sklepem tej wrednej babki od sukien ślubnych stało 3 chłopaków i próbowali zajrzeć przez okno, ona wtedy zasłaniała żaluzje . To próbowali wejść do sklepu ale babka chyba im nie dała bo drzwi się zaraz zatrzasnęły. Widzę, że ludzie chodzą ją oglądać jak dziwny okaz
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 12:43   #500
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Hey. Ja dziś byłam na mieście, miałam iść do tej kwiaciarki na targu i do jubilera spytać ile czasu wcześniej zamawiać trzeba obrączki z własnego złota i zapomniałam! Przypomniałam sobie jak już wracałam do domu i nie chciało mi się cofać

Jak przechodziłam przez wąską uliczkę, widziałam śmieszną sytuację. Przed sklepem tej wrednej babki od sukien ślubnych stało 3 chłopaków i próbowali zajrzeć przez okno, ona wtedy zasłaniała żaluzje . To próbowali wejść do sklepu ale babka chyba im nie dała bo drzwi się zaraz zatrzasnęły. Widzę, że ludzie chodzą ją oglądać jak dziwny okaz

Wszyscy są ciekawi co to za

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-02-21, 14:36   #501
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

dobre czyli wąska uliczka nie jest miejscem godnym polecenia jeżeli chodzi o suknie ślubne??
Stary 2009-02-21, 14:48   #502
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
dobre czyli wąska uliczka nie jest miejscem godnym polecenia jeżeli chodzi o suknie ślubne??
Większość chodzi tam z ciekawości, żeby się przekonać, czy pani która tam sprzedaje faktycznie jest taka, jak dziewczyny piszą tutaj na forum w części pierwszej

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-02-21, 15:56   #503
Agatka1153
Przyczajenie

WitajcieDopiero zaczynam na forum. Mam pytanie troszkę z innej beczki, czy znacie może takiego pana Leszek Pietrzykowski jest to pan który zajmuje się fimowaniem, podpisałam z nim umowę ale chwilę później dowiedziałam się że osobiście nie będzie filmował bo jest już zajęty,natomiast wyśle swojego "pracownika". Martwię się że mimo zapewnień Pana Leszka ten drugi kamerzysta okaże się amatorem
Agatka1153 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 16:33   #504
Elsi81
Zakorzenienie

Cicho wszędzie głucho wszędzie co to będzie?
Ja miałam dziś zjazd w Kielcach ale na szczęście już w domku jestem.

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Widzę, że ludzie chodzą ją oglądać jak dziwny okaz
Idą oglądać małpę bo w Zoo jej nie widzieli a że okazja się trafiła i jest na miejscu to czemu nie mieli by nie zobaczyć za darmochę.

Cytat:
Napisane przez Agatka1153 Pokaż wiadomość
Witajcie Dopiero zaczynam na forum.

Witaj wśród nas

Kiedy masz ślub? Musiałabyś znaleźć we wcześniejszym wątku info o tym kamerzyście bo coś tam dziewczyny pisały o tych pomocnikach jego.

Stary 2009-02-21, 16:40   #505
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23
Smile Dot.: Ostrowiecke Panny Młode cz. II

Witaj Agatka1153,

A gdzie Wy wybierałyście suknie?? To jeszcze przede mną i dlatego zastanawiam się od czego zacząć

Edytowane przez gusiak23
Czas edycji: 2009-02-21 o 16:43
Stary 2009-02-21, 16:47   #506
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
A gdzie Wy wybierałyście suknie?? To jeszcze przede mną i dlatego zastanawiam się od czego zacząć

Ja jeszcze nie wybierałam ale najpierw zobaczę tu na miejscu i jak mi się nie spodoba żadna do pojadę do Kielc, tam jest więcej salonów i większy wybór.No mnie niebawem czeka szukanie tej wymarzonej.

Stary 2009-02-21, 18:36   #507
ninuska
Zadomowienie

hej kobietki, byłam i ja dziś w Kielcach na uczelni i zobaczyłm fajna rzecz- mianowicie na szybie jednego z salonów ślubnych jest wielki biały napis-sukie ślubne od 500 zł Niestety nie miała czasu,żeby tam wstąpić.

Agatka1153 witamy na naszym forum Ja CI niestety nie pomoge bo nie znam tego pana, ale dziewczyny o nim pisały wcześniej więc musisz poszperac.

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2009-02-21 o 18:41
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 18:47   #508
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agatka1153 Pokaż wiadomość
WitajcieDopiero zaczynam na forum. Mam pytanie troszkę z innej beczki, czy znacie może takiego pana Leszek Pietrzykowski jest to pan który zajmuje się fimowaniem, podpisałam z nim umowę ale chwilę później dowiedziałam się że osobiście nie będzie filmował bo jest już zajęty,natomiast wyśle swojego "pracownika". Martwię się że mimo zapewnień Pana Leszka ten drugi kamerzysta okaże się amatorem

Witamy na forum. Znam p.Leszka Pietrzykowskiego bo akurat on będzie u nas filmował osobiście. Co do jego pracowników to niestety nie wiem jak to jest, więc nie pomogę

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
hej kobietki, byłam i ja dziś w Kielcach na uczelni i zobaczyłm fajna rzecz- mianowicie na szybie jednego z salonów ślubnych jest wielki biały napis-sukie ślubne od 500 zł Niestety nie miała czasu,żeby tam wstąpić.

Agatka1153 witamy na naszym forum Ja CI niestety nie pomoge bo nie znam tego pana, ale dziewczyny o nim pisały wcześniej więc musisz poszperac.

A w którym salonie w Kielcach tak pisało Bo akurat jestem w Kielcach i może po weekendzie bym się tam przeszła i zobaczyła co ciekawego mają

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-02-21, 18:47   #509
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Przeczytalam na jednym forum, ze gdy suknia slubna jest koloru ecri to pan mlody nie moze miec bielaj koszuli.... co o tym myslicie???
Bo mi to wczesniej nawet do glowy nie przyszlo
Stary 2009-02-21, 18:53   #510
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

moim zdaniem to bzdura, przecież wtedy można jakieś dodatki ecri lub w podobnym kolorze, np bukiet i stroik do marynarki plus do tego krawat czy cos tam tez w podobnym kolorze i wygląda jak najbardziej ok

Edytowane przez gusiak23
Czas edycji: 2009-02-21 o 18:54
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości