|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostrowiecke Panny Młode cz. II
Czyli bardziej poprawna forma jest nasza
Poza tym przecież jak się czyta książki czy na polskim w szkole itd. zawsze używało się tej formy,więc jest ona tą oficjalną
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
To się mój mąż uśmieje jak mu to przeczytam hihi
|
|
|
|
#483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do świadkowania to ja byłam świadkowa jak byłam po ślubie cywilnym i nie było problemu!
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradźcie kiedy i gdzie najlepiej zamawiać tort weselny. Nie mam pojęcia jak dużo wcześniej zamawia się torty w Ostrowcu
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamawiałam tort u pni Anny Carso - przepyszny a na dodatek na jakim stojaku
Ma duży wybór stojaków a ciasta piecze wyśmienite według mnie.
|
|
|
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
Hello
Jak już pisałam kiedyś, chciałabym wziąść na świadkową moją przyjaciółę, ale problem polega na tym, że jest z innej wiary.. no i nie da rady chyba raczej. Musiałaby się wyspowiadać, a u nich tego nie ma, a nie będzie przecież tego robić jesli nie pochwala. Mój TŻ to ma z głowy chyba wybór świadka, bo bierze kumpla. Mamy nadzieję, że nie odmówi później, bo narazie się zgodził. A ja wezmę chyba moją kuzynkę, jedną lub drugą.
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() Edytowane przez olajka Czas edycji: 2009-02-20 o 17:57 |
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
olajka jak Ci zależy bardzo na tym aby świadkową była przyjaciółka to spytaj jeszcze księdza, zobaczysz co Ci powie, bo ja jak byłam świadkową z moim TZ to nikt nam nie kazał iść do spowiedzi ani nie musieliśmy pokazywać żadnych kartek że ją odbyliśmy podawaliśmy tylko swoje dane i tyle
wydaje mi się że to zależy od księdza
|
|
|
|
#488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapytam więc. Jest jeszcze taki problem, że ona nie ma chłopaka i nie wiem czy będzie miała z kim pójść, a przyszły swiadek ma dziewczyne.
|
|
#489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojego Tż-a brat jeszcze bardziej dlatego nie będzie naszym świadkiem, pewnie by zapomniał w ogóle o ślubie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także nie martw się tym ![]() Wcale nie musi przyjmować Komunii ani się spowiadać. |
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
Mój świadek nie przyjmował komunii.
Najlepiej pogadaj z księdzem.
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
znalazlam kilka kompletow bizuterii (mi sie podoba najbardziej ten pierwszy komplet czyli kolczyki+branzoletka, ale nie wiem czy bedzie pasowal do mojej sukienki. co myslicie?)
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2009-02-20 o 20:34 |
|
|
|
#493 |
|
Wtajemniczenie
|
oraz
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Waniliaania ja by raczej dała do tej sukni naszyjnik w takim kształcie jak te poniżej - chodzi tylko o kształt i do tego kolczyki takie jak 1 z drugiej serii Twoich zdjęć
|
|
|
|
#495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
DobreKiedyś poszłam do koleżanki i jej mama od progu do mnie takim tekstem: jak tam na polu jest? to ja takie oczy o co chodzi?Nie wiedziałam o co kobicie chodzi czy się przesłyszałam czy co więc odpowiedziałam zbita z tropu, że dobrze.Dopiero potem pytam się koleżanki o jakie pole mnie pytała jej mama.![]() Jeśli chodzi o świadkową to miałam problem wcześniej bo myślałam że moja siostra stryjeczna się nie zgodzi mi świadkować więc postanowiłam tak od niechcenia się zapytać i o dziwo zgodziła się. |
|||
|
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
A co tu tak pusto i cicho dzisiaj
Gdzie się podziały to wszystkie ostrowieckie ???????
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
no rzeczywiście cichutko.
|
|
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja myślałam, że jak wejdę dzisiaj na wizaż, to będę miała duże zaległości do nadrobienia, a tu nic
![]() Gdzie się wszyscy podziali Czyżbyście się szykowały na ostatki
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Hey. Ja dziś byłam na mieście, miałam iść do tej kwiaciarki na targu i do jubilera spytać ile czasu wcześniej zamawiać trzeba obrączki z własnego złota i zapomniałam!
Przypomniałam sobie jak już wracałam do domu i nie chciało mi się cofać Jak przechodziłam przez wąską uliczkę, widziałam śmieszną sytuację. Przed sklepem tej wrednej babki od sukien ślubnych stało 3 chłopaków i próbowali zajrzeć przez okno, ona wtedy zasłaniała żaluzje
|
|
|
|
#500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszyscy są ciekawi co to za
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
dobre czyli wąska uliczka nie jest miejscem godnym polecenia jeżeli chodzi o suknie ślubne??
|
|
|
|
#502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#503 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Cicho wszędzie głucho wszędzie co to będzie?
![]() Ja miałam dziś zjazd w Kielcach ale na szczęście już w domku jestem. Idą oglądać małpę bo w Zoo jej nie widzieli a że okazja się trafiła i jest na miejscu to czemu nie mieli by nie zobaczyć za darmochę.Witaj wśród nas ![]() Kiedy masz ślub? Musiałabyś znaleźć we wcześniejszym wątku info o tym kamerzyście bo coś tam dziewczyny pisały o tych pomocnikach jego. |
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Agatka1153,
A gdzie Wy wybierałyście suknie?? To jeszcze przede mną i dlatego zastanawiam się od czego zacząć Edytowane przez gusiak23 Czas edycji: 2009-02-21 o 16:43 |
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie wybierałam ale najpierw zobaczę tu na miejscu i jak mi się nie spodoba żadna do pojadę do Kielc, tam jest więcej salonów i większy wybór.No mnie niebawem czeka szukanie tej wymarzonej.
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
hej kobietki, byłam i ja dziś w Kielcach na uczelni i zobaczyłm fajna rzecz- mianowicie na szybie jednego z salonów ślubnych jest wielki biały napis-sukie ślubne od 500 zł Niestety nie miała czasu,żeby tam wstąpić.Agatka1153 witamy na naszym forum Ja CI niestety nie pomoge bo nie znam tego pana, ale dziewczyny o nim pisały wcześniej więc musisz poszperac.
Edytowane przez ninuska Czas edycji: 2009-02-21 o 18:41 |
|
|
|
#508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy na forum. Znam p.Leszka Pietrzykowskiego ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
A w którym salonie w Kielcach tak pisało Bo akurat jestem w Kielcach i może po weekendzie bym się tam przeszła i zobaczyła co ciekawego mają
|
|
#509 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytalam na jednym forum, ze gdy suknia slubna jest koloru ecri to pan mlody nie moze miec bielaj koszuli.... co o tym myslicie???
Bo mi to wczesniej nawet do glowy nie przyszlo |
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem to bzdura, przecież wtedy można jakieś dodatki ecri lub w podobnym kolorze, np bukiet i stroik do marynarki plus do tego krawat czy cos tam tez w podobnym kolorze i wygląda jak najbardziej ok
Edytowane przez gusiak23 Czas edycji: 2009-02-21 o 18:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.

Poza tym przecież jak się czyta książki czy na polskim w szkole itd. zawsze używało się tej formy,więc jest ona tą oficjalną

Jak już pisałam kiedyś, chciałabym wziąść na świadkową moją przyjaciółę, ale problem polega na tym, że jest z innej wiary..
no i nie da rady chyba raczej. Musiałaby się wyspowiadać, a u nich tego nie ma, a nie będzie przecież tego robić jesli nie pochwala. Mój TŻ to ma z głowy chyba wybór świadka, bo bierze kumpla. Mamy nadzieję, że nie odmówi później, bo narazie się zgodził. A ja wezmę chyba moją kuzynkę, jedną lub drugą.

musieliśmy poprosić mojego teścia na świadka. Ale tym razem Paweł się już nie spóźni bo ma kategorycznie powiedziane, że ma przyjechać dzień wcześniej. A bardzo mi zależy żeby to właśnie on był świadkiem bo to dzięki niemu poznałam mojego mężusia 

oczy o co chodzi?Nie wiedziałam o co kobicie chodzi czy się przesłyszałam czy co więc odpowiedziałam zbita z tropu, że dobrze.Dopiero potem pytam się koleżanki o jakie pole mnie pytała jej mama.
???????