Kolor sukni a kolor garnituru - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-24, 22:24   #91
Kofika13
Zakorzenienie

Dot.: Kolor sukni a kolor garnituru

iwona kiecka bardzo fajna chyba z fasonu nawet troche podobna do mojeja na glowie to sama nie wiem co bede miala w piatek ide na probna,moze ta kobitka wymysli mi cos sensownego - poprzednia - totalna katastrofa

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 09:46   #92
iwona bez ogona
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to iwona bez ogona

Nie mogłam sie powstrzymać i ... zamieszczam nasza fote tak oto sie prezentowaliśmy Pan Młody był nielada zaskoczeniem dla gosci ale ogólnie naszym zdaniem fajnie to wypadło...

Dziewczyny jak Wasze 30.08.2008 uroczystości? Wszystko sie udało? Były jakieś 'wpadki" ?

Kofika najserdeczniejsze życzenia no i trzymam kciuki bo to chyba w tą sobote..?

Pozdrawam serdecnzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (74,9 KB, 319 załadowań)
Stary 2009-11-11, 16:15   #93
paulina119a
Zadomowienie

Podbijam temat.
Widzę, że mały tu ruch panuje... a szkoda bo przecież nasi panowie są równie ważni tego dnia ja my.

Liczę na Waszą pomoc w doborze garnituru.
Otóż moja suknia jest w kolorze śmietankowej/diamentowej bieli. Jest z satyny. Zdobienia to wyhaftowane listki nitką koloru ciepłego srebra (nie potrafię nazwać tego koloru) oraz kryształki Swarovskiego. Zdobień nie jest przesadnie dużo, część gorsetu (przód i tył) oraz tren.
Mam ciepłą karnację i blond włosy.
Wiązanka będzie w kolorach pastelowych z odrobiną bordo.
Mój P jest blondynem o ciepłej karnacji. Szczupły, wysoki.
Pomóżcie mi z doborem garnituru dla niego.
Powinien być ciemny czy może być jasny (n.p. beżowo-popielaty, taki ziemisty lecz nie kawa z mlekiem)
Nie wiem jak się za to zabrać.
Dodam, że ślub w maju.
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 16:54   #94
kodeina
Zakorzenienie

Paulino ja bym postawiła na ciemny garnitur ...jeśli nie czarny to może ciemny grafit??
Według mnie panowie wyglądają wtedy naprawdę elegancko
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 09:55   #95
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
Paulino ja bym postawiła na ciemny garnitur ...jeśli nie czarny to może ciemny grafit??
Według mnie panowie wyglądają wtedy naprawdę elegancko
Kodeina ja też na początku obstawiałam grafit... jednak dotarło do mnie, że grafit to zimny odcień a ecri ciepły...
Boję się, że będziemy wyglądać jakbyśmy się spotkali przypadkiem przed ołtarzem. Wiesz, chcę abyśmy oboje dobrze wyglądali stojąc obok siebie...

Tak zaczęłam szukać po stronach internetowych różnych garniturów...
A gdyby któryś z tych?
Stary 2009-11-12, 10:54   #96
Rapi
Raczkowanie

Paulina119a, ja tez uważam że ciemny garnitur byłby najodpowiedniejszy.
Aha, a jak będziecie wybierać koszulę to pamietajcie że nie może być biała, bo przy białej Twoja suknia wyglądałaby nieciekawie.
Rapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 10:56   #97
kodeina
Zakorzenienie

Z wcześniejszego opisu wywnioskowałam że masz suknię w bieli ze srebrymi dodatkami stąd poleciłam grafit
Ja miałam suknię w ecru ze złotymi przeszyciami a mój Tżet miał ubranie w kolorze grafitu wpadącego w czerń
CZytałam że do ecru to powinien być brąz ale w brązie wyglądał jak stary dziadek
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 19:22   #98
Taverney
Zakorzenienie

grafit też może fajnie pasować do ekri, kwestia doboru dodatków, które połączą te dwa kolory w całość i będzie pięknie. Brąz jest idealny, ale grafit i czerń też fajnie pasują.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 11:39   #99
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rapi Pokaż wiadomość
Paulina119a, ja tez uważam że ciemny garnitur byłby najodpowiedniejszy.
Aha, a jak będziecie wybierać koszulę to pamietajcie że nie może być biała, bo przy białej Twoja suknia wyglądałaby nieciekawie.
Tak, tak już mi jakaś wizażanka wspomniała, że koszula nie może być śnieżno biała, bo suknia nabierze niezdrowego, brudnego odcienia przy niej.

Kodeina przepraszam, bo pewnie nie napisałam tego zrozumiale. Kolor ten nazywa się śmietankowa biel... to jest coś a'la ecri... Jednak zdobienia ma w kolorze srebra, ale takiego ciepłego odcienia srebra...

Taverney myślisz, że grafit będzie pasował??

Znalazłam taki garnitur, który mi się spodobał. Poza tym musznik i marynarka motywem genialnie pasowały by do mojej sukni
Myślicie, że pasuje na ślub?
Stary 2009-12-14, 20:31   #100
gorzka prawda
Zadomowienie

Witam. Mam suknię w kolorze ecru - taką jak na załączonym zdjęciu, dodatki złote,. Mój TŻ będzie miał koszulę w kolorze mojej sukni (bez kamizelki!), ale nie mam pojęcia czy czarny garnitur będzie tu pasował - TŻ musi mieć czarny i koniec bo innego nie założy. W takim razie jaki krawat? Czy czarny pasuje w ogóle do tej sukni? Proszę o pomoc.
Zał. zdjęcia sukni takiej jaką będę miała i bukietu

Edytowane przez gorzka prawda
Czas edycji: 2009-12-14 o 20:32
gorzka prawda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 17:28   #101
Ajli
Raczkowanie

A my wczoraj zakupiliśmy Ja mam suknię koloru śmietankowej bieli a garnitur jest koloru...ciemny granat. W 4 różnych sklepach przekonywali nas, że wcale nie musi być ecri+brąz, że z granatem będzie bardzo elegancko i wcale nie będzie się gryzło (ja miałam takie obawy) Przede wszystkim bardzo elegancko i przystojniakowo wyglądał, garnitur taliowany, z czarną lamówką przy garniturze

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Coś w tym stylu, tylko lamówka węższa, tylko na brzegach:
http://www.fashion-man.pl/upload/Ima...8_088small.jpg
A suknia taka:
http://cdn2.ioffer.com/img/item/106/262/782/I6jt.jpg
Ajli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości