|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do ginekologa
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Rozeznanie
|
..tez nie mam doswiadczenia ale sie domyslam ze to chyba trzeba maila mu napisac albo na gg zostawic jakies namiary
![]() ![]()
#633 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie chcecie się pośmiać proszę bardzooo....ja nikomu nie bronie, baaa będę jeszcze szcześliwa ,ze komuś poprawiłam humor przez co udzieliłam się charytatywnie:p
Ale jeśli chodz jedna osoba odpowie mi poważnie będę bardzoooooo wiedzęczna, bo erekacja była wiec był płyn przed wytryskiem,a jak mi wiadomo są tam plemniki wiec ( mimo,ze zaraz powiedziecie ze wy nie mozecie mi tego powiedziec) zgłaszam się do was wierzac ze macie wiecej niz ja doswiadczenia i lat czy duze jest prawdopodobieństwo zajscia w ciaze mimo tego co wyzej przytoczyłam) Mam nadzieje,ze chociaz jedna osoba odpowie mi powaznie.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Rozeznanie
|
No to masz powazna odpowiedź. Plemniki to nie kaskaderzy. Przez bieliznę nie przenikną/przeskoczą/przedrą się czy cokolwiek innego. Jedyna ciąża jaka Ci grozi to urojona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje powyzsze odpowiedzi potraktuj z przymruzeniem oka - jako wskaznie ze wszystko mozna rozdmuchac i zrobic z igly widly.Nie daj sie zwariowsc - samej sobie.Ja rozumiem - nerwy i stres i nakrecanie sie rozwazaniami "czy to mozliwe". W ciaze tak latwo sie nie zachodzi, nawet w bardziej sprzyjajacych okolicznosciach. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#639 |
Zadomowienie
|
no ładnie, widzę, że kulturka na poziomie... jeśli was to śmieszy, to po co w ogóle się odzywacie? :/ juz zapomniałyście, jak same byłyście początkujące?
slona, oczywiscie ze nie jestes w ciazy, ale zainwestuj w jakies zabezpieczenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: okres
a no wlasnie tak zapytam odrazu.. na czym to polega ze mimo iz tam w macicy sie zluszcza ta blona i wyplywa razem z krwią caly czas.. to niby jak sie ten zarodek ma zagnieździć?? pytam bo serio jakos sobie tego nie wyobrazam, chociaz mam swiadomosc ze mozna zajsc bo rozne cuda sie zdarzaja na tym swiecie, ale pytanie JAK???
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
no ale przecież w ciąże można zajść tylko w dni płodne,znaczy konkretnie w dniu owulacji.. lub jeśli plemniki przetrwają do tego czasu...czyli jeżeli dziewczyna kocha się w czasie okresu a owulacja ma nastąpić na przykład 14 dni od 1 dnia okresu to prawdopodobienstwo zajscia w ciąże jest znikome... radze jednak dla lepszego samopoczucia uzywac prezerwatyw
![]()
#644 | |
Zakorzenienie
|
TAK, można zajść w ciążę podczas okresu
![]() Cytat:
Plemniki mogą przetrwać w drogach rodnych kobiety do kilku dni - przy krótkich cyklach okres niepłodności przedowulacyjnej trwa krótko- więc plamniki mogą dotrwać już do czasu płodnego i może nastąpić zapłodnienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dziewczyny.. Ja wiem, że takie wątki się powtarzają, wracają, wiem, że pytania dla Was są zwyczajnie śmieszne. Ale powtarzanie tej samej akcji "nabijanie się" w każdym podobnym wątku mi się przestaje podobać. Dla autorki to na pewno jest problem, a nie każda zareaguje tak pozytywnie, jak _slona_. Więc byłabym wdzięczna, gdybyście jednak powstrzymały się od wzajemnego nakręcania się w dziedzinie docinków. Nie mogę Wam tego zabronić, nie mogę Wam niczego nakazać... ale zwyczajnie robi się nieprzyjemnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zadomowienie
|
Wątpie. Gdy w II gimnazjum mielismy spotkania z taką panią w programie "Między nami Kobietkami" i jedna z moich koleżanek spytała czy można w czasie okresu się kochac i zajść w ciąże, to ta pani odpowiedziała, że kochac sie mozna, ale nie mozna zajsc wtedy w ciaze.
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Primavera ma rację. w ciążę można zajść zawsze. nawet bardzo dokładnie nam tu wyjaśniła czemu tak się dzieje, a nie rzucałaby słów na wiatr.
![]()
#650 |
Zakorzenienie
|
ja slyszalam ze w czasie okresu mozna .....male prawdopodobienstwo ale mozna, zalezy tez od dlugosci cyklow itd...
po okresie mala szansa od 10 dnia cyklu duza szansa dni polodneeeeeeeee po 18 dniu cyklu raczej mala szansa znowu jakos tak ![]() pewnie pomieszkalam cos
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- aby obliczyć ilość dni niepłodnych przed owulacją (czyli te zaraz po okresie, i należy zawsze pamiętać o tym, że jest to nipłodność względna) potrzebne są wyniki pomiaru temperatury z 6 poprzednich cykli i długość tych 6 cykli- na podstawie tych danych można obliczyć, ile dni jest względnie niepłodnych - aby obliczyc niepłodność poowulacyjną- musimy wiedzieć dokładnie, kiedy była owulacja- i żadny tam 18 dzień - tylko 4 dzień podwyższonej temperatury już jest niepłodny. Widzę, ze zrobiłam wykład, a nie o to mi chodziło- po prostu denerwuje mnie i śmieszy takie "wyliczanie"- "do 10 dnia można, po 18 można"- tym sposobem to sobie można liczby na totolotka obstawiać co najwyzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Przyczajenie
|
Witam Wizażanki! Muszę powiedzieć że przedarłam się przez ten wątek i zaimponowała mi Wasza cierpliwość i mam nadzieje że nie będę jej wystawiać na próbę tym pytaniem. Wiem że to wygląda absurdalnie ale czy można zajść w ciążę w takiej oto sytuacji: trzymało się dłoń na tapczanie na którym kilkanaście godzin wcześniej leżał mężczyzna i istnieje ryzyko że miał wytrysk, po czym przypadkowo dotyka się tą dłonią wewnętrznej strony majtek? Śluz wskazywałby na dni płodne, ale nie można tego dokładnie stwierdzić bo z powodu sesji na uczelni i stresu chyba owulacja mocno się przesunęła.
Wydaje mi się że to bardzo mało prawdopodobne skoro plemniki były juz mocno wysuszone, poza tym tudno byłoby im się przeniesć narękę bez płynu ale chciałabym się tyko upewnić. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
BAN stały
|
![]()
siema ludzie pytam sie tylko tak o dla zaspokojenia własnych mysli :jezeli dziewczyna miała na dłoni faceta nasienie wymyła rece z conajmniej 2-3 razy i po czasie jakims 6-7 min zmieniła sobie tampon czy cos moze byc nie tak.??jakas niechciana ciąza..;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
Dot.: rączka
pewnie że może
![]() przepraszam, ale takie posty mimo wszystko doprowadzają mnie do wybuchu śmiechu i inaczej nie mogę zareagować. poczytaj sobie wątek o pettingu i dziewicy. może tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.
#656 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zadomowienie
|
nie
![]() asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Raczkowanie
|
ej laski ja wiem ze to smieszne ale naprawde czlowiek w nerwach bog wie co sobie wyobraza nawet takie rzeczy ze po umyciu rak moze cos sie niedaj boze stac,ja sama jestem starszna panikara i wiem co nieraz sobie potrafie ubzdurac ,tyle ze dla mnie to jest uciazliwe takie wmawiania sobie rzeczy niemozliwych bo to prowadzi do okropnej nerwicy oszalec idzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
No dobra, będę okrutna...
Jeśli ma sie takie obawy i lęki to nie powinno wogóle sie myśleć o uprawianiu seksu. Skoro nie jestes w stanie przyswoić sobie najbardziej elemnatrnej wiedzy na temat rozmnażania gatunku ludzkiego to nie powinnaś bawić sie w zaawansowane techniki. Ja bym się nie podjęła współżycia w ogóle gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości, że po 3-krotnym myciu rąk i wkładaniu tampona mogę zajść w ciażę. Szczególnie jeszcze, że skoro wsadzałaś sobie tampon to pewnie miałaś okres (sprytna dedukcja... ![]() Jak dla mnie to sygnał, że po prostu do takich zabaw jeszcze nie dorosłaś. Seks to przyjemność a nie udręka psychiczna. Albo zapoznaj się z tematem dokładnie, albo na razie zrezygnuj z takich zabaw. ja nie rozumiem... to tak jakby ktoś z wiedzą z podstawówki budował mosty i trząsł gaciami, że się wszystko rozwali jak wiatr powieje, zamiast za ileś tam lat zrobic inżynierkę i naprawdę robić cos dobrze. Może nie od razu, ale naprawdę wiedzieć co sie robi i czerpać z pracy przyjemność. To takie małe porównanie, mam nadzieję, że niezbyt głupie. ![]()
Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami. ![]() Edytowane przez Shemreolin Czas edycji: 2006-07-13 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.