Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-30, 19:02   #631
nekome
Zakorzenienie

Dot.: Do ginekologa

Cytat:
Napisane przez Marilyn
oo to mi pasi, bo akurat się wybieram na wakacje Gdzie to trzeba podać adres i termin? Bo ja doświadczenia nie mam
alez kochana...zanim bocian bedzie na polu kapusty zeby tego dzieciaka znalezc w odpowiedniej glowce i go wydobedzie z niej /a kapucha twaaarda jest/i Tobie przetransportuje to minimum 9 miesiecy zejdzie...
nekome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-30, 19:03   #632
enda____
Rozeznanie

..tez nie mam doswiadczenia ale sie domyslam ze to chyba trzeba maila mu napisac albo na gg zostawic jakies namiary

... hmm
enda____ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-30, 19:07   #633
_slona_
Przyczajenie

Słuchajcie chcecie się pośmiać proszę bardzooo....ja nikomu nie bronie, baaa będę jeszcze szcześliwa ,ze komuś poprawiłam humor przez co udzieliłam się charytatywnie:p
Ale jeśli chodz jedna osoba odpowie mi poważnie będę bardzoooooo wiedzęczna, bo erekacja była wiec był płyn przed wytryskiem,a jak mi wiadomo są tam plemniki wiec ( mimo,ze zaraz powiedziecie ze wy nie mozecie mi tego powiedziec) zgłaszam się do was wierzac ze macie wiecej niz ja doswiadczenia i lat czy duze jest prawdopodobieństwo zajscia w ciaze mimo tego co wyzej przytoczyłam)
Mam nadzieje,ze chociaz jedna osoba odpowie mi powaznie....
_slona_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-30, 19:08   #634
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nekome
alez kochana...zanim bocian bedzie na polu kapusty zeby tego dzieciaka znalezc w odpowiedniej glowce i go wydobedzie z niej /a kapucha twaaarda jest/i Tobie przetransportuje to minimum 9 miesiecy zejdzie...
taaak? no to fajne nawet. A dłużej się da? Bo tak w sumie, kto mi to dziecko wychowa? Szkołę muszę skończyć, chłopaka do ślubu zmusić, jakis pokój znaleźć...Niee 9 miesięcy to za mało. Zamawiam tak na czerwiec 2009. Dałoby się? Ja się ładnie uśmiechnę
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-30, 19:10   #635
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _slona_
Słuchajcie chcecie się pośmiać proszę bardzooo....ja nikomu nie bronie, baaa będę jeszcze szcześliwa ,ze komuś poprawiłam humor przez co udzieliłam się charytatywnie:p
Ale jeśli chodz jedna osoba odpowie mi poważnie będę bardzoooooo wiedzęczna, bo erekacja była wiec był płyn przed wytryskiem,a jak mi wiadomo są tam plemniki wiec ( mimo,ze zaraz powiedziecie ze wy nie mozecie mi tego powiedziec) zgłaszam się do was wierzac ze macie wiecej niz ja doswiadczenia i lat czy duze jest prawdopodobieństwo zajscia w ciaze mimo tego co wyzej przytoczyłam)
Dziewczyno, bo ja zaraz nie wytrzymam. Ubrałam odpowiedz w piękną przypowieść, żeby uniknąć chamstwa, a Ty dalej nie rozumiesz? Jak masz być w ciąży przez majtki?
Stary 2006-06-30, 19:12   #636
tutusia
Rozeznanie

No to masz powazna odpowiedź. Plemniki to nie kaskaderzy. Przez bieliznę nie przenikną/przeskoczą/przedrą się czy cokolwiek innego. Jedyna ciąża jaka Ci grozi to urojona.
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-30, 19:16   #637
nekome
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _slona_
Wiec tak chciałabym się zapytać czy mogę być w ciąży:
-miałam 4/5 dzień okresu
to, ze okres nie ma nic do rzeczy, tez w ciaze zajsc mozna

Cytat:
-mam 27 cykl
jw. w ciaze zajsc mozna zawsze, plemnik kamikadze potrafi przeczekac kilka dni z dni nieplodnych do plodnych

Cytat:
-jestem dziewicą
i to tez nie ma nic do rzeczy. "cuda" sie zdarzaja

Cytat:
- chłopak i ja byliśmy w bieliźnie
na upartego to i takie cuda jak ciaza przez bielizne moga miec miejsce, jesli wierzyc opowiesciom

Cytat:
on mówi,ze nie miał wytrysku(ale nie mam pewności)
mogl sie wydzielic plyn zawierajacy plemniki albo mogl klamac

Cytat:
pieścił mnie w miejscach intymnych
czym? penisem przez bielizne? palcami, ktore wczesniej dotykaly penisa /oczywiscie zwilzonego sluzem/ ?

Cytat:
Ile wynosi prawdopodobieństwo ,ze zaszłam w ciążę?
Nie przejmuj sie i nie panikuj - male by nie powiedziec, ze zerowe.
Moje powyzsze odpowiedzi potraktuj z przymruzeniem oka - jako wskaznie ze wszystko mozna rozdmuchac i zrobic z igly widly.Nie daj sie zwariowsc - samej sobie.Ja rozumiem - nerwy i stres i nakrecanie sie rozwazaniami "czy to mozliwe".
W ciaze tak latwo sie nie zachodzi, nawet w bardziej sprzyjajacych okolicznosciach.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-30, 19:18   #638
katka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _slona_
Słonko, nie ma najmniejszych obaw. Szansa bycia w ciąży jest wręcz niemożliwa. To , że Twój partner miał wytrysk niczego nie uzasadnia, gdyż oboje byliście w ubrankach. A do ciąży daleka drogaNaprawdę nie ma potrzeby do niepokoju...Pozdrawiam.

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-30, 19:49   #639
Eleo765
Zadomowienie

no ładnie, widzę, że kulturka na poziomie... jeśli was to śmieszy, to po co w ogóle się odzywacie? :/ juz zapomniałyście, jak same byłyście początkujące?

slona, oczywiscie ze nie jestes w ciazy, ale zainwestuj w jakies zabezpieczenie w ciążę, wbrew pozorom, nie tak łatwo zajść
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-30, 20:03   #640
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eleo765
no ładnie, widzę, że kulturka na poziomie... jeśli was to śmieszy, to po co w ogóle się odzywacie? :/ juz zapomniałyście, jak same byłyście początkujące?

slona, oczywiscie ze nie jestes w ciazy, ale zainwestuj w jakies zabezpieczenie w ciążę, wbrew pozorom, nie tak łatwo zajść
Zanim wzięłam się za sex wyczytałam w literaturze fachowej jak dochodzi do zapłodnienia. I w sumie fakt - dziewczyny mały apel: watki o zapłodnieniu przez bieliznę olewajmy!
Stary 2006-06-30, 22:16   #641
czuczenka
Zakorzenienie

Dot.: okres

a no wlasnie tak zapytam odrazu.. na czym to polega ze mimo iz tam w macicy sie zluszcza ta blona i wyplywa razem z krwią caly czas.. to niby jak sie ten zarodek ma zagnieździć?? pytam bo serio jakos sobie tego nie wyobrazam, chociaz mam swiadomosc ze mozna zajsc bo rozne cuda sie zdarzaja na tym swiecie, ale pytanie JAK???

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-30, 22:30   #642
nekome
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czuczenka
a no wlasnie tak zapytam odrazu.. na czym to polega ze mimo iz tam w macicy sie zluszcza ta blona i wyplywa razem z krwią caly czas.. to niby jak sie ten zarodek ma zagnieździć?? pytam bo serio jakos sobie tego nie wyobrazam, chociaz mam swiadomosc ze mozna zajsc bo rozne cuda sie zdarzaja na tym swiecie, ale pytanie JAK???
Zarodek czeka na lepszy czas aby sie zagniezdzic. Zaplodnienie nie zawsze nastepuje w macicy - plemniki moga odnalezc jajeczko jeszcze w jajowodzie i dopiero- po zaplodnieniu - wszystko wedruje do macicy i moze dotrzec na miejsce juz po okresie, mimo ze zaplodnienie bylo w czasie okresu.
Stary 2006-06-30, 22:53   #643
patinka_
Zakorzenienie

no ale przecież w ciąże można zajść tylko w dni płodne,znaczy konkretnie w dniu owulacji.. lub jeśli plemniki przetrwają do tego czasu...czyli jeżeli dziewczyna kocha się w czasie okresu a owulacja ma nastąpić na przykład 14 dni od 1 dnia okresu to prawdopodobienstwo zajscia w ciąże jest znikome... radze jednak dla lepszego samopoczucia uzywac prezerwatyw
Stary 2006-07-01, 10:33   #644
primavera
Zakorzenienie

TAK, można zajść w ciążę podczas okresu
Cytat:
Napisane przez nekome
plemniki moga odnalezc jajeczko jeszcze w jajowodzie i dopiero- po zaplodnieniu - wszystko wedruje do macicy
Do zapłodnienie zawsze dochodzi w jajowodzie (ściśle- w bańce jajowodu) i stamtąd zarodek wędruje do macicy, gdzie ma miejsce zagnieżdżenie.

Plemniki mogą przetrwać w drogach rodnych kobiety do kilku dni - przy krótkich cyklach okres niepłodności przedowulacyjnej trwa krótko- więc plamniki mogą dotrwać już do czasu płodnego i może nastąpić zapłodnienie.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-01, 12:06   #645
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dziewczyny.. Ja wiem, że takie wątki się powtarzają, wracają, wiem, że pytania dla Was są zwyczajnie śmieszne. Ale powtarzanie tej samej akcji "nabijanie się" w każdym podobnym wątku mi się przestaje podobać. Dla autorki to na pewno jest problem, a nie każda zareaguje tak pozytywnie, jak _slona_. Więc byłabym wdzięczna, gdybyście jednak powstrzymały się od wzajemnego nakręcania się w dziedzinie docinków. Nie mogę Wam tego zabronić, nie mogę Wam niczego nakazać... ale zwyczajnie robi się nieprzyjemnie.

Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-01, 17:28   #646
nekome
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez primavera
TAK, można zajść w ciążę podczas okresu

Do zapłodnienie zawsze dochodzi w jajowodzie (ściśle- w bańce jajowodu) i stamtąd zarodek wędruje do macicy, gdzie ma miejsce zagnieżdżenie.
dzieki za dokladne wyjasnienia
Stary 2006-07-01, 18:19   #647
mysia_kotka
Zadomowienie

Wątpie. Gdy w II gimnazjum mielismy spotkania z taką panią w programie "Między nami Kobietkami" i jedna z moich koleżanek spytała czy można w czasie okresu się kochac i zajść w ciąże, to ta pani odpowiedziała, że kochac sie mozna, ale nie mozna zajsc wtedy w ciaze.

milion gwiazd spadnie, zanim się doczekam, ale...jednak!

mysia_kotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-01, 22:16   #648
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia_kotka
Wątpie. Gdy w II gimnazjum mielismy spotkania z taką panią w programie "Między nami Kobietkami" i jedna z moich koleżanek spytała czy można w czasie okresu się kochac i zajść w ciąże, to ta pani odpowiedziała, że kochac sie mozna, ale nie mozna zajsc wtedy w ciaze.
W takim razie polecam ci zgłębić nieco wiedzę lub nie być zdziwioną w przypadku "cudu"
Stary 2006-07-01, 23:28   #649
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Primavera ma rację. w ciążę można zajść zawsze. nawet bardzo dokładnie nam tu wyjaśniła czemu tak się dzieje, a nie rzucałaby słów na wiatr.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-01, 23:31   #650
1141655
Zakorzenienie

ja slyszalam ze w czasie okresu mozna .....male prawdopodobienstwo ale mozna, zalezy tez od dlugosci cyklow itd...
po okresie mala szansa od 10 dnia cyklu duza szansa dni polodneeeeeeeee

po 18 dniu cyklu raczej mala szansa znowu

jakos tak

pewnie pomieszkalam cos

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-02, 09:55   #651
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1141655
ja slyszalam ze w czasie okresu mozna .....male prawdopodobienstwo ale mozna, zalezy tez od dlugosci cyklow itd...
po okresie mala szansa od 10 dnia cyklu duza szansa dni polodneeeeeeeee

po 18 dniu cyklu raczej mala szansa znowu

jakos tak

pewnie pomieszkalam cos
Tego się nie da ( i nikomu nie radzę) w ten sposób obliczyć; długość czasu płodnego i niepłodnego zależy indywidualnie od kazdej z nas i na nic taka zbiorowa wyliczanka.
- aby obliczyć ilość dni niepłodnych przed owulacją (czyli te zaraz po okresie, i należy zawsze pamiętać o tym, że jest to nipłodność względna) potrzebne są wyniki pomiaru temperatury z 6 poprzednich cykli i długość tych 6 cykli- na podstawie tych danych można obliczyć, ile dni jest względnie niepłodnych

- aby obliczyc niepłodność poowulacyjną- musimy wiedzieć dokładnie, kiedy była owulacja- i żadny tam 18 dzień - tylko 4 dzień podwyższonej temperatury już jest niepłodny.

Widzę, ze zrobiłam wykład, a nie o to mi chodziło- po prostu denerwuje mnie i śmieszy takie "wyliczanie"- "do 10 dnia można, po 18 można"- tym sposobem to sobie można liczby na totolotka obstawiać co najwyzej
Stary 2006-07-06, 22:59   #652
Giovanna
Przyczajenie

Witam Wizażanki! Muszę powiedzieć że przedarłam się przez ten wątek i zaimponowała mi Wasza cierpliwość i mam nadzieje że nie będę jej wystawiać na próbę tym pytaniem. Wiem że to wygląda absurdalnie ale czy można zajść w ciążę w takiej oto sytuacji: trzymało się dłoń na tapczanie na którym kilkanaście godzin wcześniej leżał mężczyzna i istnieje ryzyko że miał wytrysk, po czym przypadkowo dotyka się tą dłonią wewnętrznej strony majtek? Śluz wskazywałby na dni płodne, ale nie można tego dokładnie stwierdzić bo z powodu sesji na uczelni i stresu chyba owulacja mocno się przesunęła.
Wydaje mi się że to bardzo mało prawdopodobne skoro plemniki były juz mocno wysuszone, poza tym tudno byłoby im się przeniesć narękę bez płynu ale chciałabym się tyko upewnić.
Pozdrawiam!
Giovanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-07, 09:57   #653
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Giovanna
Witam Wizażanki! Muszę powiedzieć że przedarłam się przez ten wątek i zaimponowała mi Wasza cierpliwość i mam nadzieje że nie będę jej wystawiać na próbę tym pytaniem. Wiem że to wygląda absurdalnie ale czy można zajść w ciążę w takiej oto sytuacji: trzymało się dłoń na tapczanie na którym kilkanaście godzin wcześniej leżał mężczyzna i istnieje ryzyko że miał wytrysk, po czym przypadkowo dotyka się tą dłonią wewnętrznej strony majtek? Śluz wskazywałby na dni płodne, ale nie można tego dokładnie stwierdzić bo z powodu sesji na uczelni i stresu chyba owulacja mocno się przesunęła.
Wydaje mi się że to bardzo mało prawdopodobne skoro plemniki były juz mocno wysuszone, poza tym tudno byłoby im się przeniesć narękę bez płynu ale chciałabym się tyko upewnić.
Pozdrawiam!
Oj plemniki na tapczacie nie wytrzymają pewnie nawet kilku minut. Po kilku godzinach na 100% nie ma po nich śladu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-13, 09:58   #654
Malinka666
BAN stały

Red face rączka

siema ludzie pytam sie tylko tak o dla zaspokojenia własnych mysli :jezeli dziewczyna miała na dłoni faceta nasienie wymyła rece z conajmniej 2-3 razy i po czasie jakims 6-7 min zmieniła sobie tampon czy cos moze byc nie tak.??jakas niechciana ciąza..;/
Malinka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 10:08   #655
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka
Dot.: rączka

pewnie że może

przepraszam, ale takie posty mimo wszystko doprowadzają mnie do wybuchu śmiechu i inaczej nie mogę zareagować. poczytaj sobie wątek o pettingu i dziewicy. może tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 10:45   #656
iza73
Wtajemniczenie

Wiesz,jezeli mylas rece 2-3 razy to moglo nie wystarczyc...Ja proponowalabym umyc je z 10 razy,przelac wrzatkiem a dodatkowo dla bezpieczenstwa wlozyc na godzinke do "domestosa".Po takich zabiegach spokojnie moglabys zmienic tampon!Ale trzymam kciuki zebys w ciazy nie byla...
iza73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 10:47   #657
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

nie

asia27
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 11:03   #658
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: rączka

Cytat:
Napisane przez iza73
Wiesz,jezeli mylas rece 2-3 razy to moglo nie wystarczyc...Ja proponowalabym umyc je z 10 razy,przelac wrzatkiem a dodatkowo dla bezpieczenstwa wlozyc na godzinke do "domestosa".Po takich zabiegach spokojnie moglabys zmienic tampon!Ale trzymam kciuki zebys w ciazy nie byla...

Stary 2006-07-13, 12:41   #659
asienka22
Raczkowanie

ej laski ja wiem ze to smieszne ale naprawde czlowiek w nerwach bog wie co sobie wyobraza nawet takie rzeczy ze po umyciu rak moze cos sie niedaj boze stac,ja sama jestem starszna panikara i wiem co nieraz sobie potrafie ubzdurac ,tyle ze dla mnie to jest uciazliwe takie wmawiania sobie rzeczy niemozliwych bo to prowadzi do okropnej nerwicy oszalec idzie
asienka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-13, 13:19   #660
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

No dobra, będę okrutna...

Jeśli ma sie takie obawy i lęki to nie powinno wogóle sie myśleć o uprawianiu seksu. Skoro nie jestes w stanie przyswoić sobie najbardziej elemnatrnej wiedzy na temat rozmnażania gatunku ludzkiego to nie powinnaś bawić sie w zaawansowane techniki. Ja bym się nie podjęła współżycia w ogóle gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości, że po 3-krotnym myciu rąk i wkładaniu tampona mogę zajść w ciażę. Szczególnie jeszcze, że skoro wsadzałaś sobie tampon to pewnie miałaś okres (sprytna dedukcja... ). Teoretycznie w czasie miesiączki są dni bezpłodne, a ty jeszcze dostajesz takiego ataku paniki?

Jak dla mnie to sygnał, że po prostu do takich zabaw jeszcze nie dorosłaś. Seks to przyjemność a nie udręka psychiczna. Albo zapoznaj się z tematem dokładnie, albo na razie zrezygnuj z takich zabaw.

ja nie rozumiem... to tak jakby ktoś z wiedzą z podstawówki budował mosty i trząsł gaciami, że się wszystko rozwali jak wiatr powieje, zamiast za ileś tam lat zrobic inżynierkę i naprawdę robić cos dobrze. Może nie od razu, ale naprawdę wiedzieć co sie robi i czerpać z pracy przyjemność. To takie małe porównanie, mam nadzieję, że niezbyt głupie.

Edytowane przez Shemreolin
Czas edycji: 2006-07-13 o 13:46
Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości