Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-21, 19:26   #871
bess
Zakorzenienie

Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy

wg mnie zadna
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-21, 19:45   #872
Marishka
Rozeznanie

Dot.: POMOCY!!! CZy To ciAzA CzY JeStEm CHoRa:(((((

Eeee...Dzuma...Ciązy tak szybko nie widać... Dopiero w jakims 4 miesiacu...
Marishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-22, 16:43   #873
lolekbolek
Przyczajenie

kto by jeszcze cos napisał?? cikawi mnie co o tym myslicie?
lolekbolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-22, 17:02   #874
naanahanae
Zadomowienie

to jest jakaś prowokacja??

moje zdanie jest takie:
tampon to nie kondom (chociaż brzmi podobnie) a internet to nie test ciązowy (a tutaj nawet sie nazwy nie pokrywają)

poza tym plemniki to nie kamikadze po kursie przetrwania u mc' gayvera

pozdrawiam naan
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-22, 20:21   #875
kanka1988
Raczkowanie

GG do kanka1988
??? Czy to możliwe ???

Witam!!!
Podczas stosunku z moim chłopakiem pękła nam prezerwatywa, jednak zaraz to zauważyliśmy no i wiadomo - zmieniliśmy ją na nową. Jednak ze mnie jest panikara więc dlatego pytam - czy możliwe jest zajście w ciąże wtedy gdy pęknie prezerwatywa, ale chłopak nie miał wytrysku??? Wiem, że to trochę dziwnie brzmi, bo wydaje mi się że do zajścia w ciąże musi być wytrysk, ale wolę się upewnić i żyć spokojnie. Bardzo prosze o odpowiedź. z góry dziękuję.

Pozdrawiam
Kocham Cię Przeokropnie Mocno Szymeczku
http://www.suwaczek.pl/cache/b012d384ca.png
kanka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-22, 20:29   #876
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Dot.: ??? Czy to możliwe ???

wbrew powszechnej opinii w ciaze az tak latwo sie nie zachodzi
Stary 2006-08-22, 20:30   #877
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kanka1988
Witam!!!
Podczas stosunku z moim chłopakiem pękła nam prezerwatywa, jednak zaraz to zauważyliśmy no i wiadomo - zmieniliśmy ją na nową. Jednak ze mnie jest panikara więc dlatego pytam - czy możliwe jest zajście w ciąże wtedy gdy pęknie prezerwatywa, ale chłopak nie miał wytrysku??? Wiem, że to trochę dziwnie brzmi, bo wydaje mi się że do zajścia w ciąże musi być wytrysk, ale wolę się upewnić i żyć spokojnie. Bardzo prosze o odpowiedź. z góry dziękuję.

Pozdrawiam
w sumie w śluzie też mogą znajdować się plemniki. nie tylko w spermie, ale prwdopodomieństow zajścia w ciąże jest małe. w tym przypadku
Stary 2006-08-22, 20:32   #878
kanka1988
Raczkowanie

GG do kanka1988

no własnie - wiem, że nie tak łatwo, ale wolę się upewnić... Więc jak to jest??
Kocham Cię Przeokropnie Mocno Szymeczku
http://www.suwaczek.pl/cache/b012d384ca.png
kanka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-22, 20:37   #879
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez kanka1988
no własnie - wiem, że nie tak łatwo, ale wolę się upewnić... Więc jak to jest??
Na pewno się dowiesz, jak przeczytasz wątek obok: Kropelka itp... Pomogę: kup test.

Prace nad wziernikiem internetowym na port USB jeszcze trwają, proszę o cierpliwość.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-22, 21:38   #880
lolekbolek
Przyczajenie

prowokacja to może nie ale sie zastanawiam
lolekbolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-23, 06:42   #881
Sovilo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naanahanae
to jest jakaś prowokacja??

moje zdanie jest takie:
tampon to nie kondom (chociaż brzmi podobnie) a internet to nie test ciązowy (a tutaj nawet sie nazwy nie pokrywają)

poza tym plemniki to nie kamikadze po kursie przetrwania u mc' gayvera

pozdrawiam naan
nie mogę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-23, 10:07   #882
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Możliwe jest zawsze. Jednak w takim przypadku bardzo mało prawdopodobne. Zrób test w dniu spodziewanej miesiączki.
Stary 2006-08-23, 12:18   #883
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sovilo
nie mogę
staram się
Stary 2006-08-24, 22:21   #884
lottie
Przyczajenie

Drogie Dziewczyny, kilka stron wcześniej pisałyscie że nie mozna zajść w ciążę przez toaletę ale zastanawia mnie czy istnieje możliwosć zajścia w ciążę jeśli usiądzie się na mokrej desce klozetowej (początkowo byłam pewna że był to mocz - aczkolwiek niewykluczone że znajdowały się w nim plemniki, gdyż zdarzenie miało miejsce przed południem a z toalety wcześniej korzystał mężczyzna i erekcji przez sen nie można wykluczyć... potem zaczęłam mieć wątpliwości czy nie była to sperma, ale nawet jeśli to musiała leżeć na desce przez prawie 3 godziny) a potem przeniesie się trochę wydzieliny na wewnętrzną stronę majtek podczas ich zakładania? Był to 2. dzień występowania śluzu płodnego (który jednak wystąpił dobre kilka godzin po zdarzeniu), jednak b. prawdopodobne że owulacja przesunęła się gdyż później występował on u mnie z przerwami jeszcze przez dobrych kilka dni (jeszcze 3 dni temu miałam po przebudzeniu temperaturę 36,65 po czym po raz ostatni wystapił ten typ śluzu, a dziś - 2 tyg. po tamtym zdarzeniu - mam temperaturę 36,86, chyba po tak długim czasier byłaby ona wyższa? Tylko od wczoraj pobolewają mnie piersi i sutki tak jakby piekły, ale to może dlatego że za często dotykałam ich sprawdzając czy aby nie zaczęły nabrzmiewać...). Byłabym bardzo widzęczna za odpowiedź i zaręczam, że to nie prowokacja!
lottie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-24, 23:15   #885
giraffe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lottie
Drogie Dziewczyny, kilka stron wcześniej pisałyscie że nie mozna zajść w ciążę przez toaletę ale zastanawia mnie czy istnieje możliwosć zajścia w ciążę jeśli usiądzie się na mokrej desce klozetowej (początkowo byłam pewna że był to mocz - aczkolwiek niewykluczone że znajdowały się w nim plemniki, gdyż zdarzenie miało miejsce przed południem a z toalety wcześniej korzystał mężczyzna i erekcji przez sen nie można wykluczyć... potem zaczęłam mieć wątpliwości czy nie była to sperma, ale nawet jeśli to musiała leżeć na desce przez prawie 3 godziny) a potem przeniesie się trochę wydzieliny na wewnętrzną stronę majtek podczas ich zakładania? Był to 2. dzień występowania śluzu płodnego (który jednak wystąpił dobre kilka godzin po zdarzeniu), jednak b. prawdopodobne że owulacja przesunęła się gdyż później występował on u mnie z przerwami jeszcze przez dobrych kilka dni (jeszcze 3 dni temu miałam po przebudzeniu temperaturę 36,65 po czym po raz ostatni wystapił ten typ śluzu, a dziś - 2 tyg. po tamtym zdarzeniu - mam temperaturę 36,86, chyba po tak długim czasier byłaby ona wyższa? Tylko od wczoraj pobolewają mnie piersi i sutki tak jakby piekły, ale to może dlatego że za często dotykałam ich sprawdzając czy aby nie zaczęły nabrzmiewać...). Byłabym bardzo widzęczna za odpowiedź i zaręczam, że to nie prowokacja!
Hahaha sory - ale jak można sobie usiąść na mokrej desce ?? Fujjjj To było u Ciebie w domu??
Mnie się wydaje, że znowu tak łatwo się w ciąże nie zachodzi... bo jakim cudem z majtek plemniki mają "wskoczyć" do pochwy??

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 05:52   #886
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez giraffe
Hahaha sory - ale jak można sobie usiąść na mokrej desce ?? Fujjjj To było u Ciebie w domu??
WŁAŚNIE

słyszałaś może kiedyś (teraz odnoszę się już do pytającej czy może zajść w ciążę) o kobiecie która była w ciąży bo zapłodniła ją deska klozetowa? Trochę wyobraźni....
Stary 2006-08-25, 10:00   #887
naanahanae
Zadomowienie

no ale bądźmy poważni

sorki, tak sobie myśle, że gdybym była facetem, i spusciła się na deske to chyba bym tego tak nie zostawiła.
ciąża raczej nie jest możliwa, no chyba że urojona, ale to już nie jest problem natury ginekologicznej.
Stary 2006-08-25, 19:28   #888
lottie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez giraffe
No tak to było - zazwyczaj przed skorzystaniem z toalety wycieram deskę, ale tego ranka byłam tak śpiąca że dopiero jak wstałam to się zorientowałam że mam trochę wilgoci na udach. Dzięki za odpowiedzi - mówicie że to raczej niemozliwe, tak?
lottie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 20:16   #889
giraffe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lottie
No tak to było - zazwyczaj przed skorzystaniem z toalety wycieram deskę, ale tego ranka byłam tak śpiąca że dopiero jak wstałam to się zorientowałam że mam trochę wilgoci na udach. Dzięki za odpowiedzi - mówicie że to raczej niemozliwe, tak?
Nie no - to że jesteś w ciąży to raczej niemożliwe. Nawet jeśli usiadłaś to przecież pupcią - a jak z pupci dostałoby się to do "dziurki" Trochę realizmu
A jeśli chodzi o wilgoć na desce - to, jeśli facet siusiał na stojąco mogły być kropelki moczu (przecież wtedy się pryska).
Pozatym niewydaje mi się, żeby facet się spuszczał do klopa... i nie "zatarł" śladów Bo po 1. pewnie robiłby to na siedząco ... i do tego w ... papier toaletowy (przecież wytrysk nie jest to znowu jakiś niewiadomo jaki potok)
I raczej wstydziłby się zostawić takie ślady na desce klozetowej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-25, 21:46   #890
nikusia
Zadomowienie

Ciąża - tak czy nie? :( Pytanie do Pana Ginekologa.

Bardzo proszę powstrzymajcie się od głupich komentarzy bo to dla mnie naprawde bardzo ważna sprawa...więc ostatnio (jakieś 4 dni temu) uprawiałam z moim chłopakiem peeting nago (również bez majtek) no i on dostał wytrysk ale nie bezpośrednio na moje drogi rodne (w zasadzie to zupełnie nie w tych okolocach) a dodtakowo w tym momencie miał swoje paluszki we mnie...od tych kilku dni dziwnie się czuję, czuję takie dziwne uczucie w dole brzycha i mam obolałe piersi i nie wiem czy to ze względu na okres (który mam dostać za jakieś 4 dni) czy nie daj boże ciąża...
No i mam jeszcze jedno pytanie, bo teraz akurat mi przyszło do głowy, czy jeśli uprawialiśmy peeting, on dostał wytrysku a jakieś 5 minut po tym poszliśmy się wykąpać a on przed tym nie umył swojego penisa z reszte spermy to mogł dojść dzieki nim do zapłodnienia w wodzie??
nikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 21:58   #891
15monika15
Raczkowanie

Dot.: Ciąża - tak czy nie? :( Pytanie do Pana Ginekologa.

Nie mam zbyt duzego doswiadczenia, ale wydaje mi sie ze to nie jest ciaza. ja mam bardzo podobne objawy przed okresem wiec ja bym na Twoim miescu jeszcze poczekala. Wazne jest to czy Twoj okres ma sklonnosci do spozniania sie czy moze dostajesz go wczesnniej niz planujesz?
15monika15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 21:58   #892
nekome
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikusia
Bardzo proszę powstrzymajcie się od głupich komentarzy bo to dla mnie naprawde bardzo ważna sprawa...więc ostatnio (jakieś 4 dni temu) uprawiałam z moim chłopakiem peeting nago (również bez majtek) no i on dostał wytrysk ale nie bezpośrednio na moje drogi rodne (w zasadzie to zupełnie nie w tych okolocach) a dodtakowo w tym momencie miał swoje paluszki we mnie...od tych kilku dni dziwnie się czuję, czuję takie dziwne uczucie w dole brzycha i mam obolałe piersi i nie wiem czy to ze względu na okres (który mam dostać za jakieś 4 dni) czy nie daj boże ciąża...
No i mam jeszcze jedno pytanie, bo teraz akurat mi przyszło do głowy, czy jeśli uprawialiśmy peeting, on dostał wytrysku a jakieś 5 minut po tym poszliśmy się wykąpać a on przed tym nie umył swojego penisa z reszte spermy to mogł dojść dzieki nim do zapłodnienia w wodzie??
jest watek o takich sytuacjach. zajrzyj tam. znajdziesz odpowiedzo bo takie pytania i problemy przewijaja sie tutaj bardzo czesto - uwaga to nie jest glupi komentarz ale moja obserwacja: jak widac przygotowanie do zycia w rodzinie w szkole nic nie daje. dziwne ze lekcje biologii tez nie.
nekome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 22:26   #893
giraffe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikusia
A więc ja Ci odpowiem. Jeśli sperma nie dostała się podczas tego petingu do Twojej pochwy (np na palcach) - to nie ma możliwości żebyś była w ciąży. Ponadto, objawy ciąży nie występują tak szybko (po 4 dniach), to po prostu NIE JEST MOŻLIWE. Kolejna sprawa, zapłodnienie w wodzie (jakie opisujesz) też NIE JEST MOŻLIWE.
Więc myślę, że ewentualność ciąży wynosi u Ciebie jakieś 10%. Oczywiście mogę się mylić

A teraz dorzuce swoje tzw. 3 grosze.
Po 1. nie toleruje lenistwa - na tym forum istnieją już wątki o takiej problematyce jak Twój - wystarczy poszukać. Nawet podpowiem:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77688

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90750

Po 2. nie toleruje IGNORANCJI (sex jest dla ludzi którzy doskonale wiedzą jakie mogą być jego konsekwencje)

Stary 2006-08-26, 16:35   #894
Kizia Mizia19
Zadomowienie

ale giraffe pojechałas
Stary 2006-08-26, 16:35   #895
Kizia Mizia19
Zadomowienie

ale giraffe pojechałas
Stary 2006-08-26, 16:53   #896
giraffe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kizia Mizia19
ale giraffe pojechałas
Heh a co Kizia Mizia nie mam racji ??
Po co wogóle ktoś zabiera się za experymentownie z sexem, skoro nie wie co i jak. Ja zanim rozpoczynałam współżycie (a nawet nie współżycie tylko petting - i to duuużo za nim rozpoczęłam) to doskonale byłam przygotowana z teorii. Porozmawiałam na ten temat z mamą i wszystko mi wyjaśniła (skąd się biorą dzieci i jakie są metody antykoncepcji) i dała do poczytania fachową literaturę na te tematy. A zaczynająć życie erotyczne nie musiałam później zadawać głupich pytań na forum
Stary 2006-09-03, 08:05   #897
agabzyk1
Przyczajenie

Unhappy

do pana dr.

ostatnią miesiaczke skończyłam 5 sierpnia na wakacjach nad Bałtykiem, spotkałam sie ze swoja miłoscia z zeszłego roku. uprawialiśmy petting ale bez sciągania spodni. cykl mamco 28 dni i teraz jeszcze nie dostałam okresu. dodam ze 29 sierpnia miałam egzamin poprawkowy, mam 18 lat wiec stres ale zdałam. w tym roku matura. czy moge być w ciązy. mam biegunke, nie bola mnie piersi.

dodam jeszcze ze 2 razy sie anonizowałam. nigdy tak nie miałam.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2006-09-08 o 18:35
agabzyk1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-03, 08:19   #898
Cdz
Zakorzenienie

Dot.: coś jest nie tak

co za głupia prowokoacja...

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-03, 10:04   #899
novakia
Zakorzenienie

tak oczywiscie, moim zdaniem jestes w ciąży na bank, przeciez przez spodnie można zajść!
Stary 2006-09-03, 10:57   #900
Cdz
Zakorzenienie

Novakia.. no coś Ty.. przeciez w ciaze zachodzi się przez masturbację. nie wiedziałas o tym?

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości