|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy
wg mnie zadna
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Rozeznanie
|
Dot.: POMOCY!!! CZy To ciAzA CzY JeStEm CHoRa:(((((
Eeee...Dzuma...Ciązy tak szybko nie widać... Dopiero w jakims 4 miesiacu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Przyczajenie
|
kto by jeszcze cos napisał?? cikawi mnie co o tym myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
to jest jakaś prowokacja??
![]() moje zdanie jest takie: tampon to nie kondom (chociaż brzmi podobnie) a internet to nie test ciązowy (a tutaj nawet sie nazwy nie pokrywają) poza tym plemniki to nie kamikadze po kursie przetrwania u mc' gayvera pozdrawiam naan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | ||
Raczkowanie
|
??? Czy to możliwe ???
Witam!!!
Podczas stosunku z moim chłopakiem pękła nam prezerwatywa, jednak zaraz to zauważyliśmy no i wiadomo - zmieniliśmy ją na nową. Jednak ze mnie jest panikara więc dlatego pytam - czy możliwe jest zajście w ciąże wtedy gdy pęknie prezerwatywa, ale chłopak nie miał wytrysku??? Wiem, że to trochę dziwnie brzmi, bo wydaje mi się że do zajścia w ciąże musi być wytrysk, ale wolę się upewnić i żyć spokojnie. Bardzo prosze o odpowiedź. z góry dziękuję. Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ??? Czy to możliwe ???
wbrew powszechnej opinii w ciaze az tak latwo sie nie zachodzi
#877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 | ||
Raczkowanie
|
no własnie - wiem, że nie tak łatwo, ale wolę się upewnić... Więc jak to jest??
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Prace nad wziernikiem internetowym na port USB jeszcze trwają, proszę o cierpliwość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Przyczajenie
|
prowokacja to może nie ale sie zastanawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#882 |
Wtajemniczenie
|
Możliwe jest zawsze. Jednak w takim przypadku bardzo mało prawdopodobne. Zrób test w dniu spodziewanej miesiączki.
#883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Przyczajenie
|
Drogie Dziewczyny, kilka stron wcześniej pisałyscie że nie mozna zajść w ciążę przez toaletę ale zastanawia mnie czy istnieje możliwosć zajścia w ciążę jeśli usiądzie się na mokrej desce klozetowej (początkowo byłam pewna że był to mocz - aczkolwiek niewykluczone że znajdowały się w nim plemniki, gdyż zdarzenie miało miejsce przed południem a z toalety wcześniej korzystał mężczyzna i erekcji przez sen nie można wykluczyć... potem zaczęłam mieć wątpliwości czy nie była to sperma, ale nawet jeśli to musiała leżeć na desce przez prawie 3 godziny) a potem przeniesie się trochę wydzieliny na wewnętrzną stronę majtek podczas ich zakładania? Był to 2. dzień występowania śluzu płodnego (który jednak wystąpił dobre kilka godzin po zdarzeniu), jednak b. prawdopodobne że owulacja przesunęła się gdyż później występował on u mnie z przerwami jeszcze przez dobrych kilka dni (jeszcze 3 dni temu miałam po przebudzeniu temperaturę 36,65 po czym po raz ostatni wystapił ten typ śluzu, a dziś - 2 tyg. po tamtym zdarzeniu - mam temperaturę 36,86, chyba po tak długim czasier byłaby ona wyższa? Tylko od wczoraj pobolewają mnie piersi i sutki tak jakby piekły, ale to może dlatego że za często dotykałam ich sprawdzając czy aby nie zaczęły nabrzmiewać...). Byłabym bardzo widzęczna za odpowiedź i zaręczam, że to nie prowokacja!
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie się wydaje, że znowu tak łatwo się w ciąże nie zachodzi... bo jakim cudem z majtek plemniki mają "wskoczyć" do pochwy??
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałaś może kiedyś (teraz odnoszę się już do pytającej czy może zajść w ciążę) o kobiecie która była w ciąży bo zapłodniła ją deska klozetowa? Trochę wyobraźni.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() no ale bądźmy poważni sorki, tak sobie myśle, że gdybym była facetem, i spusciła się na deske to chyba bym tego tak nie zostawiła. ![]() ciąża raczej nie jest możliwa, no chyba że urojona, ale to już nie jest problem natury ginekologicznej. |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o wilgoć na desce - to, jeśli facet siusiał na stojąco mogły być kropelki moczu (przecież wtedy się pryska). Pozatym niewydaje mi się, żeby facet się spuszczał do klopa... i nie "zatarł" śladów ![]() I raczej wstydziłby się zostawić takie ślady na desce klozetowej ![]()
![]() |
#890 |
Zadomowienie
|
Ciąża - tak czy nie? :( Pytanie do Pana Ginekologa.
Bardzo proszę powstrzymajcie się od głupich komentarzy bo to dla mnie naprawde bardzo ważna sprawa...więc ostatnio (jakieś 4 dni temu) uprawiałam z moim chłopakiem peeting nago (również bez majtek) no i on dostał wytrysk ale nie bezpośrednio na moje drogi rodne (w zasadzie to zupełnie nie w tych okolocach) a dodtakowo w tym momencie miał swoje paluszki we mnie...od tych kilku dni dziwnie się czuję, czuję takie dziwne uczucie w dole brzycha i mam obolałe piersi i nie wiem czy to ze względu na okres (który mam dostać za jakieś 4 dni) czy nie daj boże ciąża...
![]() No i mam jeszcze jedno pytanie, bo teraz akurat mi przyszło do głowy, czy jeśli uprawialiśmy peeting, on dostał wytrysku a jakieś 5 minut po tym poszliśmy się wykąpać a on przed tym nie umył swojego penisa z reszte spermy to mogł dojść dzieki nim do zapłodnienia w wodzie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża - tak czy nie? :( Pytanie do Pana Ginekologa.
Nie mam zbyt duzego doswiadczenia, ale wydaje mi sie ze to nie jest ciaza. ja mam bardzo podobne objawy przed okresem wiec ja bym na Twoim miescu jeszcze poczekala. Wazne jest to czy Twoj okres ma sklonnosci do spozniania sie czy moze dostajesz go wczesnniej niz planujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc myślę, że ewentualność ciąży wynosi u Ciebie jakieś 10%. Oczywiście mogę się mylić ![]() A teraz dorzuce swoje tzw. 3 grosze. Po 1. nie toleruje lenistwa - na tym forum istnieją już wątki o takiej problematyce jak Twój - wystarczy poszukać. Nawet podpowiem: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77688 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90750 Po 2. nie toleruje IGNORANCJI (sex jest dla ludzi którzy doskonale wiedzą jakie mogą być jego konsekwencje)
![]() |
#894 |
Zadomowienie
|
ale giraffe pojechałas
![]()
#895 |
Zadomowienie
|
ale giraffe pojechałas
![]() ![]()
#896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po co wogóle ktoś zabiera się za experymentownie z sexem, skoro nie wie co i jak. Ja zanim rozpoczynałam współżycie (a nawet nie współżycie tylko petting - i to duuużo za nim rozpoczęłam) to doskonale byłam przygotowana z teorii. Porozmawiałam na ten temat z mamą i wszystko mi wyjaśniła (skąd się biorą dzieci i jakie są metody antykoncepcji) i dała do poczytania fachową literaturę na te tematy. A zaczynająć życie erotyczne nie musiałam później zadawać głupich pytań na forum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Przyczajenie
|
![]()
do pana dr.
ostatnią miesiaczke skończyłam 5 sierpnia na wakacjach nad Bałtykiem, spotkałam sie ze swoja miłoscia z zeszłego roku. uprawialiśmy petting ale bez sciągania spodni. cykl mamco 28 dni i teraz jeszcze nie dostałam okresu. dodam ze 29 sierpnia miałam egzamin poprawkowy, mam 18 lat wiec stres ale zdałam. w tym roku matura. czy moge być w ciązy. mam biegunke, nie bola mnie piersi. dodam jeszcze ze 2 razy sie anonizowałam. nigdy tak nie miałam. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2006-09-08 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Dot.: coś jest nie tak
co za głupia prowokoacja...
![]()
#899 |
Zakorzenienie
|
![]() tak oczywiscie, moim zdaniem jestes w ciąży na bank, przeciez przez spodnie można zajść!
#900 |
Zakorzenienie
|
Novakia.. no coś Ty.. przeciez w ciaze zachodzi się przez masturbację. nie wiedziałas o tym?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.