Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-11-28, 18:34   #91
rafcio
Przyczajenie

Dot.: Czy można zajść w ciąże ??

Pytanie do pana doktora czy to jest możliwe czy nie ?? zajście w ciąze podczas takich warunków ???
rafcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-28, 19:48   #92
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Pan doktor napisał:
Cytat:
Napisane przez dr W.Kazimierak
prawdopodobieństwo tego było przecież bardzo małe.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-29, 08:49   #93
rafcio
Przyczajenie

Ale ja prosiłbym Pana doktora o taką szczerą wypowiedz a nie taką na "odwalenie" się od tematu i koniec. a reszta może by ludzi tutaj traktowała poważnie
Stary 2005-11-29, 09:18   #94
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

A ja sugerowałabym uzupełnienie wiedzy z zakresu szkoły podstawowej, a dopiero potem pakowanie się do łóżka i "stykanie narządami płciowymi"
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-29, 10:13   #95
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
A ja sugerowałabym uzupełnienie wiedzy z zakresu szkoły podstawowej, a dopiero potem pakowanie się do łóżka i "stykanie narządami płciowymi"
Lukrecja ma rację.

Poza tym otrzymałeś odpowiedź, i od dziewczyn i od pana doktora. To nie była odpowiedź "na odwal się" - po prostu jakie pytanie taka odpowiedź. Wierz mi, ze gdyby dziewczyny napisały Ci wcześniej nieprawdę, to pan doktor by je poprawił. Nie zrobił tego - czyli mają rację, więc nie wymagaj, zeby pisał dokładnie to samo co one, bo na forum poswięca swój wolny czas.

Być może chciałbyś dostać odpowiedź "nie martw sie, to właściwie niemożliwe" ale nie dostaniesz. Bo dziewczyna mogła zajsć w ciążę. Tak brzmi odpowiedź.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-29, 11:37   #96
nadziejka_82
Raczkowanie

zakupcie test i sprawdzcie. zaoszczedzi wam to nerwow i sprawa bedzie rozjasniona.
nadziejka_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-29, 18:17   #97
rafcio
Przyczajenie

droga Lukrecjo, wiedza z zakresu podstawowki mowi o tym ze aby doszlo do zaplodnienia musi dojsc do stosunku czyż nie chyba ze u mnie na zajeciach pominieto te sprawy a w naszym nie doszlo wiec uwazam ze wiedze na ten temat posiadalem dosateczna chociaz ty uwazasz inaczej no ale to twoje zdanie, zawsze nawet na zajeciach w szkole sredniej było mowa o ciąży i zawsze nam było powtarzane ze aby doszło do zapłodnienia to jednym z czynnikow oggrywajacyhc role jest sperma z plemnikami, a nikt nigdy nie powiedzial czegos takiego ze przed erekcja tez na czlonku moga znajdowac sie plemniki, chyba ze moja szkola to totalne zadupie było.
Stary 2005-11-29, 18:20   #98
rafcio
Przyczajenie

słowa doktora : "A jak już ktoś zajdzie, to na pocieszenie można mu powiedzieć, ze prawdopodobieństwo tego było przecież bardzo małe. "

Przepraszam bardzo ale w tych słowach ja nie widzę potwierdzenia słów dziewczyn, jeśłi znalażłbym słow że jest prawdobodone to tak , pan Doktor raczej jak dla mnie to potraktował to tak troszku zabawnie .
Stary 2005-11-29, 18:27   #99
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Jeśli nie zaprzeczył temu, co pisały dziewczyny, to znaczy, że mają rację.

Dla mnie jest jak najbardziej naturalne traktowanie takich pytań "zabawnie" bo one powoli stają sie zabawne, w miarę jak coraz więcej ich na forum.

Powtarzam jeszcze raz - tak, jest możliwe, że dziewczyna zaszła w ciążę. Kupcie test i dowiedzcie się wreszcie na pewno.
Stary 2005-11-29, 18:43   #100
knotie
Rozeznanie

Podstawowa wiedza z zakresu podstawowki mowi, ze do zajscia w ciaze potrzebny jest plemnik i jajeczko i sprzyjajace warunki.
Ja juz dosyc dawno temu podstawowke ukonczylam, ale mnie mowili, ze w sluzie pojawiajacym sie u mezczyzn w stanie erekcji znajduja sie plemniki. Mowiono mi takze, ze petting nie jest bezpieczna forma (pod wzgledem antykoncepcyjnym)rozladow ywania napiecia seksualnego.Mowiono mi, ze do rozpoczecia wspolzycia potrzebna jest dojrzalosc fizyczna, psychiczna oraz podstawowy zakres wiedzy. Mowiono mi takze, ze aby dowiedziec sie wiecej, wystarczy tylko wziasc do reki ksiazke, ktorych jest cale mnostwo na rynku. Lekarze tez chetnie odpowiadaja na pytania. Ty masz ulatwione zadanie - nawet na tym forum powstalo juz kilka podobnych watkow.
Jesli targaja Toba watpliwosci - kup test i sprawdzcie - o tym tez juz Dziewczyny wspominaly, lub wybierzcie sie do lekarza. Pan Doktor chociaz jest swietnym specjalista nie jest cudotworca - "na oko" ciazy nie stwierdzi.
A nastepnym razem bardzo Cie prosze pomysl o konsekwencjach, zanim "zaczniesz sie stykac narzadami plciowymi".

Pierwszy raz znacznie mi sie cisnienie na Wizazu podnioslo. Wybaczcie Dziewczyny i Panie Doktorze.
Co do Ciebie Rafciu - EOT

Edytowane przez knotie
Czas edycji: 2005-11-29 o 18:46 Powód: kilka slow
knotie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-29, 19:00   #101
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Knotie, ależ Ty nie masz za co przepraszać Bardzo grzecznie napisałaś tego posta
I masz rację oczywiście
Stary 2005-11-29, 19:07   #102
rafcio
Przyczajenie

cóż w takim razie ja jestem niedouczonym Idiotą i wychowywałem się w złym miejscu gdzie zostałem nie uświadomniony o wszystkim. Dziękuje wszystkim za informacje włącznie z panem doktorem , i przepraszam ze podniosło sięwma ciśnienie ale ja nikogo nie zmuszałem do tego prosiłem tylko o odpowiedz na pytanie tego typu
np.:
"Tak jest to prawdopodobne, zakupcie test albo udajcie sie do lekarza abyście byli pewni" a tu ostatecznie zostałęm okrzyknięty prawie idiotą. Wielkie Dzięki za pomoc

Edytowane przez rafcio
Czas edycji: 2005-11-29 o 19:11 Powód: pomyłka
Stary 2005-11-29, 19:27   #103
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rafcio
cóż w takim razie ja jestem niedouczonym Idiotą i wychowywałem się w złym miejscu gdzie zostałem nie uświadomniony o wszystkim. Dziękuje wszystkim za informacje włącznie z panem doktorem , i przepraszam ze podniosło sięwma ciśnienie ale ja nikogo nie zmuszałem do tego prosiłem tylko o odpowiedz na pytanie tego typu
np.:
"Tak jest to prawdopodobne, zakupcie test albo udajcie sie do lekarza abyście byli pewni" a tu ostatecznie zostałęm okrzyknięty prawie idiotą. Wielkie Dzięki za pomoc
ale o ile mnie wzrok nie myli, to tego typu odpowiedzi dostałes całe mnóstwo
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-29, 19:30   #104
knotie
Rozeznanie

Na poczatek odpowiem Ci na to, co napisales do mnie w privie - zabiore raz jeszcze glos w Twojej sprawie, bo nie widze powodu, zebym nie mogla wyjasnic Ci wszystkiego na tym forum.
1. EOT= End Of Topic= koniec tematu
2. Ja rozumiem, ze dwoje kochajacych sie ludzi "moze poniesc", ale to nie znaczy, ze nie musza sie oni liczyc z konsekwencjami.
3. W kazdej ksiegarni i bibliotece da sie znalezc informacje na temat fizjologii czlowieka, antykoncepcji oraz zyciu seksualnego. Takze tej prowincjonalnej. Takie informacje bywaly nawet w "Bravo" za moich szczeniackich lat, choc nie wszystko, co tego typu gazety opisuja to prawda objawiona. Na tym forum byly juz podobne watki na temat sluzu w czasie erekcji - wystarczylo skorzystac z wyszukiwarki.
Teraz odpowiem na to, co napisales powyzej:
4. WSZYSCY odpowiedzieli Ci, ze istnieje taka mozliwosc, ze Twoja dziewczyna zaszla w ciaze.
5. Kiedy zostalo Ci udzielonych 5 identycznych w zawartosci odpowiedzi (tak, istnieje taka mozliwosc, tak, choc prawdopodobienstwo jest male, tak, ale....) Ty nie wierzyles i pytales dalej nie czytajac co zostalo wczesniej napisane.
6. Przewertowalam watek 3 razy, zeby dojrzec kto Cie nazwal niedouczonym idiota i nie znalazlam.
7. Rzecza ludzka jest bladzic a rozsadna - ksztalcic.
8. Ja rozumiem, ze moglo sie zdarzyc, ale powiedz mi, wolisz uslyszec cos, co nie jest prawda, zeby polepszyc sobie humor?
9. Tak, istnieje mozliwosc, ze Twoja dziewczyna zaszla w ciaze. Ze wzgledu na fakt, ze nie istnieje internetowa metoda stwierdzenia ciazy proponuje zakupic i wykonac test ciazowy lub udac sie do lekarza. Zreszta do lekarza ginekologa propnuje Wam sie ogolnie udac - zastanowcie sie, o co chcecie zapytac, jakie macie watpliwosci. Zastanowcie sie, czy juz dojrzeliscie do podjecia wspolzycia. To powazna i odpowiedzialna decyzja. Jesli uznacie, ze tak, moze warto z lekarzem podyskutowac na temat antykoncepcji?
10. po raz drugi acz tym razem ostatni EOT

P.S. Lexie, staralam sie Teraz ide sie napic meliski
Stary 2005-11-29, 22:35   #105
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

knotie, szacunek za cierpliwość i dokładne tłumaczenie
rafciu, chyba faktycznie niedouczali Was w szkole(albo niedokładnie słuchałeś ). Ciąża niekoniecznie jest wynikiem stosunku. Do zapłodnienia może dojść nawet podczas tak banalnej sytuacji jak dotykanie się "zakończeniami tułowia"( Pozdrowienia dla Złośnicy, nie mogłam się powstrzymać ). Dziewczyny już wszystko wyjaśniły, więc chyba koniec z wątpliwościami?
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-29, 22:54   #106
knotie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
knotie, szacunek za cierpliwość i dokładne tłumaczenie
rafciu, chyba faktycznie niedouczali Was w szkole(albo niedokładnie słuchałeś ). Ciąża niekoniecznie jest wynikiem stosunku. Do zapłodnienia może dojść nawet podczas tak banalnej sytuacji jak dotykanie się "zakończeniami tułowia"( Pozdrowienia dla Złośnicy, nie mogłam się powstrzymać ). Dziewczyny już wszystko wyjaśniły, więc chyba koniec z wątpliwościami?
Dzieki Meliska czyni cuda
Stary 2005-11-30, 06:32   #107
rafcio
Przyczajenie

Tak dziękuje wszystkim za wyjaśnienie i przepraszam za swój ton na forum ale ja przyjąłem ten fakt że moja dziewczyna może być w ciąży gorzej jest z nią, może poradzicie Co powiedziec albo zrobić aby ją troszuku rożluźnić ?? aby nnie myslała o tym tyle
Stary 2005-11-30, 08:09   #108
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

zrobić test i się przekonać jak jest naprawdę

po co się niepotrzebnie stresować??

a na drugi raz pamiętać, że jak się bierze za sex, to ZAWSZE jest możliwość ciąży i być na to "przygotowanym" psychicznie
Stary 2005-11-30, 21:46   #109
Ash
Wtajemniczenie

KasiuKatarzyno, to tak samo jakby przechodzic przez ulice i zawsze w takiej sytuacji byc przygotowanym psychicznie na to, ze moze Cie przejechac samochod. Nikt o najgorszym przeciez nie mysli. Tak samo ludzie w lozku, jak sa "napaleni" ;-) to nie mysla o przykrych konsekwencjach, bo przeciez nie kazdy kto uprawa seks, odrazu zachodzi w ciaze. Kolega troszke przegial, ale trzeba tez go troche zrozumiec, bo jest pewnie nieziemsko wystraszony Pozdrowionka dla wszystkich
Ash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-01, 09:42   #110
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

tak, to co mówisz to prawda

ale nie tylko, że nikt nei myśli o najgorszym, niektórzy wogóle nie myślą na ten temat... a później strach, lament i rozpacz

zwłaszcza jak się okaże, że ojciec dizecka nei mże być jego ojcem [bo nie wyobrażam sobie z nim życia :|]
Stary 2005-12-04, 14:42   #111
rafcio
Przyczajenie

Post Dot.: Czy można zajść w ciąże ??

Cytat:
Napisane przez Ash
KasiuKatarzyno, to tak samo jakby przechodzic przez ulice i zawsze w takiej sytuacji byc przygotowanym psychicznie na to, ze moze Cie przejechac samochod. Nikt o najgorszym przeciez nie mysli. Tak samo ludzie w lozku, jak sa "napaleni" ;-) to nie mysla o przykrych konsekwencjach, bo przeciez nie kazdy kto uprawa seks, odrazu zachodzi w ciaze. Kolega troszke przegial, ale trzeba tez go troche zrozumiec, bo jest pewnie nieziemsko wystraszony Pozdrowionka dla wszystkich
Droga uczestniczko forum nie jestem przestraszony, a odnośnie tego jeśli zostanę ojcem to jestem gotów na to. Jedna sprawa nie wiem w czym przegiołem, może mi powiesz w czym ???
Stary 2005-12-06, 08:17   #112
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rafcio
ze aby doszlo do zaplodnienia musi dojsc do stosunku

Nie, nie musi. Nawet z nienaruszoną błoną dziewiczą można zajść w ciążę, jeśli przeniesie się np. podczas peetingu plemniki na wargi sromowe.

Cytat:
Napisane przez rafcio
nikt nigdy nie powiedzial czegos takiego ze przed erekcja tez na czlonku moga znajdowac sie plemniki, chyba ze moja szkola to totalne zadupie było.
Plemniki nie pojawiają się tak sobie, w stanie spoczynku prącia, czyli przed erekcją, tego obawiać się nie musisz. Ale jak już następuje wzwód członka zwany erekcją, to na nim pojawia się śluz, aby ułatwić intymne zbliżenie, prawda? I w tym śluzie są plemniki, tak więc ejakulacja nasienia nie jest niezbędna do zajścia w ciążę. Do jajeczka mogą przedostać się plemniki z wydzieliny przedejakujacyjnej (czyli przed wytryskiem).
Wsjo jasno?
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-09, 17:14   #113
rafcio
Przyczajenie

jasne wielkie dzięki jak dal mnie w końcu ktoś odpowiedziła tak jak należy na pytanie które postawiłem, jeszcze raz Dziękuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-24, 22:11   #114
inny
Przyczajenie

Unhappy Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy

Nie pisał bym wątku gdyby nie strach mojej kochanej Marty.
A wiec uprawialiśmy b. krótko petting nie doszło do wytrysku a jedynie do lekkiego wydzielania sie sluzu. I jak wiadomo przenosi sie on na rece i ręka na łechtaczke w sumie sie spostrzeglismy ze ups i po chwili sie cofnołem czy takie zachowanie może doprowadzić do ciązy ?? za około 9 dni powinna mieć okres Prosze o pomoc bo moja ukochana sie zamartwia. Czy jest możliwe ?? Jest Dziewicą (wiem ze to nie chroni ale lepiej podać max szczegołów zeby mozna było dobrze odczytac wiadomość) prosze o szybką odpowieć !!!!
inny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-25, 08:21   #115
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: Petting a ciąza PLEASE ABOUT HELP

Poczytaj inne wątki proszę. Pytanie było zadawane już wielokrotnie i już wielokrotnie p. doktor gratulował ciąży dziewicom

zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-25, 11:55   #116
inny
Przyczajenie

Wolał bym jednak coś b. optymistycznego Były tak ale w zadnym nie znalazłem takiego przypadku bo w moim prawie nic sie nie stało. A w innych watkach to niezle chlupało :P
Stary 2005-12-25, 15:41   #117
inny
Przyczajenie

Witam nowe wiesci 6-7 grudnia miała koniec okresu a incydent miał miejsce 24 czyli chyba była niepłodna czyli?? POMÓZCiE NO

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-25, 18:00   #118
Verena
Rozeznanie

Ale co? internetowe badanie? kamera internetowa jako usg czy wziernik?
zróbcie test i tyle
a następnym razem może warto się pomartwić przed a nie po fakcie?
Stary 2005-12-25, 18:11   #119
inny
Przyczajenie

Widze ze nie warto nic pytac i wogóle bo tylko zgrywac sie potraficie heh niektórym i gwiazdka nie pomaga by sie zmienic ?? (Hmm nie zapomniało ci sie nigdy nic?)
Stary 2005-12-25, 18:19   #120
ghola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inny
Widze ze nie warto nic pytac i wogóle bo tylko zgrywac sie potraficie heh niektórym i gwiazdka nie pomaga by sie zmienic ?? (Hmm nie zapomniało ci sie nigdy nic?)

Racja- nie ma sensu o nic pytać. Należy poprostu myśleć jak się zachciewa bawić w dorosłych. Czego Tobie i Twojej partnerce gorąco życzę.
ghola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości