![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy można zajść w ciąże ??
Pytanie do pana doktora czy to jest możliwe czy nie ?? zajście w ciąze podczas takich warunków ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Konto usunięte
|
Pan doktor napisał:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Ale ja prosiłbym Pana doktora o taką szczerą wypowiedz a nie taką na "odwalenie" się od tematu i koniec. a reszta może by ludzi tutaj traktowała poważnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Killing me softly
|
A ja sugerowałabym uzupełnienie wiedzy z zakresu szkoły podstawowej, a dopiero potem pakowanie się do łóżka i "stykanie narządami płciowymi"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Poza tym otrzymałeś odpowiedź, i od dziewczyn i od pana doktora. To nie była odpowiedź "na odwal się" - po prostu jakie pytanie taka odpowiedź. Wierz mi, ze gdyby dziewczyny napisały Ci wcześniej nieprawdę, to pan doktor by je poprawił. Nie zrobił tego - czyli mają rację, więc nie wymagaj, zeby pisał dokładnie to samo co one, bo na forum poswięca swój wolny czas. Być może chciałbyś dostać odpowiedź "nie martw sie, to właściwie niemożliwe" ale nie dostaniesz. Bo dziewczyna mogła zajsć w ciążę. Tak brzmi odpowiedź. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
zakupcie test i sprawdzcie. zaoszczedzi wam to nerwow i sprawa bedzie rozjasniona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
droga Lukrecjo, wiedza z zakresu podstawowki mowi o tym ze aby doszlo do zaplodnienia musi dojsc do stosunku czyż nie chyba ze u mnie na zajeciach pominieto te sprawy a w naszym nie doszlo wiec uwazam ze wiedze na ten temat posiadalem dosateczna chociaz ty uwazasz inaczej no ale to twoje zdanie, zawsze nawet na zajeciach w szkole sredniej było mowa o ciąży i zawsze nam było powtarzane ze aby doszło do zapłodnienia to jednym z czynnikow oggrywajacyhc role jest sperma z plemnikami, a nikt nigdy nie powiedzial czegos takiego ze przed erekcja tez na czlonku moga znajdowac sie plemniki, chyba ze moja szkola to totalne zadupie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
słowa doktora : "A jak już ktoś zajdzie, to na pocieszenie można mu powiedzieć, ze prawdopodobieństwo tego było przecież bardzo małe. "
Przepraszam bardzo ale w tych słowach ja nie widzę potwierdzenia słów dziewczyn, jeśłi znalażłbym słow że jest prawdobodone to tak , pan Doktor raczej jak dla mnie to potraktował to tak troszku zabawnie . |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jeśli nie zaprzeczył temu, co pisały dziewczyny, to znaczy, że mają rację.
Dla mnie jest jak najbardziej naturalne traktowanie takich pytań "zabawnie" bo one powoli stają sie zabawne, w miarę jak coraz więcej ich na forum. Powtarzam jeszcze raz - tak, jest możliwe, że dziewczyna zaszła w ciążę. Kupcie test i dowiedzcie się wreszcie na pewno. |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Podstawowa wiedza z zakresu podstawowki mowi, ze do zajscia w ciaze potrzebny jest plemnik i jajeczko i sprzyjajace warunki.
Ja juz dosyc dawno temu podstawowke ukonczylam, ale mnie mowili, ze w sluzie pojawiajacym sie u mezczyzn w stanie erekcji znajduja sie plemniki. Mowiono mi takze, ze petting nie jest bezpieczna forma (pod wzgledem antykoncepcyjnym)rozladow ywania napiecia seksualnego.Mowiono mi, ze do rozpoczecia wspolzycia potrzebna jest dojrzalosc fizyczna, psychiczna oraz podstawowy zakres wiedzy. Mowiono mi takze, ze aby dowiedziec sie wiecej, wystarczy tylko wziasc do reki ksiazke, ktorych jest cale mnostwo na rynku. Lekarze tez chetnie odpowiadaja na pytania. Ty masz ulatwione zadanie - nawet na tym forum powstalo juz kilka podobnych watkow. Jesli targaja Toba watpliwosci - kup test i sprawdzcie - o tym tez juz Dziewczyny wspominaly, lub wybierzcie sie do lekarza. Pan Doktor chociaz jest swietnym specjalista nie jest cudotworca - "na oko" ciazy nie stwierdzi. A nastepnym razem bardzo Cie prosze pomysl o konsekwencjach, zanim "zaczniesz sie stykac narzadami plciowymi". Pierwszy raz znacznie mi sie cisnienie na Wizazu podnioslo. Wybaczcie Dziewczyny i Panie Doktorze. Co do Ciebie Rafciu - ![]() Edytowane przez knotie Czas edycji: 2005-11-29 o 18:46 Powód: kilka slow |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Knotie, ależ Ty nie masz za co przepraszać
![]() ![]() I masz rację oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
cóż w takim razie ja jestem niedouczonym Idiotą i wychowywałem się w złym miejscu gdzie zostałem nie uświadomniony o wszystkim. Dziękuje wszystkim za informacje włącznie z panem doktorem , i przepraszam ze podniosło sięwma ciśnienie ale ja nikogo nie zmuszałem do tego prosiłem tylko o odpowiedz na pytanie tego typu
![]() np.: "Tak jest to prawdopodobne, zakupcie test albo udajcie sie do lekarza abyście byli pewni" a tu ostatecznie zostałęm okrzyknięty prawie idiotą. Wielkie Dzięki za pomoc Edytowane przez rafcio Czas edycji: 2005-11-29 o 19:11 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Na poczatek odpowiem Ci na to, co napisales do mnie w privie - zabiore raz jeszcze glos w Twojej sprawie, bo nie widze powodu, zebym nie mogla wyjasnic Ci wszystkiego na tym forum.
1. EOT= End Of Topic= koniec tematu 2. Ja rozumiem, ze dwoje kochajacych sie ludzi "moze poniesc", ale to nie znaczy, ze nie musza sie oni liczyc z konsekwencjami. 3. W kazdej ksiegarni i bibliotece da sie znalezc informacje na temat fizjologii czlowieka, antykoncepcji oraz zyciu seksualnego. Takze tej prowincjonalnej. Takie informacje bywaly nawet w "Bravo" za moich szczeniackich lat, choc nie wszystko, co tego typu gazety opisuja to prawda objawiona. Na tym forum byly juz podobne watki na temat sluzu w czasie erekcji - wystarczylo skorzystac z wyszukiwarki. Teraz odpowiem na to, co napisales powyzej: 4. WSZYSCY odpowiedzieli Ci, ze istnieje taka mozliwosc, ze Twoja dziewczyna zaszla w ciaze. 5. Kiedy zostalo Ci udzielonych 5 identycznych w zawartosci odpowiedzi (tak, istnieje taka mozliwosc, tak, choc prawdopodobienstwo jest male, tak, ale....) Ty nie wierzyles i pytales dalej nie czytajac co zostalo wczesniej napisane. 6. Przewertowalam watek 3 razy, zeby dojrzec kto Cie nazwal niedouczonym idiota i nie znalazlam. 7. Rzecza ludzka jest bladzic a rozsadna - ksztalcic. 8. Ja rozumiem, ze moglo sie zdarzyc, ale powiedz mi, wolisz uslyszec cos, co nie jest prawda, zeby polepszyc sobie humor? 9. Tak, istnieje mozliwosc, ze Twoja dziewczyna zaszla w ciaze. Ze wzgledu na fakt, ze nie istnieje internetowa metoda stwierdzenia ciazy proponuje zakupic i wykonac test ciazowy lub udac sie do lekarza. Zreszta do lekarza ginekologa propnuje Wam sie ogolnie udac - zastanowcie sie, o co chcecie zapytac, jakie macie watpliwosci. Zastanowcie sie, czy juz dojrzeliscie do podjecia wspolzycia. To powazna i odpowiedzialna decyzja. Jesli uznacie, ze tak, moze warto z lekarzem podyskutowac na temat antykoncepcji? 10. po raz drugi acz tym razem ostatni EOT ![]() P.S. Lexie, staralam sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Killing me softly
|
knotie, szacunek za cierpliwość i dokładne tłumaczenie
![]() rafciu, chyba faktycznie niedouczali Was w szkole(albo niedokładnie słuchałeś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Tak dziękuje wszystkim za wyjaśnienie i przepraszam za swój ton na forum ale ja przyjąłem ten fakt że moja dziewczyna może być w ciąży gorzej jest z nią, może poradzicie Co powiedziec albo zrobić aby ją troszuku rożluźnić ?? aby nnie myslała o tym tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
zrobić test i się przekonać jak jest naprawdę
po co się niepotrzebnie stresować?? a na drugi raz pamiętać, że jak się bierze za sex, to ZAWSZE jest możliwość ciąży i być na to "przygotowanym" psychicznie |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
KasiuKatarzyno, to tak samo jakby przechodzic przez ulice i zawsze w takiej sytuacji byc przygotowanym psychicznie na to, ze moze Cie przejechac samochod. Nikt o najgorszym przeciez nie mysli. Tak samo ludzie w lozku, jak sa "napaleni" ;-) to nie mysla o przykrych konsekwencjach, bo przeciez nie kazdy kto uprawa seks, odrazu zachodzi w ciaze. Kolega troszke przegial, ale trzeba tez go troche zrozumiec, bo jest pewnie nieziemsko wystraszony Pozdrowionka dla wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
tak, to co mówisz to prawda
ale nie tylko, że nikt nei myśli o najgorszym, niektórzy wogóle nie myślą na ten temat... a później strach, lament i rozpacz zwłaszcza jak się okaże, że ojciec dizecka nei mże być jego ojcem [bo nie wyobrażam sobie z nim życia :|] |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie musi. Nawet z nienaruszoną błoną dziewiczą można zajść w ciążę, jeśli przeniesie się np. podczas peetingu plemniki na wargi sromowe. Cytat:
Wsjo jasno? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
jasne wielkie dzięki jak dal mnie w końcu ktoś odpowiedziła tak jak należy na pytanie które postawiłem, jeszcze raz Dziękuje
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
![]()
Nie pisał bym wątku gdyby nie strach mojej kochanej Marty.
A wiec uprawialiśmy b. krótko petting nie doszło do wytrysku a jedynie do lekkiego wydzielania sie sluzu. I jak wiadomo przenosi sie on na rece i ręka na łechtaczke w sumie sie spostrzeglismy ze ups i po chwili sie cofnołem czy takie zachowanie może doprowadzić do ciązy ?? za około 9 dni powinna mieć okres Prosze o pomoc bo moja ukochana sie zamartwia. Czy jest możliwe ?? Jest Dziewicą (wiem ze to nie chroni ale lepiej podać max szczegołów zeby mozna było dobrze odczytac wiadomość) prosze o szybką odpowieć !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Petting a ciąza PLEASE ABOUT HELP
Poczytaj inne wątki proszę. Pytanie było zadawane już wielokrotnie i już wielokrotnie p. doktor gratulował ciąży dziewicom
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Wolał bym jednak coś b. optymistycznego Były tak ale w zadnym nie znalazłem takiego przypadku bo w moim prawie nic sie nie stało. A w innych watkach to niezle chlupało :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Witam nowe wiesci 6-7 grudnia miała koniec okresu a incydent miał miejsce 24 czyli chyba była niepłodna czyli?? POMÓZCiE NO
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Ale co? internetowe badanie? kamera internetowa jako usg czy wziernik?
zróbcie test i tyle a następnym razem może warto się pomartwić przed a nie po fakcie? |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Widze ze nie warto nic pytac i wogóle bo tylko zgrywac sie potraficie heh niektórym i gwiazdka nie pomaga by sie zmienic ?? (Hmm nie zapomniało ci sie nigdy nic?)
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Racja- nie ma sensu o nic pytać. Należy poprostu myśleć jak się zachciewa bawić w dorosłych. Czego Tobie i Twojej partnerce gorąco życzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.