|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzywe nogi
wczoraj przyszła z allegro moja mini
kończy mi się akurat na końcu pupy sama taką chciałam i te moje krzywusy mam to gdzieś, opalne nózki i będę w niej śmigac ej dziewuszki szczerze,,, nie zrobie z siebie pośmiewiska ![]() wkoncu nogi jak na beczce prostowane
Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2007-04-05 o 15:45 |
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pódniczka i nogi |
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe dziekuje ![]() wogole już tydzień cwicze na mięsnie łydek i na uda,,, moze mi się troche rozrosna :/ bo są takie patyczki ;/ a ty znasz moze jakieś ciekawe ćwiczenia
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc nie skupiam na tym większej uwagi. Ale dziewczyny podawały tu jakieś ćwiczonka wczesniej |
|
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
AguŚ87 ślicznie wyglądasz w tej spódniczce!! Jedyna obawa z wyjściem na dwór w tej spódniczce to to, że chłopaki będą się za bardzo ślinić
potem się zauroczą |
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam ciesze sie ze wogole mam nogi , człowiek nie docenia tego narządu , naprawde , nie wazne czy krzywe , proste grube czy chude , kazde nogi sa piekne , kazde sa inne nie ma brzydkich nog , tylko ny sobie tak wnawiany, a skad wiemy czy te niby proste nie sa brzydkie ? nie wiadonmo przeciez jaki jest ideal nog czy cos takiego :P pozdrawiam was wszystkie ![]() ![]()
|
|
|
#277 |
|
żona
|
Aguś
|
|
|
|
#278 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Różowiutka, gdzie znalazłaś zdjęcia tych Japonek? Hmm... Pozdrawiam.
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz poszukam adresik dla Ciebie jeśli chcesz ![]() edit: Znalazłam Proszę adres: http://avantgauche.co.uk/Gallery/index.htmlbuźka
|
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
Hej!!! Byłam ostatnio na basenie (z moimi X) i powiem wam, że płeć męska
.No i po tym doszłam do wniosku, że moje nogi nie grają roli, a jeśli grają to nie są takie najgorsze!!! Buźka
|
#281 |
|
|
Aguś, jeżeli na tym zdjęciu mini to Twoje nogi, to powiem Ci tylko tyle, że z takimi to nawet ja nie wstydziłabym się wyjść, a to już coś
. Na tym zdjęciu nawet wygladają na zupełnie proste, łydki są na lini z kolanami, a to zdecydowanie bardziej poprawia wrażenie niż przy tych powyginanych X.X są zdecydowanie mniej zgrabne od (). Ja chce do Japonii. Tam ogrom zjawiska zupełnie inaczej kształtuje mentalność. |
|
|
|
#282 |
|
|
Thx Różowiutka.
No cóż... Takie zdjęcia mnie pocieszają, ale spódniczki nie założę nigdy.Chcę się dowiedzieć jak najwięcej o tej operacji, chociaż jeżeli jest to łamanie to zapewne będę miała gips na miesiąc albo i więcej, ale chciałabym taką przejść... Eh... Buziaki
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe dziękuję :P wiesz... tylko na tym foto nie mam złączonych nóg bo jak złącze to yhy :| zreszta widać było na moich poprzednich fotkach Wogóle doszłam do wniosku ze ja nie mam chyba? krzywych nóg, tylko sa chudziutkie, i stąd ta przerwa
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny
dawno mnie tu nie było ![]() Te zdjęcia z Japonii są naprawdę straszne, ale czy zastanawiałyście dlaczego one mają takie nogi? Bo taka jest ich uroda...Tak jak mnóstwa modelek i NAS!! A co do ćwiczeń... Wiecie co zauważyłam? Poprostu rewelacyjnie działa "siad płotkarski" lub naciąganie ścięgien w kolanach Swego czasu uprawiałam troszkę gimnastyki artystycznej i potrafiłam zrobić szpagat z wyciągniętą lewą nogą do przodu i wiecie co teraz zauważyłam? Że lewa jest DUŻO bardziej prosta od prawej!!! Polecam każdemu, rozciągnijcie się do tego stopnia żeby móc zrobić szpagat, strasznie kręci facetów jak dziewczyna jest wygimnastykowana I wtedy nikt na kształt nóżek nie patrzy P.S.AGUŚ wyglądasz ślicznie |
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też kiedyś umiałam szpagar nawet 2 bo chodzilam 2 lata na taniec taniec wspolczesny ale teraz,,, yhy teraz to nic nie zrobie juz :/ ale biore sie za siebie ja co dzien robie 100 przysiadow i wspinanie na palce bo stwierdzilam ze nie tyle mam krzywe nogi co patyczki pozdrawiam ![]()
|
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
[quote=AguŚ87]też kiedyś umiałam szpagar nawet 2
bo chodzilam 2 lata na taniec taniec wspolczesny ale teraz,,, yhy teraz to nic nie zrobie juz :/ ale biore sie za siebie ja co dzien robie 100 przysiadow i wspinanie na palce bo stwierdzilam ze nie tyle mam krzywe nogi co patyczki Do tego polecam jeszcze jazdę na rowerze i tzw. stopper czy jak to sie tam nazywa |
|
|
|
#287 |
|
Przyczajenie
|
Czytajac i ogladajac zdjecia z waszymi nogami powiem ze wcale krzywych nog nie macie, chcialabym miec tak proste jak niektore z was, moje to normalnie tworza X, masakra, od kolan w dol rozchodza i powstaje X
, nawet spodniczki nie moge zalozyc, po jakby ktos zobaczyl te krzywulce to pewnie faceci zaczeli by sie smiac, a nie potrzeba mi kolejnych upokorzen i zmartwien :/
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
Nie wyjeżdzajcie na mnie ale mi się wydaje że Aguś ma nogi typu X, ale nie wiem...
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiesz nie wydaje mi sie bym takie miała jak bym miała X to nogiu w kolanach mi się łaczyły i potem rozchodzily na boki a widac ze mi sie nigdzie nie łączą iwyglądają jak O
|
|
|
#290 |
|
|
O rety dziewczyny wspomóżcie! Natchniona obecnością na tym swoistym forum postanowiłam nie pozostawać bezczynną i wziąć sprawy we własne ręce. Od kiedy dowiedziałam od Was o możliwości skorygowania tej wady ciągle chodzi mi to po głowie i nie daje spokoju. Dziś się w sobie zebrałam i poszłam do mojego lekarza pierwszego kontaktu walczyć o skierowanie do ortopedy. Czułam się strasznie głupio, bo nie byłam pewna czy ów problem się w ogóle do wizyty kwalifikuje. Wyraz twarzy pani doktor tylko mnie w tym utwierdzał
. Błagam powiedźcie czy mogę spokojnie z tym zwrócić do specjalisty, gdy chodzi tylko o taką dolegliwość natury estetycznej, żeby mi ją ocenił. Czy któraś z was była? Mam jutro od siódmej okupywać okienko w szpitalu po numerek, ale coraz bardziej powątpiewam w słuszność moich przesłanek i obawiam czy się nie wygłupie . Teoretycznie nie jest ze mną w porządku i powinnam móc prosić o pomoc, ale na zabieg coś nie liczę, to by było z byt piękne, żeby tak każdy mógł się jemu wedle woli poddawać.
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy jest sensy psuc sobie zycie przez takie cos ? Naprawde nie warto !
|
|
|
#292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ćwiczę i widzę poprawę. Co do sprawy to nie wiem... Może lepiej byłoby ćwiczyć? Mnie pomaga wymieniany już wcześniej siad płotkarski |
|
|
|
|
#293 |
|
|
To znaczy, ja pytałam tak ogólnie czy ortopeda napewno się takimi rzeczami zajmuje, jest to jakieś w końcu zwyrodnienie kości, nieprawidłowość postawy którymi charakteryzują wszystkie skrzywienia nóg nie tylko moje. Dziewczyny podawały linki, odnośniki do ćwiczeń z jakiś medycznych stron, więc chyba problem jest z diagnozowany. Chyba mogę iść dowiedzieć się chociaż o jakiś odpowiedni zestaw dla mnie.
Od połowy lutego chodzę bardzo intensywnie na aerobik, 12 godzin w tygodniu, jest tam mnóstwo zajęć tanczenych (Funky, Latin, Brodway Jazz, Salsa) i takie siłowe, na różne partie mięśni. Może mi się wydaje, ale chyba jest jakaś poprawa. Jak stoję normalnie chyba nic, ale mogę przy uzyciu siły, napinając i ściągając mocno nogi złączyć łydki co wcześniej wydaje mi się było niemożliwe. Muszę zdecydowanie nad łydkami popracować i postarać się je bardziej rozbudowywać. Niestety czekają mnie przygotowania do egzaminów i jutro idę ostatni raz na zajęcia. Wątpię by udało mi zmoblizować i ćwiczyć samodzielnie, to nigdy nie będzie to samo. Strasznie będzie mi tego ruchu i wysiłku brakować, no i zakończy moja uzdrawiająca profilaktyka , kto wie jakie by były z czasem rezultaty, a tak czeka mnie kilku miesięczna przerwa, grrrr i pewnie bede musiała zaczynać wszystko od początku .
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
![]() Co do pójścia do ortopedy to zdecydowanie TRZEBA to zrobić, sama na razie nie mam czasu (matury), ale skierowanie już mam. Lekarz ma obowiązek wydać takie skierowanie, przecież każda z Nas ma prawo do tego żeby ładnie wyglądać i dobrze czuc się we własnym ciele!!! Dlatego nie ma co się zastanawiać nad tym czy ortopeda "coś takiego wogole leczy".Ortopeda od tego jest, powinien pomóc, wytłumaczyć źródło problemu i poradzic co robic. Nie poddawajcie się, już sama obecność na tym forum to świadectwo na to, że coś chcecie dla siebie zrobić i nie pozostajecie bierne a to juz bardzo wiele. Woo nie przejmuj sie "dziwną mina lekarki", jeżeli Ty uważasz że coś jest nie w porządku z Twoimi nogami to musisz zasięgnąć opinii specjalisty w tej dziedzinie. Pozdrawiam |
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam ten problem. X-Y. I nie wiem jak sobie z tym poradzić. Na początku myślałam że to koślawośc kolan,ale teraz zauważyłam że łydki są krzywe. Czy ktoś może mi polecić ćwiczenia?
|
|
|
|
#296 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co? ja też postanowiłam założyc w końcu spódnice
pozdrawiam |
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki. Tylko o co chodzi z tym "wyprężyc kolana do zewnątrz" ?
|
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze nie wiem jak to wytłumaczyc,po prostu starasz sie stanąć tak aby przy złączonych kostkach złączyc też łydki, "zebrać" je do wewnątrz a kolana na zewnątrz,nie wiem czy cos lepiej wyjaśniłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

kończy mi się akurat na końcu pupy
i te moje krzywusy
mam to gdzieś, opalne nózki i będę w niej śmigac
ej dziewuszki szczerze,,, nie zrobie z siebie pośmiewiska 

wogole już tydzień cwicze na mięsnie łydek i na uda,,, moze mi się troche rozrosna :/ bo są takie patyczki ;/ a ty znasz moze jakieś ciekawe ćwiczenia
, więc nie skupiam na tym większej uwagi. Ale dziewczyny podawały tu jakieś ćwiczonka wczesniej
potem się zauroczą

taniec wspolczesny
, nawet spodniczki nie moge zalozyc, po jakby ktos zobaczyl te krzywulce to pewnie faceci zaczeli by sie smiac, a nie potrzeba mi kolejnych upokorzen i zmartwien :/