Krzywe nogi - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-07, 12:55   #2971
Delfinka07
Raczkowanie

Dot.: Krzywe nogi

Dziewczyny no nikt mi nie powiedzial, ze mam krzywe nogi. Wiem, ze sa chude, ale te lydki zstrasznie schodza w luk :/ dziwnie chyba to wyglada ;/
Nie mam jakis strasznych kapleksow, nosze spodniczki, rybaczki obcisne
No, ale proste to one nie sa hahahah
Delfinka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 14:39   #2972
Little Angel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delfinka07 Pokaż wiadomość
refleks nie szukam komplementow , poprostu nauczulam sie odpowiednio stanac zeby tej krzwizny nie bylo tak widac, i ta szpara miedzy nogami jest zmora dla mnie :/ Zrobie fotki jak mam nogi obok siebie i wkleje , ale za ta mini dzieki

edit: zrobilam specjlanie zdjecia. Masakra , zauwazylam dopiero teraz ze prawe kolano wchodzi mi do srodka

Ja tu zadnej masakry nie widze.Masz dobre nogi i smialo ruszaj w miasto ubrana w spodenki,mini...
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 17:24   #2973
SylfkaXD
Raczkowanie

http://www.orliman-polska.pl/sites/k...121D_6121I.htm

Mam głupie pytanie <hahaha>. Czy takie gówienko serio może pomóc na krzywe nogi, czy to tylko "ochraniacz"??
Stary 2009-02-08, 17:26   #2974
SylfkaXD
Raczkowanie

Poduszka powietrzna po napompowaniu zapewnia, w zależności od wersji, korektę szpotawości lub koślawości stawu kolanowego...

Nie za bardzo rozumiem, jak może poduszka powietrzna korygować koślawość lub szpotawość... Czy ktoś może mi to wytłumaczyć?

P.s. Jesli to prawda, to kupuję to cacko...
Stary 2009-02-08, 17:27   #2975
moonrosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SylfkaXD Pokaż wiadomość
http://www.orliman-polska.pl/sites/k...121D_6121I.htm

Mam głupie pytanie <hahaha>. Czy takie gówienko serio może pomóc na krzywe nogi, czy to tylko "ochraniacz"??
ojej nieźle wygląda
Tam pisze że mogłoby pomóc, ale lepiej się jeszcze dopytać lekarza.
(jak kupisz to napisz!)
moonrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 17:29   #2976
SylfkaXD
Raczkowanie

Nie wiem czy kupię, skonsultuję to z ortopedą...
Stary 2009-02-08, 17:30   #2977
moonrosa
Raczkowanie

Cytat:
Poduszka powietrzna po napompowaniu zapewnia, w zależności od wersji, korektę szpotawości lub koślawości stawu kolanowego...

Nie za bardzo rozumiem, jak może poduszka powietrzna korygować koślawość lub szpotawość... Czy ktoś może mi to wytłumaczyć?

P.s. Jesli to prawda, to kupuję to cacko...
Może to jest tak że ta poduszka wygląda pod jeansami tak dziwnie że musisz ustawiać inaczej nogi żeby nie było widać, a przez to nagle ci się prostują i ta dam! masz proste bo inaczej stawiasz nogi (mi ktoś powiedział że źle stawiam stopę, czyli do tej pory nie nauczyłam się stać? )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-08, 17:47   #2978
SylfkaXD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moonrosa Pokaż wiadomość
Może to jest tak że ta poduszka wygląda pod jeansami tak dziwnie że musisz ustawiać inaczej nogi żeby nie było widać, a przez to nagle ci się prostują i ta dam! masz proste bo inaczej stawiasz nogi (mi ktoś powiedział że źle stawiam stopę, czyli do tej pory nie nauczyłam się stać? )
Ee... Stawianie stóp inaczej to bujda... xD Też źle stawiałam stopy. Nauczyłam się już "dobrze stawiać" [tak mówi lekarz] i wciąż mam krzywuski.

A mi się wydaje, że tu chodzi o to, że ta poduszka wymusza żeby kolano "szło do środka" (w przypadku szpotawych) lub "szło na zewnątrz" (przy iksach).

Wiecie, że nie jestem pewna czy "łydki w nawiasy" to O? No bo z definicji kolan szpotawych:
Szpotawość kolan (nogi w kształcie litery O) – rozpoznajemy, gdy przy złączonych i wyprostowanych kolanach tworzy się między kolanami odstęp większy niż 4-5 cm. Kolana szpotawe zazwyczaj zniekształcają całe nogi, ale czasami wygięcie dotyczy tylko podudzi (nogi pałąkowate).

Czyli jak łydki są w nawiasy, a kolana się łączą normalnie to jest jeszcze inny rodzaj skrzywienia. Muszę to opatentować.

Ale czasami wygięcie dotyczy tylko podudzi (nogi pałąkowate) czyli jest jeszcze jeden rodzaj. :P

Koślawość (x)
Szpotawość (o)
Pałąkowatość (o w podudziu)
Nawiasy (o w łydkach)

Dobra, wiem wydurniłam się. Ale naprawdę krzywizna samych łydek chyba nie jest szpotawością... Albo ja jestem jakaś mało inteligentna.
Stary 2009-02-08, 18:51   #2979
moonrosa
Raczkowanie

Cytat:
Ee... Stawianie stóp inaczej to bujda... xD Też źle stawiałam stopy. Nauczyłam się już "dobrze stawiać" [tak mówi lekarz] i wciąż mam krzywuski.

A mi się wydaje, że tu chodzi o to, że ta poduszka wymusza żeby kolano "szło do środka" (w przypadku szpotawych) lub "szło na zewnątrz" (przy iksach).

Wiecie, że nie jestem pewna czy "łydki w nawiasy" to O? No bo z definicji kolan szpotawych:
Szpotawość kolan (nogi w kształcie litery O) – rozpoznajemy, gdy przy złączonych i wyprostowanych kolanach tworzy się między kolanami odstęp większy niż 4-5 cm. Kolana szpotawe zazwyczaj zniekształcają całe nogi, ale czasami wygięcie dotyczy tylko podudzi (nogi pałąkowate).

Czyli jak łydki są w nawiasy, a kolana się łączą normalnie to jest jeszcze inny rodzaj skrzywienia. Muszę to opatentować.

Ale czasami wygięcie dotyczy tylko podudzi (nogi pałąkowate) czyli jest jeszcze jeden rodzaj. :P

Koślawość (x)
Szpotawość (o)
Pałąkowatość (o w podudziu)
Nawiasy (o w łydkach)

Dobra, wiem wydurniłam się. Ale naprawdę krzywizna samych łydek chyba nie jest szpotawością... Albo ja jestem jakaś mało inteligentna.
Jak się dobrze stawia nogi? Naucz mnie!
Stary 2009-02-08, 19:10   #2980
MalaArielka
Wtajemniczenie

Sylfka, jasne, że krzywizna samych łydek nie jest szpotawością. Przy szpotawości podstawowym kryterium jest niełączenie się kolan pow. ok. 4 cm. przy złączonych kostkach. Same wygięte łydki są małym defektem, można takie nogi nazywać prostymi (lecz nie bardzo zgrabnymi lub po prostu charakterystycznymi). Chyba, że już została nazwana taka krzywizna. Wydaje mi się, że pewnie ma jakąś fachową nazwę jako lekkie odchylenie od normy a nie krzywizna nóg. My możemy tę wadę nazywać łukowatymi łydkami, nie utożsamiając tego z krzywymi nogami.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 19:45   #2981
SylfkaXD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moonrosa Pokaż wiadomość
Jak się dobrze stawia nogi? Naucz mnie!
Tu chodzi bardziej o stopę. Nie wiem jak ty, ale ja np. kiedyś stawiałam stopę - nie mając płaskostopia (bo często mówią, że dzieje się tak, bo jest płaskostopie) utrzymując ciężar ciała na jej wewnętrznej części. Łatwo to sprawdzić, jak stoisz ze złączonymi kostkami (nie pamiętam jaki masz rodzaj krzywizny, jeśli to Iks, to będzie z tym problem) - ja kiedy tak stałam miałam ciężar ciała na wewnętrznej części stopy. Niby w takiej pozycji mniej wdać X ale to cichy szkodnik bo krzywizna się tylko pogłębia (kolana lecą do środka). Trzeba jak najczęściej przy złączonych stopach przenosić ciężar ciała na zewnątrz. Ale nie można przesadzać! Z początku w moim przypadku wyglądało to nieudolnie, myślałam że to nienaturalne, było b. niewygodne. Z czasem się przyzwyczaiłam, teraz czuję, że ciężar ciała jest równomiernie rozsadzony na stopie. Co prawda widać bardziej Iks, ale wiem, że sobie nie szkodzę.

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Sylfka, jasne, że krzywizna samych łydek nie jest szpotawością. Przy szpotawości podstawowym kryterium jest niełączenie się kolan pow. ok. 4 cm. przy złączonych kostkach. Same wygięte łydki są małym defektem, można takie nogi nazywać prostymi (lecz nie bardzo zgrabnymi lub po prostu charakterystycznymi). Chyba, że już została nazwana taka krzywizna. Wydaje mi się, że pewnie ma jakąś fachową nazwę jako lekkie odchylenie od normy a nie krzywizna nóg. My możemy tę wadę nazywać łukowatymi łydkami, nie utożsamiając tego z krzywymi nogami.
No też właśnie... bo tutaj wszyscy, którzy wklejają zdjęcia z łukowatymi łydkami otrzymują odpowiedź, że to jest "O" a to nie prawda.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-09, 16:23   #2982
Delfinka07
Raczkowanie

Dziewczyny a jakie ja mam w koncu nogi ?? Niby lydki sa wygiete, ale co to czy X czy O to nie wiem.
Stary 2009-02-09, 16:33   #2983
moonrosa
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a jakie ja mam w koncu nogi ?? Niby lydki sa wygiete, ale co to czy X czy O to nie wiem.
A masz gdzieś zdj?
I ... nie martw się że nie wiesz jakie masz "wygięcie". Ja mam łuki w łydkach, kolana się nie łączą a mimo to i tak podobno mam X nie rozumiem.
Stary 2009-02-09, 18:06   #2984
Delfinka07
Raczkowanie

Tak na stronie 99.
Stary 2009-02-09, 18:35   #2985
MalaArielka
Wtajemniczenie

Masz lekko szpotawe kolana( nogi w kształcie "O").
Stary 2009-02-10, 18:40   #2986
mrrrpanterka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny no nikt mi nie powiedzial, ze mam krzywe nogi. Wiem, ze sa chude, ale te lydki zstrasznie schodza w luk :/ dziwnie chyba to wyglada ;/
Nie mam jakis strasznych kapleksow, nosze spodniczki, rybaczki obcisne
No, ale proste to one nie sa hahahah

gwiazdy sie nogami nie przejmują , my tez nie powinnyśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 776b.jpg (68,9 KB, 201 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 858_1.jpg (92,5 KB, 203 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eva-longoria-prada-bag-3.jpg (39,8 KB, 210 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1370733.jpg (15,1 KB, 181 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg naomi_bik.jpg (45,5 KB, 192 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjecie_dnia_2482545.jpg (37,8 KB, 206 załadowań)
mrrrpanterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 18:46   #2987
mrrrpanterka
Raczkowanie

nie widziałam kobiety z idealnie prostymi nogami jak słupy ll ... nikt nie ma idealnych nów, większość osób ma lekko krzywe albo bardzo krzywe .
Liszowska, Brick & Lace, Longoria, sławna modelka Kate Moss , Pamela, Gisele, Kukulska, Naomi. sami zobaczcie .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Brick-&-Lace-Picture-29.jpg (56,7 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eve_eva%20longoria_b-day_preview.jpg (30,7 KB, 132 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kate_moss.jpg (28,7 KB, 182 załadowań)
Stary 2009-02-10, 21:25   #2988
MalaArielka
Wtajemniczenie

Zgrabne nogi nie powinny wyglądać jak słupy, powinny być odpowiednio ukształtowane. To, że ktoś ma proste nogi nie równa się temu, że są zgrabne.
Lekko krzywe mogą być zgrabniejsze od prostych.

Edytowane przez MalaArielka
Czas edycji: 2009-02-10 o 21:27
Stary 2009-02-10, 23:00   #2989
refleks
Raczkowanie

Naprawde gwiazdy dodaly mi otuchy:P Tyle,ze one pokazuja sie publicznie,bo maja opinie ludzi gdzies gleboko...Ja niestety nieprzekonana jutro znow zaloze dlugie spodnie)Dziekujemy Mrrrrpanterka za proby podniesienia nas na duchu
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 07:22   #2990
mrrrpanterka
Raczkowanie

ja sie sama próbuje podnieść na duchu tymi gwiazdami haha ;D
Stary 2009-02-11, 08:13   #2991
refleks
Raczkowanie

przestan Mrrrrpanterka....fajna z Ciebie dziewczyna!Mysle ,ze z Twoimi nogami i pewnoscia siebie mozesz startowac w konkursach pieknosci))
Stary 2009-02-11, 11:48   #2992
refleks
Raczkowanie

SylfkaXD to gowienko kosztuje okolo 800 zlotych,znalazlam strone internetowa ,gdzie sprzedaja takie stabilizatoty http://www.pieluchomajtki.pl/piekary/index.php?show=3
Stary 2009-02-11, 13:01   #2993
Delfinka07
Raczkowanie

Oj ja tez sie podnioslam na duchy ogladajac te zdjecia
Musze zmierzyc ile cm jest odstepu, czyli ze co nogi maja sie zlaczac w kostkach tak ?? i trzeba zmierzyc odstep miedzy kolanami ??
Stary 2009-02-11, 19:14   #2994
MalaArielka
Wtajemniczenie

Tak.
Stary 2009-02-14, 20:05   #2995
refleks
Raczkowanie

halooo!!!gdzie jestescie?A moze to forum juz zakonczone???
Stary 2009-02-14, 20:29   #2996
moonrosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
halooo!!!gdzie jestescie?A moze to forum juz zakonczone???
Jestem tu.
Mi moje krzywulce przestały przeszkadzać. Doszłam do wniosku że mam poważniejsze problemy.
Stary 2009-02-14, 23:14   #2997
refleks
Raczkowanie

chodz,poglaskam po glowce
Stary 2009-02-16, 22:01   #2998
refleks
Raczkowanie

milli2 odezwij sie!!!!!!!!!
Stary 2009-02-17, 16:18   #2999
mychamycha
Zakorzenienie

póki jest zima to ja wlaściwie zapominam o moim problemie. czekam co będzie się działo jak przyjdzie wiosna, a już nie wspomnę lato...
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 20:37   #3000
refleks
Raczkowanie

A ja martwie sie niezaleznie od pory roku Ech,zebym tak mogla kusić spodniczka....

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2009-02-19 o 01:15 Powód: blad
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości