|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Krzywe nogi
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Przyczajenie
|
Kaczorko masz za***iste nózki! Ja też takie chce!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Przyczajenie
|
Mazya
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam takie pytanie od czego nogi mogą się "pokrzywić" ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Rozeznanie
|
eh krzywizna w większości przypadków spowodowana jest niedoborem witaminy "D" u dzieci - hehe tyle wiem
![]()
#337 |
Przyczajenie
|
mysle, ze od niewlasciwego siadania.
ja jako dziecko b. czesto siadalam z nogami podwinietymi pod pupe, a jak zaczynaly mi dretwiec nogi, to wysuwalam je spod pupy, kazda noga w inna strone, ze zgietymi kolanami... mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi ![]() no i w ten wlasnie sposob dorobilam sie iksow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
![]()
Nogi mogą się pokrzywić od niedoboru witaminy D, ale nie tylko. Mozna mieć poprostu wrodzona wadę postawy, albo np mozemy sie tej wady nabawic gdy rodzice chca nas zbyt szybko nauczyc chodzic ;/
Że nie wspomne o postawie nazywanej "płasko- koslawą" z która wiążą sie płaskostopie, skrzywienie nóg, krzywy kręgosłup itp, ogólnie są to wady rozwojowe. Chociaz nie tylko, poniewaz jesli bardzo przeciążamy nogi, chodzimy na wysokich obcasach, w ciasnych butach itp mozemy nabawić się uszkodzenia i zdeformowania stopy <np halluks> co prowadzi równiez do zniekształcenia nóg. P.S. Siad płotkarski jest na nogi typu O siad po turecku jest na nogi typu X |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Przyczajenie
|
![]()
witam-ja zielona na forum wiec wybaczcie mi jesli nie znam zasad savouir-vivre"U ;-) Bardzo interesujacy watek tu poruszylyscie..Moja zmora sa rowniez nozki w ksztalcie litery X, mam te wade od urodzenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
No tak. Ja miałam płaskostopie kiedy byłam mała. Miałam może z 6 lat...
Do tej pory zastanawiam się, jak to możliwe że moja ortopedka nie zauważyła tej krzywizny... ![]() ![]()
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam O ,to moze ja mam płaskostopie co ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja mam taki sam problem jak te dziewczyny na zdjeciach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Anomalia
|
^ też mam krzywe nogi, a właśnie zamiarzam przejść na spódnice
![]() co prawda te dłuższe, ale jednak :P |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
No tak
![]()
![]() |
#347 |
Konto usunięte
|
DZiewczyny proszęnie załąmujcie mnie... macie śłiczne, proste i co najważniejsze SZCZUPŁE noznki
![]() ![]() ![]() szkoda ze nei mam aparatu postaram sięgo skombinowaći wkleic fotki. Wtedy zobaczycie co to są KRZYWE I GRUBE nogi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Jakbyś zobaczyła moje to dopiero byś się załamała
![]()
![]() |
#349 |
Anomalia
|
^ malinqa>
nie wiesz co to są chude patyki zamiast nóg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
heh
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#351 |
Raczkowanie
|
Kobitki łacze sie z WAmi w bólu ;
![]() Ja mam O,znaczy moje nogi to jedno wielkie O;( zdaje mie sie ze jest to genetycznie uwarunkowanie poniewaz moj tata i ciocia(siostra taty)maja krzywe nogi;( chociaz to niejedyny pomod mojej krzywizny,cesto w młodości siedziałam po turecku i jeszcze teraz czesto tak siadam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diewczyny moze macie jeszce jakies cwiczenia na noigi typu OOOOOOO ![]() ![]() pozdrawam was wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
aaaaaaaaaa i przypmniało mi sie (chociaz pisałam chyba o tm cześniej)christina aguilera ma krzywe nogi!! Typu O jak ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Konto usunięte
|
Aguśty masz śliczne nóżki!!
![]() ja mam jakies dziwne przy kolanie jakby linia nóg "skręca" i sie robia taki krzywusy jakby lydka byla krzywo "przyczepiona"... nie wiem jak to opisac :| co do wymiarów mam 165cm 45-46 w udzie i jakies 32-33 w łydce ![]() uda wydają mi sie za grube a łydki masywne jak u kulturystki ;/ i jak patrze na te nogi naprawde sa grube ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kochana ja mam 160 cm wzrostu i obwód łydki 38 cm, a w gruncie rzeczy i tak nie są złe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziś zauważyłam ? Jak wiadomo mam nogi typu OOOOO wielkie OO, ale od pewnego czasu ćwiczę, staje ze złączonymi stopami istaram się złączyć nogi w kolanach i łydkach , na siłe ! wtedy kolana się wykrecaja na zewnatrz, . I chyba mi sie zdaje ze mam miejsza przerwe miedzy nogami. Bo to O to tak jak by bylo z lenistwa, zle stawiam nogi, nie lacze ich iwogole
![]() ![]() ![]()
#356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
![]()
Parę słów o płaskostopiu. Nie ma zasady,która mowiłaby o tym ze płaskostopie jest przy nogach typu O czy X, mogą je miec nawet ludzie, którzy maja proste, zgrabne nogi. Tak ma np moja kolezanka, niby nogi proste ale płaskostopie ma okropne!
Co do lekarzy to...Roznie bywa, wiadomo, ale znajoma była u ortopedy ostatnio poniewaz ma bole biodra. Badał jej nogi i NIC nie powiedział o tym zeby zaczeła to płaskostopie leczyc ![]() ![]() Sama ide w przyszłym tyg do jakiegos dobrego ortopedy, zobaczymy co mi powie... Opowiem Wam jak było i co poradził chociaz rewelacji sie nie spodziewam. Jestem w stanie poddac sie nawet operacji byle byc szczesliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Przyczajenie
|
Hmmm faktycznie krzywe nogi mogły się wytworzyć poprzez wadę. Ja też od dziecka miałam problem z plaskostopiem Tak w ogóle to bardzo szybko nauczyłam się chodzić...jakby to powiedziec szybciej chodziłam niż mówiłam ...byłam u różnych lekarzy z tą swoją wadą i o krzywiźnie nikt nawet nie wspomniał oOoo niesądzicie ze to dziwne? Teraz 3ba się meczyć...:/ Ćwiczenia też podobnio nie zlikwidują wady bo kości juz urosły się wyksztalciły-> chyba ze są wykonywane w okresie wzrostu(tak słyszałam, ale może faktycznie daja rezultaty)... Piszecie ze modelki mają krzywe nogi gwiazdy też...i moze to i racja ale one to mają nogi b.chude, a jeżeli sa az tak szczupłe to krzywizna jest bardziej widoczna, a czasami dzieje sie tak ze krzywizna to tylko wrażenie spowodowane nie proporcjonalnością ud do łydek. Takze przypatrzcie sie swoim nóżką dokładniej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
Uwazam ze taka wade mozna wyleczyc w kazdym wieku, jesli cwiczenia nie pomoga to zawsze mozna sie zdecydowac na operacje
![]() Ćwiczyc warto bo dzieki ćwiczeniom rozwijamy mieśnie badz naciagamy odpowiednie pratie naszych nog. Nie tylko układ kosci decyduje o krzywosci, zastanowcie sie-skoro kosc jest prosta a miesien krzywo umiejscowiony? to noga bedzie krzywa pomimo ze przyczyna nie lezy w kosccu. Tak wiec mam nadzieje ze nam te cwiczenia pomoga ![]() Sama duzo cwicze, ale wiem ze dopiero za jakies 2-3 miechy bedzie widac poprawe...OBY |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Ja też ćwiczę
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.