Krzywe nogi - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 20:09   #4381
karolkyyy
Przyczajenie

Dot.: Krzywe nogi

Właśnie dzisiaj znalazłam tą stronke i musze przyznac ,że bardzo się ciesz bo są osoby które mnie zrozumią.
Mam nogi typu O i nie łączą się na całej długości;\ niestesty nie moge postawic na inne moje atuty np. ładne włosy ale zaakceptowałam siebie taka jaka jestem do czasu...
Odkąd zaczełam chdzic do szkoly średniej to sie zmieniło bo nie raz słyszałam docinki na temat moich nóg a co było najgorsze to miałam kolezanke za która szaleli chłopcy. Miała piekne długie nogi i geste czarne wlosy... jej przynajmniej raz w tygodniu ktoś mówil ,ze ma piękne nogi a ja jej zazdrosciłam...
Potem poznałam mojego chłopaka któremu naprawde się podobałam i nie zwracał uwagi na moje nogi wkońcu byłam szcześliwa;pchociaż kompleksy miałam
Az kidyś napisała do niego jakaś anonimowa dziewczyna która stwierdzła ,że jestem brzydka a on może miec każda dziewczyne jaka chce i nie rozumiła dlaczego wybrał "to cos" z takimi krzywymi nogami... on się tym nie przejał ale za to ja bardzo i teraz dopiero wpadłam w kompleksy...
karolkyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 21:12   #4382
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Pewnie ten anonim zakochal sie w twoim chlopaku i jest najzwyczajniej w swiecie zazdrosnyalbo druga opcja masz jakiegos wroga ktory chce ci dopiec (?) nie przejmuj sie, twoj chlopak cie ZAAKCEPTOWAL w calosci, KOCHA Cie i to jest najwazniejsze! oczywiscie doskonale rozumiem jak to jest miec krzywe nogi bo sama takie mam...

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 09:46   #4383
refleks
Raczkowanie

ja jak mialam 14 lat bylam okropnie brzydka,dlugie ręce,dluga szyja,brzydka twarz.Potem usłyszalam na temat kazdej tej czesci ciala komplement.to tak jak z brzydkim kaczatkiem.Podrosniesz i wypiękniejesz) zobaczysz ze tak bedzie!
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 10:51   #4384
samanta000
Przyczajenie

Czyli Karolina po zdjeciu gipsu jest zadowolona? To super, bardzo sie ciesze ze wszystko sie udalo, tym bardziej ze mnie czeka to samo Pozdrow ja Refleks
samanta000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:02   #4385
Agaciok xD
Wtajemniczenie

refleks mowisz ze sie wypieknieje ty wypieknialas i mam nadzieje ze ja tez wypieknieje slysze duzo komplementow na temat czesci ciala ktorych ja w zyciu nie uznalabym za ladne, a jednak komus sie podobaja w zyciu nie pomyslalabym ze moje oczy sa ladne bo nie lubie ich koloru bo sa zielone a ludzie to szaleja za niebieskimi, albo moje wlosy... mi sie nie podobaja bo to straszna cienizna i chetnie bym sie z kims zamienila a jednak inni mowia ze ladne bo dlugie bo proste...

Stary 2010-04-17, 12:24   #4386
Elladorea
Rozeznanie

Agaciok, jesteś młodziutka, Twoje ciało się jeszcze bardzo zmieni Nie wpadaj w kompleksy, nie warto! Zawsze chciałam mieć właśnie zielone oczy, a mam brązowe

Karolkyyy, no fakt, podle o Tobie napisano, ale za mocno się tym przejęłaś. Tamta "osoba" na pewno jest zazdrosna, że masz fajnego chłopaka, moze sama się w nim kocha i dlatego napisała coś takiego, żałosna jędza Nie przejmuj się, masz chłopaka, który Cię kocha i to jest najważniejsze.

Cytat:
Normalnie rozjeżdżają? w sensie, że stoisz i wtedy po chwili już się rozłączają?
No wiesz, jak je dociskam, to przylegają ładnie do siebie. Ale jak tylko zwalniam nacisk, to wracają to poprzedniego, krzywego ułożenia Ale cóż, niec się nie zrobi, zresztą mam nawet wrażenie, że przez te ćwiczenia nóżki są o parę milimetrów bliżej siebie, zawsze to coś
Elladorea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 18:31   #4387
alaa9
Przyczajenie

witam
jestem nową użytkowniczką. Przeczytałam wszystkie Wasze uwagi co do krzywych nóg. Rozumiem Was. Sama byłam w podobnej sytuacji
Czepiałam się swoich nóg, mimo że one nie są najważniejsze. Nie słuchałam rodziców ani przyjaciół tylko chciałam je wyprostować. Nieważne, że miałam ładną twarz, włosy, uśmiech. Dowiedziałam się o operacji. Poszperałam na stronach, nawiązałam nawet kontakt z jedną taką dziewczyną, też chciała prostować. Chodziłyśmy po chirurgach- ortopedach i pytałyśmy się o możliwość ich wyprostowania. Nikt tego nie chciał zrobić. Mówili, że mamy coś z głowami, że są gorsze wady, a my tak chcemy ryzykować zdrowie, a nawet życie. Byłyśmy załamane. Pozostały prywatne kliniki. Nawiązałyśmy kontakt z lekarzem podobno najlepszym w Polsce. Drogie wizyty i droga operacja. Mówił o powikłaniach itd ale ogólnie było ok. Zapisałyśmy się na operacje. Koleżanka dwa tygodnie wczesniej miała miec. No i miała. Niestety po operacji nie mogłam nawiazać z nią kontaktu. Jakby się zapadła. Trudno, myslałam, pewnie odpoczywa. A potem ja. Chirurg spartaczył robotę Miały być małe blizny wiec jakos tam nogę pociął, że uszkodził nerwy(( Potem się tłumaczył, że to sie zdarza, no bo każdy jest inny... Obecnie nie chodzę, nie mogę poruszać nogą. chodzę o kulach... Wspominam te piękne dni kiedy mogłam chodzić(( Dziękuje Bogu, że zdecydowałam sie tylko na jedną nogę... chciał dwie mi pociąć bo tak podobno lepiej. Jeśli chodzi o koleżankę to podczas operacji wycieli jej za duzo kości i teraz uwaza na kazdym kroku bo grozi jej kalectwo takie same jak mi... Przed operacją zaszczepiłyśmy sie na wzw, jednak nikt nam nie powiedział, że nie chroni ona przed wzw typu c. no i złapałyśmy to na sali operacyjnej.. Nie wspomne juz o kosztach leczenia. Obecnie rodzice opłacili mi psychologa, przychodzi codziennie, troche pomaga. Ale na dwor nie wyjde. Kiedys wydawalo mi sie, że ludzie patrza na moje krzywe nogi, mialam obsesje na tym punkcie. A nikt nie ma idealnych nóg. Modelka Kate Moss ma strasznie krzywe nogi a uwazana jest za piekna. Taka się czuje i tak ja widza inni. Jakis kompleks odbiera nam pewnosc siebie i stajemy sie dziwaczkami, mamy zal ze nie mamy chłopaka bo mamy krzywe nogi a tak naprawde nie chodzi o powierzchowność. Kilka moich kolezanek ma nieładne nogi ale sie tym nie przejmuja, nie łapia spojrzeń przechodniów którzy niby spojrzeli na ich nogi. Są soba, maja chłopaków, ubieraja sie w co chca. Dla mnie to było dziwne, ale juz wiem co jest naprawde wazne. Szkoda ze tak pozno... mieszkam w bloku bez windy, jak kiedys odwaze sie wyjsc tp i tak nie wyjde, no bo jak z 3 pietra. Ogladam zdjecia siebie z przeszlosci i płacze nad swoja głupota. Zawalilam rok w szkole, nie wiem co bedzie dalej. Pamiętajcie Dziewczyny. Kazdy ma jakas wade i to normalne, sa straszne choroby i ludzie nie placza, zyja dalej. Nie decydujcie sie na pochopne kroki bo mozecie załowac tak jak ja. Cieszcie sie ze macie nogi, niewazne jakie. Życie jest piekne, nie warto go niszczyc ani zdrowia. Popatrzcie na smiertelnie chorych ludzi... oni ciesza sie kazda chwila zycia. Ja obecnie jestem w rozsypce, mam nadzieje ze kiedys to sie zmieni. Nie krytykujcie mnie za moja wypowiedz. Wiele w zyciu przeszlam i nadal przechodze. Znajdzcie swoje atuty i je pokazujcie swiatu...mankamenty wtedy znikna. Faceci nie patrza tylko na pupe biust i nogi. Ci którzy tylko na to patrza jak sie cos dziewczynie stanie to ja zostawiaja. Warto czekac na prawdziwa miłośc, taka która dziekuje Ci za to że jestes obok i kochasz. Wady wtedy znikaja. W oczach kochajacej osoby jestes najpiekniejsza. Usmiechajcie sie i badzcie soba. Pozdrawiam Was wszystkie Dziewczyny
alaa9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 08:29   #4388
refleks
Raczkowanie

o Boze! napisz nam tu koniecznie nazwisko tego lekarza.Podobno mozna przeszczepic nerwy? zabiora Ci z innego miejsca na koszt nog...Trzymaj sie kochana
Stary 2010-04-18, 10:35   #4389
samanta000
Przyczajenie

Bardzo Ci współczuje, to straszliwe co musialas przezyc i co nadal przezywasz. To nie do wiary ze sa tacy nieodpowiedzialni pseudo "lekarze" ktorzy dla kasy potrafia zrobic komus taka krzywde... Rozumiem ze taka operacja moze miec powiklania typy zerwany nerw strzalkowy ale zeby jeszcze wzw. Dlatego powinnas podac nazwisko tego "lekarza" zeby zadna z nas do niego nigdy nie trafila. TRZYMAJ SIE
samanta000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 13:32   #4390
refleks
Raczkowanie

probowalas chociaz z nim rozmawiac,zeby zobowiazał sie do pokrycia kosztow dalszego leczenia czy musisz wystapic na droge sądową o odszkodowanie??
Stary 2010-04-18, 21:29   #4391
Vika 92
Raczkowanie

Moja siostra twierdzi, że krzywe nogi są ostetnio jakby 'w modzie', tzn. nie wiem, czy w Polsce też, ale w Anglii jest pelno takich spodni, niby rurek, ale tak 'szpotawo wykrzywionych', normalne spodnie trudno dostać. Ehh, ja już nie wiem jak siebie i Was pocieszać

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
probowalas chociaz z nim rozmawiac,zeby zobowiazał sie do pokrycia kosztow dalszego leczenia czy musisz wystapic na droge sądową o odszkodowanie??
Nie chcę tu zapeszać, i tak się w sumie nie znam, ale przed operacją, chyba się podpisuje jakiś papier, nie wiem, czy lekarz bierze odpowiedzialność??
Vika 92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 23:04   #4392
refleks
Raczkowanie

to ze podpisuje zgode na wykonanie operacji nie jest rownoznaczne ze zgoda na dokonanie trwalego uszczerbku na moim zdrowiu! nie mowcie mi ze moze byc inaczej.Lekarze majac swoje kliniki musza sie ubezpieczac na wszelki wypadek podczas wykonywanych zabiegow,to chyba tak jak w ksiegowosci?Inna sprawa ze lekarz orzecznik bedzie staral sie wydac opinie o jak najmniejszym stopniu uszkodzenia ciala,bo to wszystko jest srodowisko lekarskie.Przecoez odszkodowanie i tak pokryje ubezpieczyciel a nie lekarz z wlasnej kieszeni... dla pewnosci poszukam wszelkich informacji na temat odszkodowan.Ale przeciez ludzie pozywaja lekarzy do sądu.Gdyby podpis na papierku chronil ich przed utrata licencji czy odpowiedzialnoscia finansowa to zadna operacja nie bylaby dla nich niebezpieczna...tylko dla nas niestety!

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

tu jest jakas wzmianka http://www.money.pl/ubezpieczenia/wi...,0,178453.html
Stary 2010-04-19, 13:17   #4393
czarnamambaa
Przyczajenie

o żesz... przeczytałam odpowiedź alaa9 i o mało nie spadłam z krzesła . ja też chciałam koniecznie na operację moich iksów.
wiedziałam że może być jeszcze gorzej ale nie przyjmowałam tego
do wiadomości.
teraz to ja już inaczej patrzę na sytuację moich dolnych partii ciała.
będę je leczyć "domowymi sposobami" .

a jeszcze kurdę bym zapomniała.
nie odpisywałam tak długo bo mi neta odłaczyli. czaicie?
tyle czasu bez.....
kozak jestem, nie ma co.
miałam wstawić zdjęcia więc wstawiam.
ej, wiecie co? kupiłam sobie rurki
JA wstawiam zdjęcia a WY oceniacie. rozumiemy się?

na tym zdjęciu w rurkach to ja się starałam tak "odłaczyć" sobie nogi.
ja osobiście tak myślę, że jak w rurkach stoję to jeszcze wyglądam tak w miarę. ale jak już idę.... to klękajcie narody...
oto zdjęcia :
Nie podpiszę się pod tym nawet lewą dłonią
czarnamambaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:00   #4394
refleks
Raczkowanie

No i czego chcesz od tych nóg? bo mnie,przedstawiciela narodu ich skrzywienie nie rzucilo na kolana.Moze ze mnie gowniany krajan;P
Stary 2010-04-19, 15:35   #4395
Amillka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnamambaa Pokaż wiadomość

ja osobiście tak myślę, że jak w rurkach stoję to jeszcze wyglądam tak w miarę. ale jak już idę.... to klękajcie narody...
oto zdjęcia :

Masz bardzo ładne nogi. A w rurkach spokojnie możesz chodzić, moja znajoma ma X i lata wszędzie w takich obcisłych rurkach, a chłopakom się to podoba ;]

Ja teraz strasznie chciałabym mieć X zamiast O.
w x to przynajmniej kolana się ładnie złączają i lepiej to wygląda jak się chodzi ;p
Amillka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 15:43   #4396
karolkyyy
Przyczajenie

Historia ali pokazała jaką opsesje potrafia miec dziewczyne przez wszystkie reklamy i pieknie przerobione zdj aktorek czy modelek... Dziewczyny kazdy ma jakieś kompleksy i nikt nie jest idealny... sama dobrze o tym wiem ale dostałysmy życie i nie marnujmy go na zamartwianie się bo go szkoda. Każdy jest piękny na swój sposob
karolkyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:58   #4397
joszua
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnamambaa Pokaż wiadomość
o żesz... przeczytałam odpowiedź alaa9 i o mało nie spadłam z krzesła . ja też chciałam koniecznie na operację moich iksów.
wiedziałam że może być jeszcze gorzej ale nie przyjmowałam tego
do wiadomości.
teraz to ja już inaczej patrzę na sytuację moich dolnych partii ciała.
będę je leczyć "domowymi sposobami" .

a jeszcze kurdę bym zapomniała.
nie odpisywałam tak długo bo mi neta odłaczyli. czaicie?
tyle czasu bez.....
kozak jestem, nie ma co.
miałam wstawić zdjęcia więc wstawiam.

oto zdjęcia :
ladne nogi i jak dla mnie to proste
w rurkach i bez rurek wygladaja super.

ja wolalabym miec iksy niz typu O, ktore posiadam. glupio to wyglada jak stoi sie ze zlaczonymi nogami a miedzy nimi wielka dziura. o rurkach mozna zapomniec.
joszua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 16:57   #4398
refleks
Raczkowanie

Chirurg spartaczył robotę Miały być małe blizny wiec jakos tam nogę pociął, że uszkodził nerwy(( Potem się tłumaczył, że to sie zdarza, no bo każdy jest inny... Obecnie nie chodzę, nie mogę poruszać nogą. chodzę o kulach... Wspominam te piękne dni kiedy mogłam chodzić(( Dziękuje Bogu, że zdecydowałam sie tylko na jedną nogę... chciał dwie mi pociąć bo tak podobno lepiej. Jeśli chodzi o koleżankę to podczas operacji wycieli jej za duzo kości i teraz uwaza na kazdym kroku bo grozi jej kalectwo takie same jak mi...

Nie podwazam tu absolutnie nic co napisala agaa9 ale jesli wycięli zbyt duzo kosci kolezance to nie grozi to uszkodzeniem nerwu,jedynie ze szpotawosci powstanie koslawosc!Uszkodzenie nerwu powstaje przy mocnym uderzeniu w główke kosci.Dlaczego po operacji ma pojawic sie kalectwo???Wiesz w jaki sposob wycinali jej kosc?pod jakim kątem? w ksztalcie jakiej litery byl wycinek? Jak nazywala sie operacja? A tak w ogole to ktos wie gdzie znajduje sie nerw strzalkowy???
Stary 2010-04-19, 18:45   #4399
Agaciok xD
Wtajemniczenie

czarnamamba masz bardzo ladne nogi! Ja tez bym wolala miec X niz O bo taka dziura wyglada okropnie no ale co zrobic...

Stary 2010-04-19, 19:04   #4400
refleks
Raczkowanie

Agaciok nie narzekaj:P ja to bym chciala miec taka dziure jak Ty:P
Stary 2010-04-19, 20:47   #4401
Agaciok xD
Wtajemniczenie

;P refleks a na ktorej stronie sa zdjecia z twoimi nogami bo jakos niezbyt pamietam...?

Stary 2010-04-19, 20:50   #4402
nurtia
Raczkowanie

czesc dziewczyny
a ja sie dzisiaj strasznie zdolowalam.
zrobilam sobie zdjecia nog i jak zobaczylam je na komputerze to po prostu sie załamałam . przez nie chyba nigdy nie bede czula sie atrakcyjna ;( .

ne zwracacie uwagi na moje skarpetkiiii
Stary 2010-04-19, 21:45   #4403
carmennn
Raczkowanie

Dziewczyny pocieszę Was, mam nadzieję, że mi uwierzycie. Obecnie moje nogi są prościutkie jak od linijki, fakt, że krótkie i szerokie w biodrach, ale proste. W liceum przez swoje nogi przechodziłam załamania nerwowe. Nie wiedziałam w co się ubierać, żeby zakryć ich mankament. Nosiłam obszerne spodnie, zawsze za duże, w efekcie wyglądałam jaj Skate. Litera O między nogami była coraz bardziej widoczna Szukałam odpowiednich ćwiczeń, ale nikomu one nie pomagały. Teraz jestem na II roku studiów i naprawdę nie wiem o co chodzi z nimi, no wyprostowały się... same. A miałam serio krzywe, jak próbowałam je złączyć to powstawało "piękne" O, dlatego nigdy nie stałam na baczność. W lato męczyłam się w dżinsach. Najlepiej moje nogi wyglądały w spodniach 3/4. Nie wiem, co spowodowało, że nogi mi się wyprostowały. Kurcze szkoda, że nie mam zdjęć swoich poprzednich nóg, ale wtedy nie myślałam , żeby je uwieczniać na zdjęciach, nie przypuszczałam, że się tak zmienią. Czy u którejś z Was też się stał taki "cud"? A może to żadna rewelacja i często tak się dzieje?

Edytowane przez carmennn
Czas edycji: 2010-04-19 o 21:46
carmennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 07:41   #4404
refleks
Raczkowanie

byly na ktorejs stronie tylko z godzine,usunelam je zaraz))
Stary 2010-04-20, 11:11   #4405
refleks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alaa9 Pokaż wiadomość
witam
jestem nową użytkowniczką. Przeczytałam wszystkie Wasze uwagi co do krzywych nóg. Rozumiem Was. Sama byłam w podobnej sytuacji
Czepiałam się swoich nóg, mimo że one nie są najważniejsze. Nie słuchałam rodziców ani przyjaciół tylko chciałam je wyprostować. Nieważne, że miałam ładną twarz, włosy, uśmiech. Dowiedziałam się o operacji. Poszperałam na stronach, nawiązałam nawet kontakt z jedną taką dziewczyną, też chciała prostować. Chodziłyśmy po chirurgach- ortopedach i pytałyśmy się o możliwość ich wyprostowania. Nikt tego nie chciał zrobić. Mówili, że mamy coś z głowami, że są gorsze wady, a my tak chcemy ryzykować zdrowie, a nawet życie. Byłyśmy załamane. Pozostały prywatne kliniki. Nawiązałyśmy kontakt z lekarzem podobno najlepszym w Polsce. Drogie wizyty i droga operacja. Mówił o powikłaniach itd ale ogólnie było ok. Zapisałyśmy się na operacje. Koleżanka dwa tygodnie wczesniej miała miec. No i miała. Niestety po operacji nie mogłam nawiazać z nią kontaktu. Jakby się zapadła. Trudno, myslałam, pewnie odpoczywa. A potem ja. Chirurg spartaczył robotę Miały być małe blizny wiec jakos tam nogę pociął, że uszkodził nerwy(( Potem się tłumaczył, że to sie zdarza, no bo każdy jest inny... Obecnie nie chodzę, nie mogę poruszać nogą. chodzę o kulach... Wspominam te piękne dni kiedy mogłam chodzić(( Dziękuje Bogu, że zdecydowałam sie tylko na jedną nogę... chciał dwie mi pociąć bo tak podobno lepiej. Jeśli chodzi o koleżankę to podczas operacji wycieli jej za duzo kości i teraz uwaza na kazdym kroku bo grozi jej kalectwo takie same jak mi... Przed operacją zaszczepiłyśmy sie na wzw, jednak nikt nam nie powiedział, że nie chroni ona przed wzw typu c. no i złapałyśmy to na sali operacyjnej.. Nie wspomne juz o kosztach leczenia. Obecnie rodzice opłacili mi psychologa, przychodzi codziennie, troche pomaga. Ale na dwor nie wyjde. Kiedys wydawalo mi sie, że ludzie patrza na moje krzywe nogi, mialam obsesje na tym punkcie. A nikt nie ma idealnych nóg. Modelka Kate Moss ma strasznie krzywe nogi a uwazana jest za piekna. Taka się czuje i tak ja widza inni. Jakis kompleks odbiera nam pewnosc siebie i stajemy sie dziwaczkami, mamy zal ze nie mamy chłopaka bo mamy krzywe nogi a tak naprawde nie chodzi o powierzchowność. Kilka moich kolezanek ma nieładne nogi ale sie tym nie przejmuja, nie łapia spojrzeń przechodniów którzy niby spojrzeli na ich nogi. Są soba, maja chłopaków, ubieraja sie w co chca. Dla mnie to było dziwne, ale juz wiem co jest naprawde wazne. Szkoda ze tak pozno... mieszkam w bloku bez windy, jak kiedys odwaze sie wyjsc tp i tak nie wyjde, no bo jak z 3 pietra. Ogladam zdjecia siebie z przeszlosci i płacze nad swoja głupota. Zawalilam rok w szkole, nie wiem co bedzie dalej. Pamiętajcie Dziewczyny. Kazdy ma jakas wade i to normalne, sa straszne choroby i ludzie nie placza, zyja dalej. Nie decydujcie sie na pochopne kroki bo mozecie załowac tak jak ja. Cieszcie sie ze macie nogi, niewazne jakie. Życie jest piekne, nie warto go niszczyc ani zdrowia. Popatrzcie na smiertelnie chorych ludzi... oni ciesza sie kazda chwila zycia. Ja obecnie jestem w rozsypce, mam nadzieje ze kiedys to sie zmieni. Nie krytykujcie mnie za moja wypowiedz. Wiele w zyciu przeszlam i nadal przechodze. Znajdzcie swoje atuty i je pokazujcie swiatu...mankamenty wtedy znikna. Faceci nie patrza tylko na pupe biust i nogi. Ci którzy tylko na to patrza jak sie cos dziewczynie stanie to ja zostawiaja. Warto czekac na prawdziwa miłośc, taka która dziekuje Ci za to że jestes obok i kochasz. Wady wtedy znikaja. W oczach kochajacej osoby jestes najpiekniejsza. Usmiechajcie sie i badzcie soba. Pozdrawiam Was wszystkie Dziewczyny
Ze tak nieładnie powiem cala ta wypowiedz mi smierdzi... za duzo tu faktow sprzecznych.Chyba ktos chce kogos wyprowadzic z zamiaru operacji.Wątek napisany bardzo rzeczowo,z przemyśleniem ale jest w nim zbyt mało bólu i goryczy.Ale moze jest to prawdziwe??? Pisałam na priva i na E-maila i alaa9 nie odpowiada na zaden list.Ale moze alaa9 zajeta jest czytaniem '' wszystkich naszych uwag co do krzywych nóg.''Zadnego szczególu,daty,nazwiska,n awet nie wie jaki nerw ma uszkodzony.Uszkodzenie nerwu nie powoduje całkowitej niemoznosci chodzenia ale chod wyglada jakby był''bociani'',poniewaz stopa opada.Tym bardziej ze operowana byla jedna noga. Zbyt duzo wiem na ten temat,by w to uwierzyc....
Stary 2010-04-20, 13:20   #4406
21_latka
Przyczajenie

hej jeśli wszystko pojdzie dobrze bede miec operacje w lipcu. Uważam ze alaa9 specjalnie to napisała a żadnej operacji nie miała. Mysle nawet ze wiem kto to napisał wiec nie bierzcie tego zbyt powaznie
21_latka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 17:42   #4407
Amillka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carmennn Pokaż wiadomość
Dziewczyny pocieszę Was, mam nadzieję, że mi uwierzycie. Obecnie moje nogi są prościutkie jak od linijki, fakt, że krótkie i szerokie w biodrach, ale proste. W liceum przez swoje nogi przechodziłam załamania nerwowe. Nie wiedziałam w co się ubierać, żeby zakryć ich mankament. Nosiłam obszerne spodnie, zawsze za duże, w efekcie wyglądałam jaj Skate. Litera O między nogami była coraz bardziej widoczna Szukałam odpowiednich ćwiczeń, ale nikomu one nie pomagały. Teraz jestem na II roku studiów i naprawdę nie wiem o co chodzi z nimi, no wyprostowały się... same. A miałam serio krzywe, jak próbowałam je złączyć to powstawało "piękne" O, dlatego nigdy nie stałam na baczność. W lato męczyłam się w dżinsach. Najlepiej moje nogi wyglądały w spodniach 3/4. Nie wiem, co spowodowało, że nogi mi się wyprostowały. Kurcze szkoda, że nie mam zdjęć swoich poprzednich nóg, ale wtedy nie myślałam , żeby je uwieczniać na zdjęciach, nie przypuszczałam, że się tak zmienią. Czy u którejś z Was też się stał taki "cud"? A może to żadna rewelacja i często tak się dzieje?
carmennn ja ci wierzę. Sama mam podobną sytuację. Tylko moje nogi nie są teraz idealnie proste, do tego im brakuje sporo. Ale porównując z tym jak wyglądały rok temu dzięki ćwiczeniom zmiana jest ogromna. Teraz bez żadnego wysiłku mogę je złączyć zarówno w łydkach i kolanach, jestem z tego bardzo zadowolona.
Najgorzej jest tylko widoczna krzywizna tuż nad stopami, tam gdzie są te jakieś kostki wystające (nie wiem jak się zwą xD)

Dzisiaj znalazłam zdjęcia moich nóg sprzed 2 lat jak stałam ze złączonymi stopami, później je wstawię i pokażę wam różnicę po ćwiczeniach (ćwiczyłam pół roku systematycznie i teraz pół już jak mi się chciało xD)
Na tych zdjęciach zmiana jest ogromnie widoczna.
i właściwe teraz powinno mi to już nic nie dać, mam 16 lat...Ale ocenicie same ;]
Mówię wam dziewczyny, ćwiczcie, to nigdy nie zaszkodzi, co najwyżej może pomóc
Amillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 18:19   #4408
carmennn
Raczkowanie

21_latka podziwiam za odwagę. Jak bardzo masz krzywe nogi? W kształcie O czy X? Na czym dokładnie polega ta operacja? Kiedyś czytałam, że takie operacje są popularne wśród Chinek, bo one mają właśnie takie krótkie i często bardzo krzywe nogi, ale operacja była "na raty". Najpierw jedna noga, a po roku druga, ale efekt wart był tego Wykonywałaś wcześniej jakieś ćwiczenia na nogi? W Polsce będzie ta op.?
carmennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 18:28   #4409
nurtia
Raczkowanie

Dziewczyny, spójrzcie na moje nogi ( kilka postow wczesniej dalam zdjecia) i powiedzcie czy mam cwiczyc na nogi typu X czy O ?
bo jak stoje prosto to nie do konca lacza mi sie w kolanach czego na zdjeciach nie widac.
Stary 2010-04-20, 18:31   #4410
Vika 92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nurtia Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
a ja sie dzisiaj strasznie zdolowalam.
zrobilam sobie zdjecia nog i jak zobaczylam je na komputerze to po prostu sie załamałam . przez nie chyba nigdy nie bede czula sie atrakcyjna ;( .

ne zwracacie uwagi na moje skarpetkiiii
Następna...
Vika 92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości