Krzywe nogi - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-15, 07:39   #4531
katia12
Przyczajenie

Dot.: Krzywe nogi

Wg mnie jesyne, co możesz zrobić, żeby nogi ładnie wyglądały, to poćwiczyć mięśnie łydek. Jak rozbudujesz ich wewnętrzną część, nogi będą wyglądały dużo zgrabniej, uwierz mi wiem to z własnego doświadczenia [/QUOTE]

Dziękuję Ci Viktorio, poszukam polecanej przez Ciebie stronki
katia12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 10:17   #4532
joszua
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kinkusia Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie panie
Mam podobny problem oczywiście z nogami. Nie chodzę w krótkich spódniczkach a już o leginsach mogę pomarzyć. Uważam , że moje nogi są jakieś dziwne... a już na pewno kolana . Oczywiście moje koleżanki uważają, że przesadzam i że mam proste nogi ale myślę , że są mało obiektywne z tego powodu , że to moja dobre koleżanki nie chcą zrobić mi przykrości. widzę , że na forum są osoby które znają się na rzeczy wiec zostawiam linka do moich nóg i bardzo proszę o szczera ocenę ...
dziękuję bardzo
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...59bb4adb3.html

proszę pominąć fakt , że są grube
moim zdaniem to krzywizna typu X. ale i tak sa zgrabne, wiec mozesz chodzic w krotkich ciuchach
joszua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 10:47   #4533
Vika 92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
anetus170,chcialabym,abys sie wypowiedziala czy cos z moimi nogami jest nie tak?(ironia).moze inni Ci przemowia do rozsądku w oparciu o zdjecie moich krzywych nog.
Refleks, więc to są Twoje nogi? W końcu się zdecydowalaś
Szczerze mówiąc, taką im antyreklamę zdążylaś zrobić, że spodziewalam się czegoś strasznego
Masz takie nogi jak ja, wiem, że to marne pocieszenie, ale przecież mówilaś, że masz gorsze... A przerwę między kolanami masz chyba mniejszą

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Kinkusia, staraj się chodzić 'po linii', a jak stoisz to próbuj mieć stopy bliżej siebie i będzie cool
Vika 92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 12:16   #4534
kinkusia
Przyczajenie

dziękuję bardzo za rady pozdrawiam mile panie
kinkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:42   #4535
refleks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wercikkk08 Pokaż wiadomość
'Hej!!
Mam 14 lat i mam ten sam problem co wszyscy!! KRZYWE NOGI..>>
Czytałam wiele komentarzy i nie wiem co o tym myśleć.
Operacja odpada bo rodzice by mnie wyśmiali że takimi głupstwami się przejmuje. A ćwiczenia ,np. siedzenie po turecku ??..>
Nie wiem czy to coś pomoże !!! pomóżcie mi proszę <//:^^>!!
Jesli masz nogi koslawe(X) to siad po turecku jest wskazany,jesli szpotawe(O)zakazany,gdyz tylko poglebi wade.Musisz wiedziec jakie masz skrzywienie a wtedy podrzucimy Ci rady.Najlepiej idz do ortopedy,powiedz ze bardzo bola Cie nogi i moze uda sie wytargowac skierowanie na rehabilitacje.Amilka ma 15 lat i cwiczenia w domu jej pomagaja!

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Ktos tu zapowiadal wizyte u prof.Napiontka na poczatku maja? odbyla sie? i sa jakies szczegoly po spotkaniu?
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 17:39   #4536
Natallli22
Przyczajenie

Witam dziewczyny czytam wasze wypowiedzi juz od dosyc dawna ale dopiero teraz odwazylam sie odezwacz tego co widze na zalaczonych zdjeciach to naprawde wiekszosc z was ma ladne nozki Ja mysle ze to klopot naszej babskiej psychiki chcemy byc takie jak inne a przeciez najwazniejsze to byc soba i zaakceptowac siebie takim jak sie jestJa bardzo sie wstydze swoich nog i praktycznei wcale ich nie pokazuje no chyba tylko latem kiedy jest naprawde tak goraco ze nie da sie chodzic w spodniach...tylko ze wtedy mam wrazenie ze wszyscy na mnie patrza i sie smieja...nie wiem naprawde czy moj problem jest powazny czy wyimaginowany wiec zalaczam fotki i bardzo prosze o szczera ocene co o nich myslicie???
Natallli22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 18:21   #4537
katia12
Przyczajenie

Witaj Natallli22
Z chęcią się wypowiem na temat twoich nóg, jak tylko załączysz fotki. A czy mogę Ciebie również prosić o szczerą ocenę? Moje zdjęcia są na poprzedniej stronce. Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 18:46   #4538
Natallli22
Przyczajenie

Moim zdaniem masz bardzo ladne nozkii nie powinnas sie przejmowac tylko wkladac mini;D Jesli jestes niezadowolona z wygladu nozek to zakladaj szpileczki ktore wysmuklaja nogii lekka opalenizna tez podobno sprawia ze nogi wygladaja apetycznie to czekam na twoja opinie bo juz sama nie wiem co mam o tych moich smiesznych nogach myslec
Natallli22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 19:06   #4539
Abigail123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natallli22 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem masz bardzo ladne nozkii nie powinnas sie przejmowac tylko wkladac mini;D Jesli jestes niezadowolona z wygladu nozek to zakladaj szpileczki ktore wysmuklaja nogii lekka opalenizna tez podobno sprawia ze nogi wygladaja apetycznie to czekam na twoja opinie bo juz sama nie wiem co mam o tych moich smiesznych nogach myslec

dziewczyny, macie takie ładne nogi.
Wmawiacie sobie, że są krzywe, albo macie naprawdę małe wady którymi nie warto się przejmować a wy tak przeżywacie.
Jak będę miała aparat wstawię zdjęcia swoich nóg, to dopiero zobaczycie jak można mieć krzywe nogi. Niestety mam już 20 lat i nikłe szanse żeby ćwiczeniami coś zdziałać.
Ale jak wchodzę na ten wątek i widzę, jak wstawiacie zdjęcia pięknych, prostych nóg to po prostu aż czasami krew mnie zalewa.
Stary 2010-05-17, 19:59   #4540
refleks
Raczkowanie

Witaj AbiD ,mnie tez zalewa,ale to forum dla wszystkich(ech...)zastana wiam sie czy to na pewno miejsce dla mnie????
Stary 2010-05-17, 20:16   #4541
katia12
Przyczajenie

Natallli, mam nadzieję że uwieżysz w moją szczerość (a powinnaś!!!), masz idealne, bardzo zgrabne nóżki. Absolutnie nie powinnaś mieć żadnych kompleksów na tym punkcie!!! Są bardzo zgrabne i szczuplutie Pozdrawiam Cię serdecznie!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 20:19   #4542
refleks
Raczkowanie

katia12 nie bujaj.Straszne sa te nogi!!!
Stary 2010-05-17, 20:30   #4543
katia12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Abigail123 Pokaż wiadomość
dziewczyny, macie takie ładne nogi.
Wmawiacie sobie, że są krzywe, albo macie naprawdę małe wady którymi nie warto się przejmować a wy tak przeżywacie.
Jak będę miała aparat wstawię zdjęcia swoich nóg, to dopiero zobaczycie jak można mieć krzywe nogi. Niestety mam już 20 lat i nikłe szanse żeby ćwiczeniami coś zdziałać.
Ale jak wchodzę na ten wątek i widzę, jak wstawiacie zdjęcia pięknych, prostych nóg to po prostu aż czasami krew mnie zalewa.
Droga Abigail, skończyłam w listopadzie 30 lat. Ćwiczyć zaczęłam jakiś rok temu - siłownia, rower i gimnastyka - w sumie może 3 godz. w tyg. wszystkiego, a i jeszcze narty zimą. Szczerze mówiąc już po 6 m-cach zauważyłam, że mięśnie nóg są lekko podkreślone, a kolana są bliżej siebie kiedy stoję lub chodzę. Sama widzę poprawę, ale czy odważę się w końcu na mini... hm.. nie wiem.. Bardzo bym chciała się przełamać..
Wydaje mi się, że ważne jest żeby odwrócić uwagę od nóg, np. podkreślić talię, bombki są chyba idealne, opalenizna nóg także.. Na razie to tylko takie moje teorie na wakacje zobaczymy, czy je wcielę w życie. A od tego tyg. zaczęłam też callanetics.
A i jeszcze coś, od roku noszę obcisłe spodnie i czuję się w nich b. kobieco, więc może z mini też tak będzie. Z wiekiem też coraz mniej przejmuję się opinią innych, ważne żebym sama dla siebie czuła się atrakcyjna, a to dopiero w sobie odkrywam. Szkoda, że dopiero teraz.. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

A i jeszcze słówko do Refleks -
mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale wydaje mi się, że mamy bardzo podobne nóżki
Stary 2010-05-17, 20:52   #4544
Abigail123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katia12 Pokaż wiadomość
Droga Abigail, skończyłam w listopadzie 30 lat. Ćwiczyć zaczęłam jakiś rok temu - siłownia, rower i gimnastyka - w sumie może 3 godz. w tyg. wszystkiego, a i jeszcze narty zimą. Szczerze mówiąc już po 6 m-cach zauważyłam, że mięśnie nóg są lekko podkreślone, a kolana są bliżej siebie kiedy stoję lub chodzę. Sama widzę poprawę, ale czy odważę się w końcu na mini... hm.. nie wiem.. Bardzo bym chciała się przełamać..
Wydaje mi się, że ważne jest żeby odwrócić uwagę od nóg, np. podkreślić talię, bombki są chyba idealne, opalenizna nóg także.. Na razie to tylko takie moje teorie na wakacje zobaczymy, czy je wcielę w życie. A od tego tyg. zaczęłam też callanetics.
A i jeszcze coś, od roku noszę obcisłe spodnie i czuję się w nich b. kobieco, więc może z mini też tak będzie. Z wiekiem też coraz mniej przejmuję się opinią innych, ważne żebym sama dla siebie czuła się atrakcyjna, a to dopiero w sobie odkrywam. Szkoda, że dopiero teraz.. Pozdrawiam
tak ja od jakiegoś roku też nosze rurki i nie przejmuje się tym tak bardzo, chociaż gorzej jest jak mam założyć jakąs sukienke/spódnice. To albo musi być bardzo ktrótka albo za kolano. Najczęściej oczywiście ta druga. Miniówek nie noszę. Wiesz ja mam bardzo dobrze rozbudowane łydki, z resztą wtsawie zdjęcie to same zobaczycie.
A umieszczałas może zdjęcia swoich nóg w tym wątku? chętnie bym zobaczyła

i ja w tej chwili już naprawdę przestałam się tym przejmować czasami oczywiście jak widzę jakieś ładne nóżki, albo w sklepie superspódnice to wraca to do mnie, ale na codzień staram się o tym zapominać, i myślę że w dużej mierze mi się to udaje, mimo, że mam naprawdę w stosunku do większości z was duużą wadę.

edit: ja tez mam bardzo podobne nogi do refleks

Edytowane przez Abigail123
Czas edycji: 2010-05-17 o 20:57
Abigail123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:21   #4545
refleks
Raczkowanie

katia12 mnie naprawde trudno obrazic.Oczywiscie moje nogi zawsze wydaja mi sie krzykliwym kontrastem przy waszych konczynach.A cwiczenia nie dosc ze czasem redukuja wade, to jeszcze dodaja pewnosci siebie!tyle ze ja jestem leńD
Stary 2010-05-18, 06:55   #4546
katia12
Przyczajenie

Abigail123 - zdjęcia moich nóg są na poprzedniej stronie - 151
Stary 2010-05-18, 07:54   #4547
kami1984
Rozeznanie

Od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i cieszę się, że on istnieje....Czuję, że nie jestem sama.... Moje nogi są na str 150 .... Byłam na urodzinach u rodziny TŻ w spódnicy..... Czułam się nawet fajnie...atrakcyjnie.... Tylko, że tam akurat dookoła nikt mnie nie zna i może dlatego..... ale myslę, że w te wakacje spróbuję się przełamać..... Uważam, że jesli my wszystkie bedziemy przebywały "na początek" w miejscach gdzie nas ludzie nie znają i nie są przyzwyczajeni do naszego wyglądu to damy radę wyjść w MINI lub krótkich spodenkach My po prostu boimy się komentarzy i reakcji naszych bliskich na widok nas w kiecce
kami1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 08:49   #4548
AGUNIA1975
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kami1984 Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i cieszę się, że on istnieje....Czuję, że nie jestem sama.... Moje nogi są na str 150 .... Byłam na urodzinach u rodziny TŻ w spódnicy..... Czułam się nawet fajnie...atrakcyjnie.... Tylko, że tam akurat dookoła nikt mnie nie zna i może dlatego..... ale myslę, że w te wakacje spróbuję się przełamać..... Uważam, że jesli my wszystkie bedziemy przebywały "na początek" w miejscach gdzie nas ludzie nie znają i nie są przyzwyczajeni do naszego wyglądu to damy radę wyjść w MINI lub krótkich spodenkach My po prostu boimy się komentarzy i reakcji naszych bliskich na widok nas w kiecce
masz racje Kami .ja mam trochę więcej lat niz niejedna na tym forum i ten sam problem .nigdy nie chodziłam w krótkich spódniczkach ,bo mam nogi typu O.od jakiegoś czasu śledzę to forum i zaczęłam ćwiczyć nogi poprzez złączanie ich zawsze kiedy byłam w pozycji stojącej ito co kiedyś sprawiało mi dużą trudność dzis robię bardzo lekko.i jeśli nawet bym założyła dziś spódnicę do kolan bo wydaje mi się że ona najlepiej maskuje niedoskonałości to najbardziej wstydzę się pokazać znajomym ,którzy nigdy mnie nie widzieli w takich spódnicach
Stary 2010-05-18, 09:10   #4549
kami1984
Rozeznanie

Mnie też wszyscy znają tylko ze spodni..... Jak pokażę się na imprezie rodzinnej kiedyś w spódnicy lub sukience to będą komentarze.... obawiam się ich. bo nie jestem pewna czy będą pozytywne czy negatywne.... Ale mój TŻ jest za tym bym pokazała NOGI i dokucza mi, że tylko widzę spodnie!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 09:22   #4550
refleks
Raczkowanie

kami1984,Ty sie nie wypowiadaj,bo Twoje nogi sa zgrabne,tylko sobie wmawiasz problem
Stary 2010-05-18, 11:07   #4551
kami1984
Rozeznanie

Cytat:
kami1984,Ty sie nie wypowiadaj,bo Twoje nogi sa zgrabne,tylko sobie wmawiasz problem
Nie wiem czy sobie wmawiam problem czy nie..... Ten mój kompleks tkwi od wielu lat chyba w psychice.... i myślę, że u dziewczyn piszących w tym wątku problem też jest w głowie No ale dziewczyny może wszystkie się przełamiemy i złożymy tutaj PRZYSIĘGĘ, że w to nadchodzące lato numerem jeden będą spódnice!!!! Co Wy na to???? Razem będzie Nam raźniej ....no i oczywiście będziemy dzielić się tutaj wyjściami
Stary 2010-05-18, 13:32   #4552
Abigail123
Rozeznanie

Cytat:

popieram, popieram. Piękne nóżki nic aby wystawiać, pokazywać i kusić nawet Twój TŻ chce żebyś chodziła w spódnicach ;D nie bój się, z takimi nogami nie powinnaś mieć żadnych kompleksów.
Stary 2010-05-18, 14:37   #4553
refleks
Raczkowanie

kami1984 ja moge przysiąc,ze tego lata na pewno znow nie zaloze kiecki,chocby mnie wołami ciągnęli
Stary 2010-05-18, 15:52   #4554
Abigail123
Rozeznanie

proszę:

ktoś jeszcze chce ponarzekać?

Edytowane przez Abigail123
Czas edycji: 2010-05-18 o 15:56
Abigail123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 16:43   #4555
katia12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Abigail123 Pokaż wiadomość
proszę:

ktoś jeszcze chce ponarzekać?
Abigail123, nie denerwuj mnie nawet!!! Jak pisałaś o swoich nogach, to aż obawiałam się co zobaczę na zdjęciach.. A tymczasem co prezentujesz? Piękne, zgrabne, wysmukłe nóżki!!! W dodatku super wyrzeźbione łydki. Tylko pozazdrościć...
Stary 2010-05-18, 18:58   #4556
Victoria2402
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia12 Pokaż wiadomość
Abigail123, nie denerwuj mnie nawet!!! Jak pisałaś o swoich nogach, to aż obawiałam się co zobaczę na zdjęciach.. A tymczasem co prezentujesz? Piękne, zgrabne, wysmukłe nóżki!!! W dodatku super wyrzeźbione łydki. Tylko pozazdrościć...
:conf used:
Victoria2402 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:11   #4557
borri
Raczkowanie

Abigail, mam identyczne nogi. nie musze wstawiac zdjecia, bo bylaby to kopia Twoich. Kompleks nog mam od liceum, kiedy to odkrylam, ze sa krzywe... u mnie od czasu do czasu pojawia sie potrzeba ubierania sie 'kobieco' i mecze sie strasznie, ale wskakuje w sukienki, spodnice. nigdy raczej nie przelamie sie do leginsow czy spodni-rurek. do zeszlego lata nosilam glownie spodnice za kolano, wydawalo mi sie, ze w takich nie widac krzywizny. moze i nie widac, ale noga wyglada masywnie i (jak mawia moj maz) ta dlugosc spodnic jest babcina. podobno mialam w dziecinstwie straszna krzywice i to jest pozostalosc... moj maz - jak wiekszosc partnerow dziewczyn tu piszacych - nie widzi w moich nogach krzywizny... ja niestety widze :/ rozgladam sie dookola i wciaz gapie sie na nogi innych. rzadko kiedy widze osobe ze zgrabnymi nozkami (bo nawet jak sa proste, to grube, krotkie itp. itd.), ale nie moge sie przelamac. jak widze dziewczyne z krzywymi lub w inny sposob niezgrabnymi nogami, ktora je eksponuje, to zawsze mysle sobie, ze robi dobrze, bo nie kazdy musi miec idealny wyglad, a gdyby wszyscy zaczeli ukrywac swoje wady, to pewnie na ulicach moznaby spotkac glownie ludzi w workach lub szerokich spodniach i bluzkach. i byloby po prostu buro i jednostajnie. ale w sobie problemu nie potrafie tak do konca zlikwidowac. nawet jak probuje, to w momencie przymierzania w sklepie krotkiej spodniczki szybko chowam sie w przymierzalni i ja zdejmuje
borri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:14   #4558
refleks
Raczkowanie

Abigail,dla mnie Twoje nozki sa troszke krzywe, ale jakies takie ŁADNE.Rozumiem jednak, ze nie czujesz sie komfortowo w spodnicy
Stary 2010-05-18, 20:19   #4559
Victoria2402
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez borri Pokaż wiadomość
Abigail, mam identyczne nogi. nie musze wstawiac zdjecia, bo bylaby to kopia Twoich. Kompleks nog mam od liceum, kiedy to odkrylam, ze sa krzywe... u mnie od czasu do czasu pojawia sie potrzeba ubierania sie 'kobieco' i mecze sie strasznie, ale wskakuje w sukienki, spodnice. nigdy raczej nie przelamie sie do leginsow czy spodni-rurek. do zeszlego lata nosilam glownie spodnice za kolano, wydawalo mi sie, ze w takich nie widac krzywizny. moze i nie widac, ale noga wyglada masywnie i (jak mawia moj maz) ta dlugosc spodnic jest babcina. podobno mialam w dziecinstwie straszna krzywice i to jest pozostalosc... moj maz - jak wiekszosc partnerow dziewczyn tu piszacych - nie widzi w moich nogach krzywizny... ja niestety widze :/ rozgladam sie dookola i wciaz gapie sie na nogi innych. rzadko kiedy widze osobe ze zgrabnymi nozkami (bo nawet jak sa proste, to grube, krotkie itp. itd.), ale nie moge sie przelamac. jak widze dziewczyne z krzywymi lub w inny sposob niezgrabnymi nogami, ktora je eksponuje, to zawsze mysle sobie, ze robi dobrze, bo nie kazdy musi miec idealny wyglad, a gdyby wszyscy zaczeli ukrywac swoje wady, to pewnie na ulicach moznaby spotkac glownie ludzi w workach lub szerokich spodniach i bluzkach. i byloby po prostu buro i jednostajnie. ale w sobie problemu nie potrafie tak do konca zlikwidowac. nawet jak probuje, to w momencie przymierzania w sklepie krotkiej spodniczki szybko chowam sie w przymierzalni i ja zdejmuje
W sukienkach za kolano wyglądałaś lepiej? U mnie wręcz przeciwnie! Przymierzałam jedną i moje łydki były okropne, wyglądały na straasznie wygięte. Teraz zakupiłam kieckę przed kolano i uważam, że jest o niebo lepiej; wyglądam zgrabniej.
Victoria2402 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:35   #4560
marianna198918
Przyczajenie

witam was serdecznie
na poczatku chcialam powiedziec, ze zagladam na ten watek juz od bardzo dawna jednakze nie przeczytalam wszystkich postow hehe, pisze po raz drugi (?) i postanowilam po tak dlugim czasie wstawic swoje zdjecie, zwracam sie do was z pomoca ... jakie cwiczenia wykonywac ? bardzo lubie jezdzic na rowerze, ale to mi wcale nie pomoga. Problem( kompleks ) z nogami mam od tak dawna , ze nawet nie pamietam kiedy sie zaczal hehe a najgorsze jest to , ze gdyby pare osob mi tego nie powiedzialo jak bylam jeszcze dzieciakiem pewnie sama zauwazylabym go pozniej jako starsza juz dziewczyna i nie bylby on tak gleboki (w sensie tak gleboko zakorzeniony w mojej psychice).
marianna198918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości