Krzywe nogi - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-22, 18:58   #4591
marianna198918
Przyczajenie

Dot.: Krzywe nogi

ekler1 ja uwazam ze mamy bardzo podobny problem.. i powiem ci ze bardzo dobrze robisz decydujac sie na operacje, ja gdybym tylko mogla tez bym to zrobila moge nawet napisac ze ci zazdroszcze bo ty sie go w koncu pozbedziesz hehe wydaje mi sie ze lekarz wie co robi i wszystko pojdzie jak po masle :P wiec jezeli tego wlasnie pragniesz to nie pozwol innym macic ci w glowie ( i oczywiscie bez obrazy do dziewcznym wiem ze kazdy moze miec swoje zdanie a tutaj wlasnie je wyrazamy po to jest forum) decyzje podejmuj sama , kazdy ma swoj rozum
marianna198918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 20:36   #4592
ekler1
Raczkowanie

Tak czytałam opinie na temat dok Ciesińskiego.Troszkę sie orientuję w chirurgi plastycznej i wiem że jeżeli lekarz jest dobry np. w piersiach to gorzej wychodzą mu nosy.
Z innego forum znam dziewczynę (nie osobiście) która miała robione implanty u tego lekarza i napisała do mnie (w rok po operacji) że jest bardzo zadowolona z wyniku operacji i jej życie zmieniło sie o 180 stopni, i że z czystym sumieniem poleca mi tego lekarza pomimo komplikacji jakie miała.
Zdaje sobie sprawę że w medycynie nic nie ma na 100 % i nie mam żadnych gwarancji na to że u mnie ten zabieg sie powiedzie.......ale czegóż nie robi sie dla marzeń.........Oczywiście ciągle mam dylemat ,bo wiem co wiąże sie z wczepieniem silikonu w ciało dlatego też ciągle nie mam jeszcze wyznaczonej daty operacji.Mam czas na zastanowienie sie do 3 czerwca i albo robie zabieg albo daję sobie spokój(chyba jednak to pierwsze).
Nie ukrywam że ta operacja rozwiązałaby większość moich ,,problemów ubraniowych,, bo ileż można biegać w dżinsach,do 40stki? Ten lekarz jako chyba jedyny ma na swojej stronce zdjęcia po operacji powiększenia łydek, nie ściągnięte z netu, wiec ma jakieś doświadczenie i liczę na to że i u mnie wszystko wyjdzie ok.
ekler1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 11:32   #4593
teacup
Raczkowanie

Hmmm...ja w ogóle nie rozumiem idei operacji plastycznych, znaczy jak ktoś ma dużą wadę czegokolwiek (nos, nogi, nie wiem co jeszcze xD), co naprawdę rzuca się w oczy albo przez to są jakieś problemy zdrowotne, to oczywiście nie mam nic przeciwko.
Nie będę pisać, że masz idealnie proste nogi, bo każda dziewczyna, co tutaj weszła ma większą albo mniejszą krzywiznę, ale naprawdę nie widzę u Ciebie potrzeby operacji...
Nie wiem, chcesz wyglądać jak bogini, być bez żadnej skazy? Albo za bardzo się przejmujesz tym, co myślą o Tobie inni? Jakbym ja miała poprawiać u siebie takie drobnostki, to bym nie wychodziła przez kilka lat z sali operacyjnej.

Po co ja to piszę...? I tak zrobisz to, co będziesz chciała. Twoje nogi, Twoja kasa, Twój wybór.

Edytowane przez teacup
Czas edycji: 2010-05-24 o 11:34
teacup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 15:39   #4594
Abigail123
Rozeznanie

popatrzcie na nogi tej dziewczyny:
http://lookbook.nu/files/looks/large...jpg?1273076280
http://lookbook.nu/files/looks/large...jpg?1274084691
http://lookbook.nu/files/looks/large...jpg?1272479095

czy one wyglądają źle? wydaj mi się, że nie. wręcz przeciwnie mi się bardzo podobają.

borri obiecane zdjęcia będą, tylko musisz jeszcze troszkę poczekać ponieważ ostatnio mam bardzo mało czasu.
Stary 2010-05-24, 18:24   #4595
refleks
Raczkowanie

wypowiedziec tutaj swoje zdanie kazdy ma prawo i nie musi sie ono zgadzac z pogladem innych.Jesli ktos prosi o ocene musi sie liczyc z wszelkim wypowiedziami pozytywnymi i negatywnymi.Jednak ostateczna decyzja nalezy do do nas samych ,a nam zostaje tylko uszanowac zdanie innych.
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 18:36   #4596
teacup
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Abigail123 Pokaż wiadomość
popatrzcie na nogi tej dziewczyny:
http://lookbook.nu/files/looks/large...jpg?1273076280
http://lookbook.nu/files/looks/large...jpg?1274084691
http://lookbook.nu/files/looks/large...jpg?1272479095

czy one wyglądają źle? wydaj mi się, że nie. wręcz przeciwnie mi się bardzo podobają.
Trochę za chude , ale są proste A sama dziewczyna jest śliczna.
Stary 2010-05-24, 19:23   #4597
Abigail123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teacup Pokaż wiadomość
Trochę za chude , ale są proste A sama dziewczyna jest śliczna.
no niby tak, ale nie łączą się w żadnym miejscu
to dlatego, że za chude?

Edytowane przez Abigail123
Czas edycji: 2010-05-24 o 19:24
Abigail123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-24, 20:36   #4598
teacup
Raczkowanie

Póki nie weszłam na to forum, zawsze uważałam, że w takich przypadkach nogi dlatego się nie łączą, ponieważ dana osoba ma szerokie biodra. Znaczy szerokie, jak szerokie xD na tle tych nóżek oczywiście.
Wyobraź sobie, że są to nogi 8 letniej dziewczynki xD, która jeszcze nie zaczęła dojrzewać, co wiąże się z wąskimi biodrami. W takim przypadku spokojnie by się łączyły. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Haha, ale ja farmazony wypisuję xD
Stary 2010-05-24, 21:26   #4599
czarnamambaa
Przyczajenie

Siemanko.
Nie pisałam nic, nikt nie zauważył i git.
No ale że ja mam ładne nogi to kurde jest już kurde nie wiem jakie.
Topra jeciemy daliej.
Wy wszystkie co tu zamiesczacie zdjęcia to macie ładne nogi.
Naprawdę i mówię to w pełni uczciwie.

No na temat iksów i "oków" jak ja to nazywam to dalej tkwię w przekonaniu, że oki są ładniejsze, ale co ja tam wiem.

A wiecie co?
Ja się zacznę odchudzać i będę miała może wtedy ładniejsze nogi.
No ba!

Od jutra, bo teraz to idę po czekoladę.

Patrzę na zegarek 22:22.
znowu.
to pewnie będzie szczęście na jutro
nie wiem po co się rozpisuję bo połowa z was tego nie przeczyta.
ale tym co przeczytają życzę miłego dnia nocy czy coś.

lecę.
Nie podpiszę się pod tym nawet lewą dłonią
czarnamambaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 22:14   #4600
refleks
Raczkowanie

czarnamamba super ze moje nogi Ci sie podobaja.Mnie juz nie tak bardzo chcesz sie zamienic??
A teraz juz przytul sie do ''potuty'' i'' pajusiaj''
Stary 2010-05-25, 14:52   #4601
1nd1anerka
Przyczajenie

Smile Dot.: Nogi -=-> "X"

Cytat:
Napisane przez okretka Pokaż wiadomość
Czy są jakieś ćwiczenia na tzw. 'iksowate' nogi?

Oczywiście - już piszę:
- chodzenie na palcach z bardzo wysoko uniesionymi piętami
- siad turecki lub kwiat lotosu
- jazda na rowerze

Czego odradzają ortopedzi?:
- bieganie przez płotki (siad płotkarski wykrzywia nogi) - ja to trenowałam i teraz łażę na palcach ile się da oraz nawet w deszczu jeżdżę rowerem - pomaga ale długo to trwa, trzeba się zaprzeć i trenować nawet rok lub dłużej - codziennie!!!

Nie ma reguły na krzywe nogi - na pewno się z krzywymi rodzimy ale potem, gdy dorastamy różne treningi nam je wykrzywiają w różny sposób - piłka nożna robi nogi jak "na beczce prostowane", piłka ręczna i rower bardzo umięśniają łydki, bieganie na długie dystanse oraz pływanie wyszczupla i wysmukla nogi, itp.
Trzeba sie udac do ortopedy: on na wizycie bedzie kazał chodzić na pietach, złączyć kolana itd,.
Prawidłowa postawa osoby dorosłej? Ano kolana nie powinny się złączać ale jak się dotkną to nie ma tragedii - to Wam powie każdy Fizjoterapeuta i lekarz - mity o trzech dziurach to chyba bzdura...
Stary 2010-05-25, 17:38   #4602
Vika 92
Raczkowanie

Dot.: Nogi -=-> "X"

Cytat:
Napisane przez 1nd1anerka Pokaż wiadomość
Oczywiście - już piszę:
- chodzenie na palcach z bardzo wysoko uniesionymi piętami
- siad turecki lub kwiat lotosu
- jazda na rowerze

Czego odradzają ortopedzi?:
- bieganie przez płotki (siad płotkarski wykrzywia nogi) - ja to trenowałam i teraz łażę na palcach ile się da oraz nawet w deszczu jeżdżę rowerem - pomaga ale długo to trwa, trzeba się zaprzeć i trenować nawet rok lub dłużej - codziennie!!!

Nie ma reguły na krzywe nogi - na pewno się z krzywymi rodzimy ale potem, gdy dorastamy różne treningi nam je wykrzywiają w różny sposób - piłka nożna robi nogi jak "na beczce prostowane", piłka ręczna i rower bardzo umięśniają łydki, bieganie na długie dystanse oraz pływanie wyszczupla i wysmukla nogi, itp.
Trzeba sie udac do ortopedy: on na wizycie bedzie kazał chodzić na pietach, złączyć kolana itd,.
Prawidłowa postawa osoby dorosłej? Ano kolana nie powinny się złączać ale jak się dotkną to nie ma tragedii - to Wam powie każdy Fizjoterapeuta i lekarz - mity o trzech dziurach to chyba bzdura...
Haha, 1nd1anerka, Okretka zadala to pytanie ponad 5 lat temu
Ale wiadomości na pewno się przydadzą
Vika 92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 08:24   #4603
beniutka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marianna198918 Pokaż wiadomość
beniutka rozumiem ze to bylo do mnie az poszukalam twoich fotek i to ja musze powiedziec CHYBA ZARTUJESZ masz ladnie zaznaczone miesnie lydek , w takim wypadku nie wazne czy sie calkowicie zlacza (ty akurat nie pokazalas czy mozesz do konca, ale widac ze albo mozesz calkiem albo ta przerwa jest minimalna) ja zlaczylam nogi do oporu i to nie jest jakis tam centymetr , stojac normalnie trudno nie zauwazyc tej przerwy . ja naprawde nie oczekiwalam slow uznania po prostu chce sie z tym uporac bo problem naprawde jest , szczerze mowiac to jestescie jedynymi osobami , ktore powiedzialy wskakuj w sukienke heh pamietam tylko niemile komentarze jak bylam mlodsza teraz nikt nie ma nawet okazji ich zobaczyc :P oprocz WAS ale tutaj jestemy anonimowe

Dzieki Kochana te moje łydki to są tak lekko wygięte, fakt że może nie aż tak bardzo ale pomimo tego i tak czuję się z nimi niekomfortowo!
Ostatniej soboty zaszalałam i wskoczyłam w czarna sukienkę za kolana i szare rajstopki (miałam wesele) i powiem Wam że nie było tak żle co prawda bałam się krzywych spojrzeń ale z uśmiechem na twarzy paradowałam w tej kiecce kurcze ale żeby ubrać sie na co dzień w taką spódniczke to brak mi odwagi ale może kiedyś się odważę
Powiem Wam jeszcze że w przyszłym tygodniu spotykam się z kumpelką która studiuję rehabilitację i ma mi określić mój problem i ewentualnie pomóc (jest na 4 roku i już jest rehabilitantką a więc zna się troszkę na rzeczy jak coś się dowiem to napiszę
beniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:35   #4604
adencja
Raczkowanie

A o to moje krzywe nogi, wygladaja jak u kaczki (
adencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 15:09   #4605
Victoria2402
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adencja Pokaż wiadomość
Myślę, że Twoje nogi są bardzo podobne do moich. Ja swoje zaczynam chyba akceptować. Poza tym co, że są trochę krzywe? Ważne, że są ładne
Victoria2402 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 15:54   #4606
refleks
Raczkowanie

ale mi wada....znajdźcie w sobie jakis wiekszy defekt,bo ten jest NIE-ZA-U-WA-ŻAL-NY!!
Stary 2010-05-26, 17:01   #4607
Abigail123
Rozeznanie

Cytat:

dziewczyny czy Wy naprawdę macie kompleksy z takimi nogami czy tylko żartujecie?
bo ja już sama nie wiem, nie ogarniam..
Stary 2010-05-26, 17:59   #4608
Natallli22
Przyczajenie

Adencja przeciez Ty masz mega zgrabne nogimoim zdaniem sa idealnenie wiem skad ci sie wziely kompleksy na ich punkcie bo takie nogi to marzenie
Natallli22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 20:19   #4609
borri
Raczkowanie

Cytat:

adencja, patrzac na zdjecia Twoich nog i wielu innych dziewczyn tu piszacych dochodze do wniosku, ze problem tkwi w glowach, a nie w nogach. domyslam sie, ze tak dlugo przygladacie sie swoim nogom, ze az zacznaja Wam sie wydawac krzywe... przezywacie to i zaczynaja sie Wasze opory do chodzenia w sukienkach itd. nie potrafie sobie tego inaczej wytlumaczyc... masz bardzo ladne nogi.

Dziewczyny, zrobilam pierwszy krok! kupilam sobie sukienke przed kolana i zaczelam juz w niej chodzic. mam w nosie czy komus sie to podoba czy nie (nie podoba sie, to zawsze moze sie odwrocic). musze Wam powiedziec, ze fajnie mi z tym. czuje sie tak, jakby moje nogi zaczely mi sie podobac planuje jeszcze zakup spodnicy przed/do kolana i bardzo krotkich spodenek. tego lata nie ma mowy o babcinych dlugosciach. jedyne do czego nie moge sie przelamac, to rurki :/ licze w tym temacie na Ciebie Abigail123
borri jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 20:56   #4610
Agaciok xD
Wtajemniczenie

borri ja tez nosze rurki i szczerze mowiac nogi w niektorych rurkach naprawde zgrabnie wygladaja tak jakby nawet ukrywaja krzywizne
Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:59   #4611
borri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
borri ja tez nosze rurki i szczerze mowiac nogi w niektorych rurkach naprawde zgrabnie wygladaja tak jakby nawet ukrywaja krzywizne

Naprawde?? to moze ja jakies niewlasciwe modele przymierzam, bo zawsze wygladam tragicznie. moze to tez zalezy od rodzaju krzywizny. jesli masz ledwo widoczna wade, to moze inaczej to wyglada. moje nogi kiepsko sie prezentuja w wiekszosci spodni, dzwony lub szerokie nogawki wygladaja najlepiej.
Stary 2010-05-27, 08:24   #4612
Abigail123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez borri Pokaż wiadomość
jedyne do czego nie moge sie przelamac, to rurki :/ licze w tym temacie na Ciebie Abigail123
pędzę, lecę moim skromnym zdaniem wyglądają lepiej w rurkach niż na zdjęciach 'gołych ' nóg które umieszczałam wcześniej. Poza tym uwielbiam te rurki i myślę, że moje nogi nie wyglądają w nich AŻ tak źle, poza ta dziurą od tyłka do kostek ale przestaje się powoli tym przejmować jeśli chodzi o spodnie, bo ze spódnicami i sukienkami jeszcze mam kłopoty, ale pracuje nad tym pracuje a i jeszcze jedno, ja nigdy nie stoję z nogami złączonymi, bo nie lubię, a jeśli się tak zdarza to po prostu próbuje je złączać, a wiadomo, że jak się stoi na baczność to tą wadę widać najbardziej.

proszę:

Edytowane przez Abigail123
Czas edycji: 2010-06-11 o 12:54
Abigail123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 09:30   #4613
Edsonka
Rozeznanie

Cytat:

eeeee że niby one są krzywe? ciekawe z której strony...
Stary 2010-05-27, 10:55   #4614
Dagmara_x3
Przyczajenie

Abigail123 mam takie same nogi jak ty . Dobrze wiedzieć że nie jestem sama
Dagmara_x3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 15:29   #4615
Agaciok xD
Wtajemniczenie

borri naprawde w niektorych faktycznie kiepsko sie wyglada bo mama mi to nawet mowi jak przymierzam jakies mimo ze nie chcialaby sprawic mi przykrosci w swojej szafie mam tylko rurki niee no, jedne sa takie proste. Ale dopasowalam te wszystkie spodnie tak zeby ukryc ta krzywizne i ladnie podkreslic inne atuty np zeby pupa sexy wygladala mimo ze cierpie na plaskodupie z rurkami mozna sie zaprzyjaznic, widzisz to sama na przykladzie Abigail. A ja wcale nie mam takiej minimalnej krzywizny. Uda mam calkiem zgrabne-gdyby nie to ze grube ale z tym idzie sie pogodzic-tylko te nieszczesne lydki sa wykrzywione. Ale mimo to chodze w rurkach, krotkich spodenkach, miniowkach-nawet do szkoly gdzie wszyscy sie na mnie gapia

Edytowane przez Agaciok xD
Czas edycji: 2010-05-27 o 15:31
Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 17:11   #4616
joszua
Raczkowanie

Cytat:

RZECZYWISCIE sa one krzywe

no comments

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

dziewczyny mam umowiona wizyte u dr Napiontka w Poznaniu w sierpniu. Przylece specjalnie do Polski na ta okazje.
On jest ponoc swietnym fachowcem, ciekawa jestem co powie na moje nogi.
joszua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 17:46   #4617
Abigail123
Rozeznanie

joszua a są gdzieś w tym wątku zdjęcia Twoich nóg?
Stary 2010-05-27, 20:17   #4618
joszua
Raczkowanie

Cytat:
joszua a są gdzieś w tym wątku zdjęcia Twoich nóg?
niestety nie zamieszczalam bo brak mi odwagi.
joszua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:15   #4619
refleks
Raczkowanie

Cytat:
borri naprawde w niektorych faktycznie kiepsko sie wyglada bo mama mi to nawet mowi jak przymierzam jakies mimo ze nie chcialaby sprawic mi przykrosci w swojej szafie mam tylko rurki niee no, jedne sa takie proste. Ale dopasowalam te wszystkie spodnie tak zeby ukryc ta krzywizne i ladnie podkreslic inne atuty np zeby pupa sexy wygladala mimo ze cierpie na plaskodupie z rurkami mozna sie zaprzyjaznic, widzisz to sama na przykladzie Abigail. A ja wcale nie mam takiej minimalnej krzywizny. Uda mam calkiem zgrabne-gdyby nie to ze grube ale z tym idzie sie pogodzic-tylko te nieszczesne lydki sa wykrzywione. Ale mimo to chodze w rurkach, krotkich spodenkach, miniowkach-nawet do szkoly gdzie wszyscy sie na mnie gapia
No prosze Agaciok a dopiero co debiutowalas w szkole w mini,a tu juz asortyment garderoby sie powiekszył:|)) napisz,czy odpuscilas zemste:P

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

joszua,dawaj te zdjecia zobaczymy czy Napiontek potwierdzi nasze opinie)
Stary 2010-05-27, 22:37   #4620
borri
Raczkowanie

Cytat:
pędzę, lecę moim skromnym zdaniem wyglądają lepiej w rurkach niż na zdjęciach 'gołych ' nóg które umieszczałam wcześniej. Poza tym uwielbiam te rurki i myślę, że moje nogi nie wyglądają w nich AŻ tak źle, poza ta dziurą od tyłka do kostek ale przestaje się powoli tym przejmować jeśli chodzi o spodnie, bo ze spódnicami i sukienkami jeszcze mam kłopoty, ale pracuje nad tym pracuje a i jeszcze jedno, ja nigdy nie stoję z nogami złączonymi, bo nie lubię, a jeśli się tak zdarza to po prostu próbuje je złączać, a wiadomo, że jak się stoi na baczność to tą wadę widać najbardziej.

proszę:

Abigail, bardzo Ci dziekuje za zdjecia alez Ty masz dlugie, smukle nogi! po obejrzeniu tych zdjec musze cofnac to, co wczesniej napisalam, bo moje wcale tak nie wygladaja. moze kiedys byly takie szczuple... ale dawno temu. o dlugosci to juz nawet nie wspomne. bardzo fajnie wygladasz w tych rurkach. strasznie mi sie podoba Twoje podejscie, nie uzalasz sie nad soba i akceptujesz siebie. i rzeczywiscie nie masz sie czym przejmowac, wygladasz bardzo fajnie.
mysle, ze spokojnie powinnas zaczac chodzic w spodniczkach.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Nastepna mloda dziewczyna ze zdrowym podejsciem do siebie zaczynam sie wstydzic, jestem od Ciebie duzo starsza, a mam wiekszy problem ze swoim wygladem i przez te rurki naprawde nie moge przebrnac.

p.s. tez cierpie na pladkodupie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości