Krzywe nogi - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-04, 17:26   #4951
Aaliyah1981
Zadomowienie

Dot.: Krzywe nogi

Cytat:
Napisane przez joszua Pokaż wiadomość
miesnie lydek jest ciezko wycwiczyc, dlatego nawet sportowcy decyduja sie na implanty aby wyrownac dysproporcje..moze i ci cwiczenia pomogly ale nie znaczy ze Ekler tez by pomogly. wiele dzewczyn tu pisalo ze cwiczenia nie pomagaja, moze ty mialas wiecej szczescia, w sensie bardziej podatne miesnie.
przy nogasz szpotawych wycwiczenie miesni lydek jest wrecz niemozliwe, tak jest tez w moim przypadku. mam lydki proste jak linijka i wiem ze cwiczenia mi nic nie dadza bo mam juz taka anatomie.
nie znaczy ze jestem zwollennikiem implantow (bo nie jestem i sama bym sie na nie raczej nie zdecydowala..)ale rozumiem Ekler ze oczekiwala lepszych rezultatow..

zgadzam sie w zupelnosci , ja od prawie roku cwicze miesnie lydek z obciazeniem (sztanga) o miesnie prawie nie drgnely moze jakies 2 cm , a dziewczyn z forum cwicza ze sztanga nawet ok 100kg i tez ciezko im wyrobic miesnie lydek wiec wcale tych miesni tak latrwo sie nie da wyrobic

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ekler1 Pokaż wiadomość
heh o reklamacji nie ma nawet słowa,tylko jest jakaś wzmianka że (opiszę to własnymi słowami gdyż zgoda na zabieg i reszta papierków które sie podpisuje zostaje u nich)chirurgia plastyczna jest taką dziedziną nauki w której wynik operacji może nie być w pełni zadowalający i mogą być potrzebne poprawki.
I tyle, a jak to w praktyce wygląda i czy sie płaci za ewent.poprawki to już niewiadoma.
Głupia byłam że o takie rzeczy nie zapytałam przed zabiegiem,ale wiecie jak to jest, jak pacjent zbyt dużo pyta i jest nadgorliwy(w mniemaniu lekarza)to już mu sie to nie podoba.
Mnie lekarz na konsultacji niewiele mówił,to ja sama ciągle zadawałam pytania.
Zapytałam jakie są najczęstsze komplikacje a on mi na to:,,boimy sie infekcji(zakażenia) i krwiaka,, tyle ! a ja mu na to ,,a czy taka infekcja grozi czymś poważniejszym? tu sie zaśmiałam pytajac niby żartobliwie ,,czy może np.dojść do ucięcia nogi,,? a on mi na to,,oj nie lubie tak myślących pacjentów,, i koniec gadki na temat jakichkolwiek komplikacji.
Wiecie ja głównie moją wiedzę na ten temat czerpałam z netu, i decydując sie na taki zabieg muszę znać wszystkie za i przeciw,a mam wrażenie że lekarze nas traktują jak dojne krowy-,,przyjdź ,o nic nie pytaj ,zapłać i spadaj,,
Podam Wam przykład:moja przyjaciółka w dzieciństwie wybiła sobie 2 przednie zęby,kilka lat temu wprawiła sobie koronki.Teraz doszła do wniosku że chce je wymienić(za namową swojej dentystki gdyż przy dziąśle były sine).Pani doktor podjęła sie wymiany krzycząc sobie za 2 zęby nie małą kwotę, 6tys.zł.
W trakcie prac nad zębami okazało się że to ponad jej umiejętności wiec wysłała koleżankę do znajomego stomatologa w celu dobrania odpowiedniego koloru zębów( komputerowo)-miały być idealnie, kolorystycznie dobrane pod naturalne zęby.
Wynik oczywiście to przewidzenia,dwójka w miarę dobrana,jedynka bielsza.
Ja jej od początku mówiłam że ząb sie różni od pozostałych ale jakoś to do niej nie docierało,dopiero jak kilka osób jej powiedziało że ząb sie rzeczywiście różni to dopiero wczoraj zadzwoniła do lekarki mówiąc że nie jest zadowolona i żeby jej coś z tym zrobiła.Sądząc po głosie Pani doktor była bardzo nie zadowolona......

ps.dziewczyny piszę to po to żebyście kiedyś przy okazji jakiś zabiegów czy operacji były mądrzejsze ode mnie.,choć np. w przypadku chirurgi plastycznej pewnie jak chcemy sie upiększyć musimy brać pod uwagę to że płacimy grubą kasę,cierpimy, a wynik operacji jaki będzie musimy z pokorą przyjąć.

wiesz co ja tez nigdy nie jestem roszczeniowa (a niestety czlowiek powinien nauczyc sie byc ) i np nieraz jak mi fryzjer cos spartaczyl to nawet swie wstydziulam odezwac a nieraz bylam swiadkiem jak klijentki sie wyklocaly o byle g****

co do implantow bo sie pytalas wczesniej tak jestem zdecydowana ale chyba jednak zrobie w warszawie w la perla podobno to bardzo dobra klinika (ale teraz to sie boje jak tu zaufac lekarzowi ) skoror takie rzeczy sie dzieja
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 18:53   #4952
joszua
Raczkowanie

Dziewczyny decydujac sie na implanty musicie dokladnie wszystko ustalic z lekarzem, m. in. wielkosc implantow.
implanty moga sie okazac nie tylko za male (jak w przypadku Ekler) ale tez za duze. w poszukiwaniu informacji i zdjec i implantach natrafilam np na to zdjecie. moim zdaniem implant jest za duzy. nienaturalnie to wyglada. wazne zeby nogi wygladaly naturalnie po zabiegu.
joszua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 20:47   #4953
ekler1
Raczkowanie

joszua
łydki mojej córki nie są za rewelacyjne ale każe jej,, wchodzić,, palcami stóp na grubą książkę,ot słyszałam że to dobre ćwiczenie na mięśnie łydek.
Aaliyah1981

Ty nie bądź tak głupia jak ja i żądaj żeby lekarz na konsultacji pokazał Ci jakiej wielkości implant by Ci wsadził .Najlepiej jak byś miała przy sobie grubą podkolanówkę pod którą przymierzysz czy dany rozmiar Ci pasuje.Piszę grubą bo jak będziesz miała cienką to ona nic nie przytrzyma i g..... zobaczysz.Musisz też wziąć pod uwagę że noga w dużym stopniu,,wchłania,, implant wiec nie będzie on tak duży jak go przymierzysz pod podkolanówkę.

Weszłam na stronkę La Perli i nie znalazłam implantów w ofercie........
ale kontaktowałam się z ta kliniką mailowo,wysłałam zdjęcia łydek bo brałam też pod uwagę wypełnienie łydek macroline.
Jak mi odpisali ile będzie to kosztowała to pusty śmiech mnie ogarnął he he he bo krzyknęli sobie za ten wypełniacz czasowy (góra na 2 lata,średnio 1.5 roku) zgadnijcie ile??????
11 tyś.zł!!!!
zgłupieli totalnie!
a ile tam kosztują implanty?i czy naprawdę mają takie doświadczenie bo zdjęć też nie mogę znaleźć .......

Edytowane przez ekler1
Czas edycji: 2010-07-04 o 20:49
ekler1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 21:01   #4954
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
joszua
łydki mojej córki nie są za rewelacyjne ale każe jej,, wchodzić,, palcami stóp na grubą książkę,ot słyszałam że to dobre ćwiczenie na mięśnie łydek.
Aaliyah1981

Ty nie bądź tak głupia jak ja i żądaj żeby lekarz na konsultacji pokazał Ci jakiej wielkości implant by Ci wsadził .Najlepiej jak byś miała przy sobie grubą podkolanówkę pod którą przymierzysz czy dany rozmiar Ci pasuje.Piszę grubą bo jak będziesz miała cienką to ona nic nie przytrzyma i g..... zobaczysz.Musisz też wziąć pod uwagę że noga w dużym stopniu,,wchłania,, implant wiec nie będzie on tak duży jak go przymierzysz pod podkolanówkę.

Weszłam na stronkę La Perli i nie znalazłam implantów w ofercie........
ale kontaktowałam się z ta kliniką mailowo,wysłałam zdjęcia łydek bo brałam też pod uwagę wypełnienie łydek macroline.
Jak mi odpisali ile będzie to kosztowała to pusty śmiech mnie ogarnął he he he bo krzyknęli sobie za ten wypełniacz czasowy (góra na 2 lata,średnio 1.5 roku) zgadnijcie ile??????
11 tyś.zł!!!!
zgłupieli totalnie!
a ile tam kosztują implanty?i czy naprawdę mają takie doświadczenie bo zdjęć też nie mogę znaleźć .......

wiesz co na stronie maja jedynie informacje ,implanty ciala od 3 tysiecy w gore ,ale podobno maja implanty lydek kurcze wiesz co poszukam zaraz ale nie ma podanej ceny ,,a nie mam jak teraz zadzwonic bo jestem w uk

o tutaj zobacz

http://www.la-perla.pl/wszczepienie_implantow.html

co do tego co napisalas to nie ma innego wyjscia jak wszystko sprawdzic zeby potem sie nie zdziwic

no a z tym macrolane to powariowali tym bardziej ,ze to nie jest trwaly wypelniacz ;/

Edytowane przez Aaliyah1981
Czas edycji: 2010-07-04 o 21:07
Stary 2010-07-04, 22:22   #4955
borri
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny to nogi mojej córki,do tej pory myślałam że są lekko szpotawe ale patrząc na zdjęcie juz nie jestem taka pewna że lekko........
To już dość duża pannica i wy jako znawczynie napiszcie mi czy to z czasem może sie pogłębić?
Tak naprawdę na co dzień to tego nie widać,wygląda nawet dobrze w spódniczkach ale w getrach już nie bardzo.Czy gdzieś tu ktos napisał jakie są na to korygujące ćwiczenia?
chyba Agaciok ma takie same nozki (zreszta moim skromnym zdaniem bardzo ladne). podobno u dzieci do 10go roku zycia szpotawosc/koslawosc jest fizjologiczna i nie powinna niepokoic. jednak my jestesmy juz przewrazliwione na temat nog i dlatego czasem lepiej popytac lekarza niz narazic dziecko na takie same kompleksy jakie mamy my.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Borri, mogę wstawić jeszcze zdjęcie z lekko złączonymi kolanami, bo wtedy mi się nie łączą kostki( mam lekkie X, a nie O).
wlasnie, jak stoisz w rozkroku, to nie widac jaka masz wade, tymbardziej jak zlaczasz na sile.
borri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 10:26   #4956
Ezri
Przyczajenie

Ćwiczenia z forum

Hej dziewczyny, nie było mnie tutaj jakiś czas, pomyślałam, że zacznę wykonywać polecone przez Was ćwiczenia na nogi "X" i dopiero wtedy wkleję aktualne fotki (ostatnie z : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=53750&page=42). Uważam, że trochę mi te polecone przez Was ćwiczenia pomogły.
Co prawda nie ma jakiejś imponującej różnicy, ale trudno, by była kiedy się za to ktoś zabiera po dwudziestce, ale może kogoś, kto nie ma kasy na operację to chociaż trochę pocieszy
Stosowałam:
-stawanie na palcach (podobno wzmacnia łydki, er, moje jakoś niepodatne)
-stawanie na zewnętrznych krawędziach stóp (podobno ktoś z X stawia na wewnętrznych)
-siad turecki
Odnośnie tej wypowiedzi, dlaczego wuefiści i pielęgniarki nie wyłapują takich rzeczy i nie kierują na badania?? Cóż, moje doświadczenia są takie, że ich to nie obchodzi. Chcą odbębnić swoje, w kartę bilansową wpiszą skoliozę/cokolwiek/ i chyba tylko jakaś życzliwa i przy dużęj wadzie by skierowała. To samo wuefista- krzyknie coś o krzywulcach i tylko kompleksów narobi, bo on też nie od tego... wielu myśli, że eee tam, dzieci wyrosną z tego, albo im nogi zgrubieją np. w łydkach, równoważąc dysproporcje.
Rodzice też, dla nich dziecko nie ma wad, jakie krzywe nogi??? A potem część z Nas ucieka się do operacji, bo korekcja już może nie działać.
Ezri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:48   #4957
Agaciok xD
Wtajemniczenie

borri ja mam o wiele gorsze nogi... takie nogi jak corka ekler to dla mnie marzenie

Ezri masz bardzo ladne nozki

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:32   #4958
borri
Raczkowanie

[QUOTE=Agaciok xD;20478069]borri ja mam o wiele gorsze nogi... takie nogi jak corka ekler to dla mnie marzenie

Agaciok, specjalnie sprawdzilam Wasze nozki niewiele sie roznia, corka ekler1 ma minimalnie mniejszy odstep miedzy kolanami, ale naprawde minimalnie. lydki to macie chyba identyczne. zazdroszcze Wam takich nozek
Stary 2010-07-05, 18:29   #4959
ekler1
Raczkowanie

borri a gdzie są fotki Twoich nóg?

Ezri powiem szczerze ze jakos na tych starych fotkach nie widziałam żebyś miała nogi typu x
na nowych mam wrażenie że łydki Ci sie bardziej wyrobiły i ogólnie nogi są całkiem ok,z pewnością żadnej krzywizny nie widzę
Stary 2010-07-05, 19:52   #4960
Abaka
Raczkowanie

Ezri
Masz bardzo ładne nogi, ale i owszem ćwiczenia nie zaszkodzą jeśli wykonujesz te odpowiednie dla ciebie.
Ekler1
Dzisiaj pokazałam mężowi twoje nogi przed i po i wiesz powiedział, że efekt jest niesamowity (wiesz ciągle go podgaduję o sobie). Stwierdził, że nogi się różnią bo i przed operacją się różniły. Ale to nie jest coś co się tak rzuca w oczy. Przecież my widzimy tylko zdjęcia Twoich nóg, i oceniamy je centymetr po centymetrze. Myślę, że kiedy będziesz normalnie funkcjonować, to nikt tego nie zauważy. Wiem, masz prawo czuć złość bo oczekiwałaś czegoś więcej.
Aaliyah1981
Na której stronie są zdjęcia Twoich nóg. Próbowałam znaleźć ale bez skutku. To szukanie czasami mnie osłabia. Chyba zrobię tak jak pisała ekler1 wpiszę w profilu stronę ze zdjęciami moich nóg, bo teraz sama nie wiem na której są.
Abaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 19:55   #4961
moniapo
Przyczajenie

Czesc dziewczyny
Ja rowniez mam problem z nogami. One sa moim przeklenstwem, niecierpie ich i wstydze sie ich. Nie ubieram wcale sukienek, spodenek itp. Zawsze nosze dlugie spodnie, nie potrafie przekonac sie do moich nog. Prosze ocencie jaka mam wade i czy sa np jakies cwiczenia na to.
moniapo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-05, 19:56   #4962
moniapo
Przyczajenie

O przepraszam zapomnialam dopisac ze jestem tutaj nowa i witam wszystkich bardzo serdecznie
Stary 2010-07-05, 19:59   #4963
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Abaka Pokaż wiadomość
Ezri
Masz bardzo ładne nogi, ale i owszem ćwiczenia nie zaszkodzą jeśli wykonujesz te odpowiednie dla ciebie.
Ekler1
Dzisiaj pokazałam mężowi twoje nogi przed i po i wiesz powiedział, że efekt jest niesamowity (wiesz ciągle go podgaduję o sobie). Stwierdził, że nogi się różnią bo i przed operacją się różniły. Ale to nie jest coś co się tak rzuca w oczy. Przecież my widzimy tylko zdjęcia Twoich nóg, i oceniamy je centymetr po centymetrze. Myślę, że kiedy będziesz normalnie funkcjonować, to nikt tego nie zauważy. Wiem, masz prawo czuć złość bo oczekiwałaś czegoś więcej.
Aaliyah1981
Na której stronie są zdjęcia Twoich nóg. Próbowałam znaleźć ale bez skutku. To szukanie czasami mnie osłabia. Chyba zrobię tak jak pisała ekler1 wpiszę w profilu stronę ze zdjęciami moich nóg, bo teraz sama nie wiem na której są.

abak moje nogi byly zupelnie na innym watku ale teraz bardzo sie zmienily wiec postaram sie zrobic noge foto i wstawie tutaj fotki

Stary 2010-07-05, 20:11   #4964
Abaka
Raczkowanie

Aaliyah1981Co to znaczy, że Twoje nogi się zmieniły? Czyżby na lepsze?

moniapo Witaj na wątku. Według mnie masz szpotawe nogi, pałąkowate podudzia. Ja mam to samo czyli pałąki. Ale Ty masz ładnie zarysowane łydki.
Stary 2010-07-05, 20:24   #4965
moniapo
Przyczajenie

Cytat:

moniapo Witaj na wątku. Według mnie masz szpotawe nogi, pałąkowate podudzia. Ja mam to samo czyli pałąki. Ale Ty masz ładnie zarysowane łydki.

Widzialam wlasnie Twoje nogi - Ty masz moim zdaniem bardzo ladne!
Moje sa beznadziejne przy Twoich.
Stary 2010-07-05, 20:33   #4966
borri
Raczkowanie

[QUOTE=ekler1;20481687]borri a gdzie są fotki Twoich nóg?/QUOTE]

nie zamiescilam ich
Stary 2010-07-05, 21:14   #4967
refleks
Raczkowanie

przepraszam,ze osmielam sie to mowic ale ekler ja bym Ci dupe sprala za takie podejscie do zabiegu wszczepienia implantow!!! ''nie mialam odwagi zapytac lekarza... zapytalam ironicznie .... ''i jeszcze dalas sie zbyc ,zamiast zwrocic mu uwage,ze to nie Ty jestes po drugiej stronie biurka i nie Ty masz doswiadczenie.kiedy napisalas ,ze nie wiedzialas o ponczochach po operacji to bylam zszokowana!!! ja sie tym tematem wcale nie interesowalam ale o takim szczegole doczytalam na necie.Trzeba naprawde zebrac duzo informacji (czytac w internecie)przed sytuacjami,ktore nas czekaja.

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2010-07-05 o 21:19
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:17   #4968
joanna00111
Raczkowanie

moniapo twoje nogi sa szpotawe jak i moje ale sa niezle bo masz lydki a u mnie ich brak .na tym pierwszym zdjeciu jak stoisz w rozkroku to prawie nie widac ze sa krzywe .ja od 4 dni zaczelam cwiczenia na miesnie lydek no i staram sie chodzic tylko w butach na obcasie bo czytalam ze to bardzo pomaga ,teraz mam w lydce 31.5 cm i mam nadzieje ze wytrwam w tych moich cwiczenich !!!
joanna00111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:23   #4969
moniapo
Przyczajenie

Czy moze mi ktos doradzic jak moge sie ubierac majac takie nogi (fotki wyzej)?? Chodzi mi szczególnie o sukienki. Moim marzeniem sa leginsy i fajna tunika do nich ale to tylko marzenie
I jeszcze czy na takie nogi sa jakies cwiczenia, operacja czy cokolwiek co by moglo mi pomoc??
Z gory dziekuje za pomoc

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna00111 Pokaż wiadomość
moniapo twoje nogi sa szpotawe jak i moje ale sa niezle bo masz lydki a u mnie ich brak .na tym pierwszym zdjeciu jak stoisz w rozkroku to prawie nie widac ze sa krzywe .ja od 4 dni zaczelam cwiczenia na miesnie lydek no i staram sie chodzic tylko w butach na obcasie bo czytalam ze to bardzo pomaga ,teraz mam w lydce 31.5 cm i mam nadzieje ze wytrwam w tych moich cwiczenich !!!

A jakie to cwiczenia?? Ja jestem kompletnie niepoinformowana w tym temacie. Do tej pory raczej biadolilam nad swoimi nogami ale teraz chce zaczac wkoncu dzialac. Co do tej drugiej mojej fotki to normalnie nigdy tak nie staje bo wiem ze to podkresla krzywizne ale tak zrobilam zeby bardziej Wam to zobrazowac.
Masz tu fotki swoich nog??
Stary 2010-07-05, 22:38   #4970
joanna00111
Raczkowanie

moniapo nie mam kompletnie pojecia jak sie ubierac majac krzywe nogi bo ja cale zycie przechodzilam w spodniach a sama jestem ciekawa jak mozna ukryc taka wade ,na tym watku znajdziesz cale zestawy cwiczen na nogi szpotawe tylko juz nie pamietam na ktorych stronach ,ja cwicze lydki-np wchodzisz polowa stopy na jakis podest(np gruba ksiazka)i na palcach wznosisz sie i opadasz do maximum moje foto -161,163
joanna00111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 07:06   #4971
Abaka
Raczkowanie

moniapo Musisz przejrzeć wątek a dowiesz się chyba wszystkiego na temat krzywych nóg. Począwszy od ubioru, ćwiczeń aż po operacje. Ja latem ubieram czasami spodnie takiej długości jak to pokazała refleks, niestety na leginsy się nie odważę. Co do ćwiczeń to staram się łączyć na siłę nogi, wykręcać je na zewnątrz, no i ćwiczę mięśnie łydek czyli staję na palcach i na piętach i jeszcze callanetics na rozciągnięcie.

Edytowane przez Abaka
Czas edycji: 2010-07-06 o 07:07
Abaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 08:46   #4972
moniapo
Przyczajenie

Przejrze watek na pewno jak bede miala troszke wiecej czasu. Dziekuje za pomoc! Jeszcze tylko zastanawia mnie czy te cwiczenia pomagaja?? Sa dziewczyny tutaj u ktorych widac efekty po tych cwiczeniach? Czy sa zadowolone?
Stary 2010-07-06, 11:53   #4973
Agaciok xD
Wtajemniczenie

borri bardzo dziekuje za mile slowa

moniapo mowisz ze marzysz o tunice i legginsach. Uwierz mi to dla ciebie realny ubior ja tak sie ubieram a tez mam O. Wystarczy ze legginsy beda ci sie konczyc na odpowiedniej dlugosci (wtedy ta wada sie jakby ukrywa). W moim przypadku legginsy zawsze ubieram tak zeby konczyly sie na kolanie. Wybierz odpowiednia dlugosc dla siebie a bedziesz wygladac super
pytasz o cwiczenia. Byly podawane juz duzo razy-przejrzyj watek, mozesz tez poszukac cwiczen w googlach. Co do tego czy cwiczenia pomagaja. Hmm... sa rozne opinie, jedni twierdza ze pomagaja, drudzy ze nie. Ja mysle ze warto cwiczyc bo moze to pomoc chociaz troche, moja mama tez mowi ze mam cwiczyc i zebym nie wierzyla lekarzowi. Czasem cwicze ale jest to naprawde nieregularne wiec nie moge spodziewac sie efektow, bo jak wiadomo systematycznosc jest najwazniejsza. Przewijaly sie przez to forum osoby ktorym cwiczenia 'pomogly'. Dlaczego w cudzyslowiu? Bo niewiadomo czy to prawda. Byla jedna dziewczyna ktora miala O i wklejala swoje zdjecia a pozniej za jakis czas wkleila zdjecia przedstawiajace jej nogi 'PO'. Twierdzila ze jej pomogly, my jednak doszlysmy do tego ze dziewczyna po prostu na sile zlaczyla kolana i przez to wydawalo sie ze nogi ma zgrabniejsze. Byla jeszcze inna dziewczyna, o ile pamietam jej nick to Amillka. Tez cwiczyla i u niej bylo widac poprawe. Nie zlaczala kolan na sile wiec nie mozna jej bylo nic zarzucic, choc niektore dziewczyny nie wierzyly w jej poprawe. Wiecej przypadkow nie znam, nie przegladalam calego forum. Ale moze ty cos jeszcze znajdziesz

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:59   #4974
Shazzer
Zadomowienie

Zdjęcie 1 i 3- przód; 2 - tył.
Dziewczyny, proszę Was, pomóżcie mi. Nie cierpię swoich nóg (nie dość, że są krzywe, to mam jeszcze grube uda :/). Nie wiem nawet jaka to krzywizna - O czy X? Kiedy kupiłam swoje pierwsze leginsy, wstydziłam się w nich gdziekolwiek wyjść. Potem postanowiłam olać to co mówią inni, ale wtedy pojawił się pierwszy komentarz... nie był wypowiedziany do mnie, ale o mnie, a konkretniej - o nogach. Jest gorąco, a ja nie mam zamiaru umierać w długich spodniach, dlatego noszę szorty, ale źle się czuję z moimi nogami, mam wrażenie, że komicznie wyglądają, a ja chodzę jak pokraka. Mam 14 lat, więc może są jakieś ćwiczenia, które mogłabym wykonywać?
Stary 2010-07-06, 13:27   #4975
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shazzer Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę Was, pomóżcie mi. Nie cierpię swoich nóg (nie dość, że są krzywe, to mam jeszcze grube uda :/). Nie wiem nawet jaka to krzywizna - O czy X? Kiedy kupiłam swoje pierwsze leginsy, wstydziłam się w nich gdziekolwiek wyjść. Potem postanowiłam olać to co mówią inni, ale wtedy pojawił się pierwszy komentarz... nie był wypowiedziany do mnie, ale o mnie, a konkretniej - o nogach. Jest gorąco, a ja nie mam zamiaru umierać w długich spodniach, dlatego noszę szorty, ale źle się czuję z moimi nogami, mam wrażenie, że komicznie wyglądają, a ja chodzę jak pokraka. Mam 14 lat, więc może są jakieś ćwiczenia, które mogłabym wykonywać?
na moje masz szpotawe kolana (tez mam ta wade) , i wcale nie masz za grubuch ud poprostu lydki sa slabiej rozwiniete co poteguje dysproporcje . Nuzek nie masz zlych ja tez w twoim wieku sie kruylam pod spodniami ,kisilam sie latem w upaly i teraz zaluje ,ze tak robilam . Cwicz miesnie nog wiadomo ,ze zawsze nogi wygladaja atrakcyjniej kiedy nad nimi pracujemy

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:

Abaka ja caly czas pracuje nad tym aby umiesnic jak najbaqrdziej nogi wiec teraz widze roznice z tym co bylo np ok 8 miesiecy temu ale caly czas lydki sa zbyt szczuple.Choc wczoraj wlozylam kozaczki (ktore bardzo mi lataly na lydkach i sa prawie dobre teraz) wiec cos tam ruszylo.Postaram sie zrobic fotki np takie tez w jaki sposob tuszuje swoj defekt

Stary 2010-07-06, 13:34   #4976
borri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shazzer Pokaż wiadomość

Mysle, ze niejedna z nas czuje sie jak pokraka wychodzac z domu... ja na pewno. dobrze robisz, ze odslaniasz nogi, nie zwazajac na slowa innych. chyba masz szpotawosc, czyli krzywizne typu 'O' (chyba, bo kolana Ci sie lacza, tylko lydki nie). Twoje nogi naprawde nie wygladaja zle, ja mam o wiele bardziej krzywe, mam dziure nawet pomiedzy kolanami. moze sprobuj pocwiczyc zeby rozbudowac troszke miesnie lydek, przegladnij forum, duzo tu bylo pisane o tych cwiczeniach. jednak przede wszystkim - ze wzgledu na Twoj molody wiek - radzialabym Ci przejsc sie do ortopedy, moze on cos doradzi, bo w Twoim wieku jeszcze mozna cos zdzialac.
Stary 2010-07-06, 14:06   #4977
Shazzer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaliyah1981 Pokaż wiadomość
na moje masz szpotawe kolana (tez mam ta wade) , i wcale nie masz za grubuch ud poprostu lydki sa slabiej rozwiniete co poteguje dysproporcje . Nuzek nie masz zlych ja tez w twoim wieku sie kruylam pod spodniami ,kisilam sie latem w upaly i teraz zaluje ,ze tak robilam . Cwicz miesnie nog wiadomo ,ze zawsze nogi wygladaja atrakcyjniej kiedy nad nimi pracujemy
Dziękuję. Mam zamiar rozpocząć domowe ćwiczenia, muszę tylko poszperać jeszcze trochę po internecie i ustalić dokładnie, jakie będę wykonywać i na jakie partie ciała, bo taki trening z głowy chyba nie jest dobrym pomysłem. W każdym bądź razie ja wolę mieć wszystko zaplanowane.

Cytat:
Napisane przez borri Pokaż wiadomość
Mysle, ze niejedna z nas czuje sie jak pokraka wychodzac z domu... ja na pewno. dobrze robisz, ze odslaniasz nogi, nie zwazajac na slowa innych. chyba masz szpotawosc, czyli krzywizne typu 'O' (chyba, bo kolana Ci sie lacza, tylko lydki nie). Twoje nogi naprawde nie wygladaja zle, ja mam o wiele bardziej krzywe, mam dziure nawet pomiedzy kolanami. moze sprobuj pocwiczyc zeby rozbudowac troszke miesnie lydek, przegladnij forum, duzo tu bylo pisane o tych cwiczeniach. jednak przede wszystkim - ze wzgledu na Twoj molody wiek - radzialabym Ci przejsc sie do ortopedy, moze on cos doradzi, bo w Twoim wieku jeszcze mozna cos zdzialac.
Dzięki. Hm, w mojej rodzinie ta krzywizna jest chyba genetyczna, wydaje mi się, że mama i ciocia mają takie same/podobne nogi jak ja.

Trochę lżej mi na duchu.
Stary 2010-07-06, 17:00   #4978
ekler1
Raczkowanie

refleks
Ja wiedziałam o pończochach(lekarz twierdzi że na konsultacji o nich wspomniał ale pewnie półgębkiem bo tego nie zarejestrowałam) tylko że z pewnością nie powiedział że muszę je mieć zaraz po zabiegu nałożone.
Myślałam że będę je miała założone po zdjęciu opatrunków.
Zresztą jak sie idzie na konsultację i nawet ma sie zapisane pytania na kartce to i tak z czasem nasuwają sie nowe pytania, i potem na następnych po zabiegowych wizytach dopytywałam.
Wiem , z tym pytaniem o ucięcie nogi,po prostu zabrzmiało ono głupio,ale byłam ciekawa co odpowie.
Jak wspomniałam lekarze nie lubią zbyt dociekliwych,przemądrzały ch pacjentów, i tu masz racje refleks,w końcu to on jest lekarzem i na wszystkie nawet głupie pytania ma obowiązek odpowiedzieć.
Stary 2010-07-07, 09:55   #4979
lejdis987
Przyczajenie

hej dziewczyny.

nic na tym forum jeszcze nie pisalam ale czytam od jakiegos czasu i ogladam wasze zdjecia iii tak...wiekszosc z was ma proste nogi (jak bardzo bym takie chciala miec ) ale poprostu wydaje mi sie ze macie niska samoocene, kazdy ma jakies kompleksy i dlatego macie wrazenie ze wasze nogi sa krzywe.

oczywiscie po ogladnieciu zdjec nie ukrywam ze sa osoby na forum ktore maja krzywe nogi no szkoda taki nasz los...sama mam szpotawe i mam tego dosc...mieszkam na wsi a wiadomo jak wygladaja polsie wsie..cokowiek sie nie zrobi nie zalozy to kazdy wszytsko wie i komentuje takze jak tu wyjsc w mini...pozostaja mi tylko dlugie spodnie jeansy a w lecie bawełniane i tyle...oczywiscie nie powiem jestem odwazniejsza (moze z wiekiem mi to przyszlo) i na wyjazdach wakacjach chodze we wszystkim i mam do w d... za przeproszeniem kto mnie oglada (skrepowanie jest ale zycie ma sie jedno i nie bede sie caly czas chowac bo komus sie to nie podoba - przeknałąm sie juz do rurek - nie takich baaardzo przylegajacych ale widac krzywe nogi ale mam to gdzies - teraz pora na legginsy mini i spodenki krotkie)

oczywiscie chcialabym miec operacje na te krzywusy ale w polsce to raczej za darmo nic nie ma a mowiac prosto mnie nie stac. moze kiedys sie szarpne na takie cos...

zapowiada sie gorace upalne lato takze dziewczynki zycze nam odwagi by bez skrepowania pokazyawc nozki niezaleznie czy sa krotkie długie grube chude krzywuski i proste!!!

pozdrawiam
lejdis987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 22:33   #4980
joszua
Raczkowanie

dziewczyny a czy mozliwe jest moze rozbudowanie wewn. miesni ud???
bo ja mam wielka dziure nie tylko miedzy lydkami ale tez miedzy udami, ale taka mega wielka i nieladnie to wyglada. jestem bardzo chuda, ale nie wiem co moge zrobic. nie wiem czy cwiczenia pomoga.
joszua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości