Krzywe nogi - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 11:15   #5011
refleks
Raczkowanie

Dot.: Krzywe nogi

tak byloby najlepiej ale to sa wlasnie te partie,na ktore dziala przykurcz wiec dluga droga do sukcesu....
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 23:26   #5012
smerficzek
Przyczajenie

mam bardzo podobnie jak mabi27, mam 16 lat i od bardzo dawna się z tym męczę. Mam nogi w kształcie X i nie lubię wychodzić sama na miasto, gdyż myślę że każdy się na nie patrzy. Wiele razy słyszałam docinki na temat moich nóg i mam strasznie duzy kompleks ;(

Edytowane przez smerficzek
Czas edycji: 2010-07-14 o 23:27
smerficzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 22:32   #5013
pączek15
Przyczajenie

witam Was! podczytuję Was od pewnego czasu ale sama się jeszcze nie wypowiadałam.też mam nogi w kształcie O- uważam że są gorsze od X. sama już nie wiem jak się ubierać, do tej pory zero krótkich sukienek czy spodni, tylko dzwony nosiłam, albo jakieś szewdy - a teraz nie idzie takich kupić - w modzi same rurki czu leginsy - o krzywusach już nikt nie pomyśli - idzie się załamać. dla tych które myślą że mają krzywe, a faktycznie na fotkach nóżki proste załączam moje fotki. podbudujcie się trochę, co byście robiły jakbyście miały takie. to jest dopiero problem. do tego jeszcze kolana mam jakieś wykrzywione. po prostu porażka -ale u nas to jakby rodzinne- babcia takie miała, mama no i ja też musiałam odziedziczyć, a brat to normalnie ma proste po tacie - a chłopu to na co. Ale taki już los. jak możecie coś doradzić do ubioru to chętnie posłucham.
pozdrawiam wszystkich.

Edytowane przez pączek15
Czas edycji: 2010-07-26 o 11:28
pączek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 23:02   #5014
smerficzek
Przyczajenie

Moim zdaniem nie powinnaś się niczym przejmować i jak dla mnie nogi w kształcie O nie są gorsze od X. To niestety trudne ubrać mini i wyjść gdziekolwiek jak źle się z tym czujesz. Dobrze Cię rozumiem. Ale pocieszę Cię bo wiele moich koleżanek ma takie nogi i wcale nie myślą że są one krzywe! Mają powodzenie u chłopaków i mówią że bardzo im się to podoba! Także głowa do góry, nie jesteś jedyna z takim kompleksem ale więcej wiary w siebie
smerficzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 18:44   #5015
mabi27
Wtajemniczenie

Dawno do Was, dziewczyny, nie zaglądałam (z miesiąc?), więc pomyślałam, ze napiszę...

Chyba powolutku, powolutku częściowo uporałam się z moim wieloletnim kompleksem, między innymi dzięki temu tematowi na wizażu. Jest upał, więc codziennie chodzę w spodniach do kolana lub w spódnicach tej długości do pracy, a po pracy tylko w króciutkich spodenkach. Takich naprawdę krótkich, chociaż i tak wydaje mi się, że się wszyscy na mnie gapią

Mam opory przez założeniem mini, więc kupiłam na próbę sukienkę w ciuchach za 3 zł, bo innej nie miałam, hehe, żeby zobaczyć jak to wygląda. kurde, od wewnątrz nie jest tak źle z łydkami, tylko dlaczego one tak się rozjeżdżają na zewnątrz?

pstryknęłam taką oto fotkę, ujdzie w tłoku, czy nie bardzo? raczej i tak nie odważę się wyjsc w krótkiej spódnicy, może za rok?

pozdrawiam upalnie

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

chyba nie umiem dodać zdjęcia
mabi27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 20:55   #5016
Elladorea
Rozeznanie

Mabi, o ile pamiętam, klikasz w "zarządzaj załącznikami", potem "przeglądaj i ładujesz zdjęcie z komputera No i załaduj. Chyba tak dołączałam swoje

Widzę, że mamy podobnie, ja też kupiłam sobie miniówę i jeszcze jej nie noszę Ale noszę już krótkie spodenki Co poradzę, upał jest.

Pączek, masz podobne nogi do moich, chociaż mniej krzywe. Rozumiem, że wahasz się przed ubieraniem krótkich rzeczy, ale może się przełamiesz? Twoje nogi wcale nie są takie złe, więc próbuj
Elladorea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 21:42   #5017
pączek15
Przyczajenie

ekler1 Twoje nóżki po operacji wyglądają bardzo dobrze - zazdroszczę - i tego co teraz masz i odwagi!!! mi by się też tak operacja przydała - no ale niestety fundusze nie puszczają, a pozatym chyba bym się bała, a rodzina to by mnie na pewno w tym nie wspierała.
Stary 2010-07-19, 08:47   #5018
z!elOna
Raczkowanie

Pączek... JA bym chciała mieć takie nogi jak Ty... pokazywałabym je całemu światu. Nie są złe. Wg mnie są jak najbardziej ok
z!elOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:54   #5019
fioleciasto
Zakorzenienie

Ja mam bardzo krzywe nogi Za nic nie mogę ich złączyć..

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 21:29   #5020
ekler1
Raczkowanie

pączek15
u mnie to był tak jakby spontan......tzn. o implantach łydek wiedziałam już od dawna ale jakoś nie brałam tego poważnie pod uwagę bo jakoś nie wyobrażałam sobie nosić coś takiego w kończynach......
no ale w pewnym momencie pomyślałam ,,a dlaczego nie,,
Ty masz tak samo jak ja,łydki niewspółmiernie szczupłe w stosunku do ud.
fioleciasto
a może spróbujesz przytyć??masz baaardzo szczupłe nogi
jak trochę przybiorą na masie powinny lepiej wyglądać
ekler1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 22:23   #5021
pączek15
Przyczajenie

fioleciasto jak chcesz złączyć takie coś co jest takie szczuplutkie. masz fajne nóżki tylko że za chude i dlatego to tak wygląda, sądzę tak jak ekler1.

z!elOna dzięki za pocieszeni, ale i tak wiem swoje
Stary 2010-07-19, 23:25   #5022
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ekler1 Pokaż wiadomość
pączek15
u mnie to był tak jakby spontan......tzn. o implantach łydek wiedziałam już od dawna ale jakoś nie brałam tego poważnie pod uwagę bo jakoś nie wyobrażałam sobie nosić coś takiego w kończynach......
no ale w pewnym momencie pomyślałam ,,a dlaczego nie,,
Ty masz tak samo jak ja,łydki niewspółmiernie szczupłe w stosunku do ud.
fioleciasto
a może spróbujesz przytyć??masz baaardzo szczupłe nogi
jak trochę przybiorą na masie powinny lepiej wyglądać

ekler co tam u ciebie ??? jak idzie rekonwalestencja ???

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez pączek15 Pokaż wiadomość
fioleciasto jak chcesz złączyć takie coś co jest takie szczuplutkie. masz fajne nóżki tylko że za chude i dlatego to tak wygląda, sądzę tak jak ekler1.

z!elOna dzięki za pocieszeni, ale i tak wiem swoje
zgadzam sie z dziewczynami postaraj nabrac masy bo nogi masz bardzpo bardzo szczuple co optycznie sprawia ,ze wydaja sie byc krzywe ale jak tylko przytyjesz ,nabierzesz masy miesniowej napewno efekt bedzie duzo lepszy wizulanie
poprostu sa bardzo szczuple
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 10:01   #5023
fioleciasto
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, pewnie w tym co mówicie jest trochę racji, ale ja oprócz tego mam jakieś konkretne problemy z nogami, bo na przykład jak staje na jednej nodze to stopa jest pośrodku, a noga się strasznie wygina na zewnątrz, nie jestem w stanie stanąć prosto.

Dodatkowo mam płaskostopie może to od tego.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 11:17   #5024
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, pewnie w tym co mówicie jest trochę racji, ale ja oprócz tego mam jakieś konkretne problemy z nogami, bo na przykład jak staje na jednej nodze to stopa jest pośrodku, a noga się strasznie wygina na zewnątrz, nie jestem w stanie stanąć prosto.

Dodatkowo mam płaskostopie może to od tego.
mys;e ,ze jak wiele z nas masz szpotawosc kolan dlatego gdy stajesz luzno kolana wyginaja sie w ten sposob .Zglos sie do ortopedy powinien dokladnie okreslic wade , moze zaleci odpowiednie wkladki wlasnie na plaskostopie

Stary 2010-07-20, 12:00   #5025
ekler1
Raczkowanie

Aaliyah1981
mam jeszcze 9 dni noszenia tych cholernych podkolanówek uciskowych, od których mi stopy puchną,(rozmiar s)wiec kiedy mogę to leże z nimi uniesionymi do góry.
Już przestałam codziennie stawać przed lustrem i oceniać moje łydki bo co mam sie dołować.
Raz sobie myślę,,a moga być,, a potem szlag mnie trafia że wydałam tyle pieniędzy żeby w tak małym stopniu je poprawić.
Najlepsze jest to że łydki wygladają lepiej jak są na najniższym obcasie lub na prawie płaskich klapkach.( jeszcze nie staję na stopach bo mięśnie ciągną, ale na klapkach 3.5 cm).A ja zawsze myślałam że noga wygląda lepiej na obcasie,zgrabniej ,ale rzeczywiście widzę że jak z łydkami nie do końca jest wszystko ok to obcas ,,wyciąga,,krzywiznę (tak tu któraś z dziewczyn napisała).
Póki co oglądam zdjęcia cyców z implantami i widzę że po czasie się zmieniają,implant się układa,mięsień popuszcza,ale z pewnością inaczej jest z mięśniami łydek.
Moja mama powiedziała żebym sie teraz nie wygłupiała i nie ukrywała spowrotem nóg pod spodniami ale nie wiem czy wystarczy mi odwagi aby je tak w pełnej krasie pokazywać......
Na razie planuję na pierwszy ogień wyskoczyć w czarnych getrach za kolano+jakaś tuniczka,to dopiero będzie święto pierwszy raz od 16 roku życia wyjdę na ulice nie ukrywając łydek.
Stary 2010-07-20, 13:31   #5026
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ekler1 Pokaż wiadomość
Aaliyah1981
mam jeszcze 9 dni noszenia tych cholernych podkolanówek uciskowych, od których mi stopy puchną,(rozmiar s)wiec kiedy mogę to leże z nimi uniesionymi do góry.
Już przestałam codziennie stawać przed lustrem i oceniać moje łydki bo co mam sie dołować.
Raz sobie myślę,,a moga być,, a potem szlag mnie trafia że wydałam tyle pieniędzy żeby w tak małym stopniu je poprawić.
Najlepsze jest to że łydki wygladają lepiej jak są na najniższym obcasie lub na prawie płaskich klapkach.( jeszcze nie staję na stopach bo mięśnie ciągną, ale na klapkach 3.5 cm).A ja zawsze myślałam że noga wygląda lepiej na obcasie,zgrabniej ,ale rzeczywiście widzę że jak z łydkami nie do końca jest wszystko ok to obcas ,,wyciąga,,krzywiznę (tak tu któraś z dziewczyn napisała).
Póki co oglądam zdjęcia cyców z implantami i widzę że po czasie się zmieniają,implant się układa,mięsień popuszcza,ale z pewnością inaczej jest z mięśniami łydek.
Moja mama powiedziała żebym sie teraz nie wygłupiała i nie ukrywała spowrotem nóg pod spodniami ale nie wiem czy wystarczy mi odwagi aby je tak w pełnej krasie pokazywać......
Na razie planuję na pierwszy ogień wyskoczyć w czarnych getrach za kolano+jakaś tuniczka,to dopiero będzie święto pierwszy raz od 16 roku życia wyjdę na ulice nie ukrywając łydek.
ekler o rany dobrze rozumiem ,ze jeszcze nie chodzisz normalnie kurcze czyli miesiac to zamalo zeby worcic do pelnej sprawnosci fizycznej niedobrze bo ja chcialam zrobic operacje za rok na urlop[ie a bede miec jedynie miesiac i to nawet niecaly .

oj nie tylko nie chodz w spodniach nogi naprawde wygladaja super masz teraz co pokazywac naprawde. Mysle ,ze za dwa miesiace ostatecznie zobaczysz efekt i bedziesz mega zadowolona.Ja tam codziennie sporawdzam czy sa jakies twoje wpisy lub fotki kibicuje ci

Stary 2010-07-20, 15:09   #5027
KasPat
Przyczajenie

ja tez mam krzywe nogi
KasPat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 20:12   #5028
refleks
Raczkowanie

krzywe nogi i taka miniowa?? lekka przesada...
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 20:33   #5029
KasPat
Przyczajenie

podnioslam koszule nocna do zdjecia zeby bylo widac krzywe nogi dla przykladu, nie nosze nic przed kolana jak wychodze z domu, a w domu wiadomo nie bede sie pocic przy swoich w spodniach za kolana i ubieram spodenki. W koncu to forum o krzywych nogach to chyba lepiej ze zrobilam fote dla przykladu
Stary 2010-07-20, 22:31   #5030
ekler1
Raczkowanie

KasPat
nie przejmuj sie bo refleks napisała to trochę złośliwie gdyż wkurzają ją dziewczyny które mają zgrabne nogi a wklejają zdjęcia pisząc że mają krzywe.
I tu przyznaję jej racje bo wytłumacz mi gdzie ty widzisz u siebie krzywiznę dziewczyno???zwariowałaś?
masz zgrabne nogi i ja nawet po wstawieniu implantów w łydki nie mam ich tak ładnie wyrzeźbionych jak ty wiec jeżeli nie robisz sobie jaj (ale chyba sobie robisz)wklejając to zdjecie to chce Cie zapewnić że z Twoimi nogami jest wszystko jak najbardziej ok

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Aaliyah1981
wiesz, miesiąc powinien Ci wystarczyć,bo w sumie można już chodzić.Ja może od początku przyzwyczaiłam sie chodzić w zbyt za wysokich koturnach i teraz jeszcze całkowicie na stopach nie staję przez to, bo gdybym od początku miała niższe obcasy to byłoby mi łatwiej.
Doktor opowiadał mi o dziewczynie która w 4 dni po zabiegu ,o kulach wróciła do Anglii.Była niesamowita,na drugi dzień po wyjściu w kliniki musieli jej hotel załatwiać bo nie miała sie gdzie podziać do czasu wyjazdu......podobno potem wszystko było u niej ok przysłała nawet pieniądze za te kule.Wiec jak widzisz to zależy od człowieka,indywidualna sprawa.

Edytowane przez ekler1
Czas edycji: 2010-07-20 o 22:15
Stary 2010-07-21, 09:13   #5031
mabi27
Wtajemniczenie

ok, może teraz się uda. (parę dni temu próbowałam i nie dałam rady)

wygięte na zewnątrz.. buu
mabi27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 21:17   #5032
KasPat
Przyczajenie

ekler1 No mam krzywe nogi, kolana do środka tzw koślawość kolan i przez to krzywe nogi :-/ to jest mój wielki problem , mam już swoje lata i ćwiczeniami chyba już tego nie zmienię, nie wiem czy są jakieś operacje czy szyny które mogą mi te kolana przepchnąć od wewnątrz do zewnątrz? Dostałam namiary na fajnego ortopedę,ale obecnie jest na urlopie i będzie można się do niego zapisać dopiero od sierpnia a potem 2, 3 miesiące czekania na wizytę no nic , poczekam , może sie da coś jeszcze zrobić z tymi moimi nogami :-/
Stary 2010-07-21, 21:23   #5033
pączek15
Przyczajenie

mabi27 wg mnie wyglądasz bardzo dobrze, jakoś krzywizna nie rzuca się w oczy. a jakbyś ubrała buty na obcasie? ja dziś tak próbowałam - też kupiłam jakąś mini na szybko do zdjęć i ubrałam buty na wysokim obcasie i wydaje mi się że wygląda to lepiej ale sama nie wiem, bo wcześniej coś dziewczyny pisały, że obcas tylko krzywiznę uwidacznia jeszcze bardziej. ale załączam fotki - oceńcie same. ostatnia fotka jest bez butów.

Edytowane przez pączek15
Czas edycji: 2010-08-25 o 15:08
Stary 2010-07-21, 21:31   #5034
pączek15
Przyczajenie

aha mabi27 Ty chodzisz do pracy w spódnicach do kolan , rybaczkach od dawna czy dopiero od pewnego czasu? spotkałaś się z jakimiś komentarzami? bo ja jakoś nigdy nie odważyłam się ubrać spodni do kolan a tym bardziej spódnicy. ale ja kilka razy usłyszałam niemiłe komentarze o moich nogach i chyba to mnie blokuje.
Stary 2010-07-21, 21:44   #5035
borri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mabi27 Pokaż wiadomość
ok, może teraz się uda. (parę dni temu próbowałam i nie dałam rady)

wygięte na zewnątrz.. buu

fajnie jestes ubrana, biegaj tak bez oporow, krzywizna jest niewielka, slicznie wygladasz.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez pączek15 Pokaż wiadomość
mabi27 wg mnie wyglądasz bardzo dobrze, jakoś krzywizna nie rzuca się w oczy. a jakbyś ubrała buty na obcasie? ja dziś tak próbowałam - też kupiłam jakąś mini na szybko do zdjęć i ubrałam buty na wysokim obcasie i wydaje mi się że wygląda to lepiej ale sama nie wiem, bo wcześniej coś dziewczyny pisały, że obcas tylko krzywiznę uwidacznia jeszcze bardziej. ale załączam fotki - oceńcie same. ostatnia fotka jest bez butów.

tez sadzilam, ze obcas podkresla krzywizne, ale przy Twoich nozkach tak nie jest, na obcasie wygladaja lepiej (smuklej). w ogole masz niewielka krzywizne.
borri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 22:02   #5036
ekler1
Raczkowanie

KasPat
Ja za cholerę nie moge sie dopatrzeć jakiejkolwiek krzywizny u Ciebie...... nie wiem być może zrobiłaś zdjęcie pod innym kątem,nie na wprost, ale i tak mi sie wydaje że naprawdę przesadzasz!
Wierz mi ,gdybyś miała krzywe nogi to po prostu bym nic nie napisała , nie będę nikomu wciskać ciemnoty że ma zgrabne nogi jak jest zupełnie na odwrót,ale nie mogę spokojnie czytać jak piszesz że masz krzywe nogi.
Moim zdaniem(a wierz mi nogi są moim najwiekszym kompleksem od 16 roku życia i najbardziej zwracam na nie uwage patrząc na inne kobiety)masz zgrabne nogi i śmiało możesz zasuwać nie zakrywając ich długimi spodniami.
paczek15
muszę przyznać że rzeczywiście Twoje nogi wyglądają lepiej w butach na obcasie
Stary 2010-07-21, 22:46   #5037
KasPat
Przyczajenie

ekler1 być może to wina zdjęcia, zrobię jutro nowe to wstawię na forum,ale teraz jak u mnie zobaczysz gdzieś jakąś krzywiznę to pisz wtedy śmiało że jednak są krzywe tak jak twierdziłam na początku

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

ekler1 być może to wina zdjęcia , jutro zrobię nowe pod innym kontem ale wtedy jak dopatrzysz się u mnie krzywizny zaraz mi o tym napisz
Stary 2010-07-21, 23:13   #5038
kirkewrozka
Przyczajenie

Pączek i mabi - mam takie same nogi jak wy (czyli łydki odchodzą na zewnątrz) i zawsze wydawało mi się, że takie nogi wyglądają krzywo i nieatrakcyjnie, ale po zobaczeniu waszych zdjęć uznałam, że przecież w tych nogach nie ma niczego brzydkiego! Sama często wstydzę się wyjść w czymś krótkim, ale latem zwykle tracę skrupuły, bo nie mam zamiaru się męczyć i uważam, że nogi z takimi łydkami wyglądają naprawdę uroczo! Szkoda, żebyście wy się chowały, bo jesteście młode, macie śliczną skórę, śliczny kolor skóry, jesteście gładkie - toż to rozkosz dla oczu takie nóżki! Mój chłopak podziela moje zdanie Wy i ja mamy naprawdę śliczne nóżki i powinnyśmy się nimi chwalić. I uwierzcie mi, że jeśli w upalny dzień założycie mini to żaden nie przejdzie obok was obojętnie. To naprawdę nie są nogi, których trzeba się wstydzić!

Aha, jeśli chodzi o obcas, to ja zaobserwowałam, że wszystko zależy od jego wysokości wyprofilowania. Nie wyobrażam sobie kupować butów na obcasie bez przymierzenia do nich spódniczki - w każdym obcasie wyglądam inaczej.

Edytowane przez kirkewrozka
Czas edycji: 2010-07-21 o 23:16
kirkewrozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 11:25   #5039
z!elOna
Raczkowanie

Ekler ja mam taki problem z łydkami którego Ty już nie masz i cały czas uważam, że takie nogi jak nasze lepiej wyglądają w butach na płaskiej podeszwie. Obcasy jedynie jeszcze bardziej je wysmuklają i wyszczuplają i tym bardziej zanika ta nasz wewnętrzna strona łydek :/ Głowa do góry, masz śliczne nóżki

Kupiłam na internecie orbitrek. Zamierzam ćwiczyć i zrzucić to sadło z ud. Mam starsznie duże uda i te łydeczki takie chudziutkie. Wasze nogi mimo iż łydka jest mało wyrzeźbiona (pisze o tych które mają takie łuki jak ja )wyglądają dobrze dlatego że uda macie proporcjonalne. Mam nadzieję, że ten wspaniały sprzęt spowoduje, że moje uda będą mniejsze i nogi będa choć trochę lepiej wyglądać. Może też łydka się trochę "zarysuje". Oby oby...

Kirkewrozka - to może załączysz jakieś zdjęcie ?

Edytowane przez z!elOna
Czas edycji: 2010-07-22 o 11:27
z!elOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 17:07   #5040
KasPat
Przyczajenie

mam dwa zdjecia jedno normalne drugie widok z gory i ten z gory wydaje mi sie lepszy , lepiej na nim widac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości