Krzywe nogi - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-07, 22:46   #961
karka666
Raczkowanie

Dot.: Krzywe nogi

Odpowie mi ktos ? :P
karka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 23:10   #962
Bioderko
Przyczajenie

GG do Bioderko

kurcze ja sama wpadłam na to, jak mozna sobie wyprostować nozki (ja je złączam w kolanach i tak trzymam, a potem znowu mam problem w stylu "o" pocieszyłam sie jak sie dowiedziłam tu na forum, ze tak mozna sobie zmniejszyc problem. Jesli to pomaga to bede to robic czesciej
Bioderko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 14:33   #963
karolinkal1
Raczkowanie

Talking Dot.: Krzywe nogi

.

Edytowane przez karolinkal1
Czas edycji: 2010-01-23 o 21:26
karolinkal1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 22:15   #964
karka666
Raczkowanie

halo :P
Stary 2007-01-15, 21:50   #965
karka666
Raczkowanie

up up
Stary 2007-01-15, 21:56   #966
Pyra1990
Zakorzenienie

Dla mnie to macie normalne nogi, tlyko wiekszosc jest wychudzona i wystarczy przytyc troszke Takie moje zdanie na ten temat...

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-17, 14:07   #967
karka666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pyra1990 Pokaż wiadomość
Dla mnie to macie normalne nogi, tlyko wiekszosc jest wychudzona i wystarczy przytyc troszke Takie moje zdanie na ten temat...

Wlasnie przytyc... tylko jak :PP
Stary 2007-01-17, 18:30   #968
oliwka19
Przyczajenie

Witajcie Znalazłam w necie parę ćwiczeń na krzywe nogi więc postanowilam je tu zamieścić, może sie przydadzą...

Ćwiczenia na nogi koślawe czyli X :
1. Siad skrzyżny, dłonie na kolanach, ręce ugięte pod kątem prostym w stawie kolanowym. Ruch - spychanie kolan w dół ciężarem ciała i siłą ucisku rąk.
2. Siad skrzyżny. Ruch - wstawanie z nogami skrzyżowanymi.
3. Siedząc głęboko na krześle, między kolanami poduszeczka, podudzie związane. Ruch - unoszenie nóg do poziomu - wytrzymać licząc do trzech. 4. W siadzie stopy podeszwami opierają się o siebie, dłonie nachwytem obejmują grzbiet stóp. Ruch - rozpieranie kolan łokciami na zewnątrz z niewielkim opadem tułowia w przód.
5. Między kolanami umieszczona piłka. Ruch - skoki.
6. Stopa zamienia się w gąbkę. Ruch - mycie ciała "gabką” ( stopą).

Ćwiczenia na nogi szpotawe czyli () :
1.Siad prosty, nogi związane w kolanach. Ruch - wznos nóg z maksymalnym napięciem mięśni.
2. Postawa stojąca. Ruch - napinanie pośladków i łączenie kolan.
3. Leżenie przodem, między stopami chusteczka. Ruch - unoszenie nóg prostych w górę - wytrzymać.
4. Leżenie przodem. Ruch - napinanie mięśni pośladkowych z próbą łączenia kolan.
5. Leżenie przodem, kolana złączone taśmą. Ruch - wznos prostych nóg nad podłogę.
6. Leżenie tyłem. Ruch - wznos prostych nóg i łączenie ich.

Ja mam nogi () i muszę Wam powiedzieć, że ćwiczenia trochę mi pomogły Oprócz tych zamieszczonych powyżej wykonywałam też siady plotkarskie i moje kolana są trochę bliżej siebie (a przynajmniej tak mi się wydaje)
P.S. Karka666 jak dla mnie to Ty masz proste i zgrabne nogi więc co Ty chcesz prostować? Ja Ci zazdroszcze nóg
Stary 2007-01-17, 18:48   #969
karka666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oliwka19 Pokaż wiadomość
Witajcie Znalazłam w necie parę ćwiczeń na krzywe nogi więc postanowilam je tu zamieścić, może sie przydadzą...

Ćwiczenia na nogi koślawe czyli X :
1. Siad skrzyżny, dłonie na kolanach, ręce ugięte pod kątem prostym w stawie kolanowym. Ruch - spychanie kolan w dół ciężarem ciała i siłą ucisku rąk.
2. Siad skrzyżny. Ruch - wstawanie z nogami skrzyżowanymi.
3. Siedząc głęboko na krześle, między kolanami poduszeczka, podudzie związane. Ruch - unoszenie nóg do poziomu - wytrzymać licząc do trzech. 4. W siadzie stopy podeszwami opierają się o siebie, dłonie nachwytem obejmują grzbiet stóp. Ruch - rozpieranie kolan łokciami na zewnątrz z niewielkim opadem tułowia w przód.
5. Między kolanami umieszczona piłka. Ruch - skoki.
6. Stopa zamienia się w gąbkę. Ruch - mycie ciała "gabką” ( stopą).

Ćwiczenia na nogi szpotawe czyli () :
1.Siad prosty, nogi związane w kolanach. Ruch - wznos nóg z maksymalnym napięciem mięśni.
2. Postawa stojąca. Ruch - napinanie pośladków i łączenie kolan.
3. Leżenie przodem, między stopami chusteczka. Ruch - unoszenie nóg prostych w górę - wytrzymać.
4. Leżenie przodem. Ruch - napinanie mięśni pośladkowych z próbą łączenia kolan.
5. Leżenie przodem, kolana złączone taśmą. Ruch - wznos prostych nóg nad podłogę.
6. Leżenie tyłem. Ruch - wznos prostych nóg i łączenie ich.

Ja mam nogi () i muszę Wam powiedzieć, że ćwiczenia trochę mi pomogły Oprócz tych zamieszczonych powyżej wykonywałam też siady plotkarskie i moje kolana są trochę bliżej siebie (a przynajmniej tak mi się wydaje)
P.S. Karka666 jak dla mnie to Ty masz proste i zgrabne nogi więc co Ty chcesz prostować? Ja Ci zazdroszcze nóg

Nie mam prostych nog napewno :P heh... szpara miedzy udami jest ogroomna... i tylko to mi przeszkadza w nich ...
Dzieki za cwiczenia od jutra zaczne :P zobaczymy co wyjdzie z tego
Stary 2007-01-18, 12:47   #970
oliwka19
Przyczajenie

Znalazłam jeszcze inne ćwiczonka na krzywe nogi, mam nadzieje, że sie przydadzą :

Ćwiczenia na nogi w kształcie X:

- siad ugięty, kolana rozchylone na zewnątrz, podeszwy stóp stykają się ze sobą. Opad tułowia w przód z równoczesnym ugięciem ramion w stawach łokciowych i chwytem dłońmi stóp, łokcie szeroko rozstawione na zewnątrz rozpychają kolana.
- leżenie tyłem, ręce w górze, kończyny dolne ugięte w stawach kolanowych, stopy złączone, skłon tułowia w przód z równoczesnym rozchyleniem kolan na zewnątrz, stopy pozostają złączone.
- siad ugięty, kolana rozchylone na zewnątrz, podeszwy stóp stykają się ze sobą, ręce ugięte w stawach łokciowych i wsparte dłońmi na kolanach - naciskanie dłońmi na kolana.
- leżenie tyłem, kończyny dolne ugięte w stawach kolanowych, między stopami piłka gumowa, ramiona wyprostowane w górze, przenos piłki w tył za głowę i chwyt piłki dłońmi, powrót do leżenia, tułów z kończynami dolnymi ugiętymi w stawach kolanowych, ramiona z piłką pozostają wyprostowane za głową, skłon tułowia w przód z rękami wyciągniętymi przed siebie - włożenie piłki gumowej między stopy.
- siad ugięty podparty, klaskanie podeszwami stóp.
- siad skrzyżny, ramiona wzdłuż tułowia, przejście do leżenia tyłem i powrót.
- siad prosty, piłka między kolanami, ręce oparte za plecami, wznos bioder w górę - przejście do podporu tyłem.
- leżenie tyłem nogami do ściany, piłka między kolanami - marsz stopami po ścianie w linii pionowej.
- w staniu tyłem do drabinek stanie zwieszone - unoszenie nogi zgiętej w stawie kolanowym w górę na zewnątrz, zmiana nóg.
- w staniu, piłka między kolanami, podskoki trzymając piłkę kolanami.

Ćwiczenia na nogi w kształcie () :

- siad ugięty podparty, stopy rozstawione, naprzemienne skręcanie ugiętych kończyn dolnych do wewnątrz z równoczesnym dotknięciem kolan do podłoża.
- leżenie przodem na ławeczce, ramiona wyciągnięte i chwyt za obrzeże ławki, Nogi poza ławką. Wykonanie nogami wyprostowanymi w stawach biodrowych i kolanowych ruchów nożycowych.
- siad ugięty podparty, między kolanami piłka gumowa, zgniatanie kolanami piłki.
- siedząc na ławeczce, woreczek między kolanami, próbujemy prostować nogi.
- leżenie tyłem, rozkrok, złączenie kończyn dolnych przez ugięcie w stawach kolanowych do wewnątrz, stopy na zewnątrz.
- w siadzie skulnym ręce w bok zgięte w stawie łokciowym, opad tułowia w tył, woreczek między kolanami.
- leżenie tyłem, woreczek między kolanami, rysowanie kółek w lewą i w prawą stronę.
- w staniu w lekkim rozkroku, ugięcie kolan (półprzysiad) z równoczesnym zbliżeniem kolan do siebie przez naciskanie dłońmi na boczne okolice kolan.
- w staniu tyłem do drabinek (ściany), unoszenie nogi zgiętej w stawie kolanowym w górę w skos przez nogę przeciwną.
- podskoki obunóż na materacu, ręce oparte na skrzyni (stole), woreczek między kostkami, kolana związane
Stary 2007-02-03, 23:23   #971
Vanilla_xD
Raczkowanie

GG do Vanilla_xD

Nogi X to nic innego jak krzywe kolanka i jak bylam mala cale 6 lat a nawet wiecej chodzilam na korekcyjna z tego powdu i teraz zaluje ze sie nie przykladalam do cwiczen ( a mama zawsze mi powtarzala) ... musze was pocieszyc ze wiekszosc dziewczyn ma nieladne nogi ... i ja tez !
Vanilla_xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 10:40   #972
AguŚ87
Zakorzenienie

ja tez sie chyba juz przyzwyczailam ze mam na beczce prostowane i czołg przejedzie
Stary 2007-02-04, 15:11   #973
Calyneczka
Raczkowanie

hmm mój problem polega na tym ze mam skrzywienie typu X...
MYslicie ze wygląd moich nóg poprawie nosząc przy kazdej mozliwej okazji szpilki;>? (np. po domu ) ??
Calyneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 15:58   #974
suzuranka
Zadomowienie

A ja mam X-y i si ętym nie przejmuję( już) kiedyś faktycznie był to dla mnei problem i z tego powodu nie nosiłam spódniczek itd. ale dziś to mam to w nosie i pomimo tego, że sa krZywe to noszęco chcę i si.ę nimi nie przejmuję. Dziewczyny!! Najważniejsze to te "krzywulce";P zaakceptować, bo i tak już się z nimi nie wielpozdrowionkae zrobi Nosmy co chcemy i cieszmy się z tego co mamy

I'd rather hurt than feel nothing at all...

LC - Suzuranka
suzuranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 19:47   #975
Olgis
Raczkowanie

To i ja przyłączam się do wątku, moja krzywizna jest dość dziwna i dokładnie nie wiem jaka. Moje nogi łączą sie w kostkach i kolanach, ale między udami i łydkami mam wielkie szpary, trochę przypomina mi to 8, więc jaka to krzywizna, proszę o odp.
tę wrażliwość na piękno,
nigdy się nie zestarzeje.
Olgis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 21:18   #976
Vanilla_xD
Raczkowanie

GG do Vanilla_xD

Cytat:
Napisane przez Olgis Pokaż wiadomość
To i ja przyłączam się do wątku, moja krzywizna jest dość dziwna i dokładnie nie wiem jaka. Moje nogi łączą sie w kostkach i kolanach, ale między udami i łydkami mam wielkie szpary, trochę przypomina mi to 8, więc jaka to krzywizna, proszę o odp.
szpary miedzy udami i lydkami to proste nozki byloby idealnie gdybys miedzy lydkami miala dwie dziury ^^ a miedzy udami jedna wydaje mi sie ze Twoje nogi sa w porzadku
Stary 2007-02-04, 21:19   #977
Vanilla_xD
Raczkowanie

GG do Vanilla_xD

Cytat:
Napisane przez Calyneczka Pokaż wiadomość
hmm mój problem polega na tym ze mam skrzywienie typu X...
MYslicie ze wygląd moich nóg poprawie nosząc przy kazdej mozliwej okazji szpilki;>? (np. po domu ) ??
wydaje mi sie ze noszac szpilki nic nie zdzialasz i nie ma to najmniejszego sensu ^^ najlepsze sa cwiczenia
Stary 2007-02-04, 21:25   #978
Olgis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vanilla_xD Pokaż wiadomość
szpary miedzy udami i lydkami to proste nozki byloby idealnie gdybys miedzy lydkami miala dwie dziury ^^ a miedzy udami jedna wydaje mi sie ze Twoje nogi sa w porzadku
właśnie o to chodzi, że ja nie mam 2 dziur, tylko jedną moje łydki wyglądają tak ()
tę wrażliwość na piękno,
Stary 2007-02-05, 12:46   #979
Calyneczka
Raczkowanie

hmm szkoda..;/ a już sobie nawet rozkminiłam ze jak zakladma szpile nogi wyglądają na proste...i tak jak by pobniędzy kostkami a kolanami mam dwie prawidłowe dziurki czego nie widac jak jestem na boso...kurde ja mam jeszce inny problem poniewaz wiode bardzo sportowy tryb zycia codziennie fitness.///i bardzo dużo sks-ów siatka itp... boje sie ze to przez to moje nogi mogą jeszce bardziej fatalnie wyglądac...;(
Stary 2007-02-05, 13:00   #980
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Calyneczka Pokaż wiadomość
hmm szkoda..;/ a już sobie nawet rozkminiłam ze jak zakladma szpile nogi wyglądają na proste...i tak jak by pobniędzy kostkami a kolanami mam dwie prawidłowe dziurki czego nie widac jak jestem na boso...kurde ja mam jeszce inny problem poniewaz wiode bardzo sportowy tryb zycia codziennie fitness.///i bardzo dużo sks-ów siatka itp... boje sie ze to przez to moje nogi mogą jeszce bardziej fatalnie wyglądac...;(
tez właśnie zauważyłam, że jak założe obcasik to nogi na proste wyglądają i spodnie mi tak w kolanach dziwnie sie nie układają....
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-05, 19:11   #981
Olgis
Raczkowanie

O rany! Co ja robię! Odważyłam się pokazać swoje nogi
Chyba załącznik się nie dodał jak wgram na stronkę to dam linka
Edit: już <niepewnie ale daje linka>
http://img455.imageshack.us/img455/9572/nogi1kt7.png
tę wrażliwość na piękno,
Stary 2007-02-06, 10:08   #982
Vanilla_xD
Raczkowanie

GG do Vanilla_xD

To może poprostu są za szczupłe mam wiele znajomych które maja proste nozki a łydki są tak chudziutkie ze sie nie łącza może powinnaś troche je umiesnic wtedy sie wyrzeźbią i bedą się łaczyc
Stary 2007-02-06, 10:17   #983
Vanilla_xD
Raczkowanie

GG do Vanilla_xD

Cytat:
Napisane przez Olgis Pokaż wiadomość
właśnie o to chodzi, że ja nie mam 2 dziur, tylko jedną moje łydki wyglądają tak ()
Ooo zobaczyłam teraz zdjecie
Nie maasz krzywych nóg hmm myśle, ze masz szczupłe łydki i z tego to wynika, ze sie nie łacza ... moze powinnas je jakos wyrzeźbić cwiczeniami i jeszcze nasuwa mi sie jedna mysle mianowicie koślawe kolana chociaz to chyba nie to bo nie robią Ci sie X ja sie na tym dobrze nie znam, zeby wydwac opinie, a badalas kiedys nogi ?? myśle, ze zwykły lekarz internista mogłby Ci powiedziec (jak bedziesz tam kiedys przy okazji to moze spytaj ) aa masz moze fotke złaczonych nozek ??
Stary 2007-02-06, 14:18   #984
Calyneczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vanilla_xD Pokaż wiadomość
To może poprostu są za szczupłe mam wiele znajomych które maja proste nozki a łydki są tak chudziutkie ze sie nie łącza może powinnaś troche je umiesnic wtedy sie wyrzeźbią i bedą się łaczyc
heh nogi może mam "chude" ale na brak umięsnienia w tych partiach nie narzekam...najgorsze ejst to ze jak ćwicze te czesci ciała to wydaje mi sie ze mięsnie "schodzą" na bok nie do wewnętrznej strony nóg tylko do zewnętrznej i wygląda to jeszce gotrzej ...już sama nie wiem co robić...chyba trzeba zaakceptowac to jakie sie ma te nogi
Stary 2007-02-06, 15:58   #985
Olgis
Raczkowanie

Być może to wina chudych ud, bo to zdjęcie jest z zeszłego roku, a teraz jak trochę poćwiczyłam to mięśnie odrobinkę mi się rozrosły i już jest lepiej , ale i tak wiem, że coś mam z kolanami bo tak jakby odstają do wewnątrz, niestety nie mam fotki ze złączonymi nogami w krótkich spodenkach/spódniczce, a w jeansach nie widać . W każdym razie dziękuję za rady
tę wrażliwość na piękno,
Stary 2007-02-06, 17:46   #986
Agatin-K
Zadomowienie

Też mam krzywe nogi... wyglada to tak - uda sa normalne, potem kolana wykrzywione do siebie - taki jakby X, bo porem lydki sa paląkowato wygięte ale stopy nie sa oddalone od siebie, tylko moge je swobodnie złączyć... czy juz taka moja "uroda", czy mozna jakos to naprawic cwiczeniami?
Agatin-K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-06, 18:38   #987
Olgis
Raczkowanie

Agatin-K myślę, że masz podobne nogi do mnie, czyli kolana się łączą ale są wygięte jakby do wewnątrz, a między łydkami jest przerwa i kostki się łączą. Czy znacie może jakieś ćwiczenia na ten typ nóg? Ja sobie skaczę, staję na palcach, schodze i wchodze na coś, żeby te mięśnie jakoś wyrobić
tę wrażliwość na piękno,
Stary 2007-02-07, 08:58   #988
Vanilla_xD
Raczkowanie

GG do Vanilla_xD

Ja przez cale 6 lat chodzilam na korekcyjna (kregoslop, koslawe kolana, kostki ) ale za bardzo sie nie przykladalam .. chociaz moja mama ciagle mi mowila ze wlasnie w wieku 16 lat bede tego zalowac ;/ noi jednak miala racje i kiedys znalam pelno tych cwiczen, ale teraz musialabym poszukac czy w ogole mam gdzies te kartki (bo oprocz zajec mialam ciwczyc w domu) ;/ wydaje mi sie ze wstawanie z siadu skrzyznego i potem znow siadanie jest wlasnie na kolana ale nie jestem pewna
zeby was pocieszyc to WAm opisze moje skrzywienie nog ogolnie chodze w spodniczkach ale tylko za kolana.. po pierwsze moje uda nie mają szpary bo są za grube ;/ moje łydki mają dwie, ale kolana i tak maja sklonnosc do X są poprostu koslawe .. i jeszcze mam to sie nazywa "krzywy paluch" wystaje mi ta kostka ktora powoduje ze moja stopa jest bardzo szeroka i mam problem z obuwiem ;/ a na starosc to pewnie bedzie juz katastrofa a tak ogolnie mam krzywy kregoslup - lordoze moge tak dalej wymieniac moze juz inny temat, ale moje zeby tez nie sa do konca proste (2 raazy mialam stały aparat) noi mam wade wzroku, nosze soczewki wiec wy przy mnie jestescie idealne
Stary 2007-02-07, 12:10   #989
Agatin-K
Zadomowienie

Olgis, z Twojego opisu wynika, że rzeczywiście mamy podobne nogi... ja np. nie mogę założyć spódniczki przed kolano bo wygląda to okropnie, same kolana też mam niezbyt ładne, a spódnice do kolan są u mnie do połowy łydki bo jestem mała...

Vanilla - ojj ja też to w ogóle jestem cała pokrzywiona krzywe nogi, lordoza, skolioza, skrzywiona przegródka nosowa i bardzo krzywe zeby które są już zresztą prawie (prawie robi wielką różnicę ) od noszenia ponad rok aparatu na nockę...

Załączam rysunek moich nóg, oczywiście jest przesadzony, ale mniej więcej tak to wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nogi.JPG (8,4 KB, 33 załadowań)
Agatin-K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 15:55   #990
Olgis
Raczkowanie

Agatin-K popatrzyłam na rysunek i są podobne (oczywiście jak już wspominałaś nie aż tak wygięte). Też nie za dobrze czuję się w krótkich spódniczkach, ale na szorty odważyłam się tego lata Masz może jakomś fotkę swoich nóg?
Też mam krzywy kręgosłup.
tę wrażliwość na piękno,
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości