|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krzywe nogi
Odpowie mi ktos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Przyczajenie
|
kurcze ja sama wpadłam na to, jak mozna sobie wyprostować nozki (ja je złączam w kolanach i tak trzymam, a potem znowu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
![]()
.
Warto mieć marzenia...by doczekać się ich spełnienia ![]() Edytowane przez karolinkal1 Czas edycji: 2010-01-23 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
halo :P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
up up
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to macie normalne nogi, tlyko wiekszosc jest wychudzona i wystarczy przytyc troszke
![]()
#967 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() ![]() Ćwiczenia na nogi koślawe czyli X : 1. Siad skrzyżny, dłonie na kolanach, ręce ugięte pod kątem prostym w stawie kolanowym. Ruch - spychanie kolan w dół ciężarem ciała i siłą ucisku rąk. 2. Siad skrzyżny. Ruch - wstawanie z nogami skrzyżowanymi. 3. Siedząc głęboko na krześle, między kolanami poduszeczka, podudzie związane. Ruch - unoszenie nóg do poziomu - wytrzymać licząc do trzech. 4. W siadzie stopy podeszwami opierają się o siebie, dłonie nachwytem obejmują grzbiet stóp. Ruch - rozpieranie kolan łokciami na zewnątrz z niewielkim opadem tułowia w przód. 5. Między kolanami umieszczona piłka. Ruch - skoki. 6. Stopa zamienia się w gąbkę. Ruch - mycie ciała "gabką” ( stopą). Ćwiczenia na nogi szpotawe czyli () : 1.Siad prosty, nogi związane w kolanach. Ruch - wznos nóg z maksymalnym napięciem mięśni. 2. Postawa stojąca. Ruch - napinanie pośladków i łączenie kolan. 3. Leżenie przodem, między stopami chusteczka. Ruch - unoszenie nóg prostych w górę - wytrzymać. 4. Leżenie przodem. Ruch - napinanie mięśni pośladkowych z próbą łączenia kolan. 5. Leżenie przodem, kolana złączone taśmą. Ruch - wznos prostych nóg nad podłogę. 6. Leżenie tyłem. Ruch - wznos prostych nóg i łączenie ich. Ja mam nogi () i muszę Wam powiedzieć, że ćwiczenia trochę mi pomogły ![]() ![]() P.S. Karka666 jak dla mnie to Ty masz proste i zgrabne nogi więc co Ty chcesz prostować? ![]() ![]()
#969 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam prostych nog napewno :P heh... szpara miedzy udami jest ogroomna... i tylko to mi przeszkadza w nich ... Dzieki za cwiczenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Przyczajenie
|
Znalazłam jeszcze inne ćwiczonka na krzywe nogi, mam nadzieje, że sie przydadzą
![]() Ćwiczenia na nogi w kształcie X: - siad ugięty, kolana rozchylone na zewnątrz, podeszwy stóp stykają się ze sobą. Opad tułowia w przód z równoczesnym ugięciem ramion w stawach łokciowych i chwytem dłońmi stóp, łokcie szeroko rozstawione na zewnątrz rozpychają kolana. - leżenie tyłem, ręce w górze, kończyny dolne ugięte w stawach kolanowych, stopy złączone, skłon tułowia w przód z równoczesnym rozchyleniem kolan na zewnątrz, stopy pozostają złączone. - siad ugięty, kolana rozchylone na zewnątrz, podeszwy stóp stykają się ze sobą, ręce ugięte w stawach łokciowych i wsparte dłońmi na kolanach - naciskanie dłońmi na kolana. - leżenie tyłem, kończyny dolne ugięte w stawach kolanowych, między stopami piłka gumowa, ramiona wyprostowane w górze, przenos piłki w tył za głowę i chwyt piłki dłońmi, powrót do leżenia, tułów z kończynami dolnymi ugiętymi w stawach kolanowych, ramiona z piłką pozostają wyprostowane za głową, skłon tułowia w przód z rękami wyciągniętymi przed siebie - włożenie piłki gumowej między stopy. - siad ugięty podparty, klaskanie podeszwami stóp. - siad skrzyżny, ramiona wzdłuż tułowia, przejście do leżenia tyłem i powrót. - siad prosty, piłka między kolanami, ręce oparte za plecami, wznos bioder w górę - przejście do podporu tyłem. - leżenie tyłem nogami do ściany, piłka między kolanami - marsz stopami po ścianie w linii pionowej. - w staniu tyłem do drabinek stanie zwieszone - unoszenie nogi zgiętej w stawie kolanowym w górę na zewnątrz, zmiana nóg. - w staniu, piłka między kolanami, podskoki trzymając piłkę kolanami. Ćwiczenia na nogi w kształcie () : - siad ugięty podparty, stopy rozstawione, naprzemienne skręcanie ugiętych kończyn dolnych do wewnątrz z równoczesnym dotknięciem kolan do podłoża. - leżenie przodem na ławeczce, ramiona wyciągnięte i chwyt za obrzeże ławki, Nogi poza ławką. Wykonanie nogami wyprostowanymi w stawach biodrowych i kolanowych ruchów nożycowych. - siad ugięty podparty, między kolanami piłka gumowa, zgniatanie kolanami piłki. - siedząc na ławeczce, woreczek między kolanami, próbujemy prostować nogi. - leżenie tyłem, rozkrok, złączenie kończyn dolnych przez ugięcie w stawach kolanowych do wewnątrz, stopy na zewnątrz. - w siadzie skulnym ręce w bok zgięte w stawie łokciowym, opad tułowia w tył, woreczek między kolanami. - leżenie tyłem, woreczek między kolanami, rysowanie kółek w lewą i w prawą stronę. - w staniu w lekkim rozkroku, ugięcie kolan (półprzysiad) z równoczesnym zbliżeniem kolan do siebie przez naciskanie dłońmi na boczne okolice kolan. - w staniu tyłem do drabinek (ściany), unoszenie nogi zgiętej w stawie kolanowym w górę w skos przez nogę przeciwną. - podskoki obunóż na materacu, ręce oparte na skrzyni (stole), woreczek między kostkami, kolana związane
#971 |
Raczkowanie
|
Nogi X to nic innego jak krzywe kolanka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
ja tez sie chyba juz przyzwyczailam ze mam na beczce prostowane i czołg przejedzie
![]()
#973 |
Raczkowanie
|
hmm mój problem polega na tym ze mam skrzywienie typu X...
MYslicie ze wygląd moich nóg poprawie nosząc przy kazdej mozliwej okazji szpilki;>? (np. po domu ) ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
A ja mam X-y i si ętym nie przejmuję( już)
![]() ![]() ![]() ![]()
#975 |
Raczkowanie
|
To i ja przyłączam się do wątku, moja krzywizna jest dość dziwna i dokładnie nie wiem jaka. Moje nogi łączą sie w kostkach i kolanach, ale między udami i łydkami mam wielkie szpary, trochę przypomina mi to 8, więc jaka to krzywizna, proszę o odp.
![]()
#976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
hmm szkoda..;/ a już sobie nawet rozkminiłam ze jak zakladma szpile nogi wyglądają na proste...i tak jak by pobniędzy kostkami a kolanami mam dwie prawidłowe dziurki czego nie widac jak jestem na boso
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
O rany! Co ja robię! Odważyłam się pokazać swoje nogi
![]() Chyba załącznik się nie dodał ![]() ![]() Edit: już <niepewnie ale daje linka> http://img455.imageshack.us/img455/9572/nogi1kt7.png
#982 |
Raczkowanie
|
To może poprostu są za szczupłe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie maasz krzywych nóg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
Być może to wina chudych ud, bo to zdjęcie jest z zeszłego roku, a teraz jak trochę poćwiczyłam to mięśnie odrobinkę mi się rozrosły i już jest lepiej
![]() ![]() ![]()
#986 |
Zadomowienie
|
Też mam krzywe nogi... wyglada to tak - uda sa normalne, potem kolana wykrzywione do siebie - taki jakby X, bo porem lydki sa paląkowato wygięte ale stopy nie sa oddalone od siebie, tylko moge je swobodnie złączyć... czy juz taka moja "uroda", czy mozna jakos to naprawic cwiczeniami?
![]()
#987 |
Raczkowanie
|
Agatin-K myślę, że masz podobne nogi do mnie, czyli kolana się łączą ale są wygięte jakby do wewnątrz, a między łydkami jest przerwa i kostki się łączą. Czy znacie może jakieś ćwiczenia na ten typ nóg? Ja sobie skaczę, staję na palcach, schodze i wchodze na coś, żeby te mięśnie jakoś wyrobić
![]()
#988 |
Raczkowanie
|
Ja przez cale 6 lat chodzilam na korekcyjna (kregoslop, koslawe kolana, kostki ) ale za bardzo sie nie przykladalam ..
![]() ![]() ![]() ![]() zeby was pocieszyc to WAm opisze moje skrzywienie nog ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Olgis, z Twojego opisu wynika, że rzeczywiście mamy podobne nogi... ja np. nie mogę założyć spódniczki przed kolano bo wygląda to okropnie, same kolana też mam niezbyt ładne, a spódnice do kolan są u mnie do połowy łydki bo jestem mała...
Vanilla - ojj ja też to w ogóle jestem cała pokrzywiona ![]() ![]() ![]() Załączam rysunek moich nóg, oczywiście jest przesadzony, ale mniej więcej tak to wygląda ![]()
#990 |
Raczkowanie
|
Agatin-K popatrzyłam na rysunek i są podobne (oczywiście jak już wspominałaś nie aż tak wygięte). Też nie za dobrze czuję się w krótkich spódniczkach, ale na szorty odważyłam się tego lata
![]() Też mam krzywy kręgosłup.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.