Krzywe nogi - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-11, 17:06   #1201
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka
Dot.: Krzywe nogi

Cytat:
Napisane przez Maandy Pokaż wiadomość
moje nogi i tak sa najgorsze na caaałym świecie boże, jak ja ich strasznie nienawidzę

przez cały ten wątek przewijało się tyle zdjęć a mnie tylko łzy cisnęły się do oczu patrząc na to i szukając jakiejś krzywizny... myślę, że jedyne zdjęcia pasujące do tego wątku, to look_ahead, ale moje nogi i tak są gorsze zrobiłam podobne fotki..

może kiedyś wkońcu ktoś wynajdzie jakiś cudowny "lek" na wyprostowanie tych krzywusów, to takie niesprawiedliwe...
Mam podobne nogi do twoich
Ja tez czasami sie zastanawiam dlaczego akurat mnie to spotkalo...
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I can’t watch the time go by
I won’t keep it inside
Just freak out and let it go

Rock_Fanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-11, 19:08   #1202
agusia9018
Raczkowanie

GG do agusia9018
Wink Dot.: Krzywe nogi

Cytat:
Napisane przez Rock_Fanka Pokaż wiadomość
Mam podobne nogi do twoich
Ja tez czasami sie zastanawiam dlaczego akurat mnie to spotkalo...
Pewnie każda dziweczyna z krzywymi nogami mnie j lub bardziej zadaje sobe takie samo pytanie i ja też sie zasatanawiam dlczego???
agusia9018 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-12, 13:14   #1203
Vanilla_xD
Raczkowanie

GG do Vanilla_xD

nooo tak łydki nie są najprostsze, ale nie jestes sama ... za to masz slicznie wymodelowane uda czy ty nie masz czasem kostek, ktore sie schodzą ku sobie (tak mi sie wydaje patrzac na zdjecie) i moze to twoje stopy powoduja taki uklad łydek ... mysle ze mozna to jakos wyciwczyc głowa do gory
Vanilla_xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-12, 15:28   #1204
Maandy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vanilla_xD Pokaż wiadomość
nooo tak łydki nie są najprostsze, ale nie jestes sama ... za to masz slicznie wymodelowane uda czy ty nie masz czasem kostek, ktore sie schodzą ku sobie (tak mi sie wydaje patrzac na zdjecie) i moze to twoje stopy powoduja taki uklad łydek ... mysle ze mozna to jakos wyciwczyc głowa do gory

no własnie z tymi stopami to tak do końca nie wiem, wydaje mi się że własnie mam jakąś wadę, bo nawet jak robiłam bilans w szkole (nie wiem czy to tak sie nazywa :/ ) to higienistka zwróciła nawet na to uwage i kazała mi kupić jakies wkładki do butów, nie pamiętam nazwy chyba na szptawość, ale jak kiedys robiłam na to badanie. tzn to się robi taki odcisk stopy, to wyszło, że wszystko jest ok, a pani która to wykonywała, powiedziała że moja wada leży raczej w kolanach :/ :/ już sama nie wiem
Maandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-12, 15:56   #1205
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

Cytat:
no własnie z tymi stopami to tak do końca nie wiem, wydaje mi się że własnie mam jakąś wadę, bo nawet jak robiłam bilans w szkole (nie wiem czy to tak sie nazywa :/ ) to higienistka zwróciła nawet na to uwage i kazała mi kupić jakies wkładki do butów, nie pamiętam nazwy chyba na szptawość, ale jak kiedys robiłam na to badanie. tzn to się robi taki odcisk stopy, to wyszło, że wszystko jest ok, a pani która to wykonywała, powiedziała że moja wada leży raczej w kolanach :/ :/ już sama nie wiem
Oj kochana nie przejmuj się
Możliwe,że Vanilla ma rację Może spróbuj poćwiczyć?
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I won’t keep it inside

Stary 2007-03-12, 17:13   #1206
Maandy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rock_Fanka Pokaż wiadomość
Oj kochana nie przejmuj się
Możliwe,że Vanilla ma rację Może spróbuj poćwiczyć?
myslisz, że naprawde to coś da ? czy komuś pomogły te ćwiczenia ??? mam 17,5 roku jestem w stanie zmusić się do ćwiczeń, ale czy to da jakis rezultat ???? a może razem jakos się zmobilizujmy ?

Cytat:
Napisane przez malutka_17 Pokaż wiadomość
Maandy wcale nie masz takich najgorszych nozek, racja nie sa one najprostsze ale sa za to zgrabne[..]
jak krzywe nogi mogą byc zgrabne ?
Stary 2007-03-12, 18:45   #1207
agusia9018
Raczkowanie

GG do agusia9018

[quote=Maandy;3901396]myslisz, że naprawde to coś da ? czy komuś pomogły te ćwiczenia ??? mam 17,5 roku jestem w stanie zmusić się do ćwiczeń, ale czy to da jakis rezultat ???? a może razem jakos się zmobilizujmy ?

to też jest jakiś pomysl na taką zbiorowa mobilizację. Te treningi na poczet potrwały by do świąt a po tem każda by oceniła czy to sie opłaca....?

Edytowane przez agusia9018
Czas edycji: 2007-03-12 o 21:10
Stary 2007-03-12, 19:21   #1208
Maandy
Raczkowanie

[quote=agusia9018;3902129]
Cytat:
myslisz, że naprawde to coś da ? czy komuś pomogły te ćwiczenia ??? mam 17,5 roku jestem w stanie zmusić się do ćwiczeń, ale czy to da jakis rezultat ???? a może razem jakos się zmobilizujmy ?

to też jest jakiś pomysl na taką zbiorowa mobilizację. Te treningi na poczet potrwały by do świąt a po tem każda by oceniła czy to sie opłaca....?
jakby co, to ja się na to piszę ;] tylko trzeba ustalić po ile minut dziennie i od kiedy zaczynamy
Stary 2007-03-12, 19:32   #1209
frida26
Rozeznanie

A ja będę niedługo świadkową na ślubie i tak bardzo bym chciała krótką sukienkę założyć ale nie mogę ze względu na moje pałąki Znowu spodnie.
frida26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-12, 21:07   #1210
agusia9018
Raczkowanie

GG do agusia9018

Cytat:
Napisane przez frida26 Pokaż wiadomość
A ja będę niedługo świadkową na ślubie i tak bardzo bym chciała krótką sukienkę założyć ale nie mogę ze względu na moje pałąki Znowu spodnie.
To załóż długą, teraz sa naprawde bardzo ładne i napewno bedziesz wygladac ładniej niż panna młoda....
Stary 2007-03-12, 21:09   #1211
agusia9018
Raczkowanie

GG do agusia9018

[quote=Maandy;3902431]
Cytat:
Napisane przez agusia9018 Pokaż wiadomość

jakby co, to ja się na to piszę ;] tylko trzeba ustalić po ile minut dziennie i od kiedy zaczynamy
no właśnie problem polega na porze i jakie ćwiczenia mamy wykonywać...
Stary 2007-03-12, 22:04   #1212
Vanilla_xD
Raczkowanie

GG do Vanilla_xD

Cwiczenia na pewno pomogą .. heeh tylko ze kazda z nas ma inna wade i niewiemy jakie ciwczenia na co :P ja własnie musze w koncu kupic wkladki (nosilam jako mala dziewczynka) ... ja mam kostki strasznie do srodka i przez to okropnie niszcze buty szczegolnie zimowe ;/
Stary 2007-03-12, 22:31   #1213
look_ahead
Zadomowienie

No właśnie... Nie wiemy jakie ćwiczenia są dobre dla jakiej wady ja chyba nie ryzykuję... jeszcze sobie bardziej te nogi wykrzywię
Stary 2007-03-12, 22:42   #1214
Vanilla_xD
Raczkowanie

GG do Vanilla_xD

Cytat:
Napisane przez look_ahead Pokaż wiadomość
No właśnie... Nie wiemy jakie ćwiczenia są dobre dla jakiej wady ja chyba nie ryzykuję... jeszcze sobie bardziej te nogi wykrzywię

hheheheeh xD
Stary 2007-03-13, 00:42   #1215
ratta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez look_ahead Pokaż wiadomość
Ależ wiemy jakie są ćwiczenia na jakie wady, nie wiemy tylko jakie naprawdę wady mamy i czy w ogóle jakieś
Sczerze mówiąc to nie chciałoby mi się wykonywać tych ćwiczeń, więc raczej moje skrzywienie nóg nie jest dla mnie wielkim problemem. Chociaż fajnie by było obudzić się z prostymi, długimi odnóżami

A jeśli ktoś poważnie myśli o ćwiczeniach itd to ja myślę, że 1. krokiem powinna być wizyta u lekarza.
ratta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 07:09   #1216
Maandy
Raczkowanie

ja wiem jedno, na nogi mojego typu z przerwą między kolanami na 100000% pomaga siedzenie po turecku, wiem po sobie, już od ponad roku siedzę tak sobie przed kompem, czasem nawet jak sie ucze, z przyzwyczajenia, i jak widać przerwy między kolanami już nie mam, a miałam kiedyś dość dużą, moje nogi wogóle się nie łączyły

a co do tych ćwiczeń to ja jestem ciągle za :/
Stary 2007-03-13, 09:18   #1217
martka83
Zadomowienie

Oj dziewczyny musze was przeprosić i wszystko wyjaśnić. Jestem tu bardzo bardzo początkująca i dopiero się wszystkiego uczę. Nie wiedziałam czy zainstalowałam poprawnie avatarek więc mój Tż wszedł na pierwszą z brzegu stronę żeby i napisał byle co żeby sprawdzić czy wszystko działa

A ja dostałam opieprz od was, ale należało mi się za taką wypowiedź.
Mam nadzieję że więcej nie będziecie do mnie strzelać

Pozdrawiam
martka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 16:38   #1218
agusia9018
Raczkowanie

GG do agusia9018

Cytat:
Napisane przez martka83 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny musze was przeprosić i wszystko wyjaśnić. Jestem tu bardzo bardzo początkująca i dopiero się wszystkiego uczę. Nie wiedziałam czy zainstalowałam poprawnie avatarek więc mój Tż wszedł na pierwszą z brzegu stronę żeby i napisał byle co żeby sprawdzić czy wszystko działa

A ja dostałam opieprz od was, ale należało mi się za taką wypowiedź.
Mam nadzieję że więcej nie będziecie do mnie strzelać

Pozdrawiam
Skoro tak to witamy na forum
Stary 2007-03-13, 16:39   #1219
agusia9018
Raczkowanie

GG do agusia9018

Cytat:
ja wiem jedno, na nogi mojego typu z przerwą między kolanami na 100000% pomaga siedzenie po turecku, wiem po sobie, już od ponad roku siedzę tak sobie przed kompem, czasem nawet jak sie ucze, z przyzwyczajenia, i jak widać przerwy między kolanami już nie mam, a miałam kiedyś dość dużą, moje nogi wogóle się nie łączyły

a co do tych ćwiczeń to ja jestem ciągle za :/
Dobra ja postaram sie wyszukać w necie jakieś ćwiczenia na krzywe nogi i sprobuje opisac wieczorem,
Stary 2007-03-14, 17:32   #1220
Czarus
Przyczajenie

Czesc Ja mam lekko krzywe nogi i sie tym nie przejmuje wiem ze latwo mi mowic bo jestem facetem ale naprawde dziewczyny mi sie np. nie podobaja proste nogi u dziewczyn ja mam takie lekko krzywe bo gralem duzo w pileczke WIEC GLOWA DO GORY I SIE NIE PRZEJMOWAC POZDRO chyba jestem tutaj pierwszym typem ))))
Czarus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 18:00   #1221
agusia9018
Raczkowanie

GG do agusia9018

Cytat:
Napisane przez Czarus Pokaż wiadomość
Czesc Ja mam lekko krzywe nogi i sie tym nie przejmuje wiem ze latwo mi mowic bo jestem facetem ale naprawde dziewczyny mi sie np. nie podobaja proste nogi u dziewczyn ja mam takie lekko krzywe bo gralem duzo w pileczke WIEC GLOWA DO GORY I SIE NIE PRZEJMOWAC POZDRO chyba jestem tutaj pierwszym typem ))))
To należa sie barava dla kolegi.....!!!
Jesteś pierwszy, który jest na tym forum, nieźle....
Wiatamy na forum......
Stary 2007-03-15, 21:16   #1222
agusia9018
Raczkowanie

GG do agusia9018

ćwiczenia:

Skrzywienie nód typu X, czyli nogi łączą się w klanach, ale są rozszerzone w kostkach, najlepszym ćwiczeniem jest siad po turecku.

Skrzywienie nóg, gdy łączą się one w kostkach a pomiędzu kolanami jest duża przerwa, to najlepszy jest siad płotkarski:
* skłon do nogi wyprostownej musi trwać 30 sekund,
* skłon pomiędzy obydwie nogi, wykonanie 30 sekund,
* skłon do nogi ugiętej, wykonanie 30 sekund;

Tylko takie ćwiczenia zanlazłam, ale na naszy forum też ktos kiedyś wypisał ćwiczenia, tylko, która to była strona...?
Stary 2007-03-16, 14:09   #1223
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

Cytat:
ćwiczenia:

Skrzywienie nód typu X, czyli nogi łączą się w klanach, ale są rozszerzone w kostkach, najlepszym ćwiczeniem jest siad po turecku.

Skrzywienie nóg, gdy łączą się one w kostkach a pomiędzu kolanami jest duża przerwa, to najlepszy jest siad płotkarski:
* skłon do nogi wyprostownej musi trwać 30 sekund,
* skłon pomiędzy obydwie nogi, wykonanie 30 sekund,
* skłon do nogi ugiętej, wykonanie 30 sekund;

Tylko takie ćwiczenia zanlazłam, ale na naszy forum też ktos kiedyś wypisał ćwiczenia, tylko, która to była strona...?
Kilka razy pojawiały się tutaj ćwiczenia
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I won’t keep it inside

Stary 2007-03-17, 20:35   #1224
mirabelka84
Przyczajenie

Witam was gorąco dziewczyny.Juz dawno trafilam na to forum,ale dopiero teraz zdecydowalam sie cos napisac.Moze najpierw moja taka osobista dygresja na temat dziewczyn,ktore maja krzywizne w okolicach łydek tzn. zaokraglone łydki ktore sie nie lacza. Wierzcie mi,ze mezczyzni nie zwracaja uwagi na takie cos zwlaszcza ze macie super nozki,sliczne uda ktore ladnie i ponetnie sie lacza.Na takie cos zwracaja uwage tylko niektore kobiety doszukujac sie w was defektu,zeby sobie udowodnic ze sa ladniejsze od was. Naprawde jak patrze na te fotki wasze to sobie mysle ze chcialabym miec takie nozki jak wy.
Ja mam krzywe nogi tzn. takie ktore lacza sie tylko w kostkach.Dawniej przerwa miedzy kolanami byla wieksza, a teraz mi sie zmniejszyla znacznie.A to wszystko dlatego ze dociskalam kolana do siebie.Zawsze po prostu robilam to tak bezwarunkowo,wydawalo mi sie ze wszyscy patrza i chcialam to jakos ukryc.Na poczatku troche bolalo a potem juz wcale.Dlatego zachecam was do cwiczen,bez wzgledu na wiek w jakim jestescie.To naprawde w jakims stopniu pomaga.Dzisiaj moje nogi nadal nie wygladaja jakos super(jestem dosyc szupla,waze 46kg na 160cm wzrostu,a do tego mam szerokie biodra)ale juz mam plan jak to zmienic.Najzwyczajeniej w swiecie zacze cwiczyc,na silowni,a do tego zamierzam zakupic odzywke kulturystyczna(weglowodan owo-bialkowa).Dzieki tej odzywce szybciej przybiore masy miesniowej,biorac pod uwage ze jestem chudzina. jestem pewna ze osiagne cel
mirabelka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-17, 20:36   #1225
agusia9018
Raczkowanie

GG do agusia9018

A może ktoś z was zna sposoby optycznego zmniejszenia krzywizny nóg.
Ja z doś wiadczenia wiem, że gołe nogi wyglądają lepiej niż jak mamy na nich skarpetki. Unikajmy skarpetek podciągniętych na maxa....
Stary 2007-03-18, 11:08   #1226
lilijcia
Raczkowanie

Cytat:
A może ktoś z was zna sposoby optycznego zmniejszenia krzywizny nóg.
Ja z doś wiadczenia wiem, że gołe nogi wyglądają lepiej niż jak mamy na nich skarpetki. Unikajmy skarpetek podciągniętych na maxa....
obcasiki noga wygląda ładniej jeżeli jest "podniesiona".
lilijcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 14:40   #1227
look_ahead
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijcia Pokaż wiadomość
obcasiki noga wygląda ładniej jeżeli jest "podniesiona".
a u mnie obcaski zupelnie odpadają... najladniej moje nogi prezentują się boso
Edit: a co do skarpetek to się zgodzę... podkreślają krzywiznę i to bardzo
Stary 2007-03-18, 15:03   #1228
lena_lena
Raczkowanie

cześć jestem tu nowa...mam pytanie czy znacie jakiegoś dobrego ortopede?
lena_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 16:25   #1229
agusia9018
Raczkowanie

GG do agusia9018

Ja też myśle, że wysokie buty minimalizują krzywizne, ale moja mama twierdzi inaczej, co za żenada....
Stary 2007-03-18, 17:12   #1230
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
moje nogi i tak sa najgorsze na caaałym świecie boże, jak ja ich strasznie nienawidzę

przez cały ten wątek przewijało się tyle zdjęć a mnie tylko łzy cisnęły się do oczu patrząc na to i szukając jakiejś krzywizny... myślę, że jedyne zdjęcia pasujące do tego wątku, to look_ahead, ale moje nogi i tak są gorsze zrobiłam podobne fotki..

może kiedyś wkońcu ktoś wynajdzie jakiś cudowny "lek" na wyprostowanie tych krzywusów, to takie niesprawiedliwe...
Moje nogi są identyczne, tylko że grubsze i nigdy nie przyszłoby mi do głowy, że są krzywe! Weszłam na ten wątek z ciekawości i co? Dowiedziałam się, że mam krzywe nogi

Dziewczyny, chyba przesadzacie. Maandy, masz śliczne nózki, czego ty od nich chcesz?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości