Krzywe nogi - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-22, 10:21   #2281
emanuella84
Raczkowanie

Dot.: Krzywe nogi

A co do nóg Dody to chciałabym mieć takie jak Ona
Tak to już jest, że niektóre Gwiazdy mają krzywe nogi, duży nos, ale ludzie nie zwracaja na to uwagi bo to są znani ludzie... Ja jestem szarą kobietką i w moim otoczeniu Ci "szarzy" ludzie zwracają uwagę na moje nóżki Nie często, ale jednak.
Kiedyś i to zdarzało sie częściej niż w przypadku nóg, zwracali uwagę na mój nos, pamietam jakie to było straszne Teraz nosek mam nowy, więc jest mi lepiej
Tylkote nogi... hehh...wiem, że są krzywe, ale... nic nie poradzę...a latem te krótkie spodniczki tak kuszą...więc kupuję i noszę
emanuella84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 15:33   #2282
Blue_Tattoo
Wtajemniczenie

GG do Blue_Tattoo

Mi tam jakoś krzywe nogi u gwiazd nie pomagają Co z tego że jakaś tam gwiazda ma krzywe. I tak nie jestem szczęśliwa jak patrzę na moje nogi ;p Ale zaakceptowałam je i mam nadzieję że nigdy nie usłyszę już niemiłego komentarza na ich temat, a nawet jak ktoś skomentuje to mu powiem że ma krzywy ryj ;p
- Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę - chciałem się tylko
upewnić, czy jesteś."
Blue_Tattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 16:33   #2283
PPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Raczkowanie

Blue_Tattoo ... tak trzymaj ... ja sie tez postanowilam nie przejmowac...hmmm... zobaczymy czy wyjdzie...i mam nadzieje ze nikt mi na to nie zwroci uwagi ..
PPPPPPPPPPPPPPPPPPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 16:36   #2284
lalaine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Titka. Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. Mam dość nietypowe pytanie. Otóż odkąd pamiętam mam kompleksy na punkcie krzywych nóg... Typowe X-y, z przerwa miedzy udami Masakra. Jestem szczupłą osoba i im bardziej chudne to wydaje mi sie, że przerwa ta sie powiększa :/ Słyszałam gdzieś, że istnieje zestaw ćwiczeń na te partie mięśni. A może są inne sposoby?! Proszę o pomoc. Z góry dziękuje. Pozdrawiam.
a może tak zamiast walczyć z kompleksami, to lepiej zaakcpetować siebie? wiele modelek ma krzywe nogi i mają to jako atut np Kate Moss to znak rozpoznawczy nie ma sie czego wstydzić taka już uroda
Stary 2008-01-23, 08:52   #2285
senna24
Raczkowanie

Dziewczyny a w co najlepiej ubierać się latem w upalne dni?? Ja też mam bardzo krzywe nogi i nie jestem w stanie załozyc nic krótkiego bo po prostu mi wstyd. Kiedyś nawet facet na ulicy powiedział "Ale ona ma krzywe nogi" i nie chce sobie robić przypału już. Bardzo podobają mi się legginsy ale ich też nie założe bo tak opinają nogi że dokładnie całą krzywizne widać, w rybaczkach obciślejszych też mam nogi jak u piłkarza . Pozostają mi długie spodnie ??? Najgorsze jest jak widzę fajnie ubraną dziewczynę w krótkich spodenkach lub mini a ja w długich spodniach.przykro trochę ...
senna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 14:44   #2286
Olgis
Raczkowanie

Wydaje mi się, że krzywe nogi najbardziej widać w kolanach, więc polecam: szersze rybaczki, spodnie 3/4, spódniczki przykrywające kolana, leginsy też mogą być byle nie za obcisłe
tę wrażliwość na piękno,
nigdy się nie zestarzeje.
Olgis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 14:47   #2287
amadeuss
Przyczajenie

DZIEWCZYNY!!!! Ja mam nogi typy O i zawsze mnie to zastanawialo dlaczego moja mama nigdy nie poslala mnie do ortopedy albo jakis cwiczen nie dala :/ a wkoncu ona tez jest lekarzem, wiec sie zapytalam jej. Ona powiedziala, ze to i tak nic nie da... tylko przez te cwiczenia moga mi sie zrobic X , zapytalam sie wiec czy nic sie z tym zrobic nie da ( a bylam juz zalamana bo cwiczylam te moje nogi i zeczywiscie zauwazylam ze mi sie troszke kolana zblizyly ale za to jaka pod kolanami mam szpare(od siadu plotkarskiego czy co takiego) i szczerze mowiac to wolalam juz miec te poprzednie przynajmnije nie mialam takich brzydkich kolan) tak wiec powiedziala ze jedynym sposobem to operacja, przykro mi to mowic ale taka jest prawda caly staw biodrowy i jak ktos juz tu mowil w 3 miejscach lamia nogi wiec... ja dziekuje woe mniec takie jakie mam ale przynajmniej nie ma na nich obrzydliwych ,wielkich blizn... zaden lekarz wam nie powie ze mozecie sobie tylko krzywde zrobic tymi cwiczeniami, u dziewczyn z O zrobi sie na X i odwwrotnie wiec to chyba sensu nie ma... MUSICIE SIE POGODZIC Z TYMI WASZYMI NOGAMI I ZYC W ZGODZIE BO TAKA JUZ MUSI BYC WASZA URODA tak jak i moja i naprawde ja tym nie jestem zadowolona...
amadeuss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 15:16   #2288
PPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Raczkowanie

o kurcze to mi chyba pozostaje sie zabic...;( nie naprawde ja nie wiem co mam zrobic chcialam sie tym przestac przejmowac ale jak ostatnio zobaczylam program w telewizji i szla sobie taka śliczna dziewczyna w miniowce to myslalam ze sie zaraz rozbecze....nikt nie ma chyba tak krzywych nóg jak ja...zreszta predzej wkleilam foty...
aha amadeuss moglabys wkleic jakies fotki nog bo jestem ciekawa czy masz takie same jak ja ..ze nie da sie z tym nic zrobic...
Stary 2008-01-23, 15:26   #2289
Blue_Tattoo
Wtajemniczenie

GG do Blue_Tattoo

Ja dzisiaj widziałam jedną dziewczynę która miała krzywe nogi i mi to poprawiło humor ;p Bo zazwyczaj widzę ciągle proste i wtedy czuję się jak odmieniec xD
upewnić, czy jesteś."
Stary 2008-01-23, 15:42   #2290
doska92
Raczkowanie

amadeuss: To mnie teraz nastraszyłaś. A już zaczęłam ćwiczyć. Trudno, chyba będę się musiała JAKOŚ pogodzić z moimi nogami.
Ale to pewnie będzie łatwiejsze niż operacja. Tak mi się zdaje.
Pozdrawiam
doska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 17:34   #2291
madziaa189
Raczkowanie

Doska o ile dobrze pamietam to kilka stron wczesniej wklejalas fotki i dziewczyno:
TY NIE MASZ KRZYWYCH NOG!
A jak jeszcze raz bedziesz mi sie tu zakompleksiac bez powodu to dostaniesz chyba lekkiego kopniaczka ode mnie Wiec pogodz sie wreszcie ze swoimi prostymi nogami

Ja cwiczylam na () to znaczy dolaczalam nozki do siebie ale to strasznie bolalo i wymagalo duzo wysilku. Teraz nie zauwazylam zeby mi sie w jakis sposob prostowaly- co najwyzej wycwiczylam je troche i kiedy je dociskam do siebie szpara miedzy kolanami jest mniejsza... Ale chyba nie bede stala na bacznosc przez caly czas i napinala miesni zeby polaczyc te nogi Wiec troszke odpuscilam;]
Ciekawi mnie jeszcze ile takie lamanie nog kosztuje Bo mi sie wydaje ze za takie katorgi to powinni doplacac

Aparatka od:
20.11.07- dół, metal
06.03.08-góra, metal

madziaa189 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 18:20   #2292
SylfkaXD
Raczkowanie

Talking Dot.: Krzywe nogi

Kiedy przeczytałam notkę amadeuss to wybuchnęłam śmiechem!
Jeżeli mamy krzywiznę typu X, to nawet nie można marzyć o tym, by przerodziła się w O, bo kolana, które idą od zawsze totalnie do środka, po ćwiczeniach nie będą wychodziły na zewnątrz! Trudno jest wyćwiczyć kolana żeby w ogóle były "prosto", zawsze jakiś ślad krzywizny zostanie... a co dopiero, żeby miały "przejść" na drugą stronę. Pomyślmy logicznie! Zresztą, po przeczytaniu tej notki zadzwoniłam do mojej cioci, która jest ortopedą i zapytałam o to - w życiu! Krzywizna nie może się po ćwiczeniach zmienić w inną! Co najwyżej, ta którą mamy, może się pogłębić (tylko w przypadku, gdy wykonujemy nieodpowiednie ćwiczenia, najlepiej zasięgnąć porady lekarza).
Jestem pod wrażeniem braku logicznego myślenia...
A co do nóg - uważam, że jeżeli są wyćwiczone (tymi DOBRYMI ćwiczeniami), właściwie się chodzi i staje, to mimo że nogi są strasznie krzywe, wszystkim wydają się proste!
Pozdrowionka!
Stary 2008-01-23, 18:25   #2293
SylfkaXD
Raczkowanie

Talking Dot.: Krzywe nogi

Acha, jeszcze mam informację dla amadeuss...
wydaje mi się, że mama chciała się jakoś wytłumaczyć, dlaczego nic z tymi nogami wcześniej nie zrobiła!
A gdyby te ćwiczenia rzeczywiście szkodziły, to nie byłoby na świecie połowy tancerek (te długonogie, ZGRABNOnogie i PROSTOnogie panie zaczynały swoją przygodę z tańcem właśnie od ćwiczeń na proste nogi, bo miały krzywe <lol>) - czasami to forum mnie bawi...
Stary 2008-01-24, 13:46   #2294
PPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Raczkowanie

hyh...jakie wszyscy mają odmienne zdania...szczerze to już zgłupialam i nie wiem co mam robic...hmmm... dobra chyba pojde do lekarza najlepiej nie? Chociaż nie wiem czy to cos da bo jak bylam mala to bylam i powiedzial mi ze jak bede rosnąć to same mi sie wyprostują hehe ...kurcze chyba juz to pisalam wczesniej ale wybaczcie mam lekką skleroze...
Stary 2008-01-29, 18:08   #2295
emanuella84
Raczkowanie

Hej.

Kilka dni temu wstawiłam tu swoje krzywulce.
Dziś mam do Was prośbę... Jakie ćwiczenia powinnam robić, zeby choć trochę wyprostować te moje nogi??
Wiem, pewni to było już tutaj pisane... Ale nie mam stałego dostępu do internetu...a jak moge z niego już skorzystać to prędkość jest straszna...53/6 kb/s więc pewnie cały watek czytałabym w tydzień... siedząc przy komputerze całymi dniami...

Więc proszę Was bardzo...jeśli możecie, poradźcie co powinnam robić...jakie ćwiczenia?

Pozdrawiam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02946.JPG (4,8 KB, 107 załadowań)
Stary 2008-01-29, 18:27   #2296
me myself & I
Raczkowanie

Cytat:
Hej.

Kilka dni temu wstawiłam tu swoje krzywulce.
Dziś mam do Was prośbę... Jakie ćwiczenia powinnam robić, zeby choć trochę wyprostować te moje nogi??
Wiem, pewni to było już tutaj pisane... Ale nie mam stałego dostępu do internetu...a jak moge z niego już skorzystać to prędkość jest straszna...53/6 kb/s więc pewnie cały watek czytałabym w tydzień... siedząc przy komputerze całymi dniami...

Więc proszę Was bardzo...jeśli możecie, poradźcie co powinnam robić...jakie ćwiczenia?

Pozdrawiam.

Mam nogi typu X. Ćwiczyłam cały rok, tak, jak mi lekarz kazał. Poszłam do innego, a ten powiedział mi że już po wieku dorastania lub pod sam koniec nie da się wyprostować nóg!!!!! Po prostu załamka!
Faktycznie po moich rocznych ćwiczeniach nie było żadnego efektu :/

Za to mój lekarz powiedział mi że mogę zrobić sobie operację. Bardzo mało inwazyjną. tylko dwa małe nakłucia. Poleżę 2 tygodnie w łóżeczku a potem będę miała prościutkie nóżki A ja potrzebuję szybkiej zmiany, bo zajęłam się modelingiem....Nie mogę się doczekać...
Zastanówcie się też nad tym
me myself & I jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 18:42   #2297
Pelka3133
Raczkowanie

Emanuella to fota twoich nóg, ja mam takie same Super nabawiłam się chyba kolejnego kompleksu, matko ja mam krzywe nogi Załamka
Stary 2008-01-29, 19:17   #2298
PPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Raczkowanie

aha...Emanuella tez mam takie tylko bardziej wykrzywione...hmm...czy ktos wie czy mozna ja chociaz troche wyprostowac ?
me myself & I a moglabys powiedziec ile masz lat? chcialabym wiedziec czy dla mnie tez z pozno... a moze moglabys fotki wkleic/
Stary 2008-01-29, 19:32   #2299
Olgis
Raczkowanie

Wydaje mi się, że nastolatka to już za późno. Jeżeli wyprostowanie byłoby możliwe to tylko w wieku dziecięcym.
tę wrażliwość na piękno,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 21:54   #2300
me myself & I
Raczkowanie

Cytat:
me myself & I a moglabys powiedziec ile masz lat? chcialabym wiedziec czy dla mnie tez z pozno... a moze moglabys fotki wkleic/
Mam 19 lat. Też się zdziwiłam jak mi to powiedział.
Stary 2008-01-30, 07:01   #2301
dziuniaaa
Zakorzenienie

A co to za operacja? Gdzie nakłucia? I cena? Pierwsze słyszę.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 07:45   #2302
emanuella84
Raczkowanie

Me Myself & I właśnie, co to za operacja? Który lekarz ją wykonuje? Ile kosztuje? Czy rzy nogach typu "O" też jest możliwa?
Pelka3133 tak, to moje krzywulce....

Hehh...to co....mam 24lata i nózek już nie da się naprostować...? (
Stary 2008-01-30, 12:13   #2303
Blue_Tattoo
Wtajemniczenie

GG do Blue_Tattoo

Dziewczyny, wiem że to nie moja sprawa,ale po co operacja? Ja chociaż chciałabym mieć proste nogi, to nigdy nie zdecydowałabym się na żadną operację chociaż bym miała kasę. Nie przeraża was wizja tej operacji? Bo mnie tak. Trzeba zaakceptować nóżki i tyle
upewnić, czy jesteś."

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-30, 13:31   #2304
PPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Raczkowanie

hmmm... tez bym chciala miec proste nogi ale podobnie jak Blue_Tattoo balabym sie ją zrobic...... a jak myslicie do ilu lat mozna sie zglosic do lekarza zeby wyprostowac nogi?
Stary 2008-01-30, 16:55   #2305
Olgis
Raczkowanie

Wydaje mi się (ale nie jestem pewna), że do tego czasu jak jeszcze kości rosną...
tę wrażliwość na piękno,
Stary 2008-01-31, 13:49   #2306
doska92
Raczkowanie

Ja bym się chyba nie bała, gorzej z reakcją mojej mamy, jakbym próbowała ją do lekarza zaciągnąć... ;P
doska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 14:02   #2307
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez me myself & I Pokaż wiadomość
Za to mój lekarz powiedział mi że mogę zrobić sobie operację. Bardzo mało inwazyjną. tylko dwa małe nakłucia. Poleżę 2 tygodnie w łóżeczku a potem będę miała prościutkie nóżki A ja potrzebuję szybkiej zmiany, bo zajęłam się modelingiem....Nie mogę się doczekać...
Zastanówcie się też nad tym
Co to za zabieg?
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 14:49   #2308
madarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Co to za zabieg?
jak "dwa male naklucia" to pewnie akupunktura

madarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 14:53   #2309
PPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Raczkowanie

madarynka - wiesz moze ile to kosztuje?
-a to nie...
Stary 2008-02-02, 23:17   #2310
me myself & I
Raczkowanie

nie wiem ile to kosztuje... jak się dowiem to od razu dam znać
Blue_Tattoo
jest taki moment, kiedy nogi zaczynają boleć. Od wakacji mam już ból kolan. Dlatego tak bardzo chcę tej operacji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości