Krzywe nogi - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-08, 12:26   #2521
Quarko
Raczkowanie

Dot.: Krzywe nogi

jeśli nie chcesz powiększyć sobie łydek czy ud, biegaj na płaskim terenie.

/ks. Tadeusz Olszański/
Quarko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 13:58   #2522
doska92
Raczkowanie

Dzięki za radę
doska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 13:23   #2523
PazKrolowej
Przyczajenie

Dziwnie to zabrzmi ale zrobiło mi sie wesoło, gdy przeczytałam, ze nie tylko ja mam ten problem Ja jednak jestem zdania, że lepiej ubieracć sęe w ciuchy, kóore tuszuja co trzeba i uwypuklają co trzeba, czyli niekoniecznie zakładać najmodniejsze ubiory, jeśli one w ogóle nie pasują nam do figury (np. okropne jak dla mnie zwężane spodnie). Do krzywych nóg mam dodatkowo szerokie biodra i cellulit na udach, jesli założyłabym spódnice, wyglądałabym pokracznie. Noszę zatem rozszerzane ku dolowi spodnie, a latem "rybaczki". Każdy myśli, że mam super figurę. Jak to dobrze ze nie znają prawdy Choć nie powiem, uwielbiam sukienki ale cóż...Pozdrawiam wszystkie forumowiczki - jesteście super!!!! Czytajac wasze posty, usmialam sie do lez. Macie dystans do siebie i to sie ceni!!! Ja jednak pozostanę przy swoim stylu.
PazKrolowej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 15:25   #2524
doska92
Raczkowanie

Jak przyszłam pierwszy raz na to forum to też się ucieszyłam, że nie jestem sama w z tym problemem Jakie masz nogi? X czy O?
Stary 2008-04-09, 17:54   #2525
Quarko
Raczkowanie

witamy Cię na forum
ja jeszcze kilka tygodni temu byłam zdołowana moimi nogami, teraz jest trochę lepiej, ale tylko dzięki Wam Wizażanki
mimo wszystko w lecie sukienki noszę, chociaż dłuższe niż te wszystkie laski co chodzą po ulicach :/ no ale nie ma się wszystkiego...
no to nos do góry i spisujmy swoje atuty!

/ks. Tadeusz Olszański/
Stary 2008-04-10, 11:14   #2526
PazKrolowej
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Quarko Pokaż wiadomość
no to nos do góry i spisujmy swoje atuty!
Co racja to racja. Trzeba znalezc w sobie to co jest najlepsze i skupic sie na atutacha a nie ciagle ubolewac nad slabosciami. Kiedys mowila mi moja mama, ze miala kolezanke, ktora byla brzydka, niezgrabna itd. miała jednak tak piekne oczy, ze cala reszta sie nie liczyla. Jej chlopak (potem maz) byl w niej zakochany po uszy. I my musimy wyciagnac wnioski z tej historii. Dzisiaj kazda szuka w sobie mocnych stron i je eksponuje.
A tak na marginesie moje nogi to krzywizna typu O. Jak sie wczoraj dowiedzialam, ze to sa nogi "szpotawe" to smialam sie z tego z pol godziny. Co za nazwa!! hahaha
Stary 2008-04-10, 15:51   #2527
Quarko
Raczkowanie

no ja chyba też mam "szpotawe"
mam do was jeszcze ważne pytanie: jak reagują ludzie z klasy, gdy idziecie razem na basen? Ludzie bardzo gapią się na wasze nogi? Zapisałabym się na basen, do szkoła średnia, do której idę, organizuje cotygodniowy basen... nie wiem... jak ludzie zareagują ...

/ks. Tadeusz Olszański/
Stary 2008-04-10, 18:49   #2528
PazKrolowej
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Quarko Pokaż wiadomość
no ja chyba też mam "szpotawe"
mam do was jeszcze ważne pytanie: jak reagują ludzie z klasy, gdy idziecie razem na basen? Ludzie bardzo gapią się na wasze nogi? Zapisałabym się na basen, do szkoła średnia, do której idę, organizuje cotygodniowy basen... nie wiem... jak ludzie zareagują ...
Ja tez sie zawsze stresuje, czy ktos zauwazy, dlatego staram sie nie wychodzić z wody "plyciej" niz do ud hahaha. Wiem, ze to glupie ale tak robie. Jak jestem na plazy to siadam lub stoje bokiem do ludzi, zeby mi nog nie bylo widac, a jesli juz nie ma sposobu, to po prostu udaje, ze mam swietne nogi i ze nie zauwazylam, zeby cos z nimi nie tak bylo. Jesli chodzi o krytyke, to najczesciej plynie od dziewczyn, wiekszosc facetow na szczescie nie zna sie na nogach i nie wie, ze ktoras ma lekko "szpotawe" dopoki im sie tego nie powie. Moj chlopak mimo, iz mu o tym mowilam nie raz, jak mnie pytal, dlaczego nie chcę ubrac sukienki, dalej twierdzi, ze moje nogi sa proste hehe. Moze sprobuj tak jak ja. Basen jest fajny, szkoda zebys przez to zrezygnowala.
Stary 2008-04-10, 19:06   #2529
doska92
Raczkowanie

Ja z basenem nie mam problemu, bo po prostu w mojej okolicy nie ma basenu ;] Za to gorzej na plaży...
Stary 2008-04-10, 19:07   #2530
doska92
Raczkowanie

Ja z basenem nie mam problemu, bo po prostu w mojej okolicy nie ma basenu ;] Za to gorzej na plaży...

*Sorki za powtórzenie. Nie wiem jak to się stało :P
Stary 2008-04-11, 15:18   #2531
Quarko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PazKrolowej Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o krytyke, to najczesciej plynie od dziewczyn, wiekszosc facetow na szczescie nie zna sie na nogach i nie wie, ze ktoras ma lekko "szpotawe" dopoki im sie tego nie powie.
aha... :/ do której klasy chodzisz jeśli można wiedzieć? ja będę szła do liceum tzw. dobrych dzieci czyli no... tych najinteligentniejszych
może nikt mi nic nie powie w końcu to jest już LO :/ sama nie wiem na tle swoich nóg jestem przewrażliwiona...

a do doska92 - ja też nie lubię chodzić na plażę. Jak byłam mniejsza to ciągle chodziłam na plażę, a teraz nie... jak tylko ktoś coś powie o krzywych nogach to mi się dziwnie robi :roll eyes:

/ks. Tadeusz Olszański/
Stary 2008-04-11, 16:10   #2532
doska92
Raczkowanie

Też teraz idę do liceum i już sie doczekać nie mogę...
Stary 2008-04-12, 12:15   #2533
Agatiss
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez doska92 Pokaż wiadomość
Też teraz idę do liceum i już sie doczekać nie mogę...
Oj kochane nie ma co się tak cieszyć:P ja jestem w pierwszej klasie liceum:P I powiem szczerze,że bardzo tęsknię za gimnazjum Tutaj już nie ma żartów, nauki jest sporo:P a co do towarzystwa- to równie bywa ale często się sprawdza,że jest fajnie no tylko jest te ALE co do tej nauki Pzd;*
Stary 2008-04-12, 17:45   #2534
PazKrolowej
Przyczajenie

Quarko hehe szkołę to ja juz dawno skończyłam. Jestem po studiach magistersko-inżynierskich . A co do nóg - nie ma co odbierać sobie przyjemności plażowania. Zawsze mozesz kupic jakaś dlugą, zwiewną chustę i jak będziesz wstawała, przewiąz ją w pasie, lekko zakryje twoje nogi i reszta nie bedzie miała się na co gapic.
Stary 2008-04-13, 08:21   #2535
Quarko
Raczkowanie

chyba po prostu będę się musiała przyzwyczaić do myśli że długie spodnie są mi pisane ;p a co do tej chusty - mam wrażenie że na plaży ludzie się tak bardzo nie gapią a może mi się wydaje? :/

/ks. Tadeusz Olszański/
Stary 2008-04-14, 12:56   #2536
justkaaa
Raczkowanie

hey ja także ma problem z krzywymi nogami choc sama nie wiem jakiego typu jets moja krzywizna czesto smutno mi jak widze super mini i wiem, że takie załoze tylko gdzies na wakacyjnym wyjeździe ale mniejsza o to, mam pytanko czy bardzo tragicznie wygladalyby moje nogi w sukience do kolan typu bombka??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P10404531.jpg (30,0 KB, 212 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P10404551.jpg (53,5 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DS-0174.jpg (200,2 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 343625044.jpg (96,8 KB, 59 załadowań)
justkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-14, 14:01   #2537
doska92
Raczkowanie

Witam Mi sie wydaje, że to X, ale Twoje nogi są prawie proste! Raczej dobrze będą wyglądać, ale ja ekspertem nie jestem
Stary 2008-04-15, 12:41   #2538
Quarko
Raczkowanie

moim zdaniem wyglądałabyś dobrze. Masz szczuplutkie nogi i ładnie się prezentują. Chciałabym mieć takie jak Ty ja mam chyba bardziej krzywe... ;p

/ks. Tadeusz Olszański/
Stary 2008-04-15, 13:03   #2539
Aglolga
Raczkowanie

Ja najbardziej lubię spódniczki/sukienki ciut za kolano. Wydaje mi się, że taka długość najlepiej koryguje naszą krzywiznę, bo z tego co mi się zdaje najbardziej w kolanach ją widać.

Justkaaa ładnie wyglądałabyś w tych sukienkach. Sama zobacz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Bez nazwy 1.png (112,7 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy 2.jpg (57,2 KB, 108 załadowań)
You're always in my heart."

Edytowane przez Aglolga
Czas edycji: 2008-04-15 o 13:22 Powód: Dodanie załączników
Aglolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 15:40   #2540
mychamycha
Zakorzenienie

Wiecie co? Ja to chyba wolałabym mieć takie typowe X albo O., bo przynajmniej są proporcjonalnie krzywe i tak strasznie sie to nie rzuca w oczy.Ja natomiast do kolan od góry mam proste za to nogi nie łączą mi się w łydkach (łączą się uda, kolana i kostki, a te cholerne łydki nie). I to się bardzo wyróżnia, takie łuki.
A tak na marginesie, ja też patrzę na nogi innych dziewczyn i one zawsze mają proste...
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 17:37   #2541
justkaaa
Raczkowanie

doska92 Quarko Aglolga dzieki moze znajde cos troszeczke za kolano, bo tez w takiej dlugosci pewniej bym sie czuła.
justkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 19:51   #2542
Quarko
Raczkowanie

ale to jest takie niesprawiedliwe że my mamy krzywe nogi!!!!!!!!!!!!!!! DLACZEGO NIE KTOS INYY? wrrrr... ;p

a tak wogóle to mi się wydaje, że inne dziewczyny też mają trochę krzywe nogi, tylko my na siebie patrzymy bardziej krytycznie. Więc i krzywiznę dokładnie widzimy.

do doska92 - kiedy masz testy kompetencji?

/ks. Tadeusz Olszański/
Stary 2008-04-15, 20:25   #2543
doska92
Raczkowanie

22 i 23 kwietnia Już zakupiłam czarne spodnie, bo powiedziałam, że za nic nie pójdę w spódnicy A Ty?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-16, 11:45   #2544
Quarko
Raczkowanie

ja ide w spódnicy ;p ale za kolano to wynika że jesteśmy w tym samym okręgu OKE jak zdawałaś próbne testy? Ile Ci pkt mniej więcej wychodzi razem?

/ks. Tadeusz Olszański/
Stary 2008-04-16, 14:51   #2545
doska92
Raczkowanie

Około 80 Ale jak zwykle z części matematycznej poszło mi gorzej.
Stary 2008-04-17, 11:20   #2546
girlygirl53535
Przyczajenie

wiecie co, staram sie cwiczyc... juz zaczynam widziec jakies miesnie na łydkach, ale nie wiem czy to je wyrówna... pomału przekonuje sie do moich nóg, wydłużyły się nieco, ale jest jeszcze jeden problem - moje posladki, jakiś cholerny cellulitis ;( jak go zlikwidować?? z góry dziękuję za odpowiedz i powodzenia dla trzecioklasistek na testach
girlygirl53535 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 16:37   #2547
incognito_girl
Raczkowanie

GG do incognito_girl

Cytat:
Napisane przez girlygirl53535 Pokaż wiadomość
wiecie co, staram sie cwiczyc... juz zaczynam widziec jakies miesnie na łydkach, ale nie wiem czy to je wyrówna... pomału przekonuje sie do moich nóg, wydłużyły się nieco, ale jest jeszcze jeden problem - moje posladki, jakiś cholerny cellulitis ;( jak go zlikwidować?? z góry dziękuję za odpowiedz i powodzenia dla trzecioklasistek na testach
co do cellulitisu to niestety nic Ci nie poradzę, sama się chętnie dowiem coś na ten temat

ale mam pytanie, jakie ćwiczenia wykonujesz? napisz coś więcej
Stary 2008-04-17, 20:19   #2548
Quarko
Raczkowanie

jeśli chodzi o cellulit to polecam ten zestaw tubek z oriflame. Jestem konsultantką i chwalą kobiety. Tylko że to trochę kosztuje... 79zł...
jeżeli chodzi o cellulit to pojawia się gdy nieregularnie jecie, mało ćwiczycie i szybko chudniecie lub tyjecie. Tak więc regularne posiłki, zboża, witaminy, 1,5 litra wody dzienne i bieganie!!!!

do doska92 - ja miałam z ostatniego 85pkt ciekawe czy testy trudne będą... powodzenia!!!! Ja ryje ostanio

/ks. Tadeusz Olszański/
Stary 2008-04-17, 22:00   #2549
buffy92
Przyczajenie

Mam pytanie.... na tym forum przeglądałam kilkadziesiąt stron i znalazłam rady na krzywizne typu X... a ktoś ma może rozpisane ćwiczenia dla mojego "kochanego" O? Mam 16 lat ij ednak chociaż troszeczkę chcialabym poprawić... tak jest kiedy w rodzinie ma się piłkarzy ;pp
buffy92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 15:20   #2550
Quarko
Raczkowanie

też mam 16 lat czyżby teścik kompetencji? ;p a na nogi O dobry jest siad płotkarski

/ks. Tadeusz Olszański/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości