Krzywe nogi - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-20, 18:25   #2881
mynia21
Przyczajenie

Dot.: Krzywe nogi

CCeśc, jestem tutaj świerzynką, dopiero od dzisiaj, weszłam sobie na google i szukam czegoś o operacji nóg, patrze a tu forum, szczerze, to ja myślałam, że jestem jedyna w soim rodzaju...KRZYWA!!!! Mam cholernie krzywe nogi od ok 8 lat nie założyłam spodniczki ŻADNEJ, ,moja siostra nawet kiedyś palnęła, że chyba one na beczce były prostowane ktoś tutaj wspomniał o bucikach ortopedycznych i się ucięło......... może jedank ta osoba doko.ńczy urwany temat, jesli takie buciki pomogą, TO PO CO POD NOŻYKI
mynia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 22:35   #2882
SylfkaXD
Raczkowanie

Dokładnie, niech ten ktoś powie o butkach! W każdym razie, efekty po operacjach są świetne! O.o Myślałam, że nawet operacja nie koryguje tak wady a tutaj proszę, miłe zaskoczenie! Jak nie buty, to idę na operację... Kocham spódniczki a wstydzę się w nich chodzić... no żal! xD
Moje nogi to iksy, a tam głównie prostowali O :P Jestem ciekawa jak wygląda okres pooperacyjny? Konieczne zwolnienie z ćwiczeń na wfie? :/ Jakaś rehabilitacja? :P A w Polsce gdzie można się zapisać i czy to coś kosztuje (a może inaczej: ile koszuje)?
Stary 2008-12-20, 22:45   #2883
MalaArielka
Wtajemniczenie

Naprawdę dałybyście sobie połamać nogi, mieć robioną skomplikowaną operację a potem cierpieć okres rekonwalescencji? Poza tym podobno zostają blizny i nie jestem pewna czy nie wszczepiają w nogi jakiś metalowych części... Szczerze powiedziawszy wątpię, żeby efekt takich operacji był idealny, a z tego co widziałam po fotkach to większość z dziewczyn piszących w tym topiku ma nieznaczne krzywizny. Jeśli czepiacie się takich szczegółów to po operacji też pewnie uważałybyście, że nogi nie są proste. Co do tych butów ortopedycznych, to też bym chętnie o nich poczytała, tylko niestety nikt nie chce się z nami o nich podzielić .
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 23:11   #2884
laurntina
Raczkowanie

Kompleks krzywych nóg mam od zawsze... ale przestałam to tuszować. Przecież nie idzie wytrzymać w wakacje, żeby chodzić w długich spodniach ciągle czy spódnicach... Poza tym mojemu chłopakowi podoba się wszystko od zawsze, więc nie widzę celu, żeby zakrywać. Mnie tam się wydaje, że im bardziej te nogi w wakacje odsłonie, tzn bardzo krotkie obcisle spodenki, tym mniej to się rzuca w oczy... właśnie takie kreacje przed kolanko tuż są najgorsze, bo zatrzymują się w miejscu najbardziej skrzywionym. Oczywiście na żadną impreze nie ubiorę się w mini, ale to jakoś mnie specjalnie nie boli. Najważniejsze, żeby odpuścić sobie w lato ceregiele z ukrywaniem swoich krzywych kopytek... kiedyś dawno temu próbowałam i nie polecam!
Poza tym dziwne jest to, że nikt nigdy tak naprawde mi nie powiedział, że mam niezgrabne nogi (choc jestem o tym gleboko przekonana i to nie jest moj jakis wyimaginowany problem). Po prostu ja na to zwracam szczególną uwagę i tyle. A jak sie jest na jakims punkcie przeczulonym, to wiadomo, klapa na całej linii...
Nie zalezy mi, żeby faceci podniecali się na widok moich nóg... mam wiele innych ciekawych walorow i to staram się eksponować. Ale może mi łatwo mówić, bo mam swojego mężczyznę, który uwielbia mnie w całości, bez wyjątków.
laurntina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 07:47   #2885
Abigail123
Rozeznanie

Tak tylko im wcześniej zacznie się nosić te 'butki' tym lepiej gorzej jak ktoś ma naprawdę głęboką tą wadę a czas leci... i nic się z tym nie robi.
Abigail123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 01:16   #2886
kataszaa
Raczkowanie

GG do kataszaa

Ale ja słyszałam, ze na iksowate nogi dobre ejst siadanie często po turecku i w oóle rozciaganie na zewnatrz i wydaje mi się to dobry sposób.
kataszaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 09:50   #2887
MalaArielka
Wtajemniczenie

Jak się rozciąga na zewnątrz?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-27, 15:24   #2888
erka222
Przyczajenie

Witam,dziewczyny grunt to się nie załamywać,życie jest piękne,szkoda czasu na kompleksy .To moje krzywolki

Edytowane przez erka222
Czas edycji: 2009-02-06 o 07:46
erka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 16:27   #2889
madziaa189
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez erka222 Pokaż wiadomość
Witam,dziewczyny grunt to się nie załamywać,życie jest piękne,szkoda czasu na kompleksy .To moje krzywolki
Nasuwa mi się tutaj cytat z Bridget:
"Zawsze są dziewczyny, które wiedzą że wyglądają fantastycznie cokolwiek na siebie włożą, więc tańczą rozpromienione dookoła, trzepią włosami i wyginają się przed lustrem jak modelki, mówiąc: "Czy nie jestem w tym za gruba?" do swoich obowiązkowo tęgich przyjaciółek, które wyglądają we wszystkim jak indyjskie bawoły."

Jedno mnie tylko ciekawi:Czy to wyimaginowany kompleks czy czysta hipokryzja?

Aparatka od:
20.11.07- dół, metal
06.03.08-góra, metal

madziaa189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 20:32   #2890
Abigail123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez erka222 Pokaż wiadomość

sorry ale gdzie one krzywe.
Popatrz na moje stronę albo 2 wcześniej.
I naprawdę to jest denerwujące jak ktoś wstawia zdjęcia prostych ładnych nóżek i mówi ze są krzywe.
Wtedy te co naprawdę mają z tym problem czują się jeszcze gorzej.
eh.
Abigail123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 21:14   #2891
erka222
Przyczajenie

faktycznie przesadziłam,przepraszam dziewczyny
erka222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-01, 21:53   #2892
1992zaneta1992r
Przyczajenie

ale jak cwiczysz te stopy? jak możesz odp. wiecie co... ja, chyba tak jak wy mam krzywe nogi że aż żal...(kształt O) znacie jakieś ćwiczenia??? błągam o pomoc...
wstydzę sie wychodzić w mini i chodzić po plaży w stroju kąpielowym... normalna załamka.... błagam... POMOCY!!!!

Edytowane przez 1992zaneta1992r
Czas edycji: 2009-01-01 o 22:02
1992zaneta1992r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 16:49   #2893
moonrosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1992zaneta1992r Pokaż wiadomość
ale jak cwiczysz te stopy? jak możesz odp. wiecie co... ja, chyba tak jak wy mam krzywe nogi że aż żal...(kształt O) znacie jakieś ćwiczenia??? błągam o pomoc...
wstydzę sie wychodzić w mini i chodzić po plaży w stroju kąpielowym... normalna załamka.... błagam... POMOCY!!!!
na kształt O ćwiczenie jest na jednej z pierwszych stron.

(Dziewczyny ja się już pogubiłam, nie wiem czy mam X czy O, nie łączą mi się w kolanach, ale mam kolana tak do środka skierowane a łydki jak łuki)
moonrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 18:55   #2894
Abigail123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moonrosa Pokaż wiadomość
na kształt O ćwiczenie jest na jednej z pierwszych stron.

(Dziewczyny ja się już pogubiłam, nie wiem czy mam X czy O, nie łączą mi się w kolanach, ale mam kolana tak do środka skierowane a łydki jak łuki)

najlepiej jakbyś wstawiła zdjęcie
Stary 2009-01-05, 17:02   #2895
refleks
Raczkowanie

Smile Dot.: Krzywe nogi

jakby ktos chcial pocwiczyc to jest strona z kilkoma cwiczeniami na skorygowanie ksztaltu nozek http://www.sfd.pl/KOLANA_KO%C5%9BLAW....-t306705.html
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 17:39   #2896
Abigail123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
jakby ktos chcial pocwiczyc to jest strona z kilkoma cwiczeniami na skorygowanie ksztaltu nozek http://www.sfd.pl/KOLANA_KO%C5%9BLAW....-t306705.html

tam jeszcze inny podział:
kolana koślawe i szpotawe mh..
Stary 2009-01-05, 20:49   #2897
refleks
Raczkowanie

Czesc Abi....
Jestes swietnym przykladem kolan szpotawych! pomeczysz troszke nozki ? U Ciebie efekty powinny szybko zostac zauwazone,bo masz przerwe wlasnie w kolanach,natomiast lydki nie sa lukowate.Szczesciara!
Stary 2009-01-06, 00:32   #2898
marttii
Przyczajenie

a o to moje nogi;/ ja raczej mam w kształcie X. zastanawiam sie jakie cwiczenia bylby odpowiednie dla mnie, zeby lydki troche do srodka i te kolana wyprostowac i uda ujedrnic... Troche to moj kompleks... pomocy
w ogole prawa jest grubsza od lewej :|
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg small.jpg (7,2 KB, 127 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sssssssss.jpg (5,0 KB, 91 załadowań)
marttii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 15:08   #2899
MalaArielka
Wtajemniczenie

Masz proste nogi. Jeśli jednak masz do tego wątpliwości to spróbuj złączyć bardziej kolana i wtedy zobacz ile centymetrów masz przerwy między kostkami. Jeśli odstęp będzie równy lub mniejszy 4-5 cm. to znaczy, że jest ok. Może nawet zdołasz złączyć kostki? Wydaje mi się, że tak będzie. Jeśli dasz radę to wstaw fotki z tak złączonymi nogami. Wtedy będzie lepiej widać ewentualną krzywiznę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 15:39   #2900
Abigail123
Rozeznanie

Cytat:
Czesc Abi....
Jestes swietnym przykladem kolan szpotawych! pomeczysz troszke nozki ? U Ciebie efekty powinny szybko zostac zauwazone,bo masz przerwe wlasnie w kolanach,natomiast lydki nie sa lukowate.Szczesciara!

szczęściara?
Stary 2009-01-10, 22:40   #2901
mychamycha
Zakorzenienie

wiecie, muszę wkleić przy okazji zdjęcie własnych nóg, bo sama nie wiem, czy są krzywe, czy nie. Chociaż małą wadę mam na 100%. Chciałabym tylko wiedzieć, czy z takimi nogami jednak mogę się pokazać publicznie, nie narażając się na głupie komentarze.

Nogi łączą mi się w kolanach i kostkach, ale nie w łydkach. Przerwa w łydkach to jakieś 2 cm, przez co łydki mają kształt lekkiego łuku, a właściwie od wewnętrznej strony są linią prostą. Może znacie jakieś ćwiczenia na wyrobienie mięśni wewnętrznej strony łydki? może jakieś sporty.
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 08:04   #2902
moonrosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
wiecie, muszę wkleić przy okazji zdjęcie własnych nóg, bo sama nie wiem, czy są krzywe, czy nie. Chociaż małą wadę mam na 100%. Chciałabym tylko wiedzieć, czy z takimi nogami jednak mogę się pokazać publicznie, nie narażając się na głupie komentarze.

Nogi łączą mi się w kolanach i kostkach, ale nie w łydkach. Przerwa w łydkach to jakieś 2 cm, przez co łydki mają kształt lekkiego łuku, a właściwie od wewnętrznej strony są linią prostą. Może znacie jakieś ćwiczenia na wyrobienie mięśni wewnętrznej strony łydki? może jakieś sporty.

Łączą się w kolanach i w kostkach to co to za krzywizna?
Stary 2009-01-11, 10:26   #2903
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonrosa Pokaż wiadomość
Łączą się w kolanach i w kostkach to co to za krzywizna?
no bo nie łączą się w łydkach, tak jak dziewczynom z prostymi nogami. przez to moje łydki wyglądają jak dwa małe łuki. jest taka szpara między nimi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 15:21   #2904
moonrosa
Raczkowanie

Cytat:
no bo nie łączą się w łydkach, tak jak dziewczynom z prostymi nogami. przez to moje łydki wyglądają jak dwa małe łuki. jest taka szpara między nimi.
A u mnie nie łączą się łydki i kolana
Oprócz tego 2 cm to nie dużo, nikt nie zauważy!
Stary 2009-01-11, 16:55   #2905
mychamycha
Zakorzenienie

znalazłam odpowiedź na moje pytanie, więc napiszę, co się dowiedziałam. Może jakiejs dziewczynie z taką samą wadą też się przyda. Informację znalazłam na jakimś forum dla kulturystów.

Ćwiczenia dotyczą rozbudowania wewnętrznej części łydek (aby zasklepić tą dziurę).
Oczywiście ci kulturyści to ćwiczą na sprzętach, ale ja to trochę zmodyfikowałam na własne potrzeby. Otóż staję na palcach na schodku, palce mam skierowane bardziej na zewnątrz (nie prosto, ani do środka) i staję na palcach a po chwili obniżam się aż ponizej poziomu schodka. Ważne jest też, żeby mieć jakieś dodatkowe obciążenie. Ja mam 2 hantelki po 3 kg.

Na tym forum było napisane, że własnie do rozbudowania wew. mięśni łydki trzeba stopy kierować na zewnątrz. Poćwiczyłam i rzeczywiście najbardziej czułam tą część. pozdrawiam
Stary 2009-01-11, 17:27   #2906
moonrosa
Raczkowanie

Cytat:
znalazłam odpowiedź na moje pytanie, więc napiszę, co się dowiedziałam. Może jakiejs dziewczynie z taką samą wadą też się przyda. Informację znalazłam na jakimś forum dla kulturystów.

Ćwiczenia dotyczą rozbudowania wewnętrznej części łydek (aby zasklepić tą dziurę).
Oczywiście ci kulturyści to ćwiczą na sprzętach, ale ja to trochę zmodyfikowałam na własne potrzeby. Otóż staję na palcach na schodku, palce mam skierowane bardziej na zewnątrz (nie prosto, ani do środka) i staję na palcach a po chwili obniżam się aż ponizej poziomu schodka. Ważne jest też, żeby mieć jakieś dodatkowe obciążenie. Ja mam 2 hantelki po 3 kg.

Na tym forum było napisane, że własnie do rozbudowania wew. mięśni łydki trzeba stopy kierować na zewnątrz. Poćwiczyłam i rzeczywiście najbardziej czułam tą część. pozdrawiam
Dzięki, też spróbuje. Jak pomoże to napisz. I miałaś wkleić swoje nóżki Czekam na nie.
Stary 2009-01-11, 21:06   #2907
mychamycha
Zakorzenienie

proszę o cierpliwość, bo najpierw muszę pożyczyć od koleżanki aparat
Stary 2009-01-13, 22:18   #2908
refleks
Raczkowanie

to stronka http://forum.funtest.pl/moda-i-uroda/6655.html na ktorej kaska wypowiada sie na temat operacji krzywych nog. inna mowi,ze koszt prywatnej operacji to 10000 zl za obie nogi. W Poznaniu.Warto przeczytac.Nr. tel do pana doktora

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2009-01-13 o 22:38 Powód: nie dokonczona informacja,przerwa w polaczeniu
Stary 2009-01-14, 14:15   #2909
moonrosa
Raczkowanie

Cytat:
to stronka http://forum.funtest.pl/moda-i-uroda/6655.html na ktorej kaska wypowiada sie na temat operacji krzywych nog. inna mowi,ze koszt prywatnej operacji to 10000 zl za obie nogi. W Poznaniu.Warto przeczytac.Nr. tel do pana doktora
10 000?! To ja wole już mieć te moje krzywulce...
Stary 2009-01-14, 14:33   #2910
refleks
Raczkowanie

Przeciez masz mozliwosc isc do ortopedy i odczekac swoje w kolejce na operacje na koszt NFZ.Jesli masz z nimi problem skieruje Cie do szpitala.Albo jesli z nozkami ok to do szpitala sie nie dostaniesz) Napisalam informacje ,poniewac dziewczyna wypowiadala sie na temat prywatnej operacji,podczas ktorej mialaby lamane nogi w trzech miejscach. A Kaska przechodzila inna operacje/sruby w nodze+aparat na nogi/za darmo ,w ramach ubezpieczenia zdrowotnego.Byc moze na forum jest ktos gotowy zapalcic 10000 zl i nie czekac w kolejce... Tak wiec,dziewczyny zapraszamy do ortopedy i uperac sie na szpital w Poznaniu)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości