![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: książki dla nastolatek...
Świat do góry nogami ( czytalam to 4 razy tak mi sie podobała
![]() Plotkara wszystkie części pamiętnika Księżniczki Stowarzyszenie wędrujących dżinsów seria" nie dla mamy nie dla taty..." czekolada Ala makota( wszystkie części) My dzieci z dworca zoo pamiętnik narkomanki beverly Hills 90210 ( wszystkie części ![]() Dziewczyna ameryki dziewczyny sie odchudzaja,spóźniają... wszystkie są fajne ![]() ![]()
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Ja obecnie czytam Nutria i Nerwus ( Jeżycjada) i mi się podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
A czytałyście 'Szalone życie Rudolfa' Joanny Fabickiej?
Genialna książka, historie mega śmieszne. Mama kupiła po przecenie za niecałe 5 złotych w Kolporterze i przeczytałam ja i nawet rodzice. Kolejne 3 części połknęłam w dwa dni. W życiu się tak nie uchachałam, no może czytając Bridget i Georgię Nicholson.
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
osobiście czytałam kiedyśś ..
Lucyna Legut - " Marzę o ślubie " mojaa młodsza sis czyta teraz ks. pt. "Miłość jest straszna" Amandy Filipacchi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
A wcześniejsza część ksiązki "Marzę o ślubie" to "Miłość trzynastolatki"
![]() ![]()
![]() |
#276 |
Konto usunięte
|
Najlepsza wg mnie książka dla nastolatki w wieku tak od ok. 16 to Plotkara. Ja przeczytałam 6 tomów i jestem ciągle zachwycona, a czytałam ją pare lat temu.
Naprawdę polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Ja uwazam, ze ksiazki Jany Frey sa rewelacyjne. Polecam. Ostatnio przeczytalam "Byc piekna". Swietna ksiazka o nastolatce, ktora ma olbrzymie kompleksy zwiazane ze swoim wygladem i chce sie zoperowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Panna świeczka kurcza to ksiażka o mnie! o mnie! :P nie no na razie musze co innego przeczytać.
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
Czesc
![]() Poszukuje ebooka Kate Brian -Tylko dla wybranych Jak ktos ma i moze to prosze o przeslanie na maila----> wercia52@amorki.pl Z góry wielkie dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Calutka seria książek Nie dla mamy, nie dla taty, lecz dla każdej małolaty.
![]() |
#281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cudowne ![]() Przeczytałam już I i II część ("Angus, stringi i przytulanki" oraz "Spoko, założyłam bardzo duże gacie"), ale na razie więcej nie mam ![]() Czy może któraś z wizażanek ma pożyczyć kolejne części książki? ;-)
![]() |
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
ja miałam z biblioteki
![]() a poza tym, na wakacjach nie czytam za wiele, bo jak coś wypożyczam to tylko z biblioteki szkolnej :P. więc wakacje to u mnie też wakacje od czytania xD. i dobrze, bo zamiast pracowac nad ciałkiem, siedziałabym w łóżku całymi dniami i bym pochłaniała książki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
ja polecam książki z serii ossolineum
np.Zła dziewczyna w sidłach anoreksji a inne to np my dzieci z dworca zoo kolacja na titanicu na imię mi Rain autorów niepamiętam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Ostatnio przeczytalam tez "Wojny w SPA" Chris Manby. Fajne- o dwoch dziewczynach (kolo 20-tki) ktore wybraly rozne drogi. Jedna zalozyla swoj salon kosmetyczny, a druga robila kariere w mediach za pomoca programu reality-show. Ciekawe. Polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam Ahern Cecelia - Na końcu tęczy, oraz sage Grace Dent - Sekretnik (3 części są)
![]()
![]() |
#286 |
Konto usunięte
|
* Chuda Judith Fathallah
* Rodzina Penderwicków i Rodzina Penderwicków na Gardam Street Jeanne Birdsall Lucyny Legut - ogromna dawka absurdalnego humoru ![]() * Całkiem zwariowane urodziny Piotrka oraz to i owo o Paluch-Rogalskiej * Jasiek chce być reżyserem, a Paluch-Rogalska cyrkówką * Jasiek pisze kronikę rodzinną, a Piotrek ciągle się w kimś kocha * Już nigdy nie będę się kłócił z Piotrkiem! * O tym, jak Jasiek został bezimiennym bohaterem albo awantura o sławę * Piotrek zgubił dziadka oko, a Jasiek chce dożyć spokojnej starości Joanna Chmielewska seria o Teresce i Okrętce: * Większy kawałek świata * Duch (wydany też jako Ślepe szczęście) * Zwyczajne życie Joanna Chmielewska seria o Janeczce i Pawełku: * Nawiedzony dom * Wszelki wypadek * Skarby * Wielkie zasługi * 2/3 sukcesu A tak poza wszystkim to Chmielewską zaczęłam czytać od "Bocznych dróg" w wieku chyba 12 lat, spokojnie można czytać wszystko - ubaw po pachy gwarantowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Książki młodzieżowe
Ostatnio widziałam w bibliotece "Letni staż", "Wymiana studencka", "Słodko-gorzka szesnastka" oraz "Szkoła dla snobów"- nie czytałam póki co, ale siostra mówiła mi, że fajne są
![]() A Wy macie jakieś nowe propozycje?
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
czytał ktoś 'Uciekinierka-Maureen Wartsk' 200 stron przeczytałam w 2 dni
![]()
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz czytam polską książkę pt "Jośka. Pamiętnik maturzystki"- zapowiada się dość ciekawie
![]() Poza tym na stronie wydawnictwa widziałam, że ukazała się już 4 część serii Tylko dla wybranych pt " Kto się przyzna" - mam nadzieję, że będą fajne ![]() Denerwuje mnie, że mamy takie opóźnienie w stosunku do USA ![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Ja pamięam czytałam kiedyś taką książkę... tytuł to 'najpięknijeszy dar' ale autora nie pamiętam... To było o dziewczynie ktorej siostra uciekła z chlopkaiem i pozniej wrocila w ciazy ale jakies komplikacje i... dalej nie bede zdradzac szczegolów
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- znalazłam: http://ksiazki.wp.pl/katalog/ksiazki...a.html?kw=1563 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Czytalam tą książkę, polecam! I bylam zaskoczona końcówką
![]()
![]() |
#292 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
ja mam dwie serie książek młodzieżowych, do których zawsze wracam - Jeżycjada Małgorzaty Musierowicz oraz Przygody Tomka Alfreda Szklarskiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
W ostatnim czasie wydawnictwo TELBIT wydało serię książek dla młodzieży
![]() Np. M. Akuszewska " Śmierć statystykom" M. Niemycki "Zośka Brat" M. Kotliński " Miłość zwija się w bibułkę" M. Trziszka " Pejzarz z królikiem" E. Chomutowska "Chyba zołza" Fajne dość książki pisze Andrzej Klawitter, np. "Ślicznotka", "Jedynaczka" ![]()
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Hej!
Ja też coś dorzucę: 1.Poczekajka,Zachcianek-Katarzyna Michalak Książka o 25-latce,więc nie taka już bardzo młodzieżowa(nie obrażając nikogo ![]() 2.Zapałka na zakręcie.
![]() |
![]() |
#295 |
Przyczajenie
|
Mega fajna OMEGA
Hej,
ja wczoraj skończyłem czytać najnowszą książkę Marcina Szczygielskiego OMEGA. Akcja książki rozgrywa się we współczesnej Warszawie. Bohaterka książki w dniu swoich urodzin dostaje e-mail linkiem do tajemniczej gry komputerowej. Instaluje aplikację, uruchamia ją i… zmienia rzeczywistość. Świat staje się polem niebezpiecznej gry, którą rządzą nieodgadnione, nielogiczne zasady. Całość ma około 600 stron ale jest tak wciągająca, że czyta się błyskawicznie. W książce jest też sporo ilustracji niejakiego Bartka Arobala. Jak przeczytasz to napisz o swoich odczuciach. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
A kto czytal wszystkei ksiazki Kate Brian o Reed Brennan? Sa cztery ksiazki. Czy w czwartej wszystko sie wyjasnia, czy nadal konczy sie niespodziewanie?
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Ja czytałam
![]() I jestem ciekawa kolejnych części, bo w USA są ![]()
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Od siebie polecam niedawno przeczytaną "Candy", jest genialna!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale znow konczy sie niespodziewanie? Bo szczerze mowiac, troche to wnerwiajace ![]() Jestem ciekawa co dalej, a tu musze czekac na ksiazke w bibliotece ![]()
![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No czasem trzeba czekac, co zrobic ![]() Wyjasnia się kto zabił Thomasa i to mnie zaskoczylo. Ogólnie zakończenie jest takie, ze równie dobrze mogłaby to być ostatnia część serii... Sama jestem ciekawa co wymyśliła autorka w kolejnych...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.