|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: książki dla nastolatek...
Magda doc., Paulina.doc. - M.Fox
Jest cała seria tych książek ,znajdziesz w niej jeszcze 'statki które mijają się nocą' Bardzo polecam te 2 pierwsze wymienione prze zemnie są rewelacyjne z pewnością Ci się spodobają.Są w formie pamiętnika.
Edytowane przez emes Czas edycji: 2010-03-05 o 19:17 |
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Książki dla nastolatek...
Wszystkie fanki "Zmierzchu" powinny przeczytac "Akademie wampirow". Moim skromnym zdaniem- to lepsza literatura.
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
http://makota.com.pl/index.php?Ala-Notatnik-1-i-2 polecam,czytałam za młodu...
|
|
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze ostatnio trafilam na "Krolowa lata" M. Marr. To piekna ksiazka, dzialajaca na wyobraznie. O wrozkach. I niezwykle wciaga- to pierwszy tom sagi.
|
|
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
polecam "Krzywe 10" oraz całą serię Ewy Nowak, więcej informacji w Google
.naprawdę fajne, lekkie w czytaniu książki. ja Krzywe 10 pochłonęłam w jedno popołudnie. ![]() /po edicie
Edytowane przez GreyLovex3 Czas edycji: 2010-03-22 o 17:08 Powód: pomyłka |
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tą serię napisała Ewa Nowak
![]() Ewa Nowacka to inna autorka, choć też książek dla młodzieży
|
|
#337 |
|
Rozeznanie
|
karolinko86, zdałam sobie sprawę z mojej pomyłki w poprzednim poście i już ją poprawiłam
. Jakoś wcześniej nie miałam ku temu sposobności .A propos Nowackiej uwielbiałam w podstawówce jej 'Małgosia contra Małgosia' ;-). Ale Ewa Nowak jest świetna .
|
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
No takie pomyłki się zdarzają
![]() Mnie się z kolei "Małgosia..." nie podobała Już nie mogę sie doczekać nowej książki pani Nowak pt."Niewzruszenie"
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
też zależy jakie książki kto lubi..
![]() ![]() mi w sumie Musierowicz nigdy nie podeszła. Wilson polecam, Grochole. ![]() Ewe Nowak też ![]()
od 14 czerwca 2012 - dieta od sierpnia 2012 - na ratunek resztkom kondycji i pozostałościom po świetnym zdrowiu 95kg - 71 kg - 67kg cel: 60kg don't want nothing less cause i’m sure you’re the best.. ![]() 11.07.13r.
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
Jako nastolatka czytałam wszystkie części Ani z Zielonego Wzgórza, Ten Obcy, Inna - Ireny Jurgielewiczowej + to, co polecała mi mama, m.in. Jezioro Osobliwości, Zapałka na zakręcie
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Książki młodzieżowe
Czytam "Wystarczy, że jesteś" Małgorzaty Gutowskiej Adamczyk
Widziałam też w bibliotece książkę autorki "Stowarzyszenia wędrujących dżinsów" pt. "Trzy wierzby. Opowieść o przyjaźni"- z opisu wydaje sie ciekawa
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam książkę z humorem. Masa śmiechu, po prostu
![]() LO Story, Magdy Skubisz. Akcja rozgrywa sie w drugiej licealnej, gdzie zwykła młdzież nekana jest przez kadrę nauczycielską i tak oto starają się przeżyc każdy dzień..
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Kojarzę
Jest też inna, nowsza książka tej autorki Nie pamiętam tytułu...
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
mhm dziewczyny czytalam sage meyer, rowniez jej intruza i bardzo mi sie podobalo, uwielbiam jakis dodatek w postaci science fiction choc nie lubie tych wojen i bitew ktore czasem sie wkradaja, najlepiej zeby bylo tego mniej ;p
ost przeczytalam rowniez szeptem becca ale to byla jakas tragedia... no i znowu sie nudze i chcialabym sie zapytac czy warto przeczytac Naznaczona z cyklu domu nocy? czy moze cos z akademii wampirow? |
|
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam na poczatku wiadomo co, jezeli jeszcze tego nie przeczytałam Zmierzch
i "Chłod od raju" Jana Frey , cudowna, przeczytałam ją przez niecałe 1,3h, bez odpoczynku
|
|
|
#346 |
|
Przyczajenie
|
Książki młodzieżowe... Hm, czuję się na nie za stara
A to chyba dlatego, że przeczytałam "Jeżycjadę" M. Musierowicz, sporo książek E. Niziurskiego (np. "Sposób na Alcybiadesa", "Przygody Bąbla i Syfona", "Siódme wtajemniczenie", "Bąbel i Syfon na tropie", "Największa przygoda Babla i Syfona", "Marek Piegus", "Naprzód, Wspaniali!", "Księga urwisów" itd.), liznęłam twórczości innych autorów, ale nie byłam zadowolona, więc dalej nie próbuję. Mogłabym polować na resztę książek Niziurskiego, ale odkąd przeszłam inicjację z "bardziej dorosłymi" gatunkami literatury, młodzieżówki mi się odechciało . Mogę polecić opowiadania i sagę o Wiedźminie <3 A. Sapkowskiego, "Mistrza i Małgorzatę" M.Bułhakowa, sagę o Ludziach Lodu (uwaga: 47 tomów! nie przeczytałam jeszcze wszystkich, rzecz jasna ) M. Sandemo, książki A. Pilipiuka o Jakubie Wędrowyczu, "Wojnę polsko-ruską pod flagą biało-czerwoną" D. Masłowskiej. Pzdr
|
|
|
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz już wyrosłam z takich książek, ale byłam zakochana w powieściach Meg Cabot. Są tam tematy damsko męskie, ale nie tylko. Polecam szczególnie jej serię 'Pośredniczka' - jest genialna!
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Ala Matota, twórczość Jaqueline Wilson też uwielbiałam .
|
|
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
Być może padły tu już te tytuły, ale od siebie polecam "110 ulic" i drugą część "220 linii" Gutkowskiej - Adamczyk i "Klasę pani Czajki" Piekarskiej. Fajna była też "Zapałka na zakręcie" Siesickiej.
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze przyjemnie się do nich wraca... Ja pisałam o nich pracę magisterką
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
mi się osobiście podoba seria książek Lisy McMann (Sen, Mgła, Koniec).. obecnie czytam ostatnią część.
dla kogoś kto lubi trochę nieprawdobodobne historie o łowcach snów i miłości to polecam ^^
|
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Prace mgr? Oj super! A jaki temat mialas?
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: książki dla nastolatek...
Może coś o wróżkach? "Król mroku" melisy marr
|
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Książki Dla Młodzieży..
ja natomiast polecam
![]() "W pewien wrześniowy poranek" - Karen Kingsbury stron 500 ale taka wciągająca, że wystarczyło 2 dni i książka przeczytana ;] "My, dzieci z dworca ZOO" też świetne Lektura "Chłopcy z placu broni" świetna książka o przyjaźni odwadze i wszystkim co powinno wpajać sie młodzieży. ps. Jak mi się coś jeszcze przypomni to napisze ![]() polecam wszystkie książka Paula Coelho, przeczytałam wszystkie jakie sa możliwe, a najbardziej podobała mi się "Brida" i "Alchemik" )na razie to wszystko, trzymajcie się |
|
|
|
|
#354 |
|
Przyczajenie
|
Neil Gaiman - Księga cmentarna, Edmund Niziurski - Adelo, zrozum mnie!, N.H. Kleinbaum - Stowarzyszenie Umarłych Poetów. Jeśli podabała Ci się ''Weronika..." to sposoba Ci również ''11 minut''.
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
A ja polecam "Świat do góry nogami" Beaty Ostrowickiej
![]() ![]() no i jeszcze fajne są Doroty Terakowskiej dzieła , mi się bardzo spodobała książka "Tam gdzie spadają anioły" pozdrawiam
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuję się pod tym.
Ponad to polecam: książki Krystyny Siesickiej Pana Samochodzika, Nienackiego Małgosia contra Małgosia całą serię Jeżycjady M.Musierowicz. Mam już 30 lat a wciąż wracam do tych książek. Po raz pierwszy czytałam je własnie jako nastolatka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
polecam książki Małgorzaty Musierowicz i Krystyny Siesickiej.a z literatury zagranicznej -seria Pamiętniki wampirów Lisy Jane Smith.
|
|
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
Gorąco polecam całą serię ,,Felix, Net i Nika" (Rafał Kosik)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Felix,_Net_i_Nika Książki bardzo wciągające, ciekawe, napisane przyjemnym językiem, realistyczne
|
|
#359 |
|
Przyczajenie
|
witam użytkowniczki!
polecam książki: - Bez mojej zgody - Jodi Picoult, - Miłość od pierwszego kliknięcia - Judith Allert, - Ja cię pokochałam, to ja cię zabiłam (nie pamiętam autorki, może któraś z was kojarzy?) <-- to mój nr 1 (narazie )- Saga Zmierzch dziś idę do biblioteki i mam zamiar wypożyczyć Greka Zorbę i Wichrowe wzgóra. i trochę lektury o piłce nożnej i koszykówce ^^ jak myślicie, Duma i Uprzedzenie to lektura dla 14latki?
|
|
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Polecam całą serię książek "Zwierzenia Georgii Nicholson" Louise Rennison. Wszystkich książek jest chyba 8, ale są mega śmieszne i bardzo szybko się je czyta
![]() A poza tym wspomniane wcześniej Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

.

A to chyba dlatego, że przeczytałam "Jeżycjadę" M. Musierowicz, sporo książek E. Niziurskiego (np. "Sposób na Alcybiadesa", "Przygody Bąbla i Syfona", "Siódme wtajemniczenie", "Bąbel i Syfon na tropie", "Największa przygoda Babla i Syfona", "Marek Piegus", "Naprzód, Wspaniali!", "Księga urwisów" itd.), liznęłam twórczości innych autorów, ale nie byłam zadowolona, więc dalej nie próbuję. Mogłabym polować na resztę książek Niziurskiego, ale odkąd przeszłam inicjację z "bardziej dorosłymi" gatunkami literatury, młodzieżówki mi się odechciało