|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szydełkowe drobiazgi (nie tylko) na Wielkanoc.
I jeszcze takie a to dla mojej siostry/ z czerwonymi kwiatkami/ chyba będzie jak myślicie będzie się jej podobać?
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
A to cudo dostałam od mojej Kasi czyż nie cudowny baranek taki mały a tak cieszy .
|
|
|
|
|
#1203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkie twoje prace to malutkie dzieła sztuki |
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
jola
, będzie sie podobaćdamurku , brawa dla Pań z kółka
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Malinówko super prace.
Amazonka cudne jajo.Jeśli mogę coś jeszcze podpowiedzieć( bo nie zdążyłam pokazać swoich), ja na wierzchu jeszcze dodatkowo ozdabiam od połowy w dół wpinająć szpilki z łebkiem przez cekiny.Czasami można kupić szpilki z perełką -łebek.Wyglądają jeszcze strojniej. Jola piekne prace stworzyłaś, a baranek makaronowy też cudny. Damurkusuper prace twoich koleżanek z kółka. Kawa cieszę się ,że ciebie poznałam.Miałam bardzo mało czasu na zwiedzanie wystawy, gdyż mojej synowej spieszyło się,żeby wcześnie wyjechac z Warszawy do domu (ma jeszcze dużo pracy papierkowej,którą musi na jutro zrobić). Nie napisałam ci, że będę w stolicy, bo to miała być dla ciebie niespodzianka i zaskoczenie. Wiedziałam, że nie będziesz podejrzewać nawet,że przyjadę z mojego odległego miasta o 250 km, by się z tobą zobaczyć.Mam córkę w W-Wie i byłam (bo miała 2 latka moja wnusia),samochodem z synem(chrzestnym małej) jego córką,którą widziałaś i synową.Stąd pomysł jechać do Wilanowa, na mszę i zobaczyć wystawę.Przede wszystkim chciałyśmy poznać ciebie osobiście-żałowałam,że tak krótko rozmawiałałyśmy ze sobą. |
|
|
|
|
#1206 |
|
Przyczajenie
|
Jestem zachwycona Waszymi pracami wręcz to małe dzieła sztuki ja sama tylko haftuję krzyżykami ale pod czujnym okiem mojej mamy uczę się szydełkowania narazie udało mi się zrobić kurkę na wielkanoc i aniołka na Boże Narodzenie
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny już się pogubiłam, nie wiem co już chwaliłam a czego jeszcze nie
, więc chwalę hurtem, wszystko jest piękne Ja tez coś zrobiłam, więc się chwalę , baranek wg opisu kawy80 i juz w tym roku wiecej nie robię, może w przyszłym no i koszyczki, które dostały uchwyty i ozdóbki |
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuta
|
|
#1210 |
|
Przyczajenie
|
A oto moje pierwsze świąteczne kurki
![]() Pozdrawiam wszyskich Ania |
|
|
|
|
#1211 |
|
Raczkowanie
|
Mamuta piękny baran i rewelacyjne ,doskonale ukrochmalone koszyczki.Zostawilam ci wiadomość na pv
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuta sliczne koszyczki i powalający baranek
( ja go sobie odpusciłam
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
NO TAKICH KUREK JESZCZE NIE BYłO BRAWO Corallia
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cudowne prace drogie Panie. Wszystkie bez wyjątku. Trudno chwalic wszystkie osobno. Ja zadbałam o wystruj całego mieszkania (cały czas robię na szydełku) ha ha a zapomniałam z tego wszystkiego że trzeba posprzątać w domku. No ale myślę, że chyba nadrobię w tym tygodniu. Jak myślicie. |
|
|
|
|
|
#1215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i nie wiem czy w tym roku zostanie skończony). - chyba muszę troszeczkę odpocząć).
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie nadazam za Wami
Nie bede wymieniac kolejno bo sie juz gubie w tych pieknosciach, wszystkie prace sa cudne !!!
|
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetne kurki, robiłam takie w zeszłym roku, bardzo sie wszystkim podobały
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Corallia wśród maniaczek robótek Piękne kurki
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
Jolu-jaja piękne,baranek cudo!Gratuluję pomysłu.
|
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- pierwsze co mi się nasunęło to , że z balona zeszło powietrze... za słabo związany balon - gdzieś było napisane też, żeby po przebiciu balona nie wyciągać igły.... tylko wolniutko spuścić powietrze - natłuścić balon przed nawinięciem nitki (żeby się jajo nie zdeformowało przy odklejaniu balona) - nitki nie wyschły ? - klej za słaby no i to wszystko teoria , bo ja nie robiłam poczekamy na Jolę co ona na to ![]() http://receitasdecroche.blogspot.com...-com-arte.html |
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
Ale ten baranek to dostałam od Kasi od mojej ulubienicy tylko chciałam sie nim pochwalic
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jestem pod wrażeniem-zajęło mi to dwa dni z przerwami ,zeby dokladnie sprawdzic wasze umiejętności(od poczayku strony).Będe zagladac tu częsciej rewelacyjne pomysły,wykonanie i to ze dzielicie sie swoja wiedzą!
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze ale mnie zaskoczyłyście tymi pochwałami , jest mi bardzo miło a jak to jajo robiłam na cukier . I W MIARę GRUBY BALON
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze mi sie wydawało,że na wielkanoc nie ma ładnych ozdób a wystarczy spojrzeć na Wasze prace żeby stwierdzić,że to nie prawda.Jest tyle cudownych prac tak pieknie wykonanych.Ja sama zainspirowana Waszymi pracami również wykonałam kilka.
http://starmar.fotosik.pl/albumy/155070.html |
|
|
|
|
#1226 |
|
Rozeznanie
|
Ja robiłąm na mieszance Ługi i wikolu wg przepisu Bewix
Balon musi być grubszy i nie może być bardzo napięty. Nitki też nie można mocno nawijać, bo jak schnie to się ściąga, stąd zdeformowane kształty. Balon trzeba bardzo dokładnie zawiązać. Ja zakleiłam je jeszcze taśmą, żeby końcówka nie wystawała (było na którymś wątku o tym, ale wybaczcie proszę, nie pamiętam gdzie) Ja nie smarowałam niczym tłustym. Owinięty balon zanurzyłam w mieszance i troszkę potrzymałam by dobrze nasiąkł. Potem lekko wytarłam nadmiar i pozwoliłam mu się wysuszyć stawiając w misce na okrągłym pojemniczku. Co jakiś czas przekręcałam żeby się nie przykleiło. Wysżło przyzwoicie. Na pierwszy rzut chciałam zrobić abażur dla Małej. Nadmuchałam balon, aż był duży. potem nawinęłam trochę nitki i posmarowałam mieszanką. Wymyśliłam sobie, że jak wyschnie to kolejne nitki nie będą się zsuwać przy nawijaniu. Ale po powrocie z pracy na drugi dzień znalazłam "nitkowy balon" na podłodze. Już bez balona. A raczej z jego resztkami. Każdy kolejny wkładany balon pękał (mieszanka po wyschnięciu była "ostra" i mocno nadmuchany balon pękał) Z nitkowym jajem już było OK. Gdzieś czytałam, żeby nitki przed owijaniem namoczyć w krochmalu i dopiero nawijać. Wtedy nitka się nie przesuwa. Trzeba zaś od czasu do czasu wytrzeć łapki z nadmiaru krochmalu. Nie rpóbowałam więc nie wiem. A więc do dzieła Drogie Panie
Kramik "kupujesz - ratujesz" Kliknij Szydełkujesz, wyszywasz, tworzysz scrapki lub inne rękodzieło? Masz w domu niepotrzebne drobiazgi? Możesz je nam przekazać, a my wystawimy je do sprzedaży, z której dochód pójdzie na ratowanie życia zwierząt. Wyślijdo mnie pw lub mail. |
|
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Mireczka
|
|
#1228 |
|
Rozeznanie
|
Robótko mnie również było miło Ciebie poznać, udało ci się bardzo mile mnie zaskoczyć
Napiszę jednak więcej innym razem gdyż teraz mam bardzo pracowity okres i bardzo mało czasu na przyjemności, weszłam tylko na chwilkę żeby zobaczyć czy coś napisałaś a tak nawiasem mówiąc to udało mi się sprzedaż wszystkie pisanki które widziałaś
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
Margo , a może to przepis mój na mieszanke vicolu z ługą jednak. Czuję się jakoś tak... zdradzona |
|
|
|
|
#1230 |
|
Przyczajenie
|
Wszystkie prace piękne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

, będzie sie podobać
, więc chwalę hurtem, wszystko jest piękne
, baranek wg opisu kawy80

Dziewczyny jestem pod wrażeniem-zajęło mi to dwa dni z przerwami ,zeby dokladnie sprawdzic wasze umiejętności(od poczayku strony).Będe zagladac tu częsciej rewelacyjne pomysły,wykonanie i to ze dzielicie sie swoja wiedzą!
i schnie