![]() |
#781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kuleczki Vollare II
Wszystkie te kulki sa praktycznie takie same
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
To raczej nie kupie
![]() to co teraz mam na twarzy, to jest istny koszmar! ![]() Mam nadzieje, że mi szybko zejdzie ![]() Wracam do kulek Sensique! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Wtajemniczenie
|
Madzia a może kuleczki Essence? Widziałam je na żywo i wyglądały slicznie. Kosztują 11 zł.
Ja natomiast jestem zła bo odwiedziłam w ostatnich dniach kilka sklepów i stoisk z tymi kulkami i nigdzie nie mogę znaleźć białych, złotych a przede wszystkim brzoskwiniowych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Wtajemniczenie
|
Zielonych? To Vollare ma zielone kuleczki?
Ogólnie ta firma ma fajna stronę internetowa http://www.vpp.pl/ ale szkoda ze nie pokazują tam calego asortymentu...odcieni szminek, pudrów itd. Ciekwa jestem gdzie są hurtownie z tymi kosmetykami... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój romans zakończony z tymi firmami, ale potwierdzam, można się od nich uzależnić i nimi totalnie oczarować na początku. Ja mam kilka różnych kolorów i połączyłam w jedne które stworzyły piękny róż do policzków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
ja mam fioletowo-rozowy zestaw ruby rose;] tez sa fajne. mam tez na przykald ciemnosliwkowe i po wymieszaniu ze zlotymi sa super;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (Nie)stety, bardzo subiektywna (niekóre oznaczenia wynikają raczej z obserwacji mojej skóry niż tabel komedogennosci i tak dalej) Na czerwono- to co moze zapychać, ewentualnie z komentarzami Na zielono to co bezpieczne Na żółto to co podejrzane Acha liczby w nawiasach to zdloność do zapychania/do podraznainia (im wyższa, tym gorzej, 0 to potencjalnie brak ale wszytsko zależy od indywidualnych cech skóry! (EdiT! właśnie się zorientowałam że niektóre maja taki sam skład ![]() ![]() EDITT COMETICS: =Róż cantare =vollare magic visage (to ten vollare ze złotymi nićmi na opakowaniu) Skład: Talc (1/0),Zinc Stearate(0/0), Octydode Stearoyl Stearate, Tocopheryl Acetate (0/0 Wit.E, nawilża, bezpieczna!), Silk, PEG-40,Ricinooleate, PEG-20, Dehydroacetic Acid, Benzophenone-3, isodecyl oleate(4/0), Isodecyl Isononanoate, fragrance E (zapach-może uczulać!) , Methylparaben(może być niebezpieczny-alergia, pokrzywki, wypryski), Ci15860, Ci 19140, Ci77499, Ci 77891, Ci 77941, MIca LEMAX colours, róż w kulkach (wg KWC są jeszcze jakieś vollare o takim właśnie składzie- http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21722) Talc (1/0), calcium sulfate, calcium carbonate, lanolin alcohol(0-2/2), isopropyl lanolate (emolientmoze zapychać-indywidualnie), potassium algina te(emulgator), peg-20 (1/0), glyceryl ricinate, peg-40 ricinolamide, fragrance (zapach-może uczulać!), bht, metyl-propyl-butylparaben, sodium dehydrocetate, phenoxyethanol +/- CI 7789, CI 7709, CI 77491, CI 77492, CI 77163, CI 77007, CI 77510, CI 77288, CI 77289, CI 15850, CI 15650, CI 75470, CI 77742, CI 77163, CI 77007, CI 77510, CI 77288, CI 77289, CI 15850, CI 15650, CI 19140, CI 75470, CI 77742, CI 45380, CI 45410, CI 73360, nylon-12 Margaret kuleczki brązujące Skład: Talc (1/0), Magnesium silicate (nmineralny talk- ciekawe), Magnesium stearate (1/0), Paraffinum liquidum, Glycerin(0/0 może wysuszać), Triticum vulgare(pszenica zwyczajna), Fragrance (zapach-może uczulać!), Octylododecanol (zapychacz wg L_V), Ethyl paraben (0/0 MOŻE ALERGIE)
Edytowane przez agacior89 Czas edycji: 2007-12-01 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
|
czy mogłabyś zrobić jeszcze taką analize Vollare? To one mnie tak ukrzywdziły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 |
|
Ja troszkę nie na temat, ale z tego co widze, to znacie się troszkę na kuleczkach rozświetlajacych
![]() Otóż chciałam zapytać, czy puder w kulkach może wpływać na rozszerzanie się porów? Często spotykam się z opinią, że kulki mogą zapychać pory- co (wydaje mi się) znaczy, że robią się większe, bądź mniejsze krostki (nie mylić z uczuleniem). Często spotkałam się również z opinią, że rozszerzone pory spotyka się przeważnie u cery tłustej, bądź mieszanej. Ja mam cere suchą, a mimo to mam rozszerzone pory. Zastanawiam się czy może być to spowodowane stosowaniem tłustych kremów (chociaż właściwie stosuje jedynie krem biolipidowy Calma Hlc z ziaji, oraz krem Nivea) czy również może wpływać na to np. puder w kulkach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
hm puder w kulkach na pewno je podkreska, bo wlazi w pory
![]() ja tez mam sucha (w sumie mieszano-sucha) i mam rozszerzone pory. sam w sobie raczej nie wplywa;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
|
Cytat:
Bardzo podobał mi sie efekt po Vollare, ale prawde mówiąc bałabym się spróbować innych, bazarkowych kulek, po tym co przeszłam ![]() ![]() Dzisiaj jest już lepiej, niż wczoraj, krostki powoli znikaja, sa mniej czerwone i nie pieką już. Czy kulki z Vollare nie mają czasem podobnego składu do Margaret lub Cantare? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mają podobny skład, ale... Zauwaz że niektóre sie powtarzają, niektóre nie. Z tych które podkreśliłam kolorami vollare, editt i margaret mają różne. A o porach, trochę z ukosa- polecam bazę eveline: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...d-makijaz.html mam co prawda tylko troszeczkę tych porów, tyle co prawie nic, a po jej nałożeniu skóra jest idealnie gładziutka ![]()
![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
ja trochę nie w temacie
![]() do cieni, pudrów, róży z tejże firmy i innych podobnych mam dostęp (baaardzo szeroka oferta w sklepie wszystko po 5 zł w moim rodzinnym mieście - dodam tylko że cena dotyczy dwóch sztuk kosmetyków niezależnie od tego co wybierzemy ![]() no ale eyelinera tam ni mają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, ja mam tłustą, a pod baze kłade porządnie nawilżajacy krem.
![]() |
![]() |
#800 |
Raczkowanie
|
Ciekawy wątek dziewczyny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Wyszukiwarka się kłania- a jak nie to powrót na pierwszą stronę, link do wątku "Kuleczki vollare I" (to jest druga częśc już) i tam szukaj
![]()
![]() |
#802 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#803 | ||
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
na pewno sensique mniej zapychaja, o ile w ogole. przynajmniej rozswietlajace. mnie vollare tez zapychaja ale mam to w powazaniu;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Madzia, masz ten Sensique? Mozesz podać skąłd? Albo chociaż zesaknować/ zrobić fotkę opakowania ze skałdem, pliiis!
![]() P.S. http://www.drogerianatura.pl/gazetka.php?str=3 Jutro chyba odwiedzę naturę ;P
![]() |
#807 | |
|
Cytat:
Może mialybyście jeszcze sklad kuleczek z Essence, bo też mnie te kuleczki ciekawią! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Ooo, widze ze towrzyszka Madzia się skąłdomanią zaraża?
![]()
![]() |
#809 |
|
Dołączam zeskanowy skład Sensique, ale nie wiem czy będzie to przydatne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Konto usunięte
|
Sprawiłam sobie trzecie opakowanie kulek, tym razem różowe. W sklepie 'wszytsko po 2,5'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.