![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Egzamin licencjacki już bardzo blisko proszę pomóżcie
1. Co to są wartości, normy, wzory kulturowe
2. Opisz metody badań socjologicznych 3. Wpływ kultury na procesy społeczne 4. Co to jest struktura społeczna? 5. Opisz pojęcie status społeczny 6. Stratyfikacja społeczna a rola rodziny i procesów społecznych 7. Omów nierówności społeczne- wymiary i skutki 8. Omów kwestię ruchliwości społecznej 9. Co to jest dyskryminacja społeczna 10. Miejsce w strukturze społecznej a zachowania polityczne 11. Omów typy grup społecznych 12. Omów funkcje grup społecznych 13. Omów genezę grupy 14. Co to jest grupa formalna? 15. Co to jest modernizacja społeczna? 16. Geneza nauki, jej dzieje i współczesne dylematy. 17. Geneza pedagogiki jako dyscypliny naukowej. 18. Dyscypliny naukowe współpracujące z pedagogiką. 19. Rozwój jako cel wychowania. 20. Wychowanie pierwotne – jego istota. 21. Wychowanie w Starożytnej Grecji. 22. Wychowanie w Starożytnym Rzymie. 23. Narodziny szkoły jako instytucji w epoce antycznej. 24. Metody nauczania – podział, charakterystyka. 25. Zasady nauczania – klasyfikacje, charakterystyka. 26. Ogniwa procesu dydaktycznego – klasyfikacje, charakterystyka. 27. Treści kształcenia, program nauczania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raróg
|
Dot.: Egzamin licencjacki już bardzo blisko proszę pomóżcie
Ale o co chodzi, mamy Ci opracować odpowiedzi na te pytania? o.O
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pedagogika resocjalizacyjna - wasze opinie
Pedagogika to kierunek bez przyszłości póki co. Trudno po nim znaleźć pracę. A do tego poziom jakby z roku na rok spada na uczelniach. W Łodzi raczej nie opłaca się studiować pedagogiki na WSP, gdzie ten kierunek otrzymał ocenę warunkową, dlatego też ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że warto się dobrze zastanowić, czy aby nie ma innego atrakcyjnego kierunku, na jaki można pójść.
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Niewdzięczny zawód , no bo ilu z nich się resocjalizuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Jestem po reso. Nawet przez 1 dzień nie pracowałam w zawodzie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.