Polka i Kurd - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 17:54   #961
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Dot.: Polka i Kurd

Blendowalam pistacje orzechy pekan i sezam. Do tego trochę cukru. Wiem że można też z kokosem robić. Ale jeszcze się nie przymierzyłam.
Teraz mamy "faze" na krem z mascarpone i owocami.

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 17:58   #962
yesmi
Raczkowanie

A na ciasto pamietasz przepis?
Stary 2015-02-24, 18:03   #963
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yesmi Pokaż wiadomość
A na ciasto pamietasz przepis?
Mam gdzieś zapisany w domu. Jeśli chcesz to wieczorem wrzucę.

Stary 2015-02-24, 18:10   #964
yesmi
Raczkowanie

Tak tylko pytam ale mozesz dodac moze kiedys sprobuje zrobic sama
Stary 2015-02-24, 18:16   #965
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tylko pytam ale mozesz dodac moze kiedys sprobuje zrobic sama
Jest łatwa. Pierwszy raz robiłam z ciasta na faworki ( swoją drogą robią one furore wśród znajomych lubego). I smażyłam na tłuszczu jak faworki. A zawijalam jak cygara.
Trochę inaczej niż na tym fb który pokazałaś.

Stary 2015-02-24, 18:24   #966
iskra_boza
Raczkowanie

Cytat:
Monika dobrze wiedziec, musze poczytac cos na ten temat bo nie wiedzialam
Bo to są bzdury wyssane z palca. Radzę się opierać na opiniach uczonych, a nie czyichś koleżanek. Post od świtu do zmierzchu. Post to post. Nie jesz, nie pijesz, nie palisz, nie klniesz, nie żujesz gumy, nie uprawiasz seksu. Podróżni i osoby chore (w tym ciężarne, które się źle czują, lub obawiają o zdrowie dziecka) są zwolnione z postu, ale muszą go odrobić. Niektórzy nawet wypluwają ślinę, bo uważają, że łamią post przełykając ją.

Cytat:
Napisane przez Cytrynowe_Marzenie Pokaż wiadomość
Mój lubi spędzać czas w kuchni. Ja od razu się przyznałam że nie umiem i nie ciągnie mnie żeby się nauczyć. Mogę mu codziennie piec ciasto albo babeczki albo coś słodkiego zrobić. Ale obiad to ja raczej spale niz ugotuję
No to witaj w klubie. Jestem z mężem 4 lata i umiem ugotować tylko kilka potraw kurdyjskich. Nie wyrażam chęci, żeby się nauczyć. Mąż świetnie gotuje i niech tak zostanie

Cytat:
Napisane przez ola9007 Pokaż wiadomość
Wasi Tż sądzą na ten temat, czy słyszeliście o jakiejkolwiek organizacji lub próbie pomocy Kurdom przebywającym tam aktualnie.
Moi dwaj szwagrowie są peszmerga, ehh. Nie znam żadnej organizacji. Co do pomocy, to sá co jakis czas różne zbiórki organizowane w centrach kurdyjskich, albo meczetach. Ta grupa jest ciekawa: https://www.facebook.com/groups/7296...84880/?fref=ts
iskra_boza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 19:14   #967
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iskra_boza Pokaż wiadomość

No to witaj w klubie. Jestem z mężem 4 lata i umiem ugotować tylko kilka potraw kurdyjskich. Nie wyrażam chęci, żeby się nauczyć. Mąż świetnie gotuje i niech tak zostanie
Ja nawet po polsku noga w gotowaniu jestem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-26, 00:09   #968
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Hej. Dawno nic sie tu nie dzialo.
Co tam u Was slychac?

Stary 2015-05-26, 13:06   #969
iskra_boza
Raczkowanie

Cześć. Wątek zmarł znów Mam subskrypcję na maila. U mnie leci. Za 4 dni nasz synek skończy 4 miesiące. Mąż by chciał lecieć do Kurdystanu we wrześniu, ale ja się obawiam jechać z małym dzieckiem. Mimo wszystko tam jest brudno, a małego można dopiero po roku zaszczepić pw wzwA i durowi brzusznemu. Dlatego nie chcę. Plus terroryści przywlekli polio, pierwszy raz od 14 lat Irak ma polio.

A co u Ciebie?
Stary 2015-05-26, 13:19   #970
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Ojej. No to faktycznie trochę niebezpieczne jechac z malym jak on nieszczepiony.

U mnie wszystko dobrze. Powoli poznaje kuzynostwo mojego. Bo póki co podróżujemy tylko po Europie. Za Tydzien lecimy do grecji do kolejnego kuzyna.

Swoja droga dobrze miec rodzine tak rozsiana. Gdzie nie pojedziesz tam masz nocleg. Tylko za podroz placisz

Stary 2015-05-26, 13:31   #971
yesmi
Raczkowanie

Hej dziewczyny watek tutaj czesto zamiera, ja tez ciagle zabiegana, juz na szczescie po przeprowadzce wiec wkoncu szczesliwa jestem ze juz sie ogarnelam z tym wszystkim. Cytrynowa ale masz fajnie tez bym chciala wybrac sie na jakies wakacje za granice ale nadal nie mozemy ze wzgledu na paszport tez poznalam kuzynke z niemiec mojego byli u nas na tydzien z mezem i dziecmi. Znam wkoncu przepis na kuliche jesli chcecie to moge Wam napisac. Iskra Twoj maluszek ma juz 4 miesiace? Szok! Ten czas tak ucieka, ze wierzyc sie nie chce.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-26, 13:37   #972
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Yesmi no mój niby ma brytyjski dokument podrozny tylko Ale po europie podróżować mozna praktycznie bez problemu. Tylko w pl na modlinie robia gow.no burze.

Jesli masz przepis na kuliche to ja prosze. Bo nadal mi mój od siostry tego przepisu nie dal.

I zaczynam nauke kurdyjskiego. Co prawda z aplikacja z neta Ale to jakis kurd nagral filmiki i wszystko zamknal w apce.

Stary 2015-05-26, 18:59   #973
yesmi
Raczkowanie

Ciasto na Kuliche: 3 szkl maki, 2 jajka, pol szkl mleka, 1 lyzeczka proszku do pieczenia, pol lyzeczki soli, 3 lyzki cukru i olej wedle uznania zeby dobrze sie lepilo
Nadzienie dowolne my wkladalysmy daktyle do blendera i lyzeczke cynamonu

a jak sie nazywa ta aplikacja do nauki kurdyjskiego?

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Zapomnialam piec w temp 180 okolo 15-20 min oczywiscie ciasto ma byc cieniutkie
Stary 2015-05-26, 19:15   #974
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Dziekuje bardzo.
https://play.google.com/store/apps/d....learn.kurdish tu masz link do niej.

Stary 2015-05-26, 19:20   #975
yesmi
Raczkowanie

Nie ma za co aplikacje sciagam dzieki mam nadzieje ze sorani
Stary 2015-05-26, 19:22   #976
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Z tego co pamietam to tak. Bo tego wlasnie Szukalam sobie

Stary 2015-05-28, 00:23   #977
iskra_boza
Raczkowanie

No w sobotę skończy 4 miesiące. Ja kuliczę robię drożdżową. Tanya na FB grupie Kurdish recipes ma przepis na drożdżową. Ale ja wolę ze strony margerytki, przepis na zwykły makowiec, tylko do masy drożdżowej dodaję kardamon, cynamon.
Stary 2015-05-28, 09:47   #978
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

No u mnie o kulichy mowi jako cieniutkim ciescie zwinietym jak cygaro. Czyli drożdżowe by tu nie pasowalo

Stary 2015-06-02, 17:14   #979
iskra_boza
Raczkowanie

Ja jadłam w Kurdystanie i taką i taką. Tu moja, wieki już nie robiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KULICZA.jpg (83,3 KB, 15 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-02, 21:13   #980
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Nie widzę na telefonie ;(

Ja juz na krecie. Podobno przyjaciel kuzyna ma żonę polke. Może będę miała towarzystwo ;D

Stary 2015-06-04, 14:42   #981
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iskra_boza Pokaż wiadomość
Ja jadłam w Kurdystanie i taką i taką. Tu moja, wieki już nie robiłam
Wygladaja jak pazurki mojej babci pazurki to nazwa nadana przeze mnie i kuzynke. babcia robiala takie zawijane bulki ale z makiem , niektore byly takie jak u ciebie, a niektore przekrwala do polowy i rozciaperzala te konca, czasami byly dwa palce, czasami trzy i mnie sie to z pazurkami skojarzylo i tak zostalo. Jak mialam 20 lat nadal sie mowilo, ze babcia ma zamiar zrobic pazurki. kazdy w rodzinie, odrazu wiedzial o co chodzi eh to byly czasy nie wiem na 100% ale chyba ciasto bylo z drozdzami.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 00:13   #982
ArturNowak85
BAN stały

Cool Dot.: Polka i Kurd

Witam,

Biały mężczyzna z wyższych sfer z tej strony (z IQ 160, kubaturą cielesną pełną splendoru)

Pozwolę sobie przyłączyć się do dyskusji:

Islamiści otwarcie deklarują że białe kobiety to "kontenery na spermę" i to jest cześć ich religijnej doktryny.

W Szwecji odpowiadają za ponad 95 % gwałtów na białych kobietach mimo iż stanowią mniejszość oscylująca w granicy 10 %:

http://www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape

http://threepercenternation.com/2014/11/muslim-rape/#

Polki z małych miejscowości (czy po prostu ze wsi), które wyrwały się ze swojej patologii i biedy do takich krajów nagle chcą podleczyć kompleksy kimkolwiek kto mówi po angielsku (poczuć się bardziej światowa, bo w związku z obcokrajowcem?)

Czy być może to prymitywna potrzeba (fetysz), chęć bycia pokrytą przez niepiśmienne prymitywne zwierzę zarzucające tanią egzaltacją przy podrywie?

Nie mi to oceniać, nigdy się nie zagłębiałem w psychikę kobiet z klasy robotniczej, ponieważ interesują mnie tylko te z wyższej półki.

Ale chętnie bym z ciekawości poznał źródło przyciągania kobiet ze wsi ku islamskiej knadze? (jako, że jestem socjocybernetykiem- hobbystą chętnie bym dowiedział się coś na ten temat z pierwszej ręki)

Islam to również Faszyzm pod nakryciem religii, ponieważ nie może zaistnieć bez prawa szariatu ( a te nie zakłada rozgraniczenia religii od państwowości) - tak więc nie oczekujcie tolerancji dla waszej kultury czy religii od islamistów.

O Islamie mogę powiedzieć więcej jakby ktoś chciał się dowiedzieć czegoś(czytałem ich Koran i inne święte pisma Islamu)

Edytowane przez ArturNowak85
Czas edycji: 2015-06-07 o 00:15
ArturNowak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 00:27   #983
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ArturNowak85 Pokaż wiadomość
Witam,

Biały mężczyzna z wyższych sfer z tej strony (z IQ 160, kubaturą cielesną pełną splendoru)

Pozwolę sobie przyłączyć się do dyskusji:

Islamiści otwarcie deklarują że białe kobiety to "kontenery na spermę" i to jest cześć ich religijnej doktryny.

W Szwecji odpowiadają za ponad 95 % gwałtów na białych kobietach mimo iż stanowią mniejszość oscylująca w granicy 10 %:

http://www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape

http://threepercenternation.com/2014/11/muslim-rape/#

Polki z małych miejscowości (czy po prostu ze wsi), które wyrwały się ze swojej patologii i biedy do takich krajów nagle chcą podleczyć kompleksy kimkolwiek kto mówi po angielsku (poczuć się bardziej światowa, bo w związku z obcokrajowcem?)

Czy być może to prymitywna potrzeba (fetysz), chęć bycia pokrytą przez niepiśmienne prymitywne zwierzę zarzucające tanią egzaltacją przy podrywie?

Nie mi to oceniać, nigdy się nie zagłębiałem w psychikę kobiet z klasy robotniczej, ponieważ interesują mnie tylko te z wyższej półki.

Ale chętnie bym z ciekawości poznał źródło przyciągania kobiet ze wsi ku islamskiej knadze? (jako, że jestem socjocybernetykiem- hobbystą chętnie bym dowiedział się coś na ten temat z pierwszej ręki)

Islam to również Faszyzm pod nakryciem religii, ponieważ nie może zaistnieć bez prawa szariatu ( a te nie zakłada rozgraniczenia religii od państwowości) - tak więc nie oczekujcie tolerancji dla waszej kultury czy religii od islamistów.

O Islamie mogę powiedzieć więcej jakby ktoś chciał się dowiedzieć czegoś(czytałem ich Koran i inne święte pisma Islamu)
Rozmawiamy o życiu z kurdem a nie o życiu z muzułmaninem. Tu dość często zachodzi pewna różnica kulturowa.

Nie jestem ze wsi.
Mój Kurd nie jest niepismienny, a wręcz przeciwnie. Nawet tu w uk szkoły ukończył.
I o dziwo toleruje i respektuje nawet mój krzyżyk na szyji. Raz spytal dlaczego i po co. Nie kaze sciagac ani zasłaniać.
Razem byliśmy na Boże Narodzenie w pl. Byl ze mna w cerkwi. Nie pytał czemu tak długo. Stał i czekał aż powiem że wracamy.

Czytając Koran dowiesz się o Koranie a nie o jego interpretacji. A te bywają różne w zależności od miejsca zamieszkania, odlamu i wielu innych.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Dziewczyny a propo moich wakacji.
Poznałam Anie. Która ma tygodniowego synka. Przecudowny maluszek. A ojciec (kurd) świata za nim nie widzi.
Sa razem już 7 lat. I powiem wam że rozmowa z nią mnie bardzo uspokoiła.

Stary 2015-06-07, 00:38   #984
ArturNowak85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Cytrynowe_Marzenie Pokaż wiadomość
Rozmawiamy o życiu z kurdem a nie o życiu z muzułmaninem. Tu dość często zachodzi pewna różnica kulturowa.

Nie jestem ze wsi.
Mój Kurd nie jest niepismienny, a wręcz przeciwnie. Nawet tu w uk szkoły ukończył.
I o dziwo toleruje i respektuje nawet mój krzyżyk na szyji. Raz spytal dlaczego i po co. Nie kaze sciagac ani zasłaniać.
Razem byliśmy na Boże Narodzenie w pl. Byl ze mna w cerkwi. Nie pytał czemu tak długo. Stał i czekał aż powiem że wracamy.

Czytając Koran dowiesz się o Koranie a nie o jego interpretacji. A te bywają różne w zależności od miejsca zamieszkania, odlamu i wielu innych.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Dziewczyny a propo moich wakacji.
Poznałam Anie. Która ma tygodniowego synka. Przecudowny maluszek. A ojciec (kurd) świata za nim nie widzi.
Sa razem już 7 lat. I powiem wam że rozmowa z nią mnie bardzo uspokoiła.
Koran to nie Polskie prawo - nie podlega interpretacji - przekaz jest wyraźny.

Widziałem też wiele związków takich, bo jako bardzo młody człowiek byłem w UK i NL - połowa z tych kretynek ze wsi ledwo dogadywała się z tymi "ciapatymi"(wiadomo zatem, że komunikacja nie była ich "spoiwem" tylko coś innego, coś co działo się w nocy)

Podsłuchałem też rozmowę murzyna i araba raz - murzyn zazdrościł arabowi białej kobiety (arab miał jakąś brzydulę oderwaną od pługa z Polski) czyli uwaga - nie zazdrościł mu fajnej kobiety tylko tego że ma białą.

(I to też też schemat u murzynów w USA, gdzie murzyni wariują na widok białej a murzynki piszą książki jak poderwać białego faceta: https://www.youtube.com/watch?v=15KTgLLUkbI )

Tak jak szanowna przedmówczyni w pierwszej stronie wątku napomniała : dla nich biała kobieta (nawet najgorszego sortu) jest sposobem na dowartościowanie się.
Biała pochwa to dla nich awans na wyższy status społeczny.

Oczywiście mi absolutnie nic do tego - ale jak chcecie brać odpowiedzialność za siebie to proszę się odczepić od kieszeni białego mężczyzny (który w większości cywilizowanych krajów wypracowuje większość bogactwa nie tylko fizycznego w postaci produktów ale i intelektualnego - programy, matematyka, inżynieria itd)

Czyli jak zostawi was murzynek z małym oseskiem czarnym - łapy precz od mojej kieszeni moje drogie - żadnych zasiłków dla was moim kosztem - ja chce pokrywać koszta swoich błędów jak je popełnię a nie waszych.
Stary 2015-06-07, 00:46   #985
yesmi
Raczkowanie

ArturNowak85 podejrzewam, ze jakis muzulmanin odbil Ci dziewczyne czy cos w tym stylu i dlatego probujesz nas tutaj obrazic, zeby sie troszke dowartosciowac ? Ja nie bede odpowiadac i znizac sie do poziomu kogos kto nazywa mnie tak i owak nie wiedzac NIC na temat Islamu...

Cytrynowa to fajnie zawsze fajnie miec kolezanke ktora jest w podobnej sytuacji. W kazdej kulturze sa dobrzy i zli ludzie ale ten temat juz dawno byl tutaj przerabiany wiec nie bede sie powtarzac.To prawda, ze Kurdowie (zdecydowana wiekszosc) sa bardzo rodzinni i bardzo kochaja dzieci

Edytowane przez yesmi
Czas edycji: 2015-06-07 o 00:48
yesmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 00:51   #986
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Doczytaj o Koranie. Jest kilka szkół (odlamow). wszystkie bazują na tej samej księdze tylko innej interpretacji.
I kurdzi to nie murzyni. Wykaz się umiejętnością czytania ze zrozumieniem.
EOT.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Yesmi w rozmowie poruszylsmy temat rodzinnosci. I ona ma podobne spostrzeżenia do mnie.
Kurdzi kochają dzieci. A dzieci kochają ich. I jak juz swoje mają to oczko w głowie.
Jak zazartowalam ze biore malego ze soba to mama mówi "a bierz" a ojciec "a tylko sprobuj".

Stary 2015-06-07, 01:00   #987
ArturNowak85
BAN stały

Question Dot.: Polka i Kurd

Cytat:
ArturNowak85 podejrzewam, ze jakis muzulmanin odbil Ci dziewczyne czy cos w tym stylu i dlatego probujesz nas tutaj obrazic, zeby sie troszke dowartosciowac ? Ja nie bede odpowiadac i znizac sie do poziomu kogos kto nazywa mnie tak i owak nie wiedzac NIC na temat Islamu...

Cytrynowa to fajnie zawsze fajnie miec kolezanke ktora jest w podobnej sytuacji. W kazdej kulturze sa dobrzy i zli ludzie ale ten temat juz dawno byl tutaj przerabiany wiec nie bede sie powtarzac.To prawda, ze Kurdowie (zdecydowana wiekszosc) sa bardzo rodzinni i bardzo kochaja dzieci
Skoro kultury są takie same właściwie i nie ma co generalizować to powiedz mi dlaczego w Szwecji ponad 96 % gwałtów jest dokonywana przez Imigrantów (w tym Islamistów głównie)

Skoro to nie jest podstawa do generalizacji to co jest?

Próbuje tutaj zapłodnić twój wiejski prosty umysł odrobiną szacunku dla logiki - nie opieraj się.

I nie wiem gdzie widzisz obrażanie - szanuje ludzi ze wsi za płody rolne które mi dostarczają codziennie na talerz - ale czy traktuje ich z szacunkiem jako filozofów/myślicieli? - raczej nie.

Jak widać mam rację, bo ignorujesz pewną ważną zależność która ci ukazałem w Islamie i stosujesz wycieczki osobiste (odpowiem ci szybko aby ten temat był zamknięty - nie nie poderwał mi kobiety żaden islamista - nie zadaje się z takimi kobietami jak już napisałem parę postów wyżej)

Wyjaśnij mi zatem - skoro Islamiści są tacy równi i praktycznie tak samo dobrzy jak biali - dlaczego odpowiadają za znaczącą większość gwałtów i innych przestępstw w takim kraju jak Szwecja (która dzięki populacji imigrantów stała się stolicą gwałtów w Europie)?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-07, 01:19   #988
yesmi
Raczkowanie

Dziewczyny tak mi sie przypomialo a propo Islamu, ze ogladalam ostatnio bardzo ciekawy filmik na youtubie o pewnym polaku podaje link: https://youtu.be/Hy-ije_XYTs

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Artur uwierz mi ze nie masz racji i nie obchodza mnie twoje wypociny...
Stary 2015-06-07, 01:34   #989
Sunnivaa
Zadomowienie

Polka i Kurd

Sie wypowiem, bo widzę ze pan Artur uważa ze ma święta racje, a wy macie wyprane mózgi czy cos...

Nie jestem z Kurdem ani z muzułmaninem ani z Murzynem. I jako osoba o wysokim IQ (skoro tak bardzo Cie ten wskaźnik interesuje mimo ze nie ma nic do rzeczy w dyskusjach na takie tematy i ogółem w normalnym życiu) moge powiedzieć ze gadasz głupoty i zasłaniasz sie statystyka. Przede wszystkim: nawet jeżeli 90% muzulamaninow czy jakiejkolwiek innej rasy byłoby złych to przewalanie sie do kogos o to ze jest w mieszanym związku jest... Głupie. Moze ich partner jest w tych 10%? A moze po prostu nic ci do tego?

Znam osobiście 3 Polki w UK w mieszanych rasowo związkach (z osobami z Azji lub Afryki). Wszystkie sa szczęśliwe. 2 maja potomstwo. Żadna nie jest ze wsi. Jedna ma nawet ukończone tutaj studia, magistra. Żadna nie była odciągnięta od pługa.

Taka mała notka ode mnie na temat twojego komentarza o związku z barierami językowymi. Ja w takim jestem, moj chłopak jest Rumunem i jego angielski jest moze komunikatywny. I absolutnie nie jestem z nim dla "czegoś co sie dzieje w nocy". Ani nie jest to powód dla którego on jest ze mna. Umiemy sie porozumieć na kazdy temat i na kazdy pokłócić. Po prostu troche wiecej trzeba sie wysilic zeby druga strona zrozumiała. I tez jakbyś miał watpliwosci - także nie jestem ze wsi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Sunnivaa
Czas edycji: 2015-06-07 o 01:40
Sunnivaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 01:55   #990
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ArturNowak85 Pokaż wiadomość
Skoro kultury są takie same właściwie i nie ma co generalizować to powiedz mi dlaczego w Szwecji ponad 96 % gwałtów jest dokonywana przez Imigrantów (w tym Islamistów głównie)

Skoro to nie jest podstawa do generalizacji to co jest?

Próbuje tutaj zapłodnić twój wiejski prosty umysł odrobiną szacunku dla logiki - nie opieraj się.

I nie wiem gdzie widzisz obrażanie - szanuje ludzi ze wsi za płody rolne które mi dostarczają codziennie na talerz - ale czy traktuje ich z szacunkiem jako filozofów/myślicieli? - raczej nie.

Jak widać mam rację, bo ignorujesz pewną ważną zależność która ci ukazałem w Islamie i stosujesz wycieczki osobiste (odpowiem ci szybko aby ten temat był zamknięty - nie nie poderwał mi kobiety żaden islamista - nie zadaje się z takimi kobietami jak już napisałem parę postów wyżej)

Wyjaśnij mi zatem - skoro Islamiści są tacy równi i praktycznie tak samo dobrzy jak biali - dlaczego odpowiadają za znaczącą większość gwałtów i innych przestępstw w takim kraju jak Szwecja (która dzięki populacji imigrantów stała się stolicą gwałtów w Europie)?
Punkcik na otrzeźwienie jeśli chciałbyś tutaj zagościć na dłużej. Ogarnij się i spróbuj wyrażać swoje myśli kulturalnie nie obrażając innych.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-06-07 o 01:56
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości