![]() |
#421 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: kwasy, kwaski i kwaseczki
![]() Cytat:
![]() ja również przy płatkach Avonu czułam zawsze lekkie mrowienie, zaś przy innych kwasach (Diacneal, Lysanel) tylko na samym początku. Zauważyłam natomiast że najlepiej na moją skórę działa peeling dwustopniowy ANEW. Efekty są niesamowite, skóra bardzo wygładzona a wszelkie niespodzianki nie mają szans. Inne kwasy są dobre , ale jednak nie aż tak jak ten produkt (oczywiście w przypadku mojej cery). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam Aga ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sproboj sobie podzielic to na "male sesje" i zobaczyc jak skora przyjmuje go przy aplikacji dzien po dniu zawsze wieczorem jak i z malymi przerwami co 2-4dni-uwazam,ze to kwestia wyczucia wlasnej cery i reakcji.Powodzenia! ![]()
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do mycia,to odczekuje wlasnie ok10min,pomiedzy myciem twarzy a nakladaniem kwasow. problem w tym,ze mam w nastepnym tyg. kolejny zabieg kwasami (80procent bodajze) i zeby przygotowac skora do zabiegu od jutra musze wg wskazan lekarza uzywac glyco-a na dzien i na noc,ale mam trcohe juz przesuszona buzke od niego,i czuje ze nie dam rady nakladac 2 razy dziennie,bo starczy mi teraz ze nakladam 1 raz na noc,i nie moge zniesc pieczenia,dzis sobie darowalem,i uzylem Alantanu,ale niewiem wlasnie,jak zrobic od jutra,czy trzymacsie wskazan lekarza i jakos przetrzymac to,czy uzywac raz dziennie na noc?Ktos ma jakis pomysl? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() W życiu nie miałam tak gładziutkiej twarzy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Proponuję xerial 5. właśnie zaczęłam używać glyco a - co parę dni na razie - i xerial ładnie radzi sobie z resztą. nie wiem natomiast, jakie filtry kupic, żeby nie przedobrzyć - xerial jest taki, że jak na niego cos sie jeszcze wrzuci, może być nieciekawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej zebys nie rezygnowala z uzywania filtrow,przyznam sie ze tez niechetnie podchodze do blokera ale.....mam w pracy kolezanke,ktorej widok skutecznie odwodzi mnie od takich pomyslow.Badz co badz stosuje dosc silne stezenie kwasu i widze tego efekty na twarzy,wole chronic skore w kazdy mozliwy sposob chociaz fanka blokerow nie jestem ![]()
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To widze,ze poszlam na calosc bo....ja uzywalam dwa platki na jedno uzycie ![]() Cena jest dosc przystepna biorac pod uwage wlasnie okresy promocji i cene jak dla konsultanta ![]()
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
NATI:dermatolog polecił xerial 5. a czemu? chodzi o to, że z kwasem niedobry, czy że wogóle go nie lubisz? Bo dla mnie był swietny, wreszcie poczułam, co to znaczy miękka cera.
Acha, tak wogóle, to nie zorientowałam się od początku czytania o kwasach, że wątek jest aż tak długi ![]() ![]() Idę teraz szukać odpowiedzi na pytanie, czy niestosowanie filtrow przy kwasach pogarsza ich efektywność, czy też zle zrozumialam wypowiedzi dziewczyn. Jak nie znajdę, to się was dopytam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Miałam szorstką suchawą cerę - to był mój problem. Ten krem (w zasadzie zaczelam od xerial visage - więc chyba mniejsze stezenie mocznika niz 5%) swietnie sobie z tym poradzil. Skóra po nim jest miękka i przyjemnie nawilżona. Z tego co wiem, mocznik to składnik silnie nawilżający, ale lekarka moja znojoma mówiła mi, że ma też działanie regulujące złuszczanie - stąd moje pytanie czy to zle go używać z kwasami. W końcu one też mają do czynienia ze złuszczaniem, więc może to zbyt daleko posunięta kombinacja?
Czy któraś z was używała takiej kombinacji? Acha. Pani w aptece, kiedy zachwycona działaniem piątki chciałam strzelić sobie dla spróbowania jakiś wyższy procentowo xerial, powiedziała mi, że te wyższe do twarzy raczej się nie nadają. One są chyba zresztą strasznie tłuste, prawda? xerial visage i xerial 5 bardzo tłuste nie są, ja ich używam pod make-up i jest wszystko w porządku. |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Ano widzisz
![]() ![]() Ja sobie posmarowałam xerialem 30-tką pięty i miałam nadzieję na jakieś spektakularne efekty, ale nic z tego ![]() Tylko, ponawiam pytanie, czy powinno się go stosować razem z kwasami? czy nie znosi w jakiś sposob dzialania kwasow? Odstawiam glyco a dopóki nie kupię filtru. Idę sobie teraz gdzieś poszukać lekkiego kremu z filtrem, bo próbowałam wcześniej avene chyba 60 i to było coś strasznego. biały film na twarzy, tłusta powłoka - fu. jak tu się pomalować na takiej bazie? A tak przy okazji, może komuś przyda się taka porada - jakieś 3-4 lata temu przechodziłam kurację kwasową po trądziku. czymś z svr - hydracid czy cos takiego. zużyłam chyba tylko jedno albo 2 opakowania i to załatwiło sprawę śladów po trądziku. tzn nie przebarwień, tylko chyba blizenek - bo dalej było widać brązowe ciapki, ale nie były one już wyczuwalne pod palcami. Skóra jednak była przesuszona, szara i nieprzyjemna. Natomiast po tych kwasach dermatolog skierował mnie do kosmetyczek na silniejsze kwasy - właśnie żeby poradzily sobie z przebarwieniami. panie natomiast stwierdzily, że kwasow mojej buzi juz nie trzeba i zrobily wiecie co? sesję (raz na tydzień)3 maseczek z alg z nałożoną pod nie ampułką dotleniającą. przebarwienia znikły, wszelkie podrażnienie i suchość po kwasach też, buzia była przez dłuuugi czas tak piękna, że chodziłam sobie przez rok bez fluidu, pudru - zupełnie niczego - aż sama nie mogłam w to uwierzyć, że to możliwe, żebym JA - trądzikowiec, miała taką cerę!. buzia miała cudny kolor, cera promienna, zdrowiutka. polecam dziewczynom, którym kwasy uwrażliwiły lub podrażniły cerę. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie na pięty polecam krem do stóp i łokci z kwasami AHA z serii Planet Spa z Avonu ![]() Co do tego jaki był stan Twojej skóry w trakcie kwasami-używałaś kosmetyków silnie nawilżających do tego?? ![]() Jeżeli chodzi o filtry to wpisz w wyszukiwarkę skrobia ziemniaczana ![]()
![]() |
#437 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Już czytałam o skrobii, ale w kontekście matowienia. to filtruje też? no no!
Stan mojej skóry był taki - grudki i blizny potradzikowe, przebarwienia (brązowe), ale trądzik już był wyleczony.Cera była szara, uwrażliwiona i łuszczyła się brzydko. Kwasy starły nierówności i trochę przebarwień, a z resztą rozprawiły się te maseczki algowe. Miałam po nich piękną cerę po raz pierwszy w życiu. Bez skazy, powiedziałabym ![]() ![]() Z tego co pamiętam, nie używałam żadnych silnych nawilżaczy podczas kuracji kwasami, no i efekt był taki że skóra była podrażniona. Ale i tak nie tak bardzo jak np. po aknemycinie, który stosowałam na trądzik. Pamiętam, że po kwasach a przed maseczkami używałam przez jakiś miesiąc co drugi dzień serum z witaminą c avonu (teraz już go nie ma). podobno to też pomogło pozbyć się części przebarwień, ale kosmetyczki kazały mi to odstawić po tych maseczkach, mówiły że to za silny kosmetyk dla mnie. Moim kremem na dzień był Lrp do cery mieszanej - ale nie pamietam nazwy, na zmianę z thermal s 1 vichy. thermal był zdecydowanie lepszy, ten do mieszanej lrp, polecony przez dermatologa, był do niczego. Oprócz xerialu świetnym kremem na zimę jest hydranorm lrp. Lekko natłuszcza, dobrze nawilża i chroni skórę. zmiękcza ją. Trzeba chwilkę poczekać aż się wchłonie, ma dość bogatą konsystencję, ale opłaca się, bo to naprawdę fajny krem do podrażnionej wrażliwej skóry. Polecam. Acha, no i kosztuje poniżej 40 zł, a nie powyżej 50, jak większość aptecznych lepszych kremów. |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
tu wklejam linka do kremu hydranorm na allegro. jeszcze u tej osoby nic nie kupowałam, ale można poczytać recenzje. A opis kremu jest bardzo adekwatny. robi wszystko to, co tam jest napisane.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80870495 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps.Na przyszłość korzystaj z funkcji 'Edytuj' ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
Witam,
nie zaglądam tu częst ale ten wątek wyjątkowo mnie zainteresował. Od kilku dni siedzę i czytam wszystko co jest możliwe na temat kwasów ![]() ![]() wiem już że konieczne są filtry, za to zakaz używania słońca i solarium. Mam jednak małe pytanie : Czy w czasie stosowania kwasów można używać jakiś specyfików żeby skóra nabrała ładnego lekko opalonego koloru? Chodzi mi o jakieś balsamy brązujące albo coś podobnego. Przykro mi, ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
Lepiej kupić sobie albo fluid brązujący, albo pudek w kulkach. Można również łykać beta - karoten. A przy kwasach ja np ciało opalam tylko wyłączam lampy na twarz. Można również zrobić sobie peeling migdałowy - kwasem migdałowym. Wtedy skóra nabierze koloru migdałow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
agusia_1 bardzo dziękuję za odpowiedź.
A czy można stosować serum Basi albo Krem z olejem pachtowym jako nawilżacz po nałożeniu kremu z kwasami? Przyzwyczaiłam do serum Basi tak, że nie chciałabym z niego rezygnować ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
Któraś z was pisała o kremie "acne derm" (niestety nie pamiętam kto pisał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Przyczajenie
|
miie tobie oczywiście też dziękuję za wskazówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj możesz troche o nim poczytać, no i na forum jest pełno na ten temat ![]() http://www.zfa-unia.com.pl/shop.php?cid=1&pid=5 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Proszę zarówno o korzystanie z wyszukiwarki, jak i z funkcji 'Edytuj'.
Pełna nazwa Acne Dermu to Acne Derm ![]() Jeżeli chodzi ci o serum z witaminą C, to nie powinnaś go używać w trakcie kuracji kwasami, ponieważ witamina C jest zbyt silnie działająca i może podrażnić. Krem pichtowy (bo domyślam się, że o niego Ci chodziło), możesz używać, ale musisz odczekać conajmniej godzinę pomiędzy aplikacją kwasu, a kremu.
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie ![]() ![]() Active C LRP tez lepiej chyba bedzie odstawic na pozniej?
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.