![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: kwasy, kwaski i kwaseczki
Cytat:
Dziekuje za potwierdzenie ![]() W zasadzie kremy Iwostinu zbawiennie na mnie dzialaja a szczegolnie ten odzywczy na noc ![]() A jak myslisz czy Active C lepiej odstawic w okresie kuracji kwasami?bo jezeli serum z vit.C nie nalezy uzywac to analogicznie Active C tez niezbyt jest mile widziane wtedy.
![]() |
#452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
A ciekawe czy lekarze wogóle wiedzą co to jest ten retinal?, nawet pewnie nie rozróżniają retinalu od retinolu? Ciekawe skąd mają taką pewność , że to nie wpłynie źle na dziecko, jak nie ma jeszcze dokładnych badań ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
With Beauty In Love
|
Używam kremu i płynu-kremu do mycia Newoglis 0d ponad 2 tyg, najpierw codziennie, ale moja buzia tego nie wytrzymywała i teraz stosuję co drugą noc. Efekty sa już widoczne, prawie żadnych pryszczy, dziwi mnie tylko, że dopiero teraz zaczęłam mi się buzia łuszczyć... A i tak minimalnie. Hmm, dobrze czy za słaby ten krem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
..ale nawisem mowiac uzywam tego kwasu juz z rozpedu...syfki caly czas mi wychodza (stosuje misiac) i czasem mam takie dni ze aby nie popasc w koszmarnie zly humor, siedzac nawet caly dzien w domu,robie makijaz bo jestm cala w syfkach i plamkach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Raczkowanie
|
czy gdy stosuje na noc Glyco-A,moge rownoczesnie,tj.tez na noc,po odczekaniu ,powiedzmy godziny,nalozyc punktowo,tam gdzie mam pryszcze,koncentrat Vichy,z kwasem salicylowym?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zadomowienie
|
Mam problem. licze na to, ze mi pomozecie, wiec sie dopisuje do tego watku
![]() mam skore mieszana, policzkom nie mam do zarzucenia, natomiast w strefie T czesto cos mi sie tworzy, i te zaskorniki bleh! wiem, ze juz wiele dziewczyn na ten temat pisalo, ja tez przejrzalam watki, kwc i dokladnie przeczytalam artykul o kwasach. jak widac slecze na wizazu do poznych godzin nocnych i czytam. mam metlik w glowie! chce zastosowac acne derm tylko na czolo i brode. do nawilzania do tej pory stosowalam nivea visage young i bardzo go lubie. czy myslicie ze wystarczy? a widzialam dobre opinie o kremie pichtowym, ale on tez antybakteryjny jest. nie chce zeby mi wyzarlo czolko ![]() bylabym bardzo wdzieczna za szybka odpowiedz, bo najchetniej juz bym skoczyla do apteki. tak sie napalilam ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#460 |
Rozeznanie
|
Hmm..ja tak tylko na marginesie tego rozbudowanego wątku chciałabym podzielić się moimi spostrzeżeniami na temat kremu LRP EFFalfa.
...ale od początku... ![]() Jestem w trakcie kuracji Lysanelem Active - który to zastosowałam w stężeniu szokowym: na dzien dobry codzienna dawka wieczorna - i nic...na mojej skórze nosorożca nie zrobiło to żadnego wrażenia (mam na myśli zero podraznień, szczypania itp.) wyszło parę syfków (ale nie wiem czy to z powodu Lysanela czy mojej comiesięcznej godziny "W") . W tzw. międzyczasie otrzymałam od znajomej próbkę EFFalfa - no to stwierdziłam, że skoro jestem zahartowana lysanelem to co mi szkodzi spróbowac w trakcie tej kuracji 5 ml LRP? w końcu nawet stężenie kwasów mniejsze... no i to był błąd. Całe szczęście, że to tylko próbka była i mogłam ją potem zuzyć punktowo na wypryski... Po nałożeniu twarz mnie piekła miemiłosiernie, miałam wrażenie, ze to "cudo" wżera mi się do kości. Zagryzłam zęby w ścianę i jakoś to przetrzymałam...ale never again! Lysanel przy tym to jak balsam tylko dlaczego? Ilość kwasu glikolowego porównywalna. |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Raczkowanie
|
A nie nałożyłaś przypadkiem effalfy na niecałkiem jeszcze suchą twarz? Kwasy muszą być nakładane na zupełnie suchą twarz. czyli-trzeba zaczekać przynajmniej kilka minut po myciu, nawet jesli po wytarciu recznikiem wydaje się, że twarz jest zupełnie sucha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Zadomowienie
|
juz wiem jak z tym nawilzaniem. nikt nie odpowiedzial, ale trudno
![]() uprzytomnilam sobie, ze mam przebarwienia na ramionkach, ale sa JASNE, a nie czerwone jak u niektorych dziewczyn. czy na te przebarwienia moge stosowac kwasy?glownie mi chodzi o acne derm. czy moze je jeszcze rozjasnia a skora wokolo nadal bedzie ciemniejsza???? ![]()
![]() |
#463 |
Raczkowanie
|
Uważaj z kwasami na ciało. Wbrew pozorem skóra na ciele, zwłaszcza w okolicach dekoltu, jest bardziej wrażliwa niż na twarzy. Ja sobie kiedyś załatwiłam potężne zakażanie na dekolcie po użyciu preparatu, który na mojej twarzy nie robił żadnego wrażenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Przyczajenie
|
Cześć mam pytanko o krem z kwasami
![]() Mam 22 lata, aktualnie używam Cleanance K Avene, ale zastanawiam się nad kremem Noviderm Boreade (AHA + wit. C). Gdzieś wyczytałam, że jest dla dojrzałej skóry i powinno się stosować po 25 roku życia. Mam wrażliwą skórę mieszaną, raczej tłustą z problemami trądzikowymi. Wiele ze specyfików typowo na trądzik mnie bardzo podrażniało - na pewno Acnemycin, Differin, i pochodne benzoilu - więcej nie pamiętam... Krem Avene jest całkiem niezły, ale poszukuję czegoś lepszego i nie wiem czy zaryzykować z tym kremem Noviderm Boreade?? Co poradzicie? pozdrawiam k |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zadomowienie
|
kicala1 czyli nie polecasz stosowania kwasow na te miejsca z jasnymi kropkami? powinnam sie skonsultowac z lekarzem? bo mnie sie nie wydaje, zeby to bylo cos powaznego
![]() ![]()
![]() |
#466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aplikowany dokładnie w takich samych warunkach jak Lysanel. No cóż na pewno więcej tego nie użyję... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A to są jasne kropki??? To ja nie wiem, co to jest. Ja mialam cale zycie do czynienia z ciemnymi ![]() ![]() Lepiej skoczyć do lekarza jednak z takimi przebarwieniami niż np. wydawać pieniądze na coś, co ci nie pomoże. Albo jeszcze zaszkodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
dziekuję za radę
![]() ![]()
![]() |
#469 |
Raczkowanie
|
czesc Dziewczyny
ja dopiero ![]() ![]() ![]() ![]() nie ukrywam ze ...najbardziej sie boje wysypu.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej dziewczyny..poczytałam troszke to co piszecie i chiałam prosić o pomoc/porade...od czego powinnam zaczac "przywracając" moją twarz do porządku
W chwili obecnej mam skurę mieszaną z tendencją do wysuszania, grubą, zaczerwonioną i w dodatku z trądzikiem i agrami..czy jest jeszcze dla mnie jakiś cień nadziei??? Pozdrawiam wszystkich serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Rozeznanie
|
Kurcze....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Rozeznanie
|
tak,kilka razy niestety
![]() Stosuj na noc jakis kremik z lekkim stezeniem kwasow,poki jeszcze slonko zbyt mocno nie rpzygrzewa. Na dzien oczywiscie wysoki filtr. Na buzie zaczerwieniona/podrazniona stosuj maseczki nawilzajace i lagodzace WYLACZNIE do cer wrazliwych - szukaj w ofercie Avene i LRP, albo przejzyj KWC.Maski mocno nawilzajace do zwyklych cer czesto zawieraja lanoline syntetyczna,ktora potrafi niemilosiernie zapchac, ale tez i inne dziwne i niepotrzebne skladniki.... Mnie tez nie zapychala kolastyna calm mask. Jesli uznasz,ze conoc kwas to dla Ciebie za duzo, to kladz je na przemian co druga noc z jakims kremikiem lagodzacym. |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
co to moze byc:takie czerwone male niteczki,ktore od jakiegos czasu mam na nosie?Czy to mozliwe ze to od stosowania glyco-a mi sie zrobilo?bo nic innego takiego nie uzywam,zeby powodowalo jakies uczulenie ,itp.Prosilbym bardzo o odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
prawdopodobnie -naczynka krwionosne - moze masz wrazliwa i płytko unaczyniona skóre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Raczkowanie
|
Czy to znaczy ze mam zaprzestac uzywania Glyco-a?Czy lepiej zamienic Glyco-A na Lysanel Active>?Pytam,bo uzywajac przez ponad 3 miesiace Lysnaleu nic takiego nie mialem,a tu uzywajac,raptem 1 tydzien Glyco juz cos takiego mi sie "pojawia"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Raczkowanie
|
nie odpowiem ci dokładnie, poniewaz nie uzywałam tych kremików, sama dopiero bede testowac Effaclar. Te "niteczki" mam koło nosa i kosmetyczka powiedziała mi zebym absolutnienie nie uzywała
![]() ![]() Ja bym stosowała rzadziej glyco lub wróciła do tego poprzedniego kremu Moze doradza Ci cos osoby które stosowały te kremy ![]() pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 |
Rozeznanie
|
Michał, stosowałam Glyco-A i okropnie uwrażliwiło mi skórę, niestety nie dla mnie ci on...
![]() ![]() Myślę, ze nie ma się co katować Glyco-A, wszystko na to wskazuje, że masz za bardzo wrażliwą skóre na ten kwas. |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Raczkowanie
|
hmm...tez myslalem o powrocie do Lysanelu,mimo wszytsko lepiej na mnie dzialal.Mam wrazenie ze nawet wiekoszsc przebarwien dzieki Lysanelowi mi zbladlo/zniknelo,a Glyco-A jakos w tej kwestii srednio na mnie dziala.Problem w tym,ze zaczalem dopiero co uzywac Glyco,tubka prawie cala ,i szkoda trroche tych 40zeta,no nic zaczne chyba co 2gi dzien go uzywac a jak sie skonczy wroce do Lysanela A.Dziekuje bardzo Wam za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Przyczajenie
|
Wiecie co... od 4 dni stosuję Lysanel Active, mam tłustą cerę, szybko się przetłuszcza, i czasem pojawiają się też jakieś niespodzianki - niestety dzisiaj rano na mojej twarzy pojawily sie czerwone, bardzo swedzace plamki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.