![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki Faberlic!
to chyba tylko mnie podrażnia ten tonik. Piecze jak nie wiem, ale rzeczywiście fajnie zmywa.
Mam pytanie - czy któraś z was wie, czy maskę do skóry wrazliwej się zmywa czy nie? Tak samo mleczko - czy nakłada się wacikiem tylko czy tez trzeba zmyc.? I czy w ogole dobre są te produkty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Czekam na Ragnarok
|
Używam toniku A-3 od kilku dni i muszę powiedzieć, że mi się podoba. Bardzo ładnie pachnie, świetnie zmywa makijaż i oczyszcza skórę. Uczucie ściągnięcia jest bardzo delikatne i przez chwilę (mam bardzo suchą cerę). Nie wysusza, także polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Czekam na Ragnarok
|
Post pod postem, bo już trochę czasu minęło od poprzedniego
![]() Dostałam w końcu gratisowy zapach za punkty od Dyrektorki (niby wysłała w ubiegłą środę, a pieczątka z poczty jest z wczoraj - trochę*dziwne). Dostałam Adivę - wiedziałam, że da mi najtańszy zapach z promocji. Pachnie średnio. Kwiatowo-ogórkowo-owocowo-ziołowo. Niezbyt mi się podoba. Ogólnie: ogórkowo-kwiatowy smrodek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
hey!
jak już wcześniej pisałam mam płyn do demakujażu oczu ten fioletowy (F4??). jest dobry, ale chciałabym może wypróbować jeszcze jakiś inny... czy polecacie któryś?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Z demakijażu są również: - mleczko do skóry wrażliwej SK-1 - mleczko do demakijażu A-1 do suchej i normalnej - mleczko do demakijażu C-7 do dojrzałej - mleczko do demakijażu Q-1 do mieszanej Trzeba próbować w zależności od cery ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak wykończę ten fioletowy to pewni się skuszę na któyś z tych co wymieniłaś... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Czekam na Ragnarok
|
Złożyłam zamówienie
![]() ![]() I tak wszystkiego nie wezmę, ale coś się wykombinuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
krem do rąk z Buriti podobno rewelacja. Moja mama go uwielbia, poleciła także swoim koleżankom. Chyba sie spodobał, bo zamówiły w natępnym miesiącu ten krem do twarzy. ja go tylko powąchałam i muszę powiedzieć, że zapach nijaki...myślałam, że będzie pachniał jakoś cytusowo, intensywnie... a on pachnie tak trochę sztucznie.
Co do reszty - nie pomogę, bo nie miałam tych produktów. Ja także mam pytanie. Czy któraś z was używała tego kremu formuła równowagi za ok 30zł? Lub jakiegoś kremu z serii B? Niestety ten FM4 nie odpowiada mojej skorz (ktorej NIC nie odpowiada). Czy znacie cos niezatykajacego porów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Ja też się zastanawiam nad tym kremem formuła równowagi ... i na kremami z serii B, ale żadnego dotąd nie miałam. Odradzam natomiast bardzo Q3, bo to jest jakaś zupełna pomyłka, która nie tylko zatyka pory, ale zostawia na skórze ciężki, lepki film ...
Ja w sierpniowym zamówieniu wezmę dla siebie najprawdopodobniej jakiś kolor z serii GR11xx, bo są w ładnej promocji, a ostatnio bardzo się przekonałam do delikatnej tekstury tych pomadek. Ponownie zamówię KR-1, bo ten krem do rąk schodzi u mnie błyskawicznie, a po pierwszym - niezbyt dobrym wrażeniu okazało się, że systematycznie używany bardzo ładnie wygładza dłonie. Z ciekawości wezmę chyba też odżywczy krem do rąk KR-2, zastanawiam się również nad tym żelem-peelingiem z serii N, sama nie wiem ...
![]() |
#250 |
Czekam na Ragnarok
|
Ja tylko na chwilę - polecam tonik do twarzy A-3. Napiszę jeszcze raz: nie wysusza, nie powoduje pryszczy, dobrze tonizuje i zmywa makijaż z twarzy, do tego ślicznie pachnie. No i ma fajny dozownik
![]() Jutro przyjdzie moja paczuszka, a w niej żel mięta&winogrono ![]() Edit: Mam paczkę ![]() Żel mięta&winogrono - pachnie jak Tymbark wiśniowy (a ogólnie to sok malinowy), ślicznie ![]() Krem do rąk Buriti - ma śmieszny, żółty kolor, pachnie jak rumianek lub witamina C, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy, bardzo fajny (jest dość lejący, więc malutka kropla wystarczy na obie dłonie) Maseczka odżywcza "Idealny Kolor" - jeszcze nie próbowałam, ale pachnie owocowo-szamponowo ![]() Tonik do demakijażu oczu - wypróbuję wieczorem, ślicznie pachnie Do tego powąchałam nie swój żel Czarny Las - bardzo ciekawy zapach, pierniczkowy na pierwszy rzut "nosa" :P Biorę w nst zamówieniu ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2007-07-30 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no to bardzo sie ciesze ze ten Czarny Las zamowiłam!! uwielbiam takie smakowite zapachy!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() A po tym winogronie z miętą (której nie czuć) będę słodka do bólu ![]() Czaję się na wodę kolońską z figą i O'Feerique Sensuelle. Może zrobią w końcu próbki. Edit: DOPISEK Żel mięta&winogrono - zapach pozostaje na ciele i ponoć bardzo smakowicie pachnie ![]() Maseczka odżywcza "Idealny Kolor" - włosy są po niej mięciutkie i bardzo łatwo się rozczesują, polecam Tonik do demakijażu oczu - bardzo dobrze i szybko zmywa makijaż, nie podrażnia oczu (noszę szkła kontaktowe) Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2007-07-31 o 06:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() mógłby mi ktoś napisać coś o tych błyszczykach? są transparentne czy kryjące? jak smakują? jaki mają zapach? i jak bardzo różnią się kolory od tych w katalogu? i czy któryś z nich dałby taki typowo malinowy efekt na ustach?
![]() |
#255 |
Przyczajenie
|
Te błyszczyki które znam opisałam w poście 211. Pozostałych kolorów nie miałam. Zapach przyjemny, owocowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Cmoksia - jak chcesz poczytać sobie o tym błyszczyku, tutaj masz link do recenzji:
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=9064 Sama nie miałam tego kosmetyku, więc nie mogę się wypowiedzieć. Wiem, że z wizażanek wypowiadała się o nim również Agusia_85, jeśli poszukasz, znajdziesz w tym wątku.
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo Ducky Duck
![]() kurcze, teraz musze znaleźć konsultantkę i wybrać kolor.. a ciężko będzie, bo wszystkie by mi odpowiadały ![]()
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
hej . Mam pytanie co do jakości kosmetyków Faberlic. Kupiłam sobie na Allegro zel na cellulit i dostanę katalog...oczywiście jako wzorowa wizazanka nie zawacham się go uzyć
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Ja miałam krem do masażu antycellulitowego z tej serii RA i byłam zadowolona. Fajnie wygładza skórę. Szkoda, że nie jest zbyt wydajny.
![]() |
#261 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Kriożel antycellulitowy używałam jeden dzień (bo jest mamy, a nie mój), więc o działaniu nic nie powiem, ale dobrze się wchłania, ma żelową konsystencję i bardzo delikatnie chłodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Czekam na Ragnarok
|
Tak, tutaj katalogi są na dane miesiące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
o to bardzo fajnie. A czy ( tak jak w Avonie i Ori) są katalogi już na wrzesień i październik?
![]() |
![]() |
#265 |
Czekam na Ragnarok
|
Katalog na nst miesiąc jest dostępny dopiero od 15 dnia danego miesiąca. Czyli 15.08 będzie katalog na wrzesień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
czyli na ich stronie będzie dostępny?
![]() |
![]() |
#267 |
Czekam na Ragnarok
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
kilka nowych kosmetyków po przetestowaniu:
- woda perfumowana Donna Felice - bossssski zapach! strasznie się mi podoba!! zdecydowanie moje klimaty!! no i trwałość całkiem dobra!! - krem-żel Balans - buźka po jego użyciu jest gładka i miła w dotyku. kremik ładnie pachnie i łatwo się rozprowadza. stosuję go na noc - rano skóra jest mięciutka i wypoczęta. zastosowałam go dopiero 3 razy, więc nie wiem jeszcze czy pomaga na zniwelowanie wyprysków i innych problemów skórnych... - żel pod prysznic Czarny Las - zapach czekoladek Mon Cheri - smakowity!! kąpałam się nim na razie tylko raz, ale wydaje mi się, że nie wysusza skóry, dobrze się pieni, jednak zapach nie pozostaje długo na skórze (a szkoda, bo zapach serio fajniutki)... - preparat na odciski i odgnioty - posmarowałam i trzymałam na stópkach ponad 20 minut. potem należało to zetrzeć tarką a ja po prostu tylko spłukałam i w sumie nie widzę żadnych efektów - następnym razem zastosuję się do instrukcji, to może wtedy zauważę jakąś różnicę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Witam po dłuższej przerwie
![]() Oddaję honor tonikowi C3 - nie uczula i nie podrażnia skóry, a był moim głównym podejrzanym, ale nie ma to jak alergia pyłkowa, dopadnie człowieka zawsze, a u mnie akurat szybciutko przejawia się strasznymi zaczerwieniami i podrażnieniami na twarzy ![]() Testuję również dzielnie od 1,5 miesiąca żel R13 przeciwko odrastaniu włosków po depilacji. Skusiłam się na niego bo miał doskonałe recenzje na Wizażu. Cóż - wg mnie to nie żel, ale krem o dość intensywnym męskim zapachu, dobrze się wchłania, jest wydajny, ale ... włoski odrastają dokładnie w tym samym tempie co bez tego specyfiku. Tak więc zasadniczo sprawdza się jako nawilżacz do podrażnionej depilacją skóry, ale niczego nie opóźnia i nie hamuje (przynajmniej u mnie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.