Kosmetyki Faberlic! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-19, 08:00   #241
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka
Dot.: Kosmetyki Faberlic!

to chyba tylko mnie podrażnia ten tonik. Piecze jak nie wiem, ale rzeczywiście fajnie zmywa.

Mam pytanie - czy któraś z was wie, czy maskę do skóry wrazliwej się zmywa czy nie? Tak samo mleczko - czy nakłada się wacikiem tylko czy tez trzeba zmyc.? I czy w ogole dobre są te produkty?
mrowkamrowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-19, 22:11   #242
Fenris
Czekam na Ragnarok

Używam toniku A-3 od kilku dni i muszę powiedzieć, że mi się podoba. Bardzo ładnie pachnie, świetnie zmywa makijaż i oczyszcza skórę. Uczucie ściągnięcia jest bardzo delikatne i przez chwilę (mam bardzo suchą cerę). Nie wysusza, także polecam.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-23, 12:54   #243
Fenris
Czekam na Ragnarok

Post pod postem, bo już trochę czasu minęło od poprzedniego

Dostałam w końcu gratisowy zapach za punkty od Dyrektorki (niby wysłała w ubiegłą środę, a pieczątka z poczty jest z wczoraj - trochę*dziwne). Dostałam Adivę - wiedziałam, że da mi najtańszy zapach z promocji. Pachnie średnio. Kwiatowo-ogórkowo-owocowo-ziołowo. Niezbyt mi się podoba. Ogólnie: ogórkowo-kwiatowy smrodek.
Stary 2007-07-24, 05:35   #244
off-wietrzka
Rozeznanie

hey!
jak już wcześniej pisałam mam płyn do demakujażu oczu ten fioletowy (F4??). jest dobry, ale chciałabym może wypróbować jeszcze jakiś inny... czy polecacie któryś??
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-24, 08:56   #245
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
hey!
jak już wcześniej pisałam mam płyn do demakujażu oczu ten fioletowy (F4??). jest dobry, ale chciałabym może wypróbować jeszcze jakiś inny... czy polecacie któryś??
Próbowałam wyszukać coś na KWC, ale niestety nie dałam rady. Osobiście lubię żel do twarzy Aromage (APR-1), a więc tonik do demakijażu z tej serii mógłby być dobry (APR-2).
Z demakijażu są również:
- mleczko do skóry wrażliwej SK-1
- mleczko do demakijażu A-1 do suchej i normalnej
- mleczko do demakijażu C-7 do dojrzałej
- mleczko do demakijażu Q-1 do mieszanej

Trzeba próbować w zależności od cery Obecnie z serii A mam tonik A-3 i bardzo mi on pasuje. Dobrze zmywa podkład z twarzy i oczyszcza cerę, a przy tym ładnie pachnie.
Stary 2007-07-24, 12:22   #246
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Próbowałam wyszukać coś na KWC, ale niestety nie dałam rady. Osobiście lubię żel do twarzy Aromage (APR-1), a więc tonik do demakijażu z tej serii mógłby być dobry (APR-2).
Z demakijażu są również:
- mleczko do skóry wrażliwej SK-1
- mleczko do demakijażu A-1 do suchej i normalnej
- mleczko do demakijażu C-7 do dojrzałej
- mleczko do demakijażu Q-1 do mieszanej

Trzeba próbować w zależności od cery Obecnie z serii A mam tonik A-3 i bardzo mi on pasuje. Dobrze zmywa podkład z twarzy i oczyszcza cerę, a przy tym ładnie pachnie.
dzięki!
jak wykończę ten fioletowy to pewni się skuszę na któyś z tych co wymieniłaś...
Stary 2007-07-27, 11:18   #247
Fenris
Czekam na Ragnarok

Złożyłam zamówienie Dla siebie żel Mięta&Winogrono, demakijaż do oczu, krem do rąk Buriti, maska-odżywka do włosów farbowanych. Narazie to W drugim terminie mam ochotę na balsam Krasa do włosów, tonik do suchej cery Aromage, peeling z irysem, żel afrodyzjak i O'Feerique Sensuelle. Proszę o opinie, jeśli będziecie miały.
I tak wszystkiego nie wezmę, ale coś się wykombinuje.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-27, 21:35   #248
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

krem do rąk z Buriti podobno rewelacja. Moja mama go uwielbia, poleciła także swoim koleżankom. Chyba sie spodobał, bo zamówiły w natępnym miesiącu ten krem do twarzy. ja go tylko powąchałam i muszę powiedzieć, że zapach nijaki...myślałam, że będzie pachniał jakoś cytusowo, intensywnie... a on pachnie tak trochę sztucznie.

Co do reszty - nie pomogę, bo nie miałam tych produktów.

Ja także mam pytanie. Czy któraś z was używała tego kremu formuła równowagi za ok 30zł? Lub jakiegoś kremu z serii B?
Niestety ten FM4 nie odpowiada mojej skorz (ktorej NIC nie odpowiada). Czy znacie cos niezatykajacego porów?
mrowkamrowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-28, 14:04   #249
Ducky Duck
Raczkowanie

Ja też się zastanawiam nad tym kremem formuła równowagi ... i na kremami z serii B, ale żadnego dotąd nie miałam. Odradzam natomiast bardzo Q3, bo to jest jakaś zupełna pomyłka, która nie tylko zatyka pory, ale zostawia na skórze ciężki, lepki film ...

Ja w sierpniowym zamówieniu wezmę dla siebie najprawdopodobniej jakiś kolor z serii GR11xx, bo są w ładnej promocji, a ostatnio bardzo się przekonałam do delikatnej tekstury tych pomadek. Ponownie zamówię KR-1, bo ten krem do rąk schodzi u mnie błyskawicznie, a po pierwszym - niezbyt dobrym wrażeniu okazało się, że systematycznie używany bardzo ładnie wygładza dłonie. Z ciekawości wezmę chyba też odżywczy krem do rąk KR-2, zastanawiam się również nad tym żelem-peelingiem z serii N, sama nie wiem ...
Stary 2007-07-29, 21:54   #250
Fenris
Czekam na Ragnarok

Ja tylko na chwilę - polecam tonik do twarzy A-3. Napiszę jeszcze raz: nie wysusza, nie powoduje pryszczy, dobrze tonizuje i zmywa makijaż z twarzy, do tego ślicznie pachnie. No i ma fajny dozownik

Jutro przyjdzie moja paczuszka, a w niej żel mięta&winogrono

Edit:
Mam paczkę
Żel mięta&winogrono - pachnie jak Tymbark wiśniowy (a ogólnie to sok malinowy), ślicznie
Krem do rąk Buriti - ma śmieszny, żółty kolor, pachnie jak rumianek lub witamina C, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy, bardzo fajny (jest dość lejący, więc malutka kropla wystarczy na obie dłonie)
Maseczka odżywcza "Idealny Kolor" - jeszcze nie próbowałam, ale pachnie owocowo-szamponowo
Tonik do demakijażu oczu - wypróbuję wieczorem, ślicznie pachnie

Do tego powąchałam nie swój żel Czarny Las - bardzo ciekawy zapach, pierniczkowy na pierwszy rzut "nosa" :P Biorę w nst zamówieniu Jak narazie najlepsze są dla mnie te nowe żele, więc możliwe, że wrzos też się*u mnie znajdzie.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2007-07-30 o 11:59
Stary 2007-07-30, 14:59   #251
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Ja tylko na chwilę - polecam tonik do twarzy A-3. Napiszę jeszcze raz: nie wysusza, nie powoduje pryszczy, dobrze tonizuje i zmywa makijaż z twarzy, do tego ślicznie pachnie. No i ma fajny dozownik

Jutro przyjdzie moja paczuszka, a w niej żel mięta&winogrono

Edit:
Mam paczkę
Żel mięta&winogrono - pachnie jak Tymbark wiśniowy (a ogólnie to sok malinowy), ślicznie
Krem do rąk Buriti - ma śmieszny, żółty kolor, pachnie jak rumianek lub witamina C, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy, bardzo fajny (jest dość lejący, więc malutka kropla wystarczy na obie dłonie)
Maseczka odżywcza "Idealny Kolor" - jeszcze nie próbowałam, ale pachnie owocowo-szamponowo
Tonik do demakijażu oczu - wypróbuję wieczorem, ślicznie pachnie

Do tego powąchałam nie swój żel Czarny Las - bardzo ciekawy zapach, pierniczkowy na pierwszy rzut "nosa" :P Biorę w nst zamówieniu Jak narazie najlepsze są dla mnie te nowe żele, więc możliwe, że wrzos też się*u mnie znajdzie.

no to bardzo sie ciesze ze ten Czarny Las zamowiłam!! uwielbiam takie smakowite zapachy!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-30, 15:17   #252
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
no to bardzo sie ciesze ze ten Czarny Las zamowiłam!! uwielbiam takie smakowite zapachy!!
Zapach słodko-pieprzny, mi się bardzo podoba, ale niestety mojemu mężczyźnie nie, więc wezmę go kiedy indziej. Jak narazie bardzo podobała mu sie miodunka.

A po tym winogronie z miętą (której nie czuć) będę słodka do bólu

Czaję się na wodę kolońską z figą i O'Feerique Sensuelle. Może zrobią w końcu próbki.

Edit: DOPISEK

Żel mięta&winogrono - zapach pozostaje na ciele i ponoć bardzo smakowicie pachnie
Maseczka odżywcza "Idealny Kolor" - włosy są po niej mięciutkie i bardzo łatwo się rozczesują, polecam
Tonik do demakijażu oczu - bardzo dobrze i szybko zmywa makijaż, nie podrażnia oczu (noszę szkła kontaktowe)

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2007-07-31 o 06:57
Stary 2007-07-31, 05:53   #253
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Zapach słodko-pieprzny, mi się bardzo podoba, ale niestety mojemu mężczyźnie nie, więc wezmę go kiedy indziej. Jak narazie bardzo podobała mu sie miodunka.

A po tym winogronie z miętą (której nie czuć) będę słodka do bólu

Czaję się na wodę kolońską z figą i O'Feerique Sensuelle. Może zrobią w końcu próbki.
no właśnie te dwie wody też mnie interesują...
Stary 2007-08-03, 11:46   #254
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

dzien dobry
mógłby mi ktoś napisać coś o tych błyszczykach? są transparentne czy kryjące? jak smakują? jaki mają zapach? i jak bardzo różnią się kolory od tych w katalogu? i czy któryś z nich dałby taki typowo malinowy efekt na ustach?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg faberlic blyszczyk.JPG (62,5 KB, 12 załadowań)
Stary 2007-08-03, 14:11   #255
mileta
Przyczajenie

Te błyszczyki które znam opisałam w poście 211. Pozostałych kolorów nie miałam. Zapach przyjemny, owocowy.
mileta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-03, 14:43   #256
cmoksia
Zakorzenienie

dzięki, czytałam Twój opis i niewiele się z niego dowiedziałam szczerze mówiąc. One są transparentne, tak?
Stary 2007-08-03, 18:50   #257
Ducky Duck
Raczkowanie

Cmoksia - jak chcesz poczytać sobie o tym błyszczyku, tutaj masz link do recenzji:

http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=9064

Sama nie miałam tego kosmetyku, więc nie mogę się wypowiedzieć. Wiem, że z wizażanek wypowiadała się o nim również Agusia_85, jeśli poszukasz, znajdziesz w tym wątku.
Stary 2007-08-03, 19:23   #258
cmoksia
Zakorzenienie

dziękuję bardzo Ducky Duck

kurcze, teraz musze znaleźć konsultantkę i wybrać kolor.. a ciężko będzie, bo wszystkie by mi odpowiadały
Stary 2007-08-03, 21:44   #259
kolmanka
Wtajemniczenie

hej . Mam pytanie co do jakości kosmetyków Faberlic. Kupiłam sobie na Allegro zel na cellulit i dostanę katalog...oczywiście jako wzorowa wizazanka nie zawacham się go uzyć dlatego zależy mi na Waszej opnii co do tej marki. Z góry dziękuję za odpowiedz

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
kolmanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-03, 22:35   #260
Ducky Duck
Raczkowanie

Ja miałam krem do masażu antycellulitowego z tej serii RA i byłam zadowolona. Fajnie wygładza skórę. Szkoda, że nie jest zbyt wydajny.
Stary 2007-08-04, 08:56   #261
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez kolmanka Pokaż wiadomość
hej . Mam pytanie co do jakości kosmetyków Faberlic. Kupiłam sobie na Allegro zel na cellulit i dostanę katalog...oczywiście jako wzorowa wizazanka nie zawacham się go uzyć dlatego zależy mi na Waszej opnii co do tej marki. Z góry dziękuję za odpowiedz
Hej, jakość kosmetyków Faberlic jest bardzo dobra (większości), lepsza niż Avonu. Jeśli jesteś ze Śląska służę pomocą

Kriożel antycellulitowy używałam jeden dzień (bo jest mamy, a nie mój), więc o działaniu nic nie powiem, ale dobrze się wchłania, ma żelową konsystencję i bardzo delikatnie chłodzi.
Stary 2007-08-04, 09:14   #262
kolmanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej, jakość kosmetyków Faberlic jest bardzo dobra (większości), lepsza niż Avonu. Jeśli jesteś ze Śląska służę pomocą

Kriożel antycellulitowy używałam jeden dzień (bo jest mamy, a nie mój), więc o działaniu nic nie powiem, ale dobrze się wchłania, ma żelową konsystencję i bardzo delikatnie chłodzi.
dzięki za opinie. Niestety jestem z okolic Łodzi. Będe miała katalog niedługo i 15% zniżki na zakupy w Faberlicu. A do kiedy obowiązuje nowy (sierpniowy) katalog? Można z niego zamawiać do końca sierpnia?

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
Stary 2007-08-04, 09:35   #263
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
dzięki za opinie. Niestety jestem z okolic Łodzi. Będe miała katalog niedługo i 15% zniżki na zakupy w Faberlicu. A do kiedy obowiązuje nowy (sierpniowy) katalog? Można z niego zamawiać do końca sierpnia?
Tak, tutaj katalogi są na dane miesiące.
Stary 2007-08-04, 10:22   #264
kolmanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, tutaj katalogi są na dane miesiące.
o to bardzo fajnie. A czy ( tak jak w Avonie i Ori) są katalogi już na wrzesień i październik?

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
Stary 2007-08-04, 10:31   #265
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
o to bardzo fajnie. A czy ( tak jak w Avonie i Ori) są katalogi już na wrzesień i październik?
Katalog na nst miesiąc jest dostępny dopiero od 15 dnia danego miesiąca. Czyli 15.08 będzie katalog na wrzesień.
Stary 2007-08-04, 10:47   #266
kolmanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Katalog na nst miesiąc jest dostępny dopiero od 15 dnia danego miesiąca. Czyli 15.08 będzie katalog na wrzesień.
czyli na ich stronie będzie dostępny?

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
Stary 2007-08-04, 12:25   #267
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
czyli na ich stronie będzie dostępny?
Tak.
Stary 2007-08-04, 12:52   #268
kolmanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak.
Serdeczne dzięki za pomoc

Studentka medycyny
molekularnej

Maniaaa wizazowaniaaa

Blog Kolmanki
Stary 2007-08-07, 06:24   #269
off-wietrzka
Rozeznanie

kilka nowych kosmetyków po przetestowaniu:
- woda perfumowana Donna Felice - bossssski zapach! strasznie się mi podoba!! zdecydowanie moje klimaty!! no i trwałość całkiem dobra!!
- krem-żel Balans - buźka po jego użyciu jest gładka i miła w dotyku. kremik ładnie pachnie i łatwo się rozprowadza. stosuję go na noc - rano skóra jest mięciutka i wypoczęta. zastosowałam go dopiero 3 razy, więc nie wiem jeszcze czy pomaga na zniwelowanie wyprysków i innych problemów skórnych...
- żel pod prysznic Czarny Las - zapach czekoladek Mon Cheri - smakowity!! kąpałam się nim na razie tylko raz, ale wydaje mi się, że nie wysusza skóry, dobrze się pieni, jednak zapach nie pozostaje długo na skórze (a szkoda, bo zapach serio fajniutki)...
- preparat na odciski i odgnioty - posmarowałam i trzymałam na stópkach ponad 20 minut. potem należało to zetrzeć tarką a ja po prostu tylko spłukałam i w sumie nie widzę żadnych efektów - następnym razem zastosuję się do instrukcji, to może wtedy zauważę jakąś różnicę...
Stary 2007-08-07, 08:31   #270
maat7
Raczkowanie

Witam po dłuższej przerwie
Oddaję honor tonikowi C3 - nie uczula i nie podrażnia skóry, a był moim głównym podejrzanym, ale nie ma to jak alergia pyłkowa, dopadnie człowieka zawsze, a u mnie akurat szybciutko przejawia się strasznymi zaczerwieniami i podrażnieniami na twarzy Tak więc po uspokojeniu skóry wróciłam do toniku i nic mi się złego nie dzieje.
Testuję również dzielnie od 1,5 miesiąca żel R13 przeciwko odrastaniu włosków po depilacji. Skusiłam się na niego bo miał doskonałe recenzje na Wizażu. Cóż - wg mnie to nie żel, ale krem o dość intensywnym męskim zapachu, dobrze się wchłania, jest wydajny, ale ... włoski odrastają dokładnie w tym samym tempie co bez tego specyfiku. Tak więc zasadniczo sprawdza się jako nawilżacz do podrażnionej depilacją skóry, ale niczego nie opóźnia i nie hamuje (przynajmniej u mnie) Niestety nie kupię go już więcej bo wolę mieć jeden balsam niż kilka specyfików w zależności od "obrabianej" partii ciała.
maat7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości