|
|
#721 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lambrekin w kształcie wody PILNIE !!!
kochana gratuluje,cudenka,czy mozesz doradzic co zrobic z oknem balkonowym ,ktory jest ciagle otwierany?
|
|
|
|
|
#722 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#723 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie Drogie Panie!!!
Jestem tu nowa i od wczoraj przeglądam stronkę z firanami. Wasze prace są prześliczne i wyśmienite.Widać kunszt Waszej pracy. Świetnie Wam idzie szycie tych firan.Dla Mnie na razie to "czarna magia",ale myślę,że z Waszą pomocą wszystkiego się nauczę.prosiłabym o kilka wskazówek względem szycia tej firany z zielonymi kwiatkami.Z góry dziękuję . Pozdrawiam i miłego dnia życzę. |
|
|
|
|
#724 | |
|
Raczkowanie
|
witaj w poscie z dnia wczorajszego jest podpowiedz gdyz poprosilam rowniez o wskazowki i tam jest opis pozdrawiam
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- witaj w poscie z dnia wczorajszego masz podpowiedz ja rowniez poprosilam i jest tam odp pozdrawiam ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#726 |
|
Przyczajenie
|
Znalazłam szkic jak uszyć firankę ''żabot'', może to cię zainteresujehttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/19fbc1b9beab6936.html
|
|
|
|
|
#727 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: LAMBREKIN-potrzebny wykrój FIRANKI/ZASŁONKI - potrzebny wykrój
RATUNKU !!!!
Pałna zapału zakupiłam woale, organzy i inne materiały, powycinałam z gazetek różne wzory aranżacji i... no właśnie chyba już 5 raz pruję coś co miało być tzw "wodą". Za diabła |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#728 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie bardzo proszę o wzory z opisem lambrekinów mój email agatka 351@wp.pl Z góry dziękuję
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Witaj boszka bardzo podoba mi sie twoje dzieło zwłaszcza to firana z zielonymi kwiatami jeżeli byś mogła to napisz jak wszyć taśmę u dołu aby wyszedł taki efekt . Z góry dziękuję ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Witam boszka 13 bardzo podoba mi się firanka uszyta przez ciebie zwlaszcza to z zielonymi kwiatami jezeli możesz to napisz jak wszyć taśmę na dole . Zdóry dziękuję |
|
|
|
|
#729 |
|
Przyczajenie
|
Drogie koleżanki pomocy!!Lamberkiny (chciałabym 3 ) na karnisz o długości 380cm i odługości 140cm(to jest okno i drzwi balkonowe łączą się w rogu sypialni).Mam już materiał -piękny złoty i niestety sztywny.Wykroiłam lamberkin o podstawie 170cm. Góra trapezu -to co ma być niemarszczone -40cm ,wysokość 100cm i niestety nie układa mi się.(tak jakby był za wysoki mi zależy żeby miał 50 cm od góry karnisza)Podszyłam na taśmie smok 1;2- szerokiej.Może lepiej układałby się ułożony przy pomocy "zębów" ale nie wiem jak je zrobić.Licząc na waszą szybką pomoc biorę się do pracy metodą prób i błędów
![]() |
|
|
|
|
#730 |
|
Przyczajenie
|
Witam!już opisuje szycie mojej firany z seledynowymi różyczkami ta firana jest na karnisz 2m a wys 155cm a ten ogon po srodku ma 2m.uszyłam ją z prostokąta obszytego na około lamówką 5.30 szer i 2m wys.najpierw wszyłam tasme u góry smok 1:2,5 następnie złozyłam na pół i zaznaczyłam wys na środku (odległość od górnej taśmy 0.95cm) i narysowałam skos od dolnego rogu do zaznaczonej wys po środku i tu wszyłam taśme tez smok ale wąską 2.5cm o marszczeniu 1:2 ale sciągłam ile się dało.I to wszystko acha różyczki uszyłam z organtyny kreszowanej z pasków dł ok 0.90cm szer 12cm złożonych na pół umarszczone a potem ręcznie podszyte.mam nadzieje że jasno to opisałam.pozdrawiam
|
|
|
|
|
#731 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za pochwały z waszej strony i pokaże wam inne moje prace
|
|
|
|
|
#732 |
|
Przyczajenie
|
Boszka13 bardzo dziekuje za podpowiedz jak uszyć tą firankę. Pozostałe też są super!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze ale piękności
A ten dwukolorowy ? Mogłabyś opisać? na jaki karnisz i w ogóle? Przepraszam, ale wkrótce wprowadzam się do nowego domku i też bym chciała uszyć takie cuda
Edytowane przez Ewikn Czas edycji: 2009-10-08 o 17:46 |
|
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
Boszka13
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski: śliczne Twoje prace
|
|
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
kochana czy ty chcesz nas zalamac takie cuda tworzysz poprostu pieeeeeekne gratuluje kochana wiem ze zostaniesz zasypana pytaniami co jak gdzie moze uprzedz to wszystko i wstaw tu szkice podpowiedzi i rozmiary ktore ty masz by inne mogly przerobic z odniesienia twoich jak zrobilas te fale w firance 1 gdzie kupilas firanke 2 opisz prosze te cuda lacznie z materialem nazwa jesli nie tu to poprosze na mejl paleta0@vp.pl GRATULACJE
: dziekuje-kwiatek:
|
|
|
|
|
#736 |
|
Przyczajenie
|
postaram się w miare możliwości opisac moje prace,jeśli przez kilka dni się nie odezwe prosze wybaczcie mam duzo pracy.
jesli chodzi o wykrojenie wody,zwanych też( muszelek czy kaskad )to jesli na karnisz chce dwie sztuki to dziele szer karnisza na dwa np 2mkarnisz to jedna muszelka będzie miała 1m i dodaje opad np.0.50cm tyle musi mieć podstawa trapeza tj 1.50 boki są modelowane 1:3 jesli ma być 1m na karniszu to boki trapezy muszą mieć 1mx3:2=1.5m tyle powinno mieć1 ramie trapezu jeśli ma być z dziurką odliczam tyle ile ma mieć u mnie ma 45cm(sam środek muszelki)więć odliczam połowe 22.5cm bo materiał zkł;adam na pół,na krawatke potrzeba ok 1.5m szer i wysokość jaką chcemy u mnie jest 0.50cm i modelowana jest 1:4 ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- W żadnym wypadku nie chce was załamać tylko pomóc,jak znajdę więcej czasu wstawie rysunki może będzie prościej to pojąć.A co jakiś czas wstawię jeszcze inne zdjęcia mam tego trochę,nie szyłam jeszcze warkocza o którym dużo się tu dowiedziałam zrobiłam kiedyś próbę i chyba połapałam o co chodzi.Dziękuję Wam Kochane dziewczyny
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Raczkowanie
|
czekamy niecierpiliwie ,podawaj prosze nazwy materialow to wazne bo moze byc tak ze ktoras kupi mniej czy bardziej sztywny i efekt bedzie marny kobieto moze zacznij sprzedawac swoje cudenka ja bede pierwsza w kolejce
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
boszka13
,poprostu brak słów ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=364587
|
|
|
|
|
#739 | |
|
Przyczajenie
|
2 firana jest od Eurofiran malowane kola na organtynie widziałam jeszcze w pomaranczu,i kol niebieskim.jest droga bo metr kosztuje od 35zł do 68zł jest troche sztywnawy i swietnie nadaje sie na panele.1 firana to woal a lambrekiny z tafty,zeby sie ładnie układały mozna uszyc na tasmie zazwyczaj "smok"albo modelowac recznie kontrafałda ok3cm jesli beda szersze to tych fałdek będzie mniej a ładniejsza chyba jest tak gęsto układajace się fale.Wróce jeszcze do paneli czy ekranów nie szyjcie ich z organtyn kreszowanych gładkich czesto są bardzo krzywe i nawet bo namoczeniu nie idzie ich wyprostowac nie pomaga obciążnik no chyba że bardzo ciężki.
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#740 |
|
Raczkowanie
|
boszka poprostu kopara opada na widok tych cudeniek
|
|
|
|
|
#741 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: LAMBREKIN-potrzebny wykrój FIRANKI/ZASŁONKI - potrzebny wykrój
Cytat:
Witam,jestem nowa ,bardzo te linki mi pomogly -serdecznie pozdrawiam. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Jaka tasme powinnam kupic do uszycia firan w tzw "wodę"?zdaje sie ze boki sa marszczone ale srodek plaski..,nosze sie z zamiarem uszycia tych firan,pozdrawiam i czekam na odpowiedz
|
|
|
#742 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez azumia Czas edycji: 2009-10-13 o 20:34 |
||
|
|
|
|
#743 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak uszyc taka firankę?
Ja wiem że długosć musi być jednakowa tylko nie wiem czy wyjdzie taki ładny łuk bo ja chce na półokrągło .
|
|
|
|
|
#744 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Drapowana firanka . Pomocy!!!!!!!!!A ja Dziekuje!
na taśmie smok tak sie nazywa
|
|
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
Moje ostatnie prace..
|
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#747 |
|
Raczkowanie
|
Popieram.! Super !!!
![]() ![]() kl aski:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 |
|
Przyczajenie
|
Ja również potwierdzam. Bardzo bardzo ładne
Ja jestem na tym forum nowa a tak w ogóle to jestem początkująca w tego typu dekoracjach okiennych ale cholernie mi się coś takiego podoba. Popróbuję sama coś podobnego uszyć ale jestem totalnym samoukiem co to się uczy metodą prób i błędów Może kilka razy mi nie wyjdzie ale za którymś razem się uda? Tym bardziej, że kompletnie nie wiem jak skroić materiał żeby tak uszyć. więc chyba muszę odwiedzić jakąś hurtownię? Bo po cenach sklepowych to chyba nie nadążę kupować materiałów na moje "próby"? Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie elfa77 do Ciebie Mam zamiar uszyć takie firany, mam tylko jeden problem. Nie jestem pewna jak ma wyglądać wykrój. Mogłabyś wstawić zdjęcie bądź rysunek jak ma wyglądać jeden bok takiej pięknej firaneczki?Z góry dzięki!! Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#750 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Jestem tutaj nowa ale widze że Wy juz wiele wiecie o szyciu firanek wiec chciałabym Was prosic o rade jak uszyc taka firanke moj meil:lilia6@autograf.pl lub na forum
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

klask i:
: dziekuje-kwiatek:
,poprostu brak słów
DZIĘKUJE!!!!! dziewczyny szyjcie warto