![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: lata 70-te
2
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
A teraz przykłady na Bardotce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Staram się jak mogę, żeby trafić w dobry gust Szanownych Wizażanek
![]() Wczoraj na Vivie zobaczyłam teledysk jakiejś tam Keshi, w sumie nic szczególenego ale strasznie spodobał mi sie jej styl. Taka mieszanka lat 70-tych z hippisami i do tego nowoczesny punk (mniej więcej tak bym to określiła, a czy trafnie to ocencie same...) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
...i jeszcze wspaniała Janis Joplin
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
No ok a mam jeszcze takie jedno pytanko co do lat 70. Może macie jakieś ciekawe rozwiązania co do mody meskiej???
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
mój Tż miał MEGA dzwony, obcisłą koszulę z 'plastikowego' materiału, wogóle nie przepuszczającej powietrza, z dużym kołnierzem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, podbijam ten wątek - wszystkie inspiracje są ok, ale ja mam inny problem. Mam imprezę firmową w stylu lat 70. Jak ubrać się w miarę elegancko, ale w klimacie??? HELP
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Lata 70 to nie tylko hippie i disco o czym większość zapomina. Przede wszystkim czym się różni ta dekada od poprzedniej? Lata 60 to przede wszystkim proste formy, geometryczne desenie i idealnie ułożone, wielkie fryzury. W 70 wszystko jest takie bardziej naturalne. Rozwiane włosy, delikatniejszy makijaż. Ja bym na twoim miejscy postawiła na sukienkę / spódnicę o kroju A, spodnium z rozszerzanymi nogawkami i wiązane na szyi, albo jakieś dzwony (eleganckie) i tunikę w tym samym kolorze. Do tego kozaki za kwadratowym obcasie i kapelusz z dużym rondem.
Parę eleganckich zestawów z lat 70' + spodnium: http://www.fashion-era.com/images/19...es/flares1.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Drogie Panie, znalazłem się tu przez przypadek, przypadek w moim życiu. W 1979 roku spotkałem dziewczynę ubraną tak: biała spódnica w różowe grochy sięgająca połowy łydek, letnia kurteczka (było lato) koloru zielonego (khaki ?) do bioder, sandały rzymianki na płaskiej podeszwie z rzemieniami zawiązanymi pod kolanami. Sandały na gołej stopie. Ostatnio oglądałem sporo zdjęć z tamtych czasów, ale nigdzie nie widziałem ani podobnej spódnicy, ani takich rzymianek. Spotkałem zaś rzymianki wiązane nad kostką i zakładane na białą skarpetę. Tymczasem podobno "wszystkie tak się ubierałyśmy", tzn. biała spódnica w jakieś wzory, kurteczka i rzymianki. Czy ktokolwiek może mi wyjaśnić co to była za moda wśród nastolatek? Potrzebuję wzorów takich ubrań. Gdzie można to było spotkać - w czasopismach? Jakich? Mogę się dogrzebać w Bibliotece Narodowej, ale muszę mieć jakieś namiary. Pozdrawiam licząc na pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.