![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachy Demeter
Przeniosłam.
Ale naprawdę, pilnujcie się. Co kilka dni do usunięcia z wątków zakupowych idą dziesiątki, setki postów. Neonko, dziewczyny - o zapachach piszcie tutaj, nie w wątku zakupowym! --- Tulip, Ty zepsułaś achową i ochową atmosferę... ![]() A ja dostałam próbki ułomne. Nie wiem, czy oni kankana na tej przesyłce tańczyli, czy tłukli nią kotlety na obiad - dość, że w całej przesyłce pachniało Honey. Fiolki z kroplami miodu i herbaty earl grey - w kawałkach. Jedno wiem na pewno, Honey już nienawidzę ![]() Jest bardzo miodowy, mniej sztuczny i delikatniejszy od lutkowego miodu, ale znienawidziłam go za to, że pachnie nim wszystko, łącznie z pozostałymi przy życiu fiolkami z Holy Smoke i Pipe Tobacco, czy co tam. Chyba na razie mam w nosie Demetery.
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
ktoś musi być tym złym
![]() Cytat:
![]() swoją drogą - herbata earl grey z miodem...? ![]() (jeśli chcesz mojego e.greya, to mogę Ci przesłać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Nie dziękuję, płyn do zmywania naczyń (czy co to tam było
![]() ![]()
![]() |
#664 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, to nie ![]() ![]() [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;7092053]Załamałaś mnie ![]() ![]() wiesz, myślę, że to moja skóra tak ten zapach zmienia, na Tobie może pachnieć bajecznie ![]() (sama miałam VCB na liście demeterek planowanych do zakupu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Rozeznanie
|
Lea, Twoje opisy są tak sugestywne, że już wrzuciłam na swoją listę Caramel i Mulled Cider
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety mimo szczerej chęci uszczęśliwienia Cię - nie mogę ich opisać jako nieciekawe lub paskudne, więc jeśli moje opisy na Ciebie działają, a nie chcesz modyfikacji listy zamawianych zapachów, uprasza się o nieczytanie poniższych opisów/zamknięcie oczek czy przeglądarki. W razie niezastowania się do powyższych porad nie odpowiadamy za skutki uboczne ![]() ![]() Watermelon Lollipop Jest uroczy. Pachnie jak arbuzowa guma orbit, ale jest bardziej soczysty. Śliczny zapach, nie umiem się zbytnio rozpisać na jego temat, ponieważ to prosty zapach - jest arbuz, jest lizak, jest słodko - czego chcieć więcej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pina Colada Ojejku ![]() ![]() ![]() opisy mogą być trochę nieskładne, roztrzepanam dziś. ![]()
Edytowane przez Lea93 Czas edycji: 2008-04-01 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Konto usunięte
|
Mnie też zainteresował (po opisie) ten Mulled Cider i na KWC Apple Pie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
Trochę za dużo mi w num było czarnej herbaty, ale ogólnie dam mu szansę. Nie podejmuję sie ostatecznej oceny, bo aplikowałam go z flaszki kumpeli na podkład z własnego Un Bois Vanille, ale czy to możliwe, że wanilia zabiła tę cytrynę tak skutecznie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Obie lubimy zapachy dość słodkie i dość ciepłe. Myślę, że w przypadku Demeter - czyli zapachów prostych i oczywistych ta szczególna zbieżność gustów wyjdzie wyraźniej, niż w przypadku kompozycji złożonych. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Całkiem starologizm. ![]() I jak na zawołanie mam dowód w postaci swojej recenzji Vanille Banane z 31 marca: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...#review-220560 A arbuzowe Chupa Chupsy w Polsce widziałam. Choć raz tylko chyba... Są za to arbuzowe Orbit (i dropsy i gumy). Dropsy pyszne. ![]()
![]() |
![]() |
#672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja w Polszy nie widziałam arbuzowych, a szkoda, bo pycha ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
Się naczytałam Waszych postów o Demeterkach i zamówiłam. Czekam sobie właśnie na pakunek z Cannibis Flower (bardzo intrygująca nazwa
![]() ![]()
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przez te Wasze opisy to ja kompletnie zgłupiałam
![]() Więc postanowiłam wziąć kilka sprawdzonych przez Was i kilka nowych. Moje wybrańce ![]() Snow Black Russian Hawaiian Surf Suntan Lotion Sour Apple Lollipop |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam Kahla Hawaiian Vanilla - mam nadzieję, że to będzie piękna klasyczna wanilia bez brzydkiej niespodzianki
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Zadomowienie
|
Jak ktoś będzie chciał brać Iris, Chamomille Tea albo Apple blossom - to chętnie oddam albo wymienię - nie moje to kwiatki, nie wiem po co je brałam skoro nie lubię takich dosłowności
![]() Hawaiian Surf pachnie niemalże jak Salt air..a może tak samo?
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Hawaiian Surf to Air salt + orchidea
![]() |
#678 |
Zadomowienie
|
Neonko jesteś!
salt air +Orchidea = hawaiian surf??? Bo orchid Demeter znam i nie wyczuwam w hawaiian surf Orchid jest bardzo Maczkowe i Costesowe - ale dużo bardziej duszące.. Chyba, że chodzi o prawdziwy kwiat ![]() Znalazłam jeszcze kropelkę Salt Air.."zapodałam: na dwie dłonie: Salt Air i Hawaiian Surf i Meżowi pod nos.. (nawet nie wiecie co one ze mną perfumoholiczka ma...) Na początku powiedział , że to samo...ale jak sie zapach ułożył ..to zdecydowanie wskazał różnice: sól ![]() ![]() Rzeczywiście Hawaiian Surf jakby nieco słodszy-ale to taka wyrafinowana słodycz nie cukier, nie miód..tylko po prostu słodycz powietrza ![]()
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
w "Ostatnio testowałam..." skrobnęłam co nieco o Baby Powder
![]()
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
W każdym razie w Hawaiian Surf czuje Air Salt i slodki zapach kwiatów . A jeśli to Hawaje to myśle, że orchidee pasują najmocniej
![]() Swoją drogą jak pachnie Ocean?? Szukam wiatru morskiego zamkniętego w butelce ![]()
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jutro postaram sie skrobnac recenzje dzinu z tonikiem i incense ![]()
![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
ze wszystkiego napaliłam się na cannabis
![]() fajny pomysł. zastanawiam sie czy np. policyjne psy zwęszą mnie ? ![]() ![]()
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
Neonko chyba, że prawdziwe orchidee
![]() dla mnie taki wiatr w butelce to Salt Air ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
No skoro już odebrałam swoje cuda to teraz wreszcie moja kolej na recenzję.Wąchałam je już tak dokładnie i intensywnie że mnie łepetyna rozbolała
![]() Laundromat-marudziłam dziewczynom na zlocie,że mało proszkowy jest a teraz muszę wleźć pod stół i odszczekać chyba.Po zaaplikowaniu jest proszek,duuużo proszku.Zapach czysty,miękki i ciepły.Białe bawełniane ubrania suszące sie w słonecznym ogrodzie.Wcześniej zostały wypłukane wcześniej w konwaliowym płynie do płukania(czuję konwalie o tak ![]() Grapefruit Tea-najbardziej realistyczna wersja grejpfruta jaką dane mi było poznać.Intensywny,bardzo gorzki zapach dorodnej i grubej grejpfrutowej skóry i tego czegoś białego co jest pod cytrusową skórką ![]() Pina Colada-nie znam pierwowzoru,przyznam sie bez bicia,ale demeterowa wersja bardzo mi sie podoba.Soczysty i niezwykle słodki,wręcz taki jak syrop,ananas w kombinacji z suchym,"tłustym" i maślanym kokosem w towarzystwie innych tropikalnych owoców.Udany i niezwykle apetyczny koktajl.Bardzo wakacyjny. Caramel-nie spodziewałam się po nim zbyt wiele a tu takie pozytywne zaskoczenie.Nie jest to karmel dla miłośniczek toffi,w tej wersji mamy karmel prawdziwy jaki powstaje po rozpuszczaniu cukru w garnku.Gorzki,intensywny lekko pachnący spalenizną(ale w cudowny,upojny sposób).Czuję też kawę i śmietanką przez co przypomina innym zapach Demeter (White Russian) oraz likier Baileys.Bardzo przyjemny w noszeniu-gęsty i wyrazisty.Aż ślinka cieknie ![]() Condensed Milk-z niecierpliwością czekałam na to mleko i jest.Jest prawdziwe,puszkowane skondensowane i esencjonalne mleko.Mleko nie jest mocno słodkie,jest lekko gorzkie i jakby drożdżowe.Tak,czuję w nim coś z zapachu rosnącego ciasta drożdżowego.Bardzo wiernie oddane,kto zna i lubi ten charakterystyczny zapach na pewno doceni ![]() Creme Brulee-ten zapach budzi stosunkowo najmniej emocji.Przyjemny apetyczny słodziak.Zapach waniliowego(bardzo mocno waniliowego) budyniu zrobionego na maśle i pełnotłustym mleku.Lekko gorzka nuta również sie przebija,myślę że to właśnie skarmelizowany cukier na "skórce" kremu.Fajny. Ogólnie jestem bardzo zadowolona,zapachy podobają mi się jeszcze bardziej niż myślałam a żaden nie okazał się nieciekawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Narobiłaś mi smaka tym Laundromatem
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Zadomowienie
|
A ja testowałam dziś Funeral Home - i to jest to..FREZJE!!!!!! dużo frezji - niektóre jeszcze w pączkach - w chłodnej kwiaciarni..czuć kwiaty i liście..i świeżą wodę w której stoją
![]() Zauważyłam, że jest taka dziwna tendencja wśród zapachów Demeter..że często dane kompozycje nie pachną ty, czym maja pachnieć za to inne pachną jak te czym te poprzednie powinny pachnieć... Np. Orchid Pachnie jak olbrzymi bukiet kwiaciarnianych lilii - ale juz Tiger Lily zupełnie nie ma nic wspólnego z prawdziwymi liliami.. Freesia Demeter nie ma nic wspólnego z chłodną, lekko pieprzno - fiołkowa prawdziwą frezją..za to Funeral Home..to kwiaciarnia pełna najprawdziwszych frezji..dopiero co przyniesionych z chłodni.. Laudromat - za to mnie nie zachwycił...dla mnie jest duszący, kwiatowy gardeniowo-konwaliowy...ale nie jak świeże kwiaty..tylko jak konwaliowa woda kolońska dla starszych pań.. ![]()
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Sugar Addict. To jest to!
Lekko nadpalony, gorzkawy cukier jak w automacie z watą cukrową. Zapach pod włos. Nie taki znowu ciepły, otulający i miękki; o nie. Może i jest różowy, ale to ostry industrialny róż; słodycz głośna i krzykliwa; zapach intensywny, wręcz esencjonalny. Przy tym cukrowym potworze, Pink Sugar Aquoliny to mały, słodki, puszysty kotek z maślanymi oczami, bawiący się kłębkiem bladoróżowej wełny.
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
A Almond - zna ktoś ?
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.