![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: preparaty przyspieszajace pamięć??
Ty lekomanie to już pewnie apteczkę pełną masz
![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja uzywalam Gingko czy bilobil (nie pamietam dokladnie) forte przez jakis czas, ale nie zauwazylam specjalnej roznicy. A na mysl o RedBullach itp. robi mi sie niedobrze- przedawkowalam przy okazji ostatniej sesji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lecytynę też bralam, ale dużo krocej (przed kolokwium jakieś 2 tyg ![]() ![]() Mi się wydaje,że bardziej by pomoglo po prostu siedzenie więcej w książkach niż na Wizazu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko jak wykopac tego lenia ze mnie ![]() Tonacy lecytyna sie chwyta ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
xxyy
|
a ja zazywam od wczoraj
![]() ![]()
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Podobno lecytyna, zielona herbata. Kiedys kupiłam sobie PLUSSSZZZZA jakiegoś tam na koncentracje - i nauczyłam się bardzo szybko (sama bylam w szoku) ale cos mi sie wydaje ze sama sobie wkrecilam ze szybciej sie naucze i dlatego byl taki efekt
![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Co brać na lepszą pamięć?
Mam nadzieję, że nie było tego typu wątku, bo szukałam i nie znalazłam.
No więc tak.. Wielkimi krokami zbliża się sesja, zaliczenia, mam do napisania 3 prace, a od jakiegoś czasu chodzę zmęczona, niewyspana (mimo, że śpię 8-10 g.) kiepsko z moją pamięcią i koncentracją. Wynalazłam w Internetowej aptece kilka ciekawych leków, które mają pomagać takim przypadkom jak ja ![]() ale zanim kupię takie cudo, chciałam zapytać Was czy coś stosujecie przed sesją, zaliczeniami, itp., no i czy takie leki faktycznie pomagają w koncentracji i lepszym zapamiętywaniu? Pozdrówki - Madziarka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co brać na lepszą pamięć?
Hmm, czy tylko ja tak mam?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
KWC
|
znam takie jedno coś, rewelacyjne na pamięć, ale..
zapomniałam nazwy! ![]() jak mnie olśni to napiszę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
no to faktycznie rewelacyjne na pamięć
![]() ![]() Jak sobie przypomnisz to napisz ![]() będę wiedziała czego nie kupować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosowałam w tamtym roku przed sesjami Vita Buer Lecitin (nie wiem czy tak to sie pisze). Reklamuje do taka starsza pani (chyba serialowa siostra pani Janeczki z "m jak miłośc'' ![]() Byłam bardzo zadowolona z efektów działania. Mimo tego, że spałam po 3-4 godziny nie odczuwałam zmęczenia. Obydwie sesje zdałam w pierwszym terminie (zaliczenia również).
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
misia bella ale te Vita Buerlecithin o którym piszesz, to jest do picia, a ja wolałabym łyknąć tabletkę, a poza tym, 1000ml kosztuje ok 50 zł, więc troszkę za drogo. Ale dzięki za odzew
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
A jak wygląda Twoja dieta? Może poprostu źle karmisz swój mózg? ;/
,,Cokolwiek zjesz, mózg otrzymuje porcję energii. Ale to za mało, by dobrze pracował. Potrzebuje jeszcze witamin i minerałów, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania komórek nerwowych. Spośród witamin najważniejsze to B1 i B6, bo zwiększają zdolność zapamiętywania. Znajdziesz je w pieczywie z pełnoziarnistej mąki, w płatkach owsianych, muesli, fasoli. Natomiast pierwiastkami usprawniającymi pracę mózgu są magnez i fosfor. Ten pierwszy ułatwia koncentrację. Bogate są w niego migdały, pestki słonecznika i dyni, a także mak. Fosfor zaś ułatwia wchłanianie witamin z grupy B. Potrzebny jest również do przesyłania impulsów nerwowych. Występuje m.in. w orzechach oraz żółtych serach. W twojej diecie nie powinno też zabraknąć jaj i soi. Zawierają one lecytynę, która ułatwia uczenie się i zapamiętywanie'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że nie nalezy do najtanszych, ale jest skuteczny. Ja miałam okazje kupic go w promocji za 38zł. Z tego co się wiem to chyba jest jeszcze w tabletkach.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
ja przy ostatniej sesji kupiłam SESJE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy stosowałyście Lecytynę i Pluszz Active do nauki?? Działają takie preparaty?
Ja teraz na sesję zakupiłam guaranę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam!
Nie wiem czy to jest odpowiednia kategoria, ale nie wiedziałam do jakiej ją mam dać, więc proszę się nie gniewac oto ![]() Mój problem polega na tym, że nie potrafie się koncentrować:/ nie zapamiętuje wielu rzeczy, bywa iż zapominam co robiłam 10 minut temu ![]() Tak więc pytam co byście mi poleciły ![]() ![]() Przecież ja mam zaledwie 17 lat, a mam skleroze ![]() PLISSSSSS! HELP ME!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() a to trzeba jakos wczesniej brać? czy moge np w dzien w ktorym zaczne sie uczyc?
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie!!:( baaaardzo ważne:(
jedz duzo bananow i jablek
![]() ![]()
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy stosowałyście Lecytynę i Pluszz Active do nauki?? Działają takie preparaty?
czekolada przede wszystkim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
xxyy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju...mnie też , ostatnio po wypiciu redbulla i kawce ( nie jednej ) myślałam , że serce mi wyskoczy ! oczy jak ping-pongi i tak całą noc!! ![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Ja zupełnie przypadkiem odkryłam Buerlecithin, czy jak to się pisze. Babcia dostała od kogoś dużą flachę, ale że brała lekarstwa, które wykluczały jakikolwiek alkohol, a ten specyfik był jednak na bazie alkoholu, oddała mi go. Zaczęłam go regularnie pic na wzmocnienie, a zbliżała się sesja. Ze zdziwieniem odkryłam, że moge sie uczyć do późnych godzin nocnych, wstaje wyspana, a nauka szybko wchodzi mi do głowy. Powtórzyłam eksperyment przy kolejnej sesji i efekt był równie znakomity.
Natomiast nie pomógł mi polecany przez kolezanke magnez musujący, jedyne co dawał, to lekkie orzeźwienie, bo musował i miał nieco cierpki, cytrusowy smak. Jednak żadnych efektów nie dawał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
ja też mam problemy z pamiecia juz dlugoo biore magnez+ bd u mnie kompletnie sie nie sprawdza... poje rowniez herbate zielona moze troche pobudza ale niestety na krotko
![]()
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Hej Babeczki
![]() Ja mam to samo, mogę siedzieć godzinami, a i tak nic nie zapamiętuję :/ i ciągle chce mi się spać... mogłabym tak 20 h na dobę przespać, a i tak potem jestem zmęczona. zeszłoroczna sesja zimowa to był koszmar, miałam trzy poprawki właśnie przez to. przeczytałam ten wątek i mama kupiła mi Buerlecithin (ależ to smaczne! mniam!). Zobaczymy czy podziała, biorę od wczoraj. Dziewczyny, ile Wy tego pijecie? Trzy łyżki stołowe czy może więcej? Z doraźnych środków to mogę polecić Energine, też w Rossmanie do kupienia, jakieś 5 zł za 6 sztuk, działa znacznie lepiej niż mocna kawa, ale uważałabym z dawkowaniem... A co do magnezu to koniecznie trzeba łykać, nawet nie chodzi o to, czy pomoże odczuwalnie, czy nie, ale po pierwsze pomaga sobie radzić ze stresem (a jego niestety teraz nie unikniemy, moje miłe studentki...) a po drugie kawa wypłukuje magnez i te z nas, które jej teraz szczególnie dużo piją mogą mieć problemy ze skurczami ("tyka" Wam czasem coś w powiece? to właśnie brak magnezu!). Więc Aspargin też polecam. Trzymajmy się dzielnie! Powodzenia w walce! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się ze pamiec jedynie co, to mozna cwiczyc. Ewentualnie mozna pomoc sobie jakimis strategiami, technikami podejscia do materiału - kucie na pamiec w moim przypadku, przy zastosowaniu takich metod odpada.. wystarczy zrozumiec, skupic sie na "supełkach" i uzupełnic luki w odpowiednie terminy
![]() Wcinalam guarane w prochu, tabletkach, pilam lecytyne.. nic nie pomogły. Stawiam na kawe, red-bull..czy tez tansze jego wersje.. ale to tylko po to by nie zasnac i moc sie lepiej skup[ic nad tym co robie ![]() W trakcie sesji i tak chodze niedozywniona, chora, przemeczona... jak zwłoki.. To moja technika podejscia... widze po sobie ze pamiec sama od siebie sie nie poszerza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.