Libido - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-21, 08:21   #31
iwonula
Przyczajenie

Wink Dot.: spadek libida...

Wiem, że nie jesteśmy "maszynami" do seksu. maż nigdy mnie nie szantażował, to nie o to chodzi. To są tylko moje obawy, bo ile można wytrzymać w "celibacie". Czy ja jestem oziębła? (żart)
iwonula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 08:46   #32
srubka
Zakorzenienie

Dot.: spadek libida...

Cytat:
Napisane przez paola_ola_la
dobra ok ale skoro Ty nie masz z tym problemow to po co sie odzywasz?fakt kazdy ma prawo do wyrazania swoich opini ale ten watek zakladalam dla tych dziewczyn ktore jednak maja z tym jakies problemy i ktore czekaja na pomoc lub informacje jak mozna z tym walczyc a nie na komentarze osob "zdrowych"
pozdrawiam
po to sie odzywam bo mam prawo, jak kazdy inny a Ty akurat bedziesz ostatnia osoba, ktora bedzie mi mowila co moge a co nie, wiec wybacz, ale stwierdzenie "po co sie odzywasz?" jest nie na miejscu.
A wogole to nie mam ochoty na wymiane zdan z kims kto ma pretensje do wszystkich tych osob na forum, ktore sie odezwa w tym jak i innym "Twoim" watku. Wiec ja uwazam dyskusje za zakonczona.
Stary 2005-10-21, 08:52   #33
maszka5
Raczkowanie

przestancie dziewczyny lepiej poradzcie co mamy zrobic jak zwiekszyc nasze libido
maszka5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 08:57   #34
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maszka5
przestancie dziewczyny lepiej poradzcie co mamy zrobic jak zwiekszyc nasze libido
wiem, wiem
a probowalyscie stosowac jakies tabletki? chocby te co nieraz tak reklamuja. Chociaz z drugiej strony nie wiem czy one rzeczywiscie na dluzsza mete bede dobre, bo to w koncu chemia
Stary 2005-10-21, 09:00   #35
maszka5
Raczkowanie

czytałam o tabletkach VAMEA ale sa bardzo drogie 100zł i tak niewiadomo czy pomoga bo opinie sa rózne
Stary 2005-10-21, 09:04   #36
paola_ola_la
Raczkowanie

...no wlasnie ten watek po to jest a nie zeby oceniac innych...
ja ostatnio zastanawialam sie dosyc powaznie nad wspomniana juz przeze mnie Vamea ale sama nie wiem.po 1 jest droga a po 2 slyszalam ze nie jest wcale taka rewelacyjna.sa tez takie tabletki jak Amposha a'loverine i jeszcze jakies.
za chwilke postaram sie sie znalesc jakies link do tych tych specyfikow
paola_ola_la jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 09:10   #37
paula78
Zakorzenienie

najlepsza bylaby odpowiedz lekarza.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 09:38   #38
paola_ola_la
Raczkowanie

http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/news/1522.html

http://www.homeomed.com.pl/main/prod...ing/ampov.html

http://samozdrowie.interia.pl/seks/m...ews?inf=482105

http://www.omilosci.pogodzinach.net/...article&sid=29
Stary 2005-10-21, 09:56   #39
maszka5
Raczkowanie

czy któraś z was stosowała jakis z tych leków i jakie efekty
Stary 2005-10-21, 10:11   #40
paola_ola_la
Raczkowanie

piszcie dziewczyny
Stary 2005-10-21, 11:27   #41
paula78
Zakorzenienie

te "leki" to jakies ziolowe mieszanki wiec moga zadzialac lub nie ,moze lepiej kupic wino i puscic film erotyczny?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-21, 11:39   #42
maszka5
Raczkowanie

widze ze jednak musze isc z tym problemem do lekarza tylko troche mi głupio mówic o tym jakiemus facetowi
Stary 2005-10-21, 12:50   #43
iwonula
Przyczajenie

do jakiego lekarza się wybierzesz? ginekologa? seksuologa?

ja łykam żeń-szeń, bo słyszałam, że też pomagają, ale może za krótko, bo efektów narazie nie widać. poczekamy zobaczymy

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2005-12-15 o 19:35
Stary 2005-10-21, 13:02   #44
maszka5
Raczkowanie

ginekologa w mojej miejscowosci niema seksuologa a przypuszczam ze na wizyty niebyłoby mnie stac
Stary 2005-10-21, 13:09   #45
iwonula
Przyczajenie

daj znać co ci poradził, ok? ja też wybieram sie do ginekologa, do kontroli, to pogadam z nim o moim libido, ciekawe co mi doradzi
Stary 2005-10-21, 13:13   #46
maszka5
Raczkowanie

ok niema sprawy bede informowac
Stary 2005-10-21, 13:30   #47
Dorota_F
Przyczajenie

Witajcie!

Ja też mam taki właśnie problem.... Z tym, że ja nie zażywam żadnych tabletek hormonalnych, nie choruję na tarczycę itp. Mam 2-letnią córeczkę i od czasu porodu życie seksualne mojego męża i moje praktycznie nie istnieje (bo jak inaczej podsumować seks uprawiany najczęściej 3 razy w miesiącu???) Dzięki Bogu mój mąż też jest wyrozumiały w tej kwestii (czasem tylko troszkę ponarzeka tak pół żartem pół serio) ale przecież widzę że mu z tym ciężko (tak samo jak mnie). Naprawdę nie wiem już co robić żeby obudzić w sobie tę chęć na seks! Czekam z utęsknieniem na wasze porady.... (w zasadzie to mogę powiedzieć że ochotę na seks odczuwam tylko i wyłącznie w czasie moich dni płodnych, i ani przedtem ani potem)

Pozdrawiam,

Dorota

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=74940
Dorota_F jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 13:43   #48
maszka5
Raczkowanie

a miałam badane hormony prolaktyny ,ja dosc duzo czytałam w inter,na temat tego hormonu i przypuszczam ze to jest powód mojego 0 libido.Wiec jak najszybciej musze wybrac sie do lekarza
Stary 2005-10-21, 17:48   #49
paola_ola_la
Raczkowanie

ostatnio spytalalam sie swojego gina o prelaktyne to sie na mnie dziwnie spojrzal po czym spytal czy mi cos cieknie z piersi - odpowiedzialam ze nie - a on ta no ze skoro nic nie cieknie to wszystko w porzadku... z gabinetu wyszlalam ze sporym znakiem ?
i niestety nic nie doradzil oprocz tego zeby udac sie do seksuologa ktorego w naszym miescie brak
Stary 2005-10-21, 19:37   #50
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
mam dokladnie tak samo
sex nie jest dla mnie tak wazny,bardziej zalezy mi np na przytulankach itp niz na kochaniu sie.
doszlo jeszcze do tego ze maz robi mi z tego tytuly wyrzuty (ze nie mam ochoty)nie wiem czy mu sie wydaje ze mnie to zmobilizuje?a mnie tym czasem robi sie naprawde przykro i juz mi sie wszystkiego odechciewa
buuuuuuuuu
paola wyjelas mi to z ust. u mnie jest identycznie. a wiesz, z tego co zauwazylam, to ty jestes mama i ja tez. ponadto maszka tez ma dziecko. sluchajcie, moze po porodzie te hormony nie chca powrocic do stanu poprzedniego i dlatego tak sie dzieje , ze nie chce nam sie seksu. ja tez wole "przytulanki" niz "bara bara".
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-21, 19:46   #51
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maszka5
widze ze jednak musze isc z tym problemem do lekarza tylko troche mi głupio mówic o tym jakiemus facetowi
a ja mowilam to ginekologowi i endokrynologowi, i co... i nic. zaden mi nic nie poradzil (a byli to faceci). beznadziejni ci faceci!!!! kazdemu najprosciej powiedziec, ze to jest psychicznie uwarunkowane. takie porady to ja moge dawac i nie musze byc lekarzem. a przeciez przyczyna musi byc gdzies indziej. na razie walcze z badaniami hormonow i moze cos sie wyjasni.

Cytat:
ostatnio spytalalam sie swojego gina o prelaktyne to sie na mnie dziwnie spojrzal po czym spytal czy mi cos cieknie z piersi - odpowiedzialam ze nie - a on ta no ze skoro nic nie cieknie to wszystko w porzadku... z gabinetu wyszlalam ze sporym znakiem ?
i niestety nic nie doradzil oprocz tego zeby udac sie do seksuologa ktorego w naszym miescie brak
a z poziomem prolaktyny ... to tez juz to przerabialam. jeden lekarz dal mi jakies dziwaczne-powazne leki bez szczegolowych badan. poczytalam w interniecie i poszlam do innego lekarza, ktory nawet nie wspomnial o tym, ze poziom prolaktyny jest zly. stwierdzil, ze problem nie jest w tym hormonie (a ja ponadto walcze z syfkami na buzce-u mnie po urodzeniu dziecka jest naprawde zle i z libido i z buzia). i teraz jestem "w prozni" zawieszona, bo nikt nie jest w stanie mi pomoc i caly czas robia mi jakies badania.

jak cos mi sie wyjasni to kobietki na pewno dam wam znac.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2005-12-15 o 19:39
Stary 2005-10-21, 20:02   #52
paola_ola_la
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AaniaA
a ja mowilam to ginekologowi i endokrynologowi, i co... i nic. zaden mi nic nie poradzil (a byli to faceci). beznadziejni ci faceci!!!! kazdemu najprosciej powiedziec, ze to jest psychicznie uwarunkowane. takie porady to ja moge dawac i nie musze byc lekarzem. a przeciez przyczyna musi byc gdzies indziej. na razie walcze z badaniami hormonow i moze cos sie wyjasni.
tez to zauwazylam:ze z napi kobietami po ciazy-porodzie dzieje sie cos dziwnego.od porody minely juz ponad dwa lata a moje libido jeszcze nie wrocilo do formy z przed ciazy slyszalam rozne opinie ze stres,zmeczenie,nie przespane noce itp ale dzidzia ma juz 2 lata i co gdzie jest to moje nieszczesne libido? buuuuuuuuuu
Stary 2005-10-21, 22:04   #53
paula78
Zakorzenienie

ja po porodzie nie mialm problemów z seksem dopoki nie zaczelam brac pigulek,jakies pół roku po porodzie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-22, 07:15   #54
kafetka
Zadomowienie

ach to libido ja odkad zaczelam brac tabletki ( juz ponad rok) moje libido jest zerowe...przygnebia mnie to glownie z powodu mojego miska...coraz czaesciej sie o to klocimy! a pzeciez to nie moja wina
kafetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-22, 07:34   #55
maszka5
Raczkowanie

a przewaznie lekarze niechca nam pomóc
Stary 2005-10-22, 07:38   #56
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78
ja po porodzie nie mialm problemów z seksem dopoki nie zaczelam brac pigulek,jakies pół roku po porodzie.
a najlepsze jest to, ze ja zadnych pigulek nie biore.

Cytat:
tez to zauwazylam:ze z napi kobietami po ciazy-porodzie dzieje sie cos dziwnego.od porody minely juz ponad dwa lata a moje libido jeszcze nie wrocilo do formy z przed ciazy slyszalam rozne opinie ze stres,zmeczenie,nie przespane noce itp ale dzidzia ma juz 2 lata i co gdzie jest to moje nieszczesne libido? buuuuuuuuuu
paola teraz to lekarze uwazaja, ze przyczyna kazdej choroby jest stres, zmeczenie. jakby tak bylo to kazda kobieta nie chcialaby seksu, itd. ja nie wiem, dlaczego lekarze sa teraz tacy nieprofesjonalni. najprosciej powiedziec, ze przyczyna jest stres i w ten sposob lekarz umywa od tego rece.

Cytat:
Napisane przez maszka5
a przewaznie lekarze niechca nam pomóc
a moze po prostu sami nie wiedza skad sie to bierze i tak jak pisalam wczesniej, zrzucaja wine to na stres, to na zmeczenie.... szkoda slow!!! ja przekonalam sie o jednym - nie warto brac pod uwage opinii tylko jednego lekarza, zawsze warto pojsc do innego i zobaczyc co powie.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2005-12-15 o 19:45
Stary 2005-10-22, 22:04   #57
imbirr
Raczkowanie

Cytat:
...no wlasnie ten watek po to jest a nie zeby oceniac innych...
ja ostatnio zastanawialam sie dosyc powaznie nad wspomniana juz przeze mnie Vamea ale sama nie wiem.po 1 jest droga a po 2 slyszalam ze nie jest wcale taka rewelacyjna.sa tez takie tabletki jak Amposha a'loverine i jeszcze jakies.
za chwilke postaram sie sie znalesc jakies link do tych tych specyfikow
mnie ostatnio udalo sie kupic vamee po 50 zl za opakowanie w aptece internetowej.
a czy warto?
na pewno mam po niej wieksza ochote na tulenie i juz mnie nie "odrzuca", ale nie jest to zmiana szalencza. teraz dodatkowo odstawilam hormony, wiec dajcie mi kilka tygodni i potem opowiem o ew zmianach, kt mam nadzieje, ze nastapia :P
Stary 2005-10-22, 22:38   #58
paula78
Zakorzenienie

w wysokich obcasach sa przedstawione takie produkty dla kobiet i ocena sexuologa.
Stary 2005-10-24, 16:18   #59
dr W.Kazimierak
Rozeznanie

Tak jak są ludzie wysocy, niscy i średniego wzrostu, tak też jest z libido. Do tego dochodzą jeszcze uwarunkowania różnego rodzaju, często podświadome, faza cyklu, przebyta ciąza, karmienie piersią, stan hormonalny organizmu itp.Dobrze jest, gdy temperament w ramach związku jest zbliżony. Inaczej obie strony są zmuszone iść na kompromis. Bywa też, że różnego rodzaju gierki i szantażyki są nieuniknione. Według niektórych wzraz ze spadkiem częstości zbliżeń, znacznie poprawia się ich jakość...! !
Najczęściej, po okresach krótszego lub dłuższego "dołku" wszystko się normalizuje.
Czego wszystkim życzę

Wojciech Kazimierak
dr W.Kazimierak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 16:43   #60
paola_ola_la
Raczkowanie

mam do Pana dr pytanie,chodzi o badania hormonalne.tak ja wspomnialam wczesniej chcialam skierowanie na takie bedania ale lekarz stwierdzil ze sa one mi nie potrzebne. jednak skonczylam karmin piersia 1.5 roku temu a z moich piersi wciaz wydobywa sie surowiczy plyn.czytalam ze takie wycieki moga trwac przez rok od zaprzestania karmienia jesli pojawiaj sie po tym okresie moze to swiadczyc o zbyt wysokim poziomie prolaktyny i byc moze stad problemy z libido (podobno jedno na drugie ma wplyw - tak czytalam).

czy powinnam wykonac takie badania?

Edytowane przez paola_ola_la
Czas edycji: 2005-10-25 o 10:38
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości