Libido - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-05, 08:39   #211
AaniaA
Zakorzenienie

Dot.: spadek libida...

ja juz dalam za wygrana. wydaje mi sie, ze nikt nie jest w stanie mi pomoc (tak jak wczesniej pisalam - u mnie po urodzeniu dziecka to sie zaczelo). stwierdzilam, ze nie ma sensu szukac pomocy wsrod lekarzy, bo oni i tak nie pomoga. u mnie na szczescie cos drgnelo , samo z siebie. oby to byl dobry poczatek...
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 09:02   #212
Polly_
grozi wypollizowaniem

czesc jestem tu nowa ale od wczoraj sledzę ten wątek, czytajac wszystko od deski do deski. Własnie mam dokładnie tak jak Moniniteczka i tez po microgynonie i tez wraca ochota w przerwie ale wtedy to juz mam dolegliwości "zwiastujące". Dodam tylko ze co jakis czas rzucam piguły mysląc : jak nie ma sexu to po co się truc? i wtedy ochota wraca wiec zaczynam brać aby sie zabezpieczyć i wtedy znów libido=0 i tak w kółko nie wiem juz co mam robić
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-12, 21:48   #213
bergamia
Rozeznanie

GG do bergamia

A ja słyszałam, że na poprawę popędu świetnie robi ruch. Chodzi konkretnie o jakiś rodzaj sportu uprawianego regularnie np.aerobik. Moje dwie koleżanki potwierdziły, że kiedy ćwiczyły to mężowie nie mogli się od nich opędzić Ja też gdzieś o tym czytałam. Może warto spróbować, na pewno nic nie stracicie
bergamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 17:22   #214
lemon5
Przyczajenie

Witajcie!
Ja niestety jeszcze nie mam dziecka, a mam taki problem jak WY
Nie wiem,jak sobie z tym radzić ...
lemon5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-15, 21:15   #215
Speranza
Zadomowienie

cześć dziewczyny czytam to wasze forum i z początku to miałam jakąś nadzieję że ktoś nam pomoże, później dołączyła się jakaś małolata i temat zszedł na niczym, dziś mam bojowy nastrój i myślę sobie, bo więszość z nasz szuka pomocy u facata (lekarza) a oni co? nic nam nie pomagają jakby myśleli że kobieta to zawsze może,
Naukowcy wymyślili kilka dobrych środków dla mężczyzn, jak jedną weźmie to ptaszek przez tydzień ćwierka, a co znami??? Ja naprawdę mam doła, pomóżcie!!! zaczęłam nawet pić te ziółka sroki czy coś tam jak to pisałyście, śluzu mam jak Niagara, a co z resztą???
Speranza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-03, 11:32   #216
Bidulka
Przyczajenie

Question Lat 22, Libido=0

Wiem, ze to juz bylo, ale w poprzednich watkach nie znalazlam rozwiazania. Ja mam 22 lata, nie rodzilam, nie jestem w starym wypalonym zwiazku a i tak nie mam ochoty na sex. Lubie ogladac ladna bielizne, ktora moze podniecac partnera, ale to tak naprawde nie potrzebne. On zawsze ma ochote a ja nigdy. Myslalam, ze to kwestia pigulek, ale teraz biore inne a w miedzyczasie mialam przerwe i tez nic. Czasem mnie tylko cos najdzie jak mam okres. Czy jestem asexulana? Często stosunek sprawia mi ból. Czuje jakby partner przeszywal mnie na wylot. A do tego na widok i zapach spermy mam często odruch wymiotny. Wiem, ze moj partner jest niezadowolony, choc tego bardzo nie okazuje. POMOZCIE prosze!
Bidulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-03, 13:30   #217
Ash
Wtajemniczenie

Dot.: Lat 22, Libido=0

Bidulka, ja tez mam 22 lata (pojutrze), moj zwiazek trwa ponad 3 lata, nie wydaje mi sie, zeby byl wypalony, choc wiadomo, ze to juz nie to samo, co na poczatku, ale tez mam podobny problem. Czasem jest calkiem calkiem, ale nie czuje sie w 100% usatysfakcjonowana, a czasem moj TZ robi wszystko, zeby mnie jakos zachecic, pobudzic i nic :-(
Ash jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-05, 12:36   #218
paola_ola_la
Raczkowanie

...ostatnio dzieki pewnemu mezczyznie zrozumialam wiele waznych spraw m.in. to ze wypalilo sie juz uczucie ktore laczylo mnie z moim mezem i to ze z moim libido jest jednak wszystko wporzadku...
on mi pokazal co to milosc,pozadanie,namietno sc mimo iz do niczego miedzy nami nie doszlo,kochaly sie tylko nasze dusze...to bylo wspaniale i dlatego pozostanie tylko marzeniem

...dziekuje mu za to ze pomogl mi odnalezc sama siebie i poznac granice wlasnej wytrzymalosci

paola_ola_la jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 22:15   #219
Ash
Wtajemniczenie

Jej, jakie to romantyczne, ale z tego, co tu czytam, to chyba tez tragiczne :-(

A moze trzeba wymienic meza na lepszy model?
Stary 2006-02-06, 07:20   #220
paola_ola_la
Raczkowanie

to przede wszystkim bardzo dziwne...
bo przeciez znamy sie tak krotko a ja czuje tak jakbym kochala go od zawsze
jednak jest to czlowiek z wielkim zasadami i poki co musze uszanowac "nasza" decyzje ktorej ja tak naprawde nie chcialam podejmowac ale wierze w to ze jeszcze kiedys odnajdziemy sie...

co do meza to...boje sie odejsc,nie wiem czy jestem wystarczajaca silna by sprostac wszystkim przeciwnoscia w pojedynke...

dziekuje Ash za zainteresowanie,potrzebow alam tego
Stary 2006-02-06, 07:52   #221
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paola_ola_la
to przede wszystkim bardzo dziwne...
bo przeciez znamy sie tak krotko a ja czuje tak jakbym kochala go od zawsze
jednak jest to czlowiek z wielkim zasadami i poki co musze uszanowac "nasza" decyzje ktorej ja tak naprawde nie chcialam podejmowac ale wierze w to ze jeszcze kiedys odnajdziemy sie...

co do meza to...boje sie odejsc,nie wiem czy jestem wystarczajaca silna by sprostac wszystkim przeciwnoscia w pojedynke...

dziekuje Ash za zainteresowanie,potrzebow alam tego
dlugo nie bylo tutaj ciebie paola . juz myslalam, ze cos sie stalo... a moze stalo...

zawsze tak jest, ze to co nie znane to wydaje nam sie lepsze, piekniejsze, fajniejsze. czasami jest wrecz przeciwnie i naprawde chwila nie swiadczy o tym, ze cale zycie bedzie takie cudowne. paola sprobujcie popracowac nad soba - Ty i Twoj malzonek (mam nadzieje, ze on nie jest bierny w tym temacie - chodzi mi o caloksztalt waszego zwiazku). mam nadzieje, ze bedziecie miec na tyle sily, aby jednak odnalezc droge do tego, aby powrocilo to wasze uczucie i nadal bylo dobrze miedzy wami, zebyscie odkrywali siebie na nowo. wg mojego meza chciec to moc. jesli sie czegos bardzo pragnie to to sie spelni.

buziaki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-06, 08:18   #222
Agusiaczka
Przyczajenie

Dot.: Libido

hej,
wiecie, ze ja też myślałam, że jestem aseksualna, do takich wniosków doszłam po dwóch niudanych związkach, z którego pierwszy przypłaciłam depresją.
tzn miewałam ochotę, ale dopóki do czegoś nie dochodziło, bo jak partner zaczynał przejmować inicjatywę, to strasznie sie spinałam, i co prawda było mi dobrze- orgazm też miałam , ale czułam sie jakbym to nie ja sie kochała- zupełnie jakbym oglądała film,...a potem zaczęłam mieć różne infekcje i w ogóle mi sie odechciało wszystkiego + strach przed ciążą
...aż w końcu stwierdziłam , że nie potrzebuje tego wszystkiego...
przez pół roku byłam sama , aż spotkałam mojego obecnego partnera
...i sama siebie nie poznaję, ..mam ochotę przez cały czas + totalny odlot za każdym razem...
tylko, że obecny partner daje mi poczucie bezpieczeństwa, i po prostu moje ciało się obudziło
i co bardzo ważne bardzo dba o higienę
poza tym, doszłam do wniosku, że rozmiar i kształt jest bardzo ważny, pomimo, że wcześniej tak nie uważałam...
także może to nie my jesteśmy oziębłe ....
Pozdrawiam
Agusiaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 09:33   #223
młodaa
Wtajemniczenie

Paola... z jednej strony to bardzo dobrze, ze cos sie zmienilo, z drugiej nie wiem czemu,a le nasunelo mi sie od razu, ze nie bylaby to dobra decyzja-odejscie od meza. Jezeli zgodzilas sie wyjsc za niego, musialo Was laczyc uczucie.
W zyciu, chyba czasami potrzebujemy, hm, odskoczni? przerywnika? pauzy? a moze swiadomosci, ze podobamy sie wielu mezczyznom...a moze to sie wolny oddech nazywa? Napisze wprost, odczulam jakby miala to nie byc najlepsza decyzja-bardzo zranilabys czlowieka z ktorym jestes, a 'zlaczenie dusz wydajace sie wiecznoscia' mogloby peknac jak banka mydlana
Paola... zastanow sie nad wszystkim
młodaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 11:51   #224
Ray
Zakorzenienie

tak jak keidys pisalam.. ze libido to moim zdaniem bardzo mala szansza ze to wina tabletek.... moim zdaniem z mojego doswiadczenia to po prostu kwestia niedopasowania sie partnerow albo juz zabawy w sexie sie znudzily.. albo za czesto.. zbyt monotonie albo facet nie umie nakrecic kobiety...a wszystkie zrzucaja jak czytam na pigulki... owszem moze troche wplywaja jakos na nasze smopoczucie... mi np yasmin troche podnioslo libido ale sadze ze to bardziej zwiazne jest z poprawa samopoczucia przy nich.. i zmianami co do sexu z partnerem.. warto tu sie zastanowic
Stary 2006-02-07, 13:00   #225
Ash
Wtajemniczenie

Paola, jesli odeszłabys do tego drugiego, to chyba nie byłabys sama jak piszesz. Kobiety podobno potrafia wiele lat podejmowac decyzje o odejsciu...
Ale tak jak pisze AaniaA moze trzeba wspolpracowac z mezem... Moze zostawcie dziecko rodzicom, a sami wyjedzcie gdzies na kilka dni, zrobcie sobie jakas odskocznie od codziennego zycia.

Moze to nie jest zwiazane z tematem libido... Po jakims roku bycia ze swoim obecnym facetem, spodobal mi sie ktos inny. Wprost oszalalam na jego punkcie. Nie wiedziałam co robic... Nowa przygoda czy sprawdzony TZ. Nie moglam sie odwazyc na radykalne kroki.
I dobrze Przy troszke blizszym poznaniu sie okazalo, ze piekny dopiero co poznany ma słaby charakter. Na nowo zakochałam się w moim sprawdzonym TZ-u Pol roku pozniej jakos tak sie zgadlismy... powiedzial mi, ze o wszystkim wiedzial, "zyczliwi" mu doniesli. Podobno płakał, jak sie dowiedział, ale tak bardzo mnie kochał, że wybaczył mi moje niecne zamiary Wtedy jeszcze bardziej go doceniłam. Zrobiło mi sie strasznie przykro, ze go tak zraniłam, a on nie pisnal slowkiem. Z miłości do mnie zniósł to okropne upokorzenie. Na domiar wszystkiego on znał tego chłopaka.

Tak wiec nie wiadomo jak postepowac w danym przypadku. Czasem lepiej isc za nowym, a czasem lepiej na nowo odkryc to stare. I wiem jakie trudne jest, kiedy nie wiadomo co sie czuje, zastanawia sie czy to milosc czy to juz tylko przyzwyczajenie. Ale nie raz przekonałam sie, ze trzeba dac czas czasowi, nie ponaglac, bo w koncu odpowiedz przychodzi sama

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-07, 19:16   #226
paola_ola_la
Raczkowanie

nie wiem juz sama co o tym mysles,jestem rozdarta...
ostatnio wydarzylo sie bardz duzo,chyba za duzo.silna wola tego mezczyzny okazala sie niewystarczajaco silna by pokonac takie uczucie jak namietnosc

z jedej strony jest on takim moim swiatlem,napedem.to dzieki niemu chce mi sie rano wstawac z lozka i borykac z problemami.jest mi z nim tak dobrze...

a z drugiej:widze ze sam nie wie jak sie ma z tym "wszystkim".zmienia swoje zachowanie wzgledem mnie jak mu sie tylko podoba.raz jest dobrze a juz po chwili pisze ze to jednak nie ma sensu,ze przeprasza.ale wiem ze jest mu trudno (ze kocha) bo to malo komfortowa sytuacja dla niego

powoli zaczynam "doceniac" to co mam...ale wiem ze to nie wystarczy a na nic wiecej mnie nie stac w tym momencie.

i tak pewnie bedzie do nastepnej klotni...
Stary 2006-02-07, 19:37   #227
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

tylko moge powiedzieć ,że współczuję!i mam nadzije,ze powróci
pzdr asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 19:38   #228
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

dziś w necie na onecie jest dobry artykuł na ten temat chodzi głownie o antykoncepcję a popęd
polecam
asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 19:39   #229
paola_ola_la
Raczkowanie

jestem slaba,
nie daje rady...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-07, 21:37   #230
bergamia
Rozeznanie

GG do bergamia

Cytat:
jestem slaba,
nie daje rady...
Paola rozumiem Cię i współczuję Ci najmocniej jak można. Wiem co to znaczy tak strasznie kochać i mieć związane rece Myślę, że co ma być to i tak będzie, tego sie nie da powstrzymać.
Nasi faceci tak nas zaniedbują i nie doceniają, że w końcu jak pojawi się ktoś czuły i widzący w nas prawdziwą kobietę, mdlejemy mu w rękach...Jest to tak silne i obezwładniające uczucie, że można popełnić wielki błąd nawet tego nie zauważając.
Kiedyś może czułaś coś takiego właśnie do swojego męża, ale szara codzienność, która nas niestety dopada, zatarła te wspomnienia a zawsze lepiej pamięta się te złe, niestety.
A nikt nie jest idealny. Po chwilach uniesień nastapi ta "szara codziennośc" i też nie wiadomo jak będzie.
Życzę Ci jak najlepiej. Naprawdę musisz rozpatrzeć wszystkie za i przeciw, tylko w stanie w jakim się teraz znajdujesz, chyba nie będzie to możliwe.(?) Trzymaj się cieplutko
Stary 2006-02-07, 22:10   #231
paola_ola_la
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bergamia
Paola rozumiem Cię i współczuję Ci najmocniej jak można. Wiem co to znaczy tak strasznie kochać i mieć związane rece Myślę, że co ma być to i tak będzie, tego sie nie da powstrzymać.
Nasi faceci tak nas zaniedbują i nie doceniają, że w końcu jak pojawi się ktoś czuły i widzący w nas prawdziwą kobietę, mdlejemy mu w rękach...Jest to tak silne i obezwładniające uczucie, że można popełnić wielki błąd nawet tego nie zauważając.
Kiedyś może czułaś coś takiego właśnie do swojego męża, ale szara codzienność, która nas niestety dopada, zatarła te wspomnienia a zawsze lepiej pamięta się te złe, niestety.
A nikt nie jest idealny. Po chwilach uniesień nastapi ta "szara codziennośc" i też nie wiadomo jak będzie.
Życzę Ci jak najlepiej. Naprawdę musisz rozpatrzeć wszystkie za i przeciw, tylko w stanie w jakim się teraz znajdujesz, chyba nie będzie to możliwe.(?) Trzymaj się cieplutko
decyzja juz zapadla i wiem ze jest ostateczna.
rezygnuje ze tego wszystkiego co dalawalo mi szczescie przez te ostatnie dni,tygodnie - musze
chce wierzyc ze tak bedzie najlepiej...dla Niego

czuje sie tak jakby umarla jakas czesc mnie
Stary 2006-02-08, 07:06   #232
Ray
Zakorzenienie

czasami mysle ze niektore kobiety maja za dobrze i szukaja dziury w calym echhh... dziewczyny.. zastanowcie sie co wy wyprawiacie
Stary 2006-02-08, 09:00   #233
bergamia
Rozeznanie

GG do bergamia

Cytat:
decyzja juz zapadla i wiem ze jest ostateczna.
rezygnuje ze tego wszystkiego co dalawalo mi szczescie przez te ostatnie dni,tygodnie - musze
chce wierzyc ze tak bedzie najlepiej...dla Niego

czuje sie tak jakby umarla jakas czesc mnie
...
Stary 2006-02-08, 10:00   #234
Ray
Zakorzenienie

a ja nie wspolczuje paoli bo kazda sie nad nia uzala tutaj i glaszcze... wyszla za maz " na dobre i na zle" i nagle kocha innego???? malzestwo do czegos zobowiazuje jak by tak kazdy wychodzil za maz i za rok czy iles tam poznawal nagle swoja ta " milosc" i rozwody bral to malzestwo przestalo by miec swoj sens... ciekawe co czuje ten maz??? zastanowilyscie sie nad tym?? bo ja na jego miejscu nie chcialabym byc..
Stary 2006-02-09, 08:02   #235
paola_ola_la
Raczkowanie

tak sie sklada ze ja wyszlam za maz bardzo wczesnie i trwa ono juz (a moze dopiero) 3 lata wiec wydaje mi sie ze skoro nasza milosc sie juz wypalila to jest normalnym to ze szukam osoby ktora moglaby mi te milosc dac.inne wychodza za maz w wieku 26 lat,"testuja" partnerow i w koncu wybieraja juz tego ostatecznego...ja takiej mozliwosci nie mialam.to ze jestem w malzenstwie (nie udanym) nie oznacza wcale ze nie poge poszukiwac sczescia...

a moze sie myle?moze jestem skazana na wieczna tesknote za tym co ulecialo i juz nigdy w tym zwiazku nie powroci?

i jeszcze jedno:nie oczekuje by sie nade mna"uzalano".to ze dziewczyny mnie "pocieszaja" swiadczy tylko o tym ze wiedza co czuje,ze wiedza ze to nie jest proste i ze w takich chwilach potrzebne jest wsparcie
Stary 2006-02-09, 08:09   #236
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
i jeszcze jedno:nie oczekuje by sie nade mna"uzalano".to ze dziewczyny mnie "pocieszaja" swiadczy tylko o tym ze wiedza co czuje,ze wiedza ze to nie jest proste i ze w takich chwilach potrzebne jest wsparcie
Paola moje wsparcie wiesz oczywiscie, ze masz . trzymam mocniutko kciuki za ciebie.
Stary 2006-02-09, 08:15   #237
Ray
Zakorzenienie

paola...ale zastanow sie troche.. mowisz ze twoje malzenstwo jest nieudane ok zgadzam sie moze i jest... ale czy o malzenstwo nie powinno sie walczyc??? tylko sa problemy to biec do innego mezczyzny?? to powiedz mi jaki sens ma malzenstwo..??
Stary 2006-02-09, 08:21   #238
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray
paola...ale zastanow sie troche.. mowisz ze twoje malzenstwo jest nieudane ok zgadzam sie moze i jest... ale czy o malzenstwo nie powinno sie walczyc??? tylko sa problemy to biec do innego mezczyzny?? to powiedz mi jaki sens ma malzenstwo..??
Ray a skad wiesz, ze Paola nie walczyla o to ich malzenstwo?! moze po prostu nie ma juz sily na to, ilez mozna starac sie, zeby w zwiazku bylo dobrze skoro nic z tego nie wychodzi. kazdy czlowiek zasluguje na szczescie i nie polega zycie na tym, zeby przez caly czas sie umartwiac. ja nie mowie, ze jak cos jest nie tak w malzenstwie to od razu trzeba myslec o rozstaniu, ale jesli cos nie gra przez ddddddllluuuugggiiii czas to w koncu trzeba zastanowic sie nad sensem takiego zwiazku. przed podjeciem ostatecznej decyzji powinno sie zrobic wszystko co tylko sie da, aby uratowac malzenstwo. ale przeciez nie zawsze to jest mozliwie...
Stary 2006-02-09, 08:57   #239
Agusiaczka
Przyczajenie

no właśnie, nigdy nie wiadomo jak długo należy walczyć o coś żeby sie przekonać , że walczymy o coś czego już dawno nie ma, ja tak walczyłam 3 lata wbrew wszystkim dookoła i wszystkiemu, a potem sie obudziłam z ręką w nocniku, a mój pan znalazł już inną...sponsorkę, a ja byłam tak zajęta tą walką, że nie zauważyłam, że nie ma już o co...koszmar depresja, totalny zjazd, dwa lata nie mogłam się pozbierać, a nie byliśmy małżeństwem, pomimo to czułam się bardzo odpowiedzialna za nasz związek
nie wiem czy potrafiłabym to przerwać gdybyśmy byli po ślubie
ale wiem , że to była jedna z moich najlepszych decyzji
i nie podjęłam jej bo spotkałam kogoś innego, tylko dlatego, że czułam, że umieram,,,jakkolwiek patetycznie to brzmi, a i tak miałam ogromne poczucie winy na początku
jedyne co mogę Ci doradzić, to nie oszukuj samej siebie,
Trzymaj się..
Agusiaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-09, 09:15   #240
Ray
Zakorzenienie

a co z dzieckiem??? warto fundowac mu taki szok???

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości