![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
magda s. -dzieki za podpowiedz. Mój mąż się wkurzył i osobiście pojedzie do tej ich hurtownii. Niestety dziś już z atmizera nie kapie
![]() Co do przestoju- chodzi im chyba o to ze jak im policja zrobi nalot to bede miec magazyn zamkniety, ale skoro maja same oryginaly to im to chyba nie grozi prawda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2973 |
Raczkowanie
|
Sprzedawca broni się jak może- co widać na załączonych przeze mnie mailach. Skoro są taka wielką i poważną firmą to zwrot dla niezadowolonego klienta nie powinien stanowić dla nich problemu. Tym bardziej ze cały czas im zaznaczam że jestem w stanie im udowodnić że przesłany przez nich zapach to nie jest to.
Najbardziej śmieszą mnie grozby za wystawienie negatywa- mogę dawać takie komentarze jakie uznam za stosowne, co mnie to interesuje że to burzy ich dobre imię- sami je burzą wysyłając takie produkty i odpisując na tak żenującym poziomie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Firma przystapiła do ataku , bo zarzuciłaś im oszustwo i sprzedaż podróbki, a zapach jest przypuszczalnie oryginalny tylko stary. oni nie odmawiają ci prawa do reklamacji np. z powodu zesutego atomizera a jedynie z tego powodu, że twierdzisz , iż srzedają podróbki, na co jak na razie nie masz dowodu. To ,że zepsuty zapach nie pachnie jak oryginał, jest przeciez oczywiste i nie oznacza jeszcze ,że jest podrobiony. Oskażanie firmy o sprzedaż podróbek i o nie przyjmowanie reklamacji jest pochopne , nie wiesz czy zapach jest podróbką. Ludzie przeciez z tej firmy zyją i zepsucie im opinii może zanizy sprzedaż , a jesli się mylisz i nie jest to podróbka, to moga cię podac do sądu o pomówienie. cyt. z maila perfumerii : jeśli natomiast perfumy są rzeczywiście uszkodzone, to my nie możemy w świetle obowiązujących przepisów odmówić przyjęcia zwrotu i jeśli jest tak jak Pan pisze (cieknący atomizer), proszę odesłać na adres z paragonu lub adres hurtowni, proszę do zwrotu dołączyć paragon zakupu. pozdr I moim zdaniem reklamacja powinna dotyczyc raczej złej jakości produktu, czyli zepsutych perfum ( ten zapach nie jest produkowany od lat). i atomizera a nie podróbki. Własciwie nie wiem , o co kruszysz kopię.
![]() |
#2975 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() kobieto_kocie, a mozesz wyraznie nam rzec, na jakiej podstawie reklamowalas te perfumy w pierwszym mejlu do perfumerii? bo wszedzie cytujesz ich odpowiedzi, a kompletnie nie mamy wiedzy, jakie slowa padly z Twej strony... z caloksztaltu zdaje sie wynikac, ze zarzucilas temu sklepowi, ze sprzedal Ci podrobke - stad zgadzam sie z ROZ-ter-KA, ze nie dziwota, ze sie oburzaja. i od poczatku wszak chcieli Ci uznac reklamacje - jeno nie z powodu tego, ze sprzedany towar byl podrobiony. zreszta, Ty sama teraz piszesz, ze nie o to sie rzecz rozbija, a o uszkodzony atomizer i prawdopodobnie wiek perfum. stad sie zastanawiam, po co ekspertyzy, po co policja? gdzie tkwi problem? bo chyba nie ogarniam...
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-03-15 o 23:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Raczkowanie
|
Sprawa wygląda tak- perfumy zamówił mi w prezencie mąż. Odebrał je z poczty, rozpakował zeby sprawdzić, powąchał i stwierdził ze coś jest nie tak. Porównał zapach z tym zamówionym ze starwberry net i stwierdził ze to podróba. Ponieważ nie zna sie ta tych wszytkich szczegółach- butelka, pudełko itd. napisał maila do perfumerii ze sprzedali mu nieorginalny towar. Po powrocie do domu stwierdziłam że perdumy sa po prostu zepsute i dlatego pachną juz gorzkim alkoholem. W odpowiedzi na atakujacego maila napisałam do sprzedawcy ze nie zarzucam mu handlu podróbkami tylko perdumy sa nieswieze i takie produktu z pewnoscia nie zmawialismy. To ze to jest oryginal nie zwalnia ich z odpowiedzialnosci za jakosc towaru. Juz nie wspomne o tym ze zmawialam wersje podrozna a dostalam zwykla- sprzdawaca probowal mi wmowic ze zrobil to dla mojego dobra bo wersje w czerwonym gumowym opakowaniu to testery (akurat:P). Jak widzicie dalej sprzedawca nie przyjmuje do wiadomosci faktu ze perfumy sa zepsute, jedyna odezwa byla na atomizer- ktory obecnie nie kapie, ale po wyjeciu perfum był mokry i cale kartonowe pudelko jest od wewnatrz pzresiakniete zapachem. Nie podoba mi sie sposob w jaki zaczto z nami rozmawiac- maz napisal ze zapach jest inny dlatego tez uwaza ze produkt jest nieoryginalny, sprzedawca nastomiast od arzu przystapil do ataku. Grazac nam konsekwencjami za wystawienie negatywa na allegro- smieszne, a pozniej karnymi odsetkami za przestoj magazynu.
Edytowane przez kobieta kot Czas edycji: 2011-03-16 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
O jeju, chciałaś dobrze, reakcja za szybka i bum !
![]() Trochę poczytałam i przypomniałam sobie, że kiedyś byłam w podobnej sytuacji, tyle ,że sprzedawca nie chciał po prostu przyjąć reklamacji perfum z zepsutym atomkiem. Mogę wyrazić swoje zdanie? ![]() Sprawa Twoja zaszła już tak daleko, że z pewnością zapamiętają całą tę przykrą sytuację , a sami pewnie chcieliby załatwić ją już szybko i bez dalszych krzyków ![]() Ja bym Ci proponowała po prostu zwrócić towar w formie reklamacji jako uszkodzony bądź nieświeży (może być jedno i drugie - Ty jako klientka możesz po prostu im napisać w uzasadnieniu, że masz podejrzenia co do świeżości itd) i domagać się zwrotu pieniędzy. I tyle.... ponieważ czytając między wierszami można się domyślić, że zwrotu produktu jako nieoryginalnego nie przyjmą (i naturalnym - wybacz- jest, że się lekko wpienili ), natomiast zwrot na zasadzie reklamacji jako produkt uszkodzony/wadliwy/nieświeży itd - gotowi są przyjąć . Ja bym zwróciła i zakończyła sprawę jeśli pieniążki zostałyby zwrócone - zapewne trafisz na ich czarną listę....ale nie ma się czym przejmować, jest tylu innych sprzedawców - uczciwych, rzetelnych i miłych ![]() Natomiast gdyby nie przyjęli produktu jako reklamowanego i nie chcieli na tej podstawie zwrócić pieniędzy to pozostaje Ci nie policja, ale Rzecznik Praw Konsumenta, który zapewne podpowie Ci co zrobić w przypadku odmowy reklamacji towaru kupionego przez internet - na to również są przepisy i odmowa przyjęcia reklamacji to powód do zaczęcia procedury dochodzenia swoich praw w tzw, konsumenckim sądzie polubownym , gdzie za Tobą stoi RPK ![]() Zazwyczaj wygrywa klient (w takich przypadkach gdy jest dowód itd), a wyrok nabiera pełnej mocy prawnej. W przypadku sprzedaży na odległość obowiązującymi są prawa wynikające z ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej. Zgodnie z art. 8 ust. 3 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej jeżeli sprzedawca, który otrzyma od kupującego żądanie reklamacyjne, nie ustosunkuje się do tego żądania w terminie 14 dni, reklamację uznaje się za uzasadnioną. Nie wiem czy nie warto podpytać RPK czy to nie podlega pod Sąd Gospodarczy - nie jestem pewna, ale tak mi się zdaje ![]() Na Sąd Polubowny zaś chyba muszą wyrazić zgodę obie strony, ale obu przecież zależy na zachowaniu i dobrego imienia i szybkim załatwieniu sprawy ![]() Zastanów się czy warto nadal się denerwować i brnąć w to dalej tylko po to by udowodnić coś sprzedawcy ( ja to doskonale rozumiem, bo człowiek robiony w balona ma odruch do działania na zasadzie "no to ja Wam teraz pokażę kto tu jest idiotą" .... ale szkoda nerwów ![]() ![]() ![]()
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... ![]() Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2011-03-16 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
a - i tak czy siak, nadal nie rozumiem, dlaczego caly czas piszesz, kobieto_kocie, tak, jakby znaczylo, ze musisz z tymi perfumami zostac - toc przeciez reklamacje uwzglednili, wiec o co caly halas? ze zle z Toba rozmawiali po tym, jak Wy ich w pierwszym mejlu nieslusznie i z grubej rury oskarzyliscie o przestepstwo? ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() EDIT i nie wiem czy kobieta_kot wygralaby w sprawie pt. "a teraz Wam udowodnie, kto jest idiota", bowiem owszem - ich ponioslo z tymi odsetkami, ale wszak to ze strony kobiety_kota padlo niesprawdzone, jakze krzywdzace - oskarzenie...
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-03-16 o 09:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Raczkowanie
|
Odpisali ze przyjma reklamacje z powodu atomizera- ktory jak wspomnialam nie kapie cały czas, wiec moga chciec sie wykrecic. Mam nadzieje ze gotowi będą przyjąć produkt nieświeży- podejrzane to jest że nawet zdaniem nie ustosunkowali się do tego zarzutu, tylko cały czas przeżywają 1 mail mojego męża, który swoją drogą nie napisał im : wy dranie sprzedaliście mi podróbe, tylko spokojnie napisał ze zapach sie nie zgadza w związku z czym ma podjerzenia ze produkt jest nieoryginalny. Dlatego tez chce sie do nich osobiscie wybrac i pokazać im różnice pomiedzy zapachami. Gdyby nie atomizer do którego sie ustosunkowali dalej ich maile byłyby w podobnym tonie- nie uznamy bo to nie podróbka, ale to że jakośc nie ta to już nie ich sprawa.
Edytowane przez kobieta kot Czas edycji: 2011-03-16 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() zycze szybkiego zakonczenia sporu, bo w sumie szkoda i Waszych (Twoich i meza), i ich nerwow ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drugie straszenie odsetkami za jakieś wyimaginowane przestoje jest po prostu żenujące ![]() A teorię na temat koloru perfum: "...dla Pana informacji perfumy nigdy nie mogą różnić się zapachem, mogą różnić się napisami na flakonach, nawet kolorem perfum to jest uzależnione od kraju pochodzenia np. perfumy produkowane np. w USA na Europę a na kraje np. arabskie mogą różnić się np.kolorem (odcieniem) ze względu na strefy klimatyczne krajów na jakie są produkowane itp., ...) można włożyć sobie między bajki ![]() O ile jestem w stanie zrozumieć i wytłumaczyć działania kupujących pod wpływem silnych emocji ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2011-03-16 o 10:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Raczkowanie
|
Pierwsza wiadomość napisana przez mojego męża do sprzedawcy :
Witam, w dniu dzisiejszym otrzymałem przesyłkę. Po sprawdzeniu zawartości stwierdzam iż perfumy nie są oryginalne, zapach z przesłanej przez Pana butelki w żadnym stopniu nie przypomina oryginalnego zapachu. Mamy porównanie- żona posiada oryginalne perfumy zakupione na strawberry.net. W związku z powyższym aby uniknąć wystawiania negatywnego komentarza na allegro bardzo proszę o szybki kontakt. Jak wspomniałam mąż kupił mi perfumy jako prezent i chciał załatwić sprawę sam, po otrzymaniu odpowiedzi pokazał mi butelkę zebym ja oceniła- wtedy stwierdziłam ze perfumy sa nieświeże. |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
* z tym to mozna na bulwersy Allegrowe isc, jesli juz ![]() Cytat:
Cytat:
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2011-03-16 o 11:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Raczkowanie
|
Mam odpowiedz, ale odpowiedz sprzedawcy byla absolutnie nie na poziomie- mój mąż napisał dlaczego tak twierdzi a oni nie podjęli żadnej merytorycznej dyskusji. Poza tym cały czas pokreślam iz nie ustosunkowali się do tego że towar jest przeterminowany- a przecież to jest głowny problem który im potem przedstawiłam . Dla mnie jest to normalne że jeżeli mój mąż powąchał perfumy i nie pachniały tak samo to stwierdził iz nie sa oryginalne. I miał podstawy tak sądzić bo nie zna sie na tych pudełkach, flakonach itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że sprzedawca - mimo burzliwego wstępu - przyjmie Twoją reklamację, oczywiście z uzasadnieniem uszkodzonego atomizera i zmienionego zapachu, a nie j/w ![]() ![]() ![]() EDIT: Sori ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No... mam ![]() Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2011-03-16 o 11:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Cytat:
![]() ![]() No i jestem zdania, że wszystko powinno dotyczyć po prostu reklamacji, a nie nieoryginalności i furtka jest otwarta, bo oni reklamację powinni przyjąć..... Poradziłam co zrobić gdyby nagle zmienili zdanie, a wątek czyta więcej osób ![]() Bo ja też nie rozumiem dlaczego cały czas kobieta_kot rozwodzi się nad ich odpowiedzią i stylem jej, a nie na sednie sprawy, skoro się zgodzili przyjąć wadliwy produkt - chyba, ze się boi, że jednak nie przyjmą...? Dlatego pisałam co wtedy się robi , ostateczność ![]() ![]() ![]() No nie gryź mnie, błagam ![]() ![]() ![]() Kobieto_kocie - wszystko już zostało powiedziane, powinnaś teraz załatwić sprawę szybko i konkretnie, sprawa dotyczy reklamacji, więc nie ma co się dalej rozpisywać - takie moje zdanie było i jest nadal ![]() Nauczka na przyszłość - zanim posądzimy perfumerię ( w ogóle kogokolwiek) o sprzedaż podróbki to najpierw wypadałoby zapytać czy produkt jest na pewno oryginalny gdyż jakiś fakt nas zaniepokoił ![]() ![]() Dlatego sprawa się tak chyba skomplikowała .. a jak widać - koniec końców- dotyczy czeogoś zupełnie innego . ![]() Życzę dobrego rozwiązania tego problemu i pozdrawiam ![]() (znikam, bo znowu dostanę w tyłek ![]()
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... ![]() Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2011-03-16 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Raczkowanie
|
Powiem tak- gdybym to ja odebrała te perfumy to napisałabym maila w sprawie nieświezości. Odebrał mąż i napisał jak napisał, nie pomyślał że mogą byc nie swieże tylko podrobione skoro zapach jest nie taki. Mam nadzieje ze w najblizszym czasie wszytsko sie wyjasni- dam wam znać jak zakończył się ten spór.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie ktos na czymś nie zna , to raczej powinien unikac jednoznacznych sądów.
![]() |
#2990 |
Raczkowanie
|
Czytam, czytam i czytam. Dorzucę swoje trzy grosze. Gdybym, nie daj Boże, otrzymała śmierdzące perfumy, to też w pierwszej, drugiej i nawet zapewne trzeciej chwili pomyślałabym, że to podróbka. Myśl o nieświeżości przyszłaby pewnie później. Być może nawet po wysłaniu maila z "burzawkami". Niestety żyjemy w czasach, gdy na all pewnie z połowa zapachów jest nieoryginalna. Klient ma prawo otrzymać produkt pełnowartościowy. Płaci za niego ciężko zarobionymi pieniędzmi. Nie rozumiem odpowiedzi perfumerii. Mail męża kobiety_kota nie był ani napastliwy, ani niegrzeczny. A tu jakieś fochy i jeszcze groźby odsetek. Kompletnie nieprofesjonalne podejście. Jakby kasjerka w markecie w ten sposób odezwała się do klientki, która jest niezadowolona z jakości garnków na wagę, to od razu poleciałaby z roboty. No ale oni są lepsi, bo uni od perfumów. To im więcej wolno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, proszę zweryfikujcie mi szybko po zdjęciach te perfumy!
![]() 50 ml za 110 zł, osoba sprzedająca zgodziła się na odbiór osobisty (jeśli to jakoś podnosi jej wiarygodność), perfumy to wg opisu nietrafiony prezent. Dziękuję za szybką odp.! I przepraszam, że pytam na tym wątku, ale na wątku allegrowym nikt mi nie odpowiedział, a tutaj jest chyba większy ruch, a ja potrzebuję naprawdę szybko się dowiedzieć, czy to oryginał.
Edytowane przez Rvda88 Czas edycji: 2011-03-17 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Rozeznanie
|
Nie znam pudełka tych perfum ale jak się dobzre przyjrzeć wygląda na oryginalne opakowanie. Gdybym to aj maiła je kupowac to bym zaryzykowała nawet po samych zdjęciahc opakowania. dziewczyny by Ci powiedziały na 100 % gdyby były zdjęcia flaszki ale że perfumy w pudełku i folii to oczywiste że nie prześle spzredawca zdjęcia flaszki. Ja bym kupiła będąc Tobą. ale nie musisz się sugerowac mną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Raczkowanie
|
Witam,
po spotkaniu ze sprzedawcą odzyskałam pieniądze. Próbował mnie co prawda do ostatniej chwili przekonać że perfumy pachną tak samo,a nawet jak troszkę inaczej to tylko dlatego ze zwartość przesłanej przez nich butelki "sie zastała". No ale koniec końców kasę oddał. Szkoda tylko że tyle nerwów to wszystko kosztowało. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawartość butelki pewnie "się zastała" ładnych kilka lat... sprzedając wody tego typu sprzedawca powinien liczyć się z tym, że wkońcu nuty zapachowe zaczną się zmieniać i nie powinien robić problemu ze zwrotem, nie podoba mi się jego podejście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
Boszszsz!!!!Rozczulił mnie ten tekst ![]() ![]() Niestety...Ja zawsze 10x się zastanawiam zanim na All zamówię, też mam ciekawe "doświadczenia" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2996 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Działając zbyt pochopnie, pod wpływem emocji, często popełnia się błędy, a w tej konkretnej sytuacji obie strony je popełniły. Cytat:
![]() ![]() Edit: Cytat:
![]() Postawa sprzedawcy pozostawia wiele do życzenia ![]() "sie zastała" - to znaczy, że co? ![]() Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2011-03-18 o 08:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Raczkowanie
|
Nie wnikalam już w temat zastania- wzięłam kasę i wyszlismy. Moim zdaniem takie dyskusje sa jałowe i do niczego nie prowadzą. Moze chodzilo o to ze gdybym jednak sie zdecydowala ich uzywac to z czasem jakos by sie wszytsko w butelce wymieszalo i zapach by mi odpowiadal. Szczerze mowiac nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Wtajemniczenie
|
Wreszcie mam chwilkę żeby obfotografować te moje nieszczęsne Versace. Chociaż teraz tak myślę, że mogłam jeszcze zrobić fotkę bez tego koreczka całego
![]() Chyba się przestałam łudzić, że są oryginalne bo zapach się trzyma bardzo krótko, no ale dla spokoju własnego poproszę Was o ocenę
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Raczkowanie
|
Nie znam się na Versace Bright Crystal ale znalazlam taki filmik na youtube na ktorym mozna zobaczyc jakie są różnice między oryginałem
BC i podróbą. Link do filmiku : http://www.youtube.com/watch?v=k-YU87g_sBg |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Konto usunięte
|
Kobitki uśmiejecie się jak nigdy dotąd
![]() http://allegro.pl /show_user_auctions.php?ui d=21666356&p=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.