|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
Ale za to "kod" ma dobry. Chociaż w tym przypadku jest to raczej "kot"
![]() Cytat:
Toż tam ludzie sprzedają nawet zepsute i stare telefony jako "nowe, prosto ze sklepu". ![]() A sprawdzałaś po bokach i na rantach buteleczki? Kod powinien być z tyłu, ale mnie chyba już nic nie zdziwi. ![]() edit: I żeby nie było, że coś mi się pomyliło z eBuy. Amazon jest na tyle dużą firmą, że czasami nie są w stanie sprawdzić wszystkiego a oszuści są wszędzie. Koleżanka ze Stanów kupiła tam telefon Blackberry, który okazał się nie dosyć że zepsuty to i do tego używany. Firma bardzo serdecznie przeprosiła i zwróciła pieniądze. Więc jeżeli masz wątpliwości czy to oryginał, a Twój tata ma fakturę, to towar możesz zwrócić niezależnie skąd go odeślesz.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett Edytowane przez Karkki Czas edycji: 2011-05-20 o 10:10 |
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety nie ma
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
kod wypiaskowany: 5f03
czyli 2005r. brać czy nie brać ?
|
|
|
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
Nie bierz... Ja mam z 2008 roku i chetnie sie pozbedę, bo mi sie ostatnio chyba gust zmienil i wolę "lżejsze" zapachy
Edytowane przez asiula_240581 Czas edycji: 2011-05-21 o 20:43 |
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
Fotki ktore wkleilas, widzialam chyba na szafa.pl - jesli sie nie myle... No piękny jest zapach Dune, ja nie twierdze, ze nie, ale gusta sie zmieniaja i ostatnio zaczyna mnie drażnic, a mam flache 100 ml z niewielkim ubytkiem i szkoda zeby sie zmarnowala
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak ten, ale ja mam Dune od wielu lat (deo rowniez) i zapach sie nie zmienil (sa dobrze przechowywane)....
|
#3548 |
|
Rozeznanie
|
a możecie mi powiedzieć, czy te tanie lolitki lempickie w wersji testerowej na allegro to podróbki, czy można w coś takiego zainwestować? np taka aukcja: http://allegro.pl/lolita-lempicka-10...612036344.html
jestem w tym temacie całkowicie zielona, więc będę wdzięczna za każdą odpowiedź
|
|
|
|
#3549 |
|
Zadomowienie
|
Brać,brać
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, nie wiem gdzie zadać pytanie
![]() Zepsuł mi się atomizer w testerze Light Blue. Jestem pewna, że to nie podróbka, kupiony u sprawdzonego sprzedawcy, porównany z tym samym testerem kupionym na e-glamour. Zostało mi po rozbiórce 20ml i nie umiem psikać Naciskam, naciskam, nie chce lecieć, tak jakby nie było płynu w środku i nie nabierało![]() Chciałam zrobić odlewkę na wymiankę, psikałam 10min, palce mnie bolą, a z ledwością 2ml się uzbierały ![]() macie jakiś pomysł co z tym zrobić
|
|
|
|
#3551 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
a potem wsadzic do odlewki, pusic palcem koniec slomki i plyn powinien wleciec do odlewki ![]() troche roboty z ta slomka, ale dziala
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze strzykawką raczej nie pójdzie, bo za wysoka butelka, a mało płynu![]() Dziękuję za podpowiedź |
|
|
|
|
#3553 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Ale np w przypadku euphorii 30 ml z sciagnieciem atomizera nie bylo problemu (wtedy z flaszki 100ml chcialam przelac do 30tki to innego wyjscia nie mialam). Sciagniesz najpierw korek, potem otoczke z korka, ja mialam metalowa, i zostaje sam plastikowy (lub metalowy "lysy" atomizer). No i w ruch wchodzi szpikulec (jakies ostre narzedzie) oraz kombinerki. No i sciagasz ![]() Mi sie tak udalo sciagnac, ze potem moglam znowu nalozyc i 30 tka psika. No to powodzenia
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
co sądzicie? http://allegro.pl/givenchy-ange-ou-d...620219886.html jak sprawdzić czy to oryginał? Poluję na ten zapach już jakiś czas, ale jest strasznie drogi :/
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o tym zestawie? http://allegro.pl/christian-dior-mis...618617453.html
Nie widziałam nigdy wcześniej takiej wersji.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może być wiekowa, warto poprosić o kod
|
|
|
|
|
#3557 | ||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3558 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Kupiłem dziewczynie jej ulubione perfumy D&G Light Blue, używa ich od lat, więc zapach zna jak żaden inny. Ponieważ różnica w cenie była dość znaczna w porównaniu z lokalną perfumerią, postanowiłem zaryzykować zakup przez internet. Mamy jednak poważne wątpliwości co do oryginalności produktu, datego proszę Was o pomoc w weryfikacji. Dziewczyna od razu wyczuła różnice - miała jeszcze trochę starego, więc było z czym porównywać. Poprosiliśmy o zdanie kilka innych osób i wszystkie zgodnie twierdzą, że to dwa różne zapachy, w ogóle nie podobne do siebie. Wybraliśmy się również do perfumerii, gdyż pojawiło się podejrzenie, że może stare były nieoryginalne. Jednak zapach z perfumerii jest identyczny do starego perfum, więc tylko się utwierdziliśmy w przekonaniu, że zostaliśmy oszukani. Poniżej kilka zdjęć, może ktoś coś będzie w stanie na ich podstawie wywnioskować? Stary perfum był testerem, miał z tyłu wygrawerowane napisy, nowy z tyłu nie ma kompletnie nic. http://img809.imageshack.us/img809/4692/img9616.jpg http://img685.imageshack.us/img685/1777/img9617o.jpg http://img52.imageshack.us/img52/624/img9618ys.jpg Pozdrawiam. |
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeden z najczęściej podrabianych zapachów, takie kupuje się tylko u sprawdzonych, polecanych sprzedawców
|
|
|
|
|
#3560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gdzie kupiłeś wodę? z ciekawości porównałam ze swoją (testerem), którą kupiłam jakiś czas temu u sprawdzonego sprzedawcy i tak: jeśli chodzi o pierwsze zdjęcie to napisy z przodu mam w tym samym miejscu co Ty na nowym flakonie, jeśli natomiast chodzi o tył to mam tak jak Ty w starym, a na spodzie mam taka samą naklejkę jak w nowym chyba muszę też się przejśc do perfumerii i porównać zapach bo ogarnęły mnie wątpliwości
Edytowane przez evelle Czas edycji: 2011-05-23 o 14:43 |
|
|
|
|
#3561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dwóch testerach jeden z e-glamour, drugi od Bonya więc sprawdzone ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Dzięki za dokładne instrukcje, będę musiała sobie przelać resztę do atomka |
||
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wybrałem rzekomo zaufany sklep - mojeperfumy.pl, Sprawdzałem ich opinie a mają ich prawie 5 tys. i nigdy nikt nie wspomniał o podróbach. Mają kilka złych komentarzy, ale dotyczących terminu realizacji - wiadomo - każdemu zdarzają się fuck'upy. Na razie się z nimi nie kontaktowałem, próbuję się najpierw dowiedzieć, jakie mam możliwości i w ogóle w jaki sposób potwierdzić czy woda jest oryginalna czy nie? |
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, może i są możliwe aż takie różnice?... Ja mam 25-tkę, u mnie rurka nie jest tak wywinięta... Niech się wypowiedzą dziewczyny, które mają setki
|
|
|
|
#3565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie na tyle to zainteresowało, że postanowiłam Wam to pokazać. Wydawało mi się, że widziałam chyba wszystkie wersje tego zapachu, ale nawet te bardzo wiekowe butelki wyglądały inaczej. Mydełko również. A sam kod, jak już widziałyśmy, o niczym nie świadczy.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3567 |
|
BAN stały
|
Zna ktoś tego sprzedawcę? Ma oryginały czy podróbki?
|
|
|
|
#3568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3569 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Ten gosciu sprzedaje mydlo i powidlo. Najpierw ciuchy, buty, a teraz kosmetyki. Ja bym nie kupowala u niego.
|
|
#3570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

Toż tam ludzie sprzedają nawet zepsute i stare telefony jako "nowe, prosto ze sklepu". 

brać czy nie brać ?

a potem wsadzic do odlewki, pusic palcem koniec slomki i plyn powinien wleciec do odlewki