![]() |
#3631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
Cytat:
![]() Siarko, myślę, że zastukam do Ciebie po korektę pisma zmiękczającego wolę radosnego sprzedającego (pisałam, że oprócz podróby dostałam w kopercie Snickersa? ![]() I jeszcze jedno, jak mam przekonać panów władzów, że dostałam podróbę i że sobie tego nie zmyślam? (Bo przecież sprzedający miał na aukcji zdjęcie czego innego i w mailach zapewniał, że wyśle mi oryginalny tester)? Po moich ostatnich doświadczeniach z różnymi personami - nie odpuszczę, złożę doniesienie do prokuratury, jak będzie trzeba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |||||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ten Snickers aby łoryginalny? ![]() Cytat:
![]() ale pomijajac zarciki - proponuje jednak mejle. Cytat:
generalnie, doswiadczenie zyciowe wskazuje, ze co do zasady, ludzie wciskaja podrobki, sprzedajac je na Allegro, nizli bawia sie w skladanie falszywych zawiadomien o popelnieniu przestepstwa ![]() (choc, rzecz oczywista, nie mozna wykluczyc, ze sa i tacy jak przypadek drugi, postaraj sie wygladac nie na szalona na tym komisariacie ![]() sorry za te wtykane zarciki, ale alkohol mnie dzis tak nakrecil ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Siarko, Twoje żarciki zapewniają balans w tej niewesołej sytuacji, więc cichaj i pij dalej ![]() ![]() Butelki już nie macam, choć mnie korci żeby sprawdzić czy aby na bank podróba czy sobie nie ubzdurzyłam, czy nie mam zwidów ![]() Ale to coś, to jak z pięści w twarz, więc o subtelności rozważań: a może jednak oryginał? - nie ma co mówić ![]() Aaaa, Le Secret ma czarny napis na dnie butelki, nie ma kodu na spodzie pudełka i śmierdzi chińskim trampkiem? ![]() I jeszcze kwiatek: co pan kupił na aukcji zaprzyjaźnionej Monikiwset86, która przewija się w jego komentarzach a on w jej, w różnych konfiguracjach: kupujący-sprzedający, czyżby rodzinne sprzedawanie podrób albo podbijanie kwoty w licytacji? 1_honey też wygląda na konto babci albo wujka... paranoja... http://allegro.pl/givenchy-ange-ou-d...603143922.html |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zadomowienie
|
Dziewczonka, mam takie male pytanko...
Czy zapach Kenzo Amour Le Parfum (złote), czy on jest w ogole podrabiany... chcialabym kupic flachę 50 ml... Prosze o szybką odpowiedz... |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
podrabiają ale czy akurat w takiej pojemności to nie wiem
większe na pewno, bo już tu takie kwiatki oglądałyśmy |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Zaszynszylowana
|
Cytat:
Jeśli chcesz to wysle Ci swojego maila jaki wysłałam gościowi który i mnie oszukał na podróbki. Za pierwszym razem mnie wyśmiał ale za drugim mailem złożył broń i grzecznie oddał pieniądze ![]() Posiedziałam trochę w necie i odpowiednie paragrafy poszukałam. Poza tym do rzecznika praw ochrony konsumenta dzwoniłam i dało radę. W razie gdyby robił jakieś problemy to daj znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Raczkowanie
|
Rozpocznij na Allegro spór z tym kolesiem abyś miała jakiś dowód jego braku reakcji lub wymiany zdań z nim. Co prawda, można zawsze jako dowód dołączyć korespondencję e-mail, ale zrobić screen/wydruk strony sporu zawsze jest łatwiej. Porób też fotki tego, co dostałaś i dołącz je przy zakładaniu sporu.
A, no i stronę aukcji też zachowaj na komputerze/wydrukuj abyś miała jako dowód, że zdjęcie nie przedstawia przedmiotu, który otrzymałaś. Powodzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaa, właśnie zauważyłam, że wpisałam się z bulwersem do złego wątku - przepraszam, ale to przez emocje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Raczkowanie
|
dostałam swoją Kokoszkę,
bardzo źle to wygląda? |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem nie bardzo źle
![]()
#3641 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem wyglada dobrze
![]()
![]() |
#3642 |
Raczkowanie
|
gidran - dziękuję
![]() ![]() ![]() dziewczyny na weryfikacyjnym nastraszyły mnie, że kupiłam podróbkę i zaczęłam wątpić ale super, cieszę się ![]() dzięki wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy jest jakaś specjalista od JIMMY CHOO? Wiem ,że Sephora ma wyłączność na ten zapach mam 60 edp ale lepiej mieć pewność czy to oryginał?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() http://allegro.pl/dg-l-imperetrice-3...7.html#gallery Czy na podstawie tych dwóch niewyraźnych zdjęć opakowania można określić czy są oryginalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() http://allegro.pl/dg-l-imperetrice-3...7.html#gallery Czy na podstawie tych dwóch niewyraźnych zdjęć opakowania można określić czy są oryginalne? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może zapodaj jakieś fotki. ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Raczkowanie
|
Już dodaję , naklejka która jest na spodzie buteleczki a jest tam seria zlała się z kolorem więc napiszę ,że jest tam taki symbol:E1326 bo zdjęcie nie wyszło
Kod na pudełeczku-ref:CH001A02 + po lewej stronie od spodu E1326 Edytowane przez leonela Czas edycji: 2011-06-08 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zakorzenienie
|
Oryginal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Szef ds. Wymianek
|
moze kolezanka kupowala na Allegro od kogos, kto zapewnial o takim pochodzeniu perfum? <mysli>
bo chyba nie chodzi o weryfikacje perfum wlasnorecznie zakupionych w przybytku na "s" ![]() ![]()
![]() |
#3650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez magsch Czas edycji: 2011-06-08 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Raczkowanie
|
Sephora ma wyłączność na ten produkt a ten zakupiłam na all bo szkoda mi było wywalać taką kasę na 60ml , sprzedający zapewniał ,że jest oryginał ale ja się kiedyś tez zawiodłam na oryginale z YSL Elle i dlatego zapytałam bo nie miałam z tym zapachem doczynienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zakorzenienie
|
aaaa...tu gdzie mieszkam Jimmy Choo sprzedawny jest masowo w kazdej ,nawet najmniejszej perfumerii...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam do pana (prawdopodobnie jednak do pani, która korzysta z konta swojego "znajomego" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |
Zaszynszylowana
|
Cytat:
Ja właśnie tego samego się obawiałam i zostawiłam sobie te podróby. Psikam się nimi jak idę biegać ![]() Edytowane przez lenka990 Czas edycji: 2011-06-09 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
lenka990... czy ja dobrze zrozumialam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Za pomocą internetu przecież można śledzić paczki i bedziesz tez miala odnotowane czarno na białym, czy ktos odebral przesylkę czy nie ( http://sledzenie.poczta-polska.pl/ )... Jedynie co mogą zdrobic Cie w balona, to w ogole nie przyjąc paczki, ktora wroci do Ciebie i wtedy bedziesz stratna o koszt wysylki... ale mysle ze do tego stopnia sie nie posuną, bo zapewne zależy im na zwrocie perfum, zeby moc je sprzedac ponownie... Edytowane przez asiula_240581 Czas edycji: 2011-06-09 o 12:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te co miałam w łapkach miały jeszcze okrągły kartonik ze srebrną gumką.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zrobię zdjęcia flakonu przed wysłaniem, ale czy to mi wystarczy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Raczkowanie
|
Prosze pomóżcie. Właśnie otrzymałam perfumy EDP Chanel Chance z Allegro. Mam wątpliwości co do oryginalności. Przede wszystkim dlatego, że nie ma kodu kreskowego na spodzie pudełka, jest tylko z tyłu. Są niby wygrawerowane cyferki. I widac jakby sprężynkę na końcu rurki jak wchodzi już w atomizer. Oraz denko od perfumu jest grube (nie wiem jakie powinno byc) Czy to normalne? Nigdy nie miałam oryginału a teraz panikuję i boję się, że źle zrobilam. Wczesniej pisałam do sprzedacy i mówił, że są oryginalne, ale komu można wierzyć w dzisiejszym świecie.
Kupilam na tej aukcji: http://allegro.pl/chanel-chance-edp-...635004317.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Zakorzenienie
|
Zetkaaa wstaw zdjęcia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.