Oryginał czy podróbka? Część II - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 18:44   #4351
Lyeta
Raczkowanie

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II

Witam.
Niestety jestem zmuszona skorzystać z Waszych usług: niby mól perfumeryjny ze mnie ale raz postanowiłam bezmyślnie kupić coś bardziej "popowego" niż reszta moich zapachów; tak więc pod wpływem impulsu stałam się posiadaczką używki Paco Rabanne Ultraviolet. Nie sprawdzałam aukcji dokładnie-bo i cena śmieszna więc strata niewielka i teraz mam klina. Otóż zapach budzi moje wątpliwości- a że nie znam go w ogóle nie mogę stwierdzić czy pachnie jak orginał- oczywiście najprościej byłoby się przejść do najbliższej perfumerii powąchać i pooglądać tester ale tak niefartownie się składa że nie będę mieć w najbliższym czasie okazji. A że pałam rządzą wiedzy proszę Was o pomoc- czy flakon wygląda Wam na oryginalny? porównywałam swoje zdjęcia ze sklepami z allegro i nie mogę się dopatrzeć ewidentnych niedoróbek- dół jest jakby z pleksiglasu,góra ładnie wykonana, rureczka idealnie prosta nie jest ale na zdjęciach sklepów również więc...

I zastanawia mnie gdzież by ukryli kod jednostkowy który dotychczas miały wszystkie moje perfumy,tu nie mogę się go doszukać...

Tak więc prezentuję zdjęcia i proszę o opinie

Dołączam jeszcze link aukcji na której je kupiłam: http://allegro.pl/paco-rabanne-ultra...791820602.html .

p.s Swoja drogą jeżeli ktoś zużył tyle ml podróbki i to pachnącej w sposób który do mnie nie trafia to go podziwiam

p.s 2-oczywiście może po prostu zapach się zważył i popsuł albo taka jego uroda

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fiolet1.jpg (78,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fiolet2.jpg (60,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fiolet3.jpg (76,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fiolet4.jpg (86,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fiolet6.jpg (78,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fiolet7.jpg (69,4 KB, 16 załadowań)
Lyeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 09:07   #4352
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Bardzo proszę o pomoc - jak "wycenić" ilość ml w tym flakonie? Idylle edp, pojemność wyjściowa - 50ml. Z góry dziękuję za pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i1.jpg (21,1 KB, 45 załadowań)
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 09:14   #4353
Goldlight
Zona najukochanszego Meza

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o pomoc - jak "wycenić" ilość ml w tym flakonie? Idylle edp, pojemność wyjściowa - 50ml. Z góry dziękuję za pomoc
Najwygodniej poprosic o zdjecia bokiem czyli flakonu ulozonego rownolegle do podloza. Proponuje sprawdzic na allegro np. jak wyglada flakon pelny tj. dokad siega plyn (niektorzy producenci nie nalewaja do pelna). Wg mnie ubytek jest niewielki - za 5 min postaram sie odpowiedziec konkretniej.

Juz odpowiadam flakon pelny jest ciutke ponizej tej kropki wiec tutaj bym okreslila ubytek na max 5 ml zwlaszcza biorac pod uwage ksztal flakonu, ktory jest zwezany ku gorze.

Mysle ze ulozenie flakonu bokiem lub odwrocenie go pozwoliloby na udzielenie dokladniejszej odpowiedzi. Ja bym szacowala, ze zostalo ok 46 ml/50 - ale zastrzegam, ze tego akurat flakonu nigdy sama nie mialam

Edytowane przez Goldlight
Czas edycji: 2011-09-10 o 09:17
Goldlight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 09:44   #4354
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Goldlight Pokaż wiadomość
Najwygodniej poprosic o zdjecia bokiem czyli flakonu ulozonego rownolegle do podloza. Proponuje sprawdzic na allegro np. jak wyglada flakon pelny tj. dokad siega plyn (niektorzy producenci nie nalewaja do pelna). Wg mnie ubytek jest niewielki - za 5 min postaram sie odpowiedziec konkretniej.

Juz odpowiadam flakon pelny jest ciutke ponizej tej kropki wiec tutaj bym okreslila ubytek na max 5 ml zwlaszcza biorac pod uwage ksztal flakonu, ktory jest zwezany ku gorze.

Mysle ze ulozenie flakonu bokiem lub odwrocenie go pozwoliloby na udzielenie dokladniejszej odpowiedzi. Ja bym szacowala, ze zostalo ok 46 ml/50 - ale zastrzegam, ze tego akurat flakonu nigdy sama nie mialam
Wielkie dzięki - a to moje perfumy...postarałam się zrobić zdjęcie tak, żeby jak najlepiej widać było, dokąd sięga płyn. Nie podałam na allegro pojemności, bo nie umiem oszacować, a nie chcę wprowadzać kupujących w błąd...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 10:12   #4355
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki - a to moje perfumy...postarałam się zrobić zdjęcie tak, żeby jak najlepiej widać było, dokąd sięga płyn. Nie podałam na allegro pojemności, bo nie umiem oszacować, a nie chcę wprowadzać kupujących w błąd...
Ja jak nie bylam pewna ile ml zostalo, to pisalam pojemnosc wyjsciowa z dopiskiem "ubytek widoczny na zdjeciu". Nigdy nie mialam problemu ze sprzedaza.
Poza tym, rozni sa ludzie, napisze ze zostalo 46, ktos powie ze oszukalam bo plynu jest 45 i po co mi afera o 1 ml
Stary 2011-09-10, 10:24   #4356
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Ja jak nie bylam pewna ile ml zostalo, to pisalam pojemnosc wyjsciowa z dopiskiem "ubytek widoczny na zdjeciu". Nigdy nie mialam problemu ze sprzedaza.
Poza tym, rozni sa ludzie, napisze ze zostalo 46, ktos powie ze oszukalam bo plynu jest 45 i po co mi afera o 1 ml
dokladnie tak ,czasem trudno ocenic ,a byly nawet na wizazu opisywane przypadki ,że ktos stwierdzal podane bylo 45 ml ,a jest 44ml
lepiej zrobic zdjęcie i pokazac ile zostalo ,kazdy sam sobie oceni i albo mu pasuje albo nie.

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 22:18   #4357
SzAnElKa
Zadomowienie

WITAM
Dziewczyny proszę Was o pomoc
Ostatnio na znanym portalu (nie wiem czy mogę pisać nazwę) wylicytowałam perfumy Jean Paul Gaultier - Classique 100 ml (EDT) za 200 zł ale mam wątpliwości czy to oryginał ... i to duże wątpliwości.
Były one lekko używane (parę psików) - nie były nowe ... więc lekko starta butelka. Pachnie jak oryginalny, jest bardzo trwały, nawet jak nim nie psikam to już go czuć. Puszki nie było na zdjęciach aukcji - był tylko flakonik ... który wydawał mi się oryginalny.
Załączyłam zdjęcia ale nie są one wyraźne (tylko takie jestem w stanie zrobić). Opiszę je:

SŁOICZEK
Bardzo niepokoi mnie jedna rzecz w tym słoiczku ... mianowicie zamiast "Jean Paul Gaultier" jest napisane .......... "Jean - Paul Gaultier" (nie wiem czy śmiać się czy płakać ... ZGROZO).
Pod słoiczkiem na złotym tle napisane jest:

"PERFUMS
JEAN - PAUL GAULTIER
V A P O R I S A T E U R
E A U D E T O I L E T TE
N A T U R A L S P R A Y
ref. 31753"

(pod tym napisem jest długi cienki pasek z kodem kreskowym bez numerków) -> pod nim jest krótszy pasek z kodem kreskowym (tym razem z numerkami - "3 423470 317534")
Obok kodU kreskowego z numerkami ... po lewej stronie jest jakiś symbol : strzałka w kole a po prawej stronie symbol ognia w kwadracie
POD KODAMI JEST NAPIS
"NON DISPERDERE
NELL'AMBIENTE DOPO L'USO
B.P.I 75116 PARIS
MADE IN FRANCE"

pod tym jest jaki czarny prostokącik (krótsze boki ma proste a dłuższe ma tak lekko w dół) czyli nie jest to równy prostokąt tylko lekko spłaszczony (?)

Na spodzie przy krawędziach wszystkie wyżej wymienione napisy otacza napis "CET ARTICLE NE PEUT ENTRE VENDU QUE PAR DES POINTS DE VENTE AGRESS PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER" i napis "THIS ARTICLE MAY ONLY BE SOLD BY AUTHORIZED PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER DEALERS"

FLAKON
Płyn we flakonie wydaje mi się OK.
Flakon jest gruby i solidny (grubsze szkło na dnie i po bokach tzn. w talii) ... ten matowy kostium lekko starty (możliwe,że dlatego że flakon dużo przeszedł), kostium lekko starty (tak jakby krzywo pomalowane matowym szkłem) ale tylko na jednej stronie - po drugiej równo jest.
Rurka od atomizera jest długa i wygięta w bok.
Na dnie atomizera jest WYRYTY (nie naklejony) napis:

PERFUMS JEAN PAUL GAULTIER
EAU DE TOILETTE

e100ml 3.3 FL.OZ.
(symbol-kwadracik a w nim ogień) i obok napiane MADE IN FRANCE

potem obok napisane jest "75116 PARIS" i jeszcze obok "NO.001"

F.S. DNO PUSZKI JEST ZŁOTE ale wyszłojak srebrne ... eh ja jestem prawie pewna, że perfumy nie są oryginalne po tym "JEAN - PAUL GAULTIER"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0519.jpg (74,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0520.jpg (60,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0521.jpg (11,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0522.jpg (60,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0523.jpg (55,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0526.jpg (80,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0525.jpg (83,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0528.jpg (77,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0529.jpg (40,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0524.jpg (54,1 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez SzAnElKa
Czas edycji: 2011-09-10 o 22:27
SzAnElKa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-10, 23:05   #4358
Nola_
Zakorzenienie

Czy jakieś właścicielki setki D&G Light Blue mogłyby porównać swój flakon do tego ze zdjęć? Perfumy należą do mojej Rodzicielki, której zostały przywiezione w prezencie ze Stanów przez kogoś, kto nie lubuje się w podróbkach, ale dla pewności - chciałabym sprawdzić.
Mogę również zrobić dokładniejsze fotki jutro w świetle dziennym.
Dzięki z góry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8741.jpg (72,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8743.jpg (49,4 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-09-10, 23:19   #4359
Goldlight

Mam nadzieje, ze sie pomylilas bo o ile znam francuski powinno byc:

Na spodzie przy krawędziach wszystkie wyżej wymienione napisy otacza napis "CET ARTICLE NE PEUT ENTRE VENDU QUE PAR DES POINTS DE VENTE AGREES PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER" i napis "THIS ARTICLE MAY ONLY BE SOLD BY AUTHORIZED PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER DEALERS"

Jezeli jest tak jak napisalas to chyba jest zle

Cytat:
Napisane przez SzAnElKa Pokaż wiadomość
WITAM
Dziewczyny proszę Was o pomoc
Ostatnio na znanym portalu (nie wiem czy mogę pisać nazwę) wylicytowałam perfumy Jean Paul Gaultier - Classique 100 ml (EDT) za 200 zł ale mam wątpliwości czy to oryginał ... i to duże wątpliwości.
Były one lekko używane (parę psików) - nie były nowe ... więc lekko starta butelka. Pachnie jak oryginalny, jest bardzo trwały, nawet jak nim nie psikam to już go czuć. Puszki nie było na zdjęciach aukcji - był tylko flakonik ... który wydawał mi się oryginalny.
Załączyłam zdjęcia ale nie są one wyraźne (tylko takie jestem w stanie zrobić). Opiszę je:

SŁOICZEK
Bardzo niepokoi mnie jedna rzecz w tym słoiczku ... mianowicie zamiast "Jean Paul Gaultier" jest napisane .......... "Jean - Paul Gaultier" (nie wiem czy śmiać się czy płakać ... ZGROZO).
Pod słoiczkiem na złotym tle napisane jest:

"PERFUMS
JEAN - PAUL GAULTIER
V A P O R I S A T E U R
E A U D E T O I L E T TE
N A T U R A L S P R A Y
ref. 31753"

(pod tym napisem jest długi cienki pasek z kodem kreskowym bez numerków) -> pod nim jest krótszy pasek z kodem kreskowym (tym razem z numerkami - "3 423470 317534")
Obok kodU kreskowego z numerkami ... po lewej stronie jest jakiś symbol : strzałka w kole a po prawej stronie symbol ognia w kwadracie
POD KODAMI JEST NAPIS
"NON DISPERDERE
NELL'AMBIENTE DOPO L'USO
B.P.I 75116 PARIS
MADE IN FRANCE"

pod tym jest jaki czarny prostokącik (krótsze boki ma proste a dłuższe ma tak lekko w dół) czyli nie jest to równy prostokąt tylko lekko spłaszczony (?)

Na spodzie przy krawędziach wszystkie wyżej wymienione napisy otacza napis "CET ARTICLE NE PEUT ENTRE VENDU QUE PAR DES POINTS DE VENTE AGRESS PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER" i napis "THIS ARTICLE MAY ONLY BE SOLD BY AUTHORIZED PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER DEALERS"

FLAKON
Płyn we flakonie wydaje mi się OK.
Flakon jest gruby i solidny (grubsze szkło na dnie i po bokach tzn. w talii) ... ten matowy kostium lekko starty (możliwe,że dlatego że flakon dużo przeszedł), kostium lekko starty (tak jakby krzywo pomalowane matowym szkłem) ale tylko na jednej stronie - po drugiej równo jest.
Rurka od atomizera jest długa i wygięta w bok.
Na dnie atomizera jest WYRYTY (nie naklejony) napis:

PERFUMS JEAN PAUL GAULTIER
EAU DE TOILETTE

e100ml 3.3 FL.OZ.
(symbol-kwadracik a w nim ogień) i obok napiane MADE IN FRANCE

potem obok napisane jest "75116 PARIS" i jeszcze obok "NO.001"

F.S. DNO PUSZKI JEST ZŁOTE ale wyszłojak srebrne ... eh ja jestem prawie pewna, że perfumy nie są oryginalne po tym "JEAN - PAUL GAULTIER"
Stary 2011-09-11, 14:17   #4360
SzAnElKa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Goldlight Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze sie pomylilas bo o ile znam francuski powinno byc:

Na spodzie przy krawędziach wszystkie wyżej wymienione napisy otacza napis "CET ARTICLE NE PEUT ENTRE VENDU QUE PAR DES POINTS DE VENTE AGREES PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER" i napis "THIS ARTICLE MAY ONLY BE SOLD BY AUTHORIZED PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER DEALERS"

Jezeli jest tak jak napisalas to chyba jest zle

Jest napisane .... AGRESS
Stary 2011-09-11, 15:24   #4361
czarne slonca
Raczkowanie

Cytat:
mnie z kolei razi "perfums".

"THIS ARTICLE MAY
ONLY BE SOLD BY AUTHORIZED
PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER
DEALERS"

na perfumach znam sie bardzo mało (dopiero zaczynam...), ale po angielsku perfumy to perfume pojedynczo lub perfumes mnogo.
czarne slonca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 15:25   #4362
Julie_K
Wtajemniczenie

Powinno być CET ARTICLE NE PEUT PAS ETRE VENDU QUE PAR DES POINTS DE VENTE AGREES PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER" i napis "THIS ARTICLE MAY ONLY BE SOLD BY AUTHORIZED PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER DEALERS"
Stary 2011-09-11, 16:21   #4363
Goldlight

Cytat:
To na tej podstawie moge sadzic, ze to niestety podrobka. W oryginalnym flakonie raczej bledu ortograficznego by nie popelnili. Agress jest forma bledna.

Bardzo mi przykro.
Stary 2011-09-11, 16:37   #4364
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julie_K Pokaż wiadomość
Powinno być CET ARTICLE NE PEUT PAS ETRE VENDU QUE PAR DES POINTS DE VENTE AGREES PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER" i napis "THIS ARTICLE MAY ONLY BE SOLD BY AUTHORIZED PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER DEALERS"
Niekoniecznie, po pouvoir w języku formalnym nie musi być pas w negacji, wersja "ne peut etre vendu" jest poprawna.
Aczkolwiek "agress" to faktycznie błąd ortograficzny.
Stary 2011-09-11, 17:02   #4365
SzAnElKa
Zadomowienie

ale to zdanie które zawiera słowo "agress" nie jest przecież angielskie tylko po jakimś innym języku...
Stary 2011-09-11, 17:11   #4366
halcia211
Zadomowienie

ja mam wprawdzie wersję edp, ale napisy takie same jak ma flakon SzAnElKi i w moim na dnie puszki jest wykropkowany kod SUP30 X, taki sam jest na dnie butelki i w dnie butelki jest w szkle wytłoczona cyfra 5. Zapach bez zarzutu, długotrwały, ogoniasty i śliczny
halcia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 17:32   #4367
SzAnElKa
Zadomowienie

u mnie nie ma nic wykropkowanego :/
Stary 2011-09-11, 17:32   #4368
Goldlight

Cytat:
ale to zdanie które zawiera słowo "agress" nie jest przecież angielskie tylko po jakimś innym języku...
Calosc w ktorym wkleilas "agress" to czesc zdania po francusku - tak na tym forum znamy rowniez inne jezyki nie tylko angielski.

Calosc zdania jest Ok przyczepilam sie do "agress" bo w tym zdaniu w tym miejscu w jezyku francuskim moze sie pojawic "agrees" ale nigdy "agress". Jest to blad i wydaje mi sie niemozliwym zeby we Francji stworzyli etykietke z takim bledem.

Napisanie "agress" swiadczy o braku dobrej znajomosci francuskiego - w tym co wkleilas caly czas odnosze sie do tego bledu - bo to zauwazylam.
Stary 2011-09-11, 17:35   #4369
SzAnElKa
Zadomowienie

ale edt różni się od edp chyba ...

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

ja poszukałam w wyszukiwarce spodów puszek tych perfum i znalazłam puszkę taką jak ja mam, z tymi samymi napisami z tym że jak mówiłyście ... napisane było "agrees" a nie "agress" ...

PODRÓBA?????????????????? ????????????????????????? ?
oooooooooooooooooooooo NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ((((((((((((((
Stary 2011-09-11, 18:13   #4370
Goldlight

Cytat:
ale edt różni się od edp chyba ...

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

ja poszukałam w wyszukiwarce spodów puszek tych perfum i znalazłam puszkę taką jak ja mam, z tymi samymi napisami z tym że jak mówiłyście ... napisane było "agrees" a nie "agress" ...

PODRÓBA?????????????????? ????????????????????????? ?
oooooooooooooooooooooo NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ((((((((((((((
Tak mysle, ze to prawopodobne. Raczej niemozliwe zeby wyprodukowali partie produktu z taaakim bledem. Przykro mi.
Stary 2011-09-11, 18:16   #4371
SzAnElKa
Zadomowienie

A może się pomylili
Nie ma nadziei żadnej, że to oryginał ???
Zaraz się rozpłaczę ...
Stary 2011-09-11, 18:31   #4372
halcia211
Zadomowienie

na moim flakonie jest napisane "agrees". No nie wiem, moim zdaniem bez względu na to czy to jest edt czy edp powinien być kod, ale może nie mam racji
halcia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 19:08   #4373
edytapa68
Zakorzenienie

Mam pytanie,czy numery seryjne w Tresor in Love są na spodzie flakonu? A jeśli nie tam,to w którym miejscu?

Edytowane przez edytapa68
Czas edycji: 2011-09-11 o 19:09 Powód: literówka
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-11, 19:33   #4374
Julie_K
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nola_ Pokaż wiadomość
Niekoniecznie, po pouvoir w języku formalnym nie musi być pas w negacji, wersja "ne peut etre vendu" jest poprawna.
Aczkolwiek "agress" to faktycznie błąd ortograficzny.
O, dobrze wiedzieć, z francuskim dawno miałam styczność... Aczkolwiek było też tam "entre" zamiast "etre", więc z tym trafiłam
Stary 2011-09-11, 19:59   #4375
SzAnElKa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Julie_K Pokaż wiadomość
O, dobrze wiedzieć, z francuskim dawno miałam styczność... Aczkolwiek było też tam "entre" zamiast "etre", więc z tym trafiłam
Ja się pomyliłam ... jest ETRE a nie ENTRE
(ale z agress się nie pomyliłam :P)
Stary 2011-09-12, 08:54   #4376
demonyianioly
Rozeznanie

Hej, mam pytanie dotyczące Aliena klasyka. Czy może 30 ml edp kosztować 120 zł? To jest perfumeria, ale kobieta sprzedaje też na targu żydowskim
po czym mogę rozpoznać zapakowane podróby?

Edytowane przez demonyianioly
Czas edycji: 2011-09-12 o 09:30
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 10:14   #4377
anubis85
Przyczajenie

Witam,
Mam do Was wielką prośbę o opinię na temat perfum DKNY Be Delicious Fresh Blossom, które zakupiłem ostatnio swojej kobiecie na stronie iperfumy.pl. Od początku - opakowanie wyglądało na oryginalne, było zafoliowane i nie noszące żadnych widocznych uszkodzeń, jednak mam mieszane uczucia co do samej zawartości, a konkretnie do tego jak wyglądał spód flakonika. Nie wiem dlaczego, ale z naklejki, która znajduje się właśnie na dnie flakonika zostało wycięte pole, gdzie widnieje informacja z pojemnością perfum (zdjęcie). Niby wszystko było zapakowane, ale z drugiej strony to chyba nie jest normalne, że ktoś wycina kawałek naklejki .
Pomóżcie proszę, bo mam mętlik w głowie i nie wiem, czy nie reklamować tych perfum.
Pozdrawiam,
Mariusz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dkny fb.jpg (19,5 KB, 41 załadowań)
anubis85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-12, 10:41   #4378
jessica855
Zakorzenienie

Anubis85 bez obaw, perfumy masz oryginalne
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 12:17   #4379
agulewi
Raczkowanie

Oryginał czy nie?
Jest kod na buteleczce i pudełku, ale nie udało mi się go uchwycić. Zapach wydaję się być ok.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0197.jpg (85,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0198.jpg (78,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0202.jpg (68,6 KB, 21 załadowań)

pajacyk
pusta miska
agulewi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 12:39   #4380
basienka2807
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lyeta Pokaż wiadomość
Witam.
Niestety jestem zmuszona skorzystać z Waszych usług: niby mól perfumeryjny ze mnie ale raz postanowiłam bezmyślnie kupić coś bardziej "popowego" niż reszta moich zapachów; tak więc pod wpływem impulsu stałam się posiadaczką używki Paco Rabanne Ultraviolet. Nie sprawdzałam aukcji dokładnie-bo i cena śmieszna więc strata niewielka i teraz mam klina. Otóż zapach budzi moje wątpliwości- a że nie znam go w ogóle nie mogę stwierdzić czy pachnie jak orginał- oczywiście najprościej byłoby się przejść do najbliższej perfumerii powąchać i pooglądać tester ale tak niefartownie się składa że nie będę mieć w najbliższym czasie okazji. A że pałam rządzą wiedzy proszę Was o pomoc- czy flakon wygląda Wam na oryginalny? porównywałam swoje zdjęcia ze sklepami z allegro i nie mogę się dopatrzeć ewidentnych niedoróbek- dół jest jakby z pleksiglasu,góra ładnie wykonana, rureczka idealnie prosta nie jest ale na zdjęciach sklepów również więc...

I zastanawia mnie gdzież by ukryli kod jednostkowy który dotychczas miały wszystkie moje perfumy,tu nie mogę się go doszukać...

Tak więc prezentuję zdjęcia i proszę o opinie

Dołączam jeszcze link aukcji na której je kupiłam: http://allegro.pl/paco-rabanne-ultra...791820602.html .

p.s Swoja drogą jeżeli ktoś zużył tyle ml podróbki i to pachnącej w sposób który do mnie nie trafia to go podziwiam

p.s 2-oczywiście może po prostu zapach się zważył i popsuł albo taka jego uroda

Pozdrawiam
Jak dla mnie flaszka wygląda ok Czemu zapach budzi twoje wątpliwości-co z nim nie tak? Wyciągnęłam swoją flaszkę z szafki i jest dokładnie taka sama jak ta na zdjęciach, ale powiem szczerze, że trochę zajęło mi znalezienie kodu na butelce ale mam znalazłam-jest na samej górze buteleczki zaraz przy gumce od psikacza, wybity mlecznym drukiem i jest naprawdę mało widoczny

"Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy" - MM

basienka2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości