![]() |
#4351 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
Witam.
Niestety jestem zmuszona skorzystać z Waszych usług: niby mól perfumeryjny ze mnie ale raz postanowiłam bezmyślnie kupić coś bardziej "popowego" niż reszta moich zapachów; tak więc pod wpływem impulsu stałam się posiadaczką używki Paco Rabanne Ultraviolet. Nie sprawdzałam aukcji dokładnie-bo i cena śmieszna więc strata niewielka i teraz mam klina. Otóż zapach budzi moje wątpliwości- a że nie znam ![]() I zastanawia mnie gdzież by ukryli kod jednostkowy który dotychczas miały wszystkie moje perfumy,tu nie mogę się go doszukać... Tak więc prezentuję zdjęcia i proszę o opinie ![]() Dołączam jeszcze link aukcji na której je kupiłam: http://allegro.pl/paco-rabanne-ultra...791820602.html . p.s Swoja drogą jeżeli ktoś zużył tyle ml podróbki i to pachnącej w sposób który do mnie nie trafia to go podziwiam ![]() p.s 2-oczywiście może po prostu zapach się zważył i popsuł albo taka jego uroda ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o pomoc - jak "wycenić" ilość ml w tym flakonie? Idylle edp, pojemność wyjściowa - 50ml. Z góry dziękuję za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zona najukochanszego Meza
|
Cytat:
Juz odpowiadam flakon pelny jest ciutke ponizej tej kropki wiec tutaj bym okreslila ubytek na max 5 ml zwlaszcza biorac pod uwage ksztal flakonu, ktory jest zwezany ku gorze. Mysle ze ulozenie flakonu bokiem lub odwrocenie go pozwoliloby na udzielenie dokladniejszej odpowiedzi. Ja bym szacowala, ze zostalo ok 46 ml/50 - ale zastrzegam, ze tego akurat flakonu nigdy sama nie mialam ![]()
I ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Goldlight Czas edycji: 2011-09-10 o 09:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Poza tym, rozni sa ludzie, napisze ze zostalo 46, ktos powie ze oszukalam bo plynu jest 45 ![]() ![]()
![]() |
#4356 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() lepiej zrobic zdjęcie i pokazac ile zostalo ,kazdy sam sobie oceni i albo mu pasuje albo nie.
![]() |
#4357 |
Zadomowienie
|
WITAM Dziewczyny proszę Was o pomoc ![]() Ostatnio na znanym portalu (nie wiem czy mogę pisać nazwę) wylicytowałam perfumy Jean Paul Gaultier - Classique 100 ml (EDT) za 200 zł ale mam wątpliwości czy to oryginał ... i to duże wątpliwości. Były one lekko używane (parę psików) - nie były nowe ... więc lekko starta butelka. Pachnie jak oryginalny, jest bardzo trwały, nawet jak nim nie psikam to już go czuć. Puszki nie było na zdjęciach aukcji - był tylko flakonik ... który wydawał mi się oryginalny. Załączyłam zdjęcia ale nie są one wyraźne (tylko takie jestem w stanie zrobić). Opiszę je: SŁOICZEK Bardzo niepokoi mnie jedna rzecz w tym słoiczku ... mianowicie zamiast "Jean Paul Gaultier" jest napisane .......... "Jean - Paul Gaultier" (nie wiem czy śmiać się czy płakać ... ZGROZO ![]() Pod słoiczkiem na złotym tle napisane jest: "PERFUMS JEAN - PAUL GAULTIER V A P O R I S A T E U R E A U D E T O I L E T TE N A T U R A L S P R A Y ref. 31753" (pod tym napisem jest długi cienki pasek z kodem kreskowym bez numerków) -> pod nim jest krótszy pasek z kodem kreskowym (tym razem z numerkami - "3 423470 317534") Obok kodU kreskowego z numerkami ... po lewej stronie jest jakiś symbol : strzałka w kole a po prawej stronie symbol ognia w kwadracie ![]() POD KODAMI JEST NAPIS "NON DISPERDERE NELL'AMBIENTE DOPO L'USO B.P.I 75116 PARIS MADE IN FRANCE" pod tym jest jaki czarny prostokącik (krótsze boki ma proste a dłuższe ma tak lekko w dół) czyli nie jest to równy prostokąt tylko lekko spłaszczony (?) Na spodzie przy krawędziach wszystkie wyżej wymienione napisy otacza napis "CET ARTICLE NE PEUT ENTRE VENDU QUE PAR DES POINTS DE VENTE AGRESS PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER" i napis "THIS ARTICLE MAY ONLY BE SOLD BY AUTHORIZED PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER DEALERS" Płyn we flakonie wydaje mi się OK.FLAKON Flakon jest gruby i solidny (grubsze szkło na dnie i po bokach tzn. w talii) ... ten matowy kostium lekko starty (możliwe,że dlatego że flakon dużo przeszedł), kostium lekko starty (tak jakby krzywo pomalowane matowym szkłem) ale tylko na jednej stronie - po drugiej równo jest. Rurka od atomizera jest długa i wygięta w bok. Na dnie atomizera jest WYRYTY (nie naklejony) napis: PERFUMS JEAN PAUL GAULTIER (symbol-kwadracik a w nim ogień) i obok napiane MADE IN FRANCEEAU DE TOILETTE e100ml 3.3 FL.OZ. potem obok napisane jest "75116 PARIS" i jeszcze obok "NO.001"
F.S. DNO PUSZKI JEST ZŁOTE ale wyszłojak srebrne ... eh ja jestem prawie pewna, że perfumy nie są oryginalne po tym "JEAN - PAUL GAULTIER"
WYMIANA -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=843846 Edytowane przez SzAnElKa Czas edycji: 2011-09-10 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
![]() Czy jakieś właścicielki setki D&G Light Blue mogłyby porównać swój flakon do tego ze zdjęć? Perfumy należą do mojej Rodzicielki, której zostały przywiezione w prezencie ze Stanów przez kogoś, kto nie lubuje się w podróbkach, ale dla pewności - chciałabym sprawdzić. Mogę również zrobić dokładniejsze fotki jutro w świetle dziennym. Dzięki z góry ![]()
#4359 | |
|
Mam nadzieje, ze sie pomylilas bo o ile znam francuski powinno byc:
Na spodzie przy krawędziach wszystkie wyżej wymienione napisy otacza napis "CET ARTICLE NE PEUT ENTRE VENDU QUE PAR DES POINTS DE VENTE AGREES PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER" i napis "THIS ARTICLE MAY ONLY BE SOLD BY AUTHORIZED PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER DEALERS" Jezeli jest tak jak napisalas to chyba jest zle Cytat:
![]() |
#4360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest napisane .... AGRESS ![]() ![]()
![]() |
#4361 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Wtajemniczenie
|
Powinno być CET ARTICLE NE PEUT PAS ETRE VENDU QUE PAR DES POINTS DE VENTE AGREES PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER" i napis "THIS ARTICLE MAY ONLY BE SOLD BY AUTHORIZED PERFUMS JEAN-PAUL GAULTIER DEALERS"
#4363 |
|
To na tej podstawie moge sadzic, ze to niestety podrobka. W oryginalnym flakonie raczej bledu ortograficznego by nie popelnili. Agress jest forma bledna.
Bardzo mi przykro.
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek "agress" to faktycznie błąd ortograficzny.
![]() |
#4365 |
Zadomowienie
|
ale to zdanie które zawiera słowo "agress" nie jest przecież angielskie tylko po jakimś innym języku...
#4366 |
Zadomowienie
|
ja mam wprawdzie wersję edp, ale napisy takie same jak ma flakon SzAnElKi i w moim na dnie puszki jest wykropkowany kod SUP30 X, taki sam jest na dnie butelki i w dnie butelki jest w szkle wytłoczona cyfra 5. Zapach bez zarzutu, długotrwały, ogoniasty i śliczny
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zadomowienie
|
u mnie nie ma nic wykropkowanego :/
#4368 | |
|
Cytat:
Calosc zdania jest Ok przyczepilam sie do "agress" bo w tym zdaniu w tym miejscu w jezyku francuskim moze sie pojawic "agrees" ale nigdy "agress". Jest to blad i wydaje mi sie niemozliwym zeby we Francji stworzyli etykietke z takim bledem. Napisanie "agress" swiadczy o braku dobrej znajomosci francuskiego - w tym co wkleilas caly czas odnosze sie do tego bledu - bo to zauwazylam.
![]() |
#4369 |
Zadomowienie
|
ale edt różni się od edp chyba ...
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- ja poszukałam w wyszukiwarce spodów puszek tych perfum i znalazłam puszkę taką jak ja mam, z tymi samymi napisami z tym że jak mówiłyście ... napisane było "agrees" a nie "agress" ... PODRÓBA?????????????????? ????????????????????????? ? oooooooooooooooooooooo NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ![]()
![]() |
#4370 | |
|
Cytat:
![]() |
#4371 |
Zadomowienie
|
A może się pomylili
![]() Nie ma nadziei żadnej, że to oryginał ??? Zaraz się rozpłaczę ...
#4372 |
Zadomowienie
|
na moim flakonie jest napisane "agrees". No nie wiem, moim zdaniem bez względu na to czy to jest edt czy edp powinien być kod, ale może nie mam racji
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie,czy numery seryjne w Tresor in Love są na spodzie flakonu? A jeśli nie tam,to w którym miejscu?
Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2011-09-11 o 19:09 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (ale z agress się nie pomyliłam :P)
![]() |
#4376 |
Rozeznanie
|
Hej, mam pytanie dotyczące Aliena klasyka. Czy może 30 ml edp kosztować 120 zł? To jest perfumeria, ale kobieta sprzedaje też na targu żydowskim
po czym mogę rozpoznać zapakowane podróby?
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 ![]() ![]() Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2011-09-12 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Przyczajenie
|
Witam,
Mam do Was wielką prośbę o opinię na temat perfum DKNY Be Delicious Fresh Blossom, które zakupiłem ostatnio swojej kobiecie na stronie iperfumy.pl. Od początku - opakowanie wyglądało na oryginalne, było zafoliowane i nie noszące żadnych widocznych uszkodzeń, jednak mam mieszane uczucia co do samej zawartości, a konkretnie do tego jak wyglądał spód flakonika. Nie wiem dlaczego, ale z naklejki, która znajduje się właśnie na dnie flakonika zostało wycięte pole, gdzie widnieje informacja z pojemnością perfum (zdjęcie). Niby wszystko było zapakowane, ale z drugiej strony to chyba nie jest normalne, że ktoś wycina kawałek naklejki ![]() Pomóżcie proszę, bo mam mętlik w głowie i nie wiem, czy nie reklamować tych perfum. Pozdrawiam, Mariusz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Anubis85 bez obaw, perfumy masz oryginalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Raczkowanie
|
Oryginał czy nie?
Jest kod na buteleczce i pudełku, ale nie udało mi się go uchwycić. Zapach wydaję się być ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.