|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
Cytat:
Co do "obłażącego sreberka", to na swoich nie odnotowałam takiego zjawiska, nawet próbowałam coś tam wydrapać, ale się nie dało, trzyma się mocno Sprawdź jeszcze zapach. Zgodnie z opisem aukcji, masz możliwość skorzystania z ostatniego koła ratunkowego: 100% gwarancji jakości lub zwrot pieniędzy
|
|
|
|
|
#482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. O przeciekaniu,parowaniu już nie wspominam,bo tylko dlatego je oddałam.
|
||
|
|
|
#483 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałaś, żebym wrzuciła w wątek weryfikacyjny, więc wrzucam - starałam się zrobić w miarę przejrzyste fotki. Tak, jak pisałam - Twoja Euphoria pachnie na mnie 15 minut; jakiś czas temu miałam własny flakon i zapamiętałam ten zapach jako kiler, z którym łatwo było przesadzić. Dlatego właśnie chcę zwrócić ten zapach - IMO nawet jeśli nie jest podróbą, to jest po prostu stary i zwietrzały ![]() Załącznik 3105646 Załącznik 3105647 Załącznik 3105648
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ,przy zakręconym korku nie przecieka i nie paruje. Ale przy zakręconej pompce musiałam pilnować się aby nie przechylać bo zawsze coś tam na ręce zostawało.Miałam 30 i 50 ml,więc od pojemności butelki to widocznie nie zależy.
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż sporo naczytałam się w różnych wątkach o dość szybkiej zmianie koloru Euphorii, nawet po upływie roku oraz zapachu. Ja swoją Euphorię mam od około 2 lat i ma ciągle taki sam zapach - jak powiedziałaś - kiler Różowawy kolor wydaje mi się również nie zmieniony, ale postanowiłam to sprawdzić i w najbliższym czasie zabrać na spacer swoją flaszeczkę i zrobić obchód po kilku perfumeriach w celu dokładnego zdiagnozowania poprawności koloru ![]() Naklejka na moim flakone również conieco różni się od Twojej, ale pochodzą pewnie od innego producenta - u Ciebie USA, a u mnie Made in France
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Kolor w Euphorii nie wpływa na jej zapach, nawet przechowywane w pudełkach szarzeją i blakną pomino, że zapach jest nadak OK. Nie mam niestety flaszki przy sobie (mama ma) także nie wypowiadam się na temat samej butelki
.Małgosiu, a gdzie ją kupiłaś? Może to coś ciut rozjaśni. Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2010-05-14 o 12:08 |
|
|
|
#488 |
|
spin doctor
|
Euphorię kupiłam około rok temu w Drogerii Natura, była przechowywana w ciemnym barku, więc prawidłowo, na mnie zapach był ok, nie moja wina że na czyjejś skórze krótko pachnie
Oczywiście oddam pieniądze jak doleci do mnie z powrotem Euphoria w takim stanie jak ją wysłałam, nie jestem jakąś oszustką...
|
#489 |
|
Przyczajenie
|
A co myślicie o tych perfumach?Oryginalne?
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie, Asiu, utrata koloru miała wpływ na zapach ![]() Dlatego uważam Eu za motyla jednej nocy (roku ) i uważam, że w tym przypadku obie Panie mogą mieć rację, może to być zwietrzały oryginał (a zaznaczam, że moja 30tka stała w ciemnym miejscu, w pudełku, i doznałam zdziwienia lekkiego jak się do niej zabrałam). Zwłaszcza, że to na fotce jako żywo przypomina kolorek moich perfum po owym roczku. Kupowałam je stacjonarnie, nie ma mowy o podróbce, i zaraz po otwarciu nówki moc była, a jakże.---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Z grubsza OK, czy to 50 czy 100 ml? Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2010-05-14 o 15:32 |
|
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moja mam już ze 4 lata, trzyma w łazience i wszystko z nimi ok, używałam je co prawda ostatnio z pół roku temu i nie wiem jak teraz ale kolor z tego co pamiętam dosyć szybko wyblakł...Jak będę w niedz. to z ciekawości je sprawdzę .
Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2010-05-14 o 15:51 |
|
|
|
|
#492 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
100 ml są częściej podrabiane
![]() Przydałoby się zatem foto dna oraz samego spreju. |
|
|
|
#494 |
|
Matka buldoga
|
A propos Euphorii.
Mam 2 flaszki (setki, ale juz z roznym zuzyciem, testery). Ta co mam w domu jest identyczna z flaszka Malgosi. Mam prawie identyczna nalepke. Rozni sie tylko umiejscowieniem słoiczka 36M (moj rysunek jest na samym dole, a nie z boku), ale to blahostka. Rowniez sa made in Usa. Kolor jakis sino-fioletowy. Ale zapach, cudo. Trojkacik, o ktorym byla mowa tez znalazlam. Natomiast druga flaszke mam w pracy. I z tamtym zapachem sie cos stalo. Niby nadal pachnie jak Euphoria, ale czuje jakas kwasna nute. Te w domu sa slodkie, a tamte no kwasne. Tylko wlasnie. Te z pracy sa starsze niz te domowe. Wiec moze faktycznie, zapach sam sie zmienia w zaleznosci od srodowiska.
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
Z ciekawości zerknęłam na moją Euphorię i odkryłam, że też wyblakła
Jeszcze miesiąc temu była delikatnie fioletowa. Zapach na szczęście się nie zmienił - nadal zabija.Moja ma identyczną naklejkę jak mettemarit, trójkącik przy atomizerze również jest. Flaszkę kupiłam z pół roku temu w Tagomago, więc jestem przekonana o jej oryginalności. Co do Pure Poison Elixir: też kupiłam u Rafika 50 ml na rozbiórkę i u mnie sreberko z pompki nie odpryskuje
Edytowane przez Lili99 Czas edycji: 2010-05-15 o 12:05 |
|
|
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Niestety skuszona zaoszczędzeniem paru gorszy też chyba kupiłam fałszywkę
Woda toaletowa Hugo Boss Orange pojemność 75ml jak na zdjęciach. Sprawdzałam w trzech perfumeriach i w każdej tester wyglądał inaczej, ale żaden jak mój. Zapach mam wrażenie jest inny od tych które wąchałam. Czuć alkohol i jest słaby, ale czytałam na KWC, że dużo osób na to narzeka. Ja go nie czuję, ale koleżanka tak- więc jeden plus. Kartonik był chyba oryginalny nie szary jak to zwykle bywa w testerach. Korka brak. Napisy Hugo Boss są nieudolnie wygrawerowane, a może mi się tylko wydaję. No i te naklejki tester? Mógłby ktoś pomóc. Podobno są przywiezione z Holandii. Edytowane przez brazil133 Czas edycji: 2010-05-15 o 15:52 |
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Często podróby właśnie takie mają a w oryginale się z takimi nie spotkałam ale niech wypowie się ktoś to taką flaszkę ma i może porównać .
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
na pierwszym zdjęciu widać wyraźnie grzybek, a raczej jego brak - jak kupiłam podróbę to też tak wyglądało i była to podróba na 100%. Mogę sie mylić, może te wody tak mają
a tutaj można porównać z oryginałem , od razu widać że atomizer jest zupełnie inny: http://www.allegro.pl/item1033900604...ola_sklep.html Edytowane przez halcia211 Czas edycji: 2010-05-15 o 14:35 |
|
|
|
#499 |
|
Przyczajenie
|
Odnośnie pure poison,o które pytałam,to sreberko złazi przy zakrętce,nie przy pompce,więc sama nie wiem.
Lila99 piszesz,że u niego też kupiłaś,rozumiem że nie masz wątpliwości? Chciałam jeszcze dodać,że sprawdziłam kod i wyskakuje mi 2007-03,jak myślicie? Edytowane przez ramona501 Czas edycji: 2010-05-15 o 20:12 |
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie za szczęśliwie to wygląda. Możesz zalinkować aukcję? |
|
|
|
|
#501 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
tez mi to nie za dobrze wyglada. a juz tekst o pochodzeniu perfum (skad przywiezione) zupelnie mi sie nie podoba.
|
|
|
#502 |
|
Rozeznanie
|
Wysłałam e-maila do kobiety i odpisała że odda mi pieniądze. Tłumaczy się tym, że perfumy dostarcza jej kolega i ona osobiście u niego zareklamuję. Ja mam nauczkę na przyszłość żeby nie zaoszczędzać kilku złotych i nie kupować u nie sprawdzonych osób
Dzięki za pomoc |
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny... dostałam perfumki aqua alegoria foliflora i w zasadzie wszystko jest ok, gdyby nie kod- 2L01. w decalculatorze wyskakuje mi data produkcji na rok 2002
wiecie moze co jest grane?
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie po prostu jest z 2002 roku, chyba, że to nowsze perfumy, w którym to przypadku kod byłby nieprawidłowy....
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec chyba masz racje że to juz staruszka
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
I niech zgadnę, nie uprzedzono Cię....
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam prośbę do tych, które mają Angela. Spawdźcie proszę jakie macie kody
.Kliknęłam dziś Angela z perełek i jak słusznie Ania_res zwróciła uwagę są one stare.. Mają kod 40.... a pierwsza cyfra oznacza rok produkcji czyli są z 2004 roku. Ciekawa jestem jak te starsze się Wam sprawują i czy mają zmienione nuty zapachowe. Przyznam, że mam Innocenta z kodem 10.... czyli 2001 rok (o czym dziś się dowiedziałam) i jest jak najbardziej w porządku, kolor jasno niebieski (nie zszarzał), zapach OK. Nie wiem czy ryzykować i kupić tego Angela czy nie... Jak nie to zapewne dostanę nega i ostrzeżenie z all .
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam Ci wspomnieć, że mam Angela, ale kod jest z 2008 roku.
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twój Anioł ma kolor jak najbardziej ok,więc tymbardziej zapach powinien być nie zmieniony. Cena też była jak najbardziej korzystna ![]() Wszystko jak szybko zamierzasz go zużyć ?? Ze względu na wielkość twojej przepięknej kolekcji
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

. O przeciekaniu,parowaniu już nie wspominam,bo tylko dlatego je oddałam.

Oczywiście oddam pieniądze jak doleci do mnie z powrotem Euphoria w takim stanie jak ją wysłałam, nie jestem jakąś oszustką...
.

Jeszcze miesiąc temu była delikatnie fioletowa. Zapach na szczęście się nie zmienił - nadal zabija.
. Często podróby właśnie takie mają a w oryginale się z takimi nie spotkałam ale niech wypowie się ktoś to taką flaszkę ma i może porównać