![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
To prawda, istnieją podrobione nożyki Zaniu (co prawda na Ebayu, ale...). Ja bym nie ryzykowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Matka buldoga
|
naruszenie prawa autorskiego, kopiowanie bez zachowania norm prawnych;
podstawa: skarga autora
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-03-20 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
never say no to panda
|
Dziewczyny, ja znowu z prośbą o pomoc.
Zakupiłam wspólnozakupowo u Cudnej79 z allegro Sisley Soir de Lune - Cudna jest sprawdzonym sprzedawcą (chyba nie ma jej na liście, ale duuużo osób ją polecało, a i mnie zdarzyło się kilkukrotnie zakupować flachony z jej aukcji), niestety mam mieszane uczucia w stosunku do Soir de Lune: - nie podoba mi się zygzakowata rurka :/ - nie podoba mi się krzywe dno (z jednej strony jest ciut wyżej, z drugiej ciut niżej - na zdjęciach chyba udało mi się to uchwycić) ponieważ to tester, pudełeczko wygląda, jak wygląda (nie za ciekawie - ostatnie foty) nie ma nr seryjnych ani na kartoniku, ani na denku, natomiast z tyłu flakonika (tylna ścianka), na samym dole jest wyryte w szkle (wypiaskowane?) "demonstration" i pod spodem nr "136467" (też próbowałam uchwycić na zdjęciu, mam nadzieję, że widać) na plus dodam, że korek jest porządnie wykonany, ciężki, metalowy, z wewnętrzną szarą plastikową wyściółką pomocy ![]() *edit - aha, zapachu nie ocenię na własnej skórze, bo to moja największa zapachowa trauma, ale na blotterku jest tak samo pawiogenny, jak sephorowy
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-12-07 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
cbr moja mama również ma Lune i identyczną rurkę (wodę kupiła w Sephorze). Poza tym z tego co się orientuję, to tego przepraszam za wyrażenie ale innego określenia nie mogę znaleźć śmierdziela nie podrabiają tj. Eau du Soir
![]() jak nie zapomnę, to w sobotę lub w poniedziałek zrobię fotki i wkleję. ps. cudna79 jest na liście wiarygodnych sprzedawców
![]() Edytowane przez falubaz Czas edycji: 2010-03-19 o 17:47 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwłaszcza tu nie wiem co ma na myśli: "generalnie zasada jest taka, że jeżeli „Davidoff – Cool Water” nie ma folii to znaczy, że nie ma jej zawsze a nie jak się akurat trafi." I tu już totalna bzdura: "Pamiętajmy tutaj jednak, że numer ten musi znajdować się na opakowaniu a nie na ochronnej foli!". Można by pana uświadomić, że niektóre perfumy mają kod na folii właśnie... No ale chciał dobrze ![]() Z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg szkolenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() ![]()
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2010-03-20 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
filmik obejrze w przerwie na reklame (Lejdis leci... ![]() chyba mnie wywalili z subskrybcji luxfactory za wytkniecie im bledow ortograficznych na stronie... ![]()
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Otóż ja się spotkałam z dwoma: Agent Provocateur i Princess. Nie wiem, czy bez sensu, dzięki temu jest pewność, że "perfuma jest oryginalnie zafoliowana przez producenta"
![]() Edytowane przez gidran Czas edycji: 2010-03-20 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Matka buldoga
|
Dziewczyny, prosze Was wszystkie, aby zadna juz sie nie wypowiadala na temat kursu. Dostalam informacje, ze zlamalam prawa autorskie, w zwiazku z tym temat kursu uwazam za zamkniety.
#40 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny - pomocy!
Zwracam się z prośbą do szanownych Wizażanek - ekspertek o pomoc ![]() Jestem nowa na forum, ale niejednokrotnie tu zaglądałam (bez logowania) w celu pozyskania opinii w kwestii planowanego zakupu, toteż starałam się przejrzeć wszystkie wątki i szukać ewentualnych odpowiedzi zanim zadam jakieś głupie pytanie, więc proszę o wyrozumiałość ![]() Zamówiłam ostatnio (po raz pierwszy) perfumy Choparda - Wish (edp 75 ml) i Casmir (edp 50 ml) na perfumeria.pl. Co do Casmiru, to wszystko wydaje się być ok, ale co do Wish... Nie wiem ![]() ![]() Nie chciałabym posądzać rekomendowanej perfumerii o nieuczciwość (wątek: rekomendowane perfumerie internetowe przejrzałam wzdłuż i wszerz zanim zdecydowałam się na zakup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po południu polecę do jakiejś Galerii do Sephory, żeby to zweryfikować, ale prosiłabym Was o opinię ![]() ![]() Nie chciałam zaśmiecać forum, ani też powtarzać wątków, więc z góry przepraszam, jeżeli mój wpis został tak zinterpretowany ![]() I z góry dziękuję za pomoc ![]()
"Jeśli masz jeden zegarek, wiesz, która godzina. Gdy masz dwa zegarki, nigdy nie jesteś tego pewien." Anthony de Mello Edytowane przez Une_Panthere Czas edycji: 2010-03-21 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie. Bez paniki
![]() Jeśli perfumy pochodzą z perfumeria.pl. to na pewno są oryginalne. Co do plastikowej obręczy - szczerze przyznam, iż nie pamiętam, mimo, iż kiedyś miałam Wish - czy ma być pomalowana na srebrno plastikowa, czy też metalowa. Któraś z dziewczyn na pewno podpowie. Niemniej to i tak o niczym nie przesądza - czasami następują zmiany w designie flakonika w przypadku starszych zapachów. Wreszcie, nie można uogólniać, że plastikowa obwódka = podróbka. Takie np. Escady mają obwódkę jak najbardziej plastikową, Crave CK siedzi we w ogóle plastikowym flakonie. Różnie to z tym bywa. Chodzi raczej o te egzemplarze, gdzie zdecydowanie powinien być metal (Euphoria), a jest plastik, że należałoby się zaniepokoić. Ale Wish to towar tak kompletnie niepodróbkowy, że w tym wypadku zmiana wzoru opakowania wydaje mi się najbardziej prawdopodobną opcją.... |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Dziękuję
![]() ![]() Fakt - panikara ze mnie... Dlatego też zaznaczyłam, że nie chcę posądzać perfumerii, bo wszędzie widziałam jak najbardziej pozytywne komentarze ![]() ![]()
#43 |
Zadomowienie
|
Hmmm, oglądam właśnie Wisha i atomizer jest jak najbardziej metalowy, kołnierz wygląda na metal, aczkolwiek zalatuje badziewiem (takie mikre nierówności są przy krawędzi. Koreczek nie trzyma się zbyt dobrze. W ogóle flakony choparda jakieś takie są niedorobione, niby ładne, biżuteryjne, a jak się przyjrzeć z bliska to tandeta. W innym moim flakonie są pęcherzyki powietrza i notorycznie odpada zawleczka z korka. Tak więc nie zdziwię się, jeżeli poszli na całość: żal im na ten kawałek metalu, więc pewnie zastąpili go plastykiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Mój Wish także ma wymienione powyżej części metalowe (prezent od wujka sprzed paru lat) aczkolwiek uważam że o niczym to nie świadczy.
Moim zdaniem jedyne co się w tym przypadku liczy to zawartość flakonu - jeśli jest ulepnie słodka, karmelowa, wgryzająca się w skórę od śmiertelnej trwałości - na bank oryginał. Producenci zmieniają opakowania - np. w jednej znanaj mi warszawskiej perfumerii internetowej figuruje L`eau par Kenzo w obłym jak ryba flakonie - design stary a ktoś kto nie wie zarzuciłby nieprawdziwość. Zapach się liczy a nie flakon ![]() Psiknij w perfumerii miejskiej Wishem na blotter, a na drugi blotter tym swoim - będą identyczne. U mnie nawet po latach Wish (który stracił błękit) to cukrowy killer. Pedet.pl to pewniak - za poważny sklep aby wątpić ![]() ![]() Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-03-21 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Witam,
szukam od pewnego czasu perfum Dior Sport i trafiłem na taką aukcję http://www.allegro.pl/item960011079_...ew_okazja.html Wiem, że sprzedawca jest na liście wiarygodnych, ale wolę się upewnić, bo cena jest zaskakująco niska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]()
![]() |
#47 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Blue trzyma oko na te liste, tak ze jest ona aktualna ![]() a odnosnie do niedorobek i inszych takich - zauwazylam, ze z mojego Poisona starl sie lekko napis - a flakon nosze bardzo rzadko w torebce...
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Poniżej zdjęcie perfum (tester). Czy są oryginalne?
![]() Załącznik 2969421 http://allegro.pl/item954455559_unik...lack_75ml.html
Moja fotografia - polubiajcie, będzie mi bardzo miło ![]() www.facebook.com/MKownackaFilmPhoto ![]() Edytowane przez Decadence Czas edycji: 2010-03-22 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
How people treat you is their karma, how you react is yours. Wayne Dyer Edytowane przez TsaiNu Czas edycji: 2010-03-22 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Poza tym uwaga do: Decadence i TsaiNu - prosze poprawic posty wg regulaminu (patrz strona 1).
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
cbr mam już fotki Sisley Soir de Lune (okazało się, że moja mama kupiła sobie lunę, a dzień póżniej jej koleżanka/sąsiadka, także zrobiłam fotki obydwu wód i wyobraź sobie, że każda butelka różni się
![]() Jednak okazało się, iż Soir de Lune nie zostały zakupione w Sephorze tylko w perfumerii internetowej... przepraszam za wprowadzenie w błąd ![]() ![]() 1. woda mojej mamy 2. woda sąsiadki
![]() Edytowane przez falubaz Czas edycji: 2010-03-22 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
regulamin mówi o wklejaniu zdjęć, zatem mogę się jedynie domyślać, że chodzi o link.
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i tak naprawdę tego typu pytania z linkami do trwających aukcji to na wątek "weryfikacja aukcji allegro..." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny kupilam ta euphorie ze zdjecia ktore wklejalam wyzej na allegro, ale mam wątpliwości otóż:
1. szkło w buteleczce jest przezroczyste z nie rozowe w dziennym świetle a w sztucznym ma lekki fioletowy poblask 2. zawartość jest rownież bezbarwna 3.szkło na dole jest z jednej strony jakby drubsze na dnie a z drugiej ciensze (nie wiem jak to wyjasnic, chodzi mo o dno) Co do zapachu to niby pachnie jak ogyginal ale mam koszmarny katar i mogę się mylić. Co o tym myślicie?
How people treat you is their karma, how you react is yours. Wayne Dyer Edytowane przez TsaiNu Czas edycji: 2010-03-25 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
http://www.allegro.pl/item963417184_...l_rzeszow.html
to z tej aukcji , nie wiem czy moge to wrzucac linki?
How people treat you is their karma, how you react is yours. Wayne Dyer Edytowane przez TsaiNu Czas edycji: 2010-03-25 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez rena63 Czas edycji: 2010-03-25 o 06:44 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
No fakt w dziennym swietle płyn jest niebieski. Ale co z tym nierownym szklem?? To znaczy dno z jednej strony grubsze a z drugiej ciensze? i jeszcze jedno - moj kores w srodku jest calkiem gladki a powinien chyba miec takie jakby rowki?
#59 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
mówiłam o wersji edp z tego co wiem, to tylko edp jest niebieska
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.