![]() |
#751 |
spin doctor
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
U mnie też są 2 cyferki, aha i rurka jest wygięta w drugą stronę niz ta ze zdjęcia
#752 |
Zakorzenienie
|
No to nadal nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Przyczajenie
|
Oryginał? Czy podróbka?
![]() Pojemność 100ml. Jak dla mnie... bez zarzutu, ale może ktoś spojrzy bardziej fachowym okiem? Edytowane przez anna19044 Czas edycji: 2010-06-13 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]()
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam 2-3 lata temu na allegro u polecanego sprzedawcy Light Blue. Pamiętam, że naklejka była identyczna na spodzie, kod tak samo wybity i tyleż znaków miał. Nie pamietam tylko koloru napisów, czy złote, czy białe. Cyferek na atomizerku nie sprawdzalam, wiem, że LB jest bardzo podrabiana, więc to tylko mała dygresja z mojej strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
a kierunkiem wygiecia rurki bym sie w ogole nie przejmowala, dopoki ta rurka nie jest jakas ordynarna - chyba ogolnie w perfumach przechyl nastepuje raz na jedna, raz na druga strone. zas dla calkowitego uspokojenia Cie w tym wzgledzie, rzekne, ze w moim flakoniku rurka lezy idealnie jak na Twojej fotce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dziękuję
![]() Siarko ale jak porównać ![]() ![]() A co powiecie na to - spód jest podobny do tego z mojej flaszki... http://www.allegro.pl/item1078516537...lue_100ml.html |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Szef ds. Wymianek
|
DiTu, glowy nie dam, ale wydaje mi sie, ze w ktoryms z watkow (jeno ktorym
![]() EDIT et voila: Cytat:
![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2010-06-13 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#762 |
Szef ds. Wymianek
|
25 marca 2008? mozliwe to, Magdaleno?
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
Więc tak - poszperałam trochę w necie i...
na mojej flaszce jest napisane made in Italy, na tych z np. allegro jest że in Germany, ale doczytałam, że do 2006 podobno produkowano we Włoszech a potem przeniesiono produkcję do Niemiec... Co z kolei nie zgadzałoby się z teorią siarki - kod u mnie to 7145 - czyli że rok prod 2007, ale z kolei napis made in Italy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
flakonik dostalam jako gratis do chance eau tendre od przemilej dziewczyny, ktora kupuje glownie male pojemnosci...(zakup z all, odbieralam osobiscie)...jako, ze zalezalo mi glownie na tendre, nie dopytywalam kiedy kupila LB...data calkiem mozliwa Siarko...
![]() edit - u mnie jest made in germany edit - wrzucam fotke spodu...
![]() ![]() ![]() Burberry Body Intense i inne oddam ![]() ![]() ![]() książki i elektronika ![]() ![]() ciuchy, buty, torebki itp. Edytowane przez magda s. Czas edycji: 2010-06-13 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Raczkowanie
|
Może ktoś pomoże .Są tu na zdjęciach 2 wersje z allegro -ciemniejsza i z internetowej perfumerii zaliczanej tu do pewniaków. Perfumy to J. P. Gaultier 2. Dłużej ( do 4-6 godzin) , z czasem wietrzejąc , utrzymują się jaśniejsze. Obejrzałam baaardzo dokładnie oba opakowania i butelki, łącznie z mierzeniem odstępów pomiędzy literami. JEDYNĄ różnicą jest widoczne u góry przy metalowym kwadracie wewnętrznym , na 2 zdjęciu zaokrąglenie metalowego wykończenia butelki ( pierwsza butelka ma ostre ścięte i odrobinę krótsze rogi, ale za to wszystkie równe). Czarną kropeczkę zrobiłam ja, także poza dyskusją
.Załącznik 3181104 Załącznik 3181107 pozdrawiam ![]() Na spodzie nie ma nalepki-jest wytłoczony w szkle nr i dane, bardzo trudno je odczytać. Tylko cyfry 12 na jednym , 13 na drugim.
Primum non nocere ![]() http://www.youtube.com/watch?v=hC2k0ORDrBs POMÓŻMY! http://www.rys.wwf.pl/wwfdlarysi.php Edytowane przez deterministka Czas edycji: 2010-06-13 o 22:59 Powód: ważny pominięty fakt |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
Specjalistki od Niny Ricci, proszę o pomoc
![]() Wymieniłam się z początkującą na Targowisku Wizażanką. Perfumy podobno zostały kupione w Naturze. Kartonik z flakonem został wrzucony do koperty bąbelkowej bez żadnego zabezpieczenia ![]() Wklejam zdjęcia - czy tylko mi ta Nina wygląda podejrzanie? ![]() ![]() Jak myślicie? ![]() Aha, o zapachu ciężko mi się wypowiedzieć, bo ostatni raz Ninę wąchałam daawno temu ![]()
#767 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perełki z Allegro (i skądinąd ;) ) część VII
Cytat:
edit: z tyłu na flakonie jest kod 7D01, ale nie dam rady go sfotografowac, bo ledwo widoczny jest.
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2010-06-14 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Na pewno OK, Pin3sko, pogratulować zakupu zatem
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Z jednej strony, to 30 ml niby się (prawie) nie podrabia, ale kod to jednak powinien chyba być... u mnie jest, ale mam 80 ml. Czy ktoś może porównać z 30 ml? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() Czy zapach ok, to ciezko stwierdzic, bo nigdy w zyciu nie mialam w ręce nawet próbki Miss Dior Cherie i kupiłam jak zwykle na podstawie waszych opinii na KWC ![]() ![]() --------------------------- Mam jeszcze drugie pytanie odnosnie edp Escada Margaretha Ley (2 różne butelki od różnych sprzedawców): Ostatnie dwie foty to druga butelka - uzywka. Pierwsze foty to nówka w folii była. Zapachy wydają mi sie ok, jak z próbki, ale ocencie jeszcze flachony. Troche mnie niepokoi na drugim zdjęciu to takie złączenie na plastiku - takie poziome kreski jesli wiecie o co mi chodzi. Na drugiej butli tego nie ma. Choc moze niektore butle tak maja, bo widziałam takie na Escadach Collection niektorych. co powiecie?
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2010-06-14 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kod jest wygrawerowany na butelce nie ma tego czegoś czarnego paskudnego zakrętka odtyka się z listkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na kolku wokol psikacza mam 2 cyferki: 2 i 8. Spod bez naklejki, tylko "wprasowane" dane produktu i producenta. O, odnosnie listkow juz Jessica wyjasnila ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Kod znalazłam - faktycznie był na boku butelki, ale tak delikatnie wybity, że oglądałam tę ściankę kilka razy i nie zauważyłam
![]() To czarne na obręczy to po prostu starte sreberko - wygląda na to, że Ninka jest oryginalna, tylko mocno sfatygowana ![]() W każdym razie dziękuję Wam bardzo za pomoc ![]()
#775 |
Zakorzenienie
|
Mialam Nine dość dawno temu, ale pamiętam dobrze, że korek zdejmowało się bez listków. Kod byl wygrawerowany na butelce , trzeba się bardzo dobrze przyjrzec by go znaleźć. Moj flakon nie mial tego czegos czarnego na szyjce!
#776 |
Zakorzenienie
|
ja teraz też nieźle się naszukałam kodu
ale siedzę prawie w ciemnościach w połowie wysokości jest ![]() a ta obręcz mi się też zaczyna "niszczyć" jeszcze cała srebrna ale jak opuszkiem przejadę to nie jest taka idealna już ![]() Edytowane przez jessica855 Czas edycji: 2010-06-14 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
no ale flacha oryginalna
![]() niech Ci ładnie pachnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
Czy ktos mogłby popatrzec na Escady Margarteha Ley ktorych fotki dałam wyzej?
![]() ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.