Oryginał czy podróbka? Część II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-23, 17:28   #841
aniad5
Raczkowanie

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II

Witajcie, chciałabym prosić Was o ocenę zakupionych perfum pod względem ich oryginalności.
Zakupiłam ULTRAVIOLET MAN w www.perforia.pl
Mąż używał jakiś czas temu tej wody, ale niestety wyrzuciłam tamtą butelkę. Niemniej pamiętam że wyglądała inaczej.
Ta którą miałam miała napis jakby wygrawerowany i oszroniony ( na pewno wiecie o co chodzi)na białej ruchomej części , którą się naciskało żeby perfumy rozpylić. Wydaje mi się też że ta ruchoma część była taka bardziej aksamitna w dotyku.
Perfumy które dostałam z perforii mają ciemno fioletową ruchomą część i napis jakby namalowany w kolorze jasnofioletowym . Nie zauważyłam tej różnicy wcześniej na zdjęciach z perforii, niemniej na ich stronach jest zapewnienie że handlują wyłącznie oryginałami. Kod na butelce jest zgodny z kodem na opakowaniu ( ten na opakowaniu jest nadrukowany czarną farbą). Co o tym myślicie? Czy takie opakowanie też występuje?
aniad5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 17:46   #842
karolla28
Przyczajenie

To raczej podróbka, Givenchy ma zawsze naklejki na spodzie, gdzie jest umieszczony kod seryjny .
karolla28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 17:49   #843
anka_res
Zakorzenienie

Givenchy? Ale to jest Paco Rabanne

Aniu, szybkie przejrzenie allegrowych aukcji pewnych sprzedających mówi mi, że taka wersja istnieje.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2010-06-23 o 17:50
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 17:55   #844
karolla28
Przyczajenie

Ale ja pisałam o wcześniejsZych perfumkach, Ange ou Demon, przepraszam,ale jestem tutJ NOWA I TROCHĘ SIĘ ZAKRĘCIŁAM, OBIECUJĘ POPRAWĘ
Stary 2010-06-23, 17:58   #845
karolla28
Przyczajenie

Drogie Wizażanki, prosze pomóżcie, czy to jest oryginał? Limitowana edycja Diora Midnight Charm.
Stary 2010-06-23, 18:00   #846
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolla28 Pokaż wiadomość
Ale ja pisałam o wcześniejsZych perfumkach, Ange ou Demon, przepraszam,ale jestem tutJ NOWA I TROCHĘ SIĘ ZAKRĘCIŁAM, OBIECUJĘ POPRAWĘ
Ach OK, rozumieć Nic się nie stało. Tamto to oczywiście podróba, te peny czy jak ich zwą

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Drogie Wizażanki, prosze pomóżcie, czy to jest oryginał? Limitowana edycja Diora Midnight Charm.

Raczej tak, ale Siarka będzie w stanie to rozstrzygnąć jak tu zajrzy, jak dumna właścicielka
Stary 2010-06-23, 18:19   #847
karolla28
Przyczajenie

Siarce temat juz zapodałam
Stary 2010-06-23, 18:30   #848
magdulenka
Zakorzenienie

Moj flakon Midnight Charm wyglada tak:

Załącznik 3206272

wokol dziurki atomizera 2 cyfry: 3 i 2

Załącznik 3206273

Dno jest cale srebrne (byl kod nadrukowany, ale sie starl)

Załącznik 3206274

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:51   #849
aniad5
Raczkowanie

anka_res trochę mnie pocieszyłaś, ale coś nie daje mi spokoju , po prostu ta woda pachnie nieco inaczej, zauważył to też mój mąż , który zbyt subtelnego węchu nie ma , poprzednie perfumy mieliśmy takie http://www.comparestoreprices.co.uk/...d-demo-edt.jpg
Te są jakby płytsze, nie wiem jak to określić bo nie jestem znawcą tematu.
Może to tylko pierwsze wrażenie, a może autosugestia spowodowana tą nieszczęsną bytelką ( w naszej fioletowe było szkło z perfumami a biały przycisk, tu jest odwrotnie, tamte napisy były jakieś takie "szlachetniejsze". Ale może się mylę.
A czy w tych zaufanych aukcjach allegro nie ma wzmianki że jest to jakaś inna wersja zapachowa ( na mojej jest kod 8K02- w dekoderze który znalazłam nie ma firmy Paco Rabanne
ps. co to jest ten "grzybek" w atomizerze o którym tak często piszecie?

Edytowane przez aniad5
Czas edycji: 2010-06-23 o 19:54
Stary 2010-06-23, 19:54   #850
anka_res
Zakorzenienie

1. Może to być autosugestia;
2.Może to być reformulacja zapachu (firmy z reguły się tym nie chwalą)
3.Może to być kwestia że teraz masz perfumy świeże, i stąd różnica w zapachu - zwłaszcza, jeśli tamte długo postały.

Nie znam perfumerii wymienionej przez Ciebie, więc nie mogę być w 100% pewna, że to nie jest podróbka, ale wskazuję inne bardzo prawdopodobne wersje. Kod dla Paco jest prawidłowy. Paragon był przy zakupie?
Stary 2010-06-23, 20:08   #851
Aszku73
Rozeznanie

GG do Aszku73

Cytat:
Napisane przez magdulenka Pokaż wiadomość

Dno jest cale srebrne (byl kod nadrukowany, ale sie starl)
Mój flakonik też ma dno całe srebrne i kod. Trochę już nieczytelny.
Aha, mój to tester.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 20:34   #852
aniad5
Raczkowanie

anka_res
paragon był : EDT MĘSKA oraz EDT DAMSKA ( kupowałam jeszcze H. Boss Orange- te wydaja mi się w zapachu oryginalne, choć już zaczynam mieć wątpliwości czy to mój zapach na lato- taki letni mi się wydawał, ale to już inna sprawa)
Ok, uznaję że Paco jest oryginalny.
A możesz jeszcze sprawdzić kod Bossa :9322, na pudełku wygrawerowany, na butelce - na naklejce
I jeszcze jakby ktoś mógł uświadomić mnie z tym grzybkiem
Buziaki
Stary 2010-06-23, 22:56   #853
anka_res
Zakorzenienie

Kod Bossa też jest OK a perfumy z 2009 roku więc świeże
Stary 2010-06-24, 11:37   #854
harfa
Przyczajenie

Cytat:
Moim zdaniem napisy na spodzie Twojego flakonu są jakieś takie grubsze, mniej szlachetne, w porównaniu do flakonu magdulenki... Tak jakby farba sie rozlewała. Wpadła mi kiedyś w ręce podróbka Miss Dior Cherie i przede wszystkim napisy ją zdradzały.
harfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 13:05   #855
Mloda_13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady Marmalade Pokaż wiadomość
po kilku macaniach napisu tez mi sie tak troszke sciera a link do aukcji prosze bardzo http://www.allegro.pl/item1066262110..._2_sztuki.html

aukcja taka prywatna i nie z zadnej firmy dlatego zalicytowalam.

juz chcialam do tej babki pisac bo moja kolezanka miala te versace ale pachnialo o wiele intensywniej ale sprawdzilam tez te druga dziewczyne co to zakupila i ona jej wystawila pozytywny komentarz, ze produkt oryginalny i w ogole to nie wiem co mam zrobic
Według mnie jeśli napisy Ci się ścierają to nie ma wątpliwości że nie jest to oryginał. Tym m.in. można w łatwy sposób odróżnić podróbkę od oryginału. Ponadto nie wiem dlaczego piszesz, że zalicytowałaś bo to nie było od firmy. Ja bardziej miałabym podejrzenia do osób prywatnych sprzedających perfumy aniżeli sklepów. Ponadto należy mieć na uwadze, że kupując od firmy przez neta masz 10dni na zwrot towaru.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez madziuchna78 Pokaż wiadomość
Proszę o pomoc. Pisałam już o tym w wątku o kodach. Sprawa jest dosyć pilna.

Próbuję na decalculatorze odszyfrować kody wody toaletowej Chanel. Pierwszy to 2401 - drugi 1901. I mam jeszcze pytanie. Jestem przyzwyczajona do tego, że te kody są na pudełkach Chanel wytłaczane. Tu jest inaczej bo są drukowane. Może to chodzi o rodzaj bo zapach o jaki pytam to Chanel Mademoiselle edt twist and spray 3x20 ml.

Czy ktoś miał do czynienia z taką sytuacją?
Ja posiadam ten zapach w identycznej wersji jak Twoja (3*20ml) kupowany w Sephorze i zarówno na opakowaniu jak i na wszystkich buteleczkach mam ten sam numer: 2201. Na butelkach jest on wytłoczony, ale na opakowaniu drukowany.
Mloda_13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 13:52   #856
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez Mloda_13 Pokaż wiadomość
Według mnie jeśli napisy Ci się ścierają to nie ma wątpliwości że nie jest to oryginał. Tym m.in. można w łatwy sposób odróżnić podróbkę od oryginału.
I tu sie mylisz. Moje CN tez maja starte napisy (co nie znaczy, ze wogole juz liter nie ma, sa ale lekko wytarte), a jest w 100% oryginalna.
Stary 2010-06-24, 16:05   #857
SirGaGa
Przyczajenie

hej dziewczyny mam do was pytanie

kupiłem niedawno na allegro D&G La roue de la fortune, popularną 10-tkę z nowej serii. Mam jednak pewne wątpliwości. Mogłybyście zerknąć ?

tam jest takie dziwne P&G na dole poza tym D&G ? czy to oznacza, że podróba ... czy może to jednak oznaczenie do korporacji Procter & Gamble ? ehh pewnie sie okaże że kasa w błoto wyrzucona

http://www.allegro.pl/item1044752378_1044752378.html

foto spodu - http://img143.imageshack.us/img143/6...tr655x4912.jpg
SirGaGa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 16:09   #858
jessica855
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SirGaGa Pokaż wiadomość

kupiłem niedawno na allegro D&G La roue de la fortune, popularną 10-tkę z nowej serii. Mam jednak pewne wątpliwości. Mogłybyście zerknąć ?

tam jest takie dziwne P&G na dole poza tym D&G ? czy to oznacza, że podróba ... czy może to jednak oznaczenie do korporacji Procter & Gamble ? ehh pewnie sie okaże że kasa w błoto wyrzucona

podróba..
cena Cie nie zastanowiła?
jeszcze popatrzyłam na jego inne zakończone aukcje
D&G 100ml za 109zł? ehhhh
Dior za 120 zł ...
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 16:11   #859
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:

Ten sprzewdawca sprzedawał podróby Hypnose edp 100 ml , które w takiej poj. nie występują także jest spora szansa, że i Twoja woda to podróba. Natomiast po samym spodzie but. nie jestem tego stwierdzić, na aukcji nie ma niestety real photo, więc też nie ma jak zerknąć na całą butelkę .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 16:23   #860
SirGaGa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Ten sprzewdawca sprzedawał podróby Hypnose edp 100 ml , które w takiej poj. nie występują także jest spora szansa, że i Twoja woda to podróba. Natomiast po samym spodzie but. nie jestem tego stwierdzić, na aukcji nie ma niestety real photo, więc też nie ma jak zerknąć na całą butelkę .
dzięki za odp, oto real foto - http://img684.imageshack.us/img684/2...tr655x4913.jpg

poza tym trochę wysyłka się z jego winy opóźniła i w ramach "rekompensaty" dostałem w paczce maskarę hugo bossa, która notabene jest czysta podróba bo przecież takiego czegoś po prostu nie ma. Nawet nie mam co z nią zrobić. Bo aż wstyd komuś podróbę sprezentować.

a te moje perfumy ehh najwyżej nauczka ... i bardzo drogi odświeżacz do powietrza ;/
Stary 2010-06-24, 16:27   #861
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odp, oto real foto - http://img684.imageshack.us/img684/2...tr655x4913.jpg

poza tym trochę wysyłka się z jego winy opóźniła i w ramach "rekompensaty" dostałem w paczce maskarę hugo bossa, która notabene jest czysta podróba bo przecież takiego czegoś po prostu nie ma. Nawet nie mam co z nią zrobić. Bo aż wstyd komuś podróbę sprezentować.

a te moje perfumy ehh najwyżej nauczka ... i bardzo drogi odświeżacz do powietrza ;/
jak na moje oko, to jest za niebieska...

sprobuj oddac...razem z tuszem podrobka...ostatecznie pomaga straszenie policja...
nie ma co sie poddawac...trzeba walczyc o swoje...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 16:32   #862
SirGaGa
Przyczajenie

najgorsze jest to, że minął może już z jakiś miesiąc bo podekscytowany odłożyłem sobie te perfumy na "okazję" lepszą i nawet nie otwierałem ... wiec raczej ze zwrotem nie będzie łatwo ;/ widać chce się mieć perfumy to trzeba isc do douglasa no albo kupić na allegro te w normalnych cenach

przejdę się może jutro jeszcze do douglasa i powącham jak pachnie prawdziwy oryginał ... by sobie uzmysłowić jak wiele straciłem

Edytowane przez SirGaGa
Czas edycji: 2010-06-24 o 16:38
Stary 2010-06-24, 16:37   #863
Marsiglia
BAN stały

Nastepnym razem zapytaj o weryfikację przed zakupem
Wogóle to kolor tych"perfum" jest straszny!
Marsiglia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 16:40   #864
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
najgorsze jest to, że minął może już z jakiś miesiąc bo podekscytowany odłożyłem sobie te perfumy na "okazję" lepszą i nawet nie otwierałem ... wiec raczej ze zwrotem nie będzie łatwo ;/ widać chce się mieć perfumy to trzeba isc do douglasa no albo kupić na allegro te w normalnych cenach
Stary 2010-06-24, 16:46   #865
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Mam przed sobą z tej serii L'Imperatrice i mam inne dno butelki, naklejka na dnie też trochę inna .
Stary 2010-06-24, 16:56   #866
SirGaGa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Mam przed sobą z tej serii L'Imperatrice i mam inne dno butelki, naklejka na dnie też trochę inna .

ehhh... dzięki raczej wątpliwości już nie ma

ja też zauważyłem wąłsnie że dno mojego http://ifs3.imageshack.us/img337/664...tr655x4914.jpg jest trochę inne niż na fotkach z neta

a mam jeszcze jedno pytanie na marginesie? czy p. z rossmana np http://esklep.rossmann.com.pl/catego...Dolce-&-Gabana to oryginały? bo niby tez 100 ml za 100zł :| i niby też dg

Edytowane przez SirGaGa
Czas edycji: 2010-06-24 o 17:03
Stary 2010-06-24, 17:03   #867
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh... dzięki raczej wątpliwości już nie ma

ja też zauważyłem wąłsnie że dno mojego http://img337.imageshack.us/img337/6...5x4914.jpgjest lekko inne niz na fotkach z neta

a mam jeszcze jedno pytanie na marginesie? czy p. z rossmana np http://esklep.rossmann.com.pl/catego...Dolce-&-Gabana to oryginały? bo niby tez 100 ml za 100zł :| i niby też dg
Tak, z Rossmanna to oryginał , tani bo to chyba na dodatek jakś "staroć" (w sensie zapachu), poza tym w drogeriach typu Rossmann, Natura są oryginały .
Stary 2010-06-24, 17:11   #868
SirGaGa
Przyczajenie

no nic, dziękuję wam wszystkim raz jeszcze i to wspaniałe, że można liczyć na waszą pomoc

następnym razem odłożę sobie porządniejsza sumę i kupie sobie swojego ulubieńca PR Black XS tym razem w perfumerii i bez obaw czy to oryginał czy chiński majstersztyk jakim okazała się moja 10-tka do sprzedawcy przed chwila napisałem ale z pewnością mi nie odp i tak nic z tego nie będzie ... i nadal się będzie szczycił tymi pozytywami ... aż żałuję, że ja niestety też dałem i nie rozpakowałem wcześniej tylko podniecałem sie tym zapachem jak co najmniej świętą ikoną :P

dzięki
Stary 2010-06-24, 17:15   #869
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
no nic, dziękuję wam wszystkim raz jeszcze i to wspaniałe, że można liczyć na waszą pomoc

następnym razem odłożę sobie porządniejsza sumę i kupie sobie swojego ulubieńca PR Black XS tym razem w perfumerii i bez obaw czy to oryginał czy chiński majstersztyk jakim okazała się moja 10-tka do sprzedawcy przed chwila napisałem ale z pewnością mi nie odp i tak nic z tego nie będzie ... i nadal się będzie szczycił tymi pozytywami ... aż żałuję, że ja niestety też dałem i nie rozpakowałem wcześniej tylko podniecałem sie tym zapachem jak co najmniej świętą ikoną :P

dzięki
Nast. razem pytaj nas przed zakupem , chętnie pomożemy .
Pozdrawiam .
Stary 2010-06-24, 17:37   #870
anka_res
Zakorzenienie

...zwłaszcza, że 10 nie jest szczególnie droga i za kilka dyszek więcej miałbyś oryginał

Zatem nie zniechecaj się do polowania na okazje, jeno pytaj przed zakupem jak Asiula prawi

Swoją drogą, nie wiedziałam, że ta seria DB jest podrabiana...uczymy się wciąż, jak widać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości