![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
Witajcie, chciałabym prosić Was o ocenę zakupionych perfum pod względem ich oryginalności.
Zakupiłam ULTRAVIOLET MAN w www.perforia.pl Mąż używał jakiś czas temu tej wody, ale niestety wyrzuciłam tamtą butelkę. Niemniej pamiętam że wyglądała inaczej. Ta którą miałam miała napis jakby wygrawerowany i oszroniony ( na pewno wiecie o co chodzi)na białej ruchomej części , którą się naciskało żeby perfumy rozpylić. Wydaje mi się też że ta ruchoma część była taka bardziej aksamitna w dotyku. Perfumy które dostałam z perforii mają ciemno fioletową ruchomą część i napis jakby namalowany w kolorze jasnofioletowym . Nie zauważyłam tej różnicy wcześniej na zdjęciach z perforii, niemniej na ich stronach jest zapewnienie że handlują wyłącznie oryginałami. Kod na butelce jest zgodny z kodem na opakowaniu ( ten na opakowaniu jest nadrukowany czarną farbą). Co o tym myślicie? Czy takie opakowanie też występuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Przyczajenie
|
To raczej podróbka, Givenchy ma zawsze naklejki na spodzie, gdzie jest umieszczony kod seryjny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
Givenchy? Ale to jest Paco Rabanne
![]() Aniu, szybkie przejrzenie allegrowych aukcji pewnych sprzedających mówi mi, że taka wersja istnieje. Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2010-06-23 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Przyczajenie
|
Ale ja pisałam o wcześniejsZych perfumkach, Ange ou Demon, przepraszam,ale jestem tutJ NOWA I TROCHĘ SIĘ ZAKRĘCIŁAM, OBIECUJĘ POPRAWĘ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Przyczajenie
|
Drogie Wizażanki, prosze pomóżcie, czy to jest oryginał? Limitowana edycja Diora Midnight Charm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
Raczej tak, ale Siarka będzie w stanie to rozstrzygnąć jak tu zajrzy, jak dumna właścicielka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Przyczajenie
|
Siarce temat juz zapodałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
Moj flakon Midnight Charm wyglada tak:
Załącznik 3206272 wokol dziurki atomizera 2 cyfry: 3 i 2 Załącznik 3206273 Dno jest cale srebrne (byl kod nadrukowany, ale sie starl) Załącznik 3206274 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Raczkowanie
|
anka_res trochę mnie pocieszyłaś, ale coś nie daje mi spokoju , po prostu ta woda pachnie nieco inaczej, zauważył to też mój mąż , który zbyt subtelnego węchu nie ma
![]() Te są jakby płytsze, nie wiem jak to określić bo nie jestem znawcą tematu. Może to tylko pierwsze wrażenie, a może autosugestia spowodowana tą nieszczęsną bytelką ( w naszej fioletowe było szkło z perfumami a biały przycisk, tu jest odwrotnie, tamte napisy były jakieś takie "szlachetniejsze". Ale może się mylę. A czy w tych zaufanych aukcjach allegro nie ma wzmianki że jest to jakaś inna wersja zapachowa ( na mojej jest kod 8K02- w dekoderze który znalazłam nie ma firmy Paco Rabanne ![]() ps. co to jest ten "grzybek" w atomizerze o którym tak często piszecie? Edytowane przez aniad5 Czas edycji: 2010-06-23 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
1. Może to być autosugestia;
2.Może to być reformulacja zapachu (firmy z reguły się tym nie chwalą) 3.Może to być kwestia że teraz masz perfumy świeże, i stąd różnica w zapachu - zwłaszcza, jeśli tamte długo postały. Nie znam perfumerii wymienionej przez Ciebie, więc nie mogę być w 100% pewna, że to nie jest podróbka, ale wskazuję inne bardzo prawdopodobne wersje. Kod dla Paco jest prawidłowy. Paragon był przy zakupie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Rozeznanie
|
Mój flakonik też ma dno całe srebrne i kod. Trochę już nieczytelny.
Aha, mój to tester. |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
anka_res
paragon był : EDT MĘSKA oraz EDT DAMSKA ( kupowałam jeszcze H. Boss Orange- te wydaja mi się w zapachu oryginalne, choć już zaczynam mieć wątpliwości czy to mój zapach na lato- taki letni mi się wydawał, ale to już inna sprawa) Ok, uznaję że Paco jest oryginalny. A możesz jeszcze sprawdzić kod Bossa :9322, na pudełku wygrawerowany, na butelce - na naklejce ![]() I jeszcze jakby ktoś mógł uświadomić mnie z tym grzybkiem ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Kod Bossa też jest OK a perfumy z 2009 roku więc świeże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem napisy na spodzie Twojego flakonu są jakieś takie grubsze, mniej szlachetne, w porównaniu do flakonu magdulenki... Tak jakby farba sie rozlewała. Wpadła mi kiedyś w ręce podróbka Miss Dior Cherie i przede wszystkim napisy ją zdradzały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Matka buldoga
|
I tu sie mylisz. Moje CN tez maja starte napisy (co nie znaczy, ze wogole juz liter nie ma, sa ale lekko wytarte), a jest w 100% oryginalna.
#857 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() kupiłem niedawno na allegro D&G La roue de la fortune, popularną 10-tkę z nowej serii. Mam jednak pewne wątpliwości. Mogłybyście zerknąć ? tam jest takie dziwne P&G na dole poza tym D&G ? czy to oznacza, że podróba ... czy może to jednak oznaczenie do korporacji Procter & Gamble ? ehh pewnie sie okaże że kasa w błoto wyrzucona http://www.allegro.pl/item1044752378_1044752378.html foto spodu - http://img143.imageshack.us/img143/6...tr655x4912.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena Cie nie zastanowiła? ![]() jeszcze popatrzyłam na jego inne zakończone aukcje D&G 100ml za 109zł? ehhhh Dior za 120 zł ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
poza tym trochę wysyłka się z jego winy opóźniła i w ramach "rekompensaty" dostałem w paczce maskarę hugo bossa, która notabene jest czysta podróba bo przecież takiego czegoś po prostu nie ma. Nawet nie mam co z nią zrobić. Bo aż wstyd komuś podróbę sprezentować. a te moje perfumy ehh najwyżej nauczka ... i bardzo drogi odświeżacz do powietrza ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprobuj oddac...razem z tuszem podrobka...ostatecznie pomaga straszenie policja... ![]() nie ma co sie poddawac...trzeba walczyc o swoje... ![]()
![]() |
#862 |
Przyczajenie
|
najgorsze jest to, że minął może już z jakiś miesiąc bo podekscytowany odłożyłem sobie te perfumy na "okazję" lepszą i nawet nie otwierałem ... wiec raczej ze zwrotem nie będzie łatwo ;/ widać chce się mieć perfumy to trzeba isc do douglasa no albo kupić na allegro te w normalnych cenach
przejdę się może jutro jeszcze do douglasa i powącham jak pachnie prawdziwy oryginał ... by sobie uzmysłowić jak wiele straciłem Edytowane przez SirGaGa Czas edycji: 2010-06-24 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
BAN stały
|
Nastepnym razem zapytaj o weryfikację przed zakupem
![]() Wogóle to kolor tych"perfum" jest straszny! |
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Mam przed sobą z tej serii L'Imperatrice i mam inne dno butelki, naklejka na dnie też trochę inna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ehhh... dzięki raczej wątpliwości już nie ma ja też zauważyłem wąłsnie że dno mojego http://ifs3.imageshack.us/img337/664...tr655x4914.jpg jest trochę inne niż na fotkach z neta a mam jeszcze jedno pytanie na marginesie? czy p. z rossmana np http://esklep.rossmann.com.pl/catego...Dolce-&-Gabana to oryginały? bo niby tez 100 ml za 100zł :| i niby też dg Edytowane przez SirGaGa Czas edycji: 2010-06-24 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Przyczajenie
|
no nic, dziękuję wam wszystkim raz jeszcze i to wspaniałe, że można liczyć na waszą pomoc
![]() następnym razem odłożę sobie porządniejsza sumę i kupie sobie swojego ulubieńca PR Black XS ![]() ![]() dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
...zwłaszcza, że 10 nie jest szczególnie droga i za kilka dyszek więcej miałbyś oryginał
![]() Zatem nie zniechecaj się do polowania na okazje, jeno pytaj przed zakupem jak Asiula prawi ![]() Swoją drogą, nie wiedziałam, że ta seria DB jest podrabiana...uczymy się wciąż, jak widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.