![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Amor Amor Sunrise - czy jest oryginalny? proszę o pomoc
zapach wydaje się być ok, ale nie znam dokładnie, bo dopiero kupiłam
![]() ![]()
#152 |
Zakorzenienie
|
Allegro jest generalnie tańsze niż perfumerie netowe, musisz tylko uważać na to, u kogo i co kupujesz. Zawsze możesz spytać tutaj przed zakupem, listę polecanych też mamy
![]() Co do Twojej sprawy, nie martwiłabym się, ewentualnie sprawdź w Sephorze czy gdzieś czy zapach się zgadza i wsio. Na pewno jest OK. |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dziękuję bardzo za odpowiedź i pomoc ![]()
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
dziewczyny, czy to mozliwe, ze Magie Noire jest podrabiane?
bylam pewna, ze nie...kupilam go niedawno na allegro...i zapach jest inny niz ten, ktory pamietam sprzed lat....zamiast gorzko-pieprzowy, jest ostro ziolowy (po jakims czasie idzie w strone szarego mydla ![]() czy to mozliwe, ze wraz z opakowaniem zostal takze zmieniony zapach? nowej butelki nie mialam...ocencie prosze...
#155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zapachu się, Magdo, nie wypowiem, ale butelka wygląda jak najbardziej okej ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Dior ma takie dziwne kody od roku, których nie czyta kalkulator... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
dzieki Aniu...ale mnie wlasnie ten zapach niepokoi...
#157 |
Zakorzenienie
|
Może była reformulacja...? Bo trudno mi uwierzyć w tak perfekcyjną podróbkę, a stare to to nie jest.
Ale nie jestem w 100% pewna....Przy okazji, nowe Oui! to też nie to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Flaszka jest bez zarzutu, starego HP już nie mam, więc trudno mi porównać sam zapach, ale też nie mam do niego zastrzeżeń - tylko ten dziwny kod...
![]() |
#160 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Magdo-to jest potwierdzony i powszechnie znany fakt ze Magie Noire zostało zreformułowane wraz ze zmianą butelki ![]() mozesz poczytać tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/w,15707...lacja.html?v=2 http://perfumeshrine.blogspot.com/20...review-of.html
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-04-12 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś ma limitowanke Jadore?? Kupiłam na all ze złotym pyłem. I co mnie dziwi, to, to, ze na korku nie ma napisu Jadore.
I co jeszcze ..... Woda jest z 06r, z tego co pamiętam w 06r kody były jeszcze na szkle ( grawer) a tu jest nalepka. MOge sie mylić, ale............... MOże ktos ma i powie |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Vilandra, o ile pamiętam to Jadore z 06 już miały nalepkę, grawer był na tych naprawdę zamierzchłych. Co do reszty nie pomogę - nie znam tej limitowanki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz? to cudnie! napisz więc , co i jak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
Różnica w cenie 'Eau Mega' w perfumerii stacjonarnej i internetowej
Cześć, dziewczyny
![]() chciałam zapytać Was o coś, co pewnie powinno było znaleźć się w wątku "Oryginał czy podróbka?", ale wątek ten jest juz zamknięty, więc pozwoliłam sobie założyć nowy. Mianowicie, nurtuje mnie różnica w cenie perfum Viktor&Rolf 'Eau Mega' pomiędzy Sephorą, a - na przykład - polecaną przez Was stroną perfumy-perfumeria.pl. Przykładowo, w Sephorze 75ml EDP kosztuje prawie 550zł, a ta sama pojemność na wyżej wymienionej stronce - jedynie 300zł. Co prawda, zamawiałam już raz perumy z tej strony (EDP Idole d'Armani) i wszystko było w porządku, jednak tak duża różnica w cenie trochę mnie zastanawia. Byłabym wdzięczna gdybyście doradziły mi, czy zakup 'Eau Mega' na tej stronie i po tej cenie będzie rozsądnym i pozbawionym ryzyka posunięciem . Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
never say no to panda
|
Dot.: Różnica w cenie 'Eau Mega' w perfumerii stacjonarnej i internetowej
wątek nie jest zamknięty, tylko doczekał się II części --> http://www.wizaz.pl/forum/showthread...8#post18541928
temat był wałkowany milion razy - perfumerie stacjonarne są droższe, bo: - lokal - legion pracowników - pseudoelitarność marki (wiadomo, dla niektórych ważniejsze przylansować się np. Flowerbombą z Sephory za 600zł, niż Flowerbombą z dolce.pl za 350zł) - i przekonanie, że klient z braku laku + strachu przed podróbkami i tak kupi u nich aha, kupować możesz śmiało ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-04-14 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
po drugie -jeśli chodzi o perfumy-perfumeria to mozesz kupować śmiało. A różnica jest duza bo Sephory i inne windują cenę tylko z powodu względnej nowosci zapachu...
![]() |
#169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Harfo, wszystkie polecone na wizazu perfumerie internetowe to poważne firmy. Można zatem kupować śmiało i oszczędzać pieniądze, o ile komuś nie przeszkadzają kurierzy, wysyłki itd. Mnie dla odmiany zastanawia czemu wszystkie niskopółkowce (pumy-nie-pumy i inne bruno-banani etc etc) mają niezmienne ceny i w douglasie, i w tanim rossmannie, i w sklepach internetowych... Wszak powinny być droższe w douglasach czy marionnaud w myśl marży - a nie są! Ciekawe dlaczego tu ta marza nie wpływa? Może zajrzy tu MichailK i się wypowie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Allegro są przynajmniej o 1/3 tansze...I właśnie zanabyłam baterię perfum Marc O'Polo (czyli półka średnia) dla bliższej i dalszej familii w cenie 23.23 zł / 50 ml na perfumeria.pl....w sklepach chodzą za ok. 100 zł? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zachodzę w głowę czemu te same niskopółkowce jak Kylie Minogue czy Mexx kupujemy po tej samej cenie w douglasach i marionnaud, a gdzie marża? W rossmannie tyle samo kosztują a tam powinny być nieco tańsze... Czy tych tanich marża się nie ima? Oto jest pytanie... PS rzecz jasna są wyjątki, ale np. Showtime kupiłam w internetowym sklepie gdzie znalazłam najtaniej, okazało się ze tańsze w rossmannie a w douglasie o dwa zlote drozsze niż w r. ... Puma Flowing - z wysyłką wyniosło mnie drozej niż w douglasie, gdzie kupiłam jednocześnie kolejną butlę (teraz mam dwie takie same). Szukałam Pure Bananiego 40ml EDP - w internecie to samo co na miescie... a powinny być tańsze bo tej marży nie ma! Chodzi mi o to że na logikę wszystkie produkty w internecie powinny być tańsze jak w tych marżowatych sklepach, a te niskopółkowce generalnie nie są i to jest ciekawe... Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-04-14 o 14:49 Powód: dopiski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi i za informację o kontynuacji wątku, bo na pewno się przyda
![]() ![]() Wielkie dzięki jeszcze raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W Rossmannie na ogół zgarniam z półki jedyną sztukę... tak było z Code, z Lei GF w promocji... Chodziło mi np. o to ze jak z pół roku temu szukałam swojej ukochanej Pumy Create w sklepach internetowych, za cholerę nie mogłam znaleźć taniej niż na mieście (biorąc też pod uwagę koszt wysyłki), skończyło się na tym że 50ml mam z douglasa a 30ml z Natury jak było w promocji - koszt ogólnie wyszedł ten sam. Moim zdaniem Pumy i inne podobne powinny być znacznie tańsze w internecie niż są, bo odpada ta marża ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- No chyba - za taką cenę... zgłupieli. Chyba jak ktoś nie ma co z pieniędzmi robić to w takiej cenie to kupi... Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-04-14 o 15:09 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Dziwna ta cena tutaj.
Harfo, osobiście sprawdzałam cenę 75 ml Eau Mega w najdroższym centrum w Irlandii, czyli Brown Thomas, i kosztowało mniej niz 100 euro - czyli ok. 400 zł....jako nowość. |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
Hej! Mam do Was pytanie. Czy CK One jest często podrabianym zapachem? Bo niby zapach bardzo popularny (więc z jednej strony podróbki powinny się często pojawiać) a z drugiej strony niedrogi (więc może się nie podrabiaczom nie opłaca?)...
Nie udało mi się niestety znaleźć odpowiedzi na to pytanie mimo że przejrzałam sporą część poprzedniej części tematu i tą w całości (co może świadczyć jednak o tym że rzadko się zdarza podróbka, albo tez o tym że przejrzałam zbyt pobieżnie ![]() Przepraszam jeśli pytam o oczywistą oczywistość ale jestem kompletnie zielona w kwestii perfum a mam okazję zakupić właśnie CK One w bardzo korzystnej cenie i mam pewne obawy. I proszę nie linczujcie mnie jeśli gdzieś o tym było bo naprawdę starałam się znaleźć ![]()
#177 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej byłoby, gdybyś wrzuciła link do miejsca zakupów lub podała źródło ich pochodzenia.
Podejrzewam, że są podrabiane, ba, nie tylko to - one są również rozkręcane, więc ktoś zmyślny może sobie dolać co-nie-bądź. Źródło jest tutaj zatem bardzo ważne ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Właśnie fakt, że są rozkręcane też mnie niepokoił, bo cóż z tego jak opakowanie oryginalne skoro w środku mógłby być jakiś syf. No nic, źródło było trochę niepewne więc zrezygnuję a zakupię sobie w którejś pewnej perfumerii internetowej (jakby nie patrzeć tam ceny też są "przyjazne"
![]() Dzięki wielkie za odpowiedź ![]()
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym sobie odpuściła na Twoim miejscu, to nie są drogie perfumy, dołożysz parę zł i będziesz spokojna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.