Oryginał czy podróbka? Część II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 15:25   #151
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Amor Amor Sunrise - czy jest oryginalny? proszę o pomoc

zapach wydaje się być ok, ale nie znam dokładnie, bo dopiero kupiłam farba już była obdrapana jak wyciągnęłam z pudełka. według mnie wszystko jest w porządku, bo w wątku o perfumeriach ta Asteria była polecana. a może po prostu pojemność albo tester mają taki kolor. kurczę, tutaj tester na tej aukcji za 90 zł (mówisz, że oryginał) a ja zapłaciłam 100 za 50ml :P boli
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:42   #152
anka_res
Zakorzenienie

Allegro jest generalnie tańsze niż perfumerie netowe, musisz tylko uważać na to, u kogo i co kupujesz. Zawsze możesz spytać tutaj przed zakupem, listę polecanych też mamy

Co do Twojej sprawy, nie martwiłabym się, ewentualnie sprawdź w Sephorze czy gdzieś czy zapach się zgadza i wsio. Na pewno jest OK.
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:55   #153
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Allegro jest generalnie tańsze niż perfumerie netowe, musisz tylko uważać na to, u kogo i co kupujesz. Zawsze możesz spytać tutaj przed zakupem, listę polecanych też mamy

Co do Twojej sprawy, nie martwiłabym się, ewentualnie sprawdź w Sephorze czy gdzieś czy zapach się zgadza i wsio. Na pewno jest OK.
oglądałam właśnie aukcje tych perfum 100ml za ok 100 zł, ale wydawało mi się, że to niemożliwe i że to jakieś podróbki.. a jednak trzeba było tutaj zapytać

ale dziękuję bardzo za odpowiedź i pomoc
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 16:54   #154
magda s.
Zakorzenienie

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II

dziewczyny, czy to mozliwe, ze Magie Noire jest podrabiane?

bylam pewna, ze nie...kupilam go niedawno na allegro...i zapach jest inny niz ten, ktory pamietam sprzed lat....zamiast gorzko-pieprzowy, jest ostro ziolowy (po jakims czasie idzie w strone szarego mydla )

czy to mozliwe, ze wraz z opakowaniem zostal takze zmieniony zapach?

nowej butelki nie mialam...ocencie prosze...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 17:09   #155
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość

bylam pewna, ze nie...kupilam go niedawno na allegro...i zapach jest inny niz ten, ktory pamietam sprzed lat....zamiast gorzko-pieprzowy, jest ostro ziolowy (po jakims czasie idzie w strone szarego mydla )

Co do zapachu się, Magdo, nie wypowiem, ale butelka wygląda jak najbardziej okej

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Layila Pokaż wiadomość
Właśnie przyleciała do mnie limitowanka HP Collector Rubis.

Niby wszystko ok, flakonik starannie wykonany, bez skaz, cieniowany, nie sądzę też, żeby komuś chciało się podrabiać te koraliki. Pudełeczko też ładnie wykonane, ma nawet wypukłe, dekoracyjne elementy. Na atomizerze cyferki 0 i 3. ALE: kod z flakonika to 9R1E.

Spotkałyście się z takim kodem u Diora?

Dior ma takie dziwne kody od roku, których nie czyta kalkulator...
Stary 2010-04-12, 17:44   #156
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Co do zapachu się, Magdo, nie wypowiem, ale butelka wygląda jak najbardziej okej [COLOR="Silver"]

.
dzieki Aniu...ale mnie wlasnie ten zapach niepokoi...
Stary 2010-04-12, 18:01   #157
anka_res
Zakorzenienie

Może była reformulacja...? Bo trudno mi uwierzyć w tak perfekcyjną podróbkę, a stare to to nie jest.

Ale nie jestem w 100% pewna....Przy okazji, nowe Oui! to też nie to samo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 18:42   #158
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
oglądałam właśnie aukcje tych perfum 100ml za ok 100 zł, ale wydawało mi się, że to niemożliwe i że to jakieś podróbki.. a jednak trzeba było tutaj zapytać

ale dziękuję bardzo za odpowiedź i pomoc
No bo generalnie większość tych100 ml za 100 zł to są podróbki, jest niewiele adresów gdzie w tej cenie dostaniesz oryginał, a zalinkowany przeze mnie to jeden z nich. Dlatego zasugerowałam Ci pytanie tutaj przed zakupami
Stary 2010-04-12, 19:25   #159
Layila
Zadomowienie

Cytat:
Co do zapachu się, Magdo, nie wypowiem, ale butelka wygląda jak najbardziej okej
Dior ma takie dziwne kody od roku, których nie czyta kalkulator...
Wysłałam zapytania do innych sprzedawców, wszyscy podali mi typowe kody Diora, tj. 3 cyferki i 1 literka Naprawdę nie mam pojęcia co o tym myśleć. Może to jakaś wersja amerykańska czy jak?

Flaszka jest bez zarzutu, starego HP już nie mam, więc trudno mi porównać sam zapach, ale też nie mam do niego zastrzeżeń - tylko ten dziwny kod...
Stary 2010-04-12, 19:38   #160
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość

Magdo
-to jest potwierdzony i powszechnie znany fakt ze Magie Noire zostało zreformułowane wraz ze zmianą butelki

mozesz poczytać tutaj:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,15707...lacja.html?v=2

http://perfumeshrine.blogspot.com/20...review-of.html

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-04-12 o 19:43
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 20:16   #161
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

Magdo
-to jest potwierdzony i powszechnie znany fakt ze Magie Noire zostało zreformułowane wraz ze zmianą butelki

mozesz poczytać tutaj:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,15707...lacja.html?v=2

http://perfumeshrine.blogspot.com/20...review-of.html
dziekuje Polly....czyli nos mnie nie zawiodl...zapach jest po prostu zmieniony...;(

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 09:58   #162
vilandra
Zakorzenienie

Czy ktoś ma limitowanke Jadore?? Kupiłam na all ze złotym pyłem. I co mnie dziwi, to, to, ze na korku nie ma napisu Jadore.
I co jeszcze ..... Woda jest z 06r, z tego co pamiętam w 06r kody były jeszcze na szkle ( grawer) a tu jest nalepka. MOge sie mylić, ale...............
MOże ktos ma i powie
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:30   #163
anka_res
Zakorzenienie

Vilandra, o ile pamiętam to Jadore z 06 już miały nalepkę, grawer był na tych naprawdę zamierzchłych. Co do reszty nie pomogę - nie znam tej limitowanki.
Stary 2010-04-13, 10:51   #164
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość
Czy ktoś ma limitowanke Jadore?? Kupiłam na all ze złotym pyłem. I co mnie dziwi, to, to, ze na korku nie ma napisu Jadore.
I co jeszcze ..... Woda jest z 06r, z tego co pamiętam w 06r kody były jeszcze na szkle ( grawer) a tu jest nalepka. MOge sie mylić, ale...............
MOże ktos ma i powie
ja mam te zlota limitowanke, moge w domu dokonac stosownych porownan
Stary 2010-04-13, 11:18   #165
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Vilandra, o ile pamiętam to Jadore z 06 już miały nalepkę, grawer był na tych naprawdę zamierzchłych. Co do reszty nie pomogę - nie znam tej limitowanki.
dzięki i za to , bo mnie już pamięc zawodzi

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ja mam te zlota limitowanke, moge w domu dokonac stosownych porownan
Masz? to cudnie! napisz więc , co i jak
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:12   #166
harfa
Przyczajenie

Różnica w cenie 'Eau Mega' w perfumerii stacjonarnej i internetowej

Cześć, dziewczyny ,
chciałam zapytać Was o coś, co pewnie powinno było znaleźć się w wątku "Oryginał czy podróbka?", ale wątek ten jest juz zamknięty, więc pozwoliłam sobie założyć nowy.
Mianowicie, nurtuje mnie różnica w cenie perfum Viktor&Rolf 'Eau Mega' pomiędzy Sephorą, a - na przykład - polecaną przez Was stroną perfumy-perfumeria.pl. Przykładowo, w Sephorze 75ml EDP kosztuje prawie 550zł, a ta sama pojemność na wyżej wymienionej stronce - jedynie 300zł.
Co prawda, zamawiałam już raz perumy z tej strony (EDP Idole d'Armani) i wszystko było w porządku, jednak tak duża różnica w cenie trochę mnie zastanawia. Byłabym wdzięczna gdybyście doradziły mi, czy zakup 'Eau Mega' na tej stronie i po tej cenie będzie rozsądnym i pozbawionym ryzyka posunięciem .
Pozdrawiam.
harfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:20   #167
cbr
never say no to panda

GG do cbr
Dot.: Różnica w cenie 'Eau Mega' w perfumerii stacjonarnej i internetowej

wątek nie jest zamknięty, tylko doczekał się II części --> http://www.wizaz.pl/forum/showthread...8#post18541928

temat był wałkowany milion razy - perfumerie stacjonarne są droższe, bo:
- lokal
- legion pracowników
- pseudoelitarność marki (wiadomo, dla niektórych ważniejsze przylansować się np. Flowerbombą z Sephory za 600zł, niż Flowerbombą z dolce.pl za 350zł)
- i przekonanie, że klient z braku laku + strachu przed podróbkami i tak kupi u nich

aha, kupować możesz śmiało

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2010-04-14 o 14:21
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:23   #168
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez harfa Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny ,
chciałam zapytać Was o coś, co pewnie powinno było znaleźć się w wątku "Oryginał czy podróbka?", ale wątek ten jest juz zamknięty, więc pozwoliłam sobie założyć nowy.
Mianowicie, nurtuje mnie różnica w cenie perfum Viktor&Rolf 'Eau Mega' pomiędzy Sephorą, a - na przykład - polecaną przez Was stroną perfumy-perfumeria.pl. Przykładowo, w Sephorze 75ml EDP kosztuje prawie 550zł, a ta sama pojemność na wyżej wymienionej stronce - jedynie 300zł.
Co prawda, zamawiałam już raz perumy z tej strony (EDP Idole d'Armani) i wszystko było w porządku, jednak tak duża różnica w cenie trochę mnie zastanawia. Byłabym wdzięczna gdybyście doradziły mi, czy zakup 'Eau Mega' na tej stronie i po tej cenie będzie rozsądnym i pozbawionym ryzyka posunięciem .
Pozdrawiam.
po pierwsze-wątku podróbkowego jest druga częś-otwarta.
po drugie -jeśli chodzi o perfumy-perfumeria to mozesz kupować śmiało.
A różnica jest duza bo Sephory i inne windują cenę tylko z powodu względnej nowosci zapachu...
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:32   #169
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Cześć, dziewczyny ,
Pozdrawiam.
To pytanie też mogłoby być podpięte do wątku o perfumeriach internetowych
Harfo, wszystkie polecone na wizazu perfumerie internetowe to poważne firmy. Można zatem kupować śmiało i oszczędzać pieniądze, o ile komuś nie przeszkadzają kurierzy, wysyłki itd. Mnie dla odmiany zastanawia czemu wszystkie niskopółkowce (pumy-nie-pumy i inne bruno-banani etc etc) mają niezmienne ceny i w douglasie, i w tanim rossmannie, i w sklepach internetowych... Wszak powinny być droższe w douglasach czy marionnaud w myśl marży - a nie są! Ciekawe dlaczego tu ta marza nie wpływa? Może zajrzy tu MichailK i się wypowie
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:35   #170
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Mnie dla odmiany zastanawia czemu wszystkie niskopółkowce (pumy-nie-pumy i inne bruno-banani etc etc) mają niezmienne ceny i w douglasie, i w tanim rossmannie, i w sklepach internetowych... Wszak powinny być droższe w douglasach czy marionnaud w myśl marży - a nie są!
No niezupełnie.

Na Allegro są przynajmniej o 1/3 tansze...I właśnie zanabyłam baterię perfum Marc O'Polo (czyli półka średnia) dla bliższej i dalszej familii w cenie 23.23 zł / 50 ml na perfumeria.pl....w sklepach chodzą za ok. 100 zł?
Stary 2010-04-14, 14:39   #171
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
No niezupełnie.

Na Allegro są przynajmniej o 1/3 tansze...I właśnie zanabyłam baterię perfum Marc O'Polo (czyli półka średnia) dla bliższej i dalszej familii w cenie 23.23 zł / 50 ml na perfumeria.pl....w sklepach chodzą za ok. 100 zł?
Aniu, ale mi nie chodzi o Allegro - tam generalnie wszystko jest tańsze. Ja sama kiedyś sprzedałam tam cenny pierścionek za 4zł, bo pusciłam od złotówki...
Zachodzę w głowę czemu te same niskopółkowce jak Kylie Minogue czy Mexx kupujemy po tej samej cenie w douglasach i marionnaud, a gdzie marża? W rossmannie tyle samo kosztują a tam powinny być nieco tańsze...
Czy tych tanich marża się nie ima? Oto jest pytanie...

PS rzecz jasna są wyjątki, ale np. Showtime kupiłam w internetowym sklepie gdzie znalazłam najtaniej, okazało się ze tańsze w rossmannie a w douglasie o dwa zlote drozsze niż w r. ...
Puma Flowing - z wysyłką wyniosło mnie drozej niż w douglasie, gdzie kupiłam jednocześnie kolejną butlę (teraz mam dwie takie same).
Szukałam Pure Bananiego 40ml EDP - w internecie to samo co na miescie... a powinny być tańsze bo tej marży nie ma!
Chodzi mi o to że na logikę wszystkie produkty w internecie powinny być tańsze jak w tych marżowatych sklepach, a te niskopółkowce generalnie nie są i to jest ciekawe...

Edytowane przez kroliczek190
Czas edycji: 2010-04-14 o 14:49 Powód: dopiski
Stary 2010-04-14, 14:50   #172
harfa
Przyczajenie

Dziękuję bardzo za odpowiedzi i za informację o kontynuacji wątku, bo na pewno się przyda. Co do tego, czym jest spowodowana niższa cena w perfumeriach niestacjonarnych to w miarę się orientuję. Zaszokowała mnie po prostu ta cena i chciałam się upewnić, pytając o radę bardziej doświadczonych ode mnie w tej kwestii . A jeśli chodzi o ceny V&R w Sephorze, to nie wydałabym na nie tyle pieniędzy. Gdybym nie znalazła tańszego, pewnego źródła, po prostu wybrałabym jakiś tańszy zapach.
Wielkie dzięki jeszcze raz.
Stary 2010-04-14, 14:55   #173
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Zachodzę w głowę czemu te same niskopółkowce jak Kylie Minogue czy Mexx kupujemy po tej samej cenie w douglasach i marionnaud, a gdzie marża? W rossmannie tyle samo kosztują a tam powinny być nieco tańsze...
Czy tych tanich marża się nie ima? Oto jest pytanie...
Bo być może Rossman ma równie wysokie marże, jak Sephora (za wyjątkiem gazetkowych promocji), tylko trudniej to zaobserwować na tych prawdziwych wysokopółkowcach, bo tych w Rossmanie jest jak na lekarstwo? Hm.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 15:12   #174
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Bo być może Rossman ma równie wysokie marże, jak Sephora (za wyjątkiem gazetkowych promocji), tylko trudniej to zaobserwować na tych prawdziwych wysokopółkowcach, bo tych w Rossmanie jest jak na lekarstwo? Hm.
Tak i ja się domyślam
W Rossmannie na ogół zgarniam z półki jedyną sztukę... tak było z Code, z Lei GF w promocji...

Chodziło mi np. o to ze jak z pół roku temu szukałam swojej ukochanej Pumy Create w sklepach internetowych, za cholerę nie mogłam znaleźć taniej niż na mieście (biorąc też pod uwagę koszt wysyłki), skończyło się na tym że 50ml mam z douglasa a 30ml z Natury jak było w promocji - koszt ogólnie wyszedł ten sam.

Moim zdaniem Pumy i inne podobne powinny być znacznie tańsze w internecie niż są, bo odpada ta marża Za to bardzo się opłaca kupować drozsze wody w netowych sklepach, aczkolwiek przy Chanel jak wiemy ta zasada nie bardzo działa... no i przy niektórych Diorach jak Addict - tez wyszło mi niegdyś to samo cenowo...

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
A jeśli chodzi o ceny V&R w Sephorze, to nie wydałabym na nie tyle pieniędzy. Gdybym nie znalazła tańszego, pewnego źródła, po prostu wybrałabym jakiś tańszy zapach.
Wielkie dzięki jeszcze raz.
No chyba - za taką cenę... zgłupieli. Chyba jak ktoś nie ma co z pieniędzmi robić to w takiej cenie to kupi...

Edytowane przez kroliczek190
Czas edycji: 2010-04-14 o 15:09 Powód: dopisek
Stary 2010-04-14, 15:16   #175
anka_res
Zakorzenienie

Dziwna ta cena tutaj.

Harfo, osobiście sprawdzałam cenę 75 ml Eau Mega w najdroższym centrum w Irlandii, czyli Brown Thomas, i kosztowało mniej niz 100 euro - czyli ok. 400 zł....jako nowość.
Stary 2010-04-14, 18:51   #176
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Hej! Mam do Was pytanie. Czy CK One jest często podrabianym zapachem? Bo niby zapach bardzo popularny (więc z jednej strony podróbki powinny się często pojawiać) a z drugiej strony niedrogi (więc może się nie podrabiaczom nie opłaca?)...

Nie udało mi się niestety znaleźć odpowiedzi na to pytanie mimo że przejrzałam sporą część poprzedniej części tematu i tą w całości (co może świadczyć jednak o tym że rzadko się zdarza podróbka, albo tez o tym że przejrzałam zbyt pobieżnie )

Przepraszam jeśli pytam o oczywistą oczywistość ale jestem kompletnie zielona w kwestii perfum a mam okazję zakupić właśnie CK One w bardzo korzystnej cenie i mam pewne obawy. I proszę nie linczujcie mnie jeśli gdzieś o tym było bo naprawdę starałam się znaleźć

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 18:55   #177
anka_res
Zakorzenienie

Najlepiej byłoby, gdybyś wrzuciła link do miejsca zakupów lub podała źródło ich pochodzenia.

Podejrzewam, że są podrabiane, ba, nie tylko to - one są również rozkręcane, więc ktoś zmyślny może sobie dolać co-nie-bądź. Źródło jest tutaj zatem bardzo ważne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 19:02   #178
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Właśnie fakt, że są rozkręcane też mnie niepokoił, bo cóż z tego jak opakowanie oryginalne skoro w środku mógłby być jakiś syf. No nic, źródło było trochę niepewne więc zrezygnuję a zakupię sobie w którejś pewnej perfumerii internetowej (jakby nie patrzeć tam ceny też są "przyjazne" ) albo u kogoś polecanego przez wizażanki na allegro.

Dzięki wielkie za odpowiedź

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:11   #179
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Właśnie fakt, że są rozkręcane też mnie niepokoił, bo cóż z tego jak opakowanie oryginalne skoro w środku mógłby być jakiś syf.
Zwłaszcza, że historia tego wątku zna takie przypadki....

Ja bym sobie odpuściła na Twoim miejscu, to nie są drogie perfumy, dołożysz parę zł i będziesz spokojna
Stary 2010-04-14, 20:52   #180
harfa
Przyczajenie

Cytat:
Dziwna ta cena tutaj.

Harfo, osobiście sprawdzałam cenę 75 ml Eau Mega w najdroższym centrum w Irlandii, czyli Brown Thomas, i kosztowało mniej niz 100 euro - czyli ok. 400 zł....jako nowość.
Są takie drogie dlatego, że u nas dostępne są tylko w Sephorze. Tak samo jest z 'Juicy Couture' w Douglasie, pomimo tego, że to ogólnie nie są jakieś bardzo drogie perfumy. Chociaż na strawberrynet.com 'Eau Mega' kosztuje dzisiaj 438zł/75ml. Może po prostu jakaś dobra oferta się trafiła na perfumy-perfumeria.pl. Ale zastanawia mnie to...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości