Oryginał czy podróbka? Część II - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-09, 19:44   #1861
poissonivy
Zakorzenienie

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II

Cytat:
Napisane przez emila730 Pokaż wiadomość
prosze o odp czy to podróbka, wydaje mi sie ze zapach jest inny niz probki tej wody ktore mam z perfumerii.
Podróbka oczywiście
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:27   #1862
Elfia4
DOMator

Czy jest szansa, że to oryginał? http://allegro.pl/narciso-rodriguez-...313086902.html
Wklejam ponieważ link do innej aukcji tej osoby pojawił się w perełkach, więc niby sprawdzony, ale kto by zaczynał licytację od złotówki. Trochę za duże ryzyko straty.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:47   #1863
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Czy jest szansa, że to oryginał? http://allegro.pl/narciso-rodriguez-...313086902.html
Wklejam ponieważ link do innej aukcji tej osoby pojawił się w perełkach, więc niby sprawdzony, ale kto by zaczynał licytację od złotówki. Trochę za duże ryzyko straty.
Od 1 zł, ale ryzyko straty zadne, bo jest ustalona cena minimalna

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:49   #1864
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Myślę, że oryginał .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 17:07   #1865
MM-1968
Rozeznanie

Witam, otrzymałam dziś moje CODE 30ml-kupione w zestawie 2*30ml. Myslę- choć mam je pierwszy raz, że są ok. Tzn. butelka i opakowanie wykonane bardzo starannie, kod na kartoniku dnie butelki wszystko gra, zapach też....tylko piszecie, że orygianły mają proste rurki.......a ten ma totalnie wygietą i co mam o tym sądzić? ma ktos CODE oryginał? Ma prostą rurkę? Kod na kartonikach jest tłoczony: 38G403 kod kreskowy z boku pudełka co sądzicie?

- ,
-magnez B6, kerabione booster, kolagen
-pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato
https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/

MM-1968 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 17:15   #1866
jessica855
Zakorzenienie

MM-1968 nie wszystkie zapachy mają proste rurki
tak małych pojemności chyba nawet nie podrabiają
piszesz że reszta ok, kody itd. także bez obaw
nich Ci ładnie pachną
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 17:26   #1867
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jessica855 Pokaż wiadomość
MM-1968 nie wszystkie zapachy mają proste rurki
tak małych pojemności chyba nawet nie podrabiają
piszesz że reszta ok, kody itd. także bez obaw
nich Ci ładnie pachną
Dzięki

- ,
-magnez B6, kerabione booster, kolagen
-pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato
https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/

MM-1968 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 23:48   #1868
mmandragorra
Rozeznanie

a po czym pozna podrobke dkny zielonego jabluszka> obawiam sie za mam do czynienia z podroba

zapraszam
mmandragorra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 23:49   #1869
anka_res
Zakorzenienie

Najlepiej wklej fotki.
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 00:06   #1870
mmandragorra
Rozeznanie

zdjecia

zapraszam
Stary 2010-11-14, 00:23   #1871
anka_res
Zakorzenienie

Nie jest dobrze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 00:37   #1872
mmandragorra
Rozeznanie

podroba?

zapraszam
Stary 2010-11-14, 02:28   #1873
anka_res
Zakorzenienie

Moim zdaniem tak.
Stary 2010-11-14, 05:27   #1874
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez mmandragorra Pokaż wiadomość
podroba?
mnie się też to jabłko nie podoba, uważam, że to podróbka
Stary 2010-11-14, 14:42   #1875
KEJTI_
Przyczajenie

Dziewczyny,
czy mogłybyście napisać jak poznajecie oryginalność perfum?
- po nr serjnych, ale co to oznacza? jest jakaś typowa sekwencja cyrf, liter? ten nr umieszczany jest zawsze w jakimś szczególnym miejscu? wytłaczany, bądź naklejony? a może zależy to od marki?
- po rurce? czy jest wygięta, czy prosta
- po staranności wykonania flakonu?

W moim poście dużo znaków zapytania, bo jestem bardzo ciekawa czym się kierujecie drogie specjalistki ;D

(Jeśli konkretna odpowiedź już gdzieś padła na forum, to proszę o link. Przeszukałam sporo wątków i nie znalazłam odpowiedzi. Nie jest moim celem zaśmiecanie i dublowanie tematu.)
KEJTI_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 15:37   #1876
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KEJTI_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
czy mogłybyście napisać jak poznajecie oryginalność perfum?
- po nr serjnych, ale co to oznacza? jest jakaś typowa sekwencja cyrf, liter? ten nr umieszczany jest zawsze w jakimś szczególnym miejscu? wytłaczany, bądź naklejony? a może zależy to od marki?
- po rurce? czy jest wygięta, czy prosta
- po staranności wykonania flakonu?

W moim poście dużo znaków zapytania, bo jestem bardzo ciekawa czym się kierujecie drogie specjalistki ;D

(Jeśli konkretna odpowiedź już gdzieś padła na forum, to proszę o link. Przeszukałam sporo wątków i nie znalazłam odpowiedzi. Nie jest moim celem zaśmiecanie i dublowanie tematu.)
Poczytaj sobie dokładnie ten wątek i podwieszony wątek weryfikacyjny (wskazówka: wytłuszczony napis "przeczytaj pierwsze posty"). Nie wierzę, że je przejrzałas, bo wszystkie te informacje są tam zawarte i chyba nie ma sensu streszczanie kilkudziesięciu stron już dostarczonych danych.
Stary 2010-11-15, 21:22   #1877
201610111032
Konto usunięte

Dziewczyny pomóżcie !!! Wymieniłam się z jedną wizażanką na perfumy a konkretnie na Słonika. Dokładnie go obejrzałam i porównałam z moją obecną flaszką która jest na 100% oryginalna, kupiona w Rossmannie. Mimo zapewnień wizażanki że perfumy są oryginalne, kupione na allegro coś mi tu nie gra. Wąchałam oba zapachy i wydają się być identyczne ale .. po pierwsze kolor perfum się różni, a po drugie butelka wydaje się być minimalnie mniejsza. A czy kod 6E01 jest prawidłowy? Nie wiem może jestem przewrażliwiona. Na szczęście nie wysłałam jeszcze do niej swoich perfum.
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 03:45   #1878
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez miszona Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie !!! Wymieniłam się z jedną wizażanką na perfumy a konkretnie na Słonika. Dokładnie go obejrzałam i porównałam z moją obecną flaszką która jest na 100% oryginalna, kupiona w Rossmannie. Mimo zapewnień wizażanki że perfumy są oryginalne, kupione na allegro coś mi tu nie gra. Wąchałam oba zapachy i wydają się być identyczne ale .. po pierwsze kolor perfum się różni, a po drugie butelka wydaje się być minimalnie mniejsza. A czy kod 6E01 jest prawidłowy? Nie wiem może jestem przewrażliwiona. Na szczęście nie wysłałam jeszcze do niej swoich perfum.
Najlepiej wklej zdjęcie. Format kodu jest prawidłowy. A rurka prosta? Co do koloru, Słoń z czasem minimalnie ciemnieje, więc może jest jakiś starszy.
Stary 2010-11-16, 11:08   #1879
Moniqas
Przyczajenie

GG do Moniqas

Witam serdecznie! Chciałabym zapytać, czy któraś z Was zamawiała może na stronie perfumy-perfumeria.pl wody:

Davidoff Cool Water
albo
Calvin Klein Euphoria?

Czy mogę zaufać tej perfumerii? (niby polecacie ją jako wiarygodną, ale w internecie spotkałam się z negatywnymi koemtarzami, jakoby ta perfumeria rozprowadzała podórby). Jak to jest, lepiej zamówić 50 ml i mieć pewność, że dostanę oryginał, czy wziąć 100 ml i ryzykować kupno podróby?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 13:07   #1880
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Moniqas Pokaż wiadomość
Witam serdecznie! Chciałabym zapytać, czy któraś z Was zamawiała może na stronie perfumy-perfumeria.pl wody:

Davidoff Cool Water
albo
Calvin Klein Euphoria?

Czy mogę zaufać tej perfumerii? (niby polecacie ją jako wiarygodną, ale w internecie spotkałam się z negatywnymi koemtarzami, jakoby ta perfumeria rozprowadzała podórby). Jak to jest, lepiej zamówić 50 ml i mieć pewność, że dostanę oryginał, czy wziąć 100 ml i ryzykować kupno podróby?
skoro ją tutaj polecamy to znaczy, że nie ma się co bać, a zawsze się znajdzie jakiś wszechwiedzący i będzie walił negatywy bo on uważa, że tylko w sephorach i innych takich kupi oryginal
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 13:34   #1881
Antilia
Uzależnienie

Ja mam kilka pytań o Euphorię.
Kupiłam u polecanego sprzedawcy, więc wszystko powinno być ok, ale czytając ten wątek zauważyłam, że wymieniacie kolor perfum jako ważny przy weryfikacji. Moje perfumy maja kolor siny, wpada lekko w niebieski - z pewnością nie jest to kolor różowo-fioletowy. Jaki powinny mieć faktycznie kolor?
Edit: chciałam zrobić foto i przy poświeceniu lampką kolor jest jednak różowo-fioletowy, w świetle dziennym sino-niebieski.

Naklejka jest od spodu, wszystkie napisy się niby zgadzają ale nie ma na niej wybitego kodu.
Nie znalazłam też kodu na pudełku, pod kodem kreskowym była naklejka i po jej odsłonięciu okazało się, że część pod nią się znajdująca została wycięta. Karton był zafoliowany-od góry zgrzany a od spodu sklejony okrągłymi naklejkami.

Co Wy na to?

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla

Edytowane przez Antilia
Czas edycji: 2010-11-16 o 13:43
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 14:11   #1882
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

euphoria zmienia kolor, to wiem na pewno, z czasem nawet robi się przezroczysta. o resztę trzeba pytać posiadaczki zapachu bo ja już flaszki nie mam, bo posłałam w świat
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 14:27   #1883
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Ja mam kilka pytań o Euphorię.
Kupiłam u polecanego sprzedawcy, więc wszystko powinno być ok, ale czytając ten wątek zauważyłam, że wymieniacie kolor perfum jako ważny przy weryfikacji. Moje perfumy maja kolor siny, wpada lekko w niebieski - z pewnością nie jest to kolor różowo-fioletowy. Jaki powinny mieć faktycznie kolor?
Edit: chciałam zrobić foto i przy poświeceniu lampką kolor jest jednak różowo-fioletowy, w świetle dziennym sino-niebieski.

Naklejka jest od spodu, wszystkie napisy się niby zgadzają ale nie ma na niej wybitego kodu.
Nie znalazłam też kodu na pudełku, pod kodem kreskowym była naklejka i po jej odsłonięciu okazało się, że część pod nią się znajdująca została wycięta. Karton był zafoliowany-od góry zgrzany a od spodu sklejony okrągłymi naklejkami.

Co Wy na to?

Niektóre perfumy wraz z upływem czasu, ale też i nieodpowiednim przechowywaniem zmieniają kolor, dlatego podczas weryfikacji należy zwrócić na to uwagę, aby nie stać się posiadaczem takiego podstarzałego pachnidła Czasami w ślad za tym zmienia się również zapach, choć w przypadku Euphorii - z tego co pamiętam - posiadaczki pisały, że nawet jak kolor uległ zmianie i stał się sino- niebieski, to zapach pozostał taki sam. Nie wiem, po jakim czasie kolor zaczyna blaknąć, ale moja Euphoria ma bodajże ponad dwa lata i kolor nie zmienił się.

Ja również niedawno dostałam taki zmajstrowany flakon z powycinanymi wszystkimi numerami. Po zakodowanej dacie produkcji została tylko dziura w kartoniku zaklejona taśmą, Z naklejki na spodzie flakonika również wycięto numer, a folię z powrotem zaklejono

Antilia, a sprawdzałaś, czy zapach w porządku?

Edytowane przez Emiks
Czas edycji: 2010-11-16 o 18:00
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 15:23   #1884
jojka123
Raczkowanie

Hejka oryginał czy podróbka, wiem ,żę pytanie po czasie bo już kliknełam , pomocy http://allegro.pl/chanel-coco-mademo...317088164.html
jojka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 16:09   #1885
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

Cytat:
Napisane przez jojka123 Pokaż wiadomość
Hejka oryginał czy podróbka, wiem ,żę pytanie po czasie bo już kliknełam , pomocy http://allegro.pl/chanel-coco-mademo...317088164.html
Powiem Ci moje zdanie, ale wszelkie wnioski należą do Ciebie, to jedynie moje subiektywne odczucie

Człowiek ten zapewniał mnie kiedyś w mailu, że wszystkie produkty na jego aukcjach to oryginały.

Ale mnie osobiście przed kupnem u niego przyhamowała formułka, którą umieścił w zakładce "O mnie" , że przedmioty kupione na jego aukcji, po dokonaniu transakcji nie podlegają gwarancji , rękojmi i zwrotowi.

Mi się takie coś jednak nie podoba i na widok czegoś takiego zapala się "czerwona lampka" w mojej mózgownicy.

Może jestem w tym sensie jedyna i głupia, ale : nie podlega gwarancji . ? - A jesli sprzeda produkt przeterminowany?
Nie podlega zwrotowi . ? - A jeśli dostaniemy produkt uszkodzony bądź niezgodny z opisem chociażby wskutek pomyłki sprzedającego?
Nie podlega rękojmi. ? - jak wyżej....

Rozumiem o rękojmi, ponieważ to nie firma, ale pozostałe formułki moim zdaniem ( moim, przepraszam jeśli kogoś uraziłam, proszę wtedy o wyprowadzenie mnie z błędu - będę wdzięczna) to ucieczka od ewentualnej odpowiedzialności za siebie, gdyby mu się przytrafił drobny, tudzież poważniejszy incydent .... np. przypadkowo zaplątana w jego aukcjach gdzieś podróbeczka....

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976

Edytowane przez itaka
Czas edycji: 2010-11-16 o 16:12
itaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 16:41   #1886
jojka123
Raczkowanie

Dzięki za odp. Przyznam bez bicia , że nie czytałam tej strony "o mnie" Nie pozostaje mi nic innego jak wierzyc ,że dostanę oryginał
Stary 2010-11-16, 17:07   #1887
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Jojka123, zauważ również, że w opisie aukcji nie ma najmniejszej wzmianki na temat oryginalności perfum. Jest natomiast tekst:

"Sprzedaję to, co widać na zdjęciu"

A moim zdaniem, to na tym zdjęciu nieciekawie widać

Itaka, nie jesteś jedyna, ja również tak myślę. Pisać regułki to sobie można Sobie, ale nie dla klientów. Każdy towar można reklamować, a nawet zwrócić - tak jak piszesz - jeśli jest przeterminowany wadliwy, czy niezgodny z opisem. Z tym że jest druga strona medalu - uczciwość i kultura sprzedającego, a z tym, to już bywa różnie.
Stary 2010-11-16, 17:26   #1888
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
Niektóre perfumy wraz z upływem czasu, ale też i nieodpowiednim przechowywaniem zmieniają kolor, dlatego podczas weryfikacji należy zwrócić na to uwagę, aby nie stać się posiadaczem takiego podstarzałego pachnidła Czasami w ślad za tym zmienia się również zapach, choć w przypadku Euphorii - z tego co pamiętam - posiadaczki pisały, że nawet jak kolor uległ zmianie i stał się sino- niebieski, to zapach pozostał taki sam. Nie wiem, po jakim czasie kolor zaczyna blaknąć, ale moja Euphoria ma bodajże ponad dwa lata i kolor nie zmienił się.

Ja również niedawno dostałam taki zmajstrowany flakon z powycinanymi wszystkimi numerami. Po zakodowanej dacie produkcji została tylko dziura w kartoniku zaklejona taśmą, Z naklejki na spodzie flakonika również wycięto numer, a folię z powrotem zaklejono

Antilia, a sprawdzałąś, czy zapach w porządku?
Nie sprawdzałam, bo mam katar
Sprzedawca jest polecany, komentarze ma dobre dlatego nie wiem co mam o tym myśleć.

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 17:31   #1889
jojka123
Raczkowanie

Gdzie najlepiej sprawdzić oryginalność tej wody , jak już będę ją miała

Edytowane przez jojka123
Czas edycji: 2010-11-16 o 17:34
Stary 2010-11-16, 17:58   #1890
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Nie sprawdzałam, bo mam katar
Sprzedawca jest polecany, komentarze ma dobre dlatego nie wiem co mam o tym myśleć.
Nic tylko musisz czekać, aż Ci katar minie i wierzę, że będziesz miała więcej szczęścia ode mnie, bo ja już swój przetestowałam na wszystkie możliwe sposoby i najwyraźniej dostałam zwietrzały unikat z ąmerykańskiej premiery sprzed lat

Cytat:
Gdzie najlepiej sprawdzić oryginalność tej wody , jak już będę ją miała
Zanim zabierzesz się do praktycznego sprawdzania oryginalności, napisz mail do sprzedawcy z prośbą o dodatkowe zdjęcia atomizera, spodu flakonika i numer seryjny. Spróbuj przynajmniej, wyjaśnij, że masz wątpliwości, jeśli nie będzie miał nic do ukrycia, to Ci odpisze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości