![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
Podróbka oczywiście
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
DOMator
|
Czy jest szansa, że to oryginał? http://allegro.pl/narciso-rodriguez-...313086902.html
Wklejam ponieważ link do innej aukcji tej osoby pojawił się w perełkach, więc niby sprawdzony, ale kto by zaczynał licytację od złotówki. Trochę za duże ryzyko straty. |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Rozeznanie
|
Witam, otrzymałam dziś moje CODE 30ml-kupione w zestawie 2*30ml. Myslę- choć mam je pierwszy raz, że są ok. Tzn. butelka i opakowanie wykonane bardzo starannie, kod na kartoniku dnie butelki wszystko gra, zapach też....tylko piszecie, że orygianły mają proste rurki.......a ten ma totalnie wygietą i co mam o tym sądzić? ma ktos CODE oryginał? Ma prostą rurkę? Kod na kartonikach jest tłoczony: 38G403 kod kreskowy z boku pudełka co sądzicie?
![]() |
#1867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1868 |
Rozeznanie
|
a po czym pozna podrobke dkny zielonego jabluszka> obawiam sie za mam do czynienia z podroba
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej wklej fotki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Rozeznanie
|
zdjecia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Zakorzenienie
|
Nie jest dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Rozeznanie
|
podroba?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
spin doctor
|
mnie się też to jabłko nie podoba, uważam, że to podróbka
#1875 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
czy mogłybyście napisać jak poznajecie oryginalność perfum? - po nr serjnych, ale co to oznacza? jest jakaś typowa sekwencja cyrf, liter? ten nr umieszczany jest zawsze w jakimś szczególnym miejscu? wytłaczany, bądź naklejony? a może zależy to od marki? - po rurce? czy jest wygięta, czy prosta - po staranności wykonania flakonu? W moim poście dużo znaków zapytania, bo jestem bardzo ciekawa czym się kierujecie drogie specjalistki ;D (Jeśli konkretna odpowiedź już gdzieś padła na forum, to proszę o link. Przeszukałam sporo wątków i nie znalazłam odpowiedzi. Nie jest moim celem zaśmiecanie i dublowanie tematu.) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny pomóżcie !!! Wymieniłam się z jedną wizażanką na perfumy a konkretnie na Słonika. Dokładnie go obejrzałam i porównałam z moją obecną flaszką która jest na 100% oryginalna, kupiona w Rossmannie. Mimo zapewnień wizażanki że perfumy są oryginalne, kupione na allegro coś mi tu nie gra. Wąchałam oba zapachy i wydają się być identyczne ale .. po pierwsze kolor perfum się różni, a po drugie butelka wydaje się być minimalnie mniejsza. A czy kod 6E01 jest prawidłowy? Nie wiem może jestem przewrażliwiona. Na szczęście nie wysłałam jeszcze do niej swoich perfum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]() |
#1879 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie! Chciałabym zapytać, czy któraś z Was zamawiała może na stronie perfumy-perfumeria.pl wody:
Davidoff Cool Water albo Calvin Klein Euphoria? Czy mogę zaufać tej perfumerii? (niby polecacie ją jako wiarygodną, ale w internecie spotkałam się z negatywnymi koemtarzami, jakoby ta perfumeria rozprowadzała podórby). Jak to jest, lepiej zamówić 50 ml i mieć pewność, że dostanę oryginał, czy wziąć 100 ml i ryzykować kupno podróby?
#1880 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Uzależnienie
|
Ja mam kilka pytań o Euphorię.
Kupiłam u polecanego sprzedawcy, więc wszystko powinno być ok, ale czytając ten wątek zauważyłam, że wymieniacie kolor perfum jako ważny przy weryfikacji. Moje perfumy maja kolor siny, wpada lekko w niebieski - z pewnością nie jest to kolor różowo-fioletowy. Jaki powinny mieć faktycznie kolor? Edit: chciałam zrobić foto i przy poświeceniu lampką kolor jest jednak różowo-fioletowy, w świetle dziennym sino-niebieski. Naklejka jest od spodu, wszystkie napisy się niby zgadzają ale nie ma na niej wybitego kodu. Nie znalazłam też kodu na pudełku, pod kodem kreskowym była naklejka i po jej odsłonięciu okazało się, że część pod nią się znajdująca została wycięta. Karton był zafoliowany-od góry zgrzany a od spodu sklejony okrągłymi naklejkami. Co Wy na to?
Bridezilla ![]() Edytowane przez Antilia Czas edycji: 2010-11-16 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Konto usunięte
|
euphoria zmienia kolor, to wiem na pewno, z czasem nawet robi się przezroczysta. o resztę trzeba pytać posiadaczki zapachu bo ja już flaszki nie mam, bo posłałam w świat
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre perfumy wraz z upływem czasu, ale też i nieodpowiednim przechowywaniem zmieniają kolor, dlatego podczas weryfikacji należy zwrócić na to uwagę, aby nie stać się posiadaczem takiego podstarzałego pachnidła ![]() Ja również niedawno dostałam taki zmajstrowany flakon z powycinanymi wszystkimi numerami. Po zakodowanej dacie produkcji została tylko dziura w kartoniku zaklejona taśmą, Z naklejki na spodzie flakonika również wycięto numer, a folię z powrotem zaklejono ![]() Antilia, a sprawdzałaś, czy zapach w porządku? Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2010-11-16 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Cytat:
![]() Człowiek ten zapewniał mnie kiedyś w mailu, że wszystkie produkty na jego aukcjach to oryginały. Ale mnie osobiście przed kupnem u niego przyhamowała formułka, którą umieścił w zakładce "O mnie" , że przedmioty kupione na jego aukcji, po dokonaniu transakcji nie podlegają gwarancji , rękojmi i zwrotowi. Mi się takie coś jednak nie podoba i na widok czegoś takiego zapala się "czerwona lampka" w mojej mózgownicy. Może jestem w tym sensie jedyna i głupia, ale : nie podlega gwarancji . ? - A jesli sprzeda produkt przeterminowany? Nie podlega zwrotowi . ? - A jeśli dostaniemy produkt uszkodzony bądź niezgodny z opisem chociażby wskutek pomyłki sprzedającego? Nie podlega rękojmi. ? - jak wyżej.... Rozumiem o rękojmi, ponieważ to nie firma, ale pozostałe formułki moim zdaniem ( moim, przepraszam jeśli kogoś uraziłam, proszę wtedy o wyprowadzenie mnie z błędu - będę wdzięczna) to ucieczka od ewentualnej odpowiedzialności za siebie, gdyby mu się przytrafił drobny, tudzież poważniejszy incydent .... np. przypadkowo zaplątana w jego aukcjach gdzieś podróbeczka.... ![]()
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... ![]() Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2010-11-16 o 16:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odp. Przyznam bez bicia , że nie czytałam tej strony "o mnie" Nie pozostaje mi nic innego jak wierzyc ,że dostanę oryginał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Sprzedaję to, co widać na zdjęciu" A moim zdaniem, to na tym zdjęciu nieciekawie widać ![]() Itaka, nie jesteś jedyna, ja również tak myślę. Pisać regułki to sobie można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() Sprzedawca jest polecany, komentarze ma dobre dlatego nie wiem co mam o tym myśleć.
![]() |
#1889 |
Raczkowanie
|
Gdzie najlepiej sprawdzić oryginalność tej wody , jak już będę ją miała
![]() Edytowane przez jojka123 Czas edycji: 2010-11-16 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zanim zabierzesz się do praktycznego sprawdzania oryginalności, napisz mail do sprzedawcy z prośbą o dodatkowe zdjęcia atomizera, spodu flakonika i numer seryjny. Spróbuj przynajmniej, wyjaśnij, że masz wątpliwości, jeśli nie będzie miał nic do ukrycia, to Ci odpisze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.