Oryginał czy podróbka? Część II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 19:42   #241
kalendarzowa_wiosna
Raczkowanie

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II

Perfumy są wystawione na gazetowym straganiku. Sprzedająca - Yolene, może ktoś wcześniej kupował? Zdjęcia były robione komórką i podejrzewam, że stąd zły kolor flakonu. Wątpliwości miałam też co do koloru pompki - wszędzie widziałam srebrną a ta jest raczej złota, ale to też może wina aparatu. Zapytam jeszcze sprzedającą o ten kod.
kalendarzowa_wiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 20:07   #242
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalendarzowa_wiosna Pokaż wiadomość
Wątpliwości miałam też co do koloru pompki - wszędzie widziałam srebrną a ta jest raczej złota, ale to też może wina aparatu. .
Na moim monitorze jest srebrna...
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 20:21   #243
kalendarzowa_wiosna
Raczkowanie

Aha
W takim razie zapytam się jeszcze o ten kod i napiszę jeszcze raz jak już będę wszystko wiedziała. Dziękuję za pomoc!
kalendarzowa_wiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 10:41   #244
Soso
Zakorzenienie

Czy to może byc oryginał? Bo nie wydaje mi się, ale moze przewrażliwiona jestem.
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 10:57   #245
lux perpetua
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Czy to może byc oryginał? Bo nie wydaje mi się, ale moze przewrażliwiona jestem.
Ja wprawdzie ekspertem nie jestem , ale myślę, że nie jesteś przewrażliwiona
To podróbka - strasznie grube dno, zbyt zakrzywiona rurka, szkło jakieś takie nierówne, korek też niezbyt foremny...

lux perpetua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:02   #246
zania
Matka buldoga

Ja tez ekspertem w przypadku tych perfum nie jestem, ale z tego co sie naogladalam podzielam zdanie lux perpetui - to jest podroba
Stary 2010-04-20, 11:10   #247
Marsiglia
BAN stały

Cytat:

oj tak, podrobka.
Dodam jeszcze tylko, ze grzybek tez nieprawidłowy i korek powinien być "oszroniony". I ten kolor... zbyt ciemny.

Edytowane przez Marsiglia
Czas edycji: 2010-04-20 o 11:13
Marsiglia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 11:16   #248
Soso
Zakorzenienie

Dziękuję. Zgadzam się z Wami we wszystkich punktach, jednak nie chciałam pochopnie wydawać sądu, bo ta flaszka jest na wymiankowym
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 12:23   #249
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie weszłam tu żeby o to samo spytać, bo perfum jest mój, szkoda, że dałyście linka, że tu rozmawiacie, ale na szczęście dokopałam się tu i mam już 100%pewność.

Ale mogę go mieć na wymiankowym skoro dodałam informację, że to podróbka?
Czy możecie mi powiedzieć ile ona jest warta..?

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2010-04-20 o 12:24
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 12:25   #250
Marsiglia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Właśnie weszłam tu żeby o to samo spytać, bo perfum jest mój, szkoda, że dałyście linka, że tu rozmawiacie, ale na szczęście dokopałam się tu i mam już 100%pewność.

Dlatego napisałam do Ciebie, żeby Cie uświadomić.
Zdarza się niestety , że zostajemy obdarowywani podróbkami
Stary 2010-04-20, 12:27   #251
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marsiglia Pokaż wiadomość
Dlatego napisałam do Ciebie, żeby Cie uświadomić.
Zdarza się niestety , że zostajemy obdarowywani podróbkami
Dobrze, że go nie wymieniłam bez informacji że to podróbka, uf. Dzięki.
Stary 2010-04-20, 12:42   #252
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość

Ale mogę go mieć na wymiankowym skoro dodałam informację, że to podróbka?
Czy możecie mi powiedzieć ile ona jest warta..?
Warta to ona raczej nic nie jest ;-)

Nie jestem pewna, czy możesz ją wymieniać, acz mam wrażenie, że modzi z Targowiska dają za to ostrzeżenia / bany - może lepiej sprawdź.

Natomiast gdybyś spróbowała ją sprzedać (choćby i na All) teoretycznie grozi Ci odpowiedzialności karna i cywilna - świadomie rozprowadzasz nielegalny towar (w sumie świadomie czy nie, to nie ma znaczenia). Może trudno Ci w to uwierzyć, a jednak tak jest.
Stary 2010-04-20, 12:53   #253
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Warta to ona raczej nic nie jest ;-)

Nie jestem pewna, czy możesz ją wymieniać, acz mam wrażenie, że modzi z Targowiska dają za to ostrzeżenia / bany - może lepiej sprawdź.

Natomiast gdybyś spróbowała ją sprzedać (choćby i na All) teoretycznie grozi Ci odpowiedzialności karna i cywilna - świadomie rozprowadzasz nielegalny towar (w sumie świadomie czy nie, to nie ma znaczenia). Może trudno Ci w to uwierzyć, a jednak tak jest.
OK, dzięki. Poszukam zatem informacji na ten temat.
A kiedyś kupiłam Tacie La'coste na allegro, niestety podróbka o czym nie bylo oczywiście informacji wrrr. Nie wiedziałam wówczas, że na forum jest weryfikacja oryginalności perfum. Wizaz to jednak potęga.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Szukam i nie mogę znaleźć
Stary 2010-04-20, 13:21   #254
anka_res
Zakorzenienie

Po prostu spytaj moda. Pamiętam co najmniej jednego bana lub ostrzeżenie za wymianę podróbek, musiałabyś przewertować czarną listę na kosmetycznym. Szanse są, że ktoś na Ciebie doniesie i tak - popatrz na to tak, wizaż też nie chce się narażać na zarzuty / pozwy, że umożliwia wymienianie nielegalnego towaru.

Szczerze to ja bym sobie na Twoim miejscu odpuściła, zwłaszcza, że prestiżu to nie dodaje - ja bym nie kupiła / wymieniła niczego od osoby, która oferuje podróbki.
Stary 2010-04-20, 13:31   #255
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Po prostu spytaj moda. Pamiętam co najmniej jednego bana lub ostrzeżenie za wymianę podróbek, musiałabyś przewertować czarną listę na kosmetycznym. Szanse są, że ktoś na Ciebie doniesie i tak - popatrz na to tak, wizaż też nie chce się narażać na zarzuty / pozwy, że umożliwia wymienianie nielegalnego towaru.

Szczerze to ja bym sobie na Twoim miejscu odpuściła, zwłaszcza, że prestiżu to nie dodaje - ja bym nie kupiła / wymieniła niczego od osoby, która oferuje podróbki.
Dzięki, masz rację, nie będę chyba nawet pytać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 12:40   #256
kasienkie
Rozeznanie

Dziewczyny, proszę o pomoc. Chyba wymieniłam moje oryginalne Soir de Lune na podróbkę Coco Mademoiselle... Proszę o weryfikację ostateczną, choć ja już prawie pewna jestem, że to podróbka
Dodaję zdjęcia, co prawda robione telefonem, ale chyba i tak widać wszystko. [Flakon to 50ml EDP.] Ten atomizer jak zobaczyłam to się załamałam. Przed wymianą Wizażanka wrzuciła zdjęcia ale atomizer pod korkiem nie był widoczny, a zdjęcia były rozmazane (wszystko zresztą widać w moim aktualnym wątku wymiankowym na pierwszej stronie, gdzie doszło do tej wymiany). Ponadto korek jest obdrapany - odchodzi biała farba, a to się chyba w przypadku oryginału nie zdarza. Kod z tyłu butelki 8706 i wg datecalculatora wyprodukowany w 2007r. Nie myślałam przed wymianą, że mogę trafić na podróbkę, bo ten flakonik pochodził od Wizażanki, która ma 61 pozytywnych komentarzy.
Proszę o ostateczną ocenę czy to na 100% podróbka.
kasienkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:46   #257
Marsiglia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasienkie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę o pomoc. Chyba wymieniłam moje oryginalne Soir de Lune na podróbkę Coco Mademoiselle... Proszę o weryfikację ostateczną, choć ja już prawie pewna jestem, że to podróbka
Dodaję zdjęcia, co prawda robione telefonem, ale chyba i tak widać wszystko. [Flakon to 50ml EDP.] Ten atomizer jak zobaczyłam to się załamałam. Przed wymianą Wizażanka wrzuciła zdjęcia ale atomizer pod korkiem nie był widoczny, a zdjęcia były rozmazane (wszystko zresztą widać w moim aktualnym wątku wymiankowym na pierwszej stronie, gdzie doszło do tej wymiany). Ponadto korek jest obdrapany - odchodzi biała farba, a to się chyba w przypadku oryginału nie zdarza. Kod z tyłu butelki 8706 i wg datecalculatora wyprodukowany w 2007r. Nie myślałam przed wymianą, że mogę trafić na podróbkę, bo ten flakonik pochodził od Wizażanki, która ma 61 pozytywnych komentarzy.

wlaśnie porownałam swoje własnie 50 EDP z Twoja flaszka.
I powiem Ci, że wszystko poza tym dziwnym atomizerem jest OK
Stary 2010-04-22, 12:48   #258
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie niewyraźne te zdjęcia...
Co do paska na korku to może się obdrapywać, nie może się oczywiście odklejać i nie może być widać jak się na siebie nachodzi, ale ja kupiłam oryginalną but. i na pasku są takie drobne ryski jakby popękało...
Jedyne co nie pasuje na podst. tych zdjęć to atomizer . Ale moim zdaniem powinna przyjąć tę wodę. Rozumiem, że wcześniej nie wspomniała a dziwnym atomizerze i odpyśniętym pasku?
Moim zdaniem poza tym atomizerem to jednak wygląda OK...
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:52   #259
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marsiglia Pokaż wiadomość
wlaśnie porownałam swoje własnie 50 EDP z Twoja flaszka.
I powiem Ci, że wszystko poza tym dziwnym atomizerem jest OK

Nie podoba mi się również nierównomierne wygięcie ścianek flaszki (widać na zdjęciu denka).

Natomiast co do tego "dziwnego atomizera" - wygląda na to, że ktoś zdjął metalową obręcz - mogę sobie tylko wyobrażać w jakim celu, ale pierwsze co przychodzi mi na myśl to odgięcie spreju i majstrowanie przy zawartości :-( takie rzeczy, niestety, się zdarzają. Zdjęcie tego to nie jest wcale prosta sprawa, więc ktoś to raczej po coś zrobił, a nie z nudów. W każdym razie to w żadnym razie nie jest pełnowartościowy produkt, z takim uszkodzeniem, nikt tego od Ciebie nie weźmie / odkupi.

Aha, nie twierdzę, że przy korku majstrowała wizażanka, być może poprzedni właściciel, no ale niestety. Nie rozumiem, jak można o czymś takim nie uprzedzić

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2010-04-22 o 12:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 12:53   #260
magda s.
Zakorzenienie

farba moze odchodzic, zdarza sie...
na zdjeciach niewiele widac...ale...

atomizer wyglada, jakby nie mial jednej czesci...jakby nakladki, tylko nie wiem czy ona jest 'sciagalna' (probowalam u siebie delikatnie zdjac i sie nie da...moze wiecej sily trzeba...nie bede probowac)

jesli ma kod taki jak powinna i szklany korek to juz polowa sukcesu...podroby tego raczej nie maja...(no chyba, ze te drozsze od oryginalow )
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:55   #261
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem, jak można o czymś takim nie uprzedzić
Też nie rozumiem jak można coś takiego puścić bez uprzedzenia...
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:10   #262
kasienkie
Rozeznanie

O dziwnym atomizerze dowiedziałam się dopiero jak otworzyłam paczkę i zdjęłam korek. A czy taki atomizer nie dyskwalifikuje tej flaszki? Pierwszy raz widzę coś takiego w ogóle przy flakoniku z wyższej półki. Myślałam, że każdy flakonik Coco Mademoiselle EDP o pojemności 50ml wygląda tak samo. No sama nie wiem, pierwszy raz po prostu widzę taki atomizer u Chanel i nie wiem co mam myśleć i ogólnie jestem ciężko przestraszona
Stary 2010-04-22, 13:17   #263
anka_res
Zakorzenienie

No piszę właśnie, że dyskwalifikuje (moim zdaniem).

Nawet, jeśli perfumy są oryginalne, majstrowano prawdopodobnie przy korku a więc być może i zawartości.
Stary 2010-04-22, 13:19   #264
kasienkie
Rozeznanie

Korek jest na szczęście szklany, ale korek to można akurat od innej flaszki wziąć to żaden problem. Wizażanki z którą ja się wymieniłam na Coco absolutnie nie posądzam o majstrowanie przy atomizerze. Jeśli już to kogoś z kim ona mogła się na te Coco wcześniej wymieniać, ale to też co najmniej dziwne, bo owa Wizażanka cieszy się popularnością na wizażu i chyba blog kosmetyczny prowadzi, a jej kolekcja budzi podziw i wywołuje u mnie ślinotok.
Kurcze, bo zapach tej Coco mi się wydaje całkiem okej. Może to rzeczywiście tylko tej nasadki na atomizerze brakuje. Chyba przejadę się jutro do sephory ze swoją flaszką na porównanie zanim wystawię przekupkę.
Dziękuję Wam dziewczyny za wasze opinie
Stary 2010-04-22, 13:41   #265
evelle
Wtajemniczenie

dziewczyny, a co myslicie o tej Coco?
evelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:55   #266
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Korek jest na szczęście szklany, ale korek to można akurat od innej flaszki wziąć to żaden problem. Wizażanki z którą ja się wymieniłam na Coco absolutnie nie posądzam o majstrowanie przy atomizerze. Jeśli już to kogoś z kim ona mogła się na te Coco wcześniej wymieniać, ale to też co najmniej dziwne, bo owa Wizażanka cieszy się popularnością na wizażu i chyba blog kosmetyczny prowadzi, a jej kolekcja budzi podziw i wywołuje u mnie ślinotok.
Kurcze, bo zapach tej Coco mi się wydaje całkiem okej. Może to rzeczywiście tylko tej nasadki na atomizerze brakuje. Chyba przejadę się jutro do sephory ze swoją flaszką na porównanie zanim wystawię przekupkę.
Kasienkie, a nasadka nie została przypadkiem w środku korka?
Wiem, że dziewczyny podobnie ze Smokami miały. Nasadka jakaś felerna była i zdejmowała się razem z korkiem.

Edytowane przez homyk
Czas edycji: 2010-04-22 o 14:41
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:02   #267
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:

Hm, ja widzę u Twojej Wizażanki zaledwie 6 pozytywnych przekupek, a nie 60?
Stary 2010-04-22, 14:06   #268
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evelle Pokaż wiadomość
dziewczyny, a co myslicie o tej Coco?
ja mysle dobrze

jedyne co mnie zastanawia to nierowne "zejscie" szkla na ostatnim zdjeciu...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:20   #269
kasienkie
Rozeznanie

Cytat:
Hm, ja widzę u Twojej Wizażanki zaledwie 6 pozytywnych przekupek, a nie 60?
Ale ona tą Coco M miała z wymianki z Wizażanką która ma 61 komentarzy. Wątpię żeby kłamała i myślę, że to ten sam flakonik (nawet po zdjęciach mi się tak wydaje).

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Kasienkie, a nasadka nie została przypadkiem w środku korka?
Wiem, że dziewczyny podobnie ze Smokami miały. Nasadka jakaś flelerna była i zdejmowała się razem z korkiem.
Kurcze rzeczywiście, nie zauważyłam że nasadka jest w środku korka. To teraz się uspokoiłam...ufff... dziękuję, bo ja nawet bym na coś takiego nie wpadła. W sumie to dziwne, że zostaje w środku korka, ale skoro już się takie rzeczy wcześniej zdarzały to chyba juz nie ma powodu do niepokoju No kamień z serca mi spadł Wielkie dzięki
Stary 2010-04-22, 14:36   #270
evelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
jedyne co mnie zastanawia to nierowne "zejscie" szkla na ostatnim zdjeciu...
takie nierówne zejście widoczne jest szczególnie od tyłu flakonu i z jednej strony jakby bardziej nierówne hmmm
evelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości