![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
Oryginał Pure nie ma takiego grubego dna przede wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy ten JOOP i Dior mogą byc oryginalne? JOOP ma chyba za ciemny korek, albo mi sie tak wydaje... z kolei Dior jest bez atomizera tylko z koreczkiem... Pozmóżcie....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2944 |
Matka buldoga
|
Ja wogole nie moge opanowac wiedzy o truciznach
![]() ![]() Wiem, ze flaszki w ksztalcie jajka mialy byc be, a potem sie okazalo, ze takie jajko to jakas poprzednia wersja. To ja juz wysiadam, wiem ze nic nie wiem ![]()
#2945 |
Zakorzenienie
|
Czy ten Słon jest oryginalny ?
Wklejam tez bok pudełeczka.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-03-14 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Matka buldoga
|
Na moje oko, jest ok
![]() Ladny ma grzybek, taki jak lubie, z kuleczka w srodku ![]()
#2947 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jajkowate to po prostu starsza wersja (jak stara, pewnie juz nawet najstarsi gorale nie pamietaja ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Raczkowanie
|
cześć,
tydzien temu zamówiłam na allegro perfumy Issey Miyake Le feu d'Issey Light. Jako że jest to mój ulubiony zapach postawiłam zrobić mały zapas na wypadek gdyby całkowicie zniknął. Zakupy zrobiłam u jednego z wiarygodnych sprzedawców z wątku na wizażu. Dziś perfumy przyszły- otworzyłam je żeby sprawdzić czy rzeczywiście odpowiadają oryginałowi. Pudełku wydawało się ok, ale po psiknięciu koszmar- te perfumy są chyba po prostu bardzo stare. Napisałam już w tej sprawie maila do sprzedawcy- czy miałyście już podobną sytuację? jesli tak to czy oddał wam pieniądze? zastanawiam się czy nie bedzie sie migal od zwrotu- koniec konców rozpakowałam te perfumy i raz psiknęłam zeby zweyfikować zapach. Wielkie dzieki za pomoc. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2950 |
Raczkowanie
|
Przepraszam zapomniałam podać nicka sprzedawcy- Perfumeria_24h.
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Na swojego e-maila dostałam następująca odpowiedz: witam!!! w żadnym wypadku nie przyjmiemy zwrotu z podanych przez Pana przyczyn -rzekomej nieorginalności, jesli uważa Pan,że perfumy są nie oryginalne to proszę udać się z tą perfumą prosto na policję (handel art. podrabianymi jest surowo w naszym kraju karalny), lub możemy perfumę poddać testom chemicznym w W-wie, nie jesteśmy anonimową firmą, także nie trzeba nas szukać, mamy swoją hurtownię perfum w W-wie, jesteśmy dużym importerem perfum gł. z USA, jesteśmy dobrze znaną firmą m.in.na lotnisku w W-wie, średnio odprawiamy towar 2-3 razy w tygodniu, na wszystkie oferowane produkty posiadamy faktury zakupu, odprawy celne itp., także spór ten można szybko wyjaśnić, poza tym na pewno w przypadku wystawienia komentarza nie zgodnego z rzeczywistością nie będziemy bierni, ponieważ działanie na szkodę firmy, na jej wizerunek jest również karalny (tu jest zarzucanie nam poważnego przestępstwa) dla Pana informacji perfumy nigdy nie mogą różnić się zapachem, mogą różnić się napisami na flakonach, nawet kolorem perfum to jest uzależnione od kraju pochodzenia np. perfumy produkowane np. w USA na Europę a na kraje np. arabskie mogą różnić się np.kolorem (odcieniem) ze względu na strefy klimatyczne krajów na jakie są produkowane itp., zresztą to nie dotyczy tylko perfum ale prawie wszystkich produktów np. ta sama marka samochodu wyprodukowana w jednym kraju może się różnić jakimiś detalami od wyprodukowanego w innym kraju, ale to nie znaczy, że to nie jest ta sama marka, jedno jest ważne perfumy nie są jeszcze produkowane w chinach, wszyscy producenci perfum to uznane światowe marki, my importujemy gł. z USA, czyli producentem jest firma COTY- jeden z największych producentów perfum na świecie, importujemy również perfumy z Europy (gł.Włochy, Francja). Klient ma prawo do zwrotu nawet bez podania przyczyny (i nie robilibyśmy żadnego problemu z przyjęciem zwrotu, ale na pewno nie z podanego powodu), oczywiście zwrotowi podlega towar w stanie nienaruszonym, czyli nierozpakowywany i nie psikany i argument tego typu rozpakowałem w celu sprawdzenia czy są oryginalne nas nie interesuje, ponieważ my sprzedajemy towar wyłącznie oryginalny i nie rozsyłamy drogich perfum jako próbki, od sprawdzania są inne instytucje, także nie obawiamy się niczego, jesteśmy uczciwą i rzetelną firmą i wyznajemy zasadę, że klient ma zawsze rację, ale nie w przypadku gdy zarzuca nam się oszustwo. pozdr Dziewczyny help - i co teraz?? W 2 mailu napisałam im iż cały kartonik jest przesiąknięty od wewnątrz zapachem z butelki- wniosek? z atomizera kapie. Już nie wspomnę że przesłany zapach nie jest z pewnością oryginalny- pachnie ostro spirytusem, mam iść z tym na policję? Edytowane przez kobieta kot Czas edycji: 2011-03-14 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
kobieto kot, napisz, że nie zarzucasz im handlu podróbkami tylko po prostu woda jest nieświeża, od jakiegoś czasu jest nieprodukowana i niestety ma już zmienione nuty zapachowe a takiej nie chcesz. A tego nie byłaś w stanie sprawdzić bez otworzenia ich i psiknięcia. Mogą być sobie największą firmą i na całym świecie ale odpowiadają za jakość sprzedawanego towaru.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Raczkowanie
|
Juz napisalm, ciekawe co mi odpisza. Mam nadzieje ze nie zostanę z tym śmierdziuszkiem za ponad 200 zł...Gdyby doszło do ostatecznych rozwiązań- to czy policja jest w stanie tutaj coś zdziałać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba by było się może dowiedzieć u rzecznika praw konsumenta, w każdym mieście jest chyba jakiś urząd, oddział ![]() Ale dziewczyny Ci pewnie coś mądrego doradzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Raczkowanie
|
Odpisali:
witam!!! po pierwsze tak dokładnie wygląda tester tej perfumy i każdy kto używa tą perfumę to myślę,że odróżnia tester od produktu (mamy w sprzedaży i testery i produkty tej perfumy) testery tej perfumy są zupełnie czerwone a produkty tak jakby z wierzchu inna butelka (perłowa) w środku czerwona (i jeszcze jedno akurat w przypadku tej perfumy to nie słyszałam, żeby ta perfuma była w ogóle podrabiana) , jak najbardziej proszę się udać na policję, nasze dane ma Pan na paragonie (gł. siedziba na mazurach, hurtownia w W-wie) i zapewniam Pana w razie przestoju chociażby o jeden dzień w firmie, wystąpimy o należne odszkodowanie, i proszę teraz nagle nie pisać, że perfuma jest uszkodzona, bo wcześniej Pan o tym nas nie informował i podał Pan wyraźnie, inna przyczynę zwrotu, więc proszę nie wprowadzać nas w błąd, informuję, że: Z POWODU "RZEKOMEJ NIEORGINALNOŚCI" - NIE PRZYJMIEMY ZWROTU (jak rozumiem to jest podany przez Pana powód i proszę to wyraźnie zaznaczyć), a nie stwarzać sytuację, że nie chcemy przyjąć perfum uszkodzonych, bo my w przypadku jakichkolwiek uszkodzeń nie robimy żadnych problemów z przyjęciem zwrotu. pozdr Dodam iż uszkodzony atomizer zauważyłam później- jak mam z nimi dalej walczyć? starsza mnie jakimiś śmiesznymi odsetkami.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz o poziomie firmy swiadczy nieumiejetnosc poprawnego uzywania slowa perfumy ![]() Mysle, ze warto zglosic fakt sprzedazy starego/lub podrobionego produktu dystrybutorowi polskiemu firmy Issey Miyake i poprosic o ekspertyze perfum. Ktos mial tu podobna sytuacje z Estee Lauder (o ile dobrze pamietam) - pomogli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Raczkowanie
|
Szukałm dystrybotura Issey Miyake w polsce niestety nie znalazłam odpowiedniego namiaru- sa jedynie hurtownie, ktore co gorsza nie maja w bieżącej ofercie tych zapachów. Sprzedawca się odezwał,w poprzednim mailu napisałam mu ze perfumy w czerwonych gumowych opakowaniach to nie sa testery tylko wersja podrozna zapachu (co mozna zreszta sprawdzic - info. jest na opakowaniu), oto jego odpowiedz:
witam ponownie!!! proszę Pana to nie ma najmniejszego sensu udowadniania czegoś na siłę, my wiemy co sprzedajemy i działamy w tej branży na tyle długo,( i nie jest to jakaś złośliwość),że nikt nam nie wmówi czegoś co nie jest zgodne z prawdą, więc proszę wybaczyć, ale nie chcę już dalej udowadniać czegoś co jest dla mnie oczywiste, od tego naprawdę jest wiele instytucji i ja nikogo nie straszę, tylko grzecznie informuję (to nam się zarzuca oszustwo i na wszelkie sposoby chce się je uwiarygodnić), a my jesteśmy poważną firmą zaopatrujemy wiele sklepów perfumeryjnych w Polsce i to nie jest śmieszne, ale każdy dzień przestoju w firmie to jest poważna sprawa, tak jak pisałam testery też posiadamy i wyraźnie na opakowaniu tej czerwonej kulki (real foto na zdjęciu) pisze wyraźnie "demonstration", jeśli natomiast perfumy są rzeczywiście uszkodzone, to my nie możemy w świetle obowiązujących przepisów odmówić przyjęcia zwrotu i jeśli jest tak jak Pan pisze (cieknący atomizer), proszę odesłać na adres z paragonu lub adres hurtowni, proszę do zwrotu dołączyć paragon zakupu. pozdr Wkurza mnie to ze nie przymuja do wiadomosci faktu ze perfumy sa a) stare b) podrobione bo na 100% nie pachną jak oryginał. Napisałam im ze moj maz pojedzie do nich z tymi perfumami- nic nie bede wysylac bo to tylko przedłuzy ta glupote. Pokaze im moj oryginal i to cos co oni przeslali- roznica jest wyczuwalna od razu. Aatmizer rzeczywiscie kapie przy psiknieciu ale boje sie ze i tak nie oddadza nam kasy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zadomowienie
|
Przykra sprawa, dziwne, że ciągle powtarzają o tej nieoryginalności i nie odnoszą się do tego, że perfumy są stare/źle przechowywane. Sprawdzałaś datę produkcji? Napastliwy ton i "perfuma" niezbyt dobrze świadczą o tej firmie
![]() Skoro biorą pod uwagę zwrot (może jednak coś dotarło), zaproponuj im wysyłkę płatną przy odbiorze. Powinni się zgodzić, wszak tak im zależy na tym, żeby nie robić "przestoju" w firmie.
wątek wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1278509 Edytowane przez gidran Czas edycji: 2011-03-15 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Raczkowanie
|
Dziś wieczorem wstawie zdjecia butelki i opakowania- w jaki sposob sprawdza sie date produkcji? ton sprzedawcy jest strasznie napastliwy- nie starali sie ze mna wyjasnic sprawy tylko od razu przystapili do ataku.
Musze jeszce zglosic sprawe moderatorowi forum- ten sprzedawca znajduje sie w grupie wiarygodnych spzredawcow z allegro. A jak widac wiarygodny z pewnoscia nie jest. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz prawo czuć się oszukana - co nie jest równoznaczne z zarzucaniem sprzedawcy oszustwa sprzedaży podrabianych perfum. Cytat:
![]() ![]() Możesz też zgłosić sprawę na policję, założyć spór na Allegro... Od czegoś trzeba zacząć ![]() EDIT: Kolejne wieści od Pana ![]() ![]() Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2011-03-16 o 07:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam się gdzie moge sie zgłosić w sprawie ekspertyzy- jak wspomniałam dystrybutora Issey Miyake jako takieo w Polsce nie ma.
Jak patrze na te perfumy smierdzące alkoholem to mnie cos trafia+ te glupie wymówki sprzedawcy. Myslicie ze policja bedzie cos w stanie na to poradzić? Ostrzegłam dziewczyny w watku wiarygodni sprzedawcy na allegro- mam nadzieje ze sie to komus przyda. |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2963 |
Raczkowanie
|
Powiem szczerze ze po tonie wypowiedzi sprzedawcy spodziewm sie juz wszytskiego- rownie dobrze moze mi chcci wmowic ze to ja zepsulam atomizer albo ze to w ogole nie pzreszkadza w uzytkowaniu. Ten zepsyty atomizer to tak naprawde nic w porownaniu z tym co jest w tej butelce, bo właśnie ten smierdzacy zapaszek decyduje o mojej decyzji a nie zepsuty atomizer. Sprzedawca nie dopuszcza mozliwosci ze sprzedal produkt byc moze oryginalny ale stary ktory jakosciowo nie odpowiada temu co chcaialm otrzymac.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 |
Zadomowienie
|
Oryginalny słoń czy nie? Kiepskie te zdjęcia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisownia łoryginalna, szczegolnie, jak na takich znawcow 'perfumow'... ![]() o co chodzi z tym przestojem? bo nie rozumiem ![]() czyli taka wielka firma, ale ma jednego pracownika i jak trzeba bedzie sie pofatygowac na komende to zamkna firme i powstanie przestoj, czy jak... ![]() ponadto na kazdym testerze jest napis 'not for sale'...po naszemu 'nie na sprzedaz', wiec w swietle prawa chyba nie powinno sie tego sprzedawac...tu urzad skarbowy sie klania ![]() Cytat:
![]() znow ten tajemniczy przestoj... ![]() ale suma sumarum, dopuszczaja zwrot uszkodzonego flakonu (za podbraniem nie przyjma na pewno, trzeba wyslac z reklamacja i poczekac na jej rozpatrzenie - do 14 dni) Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() Burberry Body Intense i inne oddam ![]() ![]() ![]() książki i elektronika ![]() ![]() ciuchy, buty, torebki itp. Edytowane przez magda s. Czas edycji: 2011-03-15 o 17:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Przyczajenie
|
Czy może mi ktoś pomoc w ocenie czy to oryginał http://allegro.pl/show_item.php?item=1498169912
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Przyczajenie
|
Dziekuję, a czy możesz mi powiedzieć jak to odróżniasz bo niezbyt się na tym znam, myślałam, że skoro ma wybity inny kolorem kod na dnie butelki to to oryginał. Chociaż ten zmasakrowany korek mnie przeraża.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
a np. paskudna wygięta w łuk rurka
która powinna być prosta, lub ew. lekko w bok |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
No i okropne nierówne grube boki i dno...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.