|
|
#1891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część IV
|
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy kogoś zapychał Kaolin Sunlight z EDM, bo ja mam dziwne wrażenie, że po nim mnie wysypało lekko, ale może to coś innego...
|
#1893 |
|
Rzabbocop
|
Mnie tylko wysusza z lekka
|
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące tego utrwalacza z Kryolanu. na aukcji jest napisane "stosować po użyciu fixer pudru". To konieczne? Używałyście tego utrwalacza bez tego pudru?
Chyba pójdę w końcu na makijaż do kosmetyczki
|
|
|
|
#1895 |
|
Zadomowienie
|
Jak zwykle naganiają sobie klientów... żeby kupować ich puder. Spokojnie możesz stosować na jakikolwiek puder, oczywiście umiejętnie - musisz popróbować jaka ilość Ci wystarczy.
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się wydaje, ze mnie zapchal
|
|
|
|
#1897 |
|
Konto usunięte
|
Zaczytuje sie od piatku we wszystkich watkach zwiazanych z kosmetykami mineralnymi i chyba powoli szaleje
![]() Trafilam tu przypadkowo - w poszukiwaniu polecanych pedzli dla bardzo wrazliwej skory (bo po raz kolejny nie wyglada ona dobrze )No i oszalalam, a do tego zbankrutuje bo zrobilam juz zamowienie na stronie EDM: Flat Top Brush Foundation Brush Oval Concealer Brush Eye Blending Brush Everyday Eye Smudge Brush Long Handled Kabuki do tego: Try Me - Base - FAIR + First Love Eye Shadow i jakby tego bylo malo jeszcze na allegro: ANGLED BLUSH BRUSH, EYE KABUKI JUNIOR, Baby Flap Top, Golden light matte + WAFFLE CONE dodawane gratisowo. Troche pieniazkow z konta zniknelo, ale postanowilam, ze raz mozna zaszalec . Baaardzo zalezalo mi na komplecie miekkich pedzli. Jezeli nie beda mi sluzyc podaruje mamie - choc mam nadzieje, ze bede z nich zadowolona. Bardziej sceptycznie podchodze do samych mineralow. Zobaczymy jak bede na nie reagowac. Mam do was dziewczyny dodatkowe pytanie - z racji mojego narastajacego szalenstwa i zainyteresowania. Na allegro jest uzytkownik o nazwie EDM_mineraly. Podobno robi odsypki 1ml - ich koszt 2.50 zl. Myslicie, ze mozna spokojnie mu zawierzyc, czy ktos z Was korzystal z jego uslug? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie.. |
|
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
karasiczek, generalnie to wątpię żeby jakikolwiek sprzedawca oszukiwał, bo i tak ma dużo kasy za sprzedaż minerałow i podejrzewam, że niewiele wizażanek będzie Ci mogło napisać "tak, ten sprzedawca jest sprawdzony", bo niewiele kupuje na Allegro, bo się raczej nie opłaca
![]() Co do pedzli to gratuluję wyboru
|
|
|
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
[1=6f000f86acc05487417ad38 db744a7fd3f3da099_5e4dcc0 23b14f;16077787]
Mam do was dziewczyny dodatkowe pytanie - z racji mojego narastajacego szalenstwa i zainyteresowania. Na allegro jest uzytkownik o nazwie EDM_mineraly. Podobno robi odsypki 1ml - ich koszt 2.50 zl. Myslicie, ze mozna spokojnie mu zawierzyc, czy ktos z Was korzystal z jego uslug? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie.. [/QUOTE] Sprawdź komentarze to będziesz wiedziała czy oszukuje, nie sądzę, żeby był sens oszukiwać za 2,50. Jakby ktoś chciał oszukiwać to sprzedawałbym telewizory i laptopy, a nie proszki. Dziewczyny szukam jakiegoś żółtego cienia do powiek, ale ciemniejszego niż Chamomile, ale żeby nie był aż tak wybitnie dający po oczach - możecie coś polecić?? Na razie na blogu znalazłam swatcha Butterfly Kisses i jest w miarę, ale może jeszcze są jakieś ładniejsze.
|
#1900 |
|
Konto usunięte
|
adusiadu:
dziekuje za odpowiedz. Wiem, ze generalnie na allegro sie przeplaca. Jednak jak juz zdarzylam wyczytac na forum, swojego koloru/odcieni bardzo czesto szuka sie dlugo i mozolnie. W takiej sytuacji wydaje mi sie, ze jako nowicjusz na samym poczatku moglabym skorzystac z kilku odsypek moze w najblizszym czasie podlacze sie dodatkowo da samplowego zamowienia na forum...
|
|
|
|
#1901 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
co prawda jeszcze go nawet nie odpakowałam, ale wydaje się być czymś pomiędzy chamomile a butterfly kisses...pstryknę zaraz fotkę tych trzech, choć uprzedzam, że w sztucznym świetle oczywiście .. tylko, że picnic chyba matowy jest... z żółtych jest jeszcze sunflowers ale to jedyny cień z EDM, którego akurat nie posiadam ![]() edit: dodaję fotkę żółtków EDM (bez sunflowers.. wiedziałam, że jak nie będę miała choć jednego odcienia EDM, to on akurat mi będzie potrzebny )
Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-12-27 o 19:04 |
|
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
Astro, butterfly jest mocno zolty i z drobinkami
|
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
Natomiast picnic na moich powiekach robi się niewidoczny kompletnie?Powieka jest po prostu ujednolicona,lokko rozświetlona,matowa.Taki w sumie cień-nie-cień.Mam mega mieszane uczucia do niego.
|
#1904 |
|
Raczkowanie
|
[1=6f000f86acc05487417ad38 db744a7fd3f3da099_5e4dcc0 23b14f;16077787]
Mam do was dziewczyny dodatkowe pytanie - z racji mojego narastajacego szalenstwa i zainyteresowania. Na allegro jest uzytkownik o nazwie EDM_mineraly. Podobno robi odsypki 1ml - ich koszt 2.50 zl. Myslicie, ze mozna spokojnie mu zawierzyc, czy ktos z Was korzystal z jego uslug? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie.. [/QUOTE] ja kupowałam od nich próbeczki podkładów i korektorów, dotarły bardzo szybko, przesypane były do opisanych fiolek. Bardzo mi ułatwiły wybór Biga. |
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam biga + sampla, chyba niebawem skusze się na krzemionke![]() [1=6f000f86acc05487417ad38 db744a7fd3f3da099_5e4dcc0 23b14f;16077787]Zaczytuje sie od piatku we wszystkich watkach zwiazanych z kosmetykami mineralnymi i chyba powoli szaleje ![]() Trafilam tu przypadkowo - w poszukiwaniu polecanych pedzli dla bardzo wrazliwej skory (bo po raz kolejny nie wyglada ona dobrze )No i oszalalam, a do tego zbankrutuje bo zrobilam juz zamowienie na stronie EDM: Flat Top Brush Foundation Brush Oval Concealer Brush Eye Blending Brush Everyday Eye Smudge Brush Long Handled Kabuki do tego: Try Me - Base - FAIR + First Love Eye Shadow i jakby tego bylo malo jeszcze na allegro: ANGLED BLUSH BRUSH, EYE KABUKI JUNIOR, Baby Flap Top, Golden light matte + WAFFLE CONE dodawane gratisowo. Troche pieniazkow z konta zniknelo, ale postanowilam, ze raz mozna zaszalec . Baaardzo zalezalo mi na komplecie miekkich pedzli. Jezeli nie beda mi sluzyc podaruje mamie - choc mam nadzieje, ze bede z nich zadowolona. Bardziej sceptycznie podchodze do samych mineralow. Zobaczymy jak bede na nie reagowac. Mam do was dziewczyny dodatkowe pytanie - z racji mojego narastajacego szalenstwa i zainyteresowania. Na allegro jest uzytkownik o nazwie EDM_mineraly. Podobno robi odsypki 1ml - ich koszt 2.50 zl. Myslicie, ze mozna spokojnie mu zawierzyc, czy ktos z Was korzystal z jego uslug? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie.. [/QUOTE]ja juz tez prawie 300 zł wydałam na EDM, a szykuje się do kolejnych zamówien |
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
karasiaczek zamawiaj śmiało ja też u nich kupowałam
|
|
|
|
#1907 |
|
Konto usunięte
|
Dziekuje dziewczyny!
Przygotowalam sobie wstepna liste i zamowie mam nadzieje, ze jakies odcienie przypadna mi do gustu...
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zamawiałam z allegro. Bardzo szybko wysłali
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6f000f86acc05487417ad38 db744a7fd3f3da099_5e4dcc0 23b14f;16077787]Zaczytuje sie od piatku we wszystkich watkach zwiazanych z kosmetykami mineralnymi i chyba powoli szaleje
![]() Trafilam tu przypadkowo - w poszukiwaniu polecanych pedzli dla bardzo wrazliwej skory (bo po raz kolejny nie wyglada ona dobrze )No i oszalalam, a do tego zbankrutuje bo zrobilam juz zamowienie na stronie EDM: Flat Top Brush Foundation Brush Oval Concealer Brush Eye Blending Brush Everyday Eye Smudge Brush Long Handled Kabuki do tego: Try Me - Base - FAIR + First Love Eye Shadow i jakby tego bylo malo jeszcze na allegro: ANGLED BLUSH BRUSH, EYE KABUKI JUNIOR, Baby Flap Top, Golden light matte + WAFFLE CONE dodawane gratisowo. Troche pieniazkow z konta zniknelo, ale postanowilam, ze raz mozna zaszalec . Baaardzo zalezalo mi na komplecie miekkich pedzli. Jezeli nie beda mi sluzyc podaruje mamie - choc mam nadzieje, ze bede z nich zadowolona. Bardziej sceptycznie podchodze do samych mineralow. Zobaczymy jak bede na nie reagowac. Mam do was dziewczyny dodatkowe pytanie - z racji mojego narastajacego szalenstwa i zainyteresowania. Na allegro jest uzytkownik o nazwie EDM_mineraly. Podobno robi odsypki 1ml - ich koszt 2.50 zl. Myslicie, ze mozna spokojnie mu zawierzyc, czy ktos z Was korzystal z jego uslug? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie.. [/QUOTE] a jeszcze się chciałam zapytać z czystej ciekawości co to za cień first love? Na stronie EDM nie umiem go znaleźć
|
|
|
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1911 | |
|
Jestem groszek... ;)
|
Cytat:
![]() Astro, mnie kaolin nie zapycha
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle malowałam się dzis buff perfect i muszę powiedziec, ze jest jasniejszy od linen i nawet nawet
|
|
|
|
#1913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Odkryłam go latem, wcześniej używałam linen. Teraz używam na przemian perfect,linen,golden fair i coraz niechętniej olive fair .
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mi np linen ciemniał na twarzy linen mam semi-matte a perfect intensive a Ty? |
|
|
|
|
#1915 | |
|
Organizatorkaaa :)
|
Cytat:
![]() załączam zestawienie cieni, które znalazłam jak istniało jeszcze forum edm...
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Mys.Night
|
|
|
|
#1917 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
Świetne zestawienie... ale uświadomiło mi, że nie mam jeszcze wspomnianego Sunflowers, Thank You (?), White Lilies oraz Verandy ... i Cool Breeze.. Ale one chyba dosc dawno były, bo nie kojarzę ich wcale...(te dwa ostatnie i Thank You) Za to wiem, że chcę Sunflowers koniecznie mieć
Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-12-27 o 21:54 |
|
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
[1=6f000f86acc05487417ad38 db744a7fd3f3da099_5e4dcc0 23b14f;16077787]Zaczytuje sie od piatku we wszystkich watkach zwiazanych z kosmetykami mineralnymi i chyba powoli szaleje
![]() Trafilam tu przypadkowo - w poszukiwaniu polecanych pedzli dla bardzo wrazliwej skory (bo po raz kolejny nie wyglada ona dobrze )No i oszalalam, a do tego zbankrutuje bo zrobilam juz zamowienie na stronie EDM: Flat Top Brush Foundation Brush Oval Concealer Brush Eye Blending Brush Everyday Eye Smudge Brush Long Handled Kabuki do tego: Try Me - Base - FAIR + First Love Eye Shadow i jakby tego bylo malo jeszcze na allegro: ANGLED BLUSH BRUSH, EYE KABUKI JUNIOR, Baby Flap Top, Golden light matte + WAFFLE CONE dodawane gratisowo. Troche pieniazkow z konta zniknelo, ale postanowilam, ze raz mozna zaszalec . Baaardzo zalezalo mi na komplecie miekkich pedzli. Jezeli nie beda mi sluzyc podaruje mamie - choc mam nadzieje, ze bede z nich zadowolona. Bardziej sceptycznie podchodze do samych mineralow. Zobaczymy jak bede na nie reagowac. Mam do was dziewczyny dodatkowe pytanie - z racji mojego narastajacego szalenstwa i zainyteresowania. Na allegro jest uzytkownik o nazwie EDM_mineraly. Podobno robi odsypki 1ml - ich koszt 2.50 zl. Myslicie, ze mozna spokojnie mu zawierzyc, czy ktos z Was korzystal z jego uslug? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie.. [/QUOTE] Co do EDM_minerały ja zamawiałam wszystko było ok. Te próbki po 2,50 bardzo pomogły rozeznać sie w kolorkach,teraz jednak wolę wspólne zakupy na Wizażu wychodzi o wiele taniej no i poznałam kilka fajnych osób |
|
|
|
#1919 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Perfect zdecydowanie ciemniejszy |
|
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

)
. Baaardzo zalezalo mi na komplecie miekkich pedzli. Jezeli nie beda mi sluzyc podaruje mamie - choc mam nadzieje, ze bede z nich zadowolona. Bardziej sceptycznie podchodze do samych mineralow. Zobaczymy jak bede na nie reagowac. 

dziekuje za odpowiedz. Wiem, ze generalnie na allegro sie przeplaca.
co prawda jeszcze go nawet nie odpakowałam, ale wydaje się być czymś pomiędzy chamomile a butterfly kisses...